Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

Nock

10.07.2016 11:56

Pracownik na hali moze zarobic 5 tys a nawet wiecej. Dlatego do pesy chętnie przyjeżdżają ci co wyjechali na zachod. Zarobki sa bardzo wysokie ale trudno sie dostac bo chetnych do pracy w prestizowej firmie jest mnóstwo. W pesie pracuje elita. Ci co nie moga sie dostac sa po prostu za ciency i tyle. A bycie pracownikiem pesy to jest cos. To juz mozna sie chwalic znajomym nawet w kraju to cos znaczy.

09.07.2016 22:46

Kcin

09.07.2016 22:55

3 tys? Chyba od brygadzisty wzwyż a jak sie dostaniesz na stanowisko bez układu to jestes niezły
    blablidik

09.07.2016 22:46

Tak jasne , a po co zgadzali się na takie wysokie kary umowne np za nie dotrzymanie terminu , albo innych parametrów ? Kto za to siorpie kase kosztem uczciwie pracujących tam ludzi ?
    blablidik

09.07.2016 08:51

Taka wielka , prężna i bogata znana firma , a tak traktuje pracowników , lipne umowy , straszenie , zarobki poobcinane , dwa słowa cisną się na język jedynie , wstyd i żenada , to własnie dzięki tym szarym zwykłym nieszanowanym pracownikom istniejecie jeszcze. znam wielu tam pracujących i szczerze powiem że wewnątrz aż huczy ! każdy chce odejść i tak też stopniowo się dzieje, zostaną niedługo sami z garstką papudraków z Hotelu , bedą robić im pseudo lepsze pojazdy

09.07.2016 08:44

09.07.2016 09:26

No radzą sobie tak, że wkrótce bedą prosić sie niemcow czy wejdą z nimi w konsorcjum bo jak nie to padną na zbity pysk. Pesa to gorsze g...o od prywaciarza, kasa słaba, nadgodzin cała masa a i fochy wielkiej kadry zarządzającej działami, w ktorej większość to ludzie kompletnie oderwani od rzeczywistości , którzy zamiast pomagac w rozwijaniu działu to jedynie co potrafią to zastraszać i trzymać głęboko palec komu trzeba. Kazdemu na produkcji zycze, zeby znalezli swoje miejsce gdzieś indziej i w końcu odetchnęli z ulga.
    Asapman

08.07.2016 12:01

W pesie jest bardzo dobrze. Pracownicy szanowani maja godne wynagrodzenia. Duzo podan jest od Polaków z Niemiec , wb a nawet Norwegia ktorzy chca pracowac w pesie tworzyc sukces firmy i wrocic do kraju dla godniejszego zycia niz za granica. Pesa zapewnia szerki wachlarz szkoleń i rozwoju. Bez dwóch zdań warto pracowac w pesa sa. Badania prowadzo e wsrod zatrudnionych pracownioow wykazal prawie 85% zadowolenia z pracy przy czym 45% bylo bardzo wysoko zadowolonych. Niezadowolonych było raptem 5% zalogi. To margines. Pozostale 10% ocenialo sytuacje na srednia. To daje do myslenia. Zarobko byly ocenione w 76% na wyzsze niz na rynku bydgoskim a 37% okresloo je na konkurencyjne w stosusnu do zachodnich. Liczby mowia same za siebie ale psy szczekaja karawana jedzie dalej.
    xyz

08.07.2016 23:43

HA HA rozbawiłeś mnie do łez.Zapomniałeś dodac,że ankietę przeprowadzałeś wsród kierowników i dyrektorow.
    pesiak

07.07.2016 00:17

aaa i jeszcze jedno DO PESIAKÓW takich jak ja gdybyście chcieli się podzielić swoimi opiniami na temat naszej wspaniałej niedoścignionej opływającej w luksusy macochy PESY a macie jakieś obawy, że hakerzy z działu PR made in pesa dbający o propagandę, jacy my nie jesteśmy wspaniali, zaczną mieszać to możecie przesłać do mnie info albo materiały, jakie macie z przyjemnością udostępnię to na forum publicznym :) piszcie na adres: [email protected]
    pesiak

06.07.2016 23:52

Kurcze nie wierze w to, co czytam pracuje w tej "wspaniałej" firmie hmm można powiedzieć naście lat na dzień dzisiejszy szukam pracy gdyż mam serdecznie dość tej patologii wyzysku kolesiostwa nepotyzmu znęcania psychicznego!!! Co byście powiedzieli przełożonym, którzy zakomunikowali Wam, że macie się zdeklarować czy robicie nadgodziny czy firma ma zatrudnić ukraińców, którzy zarobią więcej od was z tym wyjątkiem, że oni po prostu będą a co do ich pracy to pracownicy pesy wiedzą jak oni "pracują" dla wszystkich tych, którzy myślą o pracy w pesie ogarnijcie się wierzcie mi na słowo nie chcecie być tak upodleni jak my w obecnej chwili w pesie!!! Pozdrawiam tych, którzy już uciekli tych, którzy uciekną i tych, którzy niestety pozostaną :/
    dkny

06.07.2016 16:42

Jak wygląda praca na stanowisku "Kontroler jakości dostaw" oraz jak z zarobkami ?

03.07.2016 09:28

Kolo

03.07.2016 10:24

no to przeczytaj teraz poprzednie dwie str i będziesz wiedział dlaczego nie ma ofert pracy

02.07.2016 20:53

Sotk

02.07.2016 22:36

Hahaha, no śmieszniejszej rzeczy dawno nie czytałem :D kto dobrze płaci? Pesa? No zaraz chyba zejdę. Rozumiem, ze juz jesteście w takiej desperacji, ze aż tu musicie miec swojego przedstawiciela żeby mącił ludziom szukającym pracy i wpadających w swoich poszukiwaniach na pese w głowie. Nie okłamujcie ludzi i przyznajcie sie dlaczego pracownicy sie zwalniają? Ile zarabia sie na stanowisku "robola" jakiegokolwiek działu? Oczywiscie tego nie powiecie bo nie macie jaj to ja powiem, od 1500 do 2100. Do tego cała masa nadgodzin za półdarmo i ucięty do połowy socjal urlopowy. Jeśli to sa cudowne i dobre pieniądze to moze zejdźcie z wyższych stanowisk na produkcje i sami sobie róbcie te super pojazdy :) każdy robi co uważa za słuszne, jeśli ktos szuka pracy na gwałt bo potrzebuje pieniędzy to wiadomo, ze lepiej sie tu załapać niż byc na bezrobociu. Ale jeśli ktos szuka pracy bo jego dotychczasowa go denerwuje czy chce cos zmienić bo ma taki kaprys to szukajcie dalej :)

02.07.2016 09:59

S

02.07.2016 20:07

Na rękę z obciętą premią (364 zł brutto)szanowani sa tylko najemnicy którzy są tylko po to zeby ktoś bral kase a odpowiedzialność za wykonaną prace spada na polaka za każdy dzień urlopu 20 zł zabierają made in japan ,osobiście zaczynam sie rozglądać za pracą na parkingu ta sama kasa a sie nie napracuje ALE OGÓLNIE BRAWO DLA PREZESÓW SĄ NA LIŚCIE 100

30.06.2016 11:23

s

02.07.2016 08:44

Co się opłaca? jeżeli 1600 na rękę kogoś zadowoli to polecam

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

30.06.2016 10:13

Whoiam

30.06.2016 10:48

Dostaniesz umowę od razu ale oczywiscie próbna, kiedys był miesiąc, teraz są chyba trzy miesiące. Myśle, ze to, ze jestes kobieta nie sprawiłoby problemu bo pracuje kilka kobiet na "męskich" stanowiskach, gorzej z pracownikami dla których byś była ewenementem ale to pewnie na chwile i pózniej by sie przyzwyczaili :)

30.06.2016 08:11

Pukpuk

30.06.2016 09:29

No dostaniesz umowę, dlaczego miałbyś nie dostać?

29.06.2016 22:10

Pukpuk

29.06.2016 23:45

Idz i sie przekonaj, uwierz, ze czytając te wypowiedzi 95% jest zgodne z tym co spotkasz na swojej scieżce kariery w tym zakładzie. Wiem, ze komuś z ulicy jest cieżko to zrozumieć bo ma wyimaginowany pogląd bo taki został mu pokazany w tv czy przeczytał w gazecie same ochy i achy. Niestety rzeczywistość jest juz inna i nie tak kolorowa. Myślisz, ze ludzie zwalniają sie bo taki maja kaprys? Każdy ceni sobie stabilizacje i większość z nas idąc do pesy myślała, ze to firma na długie lata a nawet na wypracowanie emerytury ale w tym roku nie dali wyboru i bardzo dużo ludzi sie zwolniło. Mam tylko nadzieje i życzę każdemu kto został, ze w końcu ktos sie przebudzi i zacznie doceniać tych "zwykłych" roboli bo spawaczy, elektryków, lakierników itp nie ma na rynku aż tylu żeby sobie przebierać a i nie każdy sie do tego nada dlatego ludzie sie cenią. Jeszcze żeby firma naprawdę miała kryzys i nie miała pieniędzy no ale pieniądze są i to jest najgorsze w tej całej sytuacji.

29.06.2016 18:45

Tutturu

29.06.2016 21:56

13stki w pesie? Dobry żart :) chodziło mi o 12sto godzinny dzien pracy tak jak było w zeszłym roku. Jak chcesz dostawać trzynastkę to tylko wzl z tego co słyszałem płaci.
    Nock

27.06.2016 19:06

Jak tam wyplaty? Wystarczyło na waciki? Podobno pensje szalone. Zbieracze puszek to krezusi przy pracownikach liczacego sie swiatowego producenta taboru.
    Tutturu

29.06.2016 17:40

Bez kitu, ja na szczęście juz mam inna prace nagrana i wkrótce zaczynam. I teraz cos powiem dla potomnych i tych, którzy szukają pracy i chcą isc do pesy: odradzam. Nie ma dla pracownikow produkcji pieniędzy, o urlop trzeba sie prosić a, ze coraz mniej starych pracownikow pracuje to maja byc znów 12-stki. Swoją pazernością doprowadzili do tego, ze nie ma juz komu robic a Ci co zostali musza robic za dwóch. Na małych działach odeszło nawet 50% pracownikow wiec o czymś to świadczy. Nie wierzcie w to co widzicie w telewizji na ich temat bo to propaganda jak w Korei północnej. No ale maja co chcieli bo wystarczyło dać pare zł wiecej i nikt by sie nie zwolnił. Roboty jest mnostwo o dla każdego by starczyło no ale za pół darmo to moze Ukrainiec bedzie robił bo dobry fachowiec sobie spokojnie znajdzie prace w innym zakładzie. Pozdrawiam
    @@@

27.06.2016 16:33

A co myślicie o ostatnich wydarzeniach w Łodzi i tramwaju który sam jeździ po ulicach bez motorniczego a serwisanci na pokłdzie

12.06.2016 20:24

Ty biurowy Nie bądź taki mądry Z tego co wiem premie wam też obcinają i się tak znowu nie wywyższaj znowu a zobowiązania każdy ma nie tylko wy dupku

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

szarak

12.06.2016 17:59

Krzywy robi co chce a wrócil tam gdzie jego miejsce na wioche kompletnie na niczym się nie zna swoje błędy zrzuca na wszystkich podwładnych mistrzów brygadzistow i planistow on zdaje się według siebie być nieomylny. Kooperanci brawo za pomoc w budowie jego domu załatwianie materiałów gratuluję pozdrawiam ps-owców
    Xxx

10.06.2016 23:39

I które zlecenia masz na myśli? Darty? Były minęły, juz dawno są przejedzone i nikt o nich nie pamięta. Moze te kilka szt neb-ów, które homologacje zdobyły dzieki wstawiennictwu DB, przez co załatwiły sobie pojazdy za pół darmo? Czy na samym końcu moze DB, która i tak nie dojdzie do skutku? Ludzie, zejdźcie na ziemie, Pesa dla zwykłego pracownika skończyła sie w 2014r, z początkiem 2015 wyzysk a od 2016 poniżenie. Tak, wielu zapyta dlaczego zatem tam jeszcze ktos pracuje i wiesz co? Chyba dlatego, ze tliła sie mała iskierka nadziei i to, ze jak kulku ludzi sie zwolni to bedzie lepiej. A co dostaliśmy? Jeszcze mniejsze wypłaty i firmy zewnętrzne, które nas bedą wypierać ze stanowisk. Tylko, ze są działy w których pracownik z ulicy sobie nie poradzi, ktos kto spawał rury nie pospawa konstrukcji, ktos kto malował wałkiem nie pomaluje wagonu a ktos kto kładł w domu instalacje nie położy elektryki na pojeździe. No ale jeśli ktos czerpie profity z firm zewnętrznych to swoich, którzy zostawili na halach masę starań, czasu i zdrowia mozna miec w poważaniu. Parafrazując do słynnego " this is Sparta " - " this is Pesa" i tyle w temacie. Pozdro dla kumatych.
    Xxx

10.06.2016 23:26

Haha, pójdziesz to sie przekonasz. I to juz nie robi czy jestes na halach czy w biurze, od poziomu kierownika siano sie zgadza, poniżej jestes szczochem.
    Bezdomny

10.06.2016 12:06

Zrobiłem sobie spacerek nad Brdą z kumplem i nadmieniłem że pracuje w Pesie.Wiecie co się stało??????? Kaczki zaczęły mi rzucać chleb .
    Rekrut

09.06.2016 19:22

Amerykańska korporacja z Bydgoszczy rozpoczyna właśnie rekrutacje na stanowiska inżynierów jakości oraz technologów. Oferty pracy dostępne już na pracuj.pl, jeżeli są chętni proszę aplikować.

08.06.2016 22:32

Biurowy wiesz co nie dawaj juz ty lepiej żadnych tu rad bo ty chory psychcznie jesteś

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon

07.06.2016 17:51

Ha ha ha naprawdę Urzekła mnie twoja historia Dlatego wypisujesz te bzdury? A ja mam 6000 a wy 1500 i tak ciągle Nie zasmiecaj tego forum bo nikt przez Ciebie nie będzie tu pisał rzeczy o wiele bardziej istotnych A ty tylko ferment tu siejesz

06.06.2016 19:15

06.06.2016 19:41

o panie stwórz kapliczkę my robole będziemy się do ciebie modlić... o góru ty nasz. SŁABO PROWOKUJESZ NIEUDACZNIKU :)

06.06.2016 21:30

co ty nie odpisujesz, śpisz? o czwartej do roboty w toruniewie trzeba wstawać?

06.06.2016 20:09

06.06.2016 20:48

ciąg dalszy polewki z prowokatora nastąpi ha ha ha

06.06.2016 21:09

ale na pewno to nie prawda.................. jedno pytanie do ciebie mam, odpowiesz? jak to jest być samotnym (po części się dowiedziałem,szkoda mi takich ludzi)
    Olo

06.06.2016 19:08

Pesa okrada ludzi najciężej pracujacych!!! Prezes chce strajku to bedzie go miał!!!!kto ma taczke???? Zwykly złodziej!!!! A konstruktorzy praca na facebook a robota wykonana kopiuj wklej . Potem wady konstrukcyjne ma pojazd . Wasza praca jest żałosna. Dobrze ze jeszcze troche i spadam do nowej pracy gwarantowane 4 tys a nie tylko w ryju . Pozdroooo zlodzieje!!!moje dzieci glodne chodzic nie będą.
    kkar2

06.06.2016 16:00

Czy pensja 1900zl dla pracownika który ma na utrzymaniu dzieci i do spłacenia kredyt hipoteczny to słuszne wynagrodzenie wy chyba nie wiecie co mówicie.To pracownicy zarabiaja na wasze cieple posadki i grube pensyjki.Powinniście sie wstydzić taka firma która ma taka renomę gnoi ludzi w sposób niewyobrażalny nie wspomnę o poniżających ich wynagrodzeniach to się nadaje do gazety i napewno w nich o tym za niedługo będzie głośno.Za chwile zapewne straci prace kilkoro pracowników delegacyjnych za bzdurę która góra sobie wymyśliła.Po tylu latach cięzkiej pracy dla tej firy zostana wyrzuceniu na bruk bez słowa dziękuję. Tak nie postępuje sie z ludzmi. Gratuluję wam kierownikom mistrzom i wszystkim na tych waszych cieplych posadach braku wychowania i zrozumienia drugiego człowieka.Mam głęboko nadzieję że kiedys ktoś potraktuje was tak samo jak wy traktujecie ludzi teraz!!!

06.06.2016 12:25

06.06.2016 16:54

przeginasz i prowokujesz tutejszych bywalców by ich podburzać i dowiadywać się o czym myślą nie jesteś tak bystry jak myślisz byłeś zwykłym robolem ale cie wylali(BOLKU) jesteś frustratem a jak masz (hahaha) 6000 pewnie netto :) to czy nie masz zakazu pisania na forach od firmy SZYCHO?!
    kolejarz

06.06.2016 09:04

Zapraszam wszystkich chętnych do pracy w serwisie hala Z-5 Super zarobki na poziomie 1500zł-1900zł Super premie które dzieli mistrz z browarem Świetna atmosfera w pracy ( wg mistrzów, jesteśmy bandą nierobów i ściemniaczy ) Tylko pozazdrościć
    logi

03.06.2016 23:27

W logistyce znowu kolejna osoba odeszła.. dwóch nowych szefów. Ciekawe czy uda im się zatrzymać rotacje..
    Byly pracownik

01.06.2016 21:05

Z tego co wiem szukają pracowników na PS. Z całego serca nie polecam Rządzi tam człowiek który wozi się na swoim nazwisku a dział traktuje jak swoją prywatną firmę Słoma z butów ciągnie się na kilometr
    Wolf

29.05.2016 19:29

Kochani spokojnie "biurowy " to zwykły troll prawdopodobnie nie pracuje w firmie . Ktokolwiek pracuje w biurze wie że żaden z faktów się nie zgadza. Uderza w czuły punkt dla każdego czyli kasę i żeby było zabawniej jest kobietą.

29.05.2016 11:32

Poszło już oficjalne pismo do administratora gowork o zablokowanie/usunięcie komentarzy na temat Pesy. To co tu się wyprawia jest już chore. Niewinni ludzie są szykanowani w pracy bo jakaś biurowy pajac czy inny napinacz którzy nawet nie pracują w Pesie sieją niepotrzebny ferment.
    Piotr

25.05.2016 17:16

A ty na pewno jesteś najważniejszy w firmie Wyobraź sobie ze my też mamy 4 dni wolnego a jak będziemy chcieli iść do pracy to pójdziemy a ty jestes jakiś nienormalny Pustak
    August

25.05.2016 10:00

Biurowy troll robi sobie z was żarty i was podpuszcza bajkami, a wy łykacie wszystko jak leci. W ogóle jakby trolli i ściemniaczy tutaj odsiać to by połowa wpisów mniej była, tylu jest tutaj rzekomych pracowników jakby w Pesie z milion osób pracowało.
    goomis

24.05.2016 17:24

Naprawdę współczuję . Ludzie dlaczego jeszcze pracujecie ? Ja przepracowałem 1,5 roku szczerze polecałem pracę w PESA ale wszystko się zmieniło pod koniec ubiegłego roku dlatego sam podjąłem decyzję o szukaniu innego pracodawcy . Teraz wiem ile zarobie w każdym miesiącu,mogę planować wydatki bo wiem ile zarobię.Pozdrowienia dla Mariusza ,, kudłatego" prawdziwego brygadzisty od Kwiatka

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.