Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

22.10.2019 12:34

Cieszy mnie co raz większa świadomość Waszych komentarzy, choć by na temat związków, czy sposobu jak Ci na dole (których jest więcej) mogą zaszachować Tych u góry. Wszystkie ruchy byłego zarządu ( dla wielu niezrozumiałe) od początku do końca ich działania, były realizacją ich business planu. Tyle chyba wie każdy, że taki plan powstaje przed uruchomienie interesu a nie na koniec. Czy był dobry i został zrealizowany? świadectwem są ich aktualne statusy finansowe - tak był genialny! I to nie był plan pracowników dla tego wielu go nie rozumiało. Co do sposobu wywarcia presji wobec zarządu ...RAZEM! WSZYSCY RAZEM! ...ale teraz już za późno. Od kogo i co chcecie wywalczyć? Kasę? Od prawie bankruta reanimowanego przez państwo? Takie zagrywki miały sens, gdy rządzili Ci co mieli kasę i tylko w momencie gdy jeszcze mieli pewniaki (dofinansowania) do zgarnięcia. Wnioski zapamiętajcie, żeby nie powtórzyć historii ...która lubi się powtarzać ;)
    Pesaaaa

22.10.2019 13:52

Nie ma dróg bez wyjścia.

25.10.2019 02:08

Jeśli chodziło Ci o to, że nie ma sytuacji bez wyjścia ...albo, że z każdej sytuacji są przynajmniej dwa wyjścia - to się z Tobą zgadzam. Chyba, że miałeś coś innego na myśli i jednak powinienem czytać to dosłownie - wtedy nie mogę się z Tobą zgodzić, choćby przez "ślepy zaułek"
    Tommy

21.10.2019 18:59

Mistrzowie zarządzania, prezes i zarząd. Kupili nowe samochody za 200 tysięcy w momencie gdy zakład jest pod kreską. Gratuluję. Nic nie ma do tego polityka. to złe zarządzanie. Ten zakład powinien upaść . A tak wypłacono potężne pieniądze Zaboklickiemu i spółce, powołano nowy zarząd a ten ....... spartolił zamówienie i..... kupił nowe auta. Karawana jedzie dalej. Podatnik zapłaci.
    NIEoWSZYSTKICHaleWIĘKSZOŚCI

24.10.2019 14:59

"Nie wierzymy już w takie ploty o podwyżkach" ...to brzmi jak refren piosenki - brzmi zawsze tak samo; pojawia się po każdej, kolejnej zwrotce ...i rzadko kiedy po ostatniej jest dla niego miejsce;)
    Rudy

24.10.2019 17:40

P3 ma ciagle strajk wloski
    BYŁY

23.10.2019 20:58

Robią z was żebraków we własnym kraju nic z tym nie robicie zal
    Terminator

22.10.2019 20:47

Czy wie do ktoś do kiedy na działach P1 i P3 będą Ukraińcy? Bo co chwilę inne plotki i pogłoski.
    Terminator najlepszy mistrz

23.10.2019 15:41

Do końca miesiąca

22.10.2019 12:46

Dla mnie, to była najlepsza firma w jakiej pracowałem. Nigdzie nie nauczyłem się tyle co tam. Za to jestem wdzięczny. Z resztą często powtarzałem: nigdzie nie nauczysz się tyle, co w PESA. Jeszcze raz dziękuje.
    Szuwarek

21.10.2019 20:46

Dla sfrustrowanych: praca ELEKTRYK / MECHATRONIK, Monachium – SIEMENS AG (fabryka lokomotyw i wagonów) Wynagrodzenie od 15,00 € / h do 21,00 € / h brutto + dieta 500 € netto / m-c Gwarantowane podwyżki co dwa m-ce do stawki godzinowej wg tabeli płac https://niemcy.jober.pl/Monachium/ELEKTRYK-MECHATRONIK-1153313 Kazimierz.Śmialek - AlfphaConsult KG Tel.: +48 603 757 322 ; +49 171 3716 400

20.10.2019 13:06

Biurowy

20.10.2019 20:50

Ten Piotrek to zdolniacha... jeździ samochodami bez tablic rejestracyjnych i do tego będąc na chorobowym w PL!!!
    Pesa robol 2

15.10.2019 10:01

Witam , czy ktoś wie cos o podwyżkach. Bo nie zamierzam robic tu za czterech ludzi , czyli 4 razy więcej za takie grosze. Szanujmy się, nie skladamy tutaj łopat tylko robimy poważne pojazdy ktorymi jeżdżą ludzie

17.10.2019 21:38

Czy to koniec Pesy... ?

19.10.2019 08:22

Biznes jest brutalny. Tym bardziej w naszym dzikim gospodarczo kraju.
    Szuwarek

18.10.2019 19:46

Ukraińcy przyjeżdżają do Pesy a Polacy wyjeżdżają do Niemiec , np: (usunięte przez administratora)
    BYLY-serwisant

17.10.2019 22:14

Witam PANOW Pytanie za sto punktow. Czy HAHMENT nadal "PRACUJE" na serwisie ?! tzn. siedzi w golebniku i pilnuje magazynkow zeby byly pozamykane ?

13.10.2019 20:26

Dzis sie rozstrzygnie los pesy
    Manny

14.10.2019 13:58

I co będzie coś z tego
    Człowiek

13.10.2019 00:49

Tak dla jasności: Moja wypowiedź skierowana jest do pracowników a nie pracodawców. Co do postawy głównie chodzi o kulturę ( wypowiedzi Pana "BIUROWY"), powierzchowną ocenę wielu faktycznych problemów i poruszanie, niektórych tematów wyłącznie na publicznym forum bo to nie zmieni sytuacji w firmie ...chyba, że na gorszą (chociaż rozumiem frustrację wielu pracowników). Odnośnie kwestii na co ma wpływ pracodawca - "wszystko w firmie" odczytane przez pracodawcę oczywiście, że wyda się przesadnym stwierdzeniem. Tak naprawdę on też podlega wielu ograniczeniom i jego działania są uzależnione chociaż by sytuacją ekonomiczną, polityką państwa czy rynkiem zbytu. Nie mniej jednak ma dużo większy wpływ na wiele poruszanych tu problemów, niż pracownicy różnych działów oceniających się wzajemnie bez woli zrozumienia problemów drugiej strony. Dodam również, że PRACODAWCA nie podpisuje umowy o pracę, czy kontraktu tylko prowadzi działalność gospodarczą;) ...chociaż teraz chyba jest tam ktoś zatrudniony przez Państwo Polskie , którego niektórzy mogą nazwać "pracodawcą". Swoją drogą szkoda, że prywatna Polska firma z tak dużym potencjałem (z różnych powodów;) znalazła się w takiej sytuacji.
    niewolik

12.10.2019 12:04

Pracodawcy narzekają na brak pracowników. Ekonomista kpi: chyba niewolników Pracodawcy narzekają na brak pracowników. Ekonomista kpi: chyba niewolników Czy przez brak rąk do pracy grozi nam gospodarcza zapaść? Były wiceminister finansów dr Cezary Mech w programie "Money. To się liczy" skwitował to śmiechem. - Mówimy o jakimś absurdzie. Mamy 500 mln obywatelu w Unii Europejskiej i co, nie ma komu pracować? - pytał retorycznie. Skąd więc narzekania pracodawców na problemy ze znalezieniem pracowników? - To nie kwestia znalezienia pracownika, tylko - jak rozumiem - niewolnika - stwierdził Mech.
    Człowiek

11.10.2019 22:53

Czytając opinie i komentarze o PESA na tym portalu zastanawiam się, jak wiele z nich jest wykładnią kompetencji reprezentowanych przez pracowników różnych działów. Za równo pod względem merytorycznym jak i kultury osobistej. Mam nadzieję, że jesteście zatrudnieni przez różne firmy, u różnych pracodawców bo jeśli pracujecie w jednej firmie ...no cóż ...współpraca kwitnie:) Nikt nie rozwiąże tylu problemów, co taka ekipa:) P.S. Do pracowników produkcji i reszty działów: Każdy ma swój, określony przez pracodawcę zakres odpowiedzialności. Tym samym nikt (poza pracodawcą) nie ma wpływu na wszystko, co się dzieje w firmie. Za to każdy z Was ma wpływ na swoją postawę i reprezentuje samego siebie. Pozdrawiam ...głównie byłe Z-3;)
    Stary

11.10.2019 16:29

Czy do działu badań i rozwoju wrócił stary dyrektor K.??
    JUSTICE

11.10.2019 08:42

z moich wieloletnich obserwacji połowa to nieroby aferzyści kapusie i cwaniaki z bujną wyobrażnią ,(pupilki). więcej krzywdy tym wyrządzają innym niż można sobie wyobrazić przez takich ludzi w brygadach są podziały społeczne co prowadzi do złej opini o pracownikach a co za tym idzie też o pracodawcy,często nowi są bardziej ogarnięci niż starzy pracownicy a zakład jak zakład, wszędzie dobrze gdzie nas niema robić trzeba , więc uwagi i skargi i spostrzeżenia powinno się kierować anonimowo na kartkach i powinien być do tego przeznaczony jakiś box za który odpowiedzialny był by ktoś kompetentny-niezależny np.(dyrektor produkcji)wiele spraw ujrzało by światło dzienne co pozwoliło by na uzdrowienie atmosfery zakładowej i tylu nie potrzebnych komentarzy. Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół. Człowiek, który wiele osiąga, popełnia wiele błędów, ale nigdy nie popełnia największego błędu, jakim jest nierobienie niczego. Benjamin Franklin
    Pesa robol

09.10.2019 17:38

Dajcie lepiej jakies podwyżki na dniach bo zaraz w brygadach zostanie po 5 osob , a wtedy to juz możecie zamykać ta firmę. Codziennie ludzie stoja i zdaja narzędzia bo nie ma tu za czym czekać. W kazdym innym zakładzie daja wiecej nic tutaj
    Nikttaki

09.10.2019 14:06

Zwalniają i wywalaja na urlopy. Co się dzieje?.
    Biurowy

08.10.2019 21:00

Najlepsza to jest grupa technologow z P3. Jakbys chciał z nimi pogadac o MotoGP, to będa z toba stac godzinami i bajerowac. Jak zgłosisz problem do wyjasnienia to nawet nie zajrzą, bo twierdza ' ze tak musi byc ' :DD

12.09.2019 12:27

Tak zarząd doprowadził do tego że nawet obcokrajowcy się z nas śmieją że mniej zarabiamy od nich ! Brawo Panie Prezesie i cały zarządzie!
    Polak

01.10.2019 15:23

Hmmm tchórzliwy naród to wy byle (usunięte przez administratora) z Rosji wpadła do was do kraju A wy uciekliscie zamiast go bronić Ukrainian pussy
    Szeja

08.10.2019 08:14

Ale Ty jesteś nie normalny ile ci płacą za te głupoty co tu piszesz

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

alo

07.10.2019 16:45

duzo u was miedzi i aluminium , jak ochrona spi
    Młody

04.10.2019 17:04

Podobno zwolnili 8 brygadzistów i kilku mistrzów, ktoś potwierdza czy plotki??

04.10.2019 22:16

Z jakiego wydziału???

06.10.2019 22:28

Nikt nie potwierdza, więc chyba plotki...
    Moralniak

04.10.2019 08:45

Najgorszy i najmnie kompetentny brygadzista ? Opinie i propozycje w komentarzach.

04.10.2019 22:22

P3, Pseudonim (usunięte przez administratora) i straszny prostak. Jak dla mnie to, co on sobą reprezentuje, to totalne dno i wstyd, że tacy ludzie jak on mają stanowisko brygadzisty.

06.10.2019 22:27

P3, Pseudonim "Hi * tler" to h * am i straszny prostak. Jak dla mnie to, co on sobą reprezentuje, to totalne dno i wstyd, że tacy ludzie jak on mają stanowisko brygadzisty.
    Kultura organizacji - brak pod

06.10.2019 11:05

Brałem udział w procesie rekrutacyjnym na stanowisko specjalisty. Rozmowa przebiegała bardzo miło, po 2 tygodniach miał nastąpić kontakt że strony Pesy z informacją zwrotną. Minął miesiąc zero odpowiedzi. Strasznie to słabe. Przecież można było powiedzieć "jeśli będziemy zainteresowani odezwiemy się" to na są podstawowe zasady wzajemnego szacunku. Po takiej jakby się wydawało duże organizacji oczekiwałem tego minimum.... Szkoda....
    Pheza

04.10.2019 16:10

Apliowalem do "biura", wszystko poprawnie, jednak po 2 etapie nagle znalazl sie super kandydat, o co nie mam zalu, jednak po 2 etapie rozmow od takiej firmy wymaga sie aby powiadomic kandydata o negatywnym wyniku. Mialo to trwac kilka dni, a trwalo 3 tygodnie kiedy laskawie po wielu probach odebrali telefon w dziale kadr. Stwierdzili ze wyslali wiadomosc, czego oczywiscie nie zrobili, gdyz jesli nie dociera do adresata to nadawca otrzymuje zwrotke. Brak szacunku.
    Pheza

05.10.2019 07:32

Typowa polska buta. Elito intelektualna jeśli takie praktyki są u was normalne to daleko wam do zachodnich praktyk, a ja tylko dostalem potwierdzenie, ze tak "wyjatkowi" ludzie samostanowia o swojej wyzszosc. Amen
    Nowy pracownik

06.10.2019 08:37

Zmień pan obywatelstwo na ukr ,praca gwarantowana
    ktos

02.10.2019 16:32

kiedy wrócę nadgodziny bo tak to każdy po 2090 zl i do domu ?

03.10.2019 20:57

Trzeba było walczyć o godziwą pensję w ośmiu godzinach cieniasie a nie siedzieć cicho i przechodzić na nadgodziny sami sobie jesteście winni ! A teraz się krzywda wam dzieje !

04.10.2019 22:34

Dobrze, że nie masz trybu zadaniowego. To dopiero byś piszczał, że nie płacą za nadgodziny.

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    Sendzika

02.10.2019 17:33

Firma jest zrestrukturyzowana a pociagi sie podobaja...więc o co wam chodzi? (usunięte przez administratora)

03.10.2019 08:36

Dramat jest wtedy kiedy nie ma kawy w ekspresie. A restrukturyzacja przy tym to takie pitu pitu.
    Że co?

03.10.2019 21:26

Wszystko jest tak jak było niby mistrz niby brygadzista oni nadal nie pracują wszystko sztuczne, żenada,biurokracja chyba bardziej się nie może roznosnąć ,w brygadach niby po jednym brygadziście a faktycznie to sześciu i to samo w biurach pełno tam ludzi a jak coś trzeba ogarnąć to nie ma komu.
    polski niewolnik

01.10.2019 22:46

Naiwni Polacy myślicie ze obcokrajowcy przyjechali do polski pracować za polskie stawki, Morawiecki negocjował warunki pracy,social,wysokość zarobków z rządami Ukrainy i krajów Azjatyckich,Indii,Pakistanu itp.
    ciekawostka z netu

01.10.2019 20:55

Słowa Filipińczyków brzmią przerażająco: „Obiecali mi 1700 euro pensji. Jak przyjechałem do Polski, wszystko było odwrotnie. Byłem zszokowany dostałem tylko 1000 euro pracownik agencji k.....ar
    ukr

01.10.2019 12:42

Gowin: Powinniśmy zacząć ściągać do Polski przyszłe elity My naprawdę ich bardzo potrzebujemy do roli przyszłych przywódców – biznesu, państwa, świata kultur

01.10.2019 14:47

Ukrainiec dostaję od 3500 do 5 tysięcy nie opodatkowanego wynagrodzenia. Zus płaci symboliczną złotówkę miesięcznie. Dostają najlepsze kwatery i mają je opłacane jak i inne media. Nie musza kasować biletów. Dostają co miesiąc 2500 zł na głowę socjalu gwarantowanego. Ukraińce nie bratają sie z Polakami, tylko tworzą własne enklawy. Dużo by wymieniać ich przywilejów. A tymczasem, Polak dostaję w (usunięte przez administratora) od rządu i nie ma prawa nawet poskarżyć się. Bo mowa nienawiści i wyrok w więzieniu murowany. Czyli to jest zwykła dyktatura i terror

01.10.2019 15:00

Panie Gowin gdyby tak powiedział polityk Ukraiński że tam na Ukrainie Polacy będą będą elitą - to albo by został zastrzelony albo by go powiesili. Pytanie do ludzi kiedy u nas te zakazane mordy polityczne będą odpowiadać za swoje głupoty ? - kiedy?

30.09.2019 14:53

Najdzielniejsi z dzielnych, rządzeni przez najpodlejszych z podłych"- Winston Churchill o Polakach.
    ukr

11.09.2019 12:01

zarobki ukrainy w pesie ślusarz 18 netto spawacz mig 25 netto tig 35 netto poloki

30.09.2019 07:36

Zapomniałeś dodać 19 zł ale brutto!
    zntk

30.09.2019 14:38

Zarobki jak wolontariusze w schronisku

30.09.2019 14:04

Szemrane agencje zrobiły sobie z firm pralnie lewej kasy - przemyt dolarów przez granice na wschodzie
    Ja panimaju

29.09.2019 18:05

A kierownictwo, majstry i brygadziści kiedy zostaną zastąpieni przez fachowców z Ukrainy?? Pytam poważnie. Przecież nasi są słabsi. Co tylko spawaczy Ukraina ma lepszych??
    Polin

29.09.2019 19:35

Obecna władza proukraińska chce zmusić do wyjazdu Polaków jak za PO wymienić na obcokrajowców -wysokie płace dla obcokrajowców -pomoc w tanim kwaterunkiem -dopłatami do wynagrodzeń -wymuszeniem na firmach zatrudnianiem na wysokich stawkach godzinowych kosztem Polaków -dla niepokornych Polaków życie na zasiłkach socjalnych albo wyjazd
    obywatel 2 kat

29.09.2019 23:01

W bombardierze w wrocławiu większośc brygadzistów i kadry to ukraincy Polaków zwalnia się przez mobing ze strony ukr
    Pioter

29.09.2019 20:00

Od dwuch tygodni co piątek mamy przymusowe urlopy bo nie ma materiału. Ale zato jak materiał zjeździe wieczorem to szybka akcja i nagle ludzie są potrzebni i mogą przyjść do pracy z ranki na nockę. Pracuje w tej firmie parę ładnych lat ale takiego podejścia nie widziałem już dawno

29.09.2019 11:35

Sytuacja z dziś, zatrudniliśmy elektryka, który 10 lat pracował w Pesie, ale w końcu go ch... strzelił i znalazł sobie coś innego. Opowiada: Sraczka, pojazd trzeba oddać na wczoraj, a oczywiście połowa elektryki nie działa i na gwałt trzeba to postawić. Przysyłają koledze babkę z Ukrainy do pomocy. Po minucie widzi, że kobita bez pojęcia. Pyta: - Masz wykształcenie elektryczne? - Nie. - A co na Ukrainie robiłaś? - Kwiaty sprzedawałam. ona zarabia 2 razy tyle co on

29.09.2019 15:47

Dla chętnych szukamy portiera na budowie 25 brutto plus premia
    Przemo

29.09.2019 19:21

(usunięte przez administratora)? Mówisz o tym kierowniku od mobbingu? Jeszcze tam pracuje?
    nowy pracownik

26.09.2019 14:12

Jakie stawki są w pesie na z3 bo mam propozycie przez agecje za 25 na ręke
    Nowy pracownik

27.09.2019 10:49

Dlaczego rodacy dajecie się tak upokarzać co wami

27.09.2019 16:02

Bo co drugi to miękka faja i siedzą cicho a w kilka osób nic nie zdziałasz ! I jest jak jest !

25.09.2019 04:18

Tak jak kolego "Biurowy" napisał przejście między zarządem a halą P7 zajmuje ok 15 minut idąc bez niczego. Z hali P3 i P2 jest już inna sytuacja, gdyż my te pojazdy jedziemy dokończyć (z braku czasu i materiału) czyli potrzebujemy czasu więcej. Musimy spakować materiał i narzędzia, które w danych czynnościach są nam potrzebne, następnie musimy na to napisać przepustkę (teraz z tym są jeszcze większe utrudnienia dzięki nowemu kierownikowi), czekamy za samochodem jeśli materiał jest zbyt ciężki, lub idziemy pieszo często w śniegu, deszczu, mrozie, również niosąc te narzędzia. Dziwne że tego od lat nikt nie widzi, że ok 10ludzi czeka ponad godzinę lub dłużej za psujacym się ciągle Fordem. Na hali P7 jeśli już dojdziemy lub dojedziemy nie zawsze wszystko mamy, wtedy zaczynają się telefony i dowożenie materiału. To jest tylko szczegół z braku organizacji tego zakładu, ale to można w prosty sposób naprawić....
    Ja panimaju

25.09.2019 01:36

Widział ktoś może ostatnio Pesę na giełdzie? No bo to spółka akcyjna. W takim razie gdzie mogę ją znaleźć. Pozdrawiam. Bez odbioru :)

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych