Jest w tej firmie jakaś szansa na premię?
ogólnie pytam, o jakieś premie świąteczne albo okazjonalne dla wszystkich, jest coś takiego czy to zależy od stanowiska?
są premie uznaniowe i regulaminowe, paczki świąteczne, dużo jest nadgodzin płatnych więc ewentualnie tu można jeszcze coś hycnąć
te nadgodziny to jak tutaj są, często jakoś czy dla chętnych albo coś?
a te premie regulaminowe to jakiś procent wypłaty, ustalona stała kwota czy coś?
a są jakieś inne benefity tutaj oprócz premii? typu ubezpieczenie medyczne czy coś?
są benefity typu opieka medyczna, ubezpieczenie, premie czy jakieś paczki na święta
czy wszystko jest w 100% opłacone przez firmę czy do którychś pozycji trezba dokładać od siebie?
czy wystepuje jakis okres próbny po którym te benefity wchodzą w życie czy od początku są one dostępne?
czesto sie spotykalem z tym ze po okresie probnym dostajesz benefity dopiero
Trochę tego jest w takim razie z tych benefitów, a ktoś powie może o rekrutacji jak przebiega tutaj w firmie? Ile jest etapów i na co się trzeba przygotować?
wiec najpierw masz rozmowe tel. a potem spotkanie z rekruterem i na koniec sam jak ci juz dadza odp, u mnie to mniej wiecej 2tyg trwalo - to spotkanie znowu i wtedy bedziesz mial decyzje
Hej, a wiesz, czy trudno się tu dostać do pracy? Lub czy sporo chętnych osób do pracy mają? Przeważnie na stanowisko jest kilka wakatów czy jedno miejsce?
Ja od siebie mogę dodać że atmosfera była przyjemna, niedawno się zatrudniałem i naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć na samą rekrutację
Mi trudno nie było, ale po prostu byłem przygotowany na rozmowę i potrafiłem się pokazać. Nie wiem co do ilości chętnych osób więc cięzko odpowiedzieć na to pytanie..
Zastanawiam się ponieważ mam jakieś doświadczenie ogólne w pracy, a na recepcji popracowałam parę miesięcy ale nie wiem czy to za mało czy nie.
znajdź ogłoszenie i wyczytaj sobie wymagania i warunki, to najlepszy sposób żeby byc na bieżąco
ewentualne pytania możesz zadać przez kontakt mailowy z nimi, najpewniejsze źródło informacji
boję się że taka komunikacja może spotkać się albo z brakiem odzewu albo ze zbudowaniem sobie złej renomy np. kogoś natrętnego
masz doświadczenie z takim kontaktem, możesz pwoiedzieć jak wygląda to z ich strony?
Możesz mi doradzić, w jaki sposób przygotować się na taką rozmowę? Co zrobić, żeby się wykazać? Przydałyby mi się jakieś wskazówki :P Może zasygnalizujesz o co pytali?
dla mnie pytania takie co zazwyczaj się zdarzają więc chyba nic nie powinno cię też zaskoczyć jak masz doświadczenie w rekrutacjach
Bardziej chodzi o to ile osób przeprowadza rozmowę. Jedna czy więcej? Prócz samej gadki są jakieś zadania albo testy do wykonania? Szybko dają feedback?
Nigdy się nie spotkałam żeby na stanowisko recepcjonistki były jakieś zadania do wykonania, to zazwyczaj jest pierwsza albo jedna z pierwszych prac ludzi więc aż dziwne by było takie coś
na rozmowach zazwyczaj są dwie osoby czyli rekruter i czasem kierownik albo dyrektor działu
raczej na caly etat bym chciala, ale na razie od poniedzialku do piatku i tylko 2 weekendy pracujace jak juz
a orientujesz się czy na recepcji jest wymagany język angielski?
I rzeczywiście ten angielski jest wykorzystywany w pracy? Wiecie może jak jest weryfikowana znajomość angielskiego podczas rekrutacji? Przeprowadzają z kandydatem rozmowę po angielsku?
podbijam pytanie nadgodziny to temat który bardzo mnie interesuje XD i szukam czegoś z opcją naprogramowej pracy żeby sobie zarobić dodatkowo
a pamiętasz czy rekrutacja przebiegła jakoś bezboleśnie? nie było owijania w bawełn?
jeśli miałeś już wcześniej rozmowy rekrutacyjne to ta jest bardzo podobna, nie pytają o nic nie samowitego po prostu chcą zobaczyć jakie masz doświadczenie i jak jesteś nastawiony do pracy
polecam się uśmiechać, odpowiadać szczerze i konkretnie i przede wszystkim się nie stresować :) bądź sobą a na pewno się uda
orientujesz się czy są jakieś przyjęcia na stanowiska magazynowe? to by mnie chyba najbardziej interesowało a nic znaleźć nie mogę
Oo, dzięki za cynk, a wiesz ile oni płacą na tym stanowisku? Opłaca się wysłać cv? Widziałem wyżej co tam pisaliście, o płatnych nadgodzinach, że premie uznaniowe i regulaminowe. Na magazynie też zdarzają się nadgodziny? Jak firma je rozlicza, płacą coś więcej niż normalna stawka godzinowa? Co do tej premii, to ile kasy dodatkowej potrafi wpaść? Ogólnie to jakbyś ocenił atmosferę wśród pracowników, kierownictwa/brygadzistów? Jest ok?
powiedziałbyś coś więcej o warunkach takiej pracy? jest w miarę na poziomie jak na taki rodzaj pracy?
podbijam pytanko, w jakich godzinach ta 4 brygadówka i czy tak jest na wszystkich stanowiskach?
ja bym się chętnie w tym momencie podłączył do pytania i przy okazji jeszcze dopytał czy tutaj trzeba mieć jakieś duże wcześniejsze doświadczenie żeby się zatrudnić?
Generalnie są trzy opcje, 1 zmiana, 2 zmiany, lub 3 zmiany. I wtedy to wygląda tak, 1 zmiana 08:00-16:00, 2 zmiany 07:00-19:00; 19:00-07:00, 3 zmiany 06:00-14:00; 14:00-22:00; 22:00-06:00.
Nie mowie ze jest ich nie wiadomo ile ale sam widzialem na pracuj chyba dwie, a poza tym sprawdzalem ich strone internetowa jeszcze.
zależy jakie stanowisko cię interesuje...posprawdzaj sobie w ofertach tam jest zazwyczaj wyszczególnione co jest konieczne
moim zdaniem jest na fajnym poziomie, ale z drugiej strony nie mam pojęcia o jakie stanowisko pytasz...niemniej nie zauważyłem żeby się tutaj działo coś niedobrego
Jesteś już po rozmowie? jeśli tak powiedziałbyś jak szybko się do ciebie odezwali?
O to super. I co, dostałeś tę pracę? Powiedzieli, że odezwą się do każdego, czy tylko do osób, które finalnie chcieliby zatrudnić? ;)
Czy aktualnie jest jakaś rekrutacja na operatora maszyn produkcyjnych? ktoś coś??
apropo wgl rekrutacji, dlugo czeka sie na ewentualna odpowiedz od firmy?
chyba na razie nie szukaja operatora, w jak w ogloszenia zerknolem to tez nie ma ale sa dwa inne jak cos
bo ja w sumie byl bym chetny sie tu przeniesc do roboty, dacie jakis namiar?
To tak standardowo chyba, nie? Udało ci się dostać pracę? Jeśli tak, napisz jak tam ci się pracuje? Zadowolony z warunków? Kasa na plus? Jest jakiś okres próbny czy wdrożenie?
ja tylko powiem ze mi sie pracuje nawet spoko, praca marzen to nie jest ale chociaz firma stabilna i idzie sie przyzwyczaic bo po prostu robisz swoje
kasa tez jak to nazwales na plus, placa w terminie i kwotowo tez calkiem niezle wychodzi
tak tak mam pracę i rzeczywiście jeśli chodzi o cąły proces rekrutacji to było bardzo standardowo co liczę sobie raczej na duży plus :)
nie no pracuje sie okej wiadomo najpierw trzeba. bylo sie troche przestawic szczegolnie ze nigdy na takie zmiany nie robilem ale juz po czasie stwierdzam ze jest dobrze, warunki też bez zarzutu no wiec zobaczymy jak sie bedzie sytuacja rozwijać
to ja jeszcze dopytam jak tu w ogole wyhlada rekrutacja ?
i po jakim czasie tutaj sie dostaje decyzje ze sie dostało prace ?
dzwonia do ciebie, umawiacie się na spotkanie potem jest spotkanie po którym moga zaprosic cie na kolejne spotkanie i na nim przedstaiwaj ci warunki i sie decydujesz czy chcesz robic czy nie
Czyli dwa etapy. Ale tylko luźna gadka czy też jakieś zadania do wykonania? Warunki finansowe można negocjować czy wypłata którą proponują jest nie do ruszenia?
wiesz co, może ja ci powiem że jestem po tym etapie pierwszego spotkania i po około dwóch tygodniach dostałem odpowiedź z zaproszeniem na kolejny etap
ktoś powie jak wygląda ta rozmowa telefoniczna? to po prostu zaproszenie na rozmowę stacjonarnie czy jeszcze o coś pytają?
skoro są potem te dwie rozmowy to ja obstawiam, że to taka typowa rozmowa z zaproszeniem.. ale no, nie mogę być pewny :d
Na tych rozmowach stacjonarnych to możesz napisać, o co dokładnie pytają? Jak się przygotować, aby dobrze wypaść? Szukam akurat pracy i może tak się zdarzyć, że będę zmuszony gdzieś aplikować. Chętnie dowiem się, czy przyszły pracownik jest jakoś testowany, czy o to się nie bać i żadnych zadań nie ma?
nie sądzę, że zawsze padają te same pytanie, ale pewnie takie klasyki rekrutacyjne warto sobie przygotować, dużo też pewnie zależy na co chcesz aplikować ;)
raczej rozmowy rekrutacyjne są standardowe, typowa pogadanka o doświadczeniu itd.
Ja zastanawiam się czy aplikować na specjalistę ds zakupów, ktoś powie coś więcej o tym stanowisku?
Niestety nie mam wymaganego wykształcenia, ale pracowałem w podobnej branży i można powiedzieć że znam się na rzeczy. Myślisz, że mogą chociaż rozważać moją kandydaturę wtedy?
Tam w ogłoszeniu było raczej zaznaczone, że byłoby dobrze mieć wykształcenie ale nie jest chyba wymagane
Ale wydaje mi się jak znasz się na rzeczy i masz doświadczenie to warto próbować się zgłaszać
zależy gdzie, ale raczej rzeczywiście uop, szczególnie na produkcji, umowa zlecenie zdarza się chyba tylko na wykładaniu towaru na sklepach
no plus sporadyczne b2b sie tu i tam zdarza
Z reguly i tak to umowa o prace jest pierwszym wyborem?
Dla większości pewnie tak, to jedna z zalet tej firmy, że jest w ogóle możliwość tak po prostu dostać uopa
Możecie powiedzieć jaki przedział wiekowy pracowników? Czy dużo was robi?
no raczej wszystkich nie kojarzę i to na pewno nie z wieku jak chcesz szczegolowe dane to chyba musisz do jakichs hrow czy cos pisać
jak ci zalezy na jakimś szczegółowym info to już chyba musisz do hr pisać bo przecież żaden z pracownikow statystyk nie prowadzi
no nic złego, nie dziwie się ze ludzie pytają o takie rzeczy, ale tak jak wyżej pisałem - raczej jest po równo jeśli chodzi o płeć
na jaką umowę można u was pracować? co dają?
są w ogóle jakieś różnice w wynagrodzeniu albo dostępu do benefitów na początku? zanim właśnie takie wdrozenie się przejdzie?
Ile godzin pracuje operator produkcji w miesiącu ? Jaki system pracy u was obowiązuje 12 godzin i dzien wolny ? Proszę o informację.
Sa teraz do was jakies nabory?
moglbys powiedzieć gdzie najlepiej szukac ogłoszeń do was?
dramat najwazniejsza baza klientow a po 3 mies wypad a kasa taka ze sie usmialam szkoda czasu i pieniedzy na bzdurna rozmowe bo wszystko ze swojej kieszenie nic nie zwroca jak to w dawtonie
zatrudnijcie kierownikow z prawdziwego zdarzenia a nie przypadkowych obibokow
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Mógłbym mi ktoś powiedzieć jak u wygląda rekrutacja? Ile etapów, jak długo całość trwa itd. Z góry dzięki za pomoc!
ciężko powiedzieć też czy to norma ale u mnie zajęło to jakieś trzy tygodnie mi zajęło
Witam. Proszę o info czym zajmuje się w firmie brygadzista produkcji, jakie ma obowiązki?
No ale bardzo cisną? Jakieś ciężkie pytania zadają? Rozmowa jest bardziej na luzie, czy sztywniutko? Tego typu rzeczy.
Nie cisną jak to ładnie ująłeś za bardzo. Pytania standardowe. No jakiegos wielkiego luzu nie ma ale nikt kijów wiadomo gdzie nie nosi.
Hej, pomagam chłopakowi w znalezieniu pracy, powiedzielibyście coś o warunkach jakie u Was panują?
Cześć przymierzam się do aplikowania, ale chciałbym się jeszcze upewnić co do benefitów, albo jakiegoś rodzaju dodatków? Mógłby mi ktoś z was powiedzieć jak to wygląda?
Nie masz tego wypisanego w ofertach? Poza tym nie do końca wiadomo na co aplikujesz…??
oferty ofertami, ale jednak usłyszeć jak jest z pierwszej ręki to zupełnie inna historia. też chętnie bym się dowiedział co i jak tutaj gra?
jeśli chodzi o benefity to mamy opieke medyczna, ubezpieczenie na życie, premie regulaminowe, paczki swiateczne, szkolenia
Jak w ofercie o pracę znajdziesz informację jakąś to masz pewność że jest prawdziwa, nikt nie byłby na tyle głupi żeby ściemniać w ogólnie dostępnych dokumentach. Nic nowego się tutaj nie dowiecie o ile umiecie czytać ze zrozumieniem.
Jak wam się pracuje?
czyli nie ma dobrze? jest się czego bać?
nieee no jak wszędzie obecnie. odnajdziesz sie, dogadasz z ludzmi to pracuje sie niezle moim zdaniem i mi się osobiście nie spieszy do wyjscia, aczkolwiek ile ludzi tyle opinii
ja np. podchodzę też dosyć sceptycznie bo troche problemow i tutaj mnie spotkało, ale zmieniłem pracę i powiem ci ze jest gorzej… trzeba sobie cenić co się ma z tego wynika.
Jakie są godziny pracy? Na ile zmian pracujecie?
To zależy od działu. Ja pracuję od 7 do 19 i od 19 do 7, a mój kumpel ma zmiany 6-14-22
Jeszcze jedno pytanie, może trochę dziwne, ale jak jest z punktualnością? Czy jest na nią duży nacisk?
Oczywiście, ale mi bardziej chodzi o to czy są jakieś konsekwencje. Przecież nie planuję się spóźniać, tylko mam złe doświadczenia z poprzedniej pracy.
Niestety (usunięte przez administratora) na każdym kroku, wyzywanie pracowników przez założyciela firmy… Obrzydliwa firma
Witam jak wyglada praca operatora w Dawtonie., zastanawiam sie nad aplikacja ale chcial bym sie dowiedziec jakie sa obowiazki operatora , dziekuje z góry
Cześć! Zastanawiam się nad aplikowaniem na stanowisko specjalisty ds rozwoju produktu, czy może jest tu ktoś z tego działu? Mam wrażenie, ze ogłoszenie regularnie jest wznawiane, czy jest tam tak częsta rotacja czy potrzebują wiele osób? Może ktoś mógłby mi coś powiedzieć o tym dziale/pracy/przełożonym?
też mnie interesuje to stanowisko, wnioskuje, że spora firma i też szeroka gama produktów, więc tej pracy trochę jest..
Aplikowałem świeżo po studiach na stanowisko pełnomocnika ds. jakości. Jak wygląda ta praca? Jak z zarobkami? Podpowiecie? Czy więcej na budowie zarobię?
W ogłoszeniu nie ma jakichś widełek podanych? chyba najlepiej by się było bezpośrednio na rozmowie o takie rzeczy dopytywać
Na pierwszej rozmowie już podają konkretną stawkę?
wydaje mi się, że tak powinno być, ewentualnie na drugim etapie, ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się myle
Najlepiej to na stronie albo na pracuj tak mi się wydaje
W sumie dobre pytanie, czy trzeba czekać do kilku poziomów rekrutacji czy można jakoś szybciej ogarnąć jakie są w ogóle warunki zatrudnienia. Nie mogę sobie teraz przypomnieć jak to wyglądało w moich poprzednich pracach
tak, na spokojnie, w sumie też po to jest ta rozmowa żeby ci wytłumaczyć co i jak i powiedzieć niezbędne info
Nie bylo problemu na twojej rozmowie rekrutacyjnej z tym, zeby spytac o cos dodatkowo?
dokladne stawki dopiero na rozmowie pewnie podaja?
Może to czyjaś pierwsza praca i nie wie kiedy się dokładnie dostaje podane stawki albo w ogóle jak wygląda rekrutacja w firmach
no wlasnie, ludzie często zapominają, że ktoś dopiero zaczyna swoją kariere
Witam Jestem zainteresowana pracą Ph. Czy możecie napisać coś więcej. Jak wyglądają plany, zadania. Czy są możliwe do zrealizowania? Jaka jest podstawa wypłaty?Jak sytuacja z przeterminami? Czy jest towar na wymianę?
podbijam, jest szansa na umowe o prace na tym stanowisku? dzięki z góry
To ze na uopie jest okres probny to wiem, a jak jest z tymi innymi umowami?
ile trwal u ciebie okres probny na umowie o prace?
chyba nie mieliby powodu żeby to zmieniać, skoro do tej pory im się sprawdzał taki system
Podstawa prawie najnizsza krajowa plus premia zalezna od zrobienia planu calosciowego.... Sami dyrektorzy i kierownicy.... Odpowiedz sobie sama...
ta, sami kierownicy i dyrektorzy xd no to opłaca się przycvhodzić zeby do cv sobie takie doswiadczenie szybko nabic
nie no chyba nie nie? raczej zawsze jak dostawałem jakąś umowę to zawsze miałem tę samą, z wyjątkiem jak na próbnym się ma zlecenie a po próbnym uopa ale to mówią na początku zawsze
pracuje w innej firmie na produkcji ale rozglądam się za czymś nowym bo już mnie strasznie nudzi moja robota. powiedzcie mi czy warto się zainteresować Dawtoną czy praca jest ciekawa?
oczywiście pytam o produkcje tutaj albo może coś innego ale dla osoby z doświadczeniem z produkcji
tez bym sie chcial dowiedziec czy praca jest spoko ?? bo oferty wygladaly okej
Pewnie czy spoko zależy od osoby, mi się w firmie pracuje dobrze, bez fajerwerków jest ale narzekać absolutnie nie mogę. Fajne miejsce żeby zatrzymać się na dłużej
a ktoś ma jakieś opinie na temat wsparcia sprzedaży? widziałem teraz ofertę i zastanawiam się nad aplikowaniem
ja jako były pracownik mogę powiedzieć że było dobrze i lubiłem ta prace wiec nie trzeba sie nad tym zastanawiac nawet :P
Za co ją lubiłeś i czemu w związku z tym odszedłeś? Powiesz jakie plusy były? Wpłata, rozwój? Co ci najbardziej pasowało?
nie wiem czy komus sie bedzie chcialo odpowiedziec na tak dokladne pytania, ja np wole konkrety hehe mi sie pracuje dobrze, robie swoje i do domu i tak w kolko zycie sie toczy. nie jest to praca jak ktos wyzej napisal z fajerwerkami ale nie mam na co narzekac. nasze chlopaki sa zarąb**te i to sie liczy
no nie wiem czy wszedzie ciezko sie za wszystrkich wypowiadac jakie tez kto ma podejscie i relacje z ludzmi, powiem tak ze odkad tu pracuje nigdy w zadne afery zamieszany nie bylem wiec pod tym wzgledem atmosfera na plus
To w jakim dziale w takim razie można liczyć na dobrą atmosferę? Też mi na tym zależy więc fajnie będzie wiedzieć. No i czy tylko reszta pracowników jest spoko, czy szefostwo też?
Powiedz mi jak wyglądają początki dostajesz kogoś kto cię prowadzi?
Ile trwa jakiś okres próbnym u was?
mówisz że macie umowy o pracę, da się na nich przejśc na czas nieokreślony? (pytam bo planuje kredyt i by mi się w przyszłości przydało)