Medica Polska

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 153 ocen.

Opinie o Medica Polska

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medica Polska

Tomasz

Bardzo szybka diagnoza i to w ostatnim możliwym momencie. Jestem po operacji i za kilka dni wychodzę ze szpitala. Moja firma kupiła u nich opiekę medyczną. Szczególne podziękowania dla doktora Drabarka.

Wujek samo zło

Teraz to już Medica Assistance. Warunki normalne, szału nie ma, ale źle też nie jest. To co fajne to atmosfera, nie wiem jak w call center, ale w biurowcu całkiem w porządku. Mieszane towarzystwo, raczej bez spiny. Wiadomo są momenty, ale nie ma takiego ciśnienia jak zazwyczaj w korpo. No ale to pewnie zależy od szefa. Ja polecam.

RATMED

Jak na firmę prywatną mają bardzo dobrze wyposażone ambulanse.

Ejo

Fajne miejsce do pracy? no nie wiem jak ktoś chce pracować za 1100 zł miesięcznie to może i tak. jest masa firm , w których są lepsze warunki pracy

Baska87

Medica jka najbardziej spoko :) Polecam pracę tam!

mooonik

Świetna atmosfera,super praca dla studenta. Ludzie bardzo pomocni, jeśli chodzi o prace na słuchawkach myślę ze lepszej się nie znajdzie.Kokosów się nie zarobi, ale ważne jest ze masz możliwość wyboru umowa zlecenie - sam ustalasz grafik tyle kasy ile godzin lub umowa o prace najniższa + premie ( tak było jak pracowałam nie wiem jak jest teraz). Klienci wiadomo rożni ale wszystko da się przeżyć. Pozdrawiam Toruń :)

jeremiash
@mooonik 28.09.2016, 15:14
Świetna atmosfera,super praca dla studenta. Ludzie bardzo pomocni, jeśli chodzi o prace na słuchawkach myślę ze lepszej się nie...

fakt. medica assistance ze swoim call center to calkiem fajne miejsce do pracy - szczegolnie dla mlodych ludzi, ktorzy dopiero czaynaja swoja kariere zawodowa. pracowalem w medice kilka miesiecy, ale zwolnilem sie tylko dlatego, ze przeprowadzalem sie do wawy. jesli dorwiece wakat, to spokojnie skladajcie CV :)

ratmed

Złożyłem do nich papiery do pogotowia medycznego. Słyszałem, że jest w porządku. Szukam dodatkowych godzin poza szpitalem. Czy ktoś wie, czy można być tam zatrudnionym na zlecenie?

anonim

(usunięte przez administratora)

martula

a widzisz, ja korzystalam juz 3 razy i zawsze było ok. wiadomo, ze nie wszystko skonsultujesz przez taka rozmowe wideo, ale przy mniej poważnych problemach wszystko działa spoko. a powiedz co było nie tak, bo jestem ciekawa

Robert

Nie wiem na jakiego lekarza trafiłeś u mnie było bezproblemowo. W mojej poprzedniej firmie miałem od nich zdalnego lekarza w mojej karcie firmowej i to dziala rewelacyjnie - pomogli dziecku w pół godziny, gdzie lekarz w przychodni nie wiedział jaki podać antybiotyk, ale jedno słabe, że nie można u nich kontynuować opieki indywidualnie tak jak to miałem w firmie.

gtx

to jest prawda

gtx

to jest prawda

ghost

Bardzo fajna atmosfera to jest ogromny plus tej firmy. Ludzie sa mega i to jest chyba rekompensata wszelkich niedogodnosci, ktore jak w kazdej firrmie wystepują :) Pozdrowienia dla ekipy z Torunia!

Rafik

No własnie zastanawiam sie czy wysylac cv. Jestem na 2 roku studiow UMK i szukam czegos dorywczego zeby dorobic sobie. Wiadomka ze nie ma co wymagac od pierwszej pracy, ale fajnie jakby chociaz z ludzmi fajnie sie wspolpracowało. Czytam opinie i widze ze roznie oceniana jest ta Medica Assistance, dlatego pytam bo moze jest tu ktos kto tam pracowal / pracuje. Chyba nie ma idealnego pracodawcy w tej branzy bo inne tego typu firmy zbieraja duzo gorsze opinie....

neue_boy
@Rafik 26.04.2016, 10:36
No własnie zastanawiam sie czy wysylac cv. Jestem na 2 roku studiow UMK i szukam czegos dorywczego zeby dorobic sobie. Wiadomka...

no spoko jest :)

JR

Pozdrawiam studentów w imieniu starszych stażem. Szczególnie tych studentów z GUM.

qesja

Jak dla mnie nie poważne podejście do rekrutacji na stanowisko kierownicze dotyczące wsparcia sprzedaży. Rozmowa z dyrektorem regionu nawet na przyzwoitym poziomie. Dla mnie brak profesjonalizmu w dalszym podejściu do kandydata, mimo informacji od Pana Dyrektora ze kolejny etap to II etap rozmowy nie poinformowano o negatywnej odpowiedzi. Po kontakcie telefoniczną z sekretariatem nikt nic nie wie, spychologia. Wiem, że każdy ma swoją prace w korpo ale obowiązują jakieś normy przy kontaktach biznesowych. W sumie patrząc na ten rodzaj podejścia to chyba nawet lepiej że się nie odezwali

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

marque

Znajomy pracuje w Toruniu w Medice i mówi, że całkeim spoko jest. Teraz to jest w ogole Medica Assistance, a nie Polska. Kasa moze nie jest jakas extra, ale póki co na studenckie życie wystarcza :D Mówił,ze przelozeni są bardzo w porzadku, ludzie w call center tez, takze to tez jest istotne.

tymonSZ
@marque 06.04.2016, 14:17
Znajomy pracuje w Toruniu w Medice i mówi, że całkeim spoko jest. Teraz to jest w ogole Medica Assistance, a nie Polska. Kasa m...

Heeee no ja pracuje w medice ponad rok juz :) jak znajdzie sie lepsza robota to pojde, ale na razie jest ok, da sie pracowac. zalezy mi bardzo na tym, zeby pogodzic prace z nauką i to jest bardzo spoko, bo mam zlecenie i sobie ustawiam grafik dynamicznie.

krzysiek90

Pracowalem w medica assistance kilka miesiecy jako student i powiem niezdecydowanym, ze calkiem spoko. Jest to praca na sluchawce ale generalnie praca jest w miare spokojna, nie ma cisnienia ze strony przelozonych, itd. nie ma porownania chocby z call center jednej z wiekszych telefonii komorkowych w gdansku.

Marlen_S

helen78 a powiedz prosze o medice cos wiecej. Robię rozenanie dla mojej firmy wśrod firm z abonamentami medycznymi i zastanawiam sie co wybrac. Na razie wyslalam kilka zapytan ofertowych i zobaczymy co przedstwawia. Czy medica jest wg dobra firma? Jak sie z nimi wspolpracuje od strony administracyjnej?

Maćko

Hmm nie wiem skąd taka opinia. Ja z Medicą nie mam żadnych problemów od ladnych kilku lat. Mam pakiet rodzinny i razem z zoną i synkiem korzystamy z różnego rodzaju porad lekarskich i badań. Czasami mają chyba przestój na swojej infolinii i dlatego jak nic mnie nie nagli to nie dzwonie w poniedziałki :) Pewnie sporo ludzi się umawia i tak jest. Ale poza tym bez żadnych problemów i śmiało mogę polecić. Szkoda że nie mają oferty dla osób z ulicy, a jedynie dla pracowników firm.

ed25

Ludzie, nie wykupujcie tu ubezpieczenia. Umawiają wizyty do lekarzy, których nie ma, mylą miasta, placówka do której chodziłeś dwa lata okazuje się, że juz nie możesz nagle chodzić, bo tak, bo oni tak zdecydowali nie dając w ogóle o tym znać... Masakra, a nie firma ubezpieczeniowa. Dawno takiego dna w obłsudze klienta, który płaci 150PLN miesięcznie nie spotkałem...

helen78
@ed25 17.08.2015, 12:04
Ludzie, nie wykupujcie tu ubezpieczenia. Umawiają wizyty do lekarzy, których nie ma, mylą miasta, placówka do której chodziłeś...

ed25 ja akurat mam całkiem miłe doświadczenia z firmą. Jestem odpowiedzialna za koordynację współpracy z Medica Assistance w mojej firmie i nigdy nie narzekałam na ich obsługę. Panie z ich biura obsługi bardzo miłe i zawsze pomocne. Jak coś nie zadziała to od razu jest reakcja z ich strony

mr

A mnie się wszystko podoba. Tylko dojazdy do pracy mam zbyt długie.

abc

Infolinia działa 24H,ale jeśli chcesz pracować na umowę zlecenie można semu sobie ustalić grafik,jak umowa o pracę to weekendy i święta.

aa
@abc 09.11.2014, 18:59
Infolinia działa 24H,ale jeśli chcesz pracować na umowę zlecenie można semu sobie ustalić grafik,jak umowa o pracę to weekendy...

abc, a zarobki to rzeczywiście najniższa krajowa, jak ktoś tu napisał?? To już w warzywniaku można więcej zarobić!!!Kto tam pracuje za takie nędzne pieniądze?

martysia

a jakie są godziny pracy??? jak z weekendami i światami??? To jest infolinia 24H

cc

na jakiej ulicy znajduje się w Gdyni centrum infolinii?? Dzięki za info.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

karla

na pracuj,pl ogłoszenie z wczoraj

bim

na reke 1200 i kilka groszy...

aa

Mógłby ktoś zdradzić jaka jest podstawa netto na stanoiwsku konsultanta infolinii w Gdyni? Bardzo bym prosiła o odpowiedz- bedze bardzo pomocna.

an
@aa 29.10.2014, 20:26
Mógłby ktoś zdradzić jaka jest podstawa netto na stanoiwsku konsultanta infolinii w Gdyni? Bardzo bym prosiła o odpowiedz- bedz...

1680 brutto

aa
@an 06.11.2014, 11:20
1680 brutto

ok, a teraz bym prosiła o prawdziwą odpowiedz, kogoś kto rzeczywiście tam pracuje...jakie są zarobki netto na pełen etat? i w jakich godzinach jest praca?

bonia

Czy ktos z was pracowal w tej firmie w gabinecie jako diagnosta itd?

Beata

Ja się nie zdecydowałam na pracę w tej firmie - poczytałam, popytałam i zdecydowałam, że z ludźmi o mentalności sklepikarza się nie złączę - generalnie nie polecam: opinie, pensja i atmosfera w pracy - chyba , że dla desperatów.Odradzam !!!

Torun

Czyli mam rozumieć, ze jezeli chce sie miec takie ubezpiecznie, to trzeba za nie zapłacić? Bo wiem, ze kiedyś było tak, ze pracownik otrzymał prywatne ubezpiecznie i do tego mógł podpiąć osobę z rodziny, lub tez kogos z bliskich.

sally

Mamy opiekę medyczną i opiekę prawną i coś tam się płaci bo inaczej występowały podatek

trust

zapłać - i nic nie dostaniesz taka to firma

Jola
@trust 29.08.2014, 20:08
zapłać - i nic nie dostaniesz taka to firma

Zgadza sie NIE POLECAM ubezpieczenia w medica polska. Nic nie daje a jak chcesz się zarejestrować nawet do internisty to nigdy nie zrejestrują Cię na termin, który wskazałeś. Masz w oakiecie ,że możesz czekać tylko 72 h ale to lipa. Baby na infolini bezużyteczne, jednym słowem tragedia.

torun

Kiedyś była Medica oferowała swoim pracownikom ubezpieczenie prywatne, czy nadal one obowiązuje? Pozdrawiam. :)

asas

Proszę się nie łudzić

abc

Największym minusem tej pracy jest bardzo niska pensja,przez to jest duża rotacja pracowników.Plusem jest fajna atmosfera i koordynatorzy z którymi zazwyczaj można się dogadać(chodzi o Toruń)-nie traktują ludzi z góry.Poza tym przy pracy na umowę zlecenie można samemu sobie dopasować grafik.

exit

przecież napisali, że odradzają omijanie mediki, a robota jak wszędzie, dużo zależy od ludzi

jvc

Słusznie nie jest tam źle

koyotka
@jvc 26.07.2014, 08:42
Słusznie nie jest tam źle

słusznie : jest bardzo źle

adstdfga

Odradzam omijać z daleka tą firmę.

kryspin
@adstdfga 25.07.2014, 21:55
Odradzam omijać z daleka tą firmę.

jak na pracę zaraz po studiach lub w trakcie to jest nawet spoko. Kasa zalezy od ilosci przepracowanych godzin, ale nie ma co narzekac. mi sie podobalo w tej firmie jak pracowalem jako mlody szczawik. zawsze lepsze to niz kasa w tesco :P

COG
@kryspin 21.04.2016, 13:41
jak na pracę zaraz po studiach lub w trakcie to jest nawet spoko. Kasa zalezy od ilosci przepracowanych godzin, ale nie ma co n...

W Gdyni gdzie pracuję nie ma zbyt dużo studentów, więcej osób jest w Toruniu i tam trzeba składać CV jak ktoś chce wejść na część etatu. Wszyscy z Torunia są z super kompetencjami po szkoleniach i ogólnie ludzie z pasją do tej pracy, a nie jest łatwo, bo w obsłudze coraz więcej pacjentów z całej Polski. Poza tym to kolega Kryspin trochę nie trafił z porównaniem do kasy w tesco, mam koleżankę co tam pracuje i nie narzeka, a moje zarobki są znacznie większe i żeby nie było wątpliwości to jest bez nadgodzin.

asia

Czy w call center po okresie próbnym otrzymuje się umowę o pracę?jak często są prowadzone rekrutacje?

texas

Praca na call-center całkiem niezła, a najlepiej mają ratownicy

zainteresowana

Czy firma pracuje również w nocy? Jestem zainteresowana pracą w Toruniu jako pielęgniarka.

123
@zainteresowana 06.11.2013, 22:09
Czy firma pracuje również w nocy? Jestem zainteresowana pracą w Toruniu jako pielęgniarka.

"Wiedza medyczna teoretczna nabyta w tej firmie jest bezcenna. Pracodawca jak każdy prywaciarz na rynku w krajach UE...ma swoje zalety i wady. Przez kilka lat mojej kariery w tej firmie, nie żałuję ani jednego dnia przepracowanego dla tych pracodawców. Doświadczenie zawodowe nabyte u konkurecji tejże firmy również godne uznania. Progres wraz recesją pracując w tej firmie wzrasta wraz z doświadczeniem oraz z tym jak się cenimy w późniejszym czasie na rynku. Pensja do obgadania z szefem, doświadczenie zawodowe bezcenne.Polecam. " Jakie doświadczenie? Chyba cofanie się. Masz milczeć i spełniać zachcianki. Jesteś bezwolnym narzędziem - niewolnikiem. I dokładnie czytaj umowę. Będziesz wycyckany do cna.

?

Wiedza medyczna teoretczna nabyta w tej firmie jest bezcenna. Pracodawca jak każdy prywaciarz na rynku w krajach UE...ma swoje zalety i wady. Przez kilka lat mojej kariery w tej firmie, nie żałuję ani jednego dnia przepracowanego dla tych pracodawców. Doświadczenie zawodowe nabyte u konkurecji tejże firmy również godne uznania. Progres wraz recesją pracując w tej firmie wzrasta wraz z doświadczeniem oraz z tym jak się cenimy w późniejszym czasie na rynku. Pensja do obgadania z szefem, doświadczenie zawodowe bezcenne.Polecam.

?

Kończę licencjat w AMG. Prośba o informację, czy ratownicy medyczni z infolinii mogą jeździć w pogotowiu? Chodzi mi o transporty. Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację.

consultant

Lepiej się dobrze zaloguj w innej renomowanej firmie, a za jakiś czas będziesz nadawać na innych.

Tola

Jeżeli ktoś potrafi się dobrze płaszczyć przed "dyrekcją" to na pewno wiele w tej firmie zdziała. Na szczęście w wielu innych firmach (reprezentujących zdecydowanie wyższy poziom) wazeliniarstwo i donosicielstwo nie jest tak mile widziane ja w Medica Polska.

caro

Nie wiem, dyrekcja całkiem fajna jak na obecne czasy, tylko jak ktoś się nie sprawdza w akcji to chyba fajni nie są

?

Medica Polska w Gdyni jest firmą tak nieprofesjonalnie zarządzaną, że jakiekolwiek próby poprawy funkcjonowania owej firmy nie przyniosłyby pożądanych rezultatów. Ogólny chaos, nieprzyjemna atmosfera, i brak poszanowania zarówno dla pracownika jak i pacjenta jest druzgocący i stawia tę firmę w bardzo niekorzystnym świetle. Oczywiście wszelkie problemy z jakimi boryka się firma są wynikiem nieprofesjonalnego zarządzania, bo ryba psuje się zawsze od głowy...

he

Jak chcą kogoś zwolnić to zawsze znajdą pretekst. Ja się niby sprawdziłam na okresie próbnym, bo przedłużyli mi umowę, ale po 5 miesiącach pracy okazało się, że jednak nie pasuje do zespołu. Problem tkwił w tym, że jak cyt." "cały czas siedzę i pracuję, i nie integruje się z koleżankami z działu" tzn. nie plotkuje z nimi, nie gadam o babskich sprawach, i nie zwierzam się np. z tego ile zarabia mój mąż, albo kogo będę gościła na święta, co postawię wtedy na stół i ile wydam na to kasy.

doga

Prawda, szybko usuwają tych co się nie sprawdzają na okresie próbnym

ja

Witam jak wygladaja warunki pracy w Medica ,czy jest umowa o prace i auto jak z kasa ?czy ktos moze odpowiedziec

lili

na infolini stawki za godzine są bardzo niskie - szkoda gadać. Firma robi bardzo mylną iluzję na własny temat. Atmosfera, wynagrodzenie, traktowanie pracownika są na bardzo niskim poziomie-chociaż na rozmowie usłyszycie coś zupełnie innego. Na własnej skórze sie przekonałam i nie polecam.

ena

Wyczytałam, że infolinia jest dostępna 24 h/dobę, czy to znaczy, że pracuje sie na 4 zmiany w tym 2 nocne?

Zostaw opinię o Medica Polska - Gdynia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medica Polska