Brasco

Zawiercie, ul. Zaparkowa 1

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 93 ocen.

Brasco
3 93 6 1

Opinie o Brasco

joachim

Pracuje przez Brasco w Plymouth w duzej stoczni i jestem zadowolony z tej pracy.Pani Sylwia i Kasia vardzo pomogly w dokumentacji i tlumaczeniach, a jeszcze mielismy darmowy posilek . Pracuje na newport , atmosfera jest w porzadku i kaska sie zgadza,

Szkutnik

Witam czy ktoś pracował na yachtach w plymouth czy to prawda ze jest 19 funtów i ile wychodzi netto za tydzień

Slavo
@Szkutnik 11.01.2018 10:45

Ja mam samozatrudnienie i jestem na ponad 500 funciakow tygodniowo.

Humen
@Szkutnik 11.01.2018 10:45

Ja na jachcie nie pracowałem ale średnio na tydzień wychodziło 550 funtów.

Me
@Szkutnik 11.01.2018 10:45

Za tydzien wychodzi 15,20 netto za h przez 2 miesiace pozniej podatki cie zjadaja.i wychodzi 11,20f.

Patrycja

@dzwonili, komentarze na forum usuwane są tylko wtedy, gdy łamią regulamin forum. Akceptuje się go przed dodaniem komentarza, więc zapraszam do ponownego zapoznania się z nim: https://www.gowork.pl/regulamin Chciałabym również wspomnieć, że każdy użytkownik może zgłosić komentarz, który administracja najpierw sprawdza pod względem zgodności z regulaminem i dopiero wtedy może go usunąć.

dzwonili
@Patrycja 24.08.2018 14:16

Patrycja mój komentarz w żadnym stopniu nie naruszył regulaminu napisałem tylko prawdę co było na rekrutacji ale go work od pewnego czasu usuwa nieprzychylne komentarze ciekawe dlaczego

dzwonili

Bartosz jest pracownikiem go work i usuwa komentarze

Bartosz

Brasco ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca. Chciałbym popracować z nimi, może coś więcej podpowiecie?

dzwonili

wszyscy pięknie piszą aż dziwne ale zapominają wspomnieć że trzeba samemu opłacić kwaterę bynajmniej w Niemczech i ciężko z nadgodzinami więc gdzie zarobki 12-15 tyś jak się ogłaszaj

Patrycja

@Konrad, najlepszym rozwiązaniem będzie z pewnością bezpośredni kontakt z Brasco. Będziesz miał gwarancję rzetelnych informacji w kwestii ubiegania się o zatrudnienie w tym miejscu. Mógłbyś napisać co skłania Cię ku rozpoczęciu współpracy z tą firmą? Swoją wypowiedzią zainteresujesz innych użytkowników forum.

Konrad

Może znajdzie się ktoś kto pracuje w agencji i podpowie jak zaczepić się ?

Lech

Byłem na spotkaniu rekrutacyjnym dla lminaterów oraz stolarzy w Gdańsku 14. 04.Spokojna atmosfera to przede wszystkim.Obecna była pani z działu HR Princess Yachts, kierownictwo.oraz Polacy którzy pracuąją tam kilkanaście lat.Rozmowa odbywała się bezpośrednio z kierownikiem w obecności tłumacza, a to świadczy że oferta jest konkretna.Spotkanie oceniam na wysokim poziomie .Nie mogę zapomnieć o poczęstunku .jestem mile zaskoczony .

krzys
@Lech 17.04.2018 13:38

czy pracujesz juz u w Princess Yachts.możesz podzielic sie warunkami jakie obowiązują.płacowe,mieszkaniowe itp.

Patrycja

@Lech, czy podjąłeś zatrudnienie w firmie Brasco? Jakie są Twoje początkowe odczucia? Jaki rodzaj umowy oferuje firma? Co z benefitami? Podaj proszę jak najwięcej szczegółów, które będą przydatne potencjalnym kandydatom.

Patrycja

Większość opinii w tym wątku jest pozytywna, jednak dotyczą one głównie pracy poza Polską. Brasco ma też oferty w kraju. Czy ktoś z was pracuje w ojczyźnie i może się wypowiedzieć, czy rekrutacja również przebiega tak sprawnie, można liczyć na wsparcie i warunki są porównywalne do tych zagranicznych?

Administrator

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Brasco? Dajcie znać, co o tym sądzicie. W ten sposób możecie ułatwić innym podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Pawel

Zostalem zwerbowany do Anglii jako stolarz we wrzesniu.Pojechalismy grupa 7 osobowa do Plymouth i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony z roboty, nie mowiac o miescie ktore przypomina Gdansk. Kasa taka jak obiecali, ja wybralem 13,54 Ł za godzine takze jest dobrze.warunki mieszkaniowe nawet dobre chociaz trzeba wspomniec ze hotel w ktorym jestesmy jest remontowany , troche halasu czasem jest. Jakby ktos hcial jakies informacje to piszczcie.

Stefan
@Pawel 27.11.2017 12:21

Cześć ,mam jechać do Plymuth z Brasco w styczniu,jakie są warunki mieszkaniowe kuchnia pokoje,czy jest Internet,jak często zjeżdżalnie do Polski i na ile?Na jak długo planowana jest tam praca?która formę zatrudnienia lepiej wybrać umowę o pracę czy samozatrudnienie?pozdrawiam

Pawel
@Stefan 04.12.2017 23:35

Hotel jest taki sobie,ja akurat pokój mam spoko.ale inni koledzy różnie.aneks kuchenny w pokoju mam.jedyne co brałem to talerze garnek i sztućce bo pościel już była. Dla mnie lepiej przez Princess bo mam rodzinę i za urlop jak zjade to płacą.podaj emaila to napiszę.

yeti
@Pawel 27.11.2017 12:21

to jest netto 13.54

Janko
@Pawel 27.11.2017 12:21

no Fajnie kiedy dostałeś odpowiedz o zatrudnieniu ? Pomagają w organizacji transportu czy na własna rękę ?

Staszek

Byłem na testach dla lakiernika ale z lakierowaniem nie miało to nic wspólnego. Oni chyba nie wiedzą czym zajmuje się lakiernik . Porażka.

Andrzej
@Staszek 22.01.2018 19:00

Byłem na testach dla mechanika nie miało to nic wspólnego z mechaniką.

Grzegorz
@Andrzej 24.01.2018 20:40

Możecie napisać coś więcej jak to wygląda i generalnie kogo szukają - ja jestem elektrykiem i rozważałem ich ofertę z Anglii. Pozdrawiam. Grzegorz.

Tadeusz

Pracuję w Niemczech jako kierowca na naczepie od prawie roku, jestem zadowolony z pracy. Tę prace dostałem dzięki pani Oldze, której bardzo dziękuję. Pani Olga zawsze służy pomocą w miarę swoich możliwości. Polecam jej usługi, ponieważ pracując tam nie znając języka, jest trudno, a pani Olga zawsze pomoże w trudnych sytuacjach.

Ltd

Jest ktos kto pojechał na jachty za 19 £ jestem zainteresowany wlasnie tą formą

Zbyszek
@Ltd 18.12.2017 18:52

Ja także chciałbym sie coś więcej dowiedzieć

Slawek

Witam mam na imię Slawek pracujemy z kolega w Niemczech co do obsługi przez panią Olę jesteśmy bardzo zadowoleni jest bardzo miła i zawsze służy pomocą Polecam

Lukas

Czesc, polecam wam brasco pracuje w niemczech od nich, jestem kierowcą CE. Jestem bardzo zadowolony wkoncu trafilem na dobrego pracodawce,Pani Olga jest wspankala dziękuję za pomoc !

Andrej1

No mnie też odpowiadają ich warunki. Po prostu dotrzymuja umowy. Mam też możliwość rozwijania się w swoim zawodzie więc jak najbardziej na plus

Bajlo1

Stawki mają bardzo atrakcyjne, ja ogolnei wolalbym pracować w Polsce no ale za granica zaczynają sie prawdziwe pieniądze więc uważam ,że taki roczny wyjazd i potem powrót jest całkiem ok. Ja tak wyjechalem do Angli z Brasco i zarobiłem na dobry samochod.

WWW123
@Bajlo1 25.11.2017 19:40

Opinia chyba pisana na zlecenie brasco

BUMBLEBEE

ktos myslal nad praca operatora cnc w anglii?

Szyper
@BUMBLEBEE 21.11.2017 13:53

Kolego. Najpierw dobrze dopytaj się o stawkę. Ile tam proponują? Brutto czy netto? Czy trzeba być na tzw samozatrudnieniu? Ja się tak na ich informacjach przejechałem. W ogłoszeniu napisali 19 £/h a finalnie na miejscu jak pojechałem na test dowiedziałem się, że mogę liczyć jedynie na 13.5 brutto. Jest różnica co? Inni mieli jeszcze gorzej bo 12.6 brutto.

Brasco
pracodawca
@Szyper 21.11.2017 23:37

Szanowny Panie Szyper, Klient oferuje rozne modele zatrudnienia. 19.00 GBP brutto/h - przy kontrakcie, zasady zatrudnienia zblizone sa do self-employment 13,54GBP/h brutto/h -przy zatrudnienia permanent przez klienta, zmiana weekendowa 15,50 GBP/h 12,60GBP/h- kandydaci ktorzy nie zdali testów ponizej sredniej, otrzymali mozliwosc zatrudnienia u klienta w firmie ale na nizszej stawce takze to chyba dobry pomysl ze strony klienta dac szanse osobom z mniejszymi kwalifikacjami do przyuczenia anizeli podziekowac im i odeslac do domu z niczym biorac pod uwage ze byli kandydaci ktorzy dojechali 600 km na to spotkanie. Pozdrawiam

Brasco
pracodawca
@BUMBLEBEE 21.11.2017 13:53

Witam, Poszukujemy operatorow CNC do drewna do stoczni w UK - stawka 13,54 GBP brutto /h, badz zatrudnienie na kontrakcie 19,00GBP brutto h. Irlandia- Programisci / tokarze/frezerzy - stawki od 28.000 GBP rocznie - 35.000GBP. Anglia- ustawiacze tokarze/frezerzy /MAZATROL- 12,50 GBP brutto/h. Pozdrawiamy Team Brasco

Barello

Ja dopiero jestem po rozmowie u nich w agencji ale wszystko jest na poziomie. Teraz czekam na przydzielenie mnie na odpowiednie stanowisko. Kilka ofert już jest i wszystkie wydają się być atrakcyjne.

Tymon

ja polecam brasco - ja od kilku miesięcy pracujeę od nich w Niemczech na produkcji,wywiazali sie z umowy, można na nich polegać

Amigoo

Ja tam nie mam żadnych zastrzeżeń, do pracy wyjeżdżam w przyszłym roku , póki co jeszcze chodzę na ich szkolenia językowe. Moim zdaniem są godni polecenia

Tomasz Ostrowski

Wystawiają ogłoszenie na OLX z informacją o braku wymagań co do języka niemieckiego, po czym Pani o z rekrutacji wmawia kandydatowi, że ogłoszenie nie istnieje (połączenie wykonano prosto z aplikacji), i język jest wymagany. Rekrutantka daje do zrozumienia, że uważa osobę dzwoniącą w sprawie pracy za idiotę. Już na starcie wychodzi brak profesionalizmu i przedmiotowe podejście do człowieka.

BRASCO
@Tomasz Ostrowski 25.10.2017 15:56

Szanowny Panie Tomaszu, portal ogłoszeniowy odświeżył automatycznie ogłoszenie. Rekrutacja osób bez znajomości języka niemieckiego została zakończona. Oferta ta obecnie jest aktualna dla osób, które znają język niemiecki i taką informację uzyskał Pan od rekrutera. Rekruter starał się Panu to wytłumaczyć. Nasza wykwalifikowana kadra rekruterów podchodzi do każdego kandydata indywidualnie i profesjonalnie. Jeśli poczuł się Pan w jakiś sposób źle potraktowany, przepraszamy Pana za zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy serdecznie, Team Brasco

Coco Chanel
@BRASCO 30.10.2017 09:53

Proszę się nie przejmować tą opinią. Malkontentów nie brakuje w naszym kraju. Skoro potencjalny kandydat nie potrafi zrozumieć, iż proste pomyłki po prostu się zdarzają to wydaje mi sie, że jest osobą trudną we współpracy.

Jonaso

Wszystko tak jak w umowie, znalazlem prace na caly rok teraz wracam na swieta do domu. Pewnie jeszcze wyjade z nimi za praca w przyszlym roku

Adino

Mój znajomy ze studiów chyba wyjezdzal z nimi za praca jako stolarz. Byl bardzo zadowolony i wkoncu dorobil sie troche. Mysle ze mozna im zaufac

Kandydat

Widzę sporo pozytywnych opinii. Przynajmniej z tego roku. Zastanawia mnie jednak dlaczego mimo pozytywnych opinii agencja ma tylko 3/6 punktu reputacji?

peter

A czy ktoś pracował przez Brasco jako stolarz w Plymouth. Proszę o info.

Patrycja

Przypominam o zachowaniu kultury wypowiedzi. Nie jest to miejsce do atakowania, czy też obrażania innych użytkowników wątku. Ważne, by zamieszczane opinie były merytoryczne i zgodne z regulaminem. Pomoże to m.in. osobom, które zastanawiają się nad wyborem Brasco jako swojej przyszłej agencji pracy.

Zostaw opinię o Brasco - Zawiercie

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco