Opinie o Brasco

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco

Pawel

Zostalem zwerbowany do Anglii jako stolarz we wrzesniu.Pojechalismy grupa 7 osobowa do Plymouth i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony z roboty, nie mowiac o miescie ktore przypomina Gdansk. Kasa taka jak obiecali, ja wybralem 13,54 Ł za godzine takze jest dobrze.warunki mieszkaniowe nawet dobre chociaz trzeba wspomniec ze hotel w ktorym jestesmy jest remontowany , troche halasu czasem jest. Jakby ktos hcial jakies informacje to piszczcie.

yeti
@Pawel 27.11.2017 12:21

to jest netto 13.54

Janko
@Pawel 27.11.2017 12:21

no Fajnie kiedy dostałeś odpowiedz o zatrudnieniu ? Pomagają w organizacji transportu czy na własna rękę ?

Staszek

Byłem na testach dla lakiernika ale z lakierowaniem nie miało to nic wspólnego. Oni chyba nie wiedzą czym zajmuje się lakiernik . Porażka.

Andrzej
@Staszek 22.01.2018 19:00

Byłem na testach dla mechanika nie miało to nic wspólnego z mechaniką.

Grzegorz
@Andrzej 24.01.2018 20:40

Możecie napisać coś więcej jak to wygląda i generalnie kogo szukają - ja jestem elektrykiem i rozważałem ich ofertę z Anglii. Pozdrawiam. Grzegorz.

Tadeusz

Pracuję w Niemczech jako kierowca na naczepie od prawie roku, jestem zadowolony z pracy. Tę prace dostałem dzięki pani Oldze, której bardzo dziękuję. Pani Olga zawsze służy pomocą w miarę swoich możliwości. Polecam jej usługi, ponieważ pracując tam nie znając języka, jest trudno, a pani Olga zawsze pomoże w trudnych sytuacjach.

Szkutnik

Witam czy ktoś pracował na yachtach w plymouth czy to prawda ze jest 19 funtów i ile wychodzi netto za tydzień

Slavo
@Szkutnik 11.01.2018 10:45

Ja mam samozatrudnienie i jestem na ponad 500 funciakow tygodniowo.

Ltd

Jest ktos kto pojechał na jachty za 19 £ jestem zainteresowany wlasnie tą formą

Zbyszek
@Ltd 18.12.2017 18:52

Ja także chciałbym sie coś więcej dowiedzieć

Slawek

Witam mam na imię Slawek pracujemy z kolega w Niemczech co do obsługi przez panią Olę jesteśmy bardzo zadowoleni jest bardzo miła i zawsze służy pomocą Polecam

Lukas

Czesc, polecam wam brasco pracuje w niemczech od nich, jestem kierowcą CE. Jestem bardzo zadowolony wkoncu trafilem na dobrego pracodawce,Pani Olga jest wspankala dziękuję za pomoc !

Andrej1

No mnie też odpowiadają ich warunki. Po prostu dotrzymuja umowy. Mam też możliwość rozwijania się w swoim zawodzie więc jak najbardziej na plus

Bajlo1

Stawki mają bardzo atrakcyjne, ja ogolnei wolalbym pracować w Polsce no ale za granica zaczynają sie prawdziwe pieniądze więc uważam ,że taki roczny wyjazd i potem powrót jest całkiem ok. Ja tak wyjechalem do Angli z Brasco i zarobiłem na dobry samochod.

WWW123
@Bajlo1 25.11.2017 19:40

Opinia chyba pisana na zlecenie brasco

BUMBLEBEE

ktos myslal nad praca operatora cnc w anglii?

Brasco
pracodawca
@Szyper 21.11.2017 23:37

Szanowny Panie Szyper, Klient oferuje rozne modele zatrudnienia. 19.00 GBP brutto/h - przy kontrakcie, zasady zatrudnienia zblizone sa do self-employment 13,54GBP/h brutto/h -przy zatrudnienia permanent przez klienta, zmiana weekendowa 15,50 GBP/h 12,60GBP/h- kandydaci ktorzy nie zdali testów ponizej sredniej, otrzymali mozliwosc zatrudnienia u klienta w firmie ale na nizszej stawce takze to chyba dobry pomysl ze strony klienta dac szanse osobom z mniejszymi kwalifikacjami do przyuczenia anizeli podziekowac im i odeslac do domu z niczym biorac pod uwage ze byli kandydaci ktorzy dojechali 600 km na to spotkanie. Pozdrawiam

Brasco
pracodawca
@BUMBLEBEE 21.11.2017 13:53

Witam, Poszukujemy operatorow CNC do drewna do stoczni w UK - stawka 13,54 GBP brutto /h, badz zatrudnienie na kontrakcie 19,00GBP brutto h. Irlandia- Programisci / tokarze/frezerzy - stawki od 28.000 GBP rocznie - 35.000GBP. Anglia- ustawiacze tokarze/frezerzy /MAZATROL- 12,50 GBP brutto/h. Pozdrawiamy Team Brasco

Barello

Ja dopiero jestem po rozmowie u nich w agencji ale wszystko jest na poziomie. Teraz czekam na przydzielenie mnie na odpowiednie stanowisko. Kilka ofert już jest i wszystkie wydają się być atrakcyjne.

Tymon

ja polecam brasco - ja od kilku miesięcy pracujeę od nich w Niemczech na produkcji,wywiazali sie z umowy, można na nich polegać

Amigoo

Ja tam nie mam żadnych zastrzeżeń, do pracy wyjeżdżam w przyszłym roku , póki co jeszcze chodzę na ich szkolenia językowe. Moim zdaniem są godni polecenia

Tomasz Ostrowski

Wystawiają ogłoszenie na OLX z informacją o braku wymagań co do języka niemieckiego, po czym Pani o z rekrutacji wmawia kandydatowi, że ogłoszenie nie istnieje (połączenie wykonano prosto z aplikacji), i język jest wymagany. Rekrutantka daje do zrozumienia, że uważa osobę dzwoniącą w sprawie pracy za idiotę. Już na starcie wychodzi brak profesionalizmu i przedmiotowe podejście do człowieka.

BRASCO
@Tomasz Ostrowski 25.10.2017 15:56

Szanowny Panie Tomaszu, portal ogłoszeniowy odświeżył automatycznie ogłoszenie. Rekrutacja osób bez znajomości języka niemieckiego została zakończona. Oferta ta obecnie jest aktualna dla osób, które znają język niemiecki i taką informację uzyskał Pan od rekrutera. Rekruter starał się Panu to wytłumaczyć. Nasza wykwalifikowana kadra rekruterów podchodzi do każdego kandydata indywidualnie i profesjonalnie. Jeśli poczuł się Pan w jakiś sposób źle potraktowany, przepraszamy Pana za zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy serdecznie, Team Brasco

Coco Chanel
@BRASCO 30.10.2017 09:53

Proszę się nie przejmować tą opinią. Malkontentów nie brakuje w naszym kraju. Skoro potencjalny kandydat nie potrafi zrozumieć, iż proste pomyłki po prostu się zdarzają to wydaje mi sie, że jest osobą trudną we współpracy.

Jonaso

Wszystko tak jak w umowie, znalazlem prace na caly rok teraz wracam na swieta do domu. Pewnie jeszcze wyjade z nimi za praca w przyszlym roku

Adino

Mój znajomy ze studiów chyba wyjezdzal z nimi za praca jako stolarz. Byl bardzo zadowolony i wkoncu dorobil sie troche. Mysle ze mozna im zaufac

Kandydat

Widzę sporo pozytywnych opinii. Przynajmniej z tego roku. Zastanawia mnie jednak dlaczego mimo pozytywnych opinii agencja ma tylko 3/6 punktu reputacji?

peter

A czy ktoś pracował przez Brasco jako stolarz w Plymouth. Proszę o info.

Patrycja

Przypominam o zachowaniu kultury wypowiedzi. Nie jest to miejsce do atakowania, czy też obrażania innych użytkowników wątku. Ważne, by zamieszczane opinie były merytoryczne i zgodne z regulaminem. Pomoże to m.in. osobom, które zastanawiają się nad wyborem Brasco jako swojej przyszłej agencji pracy.

Blitz

Brasco jest w porzadku, pojechalem za ich poleceniem do pracy w Niemczech jako hydraulik, wszystko ok.

Hajto

Wszystko zgodnie z umową, mili pracownicy i uczciwy zarobek. Polecam

Limka

No teraz język to ważna sprawa bo się zawsze przydaje. Mnie tam warunki pracy od brasco odpowiadają

Nesti2

Ja byłam na wyjeździe z polecenia brasco pół roku temu na kilka miesięcy. Wróciłam mniej więcej półtora miesiąca temu i szczerze mówiąc jestem zadowolona bo zarobiłam więcej niż w Polsce za prawie 3/4 roku. Nawet języka się poduczyłam :D

Patrycja

@Jablecznikdziękuję za odpowiedź. To też ważne, że po wyjeździe warunki zatrudnienia są takie jak przedstawione w biurze. Ktoś jeszcze również miał tak dobre doświadczenia podczas współpracy z Brasco?

Jablecznik

@Patrycja co do przygotowań musisz po prostu mieć chęci. Oni załatwiają zakwaterowania najlepsze w miarę możliwości. Internet tam jest więc kontakt z bliskimi tak czy tak masz. Co do pracy to wszystko najpierw dowiadujesz się od nich w biurze, masz w papierach i nie zdarzyło mi się ,żeby było coś inaczej lub podkoloryzowane. Trzeba chcieć zarobić i być cierpliwym.

Noname

Witam, może mi ktoś powiedzieć, że jak proponują 12.50f brutto to ile to będzie netto?

Patrycja

@JablecznikTwoja opinia może być bardzo pomocna dla osób, które zastanawiają się nad wyjazdem za granicę. Mógłbyś powiedzieć na co powinni być przygotowani? Co warto wiedzieć przed przesłaniem CV do Brasco?

Jablecznik

Wszystko bylo tak jak na umowie -czyli praca jak i zakwaterowanie w porzadku. Wiadomo jak jest sie daleko od rodziny to moze to byc problem dla niektorych.Ale mozna zdobyc duze pieniadze za uczciwa prace.

Zbyszko85

Warunki maja fajne . Umowe o prace podpisywalem jakies pol roku temu i niedawno wrocilem do Polski. Jednak pewnie jeszcze wroce pracowac w Niemczech bo zarobki sa niezle.

Anders

Ja np pracowalem na produkcji do montażu w Niemczech. Stawki znacznie lepsze niz gdziekolwiek indziej a mieszkanie ktore brasco zalatwialo tez dobre -schludne a okolica spokojna

Anders

Ja np pracowalem na produkcji do montażu w Niemczech. Stawki znacznie lepsze niz gdziekolwiek indziej a mieszkanie ktore brasco zalatwialo tez dobre -schludne a okolica spokojna

Uliasz

Ja bylem w Holandii na etacie .Zalatwili mi prace w jakies 2 tygodnie. Warunki sa dobre, kontakt z firma rowniez . Moim zdaniem mozna zaufać

Lilija

Troche czekalam na odp w sprawie pracy ale oplacilo sie ,poniewaz mam juz zagwarantowana posade na 100% i to dobrze płatną. Dziekuje tez za kursy , dla mnie mocne 5 z plusem

Booya1

Wszystko ok,w sumie bylem w Holandii 3 tygodnie ale zarobiłem tam 5 razy więcej niż w Polsce za 3 miesiące. Polecam firma konkretna i pomocna

Nickelo

Ja jestem wlasnie po rozmowie i przygotowuja dla mnie pakiet kursow jezykowych . Jestem dobrej mysli widac ze chca pomagac. Byli bardzo wyrozumiali i czekam teraz na wiadomosc od nich . 5/5

Krystianos

Agencja godna polecenia,pelen profesjonalizm i swietne podejscie do aplikanta. W przyszlym miesiacu wyjezdzam za praca z ich rekomendacji. Obecnie wszystko jest na wysokim poziomie.

Rico

Bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na ślusarza do Niemiec w Katowicach. Poziom rekrutacji na bardzo wysokim poziomie.Pelna kultutka. Firma niemiecka wiarygodna.Dziękuje za akceptacje i pomoc Pani (usunięte przez administratora)!

Robert

Bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na ślusarza do Niemiec w Katowicach. Poziom rekrutacji na bardzo wysokim poziomie.Pelna kultutka. Firma niemiecka wiarygodna.Dziękuje za akceptacje i pomoc Pani Olgo !

Pablo

Wyjechalem z Brasco jako kierowca i jestem bardzo zadowolony. Olga jest bardzo pomocna. Wyplata na czas, mieszkanko dobre, spedycja ok.

Nikki

Ja niedawno wrocilem z niemiec .Jestem zadowolony chocby z tego wzgledu ze sie dorobilem .Wiadomo nie moglem doczekac sie powrotu do rodzinnych stron ale bylo warto. Dobrze przygotowali mnie z jezyka a zakwaterowanie bylo ok

Parletto

Co jak co ale mozna im zaufac. Po kursie z niemieckiego dostalem prace hydraulika za granica. Swietne operuje niemieckim no i dobrze placa.

Patryk

Zgadzam sie,ze sa pomocni.Bylem juz w Niemczech od nich killa razy i powoli wychodze na prosta z finansami. Szkolenia tez maja ok

Spawacz

Witam. Mam pytanie do tych co pracują w wyżej w.f jak z internetm? Czy pokoje mają dostęp do Wi-Fi.

Juren
@Spawacz 24.04.2017 12:12

To zalezy od warunkow.Ja np. mialem swoj internet w telefonir ale z tego co wiem to można chyba załatwić taki pokój z wifi jeśli wspomnisz im o tym. W każdym razie brasco jest bezproblemowe i idą pracownikom na rękę. Na pewno coś zaradzą.

MatiasLK

Widzę,że zdania są mocno podzielone odnośnie tej firmy i sam z ciekawości ich sprawdziłem. Działają legalni i faktycznie nie mają takiego dofinansowania z ue. Mimo to radzą sobie świetnie no i nie narzekają na brak zainteresowania. Rzeczywiście mogą pomóc w odnalezieniu dobrej pracy

Grahamq

Według mnie mają spoko warunki ,bo pół roku temu wyjechałam za pracą i oni mi załatwili w jakiej firmie i zakwaterowanie. Super

Lidwin1

Ja wlasnie dlugo pracowalem w polsce jako hydraulik no ale redukcja etatow zrobila swoje. Z tą firmą wziąłem szkolenia i mam zalatwioną pracę w Niemczech. Stawki są zadowalające także polecam

Rafał

Miewacie coś dla programistów/operatorów wycinarek cnc w krajach anglojęzycznych?

GrzegorzKleiter

Coś słyszałem o tych dotacjach, no ale z czegoś muszą prowadzić działalnośc. Jeśli pomagają ludziom to ok . Zakwaterowanie nie jest co prawda jak w hotelach 4-5 gwiazdkowych no ale ja nastawiłem się po prostu na pracę - czyli zysk. Pracuję teraz za granicą,żeby później móc odpoczywać i mieć dobrą emeryturę.

Patelejka

Ja mam dobre wspomnienia z tą agencją. Oni przygotowują pracowników od podstaw- wazne są kursy językowe co własnie można znaleźć w ich ofercie. Znalazłem pracę za granicą i nie narzekam na warunki.

Z UE.
@Patelejka 21.03.2017 22:50

Za kursy dostają kasę z UE...itp.

BRASCO S.C.
@Z UE. 22.03.2017 07:32

Szanowni Państwo, zapewniamy Państwa, iż kursy języka niemieckiego organizowane przez naszą firmę, nie są w żaden sposób dofinansowane/refundowane z środków Unii Europejskiej. Kursy są finansowane z prywatnych środków firmy. Zawsze macie Państwo możliwość udać się osobiście do Urzędu pracy w celu weryfikacji tej informacji. Owszem współpracujemy z naszym klientem z Urzędami Pracy, ale w celu rekrutacyjnym. Osoby bezrobotne (Elektryk,Hydraulik) maja możliwość również skorzystania z naszych kursów i zostać potem zatrudnieni. Dlatego też niektórzy z Państwa skorzystali ze spotkania rekrutacyjnego w Urzędzie pracy, aby uzyskać informację bezpośrednią od klienta w sprawie kursów oraz późniejszego zatrudnienia w Niemczech.

Andriejew1

Mnie też ciężko cokolwiek powiedzieć złego na ich temat. Co prawda trochę wyczekałem na rozmowę kwalifikacyjną ze względu na wielu kandydatów. Następnie przeszedłem szkolenia ,które okazały się bardzo przydatne - kurs języka niemieckiego otworzył mi drogę do dobrze platnej pracy za granicą. Dobrze zorganizowane papiery oraz przyjemne zakwaterowanie. Polecam

Zostaw opinię o Brasco - Zawiercie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco