NORTH COAST S.A.

Pruszków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 84 ocen.

NORTH COAST S.A.
2 84 6 1

Opinie o NORTH COAST S.A.

Natalia

@anonymous, czy możesz przytoczyć jakąś konkretną sytuację na poparcie swojej negatywnej opinii o firmie NORTH COAST? Twoja opinia byłaby bardziej wiarygodna, gdyby posiadała uzasadnienie. Rozwiń proszę swoją wypowiedź i napisz dlaczego tak uważasz. Z twojej wypowiedzi nie wynika jednoznacznie co w pracy oceniasz negatywnie, a z czego jesteś zadowolony.

Sggssggcseeeg

Witam. Mam pytanie: jak wygląda praca kierowcy? Czyli godziny, dodatki, trasy i czy płaca jest zadowalająca

Jano
@Sggssggcseeeg 06.09.2018 17:30

To wszystko zależy od miejsca zatrudnienia, co filia to inne godziny pracy, oraz ustalenia

Ssdjdjfjdj
@Jano 06.09.2018 18:48

Pruszków

anonymous
@Sggssggcseeeg 06.09.2018 17:30

radzę poszukać gdzie indziej. Z daleka od nich. gorzej niz na plantacji trzciny cukrowej w XIX wieku!

anonymous
@Sggssggcseeeg 06.09.2018 17:30

NIE PAKUJ SIĘ TAM!!! DOBRZE RADZĘ!! POSZUKAJ U KONKURENCJI

NIKI

tak złej pracy i płacy to trudno dziś szukać na rynku!!! wystarczy popatrzeć ile osob z Low Coastu odchodzi. Kultura wewnętrzna firmy i tych co rządzą ...takich dwóch takich PANÓW , jest poza wszelkimi normami! Co innego obiecują na rozmowie, a co innego praca tam. BEZ WZGLĘDU NA STANOWISKO. OMIJAĆ Z DALEKA!!! SZKODA CZASU ZDROWIA I ENERGII!!

Natalia

@XYZ, @AnonimowyRobol, Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom w dotarciu do wartościowych informacji o firmie oraz czuwać nad przestrzeganiem regulaminu forum. Czy możecie pomóc potencjalnym kandydatom do firmy NORTH COAST i udzielić im kilku wskazówek? Czy według Was warto aplikować do tej firmy?

Ssssdgg
@Natalia 20.07.2018 20:57

Po co piszesz glupoty moderator by sie wszędZie udzielał ty jestes nowa pania od marketingu i piaru firmy ale taka gatka nie pomozesz tylko wkurzysz daj sobie spokuj z nawiedzania forum pozdrowionka ssssdgg

XYZ
@Ssssdgg 25.07.2018 00:27

Coś Pani @Natalia nam nagle ucichła na forum :)

Luzak
@Ssssdgg 25.07.2018 00:27

Niezależnie kto to jest, twoja gramatyka świadczy że ty nie nadajesz się do North Coast.

MichalWazeliniarz
@Luzak 05.09.2018 16:40

Najpierw się kozaczki dowiedz czy jest pracownikiem tej firmy, a może byłym. Widzę, że ktoś tu ma myslenie, że to tylko jedna osoba pisze.

MichalWazeliniarz
@MichalWazeliniarz 05.09.2018 22:45

Luzaczku miało być mistrzu ortografii

ZlosliwaMalpa

2009-07-27 North Coast w programie Rynki dla Opornych 2009-08-12 North Coast usunięty z portfela programu Rynki dla Opornych

ZlosliwaMalpa

Wystarczy sprawdzić akcję firmy. Od 2009 idzie firma w dół.

KatyB

To równia pochyła. Unikajcie tej firmy.

Natalia

@susel, proszę Cię o zapoznanie się z regulaminem forum GoWork.pl i trzymanie się głównego wątku dyskusji. Jeżeli zaglądasz na forum, to na pewno jesteś ciekawy, co inni pracownicy myślą o firmie NORTH COAST. Wielu kandydatów do pracy szuka tutaj odpowiedzi na swoje pytania, czy możesz im pomóc i napisać jak wygląda praca w tej firmie?

Natalia

@LaPatiQ Dlaczego tak twierdzisz? Niestety, nie napisałeś żadnych konkretów na temat firmy NORTH COAST, dlatego Twoja opinia nie jest do końca wiarygodna. Aby to zmienić, chciałabym abyś napisał nieco więcej szczegółów, które przemówią za Twoim zdaniem. Będę Ci za to bardzo wdzięczna, tak samo jak inni, zainteresowani pracą w firmie NORTH COAST użytkownicy.

karol
@Natalia 21.06.2018 11:26

wystarczy poczytać opinie , a najlepiej popytać na rynku o tą firmę. Zarówno pracowników, jak i klientów. Znajdziesz potwierdzenie poniższych postów

AnonimowyRobol
@Natalia 21.06.2018 11:26

Wprowadzili skaner i oprogramowanie qkuar . Powstało jedno wielkie zamieszanie. Dużo roboty przez te oprogramowanie. Przyjeżdżają dostawy z Gliwic towaru: przed wprowadzeniem skaneru jedna osoba spokojnie ogarniała ją, ale wcześniej rzadsze były dostawy. Teraz to tego okazuje się że są potrzebne 3 osoby, a na zakładzie robi 5 osób. Te 5 osób jest odpowiedzialna za kompletowanie towaru zleceń transportowych, przyjęcie dostawy/zwrotu , ulokowanie towaru na magazynie. Ostatnio 3 osoby zasuwają od 10 godzin do 12u. Bo 2 IE osoby były na rano i rozkładały towar z dostawy i kompletowali. Po ośmiu godzinach idą, a dwie osoby lub nawet jedna zostaje i kompletuje. Jak zbliża się 8 godzin pracy tych osób co przyszły później sprawdzane jest ilość zleceń i czy zostały wykonane. I wtedy to akcji wkracza kierownik odpowiedzialny od transportu i jeden pracownik z wielkimi aspiracjami na kierownika. W ciągu od dwóch to trzech godzin udaje się skończyć zlecenia. To chwili obecnej nie mogą znaleźć pracownikow na magazyn, a jeśli znajdą to uciekają szybko. Kuszą kandydatów nowych stawką: 2500 netto z premią, bez premii 2100 coś mniej więcej. Na podstawie tego co napisałem wystawie sami opinie o tej firmie.

XXX
@AnonimowyRobol 26.06.2018 22:02

Z taką formą wypowiedzi raczej lepszej pracy nie dostaniesz.

susel
@Natalia 21.06.2018 11:26

Pani z nudow pisze do roboty kobito!!!

AnonimowyRobol

Zapomniałem powiedzieć że palety pracownicy muszą wzbijać, które są chyba tak stare jak ta firma. Pojemniki styropianowe są dopisywane to faktur i za każdym razem do nas wracają, ale żeby zakupić plastikowe pojemniki i dopisać to faktur ciężko by mieć w co kompletować.

PółnocneWybrzeże

Pracownik musi za każdym razem kombinować w co ma pakować i mieć w co pakować. Często się zdarza,. że sztuki są brane z kartonem tyle co potrzebne, a pozostałe sztuki luzem są wyjęte z kartonu i leżą na palecie. Przy kilku prafownikach nazbiera się takich palet w regałach z luźnymi sztukami w regale (co potrafi wkurzyć). Niektórzy wszystko co nie jest szklaną butelką kładą luzem sztuki na palecie, której kompletują skoro nie mają w co pakować ( niech się kierowcy martwią żeby im się nie rozwaliły produkty. Według mnie firma z North Coast powinna zmienić nazwę na Jungle ;) . Zasądzająca osoba płci żeńskiej nie widzi żadnego problemu w tym.

Natalia

@Norbert, zawsze warto wysłać CV i skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną do firmy NORTH COAST. Dla pracownika to doskonała okazja to lepszego poznania swojego przyszłego miejsca pracy. Każdy pracownik ma inne oczekiwania, dlatego zrozumiałe jest, że opinie będą się różnić i pozytywne albo negatywne.

Norbert

Skrajnie różne opinie piszecie i zupełnie nie wiem co sądzić Idealnych firm nie ma i wszędzie mogą zdarzyć się trudne momenty.

AnonimowyRobol
@Norbert 10.08.2018 16:18

Przyjdź i przekonaj się

PółnocneWybrzeże
@Norbert 10.08.2018 16:18

Przyjmią się z samymi uprawnieniami

Natalia

@XXX, proszę Cię o nie zaczepianie innych użytkowników na forum. Każdy ma prawo popełnić pomyłkę, przecież każdy z nas jest człowiekiem. Czy jesteś pracownikiem firmy NORTH COAST? Jak Ci się pracuje w tej firmie? Czy jesteś zadowolony z warunków pracy i wynagrodzenia? Czy obowiązki na Twoim stanowisku są wymagające?

XYZ
@Natalia 13.07.2018 14:07

@Natalia, czy nie jesteś przypadkiem jakąś wtyką z firmy? Jak na osobę postronną to bardzo dużo pytań zadajesz? Nikt z użytkowników nie jest tak bardzo aktywny na tym forum jak Ty. Skoro nie starasz się o pracę w firmie to po co Ci te wszystkie odpowiedzi?

AnonimowyRobol
@XYZ 14.07.2018 21:11

Zgadzam się. Myślę że to pani kierownik magazynu.

Natalia

@AnonimowyRobol Dziękuję za garść informacji. Jako że jestem osobą zupełnie bezstronną to pozwól, że nie będę oceniać firmy NORTH COAST. Niemniej jednak, czym spowodowany jest fakt, że nowi pracownicy odchodzą? Czy jest to spowodowane stricte tym, co napisałeś, to jest dużą ilością pracy czy czymś innym? Będę wdzięczna za odpowiedź.

PółnocneWybrzeże
@Natalia 27.06.2018 20:01

Jest mało ludzi. Firma poprzez wprowadzenie skanerów i system informatyczny qkuar dołożyła obowiązków i procedur nowych. Kompletowanie odbywa się za pomocą skanera i paleciakq ręcznego. Bo ośmiu godzinach stopy bolą. Stawka też nie jest atrakcyjna.jak na takie warunki. Na mroźni jest mało miejsca: na jednej kolacji w regale jest przypisane nawet 3 rodzaje produktów ( musisz jeszcze wydać odpowiednią datę). Jak jest nawet sporo zleceń na mroźni to nie ma jak się poruszać między regałami i postawić trabinke jak masz skompletować produkt znajdujący się na 2im poziomie. Praca wygląda tak jak opisał AnonimowyRobol. Stołówka mała że dwie osoby mogą spożyć posiłek. W szatnia połączona z damską. Od cholery szafek a nawet ławki nie ma by się normalnie przebrać i nie ubrudzić stóp. Zlecenia wbijają cały kiedy chcą. Rano nieraz jest tak że jest mało zleceń a potem wskakuje sporo lub wciągu pracy masz małe ilości w zleceniu a o 17 wskakują same wielkie. A praca najpóźniej kończyć na magazynie powinna o 19. Jak masz małe ilości danego produktu, to nie ma kartonów by je włożyć. Jak są to takie małe że większych rozmiarami produktów nie włożyć. W skanerze musisz pracować na podglądzie zlecenia by wiedzieć np. czy masz mąkę co waży 25 kilo. W skanerze nie jest oddzielone osobno ilość produktów luzem a w kartonach czy zgrzewkach. I nie wiesz czy masz wsiąść kartony puste i ile.

PółnocneWybrzeże
@PółnocneWybrzeże 27.06.2018 21:42

Nie pokazuje ilości na podglądzie w skanerze łyżek i oddzielnie w kartonach czy zgrzewkach. Pokazuje dopiero przy zeskanowaniu lokalizacji.

PółnocneWybrzeże
@PółnocneWybrzeże 27.06.2018 21:42

Luzem miało być nie łyżek, słownik wstawił.;)

LaPatiQ

bardziej pasuje nazwa LOW Cost:))))

ika
@LaPatiQ 19.06.2018 19:39

nic dodać, nic ująć. znakomite podsumowanie opinii na temat tego tworu!

Karol

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Natalia

@. Czy możesz rozwinąć swoją opinię o więcej szczegółów? Jak przebiegała Twoja współpraca z firmą NORTH COAST? @R Może przybliżysz nam sytuacje, w których doświadczyłeś takiego poziomu kultury i współpracy, który opisujesz? Detale wzbogacą Twoją opinię merytorycznie. Dzięki temu będzie ona bardziej wiarygodna i może okazać się cenna dla innych użytkowników.

R

kultura osobista i kultura współpracy, poza wszelką krytyką. Tak niski poziom trudno znaleźć na rynku. Lepiej unikać!

.
@R 28.05.2018 13:27

tam jest WYJĄTKOWO SŁABO!

Natalia

@k Wykorzystywanie pracowników to poważny zarzut w stronę firmy NORTH COAST. Możesz opisać w jaki sposób doświadczyłeś tego podczas pracy w tej firmie? Bez żadnych konkretów, niestety, Twoja opinia nie jest nazbyt wiarygodna, dlatego chciałabym Cię prosić u napisanie ich.

.
@Natalia 25.05.2018 18:46

przykładów jest wiele....jeden z nich. W magazynie w Pruszkowie dwie panie rozładowujące tira. Powód to brak pracowników, gdyż nikt nie chce tam pracować.

superPH

potwierdzam bardzo złą opinie na temat north coast. warto dodac, że oprócz tego że jeździ się złomem, który jest niebezpieczny, to jeszcze w każdym jest gps. jak się zatrzymasz na posiłek, albo za potrzebą, to awantura gotowa. Nie wolno korzystać z aut prywatnie. i nie wierzcie, co mówią na spotkaniach rekrutacyjnych. zwykle jest to kłamstwem, albo niedopowiedzeniem później wykorzystanym na niekorzyść pracownika

pck
@superPH 28.02.2018 10:47

no to bajki opowiadasz gps jest samochodem w zeszłym roku przejechałem na wakacjach 1200 km tylko szefowi wczesniej zgłosiłem

MF

Poziom zarobków w NC jest uwłaczający dla godności człowieka i pełnionego stanowiska, mają się nijak do zawyżonych wymagań wobec pracownika.

pck
@MF 28.02.2018 17:26

MF jak pracujesz tak masz ja nie narzekam fakt ze kusili ofertami z innych firm ale jakoś mi tu dobrze swoje robie czasem 2godz czasem 12 nikt się nie przypie....la o czas pracy cyfra sie zgadza tak jak w innych firmach kasa na kącie też potrzebuje wolne to biore nikt nie pyta dlaczego na ile ważne zeby tel. nie przestawał dzwonic co do sprzetu fakt przedpotopowy samochody również ale żeby były tylko takie problemy

k

NC to "Bangladesz" w całym, tego słowa, znaczeniu. zero benefitów, płaca niekonkurencyjna, atmosfera wybitnie zła, pracowników bardzo się wykorzystuje . Kadra zarządzająca, w dużej większości, bez kwalifikacji.

Anonim
@k 10.04.2018 16:34

K po raz kolejny prezentujesz bardzo negatywną opinię na temat North Coast. Jeśli wszystko jest złe i niekonkurencyjne to dlaczego tam jeszcze pracujesz?

moniak-73
@k 10.04.2018 16:34

a czy ktoś ma jakieś doświadczenia jeśli chodzi o dział księgowości?

Czujny jak gajowy

Hej hej! Może ktoś z was nakreślić sytuację w Poznaniu? Meksyk? Na pra**j.pl jest ogłoszenie na kierowce. Zależy mi głównie na atmosferze niż na benefitach pozapłacowych. Jakoś prespektywa psychopaty nad sobą mi nie leży. Pozdrawiam!

Nick
@Czujny jak gajowy 05.04.2018 14:02

żadnych benefitów i słaba pensja. Radzę wybrać inną firmę. jest w czym wybierać.

Waldi

Jesteście pewni, że nic dobrego nie można napisać? Może to gorszy czas w firmie?

pati
@Waldi 21.03.2018 23:29

ten gorszy czas, to sytuacja permanentna, niestety. złe opinie o NC są na rynku od lat.

ben

radzę unikać NC. Ogłoszenia rekrutacyjne przyjmą wszystko, ale rzeczywistość tam jest zupełnie inna, bardziej mroczna. Nie dajcie się zwabić obiecankami, bo będziecie żałować

k
@ben 19.03.2018 11:13

zgadzam się w 100%. Szkoda czasu na złe doświadczenia. jest sporo pracy na rynku, więc po co brnąć w takie coś.

PH

Pracuje od 2 lat. Zarabiam coraz lepiej. Oczywiście chciało by sie wiecej. Auta fatalne. Ta firma to nie np. Danone Ale szef południa i detalu sa w porządku.

xB
@PH 08.03.2018 18:36

zmień robotę. Masz już doświadczenie. na stanowiku PH znajdziesz sporo ofert i to na lepszych warunkach

Listonosz

lepsze warunki daje Poczta Polska na stanowisku LISTONOSZA!

anonymous

tam się traktuje pracowników jak służących! ta firma to dramat! radzę omijać ją z daleka

AJka

Za to, jak tam jest to powinni mieć pół gwiazdki, a nie 2!

Zostaw opinię o NORTH COAST S.A. - Pruszków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NORTH COAST S.A.