ZEC SERVICE
3 235 6 1

Opinie o ZEC SERVICE

LP

widziałem ogłoszenie że szukają elektromechanika jakie macie warunki?

Asystentka ds. Rekrutacji
@LP 11.02.2019 15:45

Dzień dobry, Bardzo proszę o swoje zgłoszenie na adres: rekrutacja@zec-service.com.pl lub proszę w najbliższym czasie o telefon. Może Pan dzwonić na sekretariat, a tam przekierują Pana do rekrutacji. :) Chętnie odpowiemy na Pana pytania, oczywiście w granicach naszych możliwości. :) P. S. Jeśli nie chce Pan czekać do jutra, to ze wstępnymi warunkami można się zapoznać na naszej stronie internetowej w zakładce: Kariera- aktualne oferty pracy - elektromechanik. Życzę miłego wieczoru. Pozdrawiam.

LP
@Asystentka ds. Rekrutacji 11.02.2019 19:29

witam, zanim jednak aplikuję chciałbym się czegoś dowiedzieć o firmie, mniej/ bardziej ogólnie ale mieć jakieś wyobrażenie sytuacji

name

Anonim na ważną rzecz zwrócił uwagę, że praca jest cały czas. W poprzedniej było super ale co z tego jak po 3 miesiącach kończył się kontrakt i nie wiesz czy będzie jakieś zlecenie czy nie

Juras
@name 03.01.2019 12:26

teraz jestem w takiej sytuacji zastanawiam sie nad wami ale nie widze zadnych ofert na tokarza

Asystentka ds. Rekrutacji
@Juras 07.02.2019 16:37

Dzień dobry, rzeczywiście, obecnie poszukujemy osoby do obsługi frezarki CNC, ale proszę przesłać swoje CV na nasz adres mailowy: rekrutacja@zec-service.com.pl - tak będzie nam łatwiej się skontaktować. Chętnie weźmiemy Pana zgłoszenie pod uwagę. Życzę miłego weekendu i pozostaję do dyspozycji. :) Asystentka ds. organizacji i kadr ZEC Service

emeryt
@Juras 07.02.2019 16:37

Jak nie ma w Zecu to idź do Zre na terenie kogeneracji wiem że przyjmują

Frezer
@emeryt 11.02.2019 16:29

W Zec szukają teraz sporo ludzi. Wysłałem się na Frezera, dzwoniła do mnie Pani i umówiła z kierownikiem na Wagonowej. Spotkanie jeszcze w tym tygodniu. Popytałem po znajomych, wychodzi że to stabilna firma

kgk

Można się nie zgadzać ze wszystkim, nie wszystko musi się podobać na miły Bóg ale generalnie tak wygląda praca fizyczna a zec akurat jest całkiem porządny. Normalna firma

Kapi
@kgk 03.01.2019 19:11

Przyzwyczajony do pracy jestem wkoncu pracuje w zawodzie od lat wiec zadne halo nie pierwsza firma standardy podobne jak wszedzie warunki dobre co wiecej robi sie i juz

LP
@Kapi 07.01.2019 11:11

Czyli jakie mniej więcej? Stawka jaka? Pon-Pt? Nadgodziny?

LP
@Kapi 07.01.2019 11:11

czyli jakie mniej więcej? Stawka jaka? Pon-pt? Nadgodziny?

Tymon

przymierzam sie do zmiany firmy bo tu gdzie robie jest coraz gorzej, zalegaja z wyplatami, a to wiadomo nie wrozy dobrze stad pytanie, nie szukaja kogos u was? jakie warunki?

Dominika
@Tymon 08.01.2019 15:11

Nie opowiem Ci o warunkach pracy w firmie ZEC SERVICE, bowiem nie jestem jej pracownikiem. I niestety - nigdzie nie znalazłam ich ogłoszeń z ofertami pracy, choć próbowałam je dla Ciebie odszukać. Jeśli nikt Ci nie udzieli odpowiedzi, to z takim pytaniem możesz już śmiało zwrócić się bezpośrednio do nich dopytać o ewentualny wakat: biuro@zec-service.com.pl Interesuje Cię jakaś konkretna posada?

Tymon
@Dominika 09.01.2019 19:33

i tak to jest, tutaj sie wszyscy udzielaja, wiem z stad kto z kim u was sypia, a jak czlowiek zadaje konkretne pytanie, bo potrzebuje pomocy w znalezieniu pracy to juz nie ma komu odpisac... brawo ludzie. brawo gowork

nosferatu
@Tymon 10.01.2019 10:49

Tymon dużo już zostało napisane więc teraz w skrócie, warunki mniej więcej takie jak wszędzie z drobnymi różnicami, dla mnie na korzyść dla ZECa, być może kwestia przyzwyczajenia. Większość pracowników jest zadowolona, zna się na pracy, da się dogadać zarówno z chłopakami jak i kierownikiem/ctwem. Jak chcesz się czegoś konkretnego dowiedzieć to sprecyzuj pytanie. Następnym razem jak odwiedzę go worka postaram ci sie odpowiedzieć, a teraz się już nie dąsaj

Dominika
@nosferatu 16.01.2019 11:49

Świetnie, że wykazujesz się chęcią pomocy innym użytkownikom. Skoro posiadasz merytoryczną wiedzę na temat tego, jak w ZEC SERVICE wygląda praca, to będziemy wdzięczni, jeśli zechcesz - przy okazji kolejnej wizyty na GoWork - ją przekazać. Jakie są w tej firmie możliwości rozwoju zawodowego? Możesz nam coś o tym opowiedzieć?

Jacek
@nosferatu 16.01.2019 11:49

W jakich godzinach się tu pracuje? Chodzi mi o to, czy jest system jednozmianowy, czy dwu?

lel
@Tymon 08.01.2019 15:11

Uciekasz z MDS Systems?

Asystentka ds. rekrutacji
Zweryfikowany użytkownik
@Tymon 08.01.2019 15:11

Witam serdecznie, Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi. :) Obecnie pojawiły się u nas oferty pracy. Jeśli byłby Pan zainteresowany, miał jakieś pytania, uprzejmie proszę o przesłanie maila na adres: rekrutacja@zec-service.com.pl, tak będzie nam po prostu łatwiej utrzymać kontakt. :) Pozostaję do dyspozycji. Życzę miłego dnia. Asystentka ds. organizacji i kadr

Asystentka ds. rekrutacji
Zweryfikowany użytkownik
@Jacek 16.01.2019 20:30

Witam serdecznie, System pracy zależy od obejmowanego stanowiska. Może być 1-zmianowy jak i 3-zmianowy, zależy o jakie konkretnie stanowisko Panu chodzi :). Zachęcam do kontaktu na adres: rekrutacja@zec-service.com.pl , zapewni nam to sprawniejsze odpowiadanie na pytania. Pozostaję do dyspozycji. Życzę miłego dnia. Asystenka ds. organizacji i kadr

obserwatorium

Widzę, że sporo jest wypowiedzi, które są nieprawdziwe i mają na celu tylko oczernienie firmy ZEC. Ludzie to forum jest po to by wymienić się informacjami jak się pracuje, a nie kto z kim sypia, kto gdzie z kim pije, kto czym jeździ, czy kto jest czyim wójkiem ciotką bratankiem. Te informacje tylko dezinformują i wprowadzają zamęt. A widać, że niektóre wypowiedzi mają tylko taki cel.

Dżejms
@obserwatorium 14.12.2018 20:34

To efekt domina. Wystarczył jeden post, żeby uruchomić machine. Ale to nie powinno dziwić. Ludzie znaleźli tu miejsce na wyrzucenie z siebie tego jak widzą firmę od środka, powiedzenie głośno jakie relacje tu panują. I niestety maja rację. A administratorowi radzę pousuwac nazwiska. Chyba, że Strus Rododek daje błogosławieństwo na łamanie prawa. Bo w starożytnej Grecji to o rodo nie mieli pojęcia.

Dominika
@obserwatorium 14.12.2018 20:34

Niestety - czasami nie jesteśmy w stanie do końca zweryfikować, które wypowiedzi zawierają prawdziwie informacje, a które już z kolei nie. Poruszyłeś jednak bardzo istotną kwestię, to forum nie jest do dyskutowania o prywatnych sprawach, lecz do wyrażania opinii na temat pracodawcy, jakim jest ZEC SERVICE. Może zatem Ty coś na nim dodasz? Czy wysokość wynagrodzenia jest tam adekwatna do wykonywanej pracy?

Oj Dominika Dominika..
@Dominika 17.12.2018 12:24

Dominiko jesteś moderatorem tego profilu więc może zamiast rozkładać bezradnie ręce i mówić "że niestety czasami nie jesteście w stanie wszystkiego zweryfikować" po prostu zaczniesz interweniowac? poza tym jakiego wszystkiego? Ludzie tu oficjalnie łamią już nie nawet regulamin goworka, i nie mówie nawet o elementarnych zasadach przyzwoitości, kultury o tym nawet nie marze ale łamią zwyczajnie prawo..

Dominika
@Oj Dominika Dominika.. 29.12.2018 17:10

Dziękuję, że zechciałeś przekazać tu swoje uwagi. Jestem jednak zmuszona jeszcze raz powtórzyć: naprawdę czasami nie jesteśmy w stanie zweryfikować tu pewnych rzeczy. Ale jeśli ktoś łamie w swoim wpisie regulamin serwisu, to administrator niezwłocznie je usuwa - tego możesz być pewien. Odpowiesz już na zadane wcześniej pytanie? Jak przedstawia się wynagrodzenie w ZEC SERVICE? Jest już w miarę wystarczające?

anonim
@Dominika 30.12.2018 13:16

stawka jest przyzwoita, gdyby nie była to większość zamiast mówić jak im źle by się zwolniła bez skrupułów mi bardziej chodzi o to że praca jest cały czas, nie ma okresów przestoi że jesteś w lesie

JJ
@obserwatorium 14.12.2018 20:34

ludziom sie nudzi i sensacji szukaja a po drugie tak latwo pomylic forum z blogiem wiec co sie dziwisz

Piotr

Jak zarobki? Ktoś podpowie.

nik

wydaje mi sie ze taka sama umowe podpisywalem jak kazdy inny. to ze umowa z siedziba i praca na miejscu moze nie jestem jakis edukowany ale co bysmy wszyscy w jednym budynku robili? a codo zarabiania biore tyle co inni chlopacy z ktorymi robie i nie gloduje a jak to jak ktos napisal "dla zachowania resztek godnosci pierzemy sobie w rekach ubrania" to ja dla zachowania resztek godnosci tego nie skomentuje, resztek bo az sie we mnie gotuje jak czytam takie cos, ale to sa uroki mlodych pracowniko. werwe maja, sile maja ale wszystko pod dziub by chcieli

Dominika
@nik 19.12.2018 08:25

Najważniejsze jest to, że ostatecznie jesteś zadowolony z warunków pracy, jakie stwarza Wam ZEC SERVICE. A długo już pracujesz w tym przedsiębiorstwie? Jeśli byłbyś tak uprzejmy, to zdradź Nam jeszcze, jak wygląda tam kwestia związana z ubezpieczeniem zdrowotnym. Czy każdy pracownik ma do niego pełny dostęp?

Sofokles

Droga Sofistko , Twoje hipotezy bliższe są sofizmatom niż elokwentnej sofistyce, ale skoro rozmawiamy na argumenty i nazwiska chetnie wynienie kilka - zacznę od stwierdzenia "czy nie jest prawdą jest, że..." - Pomimo umowy stałego zatrudnienia z siedzibą we Wrocławiu przy ul.Łowieckiej lub Siechnice pracownicy są posrednio zmuszani do wyjazdów w tzw delegacje do Rybnika, Krakowa, Jaworzna, Głogowa oraz Gryfina , gdzie wykonują prace kilka miesiecy pod rząd ,gdy prawnie takie wyjazdy powinny trwac nie dłużej niż 3 mc ? bywa , że siedzą 8-9 mc w roku poza domem ,pomimo faktu ,ze podpisali umowe gdzie siedziba firmy we wrocławiu ,gdzie rzekomo powinny pracować na stałe ? - Pracownicy będący już na delegacji dostają pełną dietę tylko kiedy są w pracy , czyli posrednio są przymuszani do wykonywania jej także w soboty i niedziele ,aby nie musiec z włąsnej kieszeni dokłądac do noclegu ? - Została ograniczona ilosc ubrań roboczych dla fizycznych ,obecnie 3 komplety z możliwoscią prania co dwa tygodnie , nawet będac w delegacji 300km od siedziby firmy, w zwiazku z tym zmuszeni są do prania ubrania recznie na kwaterach aby zachować resztki godnosci i wizerunku firmy ,której nie opłąca sie wysyłac busa po brudne ubrania,ale opłaca wysyłac ludzi w delegacje ? - Pracownicy są przymuszani pod pretekstem zwolnienia do swiadomego łamania etyki pracy , wykonując ja ponad normę okresloną w kodeksie pracy ,czyli dużo wiecej niż 12h ? ( nadgodziny wpisywane jako ryczałt) Gdzie wielokrotnie przepisuje sie tych samych pracowników z jednego polecenia 8-16,na kolejnę drugiej zmiany 16-22 , a nawet 24h na dobę ? dowody są chociażby u Inspektora D.Dziurowicza ,Wróbla lub Grala w Rybniku ,w zwiazku z tym firma celowo zrezygnowała ze stałego przedstawiciela bhp podczas remontów ? Czy prawdą jest , że Robert.S kierownik działu , przyjechał do Gryfina aby w asyscie starszego mistrza Zdzisława.Ż zastraszyc i zmusic fizycznych do pracy w wymiarze 12h w tygodniue oraz soboty i niedziele , pod pretekstem zwolnienia z pracy całej grupy ? ( tutaj również są dowody w formie audio-wideo) czy kłamstwem jest ,że pracując na hucie w Głogowie przez ponad 8 miesiecy , celowo nie wykonywano pracownikom badań na zawartosc we krwi smietelnego arsenu i ołówiu , mimo , że takie było zalecenie/warunek KGHM w kontrakcie,zrezygnowano z tego ze wzgledu na napęty termin wykonania prac ? a propos huty w głogowie kolejne pytanie Czy kłamstwem jest ,ze pierwsze miesiąc ( przepompownie) były wykonywane dla obcej firmy która miałą problem w realizacją, czego wynikiem był opózniony start prac z zakresu sec-service ? --------------------------------------------------------------------------------------------------- To zaledwie kilka przykładów , z wielu, które mogę tutaj wymenić Łatwo obserwować rzeczywistosć poprzez pryzmat "różowych okularów" zwłaszcza siedząć na miejscu w biurze. Dużo wstydliwych faktów jest celowo zatajanych, aby uniknąc kompromitacji w wyscigu o stanowisko. Droga Sofistko ,twierdzisz ,że jest ci ciezko gdy pracujesz wiecej niż 8 godzin i póżno wracasz do domu - wyobraż sobie ,że są ludzie w tej firmie którzy pracują cieżej od Ciebie , mają dłuższe dniówki (12 h) i nie mają możliwosci, aby wrócic do domu ze wzgledu na to że zostali przymuszeni do pracy w delegacji ponad 300km od rodziny... Jesli w którymś z powyższych stwierdzeń jest nieprawdziwych , prosze o zgłoszenie tego do odpowiedniego organu i sciganie z art.212kk . Pozdrawiam.

Sofistka
Zweryfikowany użytkownik
@Sofokles 12.12.2018 20:56

Dzień dobry, niestety, ale sofistyka zawsze bazowała na sofizmach, a i względem swojej elokwencji myślę, że mam się całkiem dobrze. :) To tak gwoli ścisłości. Mój pseudonim nie odwołuje się jednak do prawdziwej sofistyki. Jest to najzwyczajniej w świecie gra logiczna mająca na celu ukazanie paradoksu dwulicowego oblicza niektórych... . Tak to bliżej mi do Platona. :) To też tak nawiasem mówiąc. Po drugie, zawsze byłam pełna szacunku dla ludzi pracujących fizycznycznie i nigdy moje komentarze im w żaden sposób nie ubliżały. One odwołują się jedynie do co poniektorych Państwa - zwłaszcza sumień, bo każdy kij ma dwa końce. Łatwo wylewa się falę hejtu w jedną lub w drugą stronę niczego nie rozumiejąc, wyłączając się przy okazji z przyzwoitości i empatii do drugiego czlowieka. Stąd nie rozumiem ludzi, którzy uśmiechając się do kogoś na korytarzu, tak na prawdę go nie szanują i po cichu knują plan jakby to móc go zgnębić (w każdym tego słowa znaczeniu). A jeśli już to robią na "anonimowym" forum publicznym to prosiłabym mieć na tyle cywilnej odwagi, by robić to z imienia i nazwiska i podawać na to rzetelne argumenty, tylko tyle. Odnosząc się do kolejnej kwestii, nigdy nie twierdziłam, że mi ciężko czy lekko, ponieważ mój niedawny komentarz nie dotyczył mojej osoby, więc musi Pan zgadywać dalej. Jestem jedynie postacią, która stara się zrozumieć zarówno fizycznego robotnika jak i kadrę. Jestem wiec otwarta na dialog, co nie znaczy, że będę co chwilę zaśmiecała ten portal podobnymi do powyższego sprostowaniami, nieprzydatnymi dla ludzi szukających konkretnej pracy. :)

Nick
@Sofokles 12.12.2018 20:56

Sofokles daj się zweryfikować jak sofistka to może ci uwierzymy. Nie rozumiem tego waszego hejtu. Praca w energetyce jest ciężka. Ale jeśli wam to tak dolega to może warto zmienić branżę. Można zawsze cos zarzucić ale nie to że się ZEC nie rozlicza za wykonaną pracę płacąc przy tym zusy i podatki i kasa jest zawsze w terminie. Nadgodziny tez są, ale pokażcie mi gdzie ich na remontach nie ma. Poza tym na miejscu to ulubiony sosob niektórych żeby dorobić. Najpierw praca nie wre, a potem trzeba przyjść w sobotę bo placą wtedy setki. A tak w ogóle to niestety niektórzy to nawet 8 h nie pracują tylko najpierw o 6 do szatni (zamiast w miejscu pracy) potem na rozprowadzenie tak do 6.45 , za kwadrans 9 na śniadanko tak co najmniej do 9.30 potem od za kwadrans 10 z powrotem do pracy i byle do13-13.30 bo potem migiem do szatni pod prysznic (byle o 14 już 10 metrów za bramą być)… Do roboty się wezcie to nie trzeba będzie stale w nadgodzinach nadganiac

Pracownik

Na Malcie wszystko zgodnie z planem jest czas na pracę i relaks po pracy . Nadzór wie co powinien wymagać i realizuje założone cele . My pracujemy na wysokim poziomie rzadko ktoś stoi. Po pracy bawimy się razem przez co wpływa to pozytywnie na atmosferę. Firma zapewnia nam pełne wyżywienie i godny hotel.

fhghgjgj
@Pracownik 10.12.2018 11:27

Z tego co wiem ludzie zostali zobowiazani do podpisania umowy na prace w delegacji , gdzie musza pracowac po 12h/ 7 dni w tygodniu , czas na zabawe na pewno mają ,ale przełożeni zwykłych pracowników fiycznych , bo od lat,to własnie na nich zeruje sie najmocniej. Podejrzewam,że po 12 godzinnych dniówkach mało kto ma siłe na cokolwiek . Natomiast kierownicy/mistrzowie/prezesi chodzą pijani po korytażu hotelowym, właczają alarmy , wymiotująi wypróżniają sie gdzie popadnie. Ciesząc sie swoim sukcesem :D Takie jest włąsnie prawdziwe oblicze tej firmy ,wyzysk pracowników fizycznych kosztem szybkiego wzbogacenia sie tych na wyższych stanowiskach. Wiecie ,że urząd skarbowy interesuje sie waszymi finansowymi przekrętami z pracy za granicą - cern/hajfa/matla? Czy powiedzieliscie już pracownikom,że mie maja odkłądanych składek gdy wykonuja prace na malcie ?

Sofistka
Zweryfikowany użytkownik
@fhghgjgj 10.12.2018 16:11

Witam, zacznę od razu w prost... Nie wstyd Wam ludzie? Opieracie swoją wiedzę na domysłach i dopowiedzeniach, jeżeli nie, to proszę o fakty, daty, nazwiska. Żadnych konkretów... tylko dwulicowość, zawiść i nienawiść. Lepiej przecież patrzeć z klapkami na oczach niż myśleć perspektywistycznie. Lepiej oczerniać kogoś, kogo się tak na prawdę nie zna. I stanę tu w obronie "góry" , tych złych dyrektorów i prezesa, którego besztacie Szanowni Państwo na lewo i prawo (pomijając postacie p. Demianiuka i Oglozy). Czy zastanowili się Państwo, ile nerów, ile wyrzeczeń kosztuje Waszych przelozonych kierowanie zespołem? Niektórzy wychodzą po ośmiu godzinach pracy. Wasi przełozeni siedzą nieraz dluzej lub przenoszą pracę do domu, jeżdżą po klientach itp. , by te 300/400 zatrudnionych osób nie wylądowalo na bruku przez "krety" działające w niezrozumiały mi sposób na niekorzyść firmy. O tym nikt nie myśli. Macie Państwo przed oczami zachowania z Malty 2 osób (zresztą przeze mnie wyżej nadmienionych) nieodpowiedzialnych, którzy nigdy nie powinni znaleźć się na stanowiskach, na które trafili, którzy powinni zostać zwolnieni dyscyplinarnie, ale, że ludzie są tylko ludźmi, zatem przyjmując kogoś do pracy Wasza tzw. Góra patrzy się na kompetencje, dając kredyt zaufania, który został poważnie ostatnio nadwyrężony. Zwolnienia? Redukcje? Czy Państwo zdajecie sobie w ogóle sprawę, że gdy Wy wyzywacie ludzi od Drekulcow, od najgorszych, Ci właśnie ludzie pracują na to, aby te 300/400 zatrudnionych miało dalej swoją pracę? Wstyd! Wstyd mi za tych z Państwa, którzy patrzą się jedynie na czubek własnego nosa i robią wszystko, aby tych ludzi zmieszać z błotem. I drugie, co mnie zastanawia, czy myślą Państwo szerzej, pisząc o przekretach, łamaniu prawa przez firmę? M. In. Czy zdają sobie Państwo sprawę z tego, że takie sugestie podchodzą pod odpowiedni paragraf? Więc, powtórzę się, jeżeli mają Państwo fakty, które sugerują czynności przez Państwa sugerowane, sama sugerowałbym skierowac się do odpowiedniego organu niż wpisywać bzdury na forum do osób z firmą nie związanych, szukających pracy, którym nie chce się patrzeć na co poniektóre słowne przepychanki. Reasumując, jeżeli Państwo macie swoje zdanie w tej kwesti to takie jest moje. Pozdrawiam.

zaniepokojony
@fhghgjgj 10.12.2018 16:11

dobrze, że ostrzegasz ... to (usunięte przez administratora). Czy (usunięte przez administratora)nie dotarła jeszcze do Wrocławia? Chyba wszystkie(usunięte przez administratora) zostały oswobodzone? Jak nie to może trzeba zadzwonić do (usunięte przez administratora), by wysłał jakiś oddział (usunięte przez administratora)

Krrejg

To jest właśnie gowork, ahoj bezkarna anonimowosci! i wlasnie dlatego wolnosc slowa konczy sie na 212 art kk, a i ztą anonimowoscia tez bym sie tak nie spieszyl.pozdrawiam

AntyOla

Czytając opinie, od jakiegoś czasu wydaje mi się, że część z nich piszą osoby spoza ZEC Service. A wręcz ludzie, którzy chcą oczernić naszą firmę. Może czasami są problemy i zdarzają się sprawy, które mi się nie podobają, ale z pracy i atmosfery jestem zadowolona.

Dżejms
@AntyOla 07.12.2018 22:50

Anty-Ola. Myślę, że tu ferment sieją właśnie te osoby, które pracują. Bo najlepiej wiedzą co tu się dzieje. Wystarczy spojrzeć na marionetki, które nieustająco modlą się przy sekretariacie. A z imieniem Ola od razu nasuwa mi się Strus Pedziwiatr z notesikiem, pelnynocnik od jakości czyli od wszystkiego. Wykopal dół pod głównym bhp, został kierownikiem po cichu i zapewne po to by donosic na wszystkich dookoła. Bo oprócz spraw na 5 sekund to nic innego nie robi.

Harpun
@Dżejms 09.12.2018 09:32

Dużo jest osób co robi wiatr na korytarzu chodzi tylko po kawe sypie mało śmieszne żarty chodzi na angielski odbija się na bramie tak że nigdy nie jest 8 godzin a mimo wszystko ma przychylna opinię DH i nigdy nie wyleci .

Sofistka
Zweryfikowany użytkownik
@Harpun 09.12.2018 23:49

Widzę, że lajków robi się tyle, co na f-b... Przedstawienie trwa... Skoro więc wszyscy Państwo sądzicie, że jesteście anonimowi to proszę o konkrety... Proszę podać nazwiska tych osób, o których piszecie, jeśli z taką łatwością przychodzi Państwu osądzanie. A może mamy tu do czynienia z Sądem Absolutnym w postaci Państwa, bez możliwości obrony stron, o których mowa? Nasuwa mi się pewnien tekst: "Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem", ale Państwa to przecież nie dotyczy....

Szzz

Pracuje w firmie od kilku lat i mam wrażenie, że @Olga nie masz pojęcia co się dzieje w naszej firmie.

Olga
@Szzz 07.12.2018 20:02

Tak a przenoszenie 2 kobiet do zupełnie innego działu po urlopach macierzyńskich na pracę poniżej swoich kompentencji? Zresztą 1 miała już wypowiedzenie.

Dominika
@Szzz 07.12.2018 20:02

Musisz mieć na uwadze to, że każdy z pracowników firmy ZEC SERVICE może mieć zupełnie różne zdanie na temat pracy tam. A więc starajmy się tu raczej nie generalizować w ten sposób. Dlatego też zachęcam Cię do tego, abyś przedstawił tego pracodawcę, uwzględniając jedynie swój punkt widzenia. Czy wysokość wynagrodzenia podstawowego w ostatnim czasie zwiększyła się?

Zorientow
@Olga 07.12.2018 23:00

Jeda znich to Pani "pracuje pól roku..." Przed macierzyńskim non stop była na bezpłatnym urlopie i zwolnieniu. Z innej firmy by ją wylali jeszcze przed ciążą. A druga przepraszam tylko przez ciążę wróciła do pracy więc ja Drakulec musiał gdzieś dać.. Przez takie nie chcą zatrudniać dziewczyn.

tylko śmieszek

Sory, że osobno @smieszekchichotek ale nie da się tego nawet skomentować pod postem. Podciotek? Nadwujkiem jest podciotek ? jak tak nagadałeś to pozdro.

Olga

Atmosfera jest toksyczna rzekłbym bardzo oczywista. Bo kotalka w biurze nie ma to się nikt na nikogo nie gniewa. Dziwne wiadomości wciąż przychodzą może kogoś oswobodzą. Uśmiech sztuczny zawsze jest bo bez niego trudno ból pracy znieść. Jednak nikt się nie przejmuje niech sobie stary nad wszystkim główkuje . Ważne że wycieczki firma nam funduje i kasę na 10 dotrzymuje a nawet srogie podwyżki szykuje już nie jeden je rozparcelowuje i do dywidendy i prowizji rocznej się szykuje i fury firma nam pucuje . Czas zmienić audi już nowe auto w oot się szykuje tylko cicho nikt tu nie plotkuje - tak się tu u nas miło pracuje. 10 lat temu to było teraz się wszystko popi********.

Wierny
@Olga 04.12.2018 07:44

Sami wychowaliscie wrzod a teraz narzekanie. Jak chodził stary po działach i pokojach i się pytał jak się sprawuje to każdy mówił że ok że super i nie umiał się postawić i prawdy powiedzieć. Teraz nawarzyliscie piwo to będziemy je pić. Narzekanie nie pomoże .

Jakto
@Olga 04.12.2018 07:44

Podwyżki ? Chyba w DT bo w DH raczej nie... jedynie Ci co poza pracą też się koleguja.

zadowolony

Ja pracuje w firmie od trzech lat. Wcześniej były różne firmy. Nigdzie nie pracowało mi się tak dobrze jak tu. Koledzy są otwarci i znaj się na robocie. Social na porządnym poziomie. Zarobki mogły by być wyższe ale to jak wszędzie. Ja jestem zadowolony, jest spokojnie.

kali
@zadowolony 16.10.2018 06:00

noi płynność zleceń, ze nie ma przestoi. lepiej jak za dużo roboty niż za mało

zainteresowany

zastanawiam sie czy do was nie przejsc tylko jak u was z urlopami, robia problemy są czy da sie dogadac no i jak macie z nadgodziny?

Jasio
@zainteresowany 23.11.2018 10:43

Urlop poza okresem remontów czyli zima jak idziesz w wakacje to nie utozsamiasz się z firmą i będzie to zapamiętane. Nadgodziny są zawsze :) rzadko ale zdarza się że nie wypłacane w całości tylko obciete. Jak czasem "sypiesz" w szczegolnosci na przełożonego masz wszystko na czas i można się dogadać.

Dominika
@Jasio 23.11.2018 12:55

Naprawdę wyraźnie widać, że dysponujesz dużą wiedzą na temat zasad funkcjonowania firmy ZEC SERVICE. Ciekawi jesteśmy, jak długo i na jakim stanowisku jesteś tam zatrudniony - zdradź to w swoim kolejnym poście. Czy oferują tam wynagrodzenie adekwatne do wykonywanej pracy?

oficer

co tu się dzieje ? ktoś tu jeszcze pracuje czy cały biurowiec siedzi i tylko bierze służbowy samochód i jedzie w służbowej sprawie to tu to tam ? Wyjazd na budowę odkąd wprowadzono samochody służbowe to w poniedziałek a powrót w piątek o 11.00. Panowie to wszystko widać na GPS- poczekajcie aż rynek się skurczy .

Dominika
@oficer 20.11.2018 13:15

Fajnie, że zechciałeś aktywnie uczestniczyć w dyskusji. Jednak powinieneś raczej skupić się na przedstawieniu, chociaż niektórych, aspektów pracy w firmie ZEC SERVICE. Oprócz podstawy można tam jeszcze uzyskać premię?

pilnie

orientuje sie czy nie szukają kogoś na już?

Dominika
@pilnie 09.11.2018 11:11

Masz szczęście, ponieważ ZEC SERVICE aktualnie poszukuje monterów i spawaczy. Ich ofertę bez problemu znajdziesz w Internecie. Do głównych obowiązków na tych stanowiskach należałby między innymi montaż instalacji centralnego ogrzewania oraz zapewnienie prawidłowego funkcjonowania instalacji grzewczych. Byłbyś zainteresowany pracą w takim charakterze?

pilne
@Dominika 09.11.2018 12:17

Dominika podesłać ci CV, bo rozumiem, że zajmujesz się rekrutacją?

Dominika
@pilne 09.11.2018 13:19

Niestety, chyba źle mnie zrozumiałeś. Nie jestem zatrudniona w firmie ZEC SERVICE. Jestem jedynie moderatorem tego wątku, który chce Ci pomóc w zebraniu wiarygodnych informacji o tym pracodawcy. Znalazłam kontakt do nich: http://www.zec-service.com.pl/ Możesz wysłać swoje CV poprzez formularz kontaktowy. Zrobisz to zatem?

brudny harry

Pracuje od lat, od kiedy zaczolem dużo się zmieniło ale to chyba wszędzie czas nie stoi w miejscu

starszy pan
@brudny harry 26.10.2018 10:08

zaraz zobaczysz już malte sobie obiecują kto jedzie w grudniu na tydzień, jak zwykle te same nazwiska , ciekawe czy umowy dadzą do grudnia kupa czasu czy znowu z dietą będzie lipa bo firma nie ma konta w euro , ja nie jade na te 'wczasy" a ludzie sie przepychają, lista pewnie zamknieta chociaż patrząc na ostatni gorzów będzie luźniej

Dominika
@brudny harry 26.10.2018 10:08

@brudny harry Ale to dobrze, że mimo tych zmian, o których wspominasz w dalszym ciągu pracujesz w ZEC SERVICE. Jesteśmy jednak ciekawi, czym się tam dokładnie zajmujesz - powiedz nam zatem. A czy wysokość wynagrodzenia różni się tam w zależności od stażu pracy?

Serek
@starszy pan 26.10.2018 14:45

Niech wasi kierownicy walczą o sprawę umów a wtedy będą. Siedzenie rano jak gtm przy stole na rozprowadzaniu i mówienie jak to źle to nic nie wnosi.

monter
@brudny harry 26.10.2018 10:08

dobrze się robi bo koledzy ze wschodu na nas robią a my tylko musimy ich pilnować , nie ma sprzeczek bo ich nie rozumiem

Dominika
@monter 31.10.2018 10:50

@monter Dobrze, że udzielasz się w tej dyskusji, ale Twój poprzedni komentarz jest dosyć niezrozumiały. Bardzo bym Cię zatem prosiła, abyś jeszcze raz spróbował nam przekazać to, co chciałeś poprzednio. A długi masz już staż pracy w ZEC SERVICE?

monter
@Dominika 03.11.2018 14:55

pracuje tu przeszło dekade , po prostu musimy mieć kolegów zza granicy którzy tylko na zegarek patrzą i liczą ile już zarobili, tak na nas pracują żeby tylko godziny biły, pokaż mi ktoś chociaż 1 z nich który sam jakiś mały temat po prowadzi jak oni mowią po pare słówek w naszym języku i wole już sam coś zrobić niż godzinę o tym gadać, już każdy ma to gdzieś i nawet się nie sprzeczamy po prostu nie tworzymy 1 grupy , polityka odkad pracuje bardzo sie zmienila i jest nastawiona tylko na zysk a nie na pracownika i jego poczucie w pracy

rosko

Praca jak praca nie ma co sie gorączkowac, nie jest zle. wyplakiwanie zali na forum nic nie zmieni.

Zadowolony
@rosko 05.11.2018 09:38

zaczynasz robotę jak dzisiaj w turowie nie ma rano nikogo mowisz o 12 że nocleg zalatwic i szkolenie trzeba zrobić i zaczynasz jutro a tak naprawdę w środę bo jutro szkolenie w sob zrobisz setki i tydzień minął dasz do podpisu km i kasa wlatuje a białe kaski się tłumaczą więc nie ma na co narzekać

vilko

Eee nie ma co tak wieszac psow, czlowiek wie co ma robic i leci i ja tam nie jestem niczym zaskoczony.

ja
@vilko 29.10.2018 14:45

Prawdę godosz, mówisz że się zwolnisz albo idziesz do konkurencji nawet jak nie idziesz i dostajesz podwyżkę. Znam takich co się zwolnili i wrócili za pół roku za dobrą stawkę większą niż chcieli podwyżkę jak pracowali . Zarobki idą w górę a praca ta sama albo mniej .

biurowy
@vilko 29.10.2018 14:45

Może Wy to macie możliwości tak jak się słyszy " tam złom sprzeda, tu rękawice , tarcze , druty a czasem i szlifierka wpadnie " i premia jest. Po to ten system jest wprowadzany aby każda para rękawic miała swojego posiadacza. Koniec ze starymi nawykami że robota nie udana jak spawarki czy szlifierki nie wyniósł ! Każdy jest prześwietlony ile miesięcznie tarcz zużywa i czy nie ponad normę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Sofistka

Jaki rym, taki pracownik... albo zapewne były pracownik (licho przecież nie próżnuje) . Szanowny Panie tu jest Polska, a nie Ameryka, żeby tak na każdym kroku wysuwać teorie spiskowe. Proponuję wybrać się na casting do Mam Talent, gdyż mają Panowie talent wybujałej wyobraźni. Mimo wszystko radzę na przyszłość bardziej trzymać się ziemi niż bujać w obłokach, a informacji szukać u źródła. P. S. Kapitan i jego statek, z tego, co mi wiadomo, mają się dobrze. Pozdrawiam. :)

- zgadnijktopisze

Nie polecam wam pracy z kilku względów: - twoje zarobki będą najniższe ,a obowiazki i wymagania wieksze niż tych ,którzy maja kogos znajomego/rodzine na wyższym stanowisku. Podobnie sytuacja ma sie z rozwojem zawodowym , nawet jesli jesteś najwydajnieszym pracownikiem działu, robisz 350h miesiecznie nadal jestes ostatnią osobą ,która jest zapisana na szkolenia spawalnicze. odnowienia/ wyjazd w delegacje za granice - w przeciwienstwie od tych którzy wchodzą kierownikom w (usunięte przez administratora) ale płaszczą sie i upokarzająprzed nimi. - pracując w tej firmie bedziesz posrednio szantażowany zwolnienim z pracy jesli nie bedziesz sie zgadzał na wyjazdy w delegacje , nawet w okresie swiatecznym podczas gdy protegowani będą jezdzic na intratne delegacje za dużo wieksze pieniądze. - Wszyscy boją sie cokolwiek powiedziec /sprzeciwic -z obawy na utrate pracy ,nie mówie tylko o fizycznych ,ale nawet o kierownikach działów. - delegacje liczone są tylko wtedy kiedy jestes w pracy , nawet jesli oddelegują Cie do Szczecina aby dostac dzienny ekwiwalent , musisz przyjsc w sobote i niedziele aby nie byc stratnym- oczywiscie jesli odmówisz wyjazdu - dostaniesz propozycje rozwiazania umowy z twojej winy ;) -(usunięte przez administratora) Jedynymi osobami któe powinny zostac usuniete dyscyplninarnie jest włąsnie tych dwóch których wymieniłem :) (usunięte przez administratora) Tacy ludzie włąsnie rządzą firmą zec service , chcecie w niej pracowac ? :D

Dominika

@Serek Cieszy fakt, że jest tu osoba, która ukazuje nam firmę ZEC SERVICE w nieco pozytywniejszym świetle. Ale proszę, żebyś zdradził nam, jak długo konkretnie jesteś tam zatrudniony, gdyż jest to dosyć istotne. Jaki rodzaj umowy Ci zaproponowano - masz umowę o pracę razem z jej przywilejami, czy pracujesz na zleceniu?

Adik
@Dominika 14.10.2018 13:58

No normalnie umowa o prace jest.

Dominika
@Adik 15.10.2018 14:55

@Adik W związku z tym to dobrze, iż ZEC SERVICE dba o swoich pracowników, oferując im stabilny rodzaj umowy. Myślę, że powinieneś podzielić się z nami tym, jak długo już pracujesz dla tego pracodawcy. A czy oprócz podstawowego wynagrodzenia macie możliwość uzyskania jakiejś premii uznaniowej?

Serek

Ja pracuje juz jakis czas. Nie mam z nikim zadnych zgrzytow, wiem co mam robic i czuje sie tam dosc swobodnie. Wiadomo ze czasem sa rozne dni ale generalnie ja nie narzekam.

Zatrudniony
@Serek 12.10.2018 10:58

Serek jak masz narzekać jak na nową Duster wystarczyło i gabinet obok prezesa

Zorientowany
@Zatrudniony 12.10.2018 15:23

Bredzisz gabinet dostał już dawno, a dacia to jednak nie jest auto dla dyrektora ;))))

Krzysiek
@Zorientowany 15.10.2018 15:05

To prawda. Duster to auto do obory a nie do biura. Jedynie auta klasy premium są akceptowane.

Fidbak

Przepraszam czy nie ma teraz jakichś ofert pracy? Nie szukają kogoś? Chętnie bym się zatrudnił, bo słyszałem dobre opinie o tej firmie.

elio
@Fidbak 12.04.2018 12:09

jest jakaś oferta w internecie. myśle że warto spróbować.

Dominika
@elio 17.04.2018 14:46

Polecam zatrudnić się w grupie elektrycznej. Cała grupa dostała od tego miesiąca podwyżki 300 zł wyróżniona za efektywną działalność .

Niedowiarek
@Dominika 11.10.2018 13:48

To chyba żarty? Prezes tamzaczynał i widocznie ma sentyment. A na Siechnice robie awarie za marne grosze

Info

A na rynku wróble ćwierkają, że zre może być już niedługo na sprzedaż

Zecec
@Info 09.10.2018 18:54

To może (usunięte przez administratora) kupi

mily
@Zecec 10.10.2018 12:22

on teraz budowlanka i księgowość bo jak masz tyle to trzeba wiedzieć gdzie upychać

Ja
@mily 11.10.2018 13:58

Poki da sie w pracy wyspac na miejscu i dorobic po pracy u znajomych to ja tu dalej zostane. Zaczną gonić to ucieknę

Elita

Jak to jest że w Zecu są elity i dostają propozycję wyjazdu po 4 tysiące nagrody dodatkowo (miesiąc pracy ) oprócz nadgodzin do Gorzowa czy teraz Rybnika. I co zniknęły znajomości? Czy są większe różnice niczym na Ukrainie.

spawacz
@Elita 11.10.2018 13:40

Zapytaj w toruniu ile obcy spawacz maja i to mlode byki a my to co mamy logo zec to logo do miski sobie wloze i dzieciom dam ?

obserwator

@nikt na szczęście kolesiostwo się skończyło z wywaleniem technicznego i jego protegowanego młodziana teraz oczekują wiedzy technicznej

Auris
@obserwator 06.09.2018 18:03

Kolesiostwo funkcjonuje nadal. Połowa kadry musiałaby być wymieniona, żeby zlikwidować (usunięte przez administratora). Niestety fatalnie pracuje się w takiej atmosferze, bo jak nie jesteś z kimś związany, jak cie nie łączą tematy (usunięte przez administratora) to tak naprawdę nic nie znaczysz. Nawet jak jesteś fachowcem. Przykre.

Bang
@obserwator 06.09.2018 18:03

Który to był bo każdy gada a nawet go nie widziałem ? Tu kazdy go chwali po katach a wiedzy technicznej to teraz kto ma ?

obiektywny
@Auris 07.09.2018 12:21

patrz diagpom kto tam i czemu rządzi

Auris

No to sobie zinterpretuj i porównaj.....

Sofistka
@Auris 08.09.2018 09:22

Witam, doradzam serdecznie Państwu zajrzeć raz jeszcze do słownika filozofii, a nie tylko googla, i przeanalizować dokładnie słowo "(usunięte przez administratora)", które jest ewidentnie tutaj przez Państwa nadużywane. Moim skromnym zdaniem kadra obsadzona jest przez ludzi, którzy zostali uznani za kompetentnych i nie nam jest to oceniać. Gdyby tak nie było, firma już dawno by nie funkcjonowała. Oczywiście, tak jak wszędzie są wady i zalety, ale człowiek nie jest tworem doskonałym, zatem i firma nie będzie niczym korporacja Googla, z prywatnymi przedszkolami, pokojami wypoczynku itp. Proszę zauważyć i zwrócić uwagę na realia, a potem oceniać. Jeżeli mam być szczera to najgorsze nie jest wcale nadmieniane przez Państwa "pokrewieństwo", lecz mąciciele, którzy nie wiadomo z jakich pobudek mają na celu zszarganie dobrego imienia firmy, na które ludzie zaangażowani, ambitni oraz pracowici pracowali wiele lat. Proszę też, aby członkowie dyskusji, którzy nie mają nic sensownego do powiedzenia, jak już bliżej Pani @Dominika wspominała - nie umniejszali poprzez swoje dziwne komentarze włożonej pracy nie tylko kadry, ale też ludziom ciężko pracującym na hali itp.

As
@obiektywny 07.09.2018 16:45

Kto i czemu możesz powiedzieć coś wiecej

Auris
@Sofistka 08.09.2018 13:35

Szanowna Pani. (usunięte przez administratora)w ujęciu potocznym oznacza "mieć kogoś za plecami". Pani skromne zdanie ma podłoże naukowe i jest to zrozumiałe dlaczego akurat Pani przywołuje tu słownik filozofii. Myślę, że nikt nie chce szargac opinii firmy, tylko po prostu wyraża swoje zdanie na temat panujących obyczajów i niesmacznej atmosfery.

pracownik

Jestem po rozmowach z byłym technicznym , dostałem propozycję pracy w nowym oddziale zre we wrocławiu na terenie kogeneracji na dobrych warunkach . Myślę że będą poszukiwali więcej osób z moich informacji wiem że jest duże zainteresowanie , więc kto chce nich się zgłasza bo wiem że mają póki co ograniczone miejsca.

Jasku
@pracownik 08.10.2018 10:14

Dzięki za info! Dobrze wiedziec bo z tego co piszesz to wyglada to calkiem sensownie i tez jestem zainteresowany

Mar
@pracownik 08.10.2018 10:14

To podpucha jest... Ale idzcie i czekajcie aż was (usunięte przez administratora) albo wyslą po Polsce. Zre musiałoby doplacac do tego interesu jeśli miałoby to być tylko na miejscu. Pewnie mają to wkalkulowane na początek ale potem Pan G.D. będzie się musial wykazac czyms więcej niż przechwałkami przy konsumpcji.

biedra
@pracownik 08.10.2018 10:14

UWAGA!!! wielka promocja w nowym oddziale wrocławskim zre, ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA, możliwe że pierwsze pierwsze 10 osób otrzyma samochód służbowy, pensje i dodatki, druga 10 pensje i dodatki, trzecia 10 tylko dodatki. Promocja jest ograniczona w czasie do 30.09.2018 r.

Zostaw opinię o ZEC SERVICE - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZEC SERVICE