NORTH COAST S.A.

Pruszków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 82 ocen.

NORTH COAST S.A.
282

Opinie o NORTH COAST S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NORTH COAST S.A.

k

NC to "Bangladesz" w całym, tego słowa, znaczeniu. zero benefitów, płaca niekonkurencyjna, atmosfera wybitnie zła, pracowników bardzo się wykorzystuje . Kadra zarządzająca, w dużej większości, bez kwalifikacji.

moniak-73
@k 10.04.2018 16:34

a czy ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o dział księgowości?

Czujny jak gajowy

Hej hej! Może ktoś z was nakreślić sytuację w Poznaniu? Meksyk? Na pra**j.pl jest ogłoszenie na kierowce. Zależy mi głównie na atmosferze niż na benefitach pozapłacowych. Jakoś prespektywa psychopaty nad sobą mi nie leży. Pozdrawiam!

Nick
@Czujny jak gajowy 05.04.2018 14:02

żadnych benefitów i słaba pensja. Radzę wybrać inną firmę. jest w czym wybierać.

Waldi

Jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać? Może to gorszy czas w firmie?

pati
@Waldi 21.03.2018 23:29

ten gorszy czas, to sytuacja permanentna, niestety. złe opinie o NC są na rynku od lat.

Szukasz pracy?

ben

radzę unikać NC. Ogłoszenia rekrutacyjne przyjmą wszystko, ale rzeczywistość tam jest zupełnie inna, bardziej mroczna. Nie dajcie się zwabić obiecankami, bo będziecie żałować

k
@ben 19.03.2018 11:13

zgadzam się w 100%. Szkoda czasu na złe doświadczenia. jest sporo pracy na rynku, więc po co brnąć w takie coś.

PH

Pracuje od 2 lat. Zarabiam coraz lepiej. Oczywiście chciało by sie wiecej. Auta fatalne. Ta firma to nie np. Danone Ale szef południa i detalu sa w porządku.

xB
@PH 08.03.2018 18:36

zmień robotę. Masz już doświadczenie. na stanowiku PH znajdziesz sporo ofert i to na lepszych warunkach

Listonosz

lepsze warunki daje Poczta Polska na stanowisku LISTONOSZA!

MF

Poziom zarobków w NC jest uwłaczający dla godności człowieka i pełnionego stanowiska, mają się nijak do zawyżonych wymagań wobec pracownika.

pck
@MF 28.02.2018 17:26

MF jak pracujesz tak masz ja nie narzekam fakt ze kusili ofertami z innych firm ale jakoś mi tu dobrze swoje robie czasem 2godz czasem 12 nikt się nie przypie....la o czas pracy cyfra sie zgadza tak jak w innych firmach kasa na kącie też potrzebuje wolne to biore nikt nie pyta dlaczego na ile ważne zeby tel. nie przestawał dzwonic co do sprzetu fakt przedpotopowy samochody również ale żeby były tylko takie problemy

superPH

potwierdzam bardzo złą opinie na temat north coast. warto dodac, że oprócz tego że jeździ się złomem, który jest niebezpieczny, to jeszcze w każdym jest gps. jak się zatrzymasz na posiłek, albo za potrzebą, to awantura gotowa. Nie wolno korzystać z aut prywatnie. i nie wierzcie, co mówią na spotkaniach rekrutacyjnych. zwykle jest to kłamstwem, albo niedopowiedzeniem później wykorzystanym na niekorzyść pracownika

pck
@superPH 28.02.2018 10:47

no to bajki opowiadasz gps jest samochodem w zeszłym roku przejechałem na wakacjach 1200 km tylko szefowi wczesniej zgłosiłem

anonymous

tam się traktuje pracowników jak służących! ta firma to dramat! radzę omijać ją z daleka

AJka

Za to, jak tam jest to powinni mieć pół gwiazdki, a nie 2!

pati

Jeśli akceptujesz mobbing w pracy, złe traktowanie, umowy śmieciowe, brak szacunku do ludzi, brak premii, brak szkoleń, brak benefitów poza płacowych, słabą pensję, starego grata do pracy, którego nie używasz prywatnie ( ze względu na procedurę, no i obciach:)), brak wsparcia sprzedażowego, i nie przeszkadza ci brak perspektyw rozwoju oraz zła atmosfera w pracy. To spróbuj pracy w NC.

Pati
@anonymous 19.02.2018 22:10

jestem jeszcze tam:(( ale mam nadzieję krótko:))

ben

zgadzam się z przedmówcami. To bardzo słabe miejsce pracy. Zarówno pod względem warunków pracy, płacy i zarządzania. Nie szanuje się tam pracowników. Np. starsze Panie rozładowują samochody ciężarowe.To nie do pomyślenia w w dzisiejszej rzeczywistości. Całość na wyjątkowo niskim poziomie. odradzam jakąkolwiek współpracę.

007

Nikomu nie życzę, nawet wrogowi aby spędził w tym bałaganie ( lekko ujmując) choć chwilę. Jest tam fatalnie pod każdym względem....za co w dużej mierze odpowiadają dwaj zakłamani 'miszczowie". jeden od horeki a drugi od detalu. wybitny brak jakichkolwiek kompetencji u nich. Niestety nie ma żadnych pozytywów w tej firmie.

pati
@007 07.02.2018 16:45

hehe przecież tam jest tak od lat. Zawsze notowania tej firmy na rynku pracy były ekstremalnie złe. i jak widać jest jeszcze gorzej.

ph...

JanJan Nowak - Bravo, dział IT rzeczywiście nie wygląda ok, szczególnie firma IT z zewnątrz i Pan D, który poniża ludzi a sam jest informatycznym niedoukiem. Wysnuwa dalece odbiegające od rzeczywistości teorie, które nie mają nic wspólnego z IT. Jako były pracownik NC, miałam kilka razy do czynienia z tym "Panem", ale myślę iż wiele osób z NC, miałoby coś więcej do powiedzenia na temat współpracy z "IT" pana D i jego kultury osobistej!!!!

JanJan Nowak

North Coast is a company with too many old peasants, who think themselves as lords. Arcaic way of thinking of this little people, who are afraid of new processes or ways of improving the poorly organized company structure. They are more willing to spend more effort proving the rest wrong than actually working together to improve the work conditions. IT department is a joke, financial team is a cage full of old stubborn crows, etc, etc. Directors are like old politicians, just eat the profits and boss around the rest, with no clue where the company should go in the near future.

******
@md 31.01.2018 22:58

I'been few times there but never worked. Anyway I'm quite good informed. Two exceptions, here you are: Two receptionists. Very polite ones which is abnormal situation in Noth Coast. Maybe not contaminated by NC yet.

123

Ta firma to strata czasu! Żadnych standardów i słebe zarobki! firma bez żadnej przyszłości

wiola

W dziale sprzedazy rządzi dwóch panów. obaj oczywiście pozbawieni wszelkich kompetencji managerskich. Tradycja: nieradzący sobie z emocjami pan, nieszanujący nikogo, z doświadczeniem nabytym w jakiejs tam małej hurtowni. Horeca: tu z kolei rządzi drugi pan, zwolniony wcześniej z innej firmy, o równie słabych kompetencjach. Zupełnie nie wie, co się dzieje w dziale. Szefowie regionalni ok. Żadnych szkoleń!Firma bardzo niesolidna. wiele obiecują, a potem niewiele z tego wychodzi. Dlatego mają problem z pracownikami.STANOWCZO ODRADZAM. Szkoda czasu!

ABC

Nawet desperatom nie życzę pracy w tym miejscu. Bardzo zła reputacja na rynku pracy. WARTO WSPOMNIEĆ O WIELU SPRAWACH SĄDOWYCH, KTÓRE WNIEŚLI PRACOWNICY PRZECIWKO NORTH COAST! STRASZNE DNO!!!!

Olek

Maruda zawsze znajdzie jakiś powód żeby marudzić.

Charakterystyczny
@Olek 14.01.2018 16:22

Zgodzę się. Ja tam również nie narzekam plany są w każdej tego typu firmie do zrobienia wyrobisz dostajesz kasę i głównie o to tu chodzi firma wypłacalna produkty co poniektórych to boli z górnej półki jak to klienci mówią drogie ale jak się zaznajomią z nimi to zmieniaja zdanie bo w końcu to nie oni za nie płacą tylko ich klienci zawsze można iść do-- bez obrazy baru mlecznego na tańsze posiłki z tańszych produktów jak chcesz dobre mielone to sam sobie zmielisz a nie kupisz gotowe 50% mięsa 30 % skóry 20 % tłuszcz jeśli wiesz o co kaman ale zawsze możesz się oszukiwać że miałeś promocję i kupiłeś mielone z szynki za 5 zł/kg pozdrawiam cie :-)

ag

dla mnie to obciach tam pracować. Pracowałam tam jakiś czas i za każdym razem było mi wstyd przed klientami, że reprezentuję takie COŚ. wielu klientów odwarac sie od NC...wiele sieci nie chce pracować w nimi. Produkty to słaba jakość za wysoką cenę

PH

Nie jest tak źle. Ubiegly rok 2017 był moim najlepszym zarobkowo rokiem w firmie. Ale są firmy, które chcą mi dać na start tyle samo. Plany ida w górę, ale je realizuję. Problem to stare samochody i braki ludzi na magazynie. Na szefa nie narzekam. Mialem wielu i wszyscy gorsi.

xx
@PH 09.01.2018 08:14

w każdej innej firmie można zarobic więcej. Poza tym nie tylko chodzi o samą pensję. Tam nie ma żadnego rozwoju...żadnych benefitów poza płacowych...oprócz przeterminowanego jedzenia, oczywiście nie za darmo. w Biedronce daja więcej.

Ph

Ph zarabia 1500 góra 2000 netto a menadzerowie od 5 do 10 razy tyle Zalezy od tego w jakiej komitywie sa z bracmi Gdzie tu sprawiedliwosc

buahahah
@Ph 04.12.2017 22:01

20tyś tam nikt nie zarabia. Zejdź na ziemie i zabierz się do pracy to nie będziesz narzekał

P

Ta firma, choc trudno ten bałagan nazwać firmą, to STRASZNY OBCIACH! WSTYD PRACOWAC W TAK PRZAŚNEJ FIRMIE.Warunki okropne, relacje wewnątrz jeszcze gorsze. Osoby prowadzace tzw. Sales directors ( garażowi) bez obycia, bez jakichkolwiek kompetencji. Żenada! Omijać z daleka! Na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko jest super, dopiero potem gangrena! Szkoda czasu i energii.

Mateusz

Koledzy , Piszecie bzdury moze pan A.M .jest ogarniety ale nie do konca , ja w tej firmie przepracowalem 11 lat pan Menager przed pojsciem do jednego z braci w sprawie przedluzenia mojej umowy o prace pytal mnie czym ja sie wlasciwie zajmuje w tej firmie ......zenua , jest to slabe slabe i jeszcze raz slabe ,duzo czasu zajelo im znalezienie idioty na moje miejsce ,ja wymieklem jak wiekszosc dobrych ludzi w tej firmie a straty ktore firma w tej chwili generuje doprowadza predzej czy pozniej ta firme do upadku np tematTesco kto wie o czym pisze to mnie rozumie

pracownik
@Wawa 24.11.2017 10:11

jak ktoś lubi układy feudalne i nie szanuje siebie, to oczywiście ta robota jest super

aaa

Jak ktos planuje reagować na ich ogłoszenia, to ODRADZAM. W ogłoszeniach rekrutacyjnych połowa rzeczy jest NIEPRAWDZIWA! rzeczywistość okazuje się zupełnie inna. na rozmowie obiecują wiele, potem nie pamiętają. to nie jest firma nawet dla desperatów!

JKT

Złe zarobki, złe warunki pracy, zła atmosfera... toaleta brudna...brudna kuchnia...nie ma pozytywnych cech. Szefowie sprzedaży- poniżej wszelkiej krytyki. Każdy kto choć trochę myśli, ucieka stamtąd. Bez względu na stanowisko. Firma pikuje w dół. OMIJAĆ z daleka. ODRADZAM!

anonymous

firma o BARDZO ZŁEJ REPUTACJI. łamanie prawa pracy jest tam na porządku dziennym. Zarządzają osoby, bez żadnej wiedzy o zarządzaniu

R.M.

Złożyłem aplikacje na detal. Słyszałem dużo dobrego o Szefie Detalu i Kierowniku. Jak sprzedają się te produkty i czy robicie plany sprzedażowe? R.M.

...
@Robby 01.12.2017 07:48

HEHE... ALE TAM NIE MA zADNEJ STRATEGII. KONKURENCJA ICH ZJADA. ŻADNEGO SOCJALU. AUTA ŻENUA

xyz

Firma działa na poziomie hurtowni garażowej, bez żadnych zasad, poszanowania ludzi. Ludzie uciekają stamtąd. NIE POLECAM. Jest wiele innych sensownych miejsc pracy.

była

ja pracowałam kiedy na północy był zaj....ty dyr regionu , dbał o wszystkich PH i o wyrobienie planów, zależało mu na tym aby każdy zarabiał a przez obroty firma też była zadowolona z chwilą kiedy przestał pracować wszystko zaczęło padać , kier mag po latach też odszedł i wszystko na pysk pada, dobre czasy już nie powrócą , a panowie bracia to jest wielka porażka ( wszyscy wiedzą o kogo chodzi ) pozdrawiam byłego szefa z północy , słyszałam że nieźle mu się wiedzie

Zostaw opinię o NORTH COAST S.A. - Pruszków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NORTH COAST S.A.