Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

@pracownik

14.02.2016 16:32

a jaka była ta ostatnia wypłata?
    k

15.02.2016 18:48

Odpowiem: fajna
    k

16.02.2016 15:13

przepraszam za tak mocne słowa

14.02.2016 16:08

Po ostatniej wypłacie czas złożyć wypowiedzenie i szukać innej pracy!!!!
    ANTYPESA

14.02.2016 13:34

PESA W CORAZ GORSZEJ SYTUACJI Krajowa Izba Odwoławcza miała rację w sprawie przetargu na dostawę pociągów dla województwa małopolskiego. Tak postanowił ostatecznie sąd w Krakowie, który uznał, że Pesa złożyła "ofertę z rażąco niską ceną". zwolnienia i obniżka wypłat wkrótce to was czeka
    xyz2

14.02.2016 12:48

Wszystko w tej firmie jest ustawione, dlatego jesli jest robota to lazi dyrektor po halach i w (usunięte przez administratora) wlazi bo trzesie portkami o posadke z 5-cyfrowa wyplata a jak tna wyplaty pracownikom to juz nawet kierownik na Ciebie nie spojrzy. Mozesz byc super fachowcem a dla nich i tak jestes tylko sztuka, ktora mozna zamienic na inna sztuke. Co z tego, ze prosto z ulicy i bez doswiadczenia, stan sie zgadza. Zwiazkow w tym szambie nie ma, sa tylko judasze, ktorzy nas sprzedaja za garsc srebrnikow.

14.02.2016 12:38

Wybór związków był ustawiony miał wygrać jeden konkretny kandydat

14.02.2016 09:20

Czy ktoś wie jak się ma sytuacja z dopłatą do wypoczynku? Przysługuje nam, czy już ją uje**li?
    koko elektryko

13.02.2016 15:26

elektryk z dozorami za styczen 6000, jest super
    Roni

13.02.2016 13:22

Skomlicie jak zwykle. Jak się nie podoba to się zwolnijcie. Firma nie będzie po was płakała. Na wasze miejsce jest 100 w kolejce pod bramą. I tak wam za dużo płacą. Jest kryzys wiec weźcie się do roboty zamiast biadolic. Skoro macie czas na pisanie komentarzy tzn ze macie za mało roboty.
    eee

13.02.2016 13:49

Człowieku jest sobota godzina prawie 14 a ty piszesz o braniu się do roboty. Do roboty to jest koń nie człowiek. Jak weekendy spędzasz w pracy to wypad nierobie. Za bramą o dziwo nigdy nikogo nie ma jak się wychodzi z pracy. Każdy tylko ucieka jak najszybciej, nikt nie czeka by wejść. Urwałeś się chyba z choinki i leżysz jak rozbita bombka.
    eba

13.02.2016 10:53

Na moje moga zatrudnic tych nierobow z ukrainy juz widzielismy co potrafia wspanili spawacze bez uprawien wstyd moze wreszcie ktos sie tym zainteresuje ze takie konstrukcje spawaja ludzie bez papierow i bez jakiego kolwiek pojecia jakas paranoja !! Zobaczymy jak budowa bedzie im szla dwa dni w pracy pierwszy na szlifierce problemy z wymiana tarczy na drugi dzien Pan spawacz ha h a ha !! A podobno od poniedzialku zobaczymy znowu ukrincow na produkcji na nas niemaja kasy a na ukraincow sie znajda !!Chca nas bardziej jeszcze upodlic wstyd panie Prezesie wstyd wstyd i dzekujemy teraz wiemy ile jest warta nasza praca 1300 zl brawo nagroda sie Panu Prezesowi nalezy
    xxx

12.02.2016 19:27

Najlepsze jest to, ze mamy na zakladzie zwiazki zawodowe na ktore co niektorzy z nas placa skladki i powiedzcie na co?! Na to, ze klepna kazda niekorzystna decyzje milionerow, ktorzy rzucaja im ochlapy. Zlodzieje i nic wiecej!!! Teraz podpisali, ze nie ma platnych nadgodzin a za wolne. Zobaczcie co robia zwiazki jak gornikom sie cos nie podoba, jada na Wiejska i zadyma. To jest jakis absurd co dzieje sie na zakladzie, ktory obraca miliardami zloty rocznie. Zlodziejska "czerwona" kadra kierownicza celowo doprowadzila do upadku ZNTK a teraz zbijaja grube miliony rocznie na prywatne konta. Takie jaja tylko w krajach bloku wschodniego. Ps ciekawe kto stoi za Krismarem bo zatrudnionych bylo ponoc 500 osob, domniemac mozna ile mieli na czysto z jednej godziny pracy ale pomnozcie sobie to przez np 7zl daje nam 3500zl na czysto za godzine pracy pracownikow krismaru a teraz pomnozmy to razy godziny dziennie przez nich przepracowane i przyjmijmy, ze bylo to 10 godz ( choc wiemy, ze ukraincy pracowali po 12 ) daje nam kwote 35tys dziennie na czysto!!!! Dalej mozna mnozyc to przez ilosc dni w miesiacu i otrzymana kwote pomnozyc przez ilosc miesiecy, ktore pracowali na zakladzie i da to tak niewyobrazalna dla nas kwote, ze szkoda gadac. I postawmy sobie teraz pytanie: czy ktos obcy zostalby dopuszczony do takich pieniedzy? Mozemy tylko przypuszczac, ze te pieniadze zostaly w kieszeni kogos z zakladu... Dno i dwa (kilo)metry mulu

13.02.2016 21:13

Związki zawodowe wybrali koledzy z z-3,z-4 i oczywiście skraw-mech.Miało byc kolorowo a jest (usunięte przez administratora)Teraz weżcie się w garśc i (usunięte przez administratora) ten śmieszny zarząd związków.My z z-2 chcieliśmy konkretnego człowieka a nie marionetkę.
    Majer

12.02.2016 14:37

Mistrz, wyplata za styczen 11 tysi. Nie martwcie sie, dostaniecie od pisu 500 na kazde dziecko, nie jest zle.

12.02.2016 14:30

Jak mówiłem ze was kupna w D..e kilka miesięcy temu to zapie....nadgodziny aż się kurzylo. Listy do zwolnienia były gotowe już w grudniu. Wszystko po to aby się wyrobić z zamówieniami a ludzi wydym. ...daliście się po raz kolejny nabrać na obietnice. Jak dzieci. Teraz do końca roku bez premii. Te decyzje juz zapadły wiec się musicie pogodzić lub odejść. Później kto wie ci będzie. Następnym razem i tak znowu was wydym. .... i tak w kółko.

12.02.2016 14:17

W jednej ze spółek brak całkowicie premi wczasy pod gruszą zabrane tak nas załatwili związki dziękuję

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

12.02.2016 14:06

Dzięki również za obiecane 500 zł za przyjście do pracy w święta. Na Z-5 nie uświadczyliśmy tego dodatku - to pokazuje jak kierownictwo jest gołosłowne. Mam nadzieję, że was drodzy przełożeni też ktoś tak wydyma, albo i lepiej.

12.02.2016 13:51

Ten pseudo związkowiec siedzi u prezesa w kieszeni ludzi ma za nic
    Monter

11.02.2016 17:27

Z czego sie cieszyc? Za niecale 2tys utrzymac zone I dwojke dzieci ? 8 lat temu zzarabialem wiecej
    serwisant

11.02.2016 13:10

Teraz będzie lipa panowie. Pracownicy produkcujni i serwis będ (usunięte przez administratora) do końca roku. Czekają nas czyste wypłaty z podstawy i minimum premii. Na szczęście serwis Z5 musi serwisować to co jest na gwarancji. Pracownicy, którzy są cześcią brygady serwisowej na jakimkolwiek zagranicznym rynku mają przyzwoitą dietę, która podciąga nasz budżet(40EUR dziennie x 30dni delegacji = 1200EUR w miesiac + wypłata) Oskubana wypłata z nadgodzinami i pracą w weekendy w delegacji zagranicznej wyniesie 2700zł-3500zł na rękę + 1200EUR diety, wyjazd co drugi miesiąc, oszczędzać euracze i można jakoś przetrwać ten syf. Serwis na terenie Polski się nie opłaca. Tak samo nie ma Cię w domu tygodniami a dieta wynosi 33zł/dzień
    Monter

11.02.2016 10:23

Wyjdzie na to ze harowanie w grudniu bylo za darmo,bo co miesiac beda skubac wyplaty.Zarobilem teraz 1970zl na dojazdy wydaje ok.400-450.Praca na dwie zmiany czasami na trzy.Zawiodlem sie bardzo na tej firmie.W mediach propaganda sukcesu nagrody wszystko cacy a rzeczywistosc zupelnie inna.Ja mowie Koniec,rezygnuje.
    aaa

11.02.2016 11:41

to się ciesz że jeszcze masz pracę , 1970 zł to nie jest tak źle , fakt że to tylko 470 euro to już pomijam ,

10.02.2016 22:11

Konstruktor

Przebieg rekrutacji Dno. Ręka rękę myje. Najpierw koledzy i ludzie z lapanki potem ludzie z doswiadczeniem i wiedzą. Nie polecam. Zarobki na poziomie 2500 zł. A dupki po wujkach po 8000 tys. NIE POLECAM Pytania Gdzie wcześniej pracowałes.

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Dostałem pracę

#RozmowaKwalifikacyjna
    Konstruktor

10.02.2016 22:07

Spytaj mistrzów skoro woleli zostać na hali jak proponowali im przejść na konstruktorów

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

10.02.2016 20:50

dlaczego mamy tak "wysokie" premie??? moze dlatego ze ktos kogos fiku miku na kocyku i pod kocykiem ;) Pozdrowienia dla Pani WOJTASIOWEJ i mlodego JEDRYCZKI.
    pesowiec pechowiec

10.02.2016 20:49

PITBUL teraz sobie hula przyjdzie i czas na tego h..a, PITBULA. PITBUL cichy po hali lata, mobinguje i ludzi okrada. Teraz mamy nową motywację do pracy " ZERO PŁACY ZERO PRACY " Wiadomość dla osób starających się o pracę w PESIE jak chcesz pracować jak murzyn i dostać daninę w postaci mniej niż najniższa krajowa to tutaj robią to najlepiej.
    lol

10.02.2016 20:44

Najgorsze w tym wszystkim ze ta sytuacja tak szybko sie nie zmieni,i takie pensje czekaja na nas przez najblizsze miesiace.
    darek z3

22.02.2016 19:06

a co pesa to jakiś pępek świata że tak się przejmujecie zostałem zwolniony jestem z tego bardzo zadowolony bo teraz tak naprawdę wiem ile jestem wart dla Pesy jestem cyferka i tania siłą roboczą po tym jak zostałem zwolniony powiedziałem koniec pracowania dla kogoś kto ma mnie przysłowiowo w tyłku już po 2 tygodniach od zwolnienia otworzyłem działalność i idzie mi świetnie dużo zleceń kontraktów które realizuje po całej europie ludzie uwierzcie w siebie i działajcie a nie bądźcie na łasce pańskiej

10.02.2016 20:39

tak z innej beczki polecam przegladarke TOR :) jakby ktos chcialby byc szczery w wypowiedziac na temat tej "wspanialej" firmy gdyz wszyscy wiemy jak sie traktuje osoby ktore powiedza co mysla w pesie!!! pozdro prezesie obys sie nie zadlawil ta nagroda za najlepszego pracownika powinno byc wyszczegolnione ze nagroda jest za wyprowadzanie pieniedzy z firmy przez firmy zewnetrzne w ktorych macie udzialy a wszystko to dzieki nieroba z made in ukraina!!!!

10.02.2016 20:24

za 1500 Panie szanowny nagradzany prezesie.... hmm w biedronce na kasie wiecej sie zarobi a co dopiero w tym patologicznym zakladzie pracy! nie wiem jak Wy pesiaki ale ja zaczynam miec problemy zdrowotne :) a jesli nie to hmm przede wszystkim jakosc! :) a nie szybkosc... prezesa stac na kary np za darty ktore nadal nie sa u klienta a nie stac go na godne wynagrodzenia dla pracownikow ktorzy robili po 300 godzin w grudniu i za grudzien rzucil prezesik po 200 zloty premii podstawowej i 0 motywacji??? patologia i wyzyst tak jest obecnie w Pesie brak slow
    spawacz

10.02.2016 20:23

to jest chore. okradają ludzi i nikt nie przyjdzie nawet sie wytłumaczyć dlaczego tak jest, a co gorsze to kierownik z-4 `PITBUL` groził ludziom że jak nie wezmą sie za robote to na bezpłatny urlop powysyła. w tym miesiącu wypłaty były od 1300 do 2000 zł o połowe mniej niż rok temu, a za rok to co po 800zł dostaniemy. my pracowaliśmy i żądamy uczciwej wypłaty a nie jałmużnej.

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    misiek

10.02.2016 18:27

No cóż przepracowałem cały miesiąc,17 nadgodzin,do wypłaty bez potrąceń 1485 zł . Ciekaw jestem czy Pan Prezes jest świadomy dochodów swoich pracowników ? Jeśli tak to po prostu jest mi przykro , jeśli nie wie ,to wielu z nas czuje się upodlonych .............pozostawię to bez komentarza
    okradziony

10.02.2016 18:04

Może przestańmy produkować dla Tomka te fantastyczne wozy? Przyjdziemy rano, odbijemy się jak zwykle ale nie produkujemy. Nie ma zapłaty, nie ma produkcji. Każdy z nas został okradziony na około 1000zł w tym miesiącu. Jeżeli przyjąć, że okradzionych zostało tysiąc pracowników to daje firmie oszczędność 1 000 000 zł. Albo jedziemy na zajezdnię zdemontować te Darty w pizdu. Poskładamy ponownie jak nam zapłacą.

10.02.2016 17:34

no cóż , ja pracuje na czarno i mam 3500 na rękę , a wy ile godzin musicie w pesie na to pracować ?takie czasy , dobra passa pesy się kończy
    ???

10.02.2016 16:04

Co tu duzo pisac... wyzsza wyplate to mialem po 3 miesiacu od zatrudnienia a pracuje juz kilka lat. Obawiam sie, ze to dopiero poczatek, przyszly miesiac dostaniemy najnizsza krajawa. To nagroda za zeszly rok i tyranie non stop po 12 godzin, swiatki, piatki i niedziele. Kto dal d..y z terminami, ze teraz za nie trzeba placic kary? No chyba nie produkcja?! MOze przy odbiorze kolejnej nagrody za mega zajefajny design czy inna glupote prezes pochwali sie przy tak zacnym gronie gosci jak wyglada rzeczywistosc pracownikow? Watpie bo przeciez pesa to kraina mlekiem i miodem plynaca a tak naprawde to kolos na glinianych nogach, ktore do konca podetnie kontrakt z DB. Mysle, ze to najlepszy moment na rozgladanie sie za innym zajeciem bo niestety bankowi nie powiesz, ze nie masz... Przykre to w sumie bo nawet nie jestem zly ale ku...sko zawiedziony bo kawal zdrowia i nerwow sie w zeszlym roku zostawilo a taka jest za to zaplata. Glowa do gory koledzy, na pesie swiat sie nie konczy.
    Bui

10.02.2016 12:49

Jak taki madry to przyjdz i pracuj w Pesie

10.02.2016 12:25

Te wypłaty to żenada.
    @@3

10.02.2016 11:14

PESA to czyste złodziejstwo przy 100 narodzinach 2000 wypłaty za święta obiecali po 500 zł i na obietnicach się skończyło. Pracownik na serwisie jest traktowany Jak Polak Gorszego Sortu. A (usunięte przez administratora) w grudniu im uratowalismy
    Ninja

10.02.2016 10:36

Dziś 10 lutego. Weszły wypłaty za styczeń. Jak wam się podobają? Wszyscy zadowoleni? Ja chciałem sobie kupić nową kurtkę po wypłacie. Jak zobaczyłem kwitek to doszedłem do wniosku, że stara kurtka nie jest taka zła...
    @waldek

08.02.2016 01:47

Jakieś 20 000 zł
    waldek

07.02.2016 19:25

Ponawiam pytanie, czy mozecie powiedziec na jaka podstawę moze liczyc konstruktor z 5-letnim doświadczeniem w branzy automotive ?
    Gong

06.02.2016 22:58

Pesa pod względem płacowym to bardzo dobra firma. Żaden prywaciarz w Bydgoszczy nie zaoferuje wam narzekającym tak dobrych warunków.
    Pawlo

06.02.2016 02:41

Narzekacie a kasę trzepiecie. Jak się nie podoba to się można zwolnić.
    pesiak

03.02.2016 23:59

kto potwierdzi ze nasze wspaniale zwiazki znowu podpisaly pismo na niekorzysc pracownikow pismo o nieplaceniu za nadgodziny tylko za wolne kiedy oczywiscie firma pozwoli (od lutego i nie od 41 nadgodziny)???
    Awaria

03.02.2016 22:32

Do końca roku nie będzie żadnych premii. Pesa potrzebuje pieniędzy na kary i brak jest zamówień. A do tego dają takie ceny w przetargach ze dopłaca do interesu wiec muszą gdzieś ciąć.

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.