Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

Kozioł

01.12.2019 14:09

Niema ratunku dla Pesy. Pesa upadnie tylko przez źle rządzenie. Winę poniosą tylko i wyłącznie brygadziści,mistrzowie.oraz kierownictwo. Pozwalają na tak idiotyczne rządzenie nie mający wiedzy. Tak przynajmniej jest na P-2. Górka ,Szelka Gruby i wielu innych nierobów.
    Tata

08.12.2019 14:54

Pesa upadnie, a Ty zostaniesz królem. Taka jest przepowiednia.

08.12.2019 18:06

Pod rządami kobiet by nie upadła.
    CDN

14.11.2019 22:57

Kto finansuje jakieś bramki na wejściach do firmy...? I po co ?
    Pitu

15.11.2019 21:26

Dokładnie, kolejne marnotrawienie pieniędzy wydawanych na bzdurne rzeczy. A nikt nie pomyśli o zwykłych pracownikach którzy nie mają co do garnka włożyć. Tylko ciągłe gadanie że nie ma pieniędzy, podwyżek też nie będzie. Ale cieszmy się bo robota będzie.
    Kukas

08.12.2019 15:02

Przecież taka podwyżka dla setek osób co miesiąc, a jednorazowy koszt tej bramki w porównaniu (usunięte przez administratora) Do czego to porównujesz?
    Lucas

25.11.2019 13:21

Witam. Kiedyś praca w Pesie to bylo coś, trzeba bylo mieć znajomosci, żeby się dostać. Niektórym w Pesie, wydaje się jeszcze, że tak jest i teraz. Obecnie... no cóż, nie ma się co dziwić, nie brakuje tam Ukraińców. Zmienilem pracę na lepsza, poniewaz warunki pracy na jednym z magazynów Z3 uragaly ludzkiej godności, m.in. magazyn nie był ogrzewany... w 21 wieku, w środku Europy! Na wynajmowanych magazynach w Holkapie bylo zimą 10 st. Pozostawiam to bez komentarza. Z rozbawieniem natomiast wspominam takiego jednego lidera cymbala na Holkapie, to bylo śmieszne i żenujące jak 40 latek pozowal na... 20 latka. Mam również nieodparte wrażenie, że przynajmniej część nadgodzin to byla fikcja, ale to już na szczęście przeszłość. Pzdr.
    Hah

30.11.2019 17:24

Zapraszamy do pol ostegu. W zimie mamy tyle stopni ile jest na dworzu, a w lato cieplej niż na dworze.
    Psycho

28.11.2019 09:59

Witam co nie którzy piszą o tym że jak coś to można zgłosić BHP o lamaniach praw pracownika tak jakoś poważnie to zabrzmiało.A tak naprawdę kupa śmiechu przypomnę taką sytuację która nie dawno miała miejsce a więc malarnia zaczęła malowanie wczasie produkcji czyli w skrócie smród na hali p4 że pracownicy mają bóle głowy muszą wychodzić bo niema czym oddychać tak śmierdzi farbami i to nie pierwszy raz jest taka sytuacja !!! I zmierzam do celu dwóch pracowników poszło zgłosić właśnie komórce BHP o tej sytuacji jaka miała miejsce i co BHP poinformowało o tym kierownika hali P 4 Pana G .C . a ten automatycznie wyrzucił ich z brygady inaczej przeniósł ładniej tak brzmi na P2 na rozbiórkę to więc jakie BHP jacy inspektorzy pracy jak coś jest zgłaszane a potem jest kara No tak to raczej nie powinno być !!Smutne!!! a jak coś się stanie no to przecież nikt nie zgłaszał

28.11.2019 22:40

I całe szczęście bo nie mogę patrzeć już na takich tchórzliwych ludzi ! Na pojazdach jacy to odważni ludzie i jak im jest źle! A jak przychodzi do zebrania to nagle wszystkim wszystko pasuje , tylko zazwyczaj odzywają się dwie ,trzy osoby a reszta siedzi cicho !
    Rudy

28.11.2019 23:44

A gdzie masz kanal na p4? Fantazja Cie poniosla
    Robotnik

26.11.2019 10:48

Pytanie do kierownictwa... Kiedy włączą napromienniki ciepła na Z-1? Wszystkie hale już mają a my to co, gorszy sort?

27.11.2019 14:23

Jest coś takiego jak bhp! A poza tym po niżej 14 stopni pracownik może odmówić pracy !
    Robotnik

28.11.2019 19:23

Jednak moc internetu jest wielka... Włączyli promienniki ciepła... Dziękuję bardzo. Widzisz "H" czasami trzeba w inny sposób gdy nie można drogą służbową...
    Podatek od Morawieckiego

27.11.2019 10:18

Witam czy inni pracownicy poniżej 26 roku życia też mają zabierana połowę premi ?
    Podatek od Morawiec kiego

28.11.2019 09:04

Ludzie którzy jaraja fajki siedzą w telefonie mają większe premie niż ten co nie pali i nie siedzi na telefonie to jest dla.mnie chore. Zbieranie premi zaczęło się od kiedy jest wprowadzony podatek dla młodych
    Mmp

28.11.2019 10:25

To co piszesz to bardzo poważne zarzuty. Zamiast pisać na forum zgłoś to do zarządu, jak nie będzie efektu to do PIP. Wszytko na piśmie osobiście a nie w necie. Być może odpowiedź jest całkiem inna niż ci się wydaje. Premie dla wszystkich w ostatnim czasie są mniejsze bo firma ma gorszy czas i może niepotrzebnie śmiejesz zamęt. Pozdrawiam
    Wiks

23.11.2019 09:58

Czy będą jakieś pieniądze na święta tak jak we wszystkich firmach w Polsce? Dziękuję za informację. Pozdrawiam.
    Piku Piku

25.11.2019 19:13

Dostaniesz świadczenie świąteczne, zabiorą Ci premię i się wyrówna...
    Rudy

26.11.2019 22:22

Za robote sie wezcie a nie tylko dac i dac i ciagle malo
    KArolkarol

23.11.2019 16:51

Słuchajcie, jak macie olej w głowie to szukajcie już pracy ! Zarząd doskonale wie o tym ze firma upada, na zebraniach każą wyżej postawionym ludziom, wmawiać pracownikom że wszystko będzie dobrze, żeby nie zaczęły się masowe zwolnienia ! Ta firma już jest trupem, zaczyna się jej wypalanie, firma przynosi same straty, zero zysków, plus potężne odsetki i spłaty ogromnych kredytów. Ten kto ma rozum i pracuje w tej firmie to gołym okiem widzi co tam się dzieje ! Przymusowe urlopy, zwolnienia, brak pracy, niewypłacalność u kontrahentów, to tylko kropla w morzu tego bagna ! A prezesi, dyrektorzy i kierownicy co chwile nowe samochody ! Idźcie po rozum do głowy ! Bo potem jak wszyscy wyruszą szukać pracy w tym mieście to może być problem. Ta firma nadal jest w głębokiej komunie, została rozkradziona przez wyżej ustawionych ludzi ! Zwykły pracownik biorąc w piątek spodnie do prania, zapomni wyciągnąć noża do tapet z kieszeni i już zostaje zwolniony dyscyplinarnie a ludzie z wyższych stanowisk potrafią na własne konto ulotnić z firmy setki tysięcy i nadal na stanowisku ! Brawo ! Szkoda ze Rząd nie potrafi się temu przyjrzeć i tak potężna firma upadnie.

24.11.2019 12:54

Odpowiem tak. Gdyby zarząd się obawiał masowych zwolnień z inicjatywy samych pracowników nie postępowałby tak jak postępuje dotychczas. Według mojej oceny zaznaczam tylko mojej szuka granicy do której może dojść ale jej nie przekroczyć.
    KArolkarol

24.11.2019 15:12

Boją się ze ludzie jak się dowiedzą ze to już się kończy to sami zaczną uciekać a nikt nie będzie chciał się zatrudniać i nie będzie komu ciągnąć tego do końca na dno

22.11.2019 09:37

22.11.2019 16:35

On ma rację ja jeszcze napisałbym zgłoszenie do PIP.Spróbuj jeszcze jeszcze raz napisać do zarządu pędy,to nie możliwe żeby nie reagowali.Co na to Włosi??
    Italiano

23.11.2019 10:09

Si, va bene!

14.11.2019 16:40

Obserwator

15.11.2019 14:09

Nie interesuje mnie to nawet, ponieważ czego byś teraz nie napisał i tak nie będzie to dla mnie wiarygodne.

15.11.2019 15:57

Nie ma sprawy. Pisałem do tych którzy mają nadzieję.
    Lolki

14.11.2019 06:58

Biurowy lie (usunięte przez administratora) w (usunięte przez administratora) w miesiącu bierzesz
    Biurowy

14.11.2019 18:54

(usunięte przez administratora)I jeszcze mi za to ładnie płacą. Nawet bardzo ładnie i to nie licząc premii które regularnie wpadają. Trzeba umieć się w życiu ustawić.
    Kukas

14.11.2019 21:21

(usunięte przez administratora) Czego tutaj szukasz chwalipięto? Zostaw ludzi w spokoju
    20%

07.11.2019 09:00

W zakładzie pracownicy są nierówno traktowani jedni dostają 20% premii a inni nie, muszą się zadowolić resztkami!!

11.11.2019 22:36

Masz rację, wspomniana Pani kadrowa od lat (usunięte przez administratora) ludzi obiecując podwyżki dla produkcyjnych. Robi to z pełną premedytacją, bo wie, że żadnych podwyżek nie będzie , chcąc tym samym kłamstwami zatrzymać pracowników w firmie... Produkcyjno czekają i czekają, albo w końcu się zwalniają. Firmie jest to na rękę ,bo utracili kontrakt z SKM i nie ma teraz ani materiału, ani pracy. Niech się więc ludzie sami pozwalniają. Tak Panie "robotnik", taka jest prawda i nieuciszaj tu ludzi w swoich wypowiedziach...

13.11.2019 15:53

Nie widzę związku z moimi wpisami i ostatnim Twoim zdaniem. Chyba się pomyliłeś.
    Miki

13.11.2019 14:55

To też może być celową zagrywka aby się pozbyć stałych pracowników tak jak mialo to miejsce w wielu innych firmach ...firmy zewnetrzne sa drozsze ale leprze .... jak się już was pozbedzie ....to nagle wszystkie wiadomości... gazety beda pisać że pesa podnosi się z kolan ...hihihihi

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

Miki

13.11.2019 14:48

Pracowałem w pesie....poznałem ludzi prace ....praca jest ok ale brygadzisci mistrzowie Kierownictwo (oczywiście są wyjątki, ale ich jest bardzo mało...za malo)To zwykły chlam...cholota... to przez takich ludzi odechciewa się pracować...to oni zabierają chęci do pracy i przez politykę pracy gdzie Ukrainiec bez zawodu bez języka, któremu płaci się za stanie 30pln/h
    P3.0

04.11.2019 14:44

Kolejni pracownicy odchodzą, brawo za odwagę oby tak dalej:)

12.11.2019 16:25

A co według Ciebie mam pisać.Ludzie pracujcie dalej miejcie nadzieję że w końcu coś się zmieni może za miesiąc może za pól roku,lub za rok miejcie nadzieję. Czas ucieka kolego nie ma za czym się oglądać. Mam zasadę idę tam pracować gdzie więcej płacą.
    Gruby

12.11.2019 19:46

Elektryk-pojazdy szynowe , Aachen, wynagrodzenie od 16,00 – 19,00 €/h Brutto (stawka godzinowa wzrasta wraz ze stażem pracy, po 15 miesiącach 19,00€, dieta za każdy przepracowany dzień 24€ Netto, Zakwaterowanie GRATIS opłacone przez naszą firmę przez cały czas pracy, pokoje 1 osobowe z dostępem do kuchni i internetu, premie za brak dni chorobowych (kwartalne, półroczne, roczne), wymóg konieczny-znajomość języka niemieckiego, Firma Franke + Pahl
    Manny

08.11.2019 09:27

Jak wypłaty panowie

11.11.2019 17:52

Nie. Jak nie być chłopcem nieudacznikiem.

11.11.2019 21:34

trzeba cię zaszczepić przeciwko wściekliźnie, a jak to nie pomoże to wykastrować

09.11.2019 19:57

Panowie; Fryzjer,Manny,robol3 Proszę wytłumaczcie mi dlaczego pracujecie jeszcze w pesie. Pozdrawiam.
    Biurowy

10.11.2019 16:25

Do ciebie pisze z małej bo takiego aroganckiego i roszczeniowego pracownika nikt w tej firmie nie widział. Mu sie należy. G ci sie należy. G robisz dla firmy. Im mniej takich fryzjerów tym lepiej. Jeszcze ma sie wielmozny pan za rownego inetlektualistą często po najlepszych uczelniach technicznych. Nowy pracodawca zweryfikuje twoje kwalifikacje jak mi sie wydaje a nwet jestem pewny negatywnie. Ale do firmy nie wracaj....

10.11.2019 18:14

Dla Twojej informacji ten pracodawca do którego idę bardzo dobrze Mnie zna i moje umiejętności dlatego zaoferował mi takie pieniądze!
    lwowiak

10.11.2019 08:52

firma wrogo nastawiona do Polaków
    lwowiak

09.11.2019 19:38

Oj rodacy a banderowcy zarobieni zal was ze was gnoją swoji
    Pracownik PESA

05.11.2019 05:06

Polecam.wszystkim prace w PESA S.A Maja tam w bufecie znakomite bułki z klopsem!

05.11.2019 07:00

Jaka cena??
    Spawacz

07.11.2019 11:42

Popieram:-)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

Krzysztof

06.11.2019 12:08

Np. ja mam ponad 40 lat. Szukam pracy, bo dałem wypowiedzenie i nie mam problemu z jej znalezieniem. W jednych firmach lepsze warunki proponują w innych gorsze. Ludzie po prostu boją się zmieniać pracę (usunięte przez administratora)

06.11.2019 20:31

Przyznaję Ci rację ja z pesą żegnałem się trzy razy a witałem cztery razy z coraz lepszym skutkiem dla mnie oczywiście. Naprawdę nie ma się czego bać jak wiesz co w trawie piszczy. Mam 49 lat Powodzonka życzę
    Gruby

06.11.2019 15:50

W Pesie jest system zarzadzania wojskowego, kazdy boi się o posadę, każdy cieszy sie tylko z tego że pieniadze wpywaja regularnie na konto, a reszta jest niewazna. PRL w całej okazałości, droga do likwidacji jak nic
    long

05.11.2019 10:00

Witam . wszystkie działy narzekają z wyjątkiem ... malarni ( lakierni ) ... tak jest Tak fajnie czy inne działy mają tak słabo ??
    Szeja

04.11.2019 21:13

Bo w pesie zostały same tchórze nieroby i (usunięte przez administratora)

05.11.2019 04:48

Pracujesz w pesie ??
    Czesław

02.11.2019 18:11

Ciesz się że masz pracę a jak sie nie podoba to do kadrów weź papiery i rowy kopać albo laz po firmach i cv zostawiaj i nikt Ci nie odpowie bo za stary jesteś ,zona bedzie pytać czy coś znalazłeś a Ty nic pieniądze się kończą awantury w domu , zaczniesz pić, nawet do ochronny nie wezmą bo nie masz niepelnosprawnosci

03.11.2019 21:37

Tylko się tam nie udław. I nie denerwuj mnie jak próbuje otworzyć dziki sad o smaku mango bez otwieracza.

04.11.2019 20:37

Nie wiem ile masz lat ale na pewno nie będziesz chciał żeby tak o Tobie mówiono gdy osiągniesz 45+

02.11.2019 10:25

Monter przy prod. pojazdów szynowych w Hennigsdorf / Berlin Wynagrodzenie brutto 16€/h, Diety PN-12€ WT-24€ Śr-24€ CZW-24€ PT-12€ ,Nocleg darmowy. manpower.de ; Jobsuche ; monter ; details ; Jetzt Bewerben - aplikuj teraz

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    Nikttaki

01.11.2019 23:42

Zwalniają co miesiąc po kilka osób z każdego działu. Chyba jest krucho.

31.10.2019 20:46

Panowie Były pracownik i LoL dlaczego obrzucacie się ,,błotem''??

01.11.2019 22:16

Nie, nie jestem na etacie taniego tropiciela PFR na Gowork. Jestem robotnikiem. Zastanawia mnie tylko to że początek wymiany zdań między wami jest jak najbardziej poprawny.A potem nagle obrzucacie się błotem. Pozdrawiam.

01.11.2019 22:31

Oni się tylko tak miziają. Wrzuć na luz, bo jeszcze ktoś pomyśli, że jesteś od finansowych. A oni to mają kijek w d####
    Coraz gorzej

28.10.2019 17:45

W Pesie jest coraz gorzej widac to w codziennej pracy ludzi na hali. Nie ma takiej werwy co byla kiedyś , wszyscy zwolnili ,przychodzą bo muszą. Lepiej niech zarząd cos wymyśli jak najszybciej by ludzi zmotywować, bo odejda doświadczeni pracownicy nowych nie będzie miał kto uczyć, jezeli wogole owi sie znajdą

29.10.2019 09:41

To już jest hejt posłuchaj Lindy Ja Cię nie atakuję

29.10.2019 13:03

nadal męskie foszki strzelacie ?
    P3.0

28.10.2019 14:23

Zgadza się że podwyżek nie będzie! Zarząd i kierownictwo nic sobie nie robią z tego że doświadczona załoga odchodzi, mało tego to myślą że jest to zjawisko naturalne! To tylko odbije się na jakości produktu !

28.10.2019 16:11

Pytanie :ile lat pracujesz na P3 i danym stanowisku?? pozdrawiam

28.10.2019 21:24

Pytanie: co to ma do rzeczy ile kto pracuje ? Do czego Ci te informacje? Zawężasz sobie krąg ewentualnych podejrzanych, wypowiadających się tutaj??
    Srutututu

28.10.2019 15:00

Podwyzek nie będzie ponieważ prezesa nie ma w pracy. Urlop sobie zrobił...

26.10.2019 13:37

Dla wszystkich : Podwyżek ni będzie! Stara śpiewka pana prezesa : może w pierwszym kwartale przyszłego roku ! A co najważniejsze to związki o tym wiedzą bo mieli zebranie z prezesem ! Ale nikomu nie powiedzieli !
    P3

28.10.2019 10:29

Jak by źródło było pewne to by były oficjalne informacje, a na ostatnim spotkaniu zarządu i związków zawodowych nic takiego nie ustalono!!! Podwyżek nie będzie!!!

28.10.2019 12:50

Masz na oku jedną firmę czy więcej.??
    Cowyrobicie

18.10.2019 07:15

Nigdy nie pracowałem w Pesie ale co wy tam robicie? Co robi zarząd? Jak oni ustawili produkcję, że SKM musiał zerwać kontrakt przez opóźnienie. Ukraińcy nie nadążyli?
    NIEoWSZYSTKICHaleWIĘKSZOŚCI

21.10.2019 07:06

Wiem, że nie Ty za to odpowiadasz dla tego coś na pocieszenie... Na produkcji, w niemieckiej firmie (zarządzanej przez Polaka), gdzie proces technologiczny jest nieźle dopracowany a poziom trudności wykonywanych przez pracowników prac spokojnie porównywalny ze zbiorem truskawek - z Ukraińcami, których nie rozumiesz i mają wszystko w (usunięte przez administratora) ,pracuje się tak samo (usunięte przez administratora) ;) :D
    lambada

26.10.2019 10:58

Naściągał ich obywatel G.C dokonał pozytywnej rekrutacji ,a teraz trzeba się męczyć.Czy nikt tego nie widzi jak horda Ukraińców chodzi bez celu.Gdzie tutaj jakieś standardy Panie Jacku R..."Już nie dobra zmiana tylko dobry czas..."
    Viache

25.10.2019 10:48

Nas Ukraincow duzo. My jak sie zbuntujemy to razem i dostaniemy podwyszki a wy polacy to robic za darmo nadgodziny i sie wzajemnie donosic i gnoicz byleby drugi mial gorzei

25.10.2019 21:11

Ty się tak Sergiej nie spinaj... bo zamiast " podwyszki " dostaniesz zadyszki :p

25.10.2019 20:41

Firma AlphaConsult KG poszukuje aktualnie osob na stanowisko : Elektryk /elektronik /Elektromonter /Mechatronik Miejsce pracy: Niemcy (Firma Siemens Mobility) WYMAGANIA: • umiejętność montażu i podłączania skrzynek i paneli rozdzielczych, praca jako serwisant pojazdów szynowych • dobra znajomość rysunku technicznego, wykresow instalacji elektrycznej oraz schematow ideowych • punktualność oraz zaangażowanie w pracę • gotowość do wyjazdów • znajomość j. niemieckiego na poziomie komunikatywnym- warunek konieczny! OFERUJEMY: • umowę na czas nieokreslony na niemieckich warunkach • intersującą pracę w miłej atmosferze w niemieckim koncernie • zdobycie doświadczenia jako kontroler tras elektrycznych w pojazdach szynowych Stawka na start : 13€/h po 6 tygodniach: 14,82€/h po 3 miesiacach : 15,47€/h po 6 miesiacach : 16,76€/h po 7 miesiacach: 18,69€/h po 9 miesiacach: 19,34€/h po 15 miesiacach: 21,27€/h - Diety w wysokosci 700€ / miesiac !! - Premie swiateczne oraz urlopowe Miejsce pracy – Niemcy- Wegberg-Wildenrath, Monachium, Berlin, Kolonia, Hamburg , Dortmund Zaineteresowane osoby proszę o przesłanie CV na adres: [email protected] lub [email protected] Tel 1607746551 Tel 015118339596

25.10.2019 20:20

Serwisant Pesa-DB w Dortmund : Elektronik/mechatronik, wymagania: znajomość języka niemieckiego lub angielskiego; wynagrodzenie od 17e/h brutto, darmowe zakwaterowanie (usunięte przez administratora)
    stary

25.10.2019 15:45

czy do dzialu rozwoju znowu wrócił dyrektor K...p ktorego wyprowadzili kiedyś ochroniarze ? jaja
    Takk

25.10.2019 17:17

Tak

25.10.2019 16:37

Pan prezes i cały zarząd ma nas gdzieś i nasze rodziny! Najważniejsze że u nich na w portfelu się zgadza! To jest podziękowanie dla durni którzy robili po sto nadgodzin żeby ratować firmę! Kiedy do was dotrze że oni zwykłego pracownika mają gdzieś że jesteśmy tylko zwykłym numerkiem jak w (usunięte przez administratora)!

25.10.2019 17:12

To jest biznes a nie instytucja charytatywna. Sęk w tym, że kasa się nadal nie zgadza.
    Pracownikk

25.10.2019 14:28

Pan Prezes pisze pismo , w którym dziękuję nam za to ze firma wychodzi na prostą dzięki naszej ciężkiej pracy i ile to pracy mamy do przerobienia. A na temat podwyżek ani jednego złamanego zdania. Niestety za " dziękuję "nie utrzymamy naszych domow i rodzin . Wiec z pewnością kolejne osoby zrezygnuja z pracy w Pesie. Niestety jest nas juz coraz mniej w brygadach.
    dla nieświadomych...

25.10.2019 10:03

Skoro firma jest w słabej kondycji to może pomóżmy jej szybciej wyjść z kryzyzu i z solidaryzujmy sie z pracownikami wszyscy (związki zawodowe, zarząd, kierownictwo... reasumując cała PESA) otrzymując przez jeden rok proporcjonalnie podobne wypłyty jakie otrzymują pracownicy na poszczególnych działach może łatwiej będzie wyjść z kryzysu oraz zrozumieć o co tak naprawdę chodzi pracownikom... Pracownicy wysyłają sygnały których nikt nie słyszy albo próbuje nie słyszeć... no chyba że ta gra polega na tym żeby mieli sie sami zwolnić?!

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.