Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jasiniec
  • Jagodowo

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

Smutny

29.06.2018 08:33

Jak nie podpiszą w ciągu miesiąca z Funduszem to będzie po Pesie...klops 3000 osób zostanie bez pracy
    ślepy i brat

26.06.2018 19:25

Hej peeski jak tam stawka godzinowa ???Zadowoleni??
    welder

27.06.2018 19:22

Super weldery wirtuozi spawarek FRONIUS 3500 nawet 30 zł brutto. Pozdro
    pan ukr

29.06.2018 08:31

ludzie ukry w bohamecie maja 25 na ręke pesoskie biedaki
    Dyb

21.06.2018 16:42

Najwiekszego producenta taboru kolejowego w Polsce ochrania 4 niepelnosprawnych ludzi ...parodia
    Sławomir

23.06.2018 19:04

To jest forum odnośnie firmy pracodawcy PESA a nie zewnętrznej firmy ochroniarskiej .Swoje zażalenia kierować pod inne adresy. Natomiast wypowiem się na ten temat zaobserwowałem znaczne różnice w świadczeniu usług ochrony ta jest masakryczna większość to ludzie z chorowani których nie przekreślam powinni pilnować parkingu a nie zakładu i oczywiście kultura osobista daje wiele do życzenia .Uważam że poprzednia ochrona była bardziej sumienna oraz skuteczna i z wysoką kulturą osobistą aczkolwiek nie wszyscy do dzisiaj pracują).Ale tamci o niebo zarabiali wiec dalsze dyskusje na ten temat nie mają sensu . Niestety jaka płaca taka praca .
    As

24.06.2018 11:29

Do "bb "trzepać to możesz dywan a nie ludzi którzy tu pracują .Doskonale musisz wiedzieć że możesz jako prac.ochrony poprosić o ewentualne okazanie torby i bagażnika nic więcej !.Od twojego prostego nazwania trzepania są inne państwowe instytucje które mają takie uprawnienia a nie Ty niewykwalifikowany prac.ochrony.
    luk

23.06.2018 00:08

To forum powinno sie zamknac. Tu mozna wszystko oprucz wolgarnych słów.

23.06.2018 07:06

A po co jest forum ?

21.06.2018 22:25

Witam zna ktoś odpowiedź na temat akcji pracowniczych firmy.
    WZL:)

21.06.2018 18:14

Ludzie sie zwalniaja na dziale Ps akordowo.Dobrzy ludzie z dobra wiedzą i umiejetnosciami odchodza bo za 2300-2500 w takiej chemi nie beda juz zapiepszac poprostu juz mają tego dość juz poprostu maja dosc.Na lepszych dzialach jak z3 z4 itd o lepszych warunkach mają wieksze pieniadze!A na PS to juz przeginaja z kasą ale coz jeszcze troche to 1zmiana bedzie i brygadzisci na ktorych tez zachwile zabraknie stołków bo jak malo pracownikow to nie potrzebni brygadzisci bedą.Pracownicy szybciej sie zwalniają z ps jak zatrudniają,ale kto chce przyjsc pracowac w strasznej chemi za 2300-2500?!!!Nawet stażysci uciekają po 2tygodniach!!!pozdro
    Wojti1990

19.06.2018 14:25

Ale praca firma Pesa zatrudnia spawaczy czy pod firmy jakieś? bo powiem wam że mówili mi ze stawka zaczyna się od 17 do 27 złotych netto. czy to prawda?
    Sp

20.06.2018 16:00

To ciekawe chyba piszesz o swoim dziale bo na moim mam 11,5 i jest akord więc różnie to bywa

20.06.2018 21:51

Podałem już z akordem :-) Pozdrawiam
    Konduktor

19.06.2018 15:06

Witam. Powiedzcie, jak wygląda na początek sprawa zarobków jako monter/montażysta wnętrz?
    Wilk

20.06.2018 00:31

Zależy od miesiąca, między 1900 a 2500 zł, ta druga opcja, to jak dobry miesiąc :)
    Konduktor

19.06.2018 15:08

I jaka jest umowa. Czy z Pesą, czy przez pośrednika.

17.06.2018 12:35

Musze przyznac ze wczoraj wypilem dobry alkohol za fakt zainstnienia upadłości bylych wlascicieli. W szczegolnie Zenia i żabki. Nawet jesli odlozyli po kilkadziesiat mln to sam fakt ze stracili kilkaset pewnie okolo 600 mpn na firmie niezmiernie mnie cieszy. Cieszy mnie rowniez to ze byly dyrektor marketingu Pesy, wybrany przez wlascicieli wszedl w koalicje z Hyundaiem i pewnie wygra w warszawie. Nie to zebym lubil patrzec jak ludzie padaja ale w tym orzypadku sama mysl ze tak sie stalo sprawia mi nie lada satysfakcje i przyjemnosc.
    Wojti1990

13.06.2018 19:52

Witam Mam takie pytanie dzwoniła do mnie dzisiaj z PES-y kadrowa i zaproponowali mi spotkanie sprawie pracy na stanowisko spawacza. Chciałbym dowiedzieć się czego mogę się spodziewać i jaka to praca tzn ile godzin dziennie czy od poniedziałku do piątku jak jest z nadgodzinami? i jakie stawki mogę się spodziewać
    Tom

14.06.2018 22:34

1600zl razem z premią 400zl chyba podstawówki waść nie skończył;D Bo liczyć nie umiesz
    Moralniak

17.06.2018 00:46

Od pierwszego miesiaca dostajesz premie Jasiu?

16.06.2018 00:56

Kasia

17.06.2018 00:01

Ty nie zagolopowaleś się trochę? Wytwór to ty jesteś a słoma to ci butów wystaje ????
    Pml _ PS

14.06.2018 17:59

Slyszelismy ze na PS-ach narzekali na wyplaty :-) my na pml zle nie mamy a mamy ta sama Pania kierownik. Wiecie jak to z wami jest? Jestescie tak potrzebni Iwonce jak gospodarzowi gnoj, dopuki jest to trzyma a jak przyjdzie okazja to rozrzuci po polu i przeora. Tak zrobi iwonka z Wami. Bylo Wam zle? To teraz macie gorzej. Pozdro
    ZimnePiwko

16.06.2018 00:10

No źle nie macie, ale to że przez 2 tyg chodzić musicie na nadgodziny po 12 godzin dziennie to tego nie powiedziałeś ;) i o tym jakie tam warunki pracy są, jaki sprzęt, jacy brygadziści są. Wszyscy przestraszeni uciekają jak Pani kierownik idzie albo jak jeden Pan brygadzista co myśli że jest kimś, a jestr zwykłym zerem , podpier,,,,czem i karierowiczem. Taka Prawda jest. Szkoda nerwów na ten zakład. Praca dobra i z ludźmi idzie się zgrać, ale brygadziści i mistrzowie manipulują kierownikami jak chcą i ludźmi też o ile ktoś się da

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

Operator

19.05.2018 22:22

Slawku wroc, jak tam produkcja ps, zadowoleni ze zmian kierownictwa i pensji? Zle wam bylo a teraz jeszcze gorzej jest i to dzieki wam. Za robote sie wezcie
    nie kreatyna

24.05.2018 07:03

Ha ha, Kreatyna rozwiązałem zagadkę kto się kryje za tym nickiem... Wystarczy skreślić obie literki "a" i sprawa jest oczywista.
    SzybkiePiwko

15.06.2018 00:42

wakacje, a ty na nadgodziny matole ;)
    Sport

13.06.2018 13:18

Czy w pesie jest dostępna karta multi sport
    ugubugu

13.06.2018 13:28

Haha. Tak i prywatna opieka lekarska i bony świąteczne i premie kwartalne i trzynastki...yyy... NIE! Nic prócz wypłaty i 600zł na wakacje nie dostaniesz.

09.06.2018 15:53

Bardzo się cieszę ze bylo wlasciciele stracili majatek. Ich upadek spowodowal u mnie przyplyw wielkiej radosci. Mialem okazje pracowac dość blisko zarzadu w tamtych czasach. Ludzi byli niszczeni i mieszani z blotem. Dlatego upadek cieszy mnie niezmiernie. Chcialbym zobaczyc jak czerwony na twarzy po tym wszystkim jest Zeniu. Pewnie jeszcze nie ostygl. Taki majatek przewalic. Ale jak sie nie szanowalo pracownikow to biznes musial upasc. Najpierw etyki w biznesie sie panowie nauczcie u pozniej biezcie za wielkie interesy.....chociaz w waszym przypadku juz jest za późno bo nie dacie rady juz sie odbic.

09.06.2018 20:46

To prawda kierownicy i zastepcy na zakladach to tez bylo dno. Szczegolnie nowo rekrutowani zastępcy. Oczywiście nie wszyscy ale duza czesc. Ale przyklad szedl z gory. Brygadzisci nie wiem. Nie mialem do czynienia. Prawda jest taka ze gdyby wlasicicele byli fair play wobec ludzi, dbali by o atmosfere w pracy, szanowaliby ludzi to firma nigdy by nie padla. Ludzie by staneli na glowie zeby firma przetrwala a tak wielu specjalistow miala to gdzies. Wielu miala i ma wywalone na jakosc pracy. Wiec musialo sie to tak skonczyc. To pokazuje ze takimi metodami zarzadzania nie da sie kierowac inteligentymi ludzmi. Właściciele mysleli ze sa juz wielkimi bogaczami i przemyslowcami na miare swiatowa a stowrzyli jedynie wydmuszke, banke mydlana ktora pekla przy pierwszym wiekszym kryzysie. Pracownikom nawet nie zalezalo na walce o ta firme.....
    TakiTam

13.06.2018 09:44

Dowiedz się za ile kupili i za ile oddadzą. A co wyszło z Pesy na prywatne konta to już ich. Podejrzewam, że ich dzieci o kasę nie muszą się martwić. I dzieci ich dzieci też coś jeszcze dostaną.
    onnnnn

12.06.2018 15:51

Witam wie ktoś może czy szukaja na magazyn jakie sa zarobki i ogólne warunki ??
    Pisowiec

10.06.2018 23:55

Pesa to gniazdo POwcow. Jeszcze przed wyborami zarzad zamknal brame przed nosem kaczynskiemu a wpuszczal kazdego polityka PO. A teraz jest jak jest. Jak to sie mówi tej sie smieje kto sie smieje ostatni. Kaczynski to nie jest czlowke ktory zapomina zniewagi.

11.06.2018 06:30

To jest forum które ma pomóc w uzyskaniu wiedzy merytorycznej na temat firmy a nie do wyrażania opinii na temat polityki.
    marek antoniusz

09.06.2018 23:15

W porządku
    Zenek

07.06.2018 11:01

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?
    pis

09.06.2018 00:02

Tak ale teraz bez legitymacji z parti nie wpuszczamu Tylko pierwszy sort

09.06.2018 05:14

Super że PiS bo po by nas robotnikow zaorało

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Haha

02.06.2018 17:28

Juz nie robcie z siebie pracoholikow wszyscy widza jak pracujecie w tej firmie czy to magazyn czy inne .14 zl to za duzo wam placa za ta scieme .panstwowka was przejela to teraz bedziecie plakac . Uczciwie 40 h nie robicie w tygodniu a na nadgodziny przychodzicie dalej sciemniac .haha wkoncu z wami zrobia porzadek pozdro
    pis

09.06.2018 00:01

Ha ha Mamy was Pamietacie jak Niechcieliscie go za brame wpuścić I co teraz
    Młody

31.05.2018 18:12

Zbigniew brygadzista Z4 H8 jak dlaczego i po co ?
    Gumis

02.06.2018 12:17

Po co? Nikt tak nie zna się na gradzie
    Peeesiok

08.06.2018 20:20

Dosyć sie wychorował jak Go zdegradowali z psa ,a teraz znowu weszy przy konstrukcji i tylko grad się liczy ,"SZTUCZNE STANOWISKO "
    Kamil

07.06.2018 20:19

Ha ha Mówisz o sobie baranie?
    Gumiś

29.05.2018 08:25

Halo halo jak tam na Ps? Chciałbym wrócić. Jakie zarobki I praca ?
    Slawek

30.05.2018 16:31

Nie ma lepszego miejsca niż ps
    hehe

29.05.2018 22:08

1zl za sztuke pasuje
    Tomek

27.05.2018 02:01

Czy przyjmują do tej firmy spawaczy bez doświadczenia?. I czy tam jest 4 brygadowka?
    Tomek

28.05.2018 23:39

A Ty na jakim dziale pracujesz?

29.05.2018 19:00

na Z - 4

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    SzachMat

24.05.2018 20:10

Witam, Chciałbym "POGRATULOWAĆ" Panu wiceprzewodniczacemu OPZZ w Pesa Bydgoszcz (Witold), który na spotkanie z członkami Zarzadu firmy w dniu dzisiejszym przyszedł w KRÓTKICH SPODENKACH I PRZEPOCONEJ KOSZULCE. Tym samym wyraził on swój szacunek do najważniejszych osób w firmie, którzy starają się ratować zakład z trudnej sytuacji jaką zastali. JAK MOŻNA BYĆ TAK AROGANCKIM - nie mówiąc o tym, że "bodajże", reprezentuje on swój Związek i całą załogę. Dziękujemy za takie zaangażowanie i NIE życzymy tego sobie.
    Serfer

28.05.2018 15:16

Ale wieśniak krótkie spodenki wskazane a nie liaznie d.. y. Co za d3bil.
    bdg

28.05.2018 17:52

A ty kim jesteś że kogoś tak nazywasz (usunięte przez administratora)
    antony

28.05.2018 10:25

Czy w PS pracuję dalej Pan S wraz ze swoim Sebixem grającym cały dzień w gry na kom?
    Polec do pesy.!! xD

11.05.2018 18:52

Witam. chcialbym sie podzieli obesrwacjami na nowej stawce godzinowej .Gdzie pracuje w firmie ponad 5 lat i zaproponowano mi 16 zl na h ............. (smiech )) a nowi pracownicy po 6 miesiecznej pracy ktorzy nic nie potrafia chodza z kota w kat dostali od 18 na h do 21 na h a ja muszac sie z nimi uzerac i jeszcze ich uczyc mam to (usunięte przez administratora) 16 ????????????? mozna to jakos logiznie ogarnac !!!!!?
    bb

26.05.2018 10:53

Dlaczego kłamiesz?
    Skąd wniosek że kłamie?

27.05.2018 22:32

Sam_On
    El dorado

27.05.2018 21:21

Kiedys to juz bylo panstwowe zntk
    Fan Pesy

27.05.2018 08:33

Nacjonalizacja PESA w 100% Polski Fundusz Rozwoju zakończył rozmowy z władzami PESA Bydgoszcz w sprawie zasad przejęcia udziałów w spółce przez Skarb Państwa. W piątek podpisano w tej sprawie umowę inwestycyjną. Najważniejsza informacja to przejęcie przez Polski Fundusz Rozwoju 100% udziałów bydgoskiej firmy. O tym, ze PFR przejmie pakiet większościowy było wiadomo już o kilku tygodni, kwestią rozmowną było natomiast ustalenie czy dotychczasowi właściciele PESA zachowają część udziałów. Ostatecznie będzie to pełna nacjonalizacja. Wejście państwowego inwestora ma pozwolić bydgoskiej fabryce utrzymał płynność i stabilność finansową. Z tym w ostatnim czasie był znowu problem, bowiem pracownicy otrzymali wynagrodzenia z opóźnieniem. Pozyskania inwestora, który poprawi perspektywy spółki domagały się również banki, które udzieliły PESA kredytu na bieżącą działalność. Utrzymanie działalności PESA leży w interesie rządu, bowiem bydgoskie przedsiębiorstwo odgrywa kluczową rolę w tzw. Planie Morawieckiego.
    żenada

27.05.2018 10:15

Niech wszystko będzie państwowe. Następnym krokiem będzie wprowadzenie kartek...
    Pl

27.05.2018 10:33

Państwowe jest spoko wolał byś żeby wszyscy pracowali na np. 3 właścicieli? Zrozumiał bym jak by stworzyli firmę od zera ale w tej zapewne nie wiesz jak to się odbyło i się nie dowiesz

07.04.2018 14:43

OGEN

11.05.2018 23:13

pesa dymna nas pracownikow od dobrych paru lat! wiec japa spalic szmate
    Byly Mieczka

26.05.2018 17:08

Mieczkowski to OSZUST !!! Pracując tam można mieć wrażenie że wiecej ludzi juz sie nie da oszukac. Że juz każdy wie ze to tylko kwestja tego jak kogosc oszukac. Jednak nie zawsze sie znajdzie nowy ktory mu uwierzy.
    Szmitď

23.05.2018 16:50

Czy (usunięte przez administratora) i knap jeszcze robią bo mam propozycje powrotu
    pracownik pesy

23.05.2018 20:50

przygłupów w tej firmie lubią na stanowiskach
    maru

26.05.2018 16:56

Dogadali sie oddaja wszystko
    jastr

20.05.2018 15:48

Na z2 przyszedł ukrainiec.Po kilku godzinach pracy powiedział że za te pieniądze i w takich warunkach pracował nie będzie.Wstyd.A nam proponują po 16zł.Nikt tego nie podpisze.
    Marek nie pierdol

21.05.2018 21:07

Czy w tej bajce były smoki?
    stach

23.05.2018 16:41

Od kiedy to na Z 2 pracują ukry? Chyba Z 6 albo Z 4.
    Bylypracownik.

23.05.2018 15:55

Niekompetencja ludzi na stanowiskach w tej firmie, doprowadzi ją do bankructwa.
    W. M.

23.05.2018 11:11

Czy to prawda, że właściciele nie dogadali się z Funduszem? Podobno Fundusz chciał 100 % akcji i jest problem.
    Polak

23.05.2018 15:41

Nie dogadali się, bo nikt nie chce płacić długów Niemcom. A w szczególności my Polacy!
    Z3

22.05.2018 23:27

Hej, czy ktoś wie coś na temat dofinansowania do wakacji po grusza? Komuś już wypłacili?

15.05.2018 14:47

Asdftyj

18.05.2018 17:31

kuzyn na z3 a uklad z kierownikiem to inne kotlety
    Scrapi Coco

21.05.2018 10:35

Inne kotlety ale lepsze niż kuzyn. Wiem co pisze ale w wiezy rodzinne sie nie bede mieszał
    zntkowiec

18.05.2018 20:15

Wszystkim narzekającym na PESA Bydgoszcz proponuję iść do ZNTK Paterek. Dojazd autobusem 408 z Bydgoszczy.
    zntkowiec

18.05.2018 20:41

Zapomniałem napisać, że sam jeżdżę do Paterka.
    Słonik

18.05.2018 18:37

Gołębie pesoskie rozniosły że się nie dogadali z tematem udziałów czy to prawda
    Robol

18.05.2018 19:21

Tez tak slyszalem

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.