Lisner

Poznań

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 235 ocen.

Opinie o Lisner

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lisner

widolub

Witam.Kupowałem wyroby waszej firmy ale obecnie tj.06.12.2017r kupiłem: śledziki na raz i podczas konsumpcji omal nie wymiotowałem bo wyciągnąłem z ust 35cm włos.W tej chwili chyba już nie kupię waszego wyrobu.

Goodys

Jak ktoś nie ma ambicji i zna swojej wartości to idzie tyrac do kombinatu gdzie panuje wyzysk i mobbing !

IZI
@Goodys 26.11.2017 18:54
Jak ktoś nie ma ambicji i zna swojej wartości to idzie tyrac do kombinatu gdzie panuje wyzysk i mobbing !...

Z LISNERA PRZYCHODZA LASKI DO RPC BEBO BO TAM LEPIEJ PŁACA SA JUZ 4 DZIEWCZYNY OD WAS.

Wyzyskiwany

Najgorsza firma !!!! W jakiej pracowałem ukraincow czyli nygusow tirami przywoza typowy (usunięte przez administratora) leserr ze wschodu ostatni wyjezdzajacy Ukrainiec na granicy niech zgasi swiatlo porządny Poznaniak nie powinien tam pracować ta firma i tak z czasem padnie , dzis nie te czasy dziś jest czas pracownika nie pracodawcy!!!!!!!!

Nonono

Szukają teraz do Działu Księgowości - warto? Jaka atmosfera? Jakie zarobki?

brazylia

Generalnie wyzysk i tyle . Typowy obóz pracy.

Zainteresowana

Witajcie. Dostalam oferte pracy bezposrednio przez firme. Na poczatku kokosow nie zaoferowali lecz czy jest jakas perspektywa na przyszlosc tam czy jak osiade na danym stanowisku to ani grosza wiecej . Jak tam jest ? Polecacie te firme ?

jarek

witam. pracowalem w tej firmie w 95 lub 96 roku o ile dobrze pamietam :) czy jest tu jeszcze ktos z tamtego okresu ?pamietam ze zaklad przeniesiono z wolsztyna (od 92 r tam dzialal) bo mieli problemy z oczyszczaniem sciekow . wybrano poznan gdyz na ul strzeszynskiej kiedys za komuny tez byla tam centrala rybna wiec zaklad byl pod taka produkcje przystosowany .pamietam ze na poczatku do poznania przywozono kobiety z wolsztyna ze starego zakladu .pamietam jak zaklad byl na samym rozruchu a sam pracowalem tam jako mechanik .kurcze to byly czasy : 2 brygadzistow na zakladzie i kierownik ktorego przez pol roku na oczy nie widzialem :) pamietam jak z kolega elektronikiem ( nazwisko Pastuszka) z rana okolo godz 9 bralismy z tasmy smazone rolmopsy :) kurcze mozna by pisac i pisac jakie wtedy odchodzily jazdy :) aaa taka ciekawostka : na poczatku pracy dostalem od brygadzisty karte obecnosci na ktora mialem sam wpisywac sobie godziny przyjscia i wyjscia z zakladu a ktora pod koniec kazdego miesiaca odddawalem jednemu z 2 brygadzistow .powiem wam tylko tyle ze w pierwszym miesiacu majac sporo nadgodzin w 96 r odbieralem wyplate okolo 1900 zl .pozdrawiam

Maja

@Zibo nie wiem, jak to wygląda w praktyce. Nie jestem pracownikiem Lisnera. Ale z praktyki ogólnej wiem, że umowa jest zawsze kluczem do wszystkiego i warto ją przeczytać bardzo dokładnie. Czy już masz to za sobą? @Jaca nie popieram takiego rozwiązywania problemów w pracy. Nie sadzę, że to cokolwiek rozwiązuje.

ZlotaRybka

Od teraz, doświadczonych oraz na przyuczenie ( na pełny etat), Lisner poszukuje obsady na następujące stanowiska: Pracownik Kuchni Operator Maszyn Homogenizujących Pracownik Linii Produkcyjnej Pracownik Pomocnik Produkcji Pracownik Dystrybucji Wewnętrznej Operator Wózka Widłowego Operator Maszyn Operator Maszyn - grupa myjąca Magazynier Działu Produkcji Brygadzista Mechanik Kandydaci z doświadczeniem z przemysłu spożywczego preferowani. Swoje podania, życiorysy można przesyłać na adres : rekrutacja@lisner.com.pl Wiecej informacji na stronach OLX i Lisnera.

Zibo

To jest jakiś hardkor w tej pracy , porazka na maksa

Maja

@Zibo to dostałeś się już do pracy, czy na razie masz na myśli rekrutacje? Nie poznałeś warunków zatrudnienia w firmie? Wszelkie są opisane w umowie, która zawsze warto przeczytać.

Nick
@Zibo 08.09.2017 23:40
Dostałem się , już pracuje ale umowy jeszcze nie mam. Czekam . A czy o czymś muszę wiedzieć? Co nie jest mówione jasno o tym ?...

Jezeli sie sprawdzisz to dostaniesz spolojnie tym bardziej ze ludzi potrzebuja.

Gall
@Maja 07.09.2017 08:09
@Zibo to dostałeś się już do pracy, czy na razie masz na myśli rekrutacje? Nie poznałeś warunków zatrudnienia w firmie? Wszelki...

Jakie są stawki i dodatki jeśli sie pracuje przez Agencję MANPOWER? Ile można wyciągnąć z nagdodzinami i weekendami?

Omm

Co do brygadzistow to prawda. Lenie smierdzace. Ale atmosfera fajna, wesolo jest i to umila prace. A [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba no niestety. Ale to tak jak wszedzie. Przeważnie 2 zmiany nocki rzadko, bynajmniej ja na produkcji jeszcże nocek nie mialam. Przeważnie magazyn i kuchnia. Zadnych nadgodzin nie ma. Wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma. Wszystko zalezy od nastawienia. Jezeli ktos musi pracowac bo pieniadze potrzebne to bedzie pracowal.

olka
@martuskka 08.09.2017 15:29
zgadzam się . co jak co ale na pensje i dodatki w lisnerze nie można narzekac bo wiele firm w poznaniu oferuje mniej . teraz je...

Ja pracuje w unileverku i mam 2500zł bez nadgodzin i premie co 4 mscy po 800zł wiec wasz zarobek a mój wy to macie z nadgodzinami a ja ze sb i ndz mam ponad 3 koła na reke wiec lisner słabo płaci zarobek liczy się bez nadgodzin.

Mark
@olka 18.09.2017 10:31
Ja pracuje w unileverku i mam 2500zł bez nadgodzin i premie co 4 mscy po 800zł wiec wasz zarobek a mój wy to macie z nadgodzina...

Tez tam pracuje ????

Zibo

Dostałam sie do lisnera, na pakowanie w pudelka , czy ktoś może mi powiedziec czy to nie jest akord? I jak wogóle tam jest ?

Maja

@mała a na jakim stanowisku pracowałaś dokładnie, że miałaś takie warunki? Ważne, żeby podając opinie precyzować szczegóły, żeby poszukujący pracy - a ofert pracy jest dużo - wiedzieli na czym stoją w Lisnerze.

Maja

@Luna czy te informacje się sprawdziły? Czy ktoś odbywał staż w Lisnerze? Aktualnie firma poszukuje wielu pracowników - w tym uruchomiona została rekrutacja na Stażysta (-tka) w Dziale Personalnym. Czy po ewentualnym stażu można liczyć na zatrudnienie?

Luna

Slyszalam ,ze lisner dal TERAZ podwyzki placy dla najemnikow . Czy to prawda ? I jaka to ma byc TERAZ stawka ? Kto cos?

Maja

@POLAK bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Przypominam, że komentarze nie mogą łamać zasad regulaminu.

max

Witam, Mam pytanie, pojawiło się ogłoszenie na Magazyniera Produkcji. Jak wygląda stawka brutto ? Zatrudniają przez agencje czy od razu przez firmę ? Cieżka praca ? Z góry dziekuje za odp.

Maja

Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w firmie, jednak bardzo proszę o nie skupianie się w komentarzach na poszczególnych pracownikach firmy. Szczególnie jeśli chodzi o podawanie ich danych personalnych. Przypominam, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu, w tym między innymi naruszać dóbr osobistych. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia co do pracy pracowników firmy, to warto taki problem zgłosić i załatwiać wewnętrznie. @jemioła wspominasz, o dużych brakach personalnych. Czy oznacza, to że w najbliższym czasie będzie łatwiej o dostanie się do pracy w firmie?

anonim

(usunięte przez administratora)

kura

Tam masz racje wylali go z Unilevera za kablowanie

jemioła

Obecnie jest ok 40 pracownikow z Ukrainy - po 20 na kazdej zmianie. Dramatu nie ma, ale dogadac sie trudno. Latem zamowienia zawsze spadają, wiec roboty mniej. W okresie urlopów dużo zamieszania za to pracy mniej. Dopiero w połowie sierpnia rusza sezon. Mechaników brak. Operatorów brak. Wózkowych brak. Dobrych ludzi brak. Dyscypliny brak. Pomocy brak. Fajnych dziewczyn za mało. :) A rekrutacje są .

ali
@jemioła 08.06.2017 20:54
Obecnie jest ok 40 pracownikow z Ukrainy - po 20 na kazdej zmianie. Dramatu nie ma, ale dogadac sie trudno. Latem zamowieni...

Duzo osób odeszło od was i niektórzy zatrudnil się i tzn dziewczyny w rpc bebo i mówili ze wypłata marna była na 3 zm w lisnerze no u nas sa zarobki wyższe i w unilewerze tez sa wyższe niż u was.

mała
@jemioła 08.06.2017 20:54
Obecnie jest ok 40 pracownikow z Ukrainy - po 20 na kazdej zmianie. Dramatu nie ma, ale dogadac sie trudno. Latem zamowieni...

pracowałam tam kiedyś i było jak było mokro ,zimno i dużo nadgodzin .czy pracuje tam jeszcze Konrad mechanik?

Jolka

W lisnerze Polakow maja gleboko w du..e. sila robocza przybyla z Ukrainy .DlA naszych sa wielkie dlugo terminowe odwolania . Po to zeby nie dac umowy . Popracujesz jakis czas I wypad . Albo dostaniesz odwolanie I sie nie doczekasz powrotu . Odradzam szkoda czasu . Tym bardziej ,ze praca ciezka w zimnych I wilgotnych warunkach .

Artio

Ogolnie powiem Tak .. bylo Milo ale sie skonczylo dla osob pracujach przez posrednikow .. byla praca I nagle nie ma na wszystkich dzialach . Ludzie pracowali niektorzy po dwa lata z nadzieja na umowy . J nagle bum .. odwolania . Nikt nic nie wie . Czy bedzie praca ,kiedy .I na Jak dlugo . I Jak tu sie mobilizowac . Brak perspektyw na pezyszlosc . Owszem niektorym sie udalo dostac umowy . Lecz nie na wszystkich dzialach jest Tak piknie . Pytanie Co dalej . ? Odp brzmi . Nie wiemy .

UKRAINCZYK

Jak nie praca w LISNERZE to jeden z drugim won !!!

Maja

@Rybciato ważna informacja, że w firmie zachodzą pozytywne dla pracowników zmiany. Benefity, o których wspominasz rzeczywiście są atrakcyjne. Czy mogłabyś jeszcze powiedzieć, czy benefity te oraz podwyżki dotyczyły wszystkich pracowników firmy, czy też konkretnych jej działów? @Rikson w przypadku nieodpowiednich zachowań poszczególnych pracowników takie sprawy najlepiej załatwiać wewnętrznie w firmie. Próbowaliście zgłaszać takie sytuacje, o których wspominasz?Rozumiem, że jednak odpowiada Ci praca w Lisner?

Rikson
@Maja 31.05.2017 11:38
@Rybciato ważna informacja, że w firmie zachodzą pozytywne dla pracowników zmiany. Benefity, o których wspominasz rzeczywiście...

Próby były, ale brygadziści w ogóle nie reagują, dla nich praca tylko ma być zrobiona a jak i że nie masz nikogo do pomocy to ich to nie obchodzi. Sami nic nie robią, siedzą na stołówce i spijają kawki a później Panią Brygadzistkę plecki bolą, albo jest zmeczona ;)

Jaca
@Maja 31.05.2017 11:38
@Rybciato ważna informacja, że w firmie zachodzą pozytywne dla pracowników zmiany. Benefity, o których wspominasz rzeczywiście...

" ...takie sprawy najlepiej załatwiać wewnętrznie w firmie" Nie wewnętrznie tylko poza firmą, najlepiej na parkingu wpie.rdol i samochód do remontu i rurka mięknie.

Rikson

Powiem tak, pracuje już tam trochę i szczerze powiedziawszy nie mam dobrej opinii na temat brygadzistów. Zachowują się jak swięte krowy, przychodzisz coś się zapytać to jeszcze wywracanie oczami że im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawracasz a jest tak że jeżeli jest problem to Ty później obrywasz a oni umywają ręce. Z pracą nie jest źle, raz lepiej raz gorzej, trochę się pozmieniało ale pod względem kultury niektórych osób to żenada. Ludziom słoma z butów wystaje a myślą że mogą traktować Cię jak popychadło. Nie można się dać, bo później będzie tak cały czas!

Rybcia

@Evelajn faktycznie sa pakiety medyczne ale jak dla mnie to jednak te darmowe dojazdy i obiady sa wazniejsze. Dla pozostalych zainteresowanych moge powiedziec, ze ostatnio nawet podwyzki byly takz e chyba bedzie coraz lepiej :)

Maja

@Evelajnchętnie dowiemy się więcej na temat tego co podoba Ci się w pracy w Lisner. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?

Evelajn
@Maja 29.03.2017 10:23
@Evelajnchętnie dowiemy się więcej na temat tego co podoba Ci się w pracy w Lisner. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy fi...

Nie bylam w biurze sie dowiedziec ale cos pamietam ze jakies pakiety sa np bilety do kina 50%taniej jak i jedzenie w restauracjach, basen, mozliwoac korzystania za darmo z uslug lekarzy roznych specjalizacji. Nie pamietam wszystkiego i dokladnie co tam jeszcze bylo

Dariusz
@Evelajn 31.03.2017 02:39
Nie bylam w biurze sie dowiedziec ale cos pamietam ze jakies pakiety sa np bilety do kina 50%taniej jak i jedzenie w restauracj...

Jak ktoś lubi tanie kino i tropiki to do Bridgestone ????

Evelajn

Hej bylam zatrudniona przez agencje i niedawno dostalam umowe od Lisnera. Mi sie podoba takze polecam

Maja

@Masadalej jesteś pracownikiem Lisner? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia i tego jakie są plusy pracy w firmie.

Polak

praca dobra dla os.Student,uczen,emeryt,rencista !!!wynagrodzenie uniemozliwia prawidlowy byt na tym padole !!!

Masa

Jest duzo pracownikow z ukrainy.Dlatego to jest twoje zycie i wybor pozostawiam kazdemu z osobna.Przyjdz przekonaj sie na wlasnej skorze jak sie tobie bedzie pracowalo czy takie miales oczekiwania ?!!!!.

Masa

Umowa na 7 dni :(

Masa

Witam.Do roboty rodacy LISNER wola !!!!

kik

mam umowę na maila, więc nie ma znaczenia dla mnie ile ich jest :D przykro mi, że masz 1600 ja mam zdecydowanie więcej :D

ja

jak się dostać do firmy przez te agencje Randstad?

kik

ja pracuje już przez firme Randstad ponad rok. co prawda są umowy krótkie ale caly czas są przedłuane. mam nadzieję, ze się nie zdziwie że mnie odwołąją, ale kierownik chce mnie na stałe. Praca spoko, wynagrozdenie też. Na produkcji bez nagdodzin ok 2000 tyś na reke. Umowy od początku o pracę wiec tez spoko. Kto chce pracować to nie narzeka, wiadomo że jak w każdym zakładzie do czegoś można się doczepić ale praocwałem już w tylu firmach i mam duże powrownaiei że tu jest ok.

Zaba 003
@kik 08.11.2016 14:54
ja pracuje już przez firme Randstad ponad rok. co prawda są umowy krótkie ale caly czas są przedłuane. mam nadzieję, ze się nie...

2000 tyś to masz w sezonie przez 2 mc he he nie wciskaj ludziom kitów bo nawet stałe końcówkowe nie raz nie widzą 2000 na końcu a pracę mają na maxa odpowiedzialną więc nie wkręcaj, a jak masz dostać umowę to czemu dalej przez firmę lizingową pracujesz? co wolisz mieć dużo umów o pracę bo chyba co tydzień?? czyż nie tak? no 1600 zł to się zgodzę ;-))))

Blackhole
@Zaba 003 09.11.2016 13:57
2000 tyś to masz w sezonie przez 2 mc he he nie wciskaj ludziom kitów bo nawet stałe końcówkowe nie raz nie widzą 2000 na końcu...

Ile to jest 2000tyś

Zaba 003

ogólnie robię to po raz pierwszy, ale myślę że jest to stosowne warunki pracy no cóż w sezonie łamie się kodeks pracy np 7 dni w tygodniu odrabia się święta w niedzielą i oczywiście duża rotacja ludzi spowodowana mobbingiem pracowników za przyzwoleniem brygadzistów, a kierownictwo no cóż udaje że nic nie widzi ludzie płaczą po kątach lub znikają z chwili na chwilę ogólnie trzeba tam mieć znajomości ciocia wujek mama albo inną rodzinę to jest szansa na przetrwanie a w innym wypadku daję max 2 dni. Ale żeby nie było to nie praca jest ciężka tylko LUDZIE którzy już tam pracują od X lat i zdaje się że pozjadali wszystkie rozumy i upokarzają nowych ludzi a brygadziści się śmieją, a kierownik nie widzi no tak to wygląda faktycznie szału nie ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa!!!

Uhuhra

Planowanie nadgodzin jest niezgodne z prawem, to nadajesz do PIP. Zróbcie zdjęcie pisma i wyślijcie do odpowiednich organów.

Zaba 003
@Uhuhra 03.11.2016 11:27
Pracodawca nie może stale zlecać pracownikom pracy w godzinach nadliczbowych. Stanowi to naruszenie przepisów o czasie pracy, n...

no widzisz a Lisner ma swój kodeks i podpisujesz umowę na 40 g w tygodniu a tyrasz 56g no cóż i kodeks no wiesz troszkę się w nim zmieniło i jak by to napisać mogą cię wykorzystywać ile chcą he he życie to nie bajka

Zaba 003
@urolog 30.10.2016 21:09
Zeby doradzać, to trzeba zapytac o okres rozliczeniowy nadgodzin nie pisac farmazony A w Lisnerze jest rok na rozliczenie nad...

coś mi się zdaje, że kp Panu obcy jest mogą zmusić do sobót i niedziel jeśli jest praca zmianowa byłam w PIP i gadałam z prawnikiem, ale nie wolno odrabiać świąt bo to już przesada a co kogo sezon jak robisz po 7 dni w tygodniu a od lutego zakład wykorzystuje twój urlop albo cię odwołuje bo nie ma pracy powinni wykorzystywać tylko połowę urlopu a zdarza się że wykorzystują prawie cały bo nie ma pracy a w lizingu można nawet zarobić 500zł za mc he he bo tak szaleją z odwołaniami. pozdrawiam

szczęściasz

hurrrrra wszystkie soboty pracujące BEZ PŁATNE nie ma to jak motywacja do pracy .......

ktoś

Czy przyjmują teraz do pracy?

ktoś

Czy przyjmują teraz do pracy?

Grzenas
@ktoś 10.10.2016 15:03
Czy przyjmują teraz do pracy?

Tak

lala

witam czy ta agencja manopawer jeszcze jest ,to nr bym chciała

anonim

(usunięte przez administratora)

PIP

Czy ty masz z glową ? 15.5 brutto to 10.8 netto Za 10zl mozesz byc nikim w Poznaniu !!!!! 168 razy 10= 1680 zl 500czynsz 500 jedzenie 70 internet 100woda 100prad 50smieci 59telefon 200zl paliwo 50ubezpieczenie 100 zl kultura buahahahahahha Zeby zachwala takie stawki to trzeba byc chyba debil3m. Jak tam pod deklem ? Od mocarza juz sie zagotowalo? Takie klepanie spowoduje ze pracodawca ma wytracone argumenty aby podnosic place buahahaha Co za wory :-) Wasza godzina pracy jest warta 180 gram frytek z KFC :-) no i pieknie. Pozdrawiam

B H O !!!!!

Witam. No dzisiaj widzialem na autobusie ogloszenie ze poszukuja do pracy :-) Jedno bylo dla mnie niezrozumiale. Zarobki chyba z tego co pamietam Uwaga !!!! Od 13.5 zl Do 15. 50 zł Rozumiem zmowe placową zachodnich bydlakow. Wiem ze pensja dla Was to koszt ktory umniejsza zyski transferowane z Polski. 15 z kawalkiem to sadtzm ktory stosuje Amazon :-) Pracowac 3 godz aby moc jechac autem przez godzine !???? Buahahhaahhahahahahahah Jedno mnie rozj3balo dzisiaj a mianowicie to 13.5 !!!!!!!! Za co ta stawka za lezenie !!!!??????? Takie ogloszenia to w jezyku Ukrainskim czy Bialoruskim i na ichnie trolejbusy chciwe patalachy. Zabraniak kupowania tego g...a !!!!!! Wypi3rdalać z mojej lodowki Panie doradca smaku !!!!!!!! Godnosc po przepracowaniu 168 godz i pala w oko palantom ktorzy pisza z nadgodzinami wyjade do 3000 !!!!!!!!! Palant !!!!!! Przeciwstawiam sie dymaniu moich rodakow. Chcesz dyrekorku zwiekszyc zyski ? Obetnij dobie pobory palo !!!!!! Pozdrawiam

hipo

Przez Agencję Randstad i jak się sprawdzisz to bezpośrednio. Randstad teraz rekrutuje.

anonim

(usunięte przez administratora)

hipo

najniższa ma być 12zł. brutto czyli 9 zł. netto - a lisner płaci 16zł. brutto na start, potem więcej.

hipo

najniższa ma być 12zł. brutto czyli 9 zł. netto - a lisner płaci 16zł. brutto na start, potem więcej.

hipo

Witam, czy to prawda, że na produkcji stawka godzinowa wynosi na start 11 zł. netto. potem 13zł.? Jeśli chce się dorobić to nie ma problemów z pracą w nadgodzinach płaconą plus 50% lub pracą w weekend i w nocy płaconych plus 100%? I jeszcze podobno dopłacają do mieszkania lub zapewniają kwaterę darmową pracownikom z poza Polski? ?? Jak tak to można zaoszczędzić.

asia

Jakie sa zarobki na produkcji ile max zarabiają dziewczyny z umowa na stałe w tym zakładzie i takie które długo tu pracują na 3 zmianyna produkcji i sa zwykłymi pracownikami i bez nadgodzin .

Fakt

Zarobki w lisnerze przez agencję pracy ramsztad zarobki na produkcji to 11 zł netto !!! Więc zarobić to można w Amazonie,bryczstone.W lisnerze to się można zapracować !!!

Zostaw opinię o Lisner - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lisner