Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Benefity
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Benefity

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

24.08.2016 20:37

Exobozowicz

24.08.2016 20:54

No to Cie zaskoczę, poszedłem do innej firmy i na start dostałem tyle samo netto a po próbnym dostalem jeszcze kilkaset zł netto podwyżki przy 8 godzinach a uwierz mi, ze w pesie do maja jak pracowałem to przy nadgodzinach wychodziło 2000 i to zapieprzania w pocie czoła. Wiec na mnie osobiście takie pieniądze nie robia wrażenia.
    Exobozowicz

24.08.2016 19:36

To rzeczywiście 2500 to siano takie, ze mozna sobie pozwolić na nowe auto haha

24.08.2016 18:10

Myślę że można liczyć na solidne 2000 netto może nawet 2500 na rękę.

24.08.2016 17:51

Patrząc po autach i opowieściach znajomych to Pesa płaci bardzo dobrze a na pewno powyżej bydgoskiej średniej

24.08.2016 15:46

Niby zarobki niskie a parking Pesy zawalony nowymi autami.......
    Marian

23.08.2016 16:59

Do moderatora zablokować biurowego bo głupoty pisze

23.08.2016 07:10

Janusz

23.08.2016 16:53

Ty jesteś nienormalny biurowy ! Nie wyolbrzymiaj Nie słuchajcie go bo szału nie ma U Ciebie to wszyscy robole dwie lewe mają? A ty głąbie biurowy za kogo się masz? Trzeba mieć nierówno w główce żeby pisać takie farmazony

22.08.2016 21:38

Ktos

22.08.2016 22:55

No to widzisz wyraźnie, ze nie warto a zarobków nikt Ci nie poda bo sa rożne i na pewno nie konkurencyjne bo firma jest w kryzysie, nie ma zamówień nie ma kasy dla pracownikow, przecież sobie od mordy nie odejmą. Przykre ale prawdziwe. Gdyby nie to, to ja i zapewne 300 jak nie wiecej osób, które zwolniły sie od stycznia by dalej robiły swoje w tym zakładzie. Ale cieli kasę a pozniej zdziwieni, ze lidzie sie zwolnili a wypowiedzenia podpisywali z wielka łaska i fochem. Za komuny człowieka lepiej traktowali niż w tej norze. Ja osobiście i z całego serca odradzam bo kupę lat tam straciłem, na szczęście nigdy nie jest za późno zeby sie ogarnac. Pozdrawiam Cie serdecznie i sorki za ostrzejszy ton wypowiedzi

22.08.2016 20:13

Ktos

22.08.2016 20:48

Czytać nie umiesz? Ile moze jeszcze byc postów ze kroją na siano? Wierzysz setkom negatywnych komentarzy czy w to co w kółko pisze osioł o nicku biurowy? Weźcie ludzie sie w końcu ogarnijcie i zacznijcie myslec. To co w tv nijak ma sie do tego co jest w srodku. Obojętnie jakie stanowisko, będziesz zapier.... nadgodziny zeby zarobić. Siano tylko od kierownika wzwyż. Kierownik z zewnatrz z tego co wiem był jeden i szybko poleciał. W biurowcach tez słabo płaca wiec sie nie nagrzewaj na prace tam albo idz i sie w końcu sam/a przekonaj.
    do_kim

21.08.2016 18:07

Operator CNC od 5-8 tysięcy netto jak ma doświadczenie chociaż 3 lata. Jak najbardziej realne. W większość w firmach tak płacą operatorom. Dzisiaj są w cenie, bo jest najwięcej pracy na maszynach.

21.08.2016 17:56

Mpm

22.08.2016 17:52

Pracowalam w Ksiegowosci. Dobra rada. Trzymac sie z daleka od Kierowniczki, ktora tylko przytakuje i kiwa glowa. Za kwadrans trzecia juz jej nie ma, a piec minut wczesniej rozdaje dyspozycje "na jutro rano". I trzymac sie z daleka od Glownej Ksiegowej, ktora nie ma pojecia, co sie dzieje w dziale, nie slucha ludzi i ma swoje wizje. Praca za 1800 na reke. Gdyby mozna bylo, wrzucilabym skan. Generalnie. Omijac szerokim lukiem. Zwolnilam sie sama, zmienilam prace i pod kazdym wzgledem jestem z tej zmiany zadowolona.
    weld

21.08.2016 17:54

Coś Ci powiem ...panie biurowy. Fachowiec jest dziś bardziej szanowany niż biurowy. Obrażanie ludzie to jest wstyd..Jestem spawaczem i także skończyłem studia informatyczne..Jeśli coś Ci mówi są to najlepiej szanowane studia. ... Nie wierzę abyś tyle zarabiał..Tutaj jako programista zarobisz na początku ponad tysiąc na rękę . Mniej niż spawacz. Gdybym miał siedzieć w biurze. Nie zarobiłbym na chleb.

21.08.2016 11:27

jajko

21.08.2016 16:41

OJ Zabolało??? Chwalisz się.... ładnie ładnie, prymus normalnie. Niech zgadnę , na pewno nosisz fryzurę "na (usunięte przez administratora) quot; od głaskania cię po głowie przez właściciela biurka,lubi to ?? ;D dawaj.......

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

jajko

20.08.2016 13:38

Witam. Czy to prawda że aby zarobić 6000-7000 pln tak jak kolega Biurowy trzeba spełnić określone warunki takie jak: kreatywność która idzie w parze z bardzo sztywnym i długim palcem , nie cierpieć na klaustrofobie (wiadomo pod biurkiem mało przestrzeni a 8h trzeba wytrzymać), i odpowiednio się zareklamować (co to nie ja i oni h..a robią)????Proszę o komentarz .Pozdrawiam.

16.08.2016 11:39

Biurowy Ciekawe czy góra wie, że zamiast zająć się pracą wypisujesz tu banialuki, które nie świadczą dobrze ani o firmie, ani o Tobie. Wypowiadasz się pozytywnie na temat pracodawcy, ale poziom wypowiedzi pozostawia wiele do życzenia. Sądzę, że góra nie byłaby zadowolony, gdyby zapoznała się z ich treścią. Jeśli faktycznie jesteś pracownikiem PESA, to weź się za robotę, za którą Ci płacą!
    cn

14.08.2016 11:59

Operatorzy maszyn i z biura to mają tu jedynie stawki z kosmosu...Reszta to zarabia śmieszne pieniądze. Operator maszyn CNC od 5-8 tysięcy na ręke. I to stawki porównywalne jak w innych firmach.

14.08.2016 11:27

???

14.08.2016 12:18

Ale Ty jestes tępy. To, ze tam pracowałem nie znaczy, ze trzymałem śrubokręt :) ale wiem, ze karmisz sie komentarzami skierowanymi do Ciebie wiec to ostatnia odpowiedz. No widziałem jak Pesa moze wykupić Niemców jak były zdawane konstrukcje na BR-ke haha. Cos mi sie zdaje specjalisto wysokiej klasy, ze do dzis macie z tym problem i to nie przez "roboli" a przez pseudotechnologow i innych konstruktorów, którym w CAD sie rysunek zgadza ale materiał i wykonanie to juz cos trochę innego. Jedziesz po ludziach z produkcji a swoją wiedza by takiego chłopczyka jak ty czapeczka nakryli. Wiec na tym koncze moje wywody z tym pseudozakladem, zyjcie dalej w propagandzie milosciwie wam panujących a my, byli pracownicy wspierajmy wiedza i praktyka naszych nowych pracodawców, którzy jak na moim przykładzie widac potrafią to docenić.
    ???

13.08.2016 22:48

Ludzie, prosze was, w pesie dobre pieniądze lub stanowisko? Haha, to sie uśmiałem. Dobre stanowiska z dobrymi pieniędzmi juz dawno sa rozdane wsród rodzin i kolegów także bajery o dobrych pieniądzach i miejscach pracy włóżcie sobie w szanowne d..., takich przygłupów jak biurowy tez radzę nie czytać bo to zwykły troll i napinacz internetowy, cos jak kozak w necie piz.a w świecie. Przeżyłem tam kilka lat i takiej obłudy to nie spotkacie nigdzie indziej. Na szczęście w porę udało sie ewakuować, każdemu szukającemu pracy radzę omijać szerokim łukiem to medialne przedsiębiorstwo a w rzeczywistości kolosa na glinianych nogach, które za jakis czas albo wejdą z Niemcami w konsorcjum i bedą ich tania siła robocza albo padną i zostanie tylko kupa smrodu...
    niezadowolony

13.08.2016 21:50

gdzie mozna znalezc takich ludkow jak: "donald wytrzeszcz klamca klamca" "knapi capi mober" "zarosniety morgan zlodziej okradajacy pracownikow z godzin ktore przepracowali" "krol serwisu szciesciaz pozwalajacy na okradanie pracownikow" "zastepca PRZEGINAJACY cwaniaczek ktorego trzeba ukrucic" chcialbym im osobiscie podziekowac za wspolprace i dbanie o pracownikow!!! dawajcie namiary!!! prosze przeslijcie mi adresy na : [email protected]

12.08.2016 14:01

Jerzy

13.08.2016 12:57

A ty za kogo się masz ? Obrażanie ludzi sprawia ci przyjemność? Weź się pukni w łeb bo wyraźnie piątej klepki ci brakuje biurowy od siedmiu boleści

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Adi

10.08.2016 18:09

Nie polecam pracy na stanowisku biurowym. Po 6 latach pracy brak umowy na czas nieokreślony, pensja poniżej 2500 zł (netto), wprowadzanie w błąd odnośnie możliwości podwyżki (to co wynegocjowałem przy podpisaniu umowy nie uległo zmianie przez cały czas zatrudnienia pomimo osiąganych sukcesów i nieposzlakowanej opinii). Bezzasadne niewypłacanie premii motywacyjnej (która stanowi znaczny składnik wypłaty) motywowane rzekomo niskim wynikiem sprzedaży, jednocześnie nie poprzedzone żadną informację ze strony kierownictwa jak również oficjalnym wyjaśnieniem odnośnie podjętej decyzji (wszelkie informacje rozchodzą się tzw. "pocztą pantoflową" - w mojej opinii niedopuszczalne w tak dużej firmie).
    Grześ

07.08.2016 17:08

Czy to prawda, że teraz na produkcji w pesa robi się na akord?
    Wujek

01.08.2016 19:03

Pesa przegrała zachodnio pomorskie ezt a wygrała wagony po bardzo niskiej cenie. Teraz będziecie robić za suchy chleb żeby firma zarobila chociaż trochę. Teraz będą po was jeździć a w zasadzie po waszych pensjach. Szykujcie sie na zaciskanie pasa w imie ciecia kosztów. Ale wam przykręca śrubę.
    To ja

01.08.2016 18:36

Biurowy masz na mysli konstrukcje nośne szkielety ? A crash testy i obliczanie stuktur nośnych pod zderzenia sami robicie czy zlecacie do EC albo na polibude ? Jakie nowości są wprowadzane w wózkach skoro większość różni się tylko rodzajem usprezynowania albo silnikiem, a to co innowacyjne to zlecane bylo na politechnike ?

31.07.2016 21:43

Waldi

04.08.2016 22:08

Tak czytam wasze posty nie pracuje w pasie a raczej współpracuje i jak czytam to wszystko co ty piszesz to dochodzę do wniosku że ty poprostu jesteś chory znam realia i wiem co się tam dzieje żal mi ciebie czlowieku
    waldzio

31.07.2016 20:05

Biurowy, a moglbys napisac w ktorym dziale konstrukcyjnym (mechanicznym) praca jest najbardziej rozwojowa ? tzn, ze za kazdym razem trzeba jak najwieksza czesc nowej koncepcji wdrazac, a nie kopiowac z istniejacych juz rozwiazan.

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    Ann

25.07.2016 20:06

Te pozytywne opinie to chyba sam Pan Prezes Karateka pisze:). Faktycznie niektórzy biurowi pracownicy zarabiają sporo, ale kto ile zarabia to już zależy od widzimisie dyrektorów, kierowników lub prezesa. Niestety szeregowi pracownicy nie zarabiają zbyt dobrze. Zresztą z tego co mi wiadomo to Pesa powaliła kontrakt z Niemcami bo zrobili pociągi o nieodpowiednich wymiarach

23.07.2016 18:27

MMJ

25.07.2016 21:16

Z Działu Księgowości od marca tego roku odeszło 20% pracowników. Oferty pracy nie dotyczą więc nowych stanowisk, tylko obsadzania powstałych luk. Taki stan rzeczy nie świadczy pozytywnie o personelu nadrzędnym tegoż działu. Wiem co piszę, bo jestem szczęśliwym byłym pracownikiem Księgowości.
    Wujo

22.07.2016 13:32

Pesa wygrala ezty na Śląsk za bardzo niska cene. Bedziecie robić za miske ryżu :D.

15.07.2016 13:07

byłem,widziałem,odszedłem

11.08.2016 22:17

tak ma się dobrze, że spora część kadry odeszła... no ma się rewelacyjnie... a Pani z biura jest tak? musicie tak pisać bo Wam pracowników brakuje, tak? a może należało by napisać, że firma ma się dobrze, ale pracownicy NIE!

14.07.2016 07:03

Człowiek z Ziemi a nie z Księżyca

15.07.2016 13:02

Taki dobry, ba- chyba najlepszy i niezastąpiony i taaaaaki biedny- mało zarabiający.... nie Teneryfa ale Grecja, 5letni samochód, ciężkie życie za 5 tys. wypłaty- toż to koszmar po prostu! hahhahahaaaaa! czy nikt się nie zorientował, że robi sobie z Was wszystkich jaja?

15.07.2016 14:56

Ja tak dlatego jaja sobie z niego robie ;)
    KotBezButów

13.07.2016 20:44

Biurowy a na jaka premie mozna liczyc w dziale konstrukcyjnym i co ile jest ona przyznawana ?

12.07.2016 22:29

12.07.2016 22:47

polecam translator PANIE WYKSZTAŁCONY Z WYŻSZEGO SZCZEBLA hahahahaha

12.07.2016 20:15

12.07.2016 21:26

6500 brutto to jakie s 4500 netto ;) zakopujesz się coraz bardziej pisz prawdę :) próbujesz ludzi prowokować do opisywania i obsrywania firmy,słabo to robisz biuro,haha,wy

11.07.2016 21:29

1 klasa w pociągu Pesa nie jest wygodna. Siedzenia nie są rozmieszczone w sposób optymalny względem okien, są mało wygodne i dość prymitywne. Szkoda, ze tak to tak bez polotu zostało wykonane.. Jechałem tym pociągiem na trasie Białystok-Wrocław w dniu 4-07 (odjazd 9:32)

11.07.2016 18:03

12.07.2016 17:33

Z 6000 na 5000 schodzisz? trochę cienio p.s. co do twoich wcześniejszych wpisów 6000 brutto.? to 5000 netto ??????(bo nie rozumiem) zacznij czytać to co wcześniej napisałeś i proszę przestań pisać sam ze sobą pod dwoma nazwami :) BO INTELIGENCJE ROBOTNICZĄ TO ŚMIESZY (PANIE WYKSZTAŁCONY)

11.07.2016 05:34

Weź chłopie juz sie nie pogrążaj bo z tymi zarobkami wypisujesz takie głupoty, ze szkoda gadac. 5000 na produkcji to było ale jak sie zrobiło 100 nadgodzin wiec przestan czyli prawie 2 etat. Dobra atmosfera? Chyba w białym domu gdzie kawa leje sie strumieniami a panie nie maja czasu obsłużyć pracownika bo zajete sa ploteczkami. Miedzy wydziałami nie ma żadnej współpracy, jeden drugiemu robi pod górkę. A ta nowoczesna technologie to widac w kontraktach, gamy nie jeżdżą, darty sie sypia a perspektyw na nowe kontrakty nie widac. Ja tez byłem pracownikiem i wiem co mowię, jak na produkcji ktos ma 2200 to jest bardzo dobry wynik. Zdarzało sie, ze milosciwie panujący znaleźli łaskawie pieniądze ja premie to krojony był akord wiec wypłata była taka sama jak ta bez premii. Takie cuda tylko w tym postkomunistycznym tworze.

10.07.2016 22:38

Tak premie są wysokie. Do tego gruszka i inne benefity. Raz w roku impreza dla pracownikow. Kto tyle daje na rynku? Nikt. Pesa to ewenement na skale krajowa. Zreszta statystyki mowia za siebie. Podawalem niedawno procet zadowolonych. Jak kest okazja wejsc do Pesy to nie ma sensu pytac. Bo to jak zlapac Pana Boga za nogi.
    STARY

11.07.2016 00:39

Człowieku skąd ty się urwałeś?Premia 500 brutto,wczasy pod gruszą 550 brutto,impreza dla pracowników gdzie i kiedy.Bzdury wypisujesz.

10.07.2016 22:14

Atmosfera jest bardzo dobra. Przykacieslkie kolezenskie stosunki. Wszyscy pomocni. Widac prace zespolowa w dazeniu do celu. Zarzad Pesy zadbal o armosfere i to przynosi efekty. Ci co pisza za malp zarabiali po prostu sie nie nadawali albo mieli dwie lewe. Pozniej rozczarownie j biadolenie na forum. Nie ma to nic wspolnego z prawda. W pesie pracuje sie pieknie z wysoka technologia obcujac na codzien. Warto uczestniczyc w tym sukcesie. Jak ktos ma dwie prawe to zarobi nawet 5 tys a ma szanse na awanse ktore sa czeste.
    @@@

22.08.2016 19:28

Kolego coś ci się pomyliło to nie w Pesie to jeden wielki wyścig szczurów i donosicielstwo
    ZbyszekK

10.07.2016 16:55

Witam No po prostu nie wierzę w to co czytam . Zwolniłem się z PESA 3 miesiące temu i uważam że była to moja najlepsza decyzja . Przepracowałem 1,5 roku . Zarobki to bzdura , nie docenia się pracowników więcej zarabiał byle ukrainiec . Moja pensja w miesiącu lutym z 17 -toma nadgodzinami to 1480 zł Śmiech przez łzy . Życzę wszystkim znalezienia pewnej i dobrze platnej pracy poza PESĄ Pozdrawiam kolegów z Z4 H1 I H8 Kwiatek

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.