Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

omgsh

03.02.2016 20:53

Zapraszam na Z4 hala 4 lub 8... obojętnie.. zobaczysz co to jest brak szacunku..
    waldek

02.02.2016 18:22

to mozecie zachowac powage i napisac ile srednio zarabia konstruktor z 5 letnim doswiadczeniem ? z góry dzięki
    waldek

01.02.2016 23:34

to jako konstruktor z 5-letnim doświadczeniem ile mozna dostac netto ?
    ptaca

01.02.2016 15:25

Sa lepsze zaklady
    omgsh

03.02.2016 20:08

Ukraińcy zasuwają? CHYBA NA STOŁÓWKĘ wypić kawę!!! 90% z nich to lenie - gorsi od Polaków! a co do samej Pesy i tego co teraz się tam dzieje: MASAKRA!!! wypłaty poszły o ok. 1000 zł w dół i nie widać końca tego kryzysu! Prezesi chyba oczekują, że wykwalifikowana ekipa sama się zwolni bo jeśli komuś zabiera się 1000 zł to raczej zniechęca do pracy...
    Elektromonter

29.01.2016 13:58

Pracodawca nie dający możliwości rozwoju(brak szkoleń, odpowiedniego wyposażenia stanowisk), wewnętrzna organizacja firmy na niskim poziomie co powoduje niekomfortowe warunki pracy. Odnośnie premii i niezapłaconych nadgodzin to fakt. Życzę powodzenie firmie bo takie traktowanie pracowników demotywuje.
    pesiak

02.02.2016 13:29

6000 to może tak ale rubli rosyjskich, taki pies jak ty to za miskę psiego żarcia powinien robić, nie pisz już tutaj bo pesę to pewnie widziałeś ale na obrazkach w internecie, przez takich pajaców jak ty powstaje ferment internetowy napinaczu, pewnie masz 40 lat, mieszkasz z matką i sprzedajesz wisiorki na allegro ale to nas nie obchodzi, idź i nie wracaj różowa psia końcówko
    jak można?

28.01.2016 12:33

Brak premii przy takich zyskach to skandal.Gdzie są związki zawodowe? Mam prośbę aby Pan prezes Tomasz Zaboklicki przestał odbierać nagrody.Bez tych ludzi Pesa nie istnieje. Wszyscy wartościowi się zwalniają.Obetnijcie kierownictwu, dyrektorom i sobie a nie tym którzy faktycznie pracują. Co się stanie jak nie przyjdzie dr do pracy? a co się stanie kiedy nie przyjdą ludzie faktycznie wykonujący pracę?
    stolarz

28.01.2016 03:21

chyba komus nie podobal sie blog bo zostal skasowany
    ludzik

27.01.2016 22:22

a jak wyglada praca konstruktora ? jakie zarobki ? ile nadgodzin dziennie ?
    porazka

27.01.2016 22:16

Podaj maila dam Ci ciekawy temat na bloga
    tomek

28.01.2016 02:41

[email protected]
    LLLL

27.01.2016 21:24

I LOVE PESA!!!
    andzej

27.01.2016 21:23

no to czekamy na wyplaty
    porazka

27.01.2016 15:40

Ludzie niewidomi dziela premia. Ci ktorzy trzymaja sztywno palec i naciagacze godzin dostana wieksza premie od tych co uczciwie pracowali caly grudzien. Rada taka wiadro wazeliny i moze wtedy dostaniesz premi wiecej lub normalnie cale 405 zl. Chociaz masz wieksza wiedze od przelozonego to i tak jestes nikim w jego oczach....
    65edek

27.01.2016 21:26

potwierdzam slowa kolegi
    pesunia

26.01.2016 20:33

ciekawe jakie miny beda wszyscy mieli 10 jak dostana półowe podstawowej premi:)to za to ze w grudniu tyle wszyscy pracowali.dziekujemy Prezesie za tak motywujaca premie!teraz to praca pojdzie wre!!!!

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

mirko

26.01.2016 16:29

Najgorzej to maja się ci Ukraińcy z Krsmaru spartańskie warunki.
    Myślący

21.01.2016 08:28

pycha kroczy przed upadkiem
    Melo

20.01.2016 17:51

A czy dalej tam są ci z Krismaru straszna firma pracowałem i żałuję do dnia dzisiejszego nie polecam nikomu można się przejechać strasznie a na początku wszystko super wygląda nie POLECAM nikomu !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Beduin

08.01.2016 21:06

I LOVE PESA!!! Good money!!!
    mazowszak

04.01.2016 14:57

a czy do ZNTK Mińsk przyjmują? można tam składać papiery
    pesiak99

04.01.2016 06:32

nie polecam tej pracy. benefity to fikcja i żadnej dodatkowej kasy nie zobaczysz. wygląda to tak że będzie ci coś obiecane ale na koniec po roku i tak znajdą powód dla którego nie dostaniesz premii. ludzie tłumnie odchodzą z pesy a z zakupów strategicznych to już najwięcej.

03.01.2016 15:18

Pesiak

04.01.2016 18:13

Planiści zakupowi/projektowi/inżynierowie produktu to najbardziej wykorzystywane osoby w firmie. Czekają Cię bezpłatne nadgodziny, obiecanki premii bez pokrycia i praca w ciągłym stresie. Wiem, że produkcja ma bardzo ciężką fizyczną pracę. Ale uwierzcie mi, że niszczenie człowieka, obdzieranie go z godności i jawne okazywanie braku szacunku odbywa się w biurach a nie na halach.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

romek

03.01.2016 14:37

witam czy orientujecie się może czy przyjmują do pracy, lub czy będą przyjmować dokładnie chodzi mi o spawaczy tig,mig z papierami. oraz ile można zarobić netto przy pracy od pn do pt z wolnymi weekendami. z góry dziękuje za odp
    billy

03.01.2016 11:38

Pracowali w święta było w teleekspresie, mieli napięty harmonogram bo wszystko skumulowało się na koniec roku.
    hohoho

02.01.2016 19:40

Pracowaliście nawet w święta to i pewnie duże premie właściciel przeznaczy dla załogi
    Ja robol

03.01.2016 13:19

WKS WKS WKS!!!!!!! białe w herbie białe!!!!białe!
    Pesak

02.01.2016 19:28

Ja się bardzo cieszę ,że pracuje w tak rozwojowej firmie.
    herbatnik

02.01.2016 11:01

W mediach wszystkich trąbią że wielka PESA wszystko wyprodukowała :) A więc daliście rade chłopaki " Wielki szacunek dla Was" Teraz możecie odpoczywać i pić szampana
    Złota kula

31.12.2015 18:37

W Zntk minsk wypłacili premie świąteczne i noworoczne. Niektórzy wzięli po kilkadziesiąt tysięcy. Średnio dostali po kilka tys. Sie pytam dlaczego oni dostali a my potężna PESA klepiemy biedę.

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    skuty

29.12.2015 12:02

Nostradamus, tak samo jak widać że ja jestem poinformowany, tak samo widać że ciebie to zabolało i w dodatku zapraszasz do mistrzowni ezt. prawie się przedstawiles. @lelo mnie też to dziwi, widać że niektórzy mają układy z szefem jeśli mogą pic, szef ich przylapuje, a oni jeszcze pracuja i piją w pracy. Intersuje się dobrem pesa, bo przez taki balast jakim są ci alkoholicy i narkomanii, my zarabiamy mniej.
    Nostradamus

29.12.2015 09:24

Dzięki kolego "skuty" za informacje. Zapraszam Cię do mistrzowni EZT do przekazania więcej szczegółów do sprawy. Widać, że jesteś mocno poinformowany i przejęty sprawą PESA- to dobrze. Jak się Twoje informacje potwierdzą to zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje do sprawy. Bardzo dobrze, że są jeszcze osoby, które w sposób bezinteresowny dbają o losy PESA i swoich kolegów w niej pracujących.
    skuty

28.12.2015 17:30

Co tak narzekacie? Zatrudnijcie się na serwisie. Piękna robota. kierownik trzyma tam alkoholików (w Zbąszynku i Krakowie) i narkomanów (na Łazach). Goście co chwilę podpadają, a nikt ich nie zwalnia, a wam wciskają głupoty o oszczędnościach, patologia, nawet maszyniści się śmieją z takiego serwisu. Niektórzy alkoholicy mają zakaz wstępu na teren klienta bo cały czas na gazie byli w pracy.

27.12.2015 10:54

Tak to porażka jeśli człowiek sam siebie nie szanuje to jak inni mają go szanować? Najzabawniejsze jest to ze w styczniu lutym zaczną tych nadgorliwych zwalniać z pracy bo nie ma co robić. Na kolejne lata. To co jest zostanie zrobione przez połowę załogi obecnej. Listy ludzi do zwolnienia są juz gotowe. Uznani za ieprzydatnych zostaną zwolnieni. Dostaniecie kopa prosto wiecie w co....tak was potraktuje zarząd w zamian za wyrzeczenia.
    Argus

26.12.2015 23:41

Brawo dla Zarządu PESY!!! Potrafili udowodnić, jak nędzną kreaturą jest byt (bo trudno nazwać to człowiekiem), który za parę złotych, wyrzeknie się Świąt Bożego Narodzenia, własnej rodziny i godności. ISIS byłoby z tych bytów dumne. To dla normalnych ludzi fakt przerażający.
    Stasio

26.12.2015 13:56

Jak tam nadgodzinki w pesa haha?
    zarobki

23.12.2015 23:52

Możesz poda jakieś widełki oczywiście chodzi o kwotę netto na rękę. Powiedzmy z nadgodzinami oraz bez. Byłbym niezwykle wdzięczny.
    qttttt

24.12.2015 06:23

Ale po co się pytasz o pracę... jeśli w 2016 nie ma jeszcze nowej perspektywy unijnej... i tym samym nie będzie za wiele roboty....
    dawidekk

02.01.2016 10:32

2016 nie ma jeszcze nowej perspektywy unijnej ale to nie oznacza że pracy nie będzie wcale, na razie jest trochę roboty. Najgorsze będzie na pewno pierwsze pół roku bo zanim się rozkręci wszystko tzn wydawanie unijnych środków to trochę czasu minie. miejmy nadzieje że w tym roku ruszą jakieś zamówienia ale znając szybkość wydawania unijnych środków może sie okazać że znowu wszystko zostawią na ostatnią chwilę i będzie niezły cyrk.
    @zarobki

23.12.2015 23:27

Jeśli jesteś w stanie rypać po 12 godzin codziennie, świątek, piątek i niedziela to dużo. W pesie zarabia się na nadgodzinach, jeśli chodzi o podstawę to badziewie.
    zarobki

23.12.2015 05:17

ile może zarobić na rękę maksymalnie spawacz w Pesie?
    ala

18.12.2015 12:11

pesa to zakład dla kawalerów albo rozwodników.... będziesz miał kase kosztem 12-16 h pracy dziennie...więc życia prywatnego nie masz wcale.... gotowy do pracy na każde wezwanie, pod telefonem....sobota , niedziela , a teraz szukają chętnych na święta.... i tak sie dziwie ze nie pozwalaja pracownikom spać w wagonach ... czasem tylko wracasz do domu na drzemke 6 h i od nowa....
    rynkowo

18.12.2015 15:55

a do tego tajemniczy i niezrozumialy podzial premi ktora zawsze w jakis dziwny sposob jest zanizona przez kierownictwo.Praca po 12 godzin w tegoroczne swieta to prawdziwy majstersztyk kierownictwa.
    by

18.12.2015 06:12

Oni od miesięcy ,a właściwie nie oni tylko firmy zewnętrzne poszukiwały na linie montażowe. Ale nie było tyle ludzi co trzeba. Ba to jest kapitalistyczna gospodarka rabunkowa. Fachowców się nie szkoli, a zresztą kto by się chciał szkolić na robola gdzie się robi w syfie a pensji na starcza na normalne utrzymanie. A potem nabiorą zamówień i myśleli że pstrykną z palce i będzie kolejak fachowców , a tu guzik. Niema takich, a co co są to zlewają pracę za takie pieniądze i jeszcze na śmieciówce przez firmę zewnetrzną.
    Johan

16.12.2015 22:17

Czy mogę prosić o opinie na temat pracy w serwisie a konkretnie w Mińsku Mazowieckim?

15.12.2015 15:10

na internecie piszą wszędzie że Pesie grozi UPADŁOŚĆ , więc koniec jest już bliski
    koniec

15.12.2015 12:44

Konczy sie powoli grudzien a robota niezrobiona zato kary umowne zblizaja sie wielkimi krokami.Juz w telewizji wypowiadaja sie ze pesa nie zdazy z zamowienoaami a same odbiory i testy potrwaja sporo czasu.

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.