Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

ŻabieKluski

16.05.2018 17:04

Dzien dobry Firma ma sie dobrze i rozwija sie dynamicznie. Wspolnie osiagnieny ten cel i zarobię. Zarobimy.
    kandydat

13.05.2018 11:41

Ile teraz mają spawacze po nowej stawce godzinowej?? Mam 15 lat doświadczenia uprawnienia dozorowe mag 135 136 wszystkie pozycje.
    Motywacja

11.05.2018 23:18

Pesa jak i Mieczkowski to jedno (usunięte przez administratora) i wydama was wszystkich bez mydla ogarnijcie sie pany ! zarabiacie po 2 tys.... nie (usunięte przez administratora) was to?????????? ja wyjablem z tego gowna i nie zaluje "Zmiany są dobre" .. ogarnijie sie (usunięte przez administratora)
    Damy Rade

11.05.2018 23:22

Może być tylko lepiej! nic sie nie stanie !!!
    ploutto

11.05.2018 18:53

jutro wszystkie bambry do pracy ratowac pesunie
    Bjk

11.05.2018 17:38

Co byście zrobili jak by przelewu nie było?
    BJK

11.05.2018 17:46

Dokładnie
    jurny

11.05.2018 18:49

zapytaj kolegów z z3 dlaczego wybrali tych samych solidarnościowców co 4 lata temu
    Patryko

11.05.2018 15:07

W sytuacji, gdy pracodawca nie realizuje swoich obowiązków wobec pracownika związanych z wypłatą wynagrodzenia za pracę, pracownik może skorzystać z praw zagwarantowanych mu w kodeksie pracy, czyli wypowiedzieć umowę o pracę lub rozwiązać ją bez wypowiedzenia. Ponadto pracownik może złożyć pozew do sądu pracy lub złożyć zawiadomienie do sądu pracy. Najczęściej pracownicy, którym pracodawca nie wypłaca wynagrodzenia w terminie, a stan ten utrzymuje się dłużej niż przez jeden miesiąc decydują się na rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia, czyli w oparciu o art. 55 § 2 kodeksu pracy, to jest z powodu ciężkiego naruszenia przez pracodawcę obowiązków pracowniczych. Rozwiązanie umowy o pracę w tym trybie upoważnia pracownika do żądania od pracodawcy odszkodowania w wysokości wynagrodzenia za okres wypowiedzenia, a przy umowach zawartych na czas określony za czas, do którego umowa miała trwać, nie więcej jednak niż za okres wypowiedzenia. Pracownik decydując się na rozwiązanie umowy o pracę w tym trybie musi w oświadczeniu o rozwiązaniu umowy o pracę wskazać przyczynę uzasadniającą to rozwiązanie czyli np. brak wypłaty wynagrodzenia lub powtarzające się opóźnienia w zapłacie wynagrodzenia.
    Szok

11.05.2018 15:25

To się zwolnij, a najlepiej idź do lekarza jest Ci bardzo potrzebny.

11.05.2018 16:34

A tobie mózg jest potrzebny !!! pracownicy powinni wiedzieć jakie są ich prawa. co oni są bankiem że będą pożyczać własne ciężko zarobione pieniądze do zakładu w którym się powszechnie stosuje mobbing wobec pracowników

10.05.2018 22:34

Biurowi swoje wynagrodzenie sobie wypłacili . Wcześniej było wiadomo że jest problem dlatego trzeba było dać każdemu jakąś zaliczkę na przeżycie a nie tylko sobie . Brak wypłaty w terminie to naruszenie kodeksu pracy. Potrzebny jest Pesie taki rozgłos ? Dlaczego nikt z zarządu nie porozmawiał z pracownikami ?
    Banita

11.05.2018 09:34

tylko że skoda chciała pese po upadłości pomyśl trochę!!! a teraz pobierał byś zasiłek i zapiepszał po 500+. powinni nas poinformować o takich kłopotach z przelewami a nie okłamywać i wciskać bajeczki pracownikom.
    nie rozumiem

11.05.2018 16:04

No i co takiego strasznego jest w upadłości? Zakład działałby nadal, z innymi właścicielami z większością załogi, ale na zdrowych zasadach, a nie ze starym syfem przypudrowanym pieniędzmi podatników... No, ale one są niczyje, to można brać przecież. Pieniędzmi nie karmi się nieefektywnego zarządzania. Ale ok, tkwijcie sobie w tym (usunięte przez administratora) Szkoda, że za moje pieniądze.

11.05.2018 14:00

Jakoś tej kasy nie widzę na kącie ciekawe czy odsetki za zwłokę tez przelewaja... Czekam do końca dnia jak nie będzie w poniedziałek udaje się do inspekcji pracy... koniec z robieniem nas w balona.
    Pracownik Z-4

11.05.2018 14:13

Tak zgadza sie ale w umowie wyraznie jest że wynagrodzenie do 10 każdego miesiąca...

11.05.2018 14:51

A co mnie to że elixir kasa powinna być wczoraj wyrozumiały dla nich nie będę. I jak pisałem nie będzie kasy będzie inspekcja pracy.
    Pracownikqqq

11.05.2018 14:17

Ja się kurva grzecznie pytam gdzie są moje pieniądze ??
    ...

11.05.2018 14:43

KASA NA KONCIE
    jatoja

11.05.2018 14:42

No i kasy nie ma czy wy tam a górze nie wiecie ze ludzie mają rachunki do zapłaty a i tak grosze w tej firmie płacicie!
    Olo

11.05.2018 14:14

Kto ma konto w PKO BP ten od dwóch godzin przelane pieniądze.
    Pracownik Z-4

11.05.2018 13:25

Fakty są takie że firma złamała warunki umowy o prace czyli możemy w każdej chwili złożyć wypowiedzenie natychmiastowe a nie 3 miesięczne lub 2 tygodniowe.
    Gość

11.05.2018 13:09

Kasy brak

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik ds. spawalniczych

Inżynier ds. RAMS/LCC

Bydgoszcz

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Manewrowy - Ustawiacz kolejowy (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

11.05.2018 11:01

Pieniądze są już na koncie
    Młody34

11.05.2018 12:37

Brak
    Kołowrotek

11.05.2018 12:44

Na kogo koncie??? Prezes i cała jego załoga swoja dole dostała to najważniejsze. Robią z pracowników (usunięte przez administratora) 10ty do 10ty, skoro my mamy wywiązać się z umów i wykonywać swoją pracę, to od nich oczekujemy tego samego. Ludzie mają swoje zobowiązania, rachunki i dzieci na utrzymaniu. Mydła nam oczy, " poszły przelewy, dziś będą", a tak naprawdę cholera wie kiedy otrzymam to co mi się należy.

11.05.2018 10:25

Będą pieniądze czy nie?
    Lelum polelum

11.05.2018 10:31

Na Facebooku na swojej stronie znowu wrzucili o rekrutacji. Także luzik. Wszystko jest ok.
    dżeki czan

11.05.2018 10:27

Po co tu piszecie? Do roboty! Od lat już nie jecie szyneczki. Przez kilka dni w miesiącu stać was na żywiecką, później tanią pasztetową a pod koniec miesiąca błaganie o promocje w biedronce na paprykarz. Co się zmieni? Wy dalej zapieprzajcie w robocie ale zapomnijcie też o żywieckiej i pasztecie. Wpieprzać paprykarz, kasze i smalec!!! DO ROBOTY!!!!!
    Panika

11.05.2018 07:29

Szanowni Państwo, Wczoraj wystąpił problem techniczny w komunikacji pomiędzy systemami bankowymi, co spowodowało, ze przekazane przez PESA przelewy do realizacji nie wyszły fizycznie na rachunki bankowe pracownikow. Zgodnie z informacją otrzymaną wczoraj na koniec dnia z banku dzisiaj przelewy zostaną zrealizowane. Dokładamy wszelkich starań, aby przelewy wyszły jak najszybciej. Bardzo przepraszamy za kłopot i prosimy o wyrozumiałość.
    pawel

11.05.2018 10:04

Dokładnie. ale co zrobisz jak i tak to łykną pelikany bez honoru i bedą zapieprzać. dzisiaj to nikogo w pracy nie powinno być.
    Lelum polelum

11.05.2018 10:13

Skąd takie informacje o 15.05? Poważnie pytam

11.05.2018 10:03

Godzina 10 pieniądze obiecali że będą a tu nic.

11.05.2018 10:03

No i co?? 10 pieniądze miały być. A konto puste.
    Prank

11.05.2018 00:06

Zamiast wypisywać głupobzdety bierzcie się do pracy, a nie udawacie że pracujecie.Mimo wszystko PESA to dobry pracodawca.W innych firmach praca jest ciężejsza za te same pieniądze.

11.05.2018 07:16

Bzdury piszesz. Odchodzac na dzien dobry dostalam x2.
    ROMEO

11.05.2018 09:58

A Ty komu głęboko w (usunięte przez administratora) wlazłeś że tak piszesz?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Słonik

11.05.2018 09:30

Zamknąć ten (usunięte przez administratora)
    Prezes

11.05.2018 09:27

(usunięte przez administratora). z pieniedzmi wazne ze robota jest.. dobre czasy sie skonczyly czas na wolontariat
    Panika

11.05.2018 09:26

Informacja skopiowana z meila.

11.05.2018 06:48

Dziś widać ilu pasjonatów tu pracuje. Gratulacje panowie zero honoru.

11.05.2018 07:15

Honorem rodziny wyzywicie? Juz slyszalam jak odchodzilam... podobno praca w PESA to prestiz...
    kkk

11.05.2018 08:35

I właśnie przez takich pasjonatów firma upada. Skoro można uciąć wynagrodzenie, przelewać kiedy się chce i pracownicy siedzą ze skulonym ogonkiem i jeszcze zapier..... to robią tak cały czas. Przez to wypłaty są jakie są. Gdyby wszyscy stanęli to by się posrali i od razu by kasa się znalazła. No ale jak ktoś wcześniej pisał, ludzie bez honoru.
    Tata

11.05.2018 07:47

W oczekiwaniu na przelew, wydrukowałem 15x pasek płacowy i używam zamiast pieluch dla dziecka ;D

10.05.2018 23:16

Lalalalalalalala!! :D Ja mam zwałe z tego powodu.Pytacie dlaczego? Więc odpowiadam, bo mam wyje..ne :D Dziękuję za uwagę:) hahahaha
    kVrwa

10.05.2018 23:21

(usunięte przez administratora) z Ciebie, każdy związkowiec to leń i nieudacznik - neptyk - jak hahment i w 90% brygadzista który nic nie potrafią tylko chodzić do pracy , jak szczur

10.05.2018 23:33

Oj tam (usunięte przez administratora) zaraz. Przesłanie doszło tam gdzie miało zrozum :) A co do opinii to zgadzam się z tobą, Można by wypisywać wiele uwag co do gospodarki tej firmy...

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    kVrwa

10.05.2018 23:25

Musicie dalej debile jutro przyjść do pracy i składać DB bo jak nie to was wy je bą na zbity pysk - w końcu karma was dopadła

10.05.2018 21:35

Wtakiej sytuacji jakiej teraz jest PESA niema wypłaty ani ustalonej socjaluco powinien być ustalony do końca marca NSZZ SOLIDARNOSĆ MA pracowników tam gdzie słońce nie dochodzi prz.Jutroski.zast.Podraza że świąt pojechali na wycieczkę ZA nasze związkowe pieniądze niepszejmując się sytuacja drodz delegaci i przewodniczący wydziałowi wybraliście takich ludzi na przw. Związku Zastępcę .Prezydium. WSTYD mieć TAKI ZWIĄZEK a za rząd regionu.toleruje takich związkowcó Jutroski zPodrazom nie zwołuje prezydium ani komisji w sprawie Socjalu SOLIDARNOSĆ.iOPZZ. niemiał nato czasu a Zarząd nie widzi w nich partnera do rozmów niepowiadomił ZWIĄZKU źe niebeńdzie wyplaty tak nas traktują jak swych niewolników
    On

10.05.2018 22:50

Prezes mu da z własnej kieszeni

10.05.2018 23:23

No i masz odp jakich (usunięte przez administratora) pesa zatrudnia, pesa to rynsztok, rak
    yaac

10.05.2018 20:33

Jestem od czterech miesięcy na chorobowym płaci mi ZUS który przelewa pieniądze do pesy a pesa mi na konto .Dzisiaj tak nie było pesa ukradła mi moje pieniądze

10.05.2018 20:22

Wypłaty były nieee pasek płacowy taaaak... jutro jak nie będzie kasy będzie inspekcja pracy. A w gorszym sąd niech szykują odsetki za zwloke
    z2

10.05.2018 20:19

ciekawe jaka będzie reakcja solidarności i kierownictwa z2
    Robol z3

10.05.2018 18:33

A więc jak wypłaty nie ma to roboty też nie będzie, będą same Cienie w zakładzie. Ale znajdą się napewno ludzie Ci z pasją.
    sssrrraaammm

10.05.2018 20:17

jeszcze w sobotę i niedzielę przyjdą

10.05.2018 20:12

Umyslowi pensje dostali? Czy tylko fizycznym, ktorzy ciagna ten (usunięte przez administratora) nie dali? Wspolczuje!!!
    Serwisiak

09.05.2018 21:57

Chciałbym poruszyć sprawę chachmęta i szczurka liderów "pracujących" (hahahaha) na serwisie halowym. Pracownicy halowi którzy nie wyrazili zgody na wyjazdy mają przejść na Z2 (obecnie chodzą na Z2 "na odczepne") osoby które zjadą z delegacji maja pomagać w produkcji na Z3. A liderzy z hali której już nie ma??? No właśnie te osoby zostały w swojej kanciapie i pierdzą w stołek! Czy na Serwisie są równi i równiejsi? czy to jest już jawna dyskryminacja? Mało tego jest jedna zmiana, hali serwisowej nie ma a pan lider chachment (osobnik który nie nadaje sie do jakiejkolwiek pracy na serwisie z uwagi tego że przez 30 lat w pesie nie zainteresował się niczym poza tym żeby związki kryły mu (usunięte przez administratora) i ilością nadgodzin które ma przebywać w pracy bo przecież nie przepracować) pierdzi w stołek przez 12 godzin dziennie gdzie przez 4 godziny jest sam na hali wtf??? Panie nowy prezesie poza "browarem" i chachmentem znajdzie się pewnie więcej osób do wyałtowania z Pesy, ale czy jest Pan na tyle wpływowy żeby zrobić z tym wszystkim porządek? Po tym jak sprawy się potoczyły z Poli_szmatą to sądzę że jesteś prezesie zwykłym pionkiem na szachownicy nikim więcej... Pozdrawiam załogę nie tylko z serwisu ale z całego zakładu.
    Hollo

10.05.2018 07:32

Polisza wywalili po tylu latach? Chgba mial sukcesy skoro nawet stary prezes go trzynal
    gdzie_sa_tramwajarze

10.05.2018 20:07

Przeciez hahment sie nawet nie odbija karta :) wchodzi o ktorej chce ( przykladowo kiedys wszedl o 10:40 nie odbijajac sie "pracowal" do godz 22 i 12H ma wpisane :). Podobnie sie to odbywa w niedziele. ZAWSZE jest ze swoim przyjacielem kudlatym -taki sam pracoholik jak on. 8 H wpisane a o 11 już w domu :). JEST JAK JEST ROBIC TRZEBA !!!!!
    Pęga

10.05.2018 18:11

Podobno 15 bedzie kasa na kącie
    pablo

10.05.2018 19:12

W ,,kącie,, to Ty będziesz stał albo klęczał...Na grochu.
    Zxcv

10.05.2018 20:03

Zabawne
    Zespół

10.05.2018 13:44

Wypłaty nie będzie. Nie dostali kredytu
    WELLO

10.05.2018 15:38

czy to sa zarty gdzie jest wypłata nIKT NIE JEST ŁASKA UDZIELIC ODPOWIEDZI?
    hehe

10.05.2018 19:18

Idź do swojego wydziałowego przedstawiciela związków zawodowych.Ja byłem.I co ? Zbladł i kupa.
    Zmartwiony

10.05.2018 19:14

Dostaliście te wypłaty?
    Alejandro

10.05.2018 19:18

Nie i jutro mnie nie ma
    Zły

10.05.2018 16:11

No to jutro nie pracujemy nan nadzuehe ze wiejszisc taj zrobi
    opozycja

10.05.2018 17:46

Kogo Ty nawołujesz do strajku?Chłopców bez własnego zdania ?
    xxx

10.05.2018 19:15

POwiedz to związkom
    Gosciu

10.05.2018 18:31

Nawet nikt nic nikomu nie powiedział. Tak nas szanuja...
    weyno

10.05.2018 19:14

A co ty myślałeś
    Serwisiak

10.05.2018 18:41

nawet miski ryżu nie dali...

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.