SAP Renovation sp. z o.o

Kalisz

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 65 ocen.

Opinie o SAP Renovation sp. z o.o

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAP Renovation sp. z o.o

Remik

Czy jest jakiś powód, że od dawna nikt nie pisze? Miałem nadzieję na info od pracowników gdyż chciałbym tu pracować!

Edyta

Dzięki za odpowiedź @były pracownik, po Twojej wypowiedzi, pozostaje mi zapytać na jakiej zasadzie byłeś zatrudniony? Jaka to była umowa? Skoro zostałeś zwolniony to pracodawca musiał podać jakiś oficjalny powód.

były pracownik

same ciekawostki - może i się coś poprawiło - mnie wywalili za to, że ośmieliłem się przy pracownikach parę razy zapytać kiedy otrzymam (zaległe) wynagrodzenie - wcale tego nie żałuję :)

de

Jak tam Piotr? Godnie się żyje pracując dla firmy SAP? ;)

Piotr

Wiesz co, no to są faktycznie te pieniądze, które można dostać, wiem, że brzmi to dziwnie, ale jednak tak jest, to jest dobra kasa, nie ma co się oszukować, dla mnie ta praca to szansa jest na godne życie

anonim

(usunięte przez administratora)

Kamikaze

Pisali ze 4000 - 5000 brutto na umowę o prace. Najpierw trzeba przejść okres próbny na umowę zlecenie. Proponuje złożyć CV! Napisz później o doświadczeniach, i czy dotarłeś do tej umowy o prace! :) :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Obcy

Dobre! JA TEZ DARKA NIE ZNAM. A MOZE ZNAM?

anonim

(usunięte przez administratora)

darek masz fajną ksywkę w sapie

hahah Darek sam sobie tutaj pisze, żeby niby zainteresowany jest pracą. Jak zawsze opowiada bajki o dobrych zarobkach, a prawda jest taka, że miał dobrych handlowców, których poniżał i okradał. A teraz szuka naiwnych ............. ale jakiś stary majonerz zawsze się znajdzie, który będzie chciał tam pracować

Kamikaze
@darek masz fajną ksywkę w sapie 28.06.2016 20:10
hahah Darek sam sobie tutaj pisze, żeby niby zainteresowany jest pracą. Jak zawsze opowiada bajki o dobrych zarobkach, a prawda...

Jaką ma ksywkę?

Jędrek777

@ Adam Skwarek: Adamie, powiedz ojcu (z tego co wiem przecież twierdzi ze jest 'wierzącym katolikiem') ze przed Bogiem odpowiada za to co się dzieje w jego firmie. Nie ważne, czy twierdzi, ze oddal sprawę swoim prezesom i 'umywa ręce'. Jeżeli jest to prawda co tu ludzie piszą na tym forum - to jest to jego odpowiedzialność się tymi tematami zając i zrobić porządek. Nie będę pisał tutaj o swoich doświadczeniach, które nie zawsze były najlepsze. Bylem w swój ostatni dzień u Ciebie w biurze na kawce i opowiedziałem Ci przy Twoich ludziach jak zostałem potraktowany i dlaczego ostatecznie zrezygnowałem z tej pracy - wiec wierz o tym co było grane.

kamikaze

Czy ktoś wie czy jeszcze te dowody zabierają podczas pracy? Jaki był sens tego zabierania dowodów?

nick

I ciekawe czemu znów sa ogłoszenia i znów szukają nowych pracowników- takich, dla których szklanka jest do połowy pełna. Ludzie, nie dajcie się zwieść, tutaj chodzi o ludzi, którzy 10.tego dostaną AŻ pół wypłaty, a nie TYLKO pół ;)

Byly

A kto mówi że Sap jest biedny , widziałeś jak się oni ostatnio rozwijają . byłem nie dawno po papiery i nie poznałem firmy mimo że tam kiedyś pracowałem . Biedy to tam nie widać .

żal.pl
@Byly 08.04.2016 21:03
A kto mówi że Sap jest biedny , widziałeś jak się oni ostatnio rozwijają . byłem nie dawno po papiery i nie poznałem firmy mimo...

ciekawe tylko czyim kosztem sie wzbogacacie!!!!!!!

paranoja

ja tam pracuje i jestem mega zadowolony, najbardziej byłem jednak zadowolony gdy w ciagu pracy zabrano mi dowód osobisty............

me
@paranoja 02.04.2016 22:06
ja tam pracuje i jestem mega zadowolony, najbardziej byłem jednak zadowolony gdy w ciagu pracy zabrano mi dowód osobisty..........

I ciekawe co jeszcze wymyślisz... Gdyby ktoś zabrał dowód, to by poszedł siedzieć.... Ludzie wszystko wymyślą, by pokazać jaki SAP jest zły.

be
@me 05.04.2016 14:00
I ciekawe co jeszcze wymyślisz... Gdyby ktoś zabrał dowód, to by poszedł siedzieć.... Ludzie wszystko wymyślą, by pokazać jaki...

Biedny Sap! Połowa Kalisza jest nastawiona przeciwko firmie i bezzasadnie zmyśla jak np o zabieranych premiach, niewypłacaniu wynagrodzen na czas, poniżaniu pracowników czy zatrudnianiu na umowie zlecenie bez skierowania na badania lekarskie i szkolenia bhp. A teraz akcja odnośnie zabraniu wszystkim pracownikom dowodów. Jacy źli ludzie tylko zarząd Sapu mówi prawdę reszta się zmówiła i kłamie. Biedny SAP

abc

Skoro są tutaj obecni pracownicy, to może rozjaśnią kilka spraw o które pytały się osoby powyżej. Jak to jest z tym ubezpieczeniem? Jaki rodzaj umowy mają pracownicy? I jak płatne są nadgodziny czy są do odebrania?

k.z
@abc 01.04.2016 12:04
Skoro są tutaj obecni pracownicy, to może rozjaśnią kilka spraw o które pytały się osoby powyżej. Jak to jest z tym ubezpieczen...

Ja jestem na kontrakcie ponieważ tak mi wygodniej , czasami jak się trafi dobra okazja i pilne zlecenie wykonuję usługi dla innych firm. Z tego co wiem to są różne warunki zatrudnienia kontrakty , umowy o pracę , zlecenia i dzieło

k.z

Ja w Sap pracuje 17 lat , od dwóch lat dostaję pensję w terminie , nie raz, nie dwa przed terminem i to nie małą pensję mimo że jestem pracownikiem produkcji .W Sap pracuje prawie 80 ludzi i jakoś tu nie słychać o jakimś wyzysku czy poniżaniu i nie wiem o jaką nie stabilną kadrę chodzi , skoro od iluś lat widzi się tych samych ludzi Jak by było tak żle, to w Kaliszu firm fortepianowych nie brakuje poszedł bym pracować do innej firmy już nie raz dostawałem propozycję zmiany pracy , zresztą nie tylko ja a dalej pracuje w Sapie . outside - Z drugiej strony to dobrze że tak piszesz , po co na produkcję mają przychodzić nowi , czym mniej ludzi zna się na naszej robocie tym lepiej dla nas ,na dużej jej nam starczy i to my możemy sobie wybierać w której firmie z fortepianami możemy pracować, -w Kaliszu jest ich co najmniej 30 . Dobrego fachowca każdy weźmie i to za dobra pieniądze

outside

Zawdzięczał to znajomościom na górze czy włażeniu w tyłek co niektórym? Obecni pracownicy twierdzą, że to dobra metoda, by tam coś osiągnąć. Póki co na postawione zarzuty, Pan Rafał Zduniak odpisał tylko referencjami. Jak to się ma do tego, że ludzie są tam poniżani, nie mają wypłaty na czas, jest wyzysk? To, że klienci są zadowoleni, nie znaczy, że pracownicy też! Co więcej niezadowoleni tutaj piszą- podpisują się nazwiskami, proponują zbiorowe pozwy, podkreślają, że SAPem zajmował się PIP. O których innych firmach są takie wpisy? W ogłoszeniach proponuje się dobrą atmosferę- czemu więc jest taka niestabilna kadra? To raczej nie z wyniku tego, że ludzie mają pretensję, bo nie doceniają tych "dóbr", którymi z reguły są umowa o dzieło, wypłata w ratach, czy obniżona premia.... Nikt tego nie pisze z uwagi na pretensje, które zarzucano Arturowi (zaraz, zaraz, tylko czy można kogoś tak jawnie i bezkarnie oczerniać w Internecie?) , tylko dlatego, żeby ostrzec ludzi szukających solidnej pracy na uczciwych warunkach, że nie warto nawet myśleć o SAPie.

ale jaja
@outside 21.03.2016 14:03
Zawdzięczał to znajomościom na górze czy włażeniu w tyłek co niektórym? Obecni pracownicy twierdzą, że to dobra metoda, by tam...

dobre premie? hahhaha które? te zabierane czy te obniżane? dla kogo dobre? dla pracowników czy dla Was?

a

Czyli sami obecni pracownicy firmy potwierdzają, że "znajomości na górze" czy "wchodzenie w tyłek" to sposób, by w firmie zostać dłużej nawet zaniedbując swoje obowiązki? Dziwi trochę anonimowość tego obraźliwego komentarza, bo jeden z pracowników Adam SKWAREK pisał "Pozostawiam osądowi ludzi rozsądnych, czy bardziej wiarygodny jest tchórz, który anonimowo opluwa, bo myśli, że nikt się nie dowie kto to " ;)

antiSAP
@a 04.03.2016 09:29
Czyli sami obecni pracownicy firmy potwierdzają, że "znajomości na górze" czy "wchodzenie w tyłek" to sposó...

hahhahaha sami sobie gola strzelili hahhahhaha

Artur Lewandowski

Obcy ,nie rozumiem o co Ci chodzi . Ja nigdy nie robiłem wpisów na tym forum . Pozdrawiam . Artur Lewandowski

obecny

Artur, masz rację najlepiej przyjść i się zapytać nas ,którzy pracujemy w tej firmie już parę lat i nie narzekamy , nie spóźniamy się co dziennie do pracy , nie zaczynamy dnia w pracy od słów "a się nie chce ... Artur siałeś zamęt w naszym zespole a teraz siejesz na forum , to że trzymali Cię w tej firmie tyle czasu zawdzięczasz albo znajomościami na górze albo tym że chodziłeś i właziłeś w tyłek co niektórym ... a teraz jak się rozstali z Tobą jedziesz na firmę i masz pretensje do całego świata

kamikaze

z tego co wiem to nie daja umowy o prace, ani po 45 dniach and po roku :). jeżeli ktoś nie wierzy to niech, jak zacznie pracowac, zapyta handlowców jak długo siedzią na umowę zlecenie, jeżeli ktoś z nich powie ze ponad rok, to sprawa powinna byc jasna :). Ewentualnie może powiedzą, ze umowa o prace będzie przy dobrych wynikach - zapomnij!!! :):):). Przez pierwszy rok będzie ciężko - potem zapomnisz ze jest takie coś jak umowa o prace!!! :):):) Ostatnie dwa handlowcy wytrzymali gdzieś po 4 tygodnie - daje to do myślenia, no nie? Praca jest dobra dla ludzi bez doświadczenia, po to by załapać doświadczenie, porobić maksymalnie 6-9 miesięcy i myk do innej firmy. Firma jako pracodawca ma bardzo słabą opinie. Nie tylko na tym forum!!!

a

I co dziwne, poplecznicy firmy milkną gdy pojawiają się pytania o obniżanie premii, ubezpieczenie czy rodzaj umowy. Jedyne na co ich stać, to ogólniki, typu "Firma jest porządna". A dlaczego porządna? Brak argumentacji.

Cała Prawda o SAP

stawka - niska i na dodatek zabierają część premii lub obniżają podstawę za byle co

a

O porządnych firmach nie wypisuje się tak jak pisało wiele osób na tej stronie. Piszesz Jelonku, że pracownicy otrzymują dobre pieniądze, tylko nie wiedzieć czemu sami pracownicy na tej stronie piszą, że nie otrzymują dobrych pieniędzy, ba często wypisują, że nie otrzymują nawet tych marnych pieniędzy w terminie. O przykładach oszukiwania na wypłacie też było tutaj słów kilka. Chyba inaczej rozumiesz słowo "porządna" Jelonku.

a

"Także chyba marketingowca raczej szukają." .... prędzej jelenia, ;) Nazywają go handlowcem, marketingowcem, lecz chcą zatrudnić jelenia bez względu jak to stanowisko nazywają.

kaka

Odradzam! w ogłoszeniach podają umowę o pracę a zatrudniają na zlecenie. Unikać oszustów

anonimowy

nie polecam pracy w tej firmie ,brak szacunku do pracownika i jego umiejętności oraz bardzo duże zaległości w wynagrodzeniu

zdziwiony

a jaka? Kto jest godzien zaufania?

zdziwiony

Kalisz to TYLKO śmieciówki, samozatrudnienie że ledwo na zus wystarczy, kasa pod stołem, renciści robią za grosze i nie ma tu w branży instrumentów ŻADNEJ uczciwej i solidnej firmy.

NNNN
@zdziwiony 09.12.2014 07:56
Kalisz to TYLKO śmieciówki, samozatrudnienie że ledwo na zus wystarczy, kasa pod stołem, renciści robią za grosze i nie ma tu w...

Oczywiscie, ze jest solidna firma i to nawet w branzy fortepianowej :)

Była

Ja pracowałam tam w 2008 kilka miesięcy. Z wypłatą nie było problemów, praca jak praca - też była ok, Jedynie problem z organizacją (ale z tego co wiem zwolnili odpowiednie osoby z kadry zarządzającej i jest lepiej). W moim dziale było w porządku. Pamiętam kilka chamskich i uprzedzonych osoób - jak Pawła prezesa i Marcina z biura (z tego co wiem to już nie pracują). Przypominam sobie również wiele bzdur które wygadywało się na produkcji... Czasami głowa pękała. Wiele komentarzy i opini było sztucznie nadmuchanych.. Wiem że firma miala kłopoty finansowe swojego czasu ale jak zwolnili odpowiedzialne za to osoby firma zaczeła wychodzic znowu na prostą. Ze swojej strony mogę polecić pracę w tej firmie.

rambo Ł.M.

tam co chwila to sa oferty pracy bo nikt tam dlugo nie wytrzymuje.(usunięte przez administratora)

rambo Ł.M.

bo za pieniedzmi trzeba sie prosic

rambo Ł.M.

nie polecam i powiem krótko-caly zarzad jeszcze pozaluje,ze mnie tam zatrudnil.

do skinny

nie jestem na bieżąco, ale podobno paru bez kasy w domu odpoczywa.

były

hmhmhm - trzech nowych pracowników poszukiwanych, a czy jest kasa dla starych ??? a co najciekawsze na umowę o pracę za 1600 - no to chyba nowość - przypilnuję czy to aby prawda :)

aerka

z dobrze poinformowanych zrodel wiem ze ta firma ma mega długi. kasa na wyplaty idzie z tego co przyjedzie od klienta. zalegaja z oplatami u roznych ludzi i firm. uwaga na nich i nie robic z nimi zadnych interesow!!!!!

?

pozdro dla firmy sap jestescie najlepsi to byl sarkazm ale i tak listonosz nie zalapie

były

I tak czekają , aż w końcu Ty odejdziesz .A Ty dalej kasy podobno nie masz i dalej pracujesz .

pracownik

ktos mi powiedzial co tu sie dzieje na forum. to wszystko prawda!!! nadal nie mam pieniedzy za czerwiec!!!!!!! odeszli znowu kolejni ludzie i odejda nastepni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

byly

tak zajrzalem bo uslyszalem ze cos o tej firmie jest na tym forum... ale czy ona jeszcze istnieje?? ten sie zwolnil tamta sie zwolnila, tego zwolnili tamtego zwolnili... ro kto tam pracuje wogole procz prezesow pietnastu?? taka firme z ktorej sa powazne pieniadze trzeba umiec rozwalic... nic bez powodu.. no ale coz, PREZES poprostu ma cos z glowa i juz nikt mu nie przetlumaczy nic... wkopal sie na wlasne zyczenie i predzej czy pozniej za to beknie i sie obudzi z reka w nocniku albo rekoma w kaftanie... oczywiscie i tak niczego tak naprawde nie ogarnie.... szkoda chlopa ze taki naiwny i pazerny na wladze byl i jest.. szkoda tez tych wykorzystanych ludzi. ale niestety takich firm jest wiele.. w sumie nie firm lecz WLASCICIELI ktorzy do tego doprowadzaja...

AK

Ja na Twoim miejscu , to jutro już bym się zwolniła bo po co pracujesz jak ta zla firma nie chce dać Ci wypłaty Druga ważna rzecz Pani Prezes nigdy nie pije kawy i po co wypisujesz takie farmazony

środek

31 lipiec - bez wypłaty - u "pani prezes" bez mian: kawa,fajeczka, telefon - ale chyba zaczęły się zbierać nad nią chmury.

środek

30 lipiec - bez wypłaty - u "pani prezes" bez zmian - czyli wszystko ok :)

aerka

Pani prezes to jest tam chyba tylko od świecenia tyłkiem co niektórym. Ma pojęcie o prezesowaniu jak ja o biskupstwie. Tylko papieroski i kaweczki.

środek

29 lipiec - bez wypłaty - odpowiedzialna za to "pani prezes" udaje że o niczym nie wie i że wszystko jest "ok" bo nawet nie jest łaskawa poinformować o sprawie.

pracownik obecny

Złodzieje to jest słowo niecenzuralne? Polecam słownik wyrazów brzydkich.

pracownik obecny

I jeszcze ci taki łachman Zduniak powie że "95% ludzi tu pracujących jest zadowolonych, a Ty nie?? Jak to możliwe??" Czekam na wypłate [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

środek

26 lipca - bez wypłaty - w poniedziałek pewnie też nie będzie - "pani prezes" (odpowiedzialna za to) cały dzień chodzi uśmiechnięta na powietrzu z papierosem w zębach i telefonem przy uchu - premia wpadła na konto ???

Nick

Witam, Jestem byłą pracownicą firmy SAP Renovation. Wszelkie negatywne wypowiedzi są prawdą. Jeśli ktoś szuka pracy – godne wynagrodzenie, możliwość rozwoju i awansu (jako nagrody za poświecenie i ciężką prace) NIECH TRZYMA SIĘ OD TEJ FIRMY Z DALEKA. Pensje otrzymywało się i z tego co czytam nadal otrzymuje się w ratach. Jeśli Cię awansują to tylko dlatego, ze maja plan by Cię w jakiś sposób wykorzystać (może nawet rzucają w tym celu monetą). Owszem na samym początku zarażają Pasją, która jednak po pewnym czasie przypomina raczej Mękę Pańską. Dawniej stosowano kary piniężne (nie wiem jak teraz) na co są dowody. Myślę, ze każdy z byłych lub obecnych pracowników jest w stanie poprzeć i udowodnić prawdę za pomocą namacalnych dowodów. Drodzy pracownicy, którzy nadal trwacie na swoich stołkach – JEŚLI POTRZEBUJECIE DODATKOWYCH OSOB DO OFICJALNEGO DZIALANIA W SWOJEJ SPRAWIE – PISZCIE – JEST NAS WIĘCEJ!

była pracownica

ja akurat tam pracowalam i potwierdzam wszystko co tu napisane jest na temat tej firmy. oszolomy mysla ze znalezli glupich do pracy za darmo najlepiej. nie ma wcale poszanowania czlowieka a za swoimi pieniedzmi czlowiek musi błagać. opinia w kaliszu i ostrowie juz jest znana o nich. chamstwo na kazdym kroku. widze tez ze sam sobie wielki szef wystawia pochlebne komentarze. jak miernym trzeba byc czlowiekiem by to robic. za grosz ambicji i honoru. ja odeszlam sama zreszta nie jedyna. i zgadza sie kazda osoba co odeszla ma prace wiec chamski listonosz łaski nikomu nie zrobi. (usunięte przez administratora)

środek

nic do Ciebie nie mam, ale skoro nie jesteś w temacie po co się udzielasz ? chyba że znasz temat tylko z jednej strony :)

Zostaw opinię o SAP Renovation sp. z o.o - Kalisz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAP Renovation sp. z o.o