Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Benefity
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Benefity

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

07.02.2019 21:56

Święta racja : Pracownik bez góry sobie zawsze poradzi ale góra bez pracownika nie
    Piotr

12.02.2019 15:23

Niestety użyłeś słowa ,,przygłupy,, a to jest różnica . na Twoim miejscu użyłbym słowa niezorientowani. Jeżeli Jesteś wykształcony Wyrażaj się jak osoba wykształcona.
    Zmieniającypracę

13.02.2019 06:56

Prawie każdy jest potrzebny żeby zakład poprawnie funkcjonował i tu nie ma co dyskutować jednak różnica w wynagrodzeniach i procentowe podwyżki ( o ile są takowe w waszej firmie) to jest problem który fizycznych pracowników nie motywuje do pracy w tym kraju. Trochę zaczyna się to ostatnio zmieniać ale do zachodu nam jeszcze daleko. Ten co wymyślił procentowe podwyżki był geniuszem z " góry" , niby dostajesz po równo procenty tylko że ten co ma dużo dostaje fizycznie więcej pieniędzy i tworzą się kominy płacowe, dotyczy to i wynagrodzeń i emerytur. Taka patologia powinny się skończyć w naszym kraju ,tylko że zaraz krzyczą że to nie konstytucyjne.
    Ekonomiczni

09.02.2019 22:31

Ekonomiczni podobno wszystko klada. Jak dzialy ekonomiczne sa slabe to firma cienko przedzie. Nikt o tym jie mowi ale co robia w tej firmie ludzie od finansów ze firma na prosta nie moze wyjsc?
    J

10.02.2019 14:57

Zwalniaja ludzi i sie robi oszczednosc
    Goodjop

10.02.2019 03:24

Tak naprawde to 90% tutejszych wypocin na tym forum to prawda jaka tu jest wypisywana tylko ze niektorych prawda zabija albo nie potrafia sie przyznac PESA to nie jest ta firma jaka była pare lat wstecz poprostu ludzie ktorzy nią zarzadzaja się sprzedali a swoje bledy wywalaja na pracownikach bo na kim a jak bedzie sie stawial to go zwolnia bo przeciez na jego miejsce jest 100 innych tylko ze z lewymi rekoma do pracy albo uzupelnia luki kolegami ze wschodu a ze bedzie trzeba po nich poprawiac to juz nikogo nie obchodzi dlatego proponuję zamiast wypisywac lepiej dzialac
    Ekonomiczni

09.02.2019 22:30

leszcze

09.02.2019 15:29

I co elektryczki z p3 dużo hałasu i nic więcej.Jeszcze troszkę i będziecie błagali na kolanach żeby robic nadgodziny.
    Rozbawiony

06.02.2019 17:01

Śmieszne jest to, ze prezes robi się w prasie na zbawcę firmy, która i tak mocno kuleje. Dzięki pomocy rządu, czyli za pieniądze każdego podatnika reanimowali trupa i nagle wielcy bohaterowie. A już najbardziej zabawne sa teksty, ze nie planują zwolnień a wręcz przeciwnie. Po co zwalniać pracowników skoro sami się zwalniają? :D i ciekawe kogo zatrudnia bo pesa ma już tak zepsuta opinie, ze idzie się tam w ostateczności.

06.02.2019 20:45

Ze mną niema problemu Ja mogę stanąć nawet jutro! A co z resztą co tak uparcie robią nadgodziny! Oni się boją własnego oddechu a co dopiero stanąć! A pojedyńczo ni nie zdziałamy! Pozdrawiam!
    HISTORYK

07.02.2019 08:52

Przypomnijmy sobie złote żniwa : https://www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/komorowski-w-zakladach-pesa,1425913.html?playlist_id=28679 Łza się w oku kręci. Pozdro

01.02.2019 07:30

Mam nadzieję że elektrycy i nie tylko, wstawią się za Andrzejem i wróci jak najszybciej do swojej brygady ,bo to on ją stworzył, trzymał w kupie , ma jaja żeby powiedzieć mistrzowi/kierownikowi co mu nie pasuje , a teraz jakiś pionek nie szanujący ludzi , będzie zarządzał brygadą o której nie ma pojęcia i nie zna się na pracy na produkcji Pozdrawiam
    Zla interpunkcja

03.02.2019 08:31

Interpunkcja w twoim komentarzu to jest dno dna....
    Zdzisław

06.02.2019 17:53

Andrzej B to był jeden z większych szkodników w tej firmie. Jego samowolka i działanie wbrew procedurom, spowodowała wielomilionowe zapasy magazynowe...
    Zenek

05.02.2019 16:04

Kupię rower ,bo chce do roboty jezdzic rowerem ,jakby jaki miał to dajta odpowiedz.Bo pekaes mi nie pasuje .
    Krejzi

05.02.2019 20:56

Wreszcie ktoś pozytywny :) Piąteczka!
    Zielony

05.02.2019 20:51

Nie szanują pracownikow Moje sugestie dla Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding: PESA a nie szanuje PRACOWNIKÓW P3 Rzadzi młoda parta mistrz z kierownikiem Na P2 ludzie zwalniali sie stadami za ich rządów to na P3 ich przenieśli żeby ucichło. I doprowadzą do tego samego Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Przyjrzeć sie osobą które sa na stsnowiskach mistrz kierownik bo robią co chcą bez zadnych mądrych decyzji na firmy
    Ktoś

02.02.2019 22:49

Pan Brygadzista który przyszedł z P3 na P2 jest już zwykłym robolem wiec chłopaki z P3 nie róbcie sobie nadziei ze wróci. Teraz macie nowego Brygadzistę głównego na P3 wiec się przyzwyczajajcie.
    X

02.02.2019 23:01

A ty się z tego cieszysz ?.
    Por

03.02.2019 18:45

Efekt bedzie taki ze poleci ktorys z pseudo kierownikow. Andrzej ma szacunek u ludzi, po pierwszym weekendzie widac ze sa za nim. Takze Pan zgiety i dydek moga zaczac robic pod siebie:) pozdro dla zgranych brygad:)
    PML/PS

30.01.2019 20:46

I co panowie Pani Kierownik ma was w (usunięte przez administratora)

01.02.2019 09:28

Nie dziwie się, że boi się. W tej firmie nigdy nie było przyzwolenia na popełnianie błędów, więc niczym szczególnym się nie wykazywała żeby nie oberwać a bazowała na swoich znajomościach żeby mieć jakiś tam autorytet.
    Pruszcz

03.02.2019 00:23

Dzik w pomidorach wjezdza.I wywiady robi i pod (usunięte przez administratora) ładuje uwazajcie!XD
    Pablo

02.02.2019 16:09

Jaka atmosfera na z6? Dobry szef?
    Kaziu

01.02.2019 15:22

Pytanie czy brygadzista może stać i obserwować pracownika przez 8 godzin? Bo to powoduje stres:-(

01.02.2019 17:29

Nic nie dało bo nikt tego nie egzekwował od nich. Jakby co tydzień musieli się spowiadać przełożonemu z tego w jakich sytuacjach wykorzystali nowe metody zarządzania ludźmi które się nauczyli na szkoleniu to inaczej by podeszli do tematu.
    Piotr

01.02.2019 18:48

Może np. Zbigniew Z4 H8

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

Ping

01.02.2019 18:28

A Wy panowie i panie w ogole wiecie ile macie płacone za nadgodzinę w rzeczywistości czy tylko znacie stawkę? Fakt, nie pracuje już w pesie 3 lata i kwitki mogły się zmienić ale za moich czasów nadgodziny, premie, nadwyżki itp były na jednym kwitku przez co człowiek nie był w stanie wyliczyć co i ile mu się należy za nadgodziny. W obecnej firmie za nadgodziny mam osobny przelew i osobny kwitek wiec można mieć pewność, ze człowiek nie będzie zrobiony w ch... .
    zbir

01.02.2019 18:34

czasy sie zmienily, teraz wszystko mozna policzyc bez wiekszego problemu, kwestia premii ktora wynosi do 20% podstawy, reszta rzeczy jest stala, takze robiac nadgodziny mozesz sobie latwoo policzyc ile na nich zarobisz.
    lopeZ

01.02.2019 13:48

Zmiany,zmiany ,zmiany.Elektrycy z p3 mają nowego brygadzistę.Nie podobało wam się to teraz zobaczycie co to znaczy praca.A jak jeszcze nie weźmiecie się do pracy to dostaniecie dwóch następnych.Nadgodzin nie będziecie musieli robic bo wykonacie wszystko w osiem godzin.HA HA HA HA HA
    Elektryk

01.02.2019 13:34

Elektrycy z DB mają wolny weekend, pozdrowienia dla kłamcy Przegiętki

01.02.2019 13:36

Teraz to sam zbuduje DB
    Pesiak

31.01.2019 21:29

Jakie stawki u elektrykow na p3 . Proszę o informację .
    Z

31.01.2019 23:34

27 ma większość .

01.02.2019 06:50

W dup...sie poprzewracało
    Opcykany

01.02.2019 00:01

Na P2 dziś ten cały Babiniec dowiedział się ze 1/3 idzie na P3 1/3 na P1 i reszta zostaje. Jakie płacze i lamenty ze będzie trzeba się na innych działach za robotę wziasc i ze wakacje się skończą. No ale Aniołki Brązowych zostają wiec ekipa wciąż będzie mocna. Jak by ktoś je w końcu przycisną to dało by się zrobić ta sama robotę w 2/3 Babińca mniej. Jakoś na Białorusi robota idzie a tam garstka ludzi wraz z naszymi robi.

31.01.2019 14:51

No to elektrycy mają od jutra nowego brygadzistę ,a krzykacz idzie na z2

31.01.2019 19:33

Nasi kierownicy nie rozumieją że czegoś nie ma i nie da rady zrobić na czas! Ich słowa brzmią: Nas to nie obchodzi ma być zrobione! A to był jedyny człowiek który potrafił im to powiedzieć! Bo cała reszta siedzi cichutko i przytakuje bo się boją o krzesła!

31.01.2019 20:33

Doskonale rozumieją, tyle że sytuacja ich przerasta.
    Ps

30.01.2019 22:18

Dwóch brygadzistów na Ps-sie od piątku mniej
    Ps

30.01.2019 22:33

Dzisiaj na palarni dali sami przeczytać papiery
    pablo

31.01.2019 18:00

I co z tego jak stawki dalej te same

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

30.01.2019 18:35

Brak etosu pracy na halach jest wrecz szokujacy, porazajacy. Nic dziwnego ze firma ledwo zipie. Jedynie to biurowi jeszcze trzymaja ale nie wiem jak dlugo damy rade
    Nova

30.01.2019 21:16

Trzymać to Ty się powinieneś za głowę, bo podejrzewam że niewiele w niej rozsądku i skutecznego myślenia. Albo, jeśli masz tyle do powiedzenia, to może wejdź na halę produkcyjną i powiedz to samo co na forum chłopakom z produkcji? Zrobisz to? No pokaż czy taki kozak jesteś, czy tylko szpak z kitką i rowerami na nosie....?

30.01.2019 23:00

Chyba miałeś trudne dzieciństwo! Nie z każdego (usunięte przez administratora) można zrobić pana!
    Obserwator

29.01.2019 13:04

Skończyć z tymi nadgodzinami w sobotę i niedzielę. Pracownicy siedzą godzinami w stolowkach, stoją pod halami. Palą papierochy ,kombinują co robić z nudów ,
    PeSiaczek robaczek

30.01.2019 17:25

Koleś tu się odbywa dyskusja i tacy jak ty mają milczeć a nie dociekać co kto czuje
    PeSiaczek robaczek

30.01.2019 17:26

A tak w ogóle interpunkcja się kłania nieuku :D
    P3.0

24.01.2019 10:22

STRAJK WŁOSKI NA P3.0
    P4

27.01.2019 20:16

Na P4 też żadnych podwyżek
    Nova

29.01.2019 21:25

Zasłużyłeś na nią? A może ciastko Ci jeszcze przynieść? Sorry, przecież Wy w pracy macie na to czas... "biurowych" nieskończone wycieczki do bufetu rejestruję każdego dnia. A tak ogolnie, do roboty się weź cwaniaczku, bo samym gadaniem nic nie zdziałasz. A przepraszam, zapomniałam że bezsensowne gadanie, to Wasza domena " wszechmogący lordowie - biurowi "
    MR-owiec

28.01.2019 00:09

Jak w tej Firmie (Pesa) ma być coś estetycznie zrobione jak zamawiane Komponenty, Podzespoły nigdy nie pasują i wszystko zamiast reklamować i czekać ba nowe to każą, trzeba ciąć i przerabiać, szpachlować i malować a po paru przetokach pojazdu, członu wszystko i tak pęka bo w PESIE wszystko się szpachluje i maluje a nie klei, zywicuje czy tez spawa. Robi się 3-4 razy ta sama robotę bo Mistrzowie każą składać ( oczywiście kompletnie nie znając się na robocie) jak wcześniejsze prace nie są w ogóle wykonane lub nie skończone. Ostatnio byłem na P2 i tam składają nowy Projekt „Białoruski” i zobaczyłem to co widzę o ładnych 15 lat w tej firmie. Pracownicy ładnie wszystko w środku ocieplają a za nimi spawacze wszytko zrywają i spawaja, robią poprawki. Mało tego wszystko jest pięknie, solidnie oklejone ( ocieplone , zaizolowane) a miedzy konstrukcja, zetownikami i Ceownikami zero pociągniętych przewodów. Wszystko będzie i tak zrywane i klejone na nowo. Czas pracy pracowników stracony, materiał stracony i estetyka po ponownej robocie już nie będzie taka sama. Tego kto tam rządzi powinni pociągnąć do odpowiedzialności za narażanie firmę na straty lecz jak by to zrobili to w firmie nie było by Kierowników i Mistrzów. Mi to nie przeszkadza bo przynajmniej robota jest zawsze i juz się przyzwyczaiłem lecz uważam ze Prezesik powinien trochę pochodzić po halach i odrazu by widział gdzie kasa idzie i ucieka.
    jaa

28.01.2019 13:04

Myslalem ze cos sie zmieni, ale podejscie "jakos to bedzie" ciagle jest w glowach wiekszosci "Menago". Na palcach jednej reki moge policzyc dobrych, znajacych sie na robocie i organizacji pracy mistrzow, kierownikow pracujacych w tej firmie. Smutne, ale prawdziwe...

29.01.2019 16:44

Czyli mamy kolejny punkt gdzie kasa zamiast iść na podwyżki to się marnuje na takie rzeczy. Pytanie do tych oszołomów: czy rzeczywiście nie myślą czy robią takie rzeczy na złość podwładnym żeby pokazać kto ma władze. Obstawiam opcje 2. Warto by było zrobić rekrutacje na te stanowiska wśród ich pracowników a tych oszołomów zdegradować.
    Brygadzista

28.01.2019 20:24

Wiadomo przez jakiego kierownika na p3 sa takie a nie inne "podwyżki". Niby wszystko było dograne, mistrzowie chodzili gadali, że będziemy zadowoleni. Ale nie. Bo za dużo zarobimy.

29.01.2019 08:57

Kiedyś ktoś powiedział Wykształcenie wyższe jest ale brak podstawowego! I w Twoim przypadku sprawdza się 100 procentach!

29.01.2019 16:26

a ktoś się zadał pytanie: dlaczego? czy nie trzeba pytać bo każdy już miał swoją teorię spiskową ?
    On

28.01.2019 22:27

Czy jest ktoś zadowolony z dzisiejszych "podwyżek " na P2?

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon

28.01.2019 09:53

I od tego zacznijmy że hale montażowe powinny nazywać się rzeznie bo tam się tnie spawa wszystko poprawia łącznie z laminatami bo nic nie pasuje oczywiście wiązki przewodów o 5 metrów za długie gdzie się je ucina do wymiaru a reszta do odpadów! I tak jest od pierwszego do ostatniego pojazdu!

27.01.2019 10:10

(usunięte przez administratora)snilo mi sie ze jechalem 730M w stroju roboczym. To byl koszmar. Sam pociag byl ladnie poskladany.

27.01.2019 21:52

To zapraszam na halę pokaż na co Cię stać ! Czy tylko taki mądry jesteś w gadaniu !

27.01.2019 22:35

To nigdy na targach w Berlinie nie byłeś! Bo nasze pojazdy wykończenia mają dobre ! Poza tym inne firmy idą na proste rozwiązania wykończenia które zawsze można w razie potrzeby zdemątować i założyć ponownie ! A unas wszystko się wkleja ! I jak pojazd zjeżdża do przeróbki to 90 procent materiału jest do wyrzucenia! Bo wszystko jest wklejanie!

27.01.2019 10:22

Media pytają Prezesa jak On to zrobił że uratował firmę nie zwalniając ludzi ! To proste ludzie się sami zwolnili około 400-stu osób! Ale tego już nie powiedział ! Bo mieli już dość tak niskich pensji! A co do sprzedaży firmy to już latem prezes PFR powiedział w mediach że nie ukrywa jak się ktoś znajdzie to sprzeda firmę!

27.01.2019 12:40

I Ja o tym doskonale wiem ! Powiem więcej gdzieś za około dwa lata Prezes będzie Tym wspaniałym gościem który uratował zakład! To po raz kolejny pracownicy ratują ten zakład! Wszystkie kary i kredyty zpłacają pracownicy! To tak jak z poprzednimi właścicielami Oni dostawali nagrody! Ale powiecmy sobie jasno dzięki pracownikom !
    Ciebiejej

27.01.2019 13:46

100%
    Grecha

27.01.2019 13:42

Lubię atmosferę w Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A. Holding za: Bulinski jak i godlewski powinny pracować na produkcji a nie siedzieć u góry i rządzić ludzmi nie na dają się do tego nie umią rozplanować ludzmi czy rozwiązywać jakich kolwiek problemów sytuacja przez nich jest napięta. Zwolnic albo zdegradowac. Ich mobbing powinien być opisany w telewizji bo inaczej to się nie zmieni zawsze będą takimi degeneretami. Powinni brać przykład z Katafiasza!!! A nie dwa buraki...
    szym

27.01.2019 10:42

Czemu ino ma takie wielkie oczy i wolne ruchy ?

25.01.2019 22:28

Strajk to macie....ale w gaciach...i to od dawna

26.01.2019 09:10

Kiedyś cię znajdą i wywiozą na taczce.
    Poeta

25.01.2019 14:40

Podwyżka o całą złotówkę brutto

25.01.2019 17:03

jak zwykle dowcipny
    opozycja

25.01.2019 23:15

Nie wiem czy wiesz ale nadgodziny w nie których brygadach są od górnie wstrzymane
    Odpad P3

24.01.2019 16:02

Słabeuszy dorównali do tych co mają wiedzę, skończyła się różnica 1 złotych
    P3.1

24.01.2019 16:25

Jak po 1zł to dla wszystkich !!!! STRAJK !!!! PESA ma gdzieś fachowców!!!

25.01.2019 22:26

Fachowcy? Za 1 zl? Ło matko
    K1

24.01.2019 13:29

BRAWO P3,ALE STRAJK POWINIEN BYC W CALEJ PESIE.iNNI NA CO CZEKAJĄ?TAK WAM DOBRZE?

24.01.2019 19:36

Sama sobie odpowiedziałaś że jak będziesz siedział cicho to nikt z dobrej woli Ci nie da!

24.01.2019 19:55

Wszystko zależny od świadomości biznesowej osoby decyzyjnej. Jak rozumie, że w pracownika trzeba inwestować to sam da podwyżkę czy wyśle na szkolenie.
    Pesiak

24.01.2019 18:16

Jestem na urlopie i właścieie to z wpisów nie wiem czy były podwyżki czy nie na P3. Proszę o konkrety. Dziękuję z góry za info.
    Bystrzacha

23.01.2019 21:13

Współczuje jak zwykle PML’owi. „Regulacji Stawek” nie ma a Oni po 12 h. Jak zwykle chodzą jak w zegarku. Tylu chłopa a Kobita robi co chce. A na P3 jak zwykle „podpisy, listy ze nie będą ludzie robić nadgodzin „ itp itd a w weekend i tak cały parking zapełniony samochodami i hala ludźmi. Zostało P2.... tam jak zwykle firm zewnętrzych od groma. Kobitki z Ukrainy robią po 12 h i zaczynaja przejmować władze na hali bo Pesiaki robią wszystko za nie i biegają jak Kobitki zagrają :-D. Brązowi to im nawet kawy na pojazdy przynoszą. Szkoda ze w tej firmie tak dużej i o takim potencjale jest może z 10-15 osób z pracowników z jajami.
    Kawosz

23.01.2019 23:15

Mam pytanie odnośnie tej kawy o której piszesz. Czy robią ją w tym ekstra ekspresie za kilkanaście tysięcy co kupił Rafałek i Krzysiu? Jeśli tak to też chętnie przyjdę i się napiję. Ale pewnie to nie ta, bo z tamtego ekspresu jest dla wybranych - dla kierowników i ich przybocznych. No i pytanie czy Rafał swoim lśniącym audi odwiózł już ten brakujący trzeci ekspres? Takich managerów nam potrzeba!!!

24.01.2019 14:56

Prezes pogłaszcze po główce jak robota będzie szła zgodnie z planami produkcyjnymi.
    Były

23.01.2019 23:03

Śmiać mi się chce z waszych wpisów ale to co piszecie to prawdą jest no i jednocześnie żal że jesteście ciągle dy..mani no ale cóż robić trza ale w pesiee tak naprawdę robi się z 3-4 godziny max wszyscy dobrze o tym wiecie bo reszta to tylko ściema tak jak sami mówicie. Byłem tam ponad 10 lat i wiem że to prawda co piszecie. Ale jedno mnie zastanawia to po jakiego grzyba tam jeszcze pracujecie mało to pracy jest oprócz pesy. Wystarczy tylko chcieć i mieć jakieś cele a nie tylko łazić hihy śmiechy i planować jakieś strajki kto? Wy? proszę Was nie kompromitujące się bo to nie wypali a czemu bo brakuje Wam jaj i jajników nigdy nie było zgrania w pesie i nie bedzie...ten kto ma tam dobrze to ma i nie będzie się wychylać. W tej firmie nigdy nie było dobrze i nie będzie bo i tak góra ma Was głęboko w nosie a Wy dalej będziecie robić za 2900-2200 z 60 nadgodzinami i gdzie tu jest czas dla siebie żeby gdzieś wyskoczyć na herbatę a nie wspomnę żeby czas spędzić z rodzinami skoro ciągle w tej robocie siedzicie i obgadujecie jeden drugiego że ten to ten tamto a ta jaka ma fajną du..pe ale bym ją wytrzaskał...a czas leci a pieniedzy jak nie było tak nie ma...ps wiem co mówię bo też tam "pracowałem" i trzeba było się zwolnić po 3-4 latach bo tyle się poświęcał człowiek no ale cóż w końcu położyłem wypowiedzenie i nie było a czemu a weź zostań tylko pytanie gdzie i za ile...i powiem tyle zrobiłem bardzo dobry ruch niczego nie żałuję....powiem inaczej odżyłem ja i cała moja rodzina i psychicznie i finansowo...pozdro dla normalnych i Was tchórzy którzy liczą i będą dalej liczyć że będzie lepiej a guzik prawda też taki bylem i liczyłem kupę lat że będzie w końcu lepiej a tu zonk???? weźcie zróbcie sobie rachunek sumienia czy Wasze miejsce pracy to ta praca....

23.01.2019 15:01

Czy jest jakiś strajk przewidziany ??

23.01.2019 18:56

W prawie w każdej pracy dodatkowy papier podnoszący kwalifikacje pracownika są dodatkowe pieniądze! Gro ludzi miało okazję iść na ten kurs ale nie poszło! Powiem więcej jakiś czas temu nie było tych dodatków lub były symboliczne! To śmiano się z tych ludzi że głupki poszli na kurs i nic z tego nie mają! A teraz zazdroszczą!
    Cola

23.01.2019 19:57

Ciekawe o jakim dziale myslisz bo na dziale ps to kierownik i brygadzista wybieral po 2 z 2 zmian i byli to jeszcze najwieksze obiboki i sciemniacze.To takie osoby co maja wyjeba....ne na prace a teraz za scieme maja dodatek !!!!!Gdzie tu jest zdrowe zarzadzanie firmą no gdzie??!!!!Jeden z nich chodzil i mowił mniej (usunięte przez administratora) bedzie Ci dane!!!!!I faktycznie dobre motto na dzien rozpoczynania pracy!!!!Trzeba tak samo robic i tyle

23.01.2019 04:04

I tak połowa ludzi przyjdzie w sobotę i niedzielę ! Bo to są jełopy do których nic nie dociera!
    Ciebiejej

23.01.2019 17:53

To raczej słabo to wygląda skoro macie czas w godzinach pracy ogarniać np. go work i nie wiadomo co jeszcze. Pozdrawiam.
    On

23.01.2019 18:15

Na wszystko mamy czas , byle nie wykonywać pracy

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.