Opinie o Brasco

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco

Tymon

ja polecam brasco - ja od kilku miesięcy pracujeę od nich w Niemczech na produkcji,wywiazali sie z umowy, można na nich polegać

Amigoo

Ja tam nie mam żadnych zastrzeżeń, do pracy wyjeżdżam w przyszłym roku , póki co jeszcze chodzę na ich szkolenia językowe. Moim zdaniem są godni polecenia

Tomasz Ostrowski

Wystawiają ogłoszenie na OLX z informacją o braku wymagań co do języka niemieckiego, po czym Pani o z rekrutacji wmawia kandydatowi, że ogłoszenie nie istnieje (połączenie wykonano prosto z aplikacji), i język jest wymagany. Rekrutantka daje do zrozumienia, że uważa osobę dzwoniącą w sprawie pracy za idiotę. Już na starcie wychodzi brak profesionalizmu i przedmiotowe podejście do człowieka.

BRASCO
@Tomasz Ostrowski 25.10.2017 15:56
Wystawiają ogłoszenie na OLX z informacją o braku wymagań co do języka niemieckiego, po czym Pani o z rekrutacji wmawia kandyda...

Szanowny Panie Tomaszu, portal ogłoszeniowy odświeżył automatycznie ogłoszenie. Rekrutacja osób bez znajomości języka niemieckiego została zakończona. Oferta ta obecnie jest aktualna dla osób, które znają język niemiecki i taką informację uzyskał Pan od rekrutera. Rekruter starał się Panu to wytłumaczyć. Nasza wykwalifikowana kadra rekruterów podchodzi do każdego kandydata indywidualnie i profesjonalnie. Jeśli poczuł się Pan w jakiś sposób źle potraktowany, przepraszamy Pana za zaistniałą sytuację. Pozdrawiamy serdecznie, Team Brasco

Coco Chanel
@BRASCO 30.10.2017 09:53
Szanowny Panie Tomaszu, portal ogłoszeniowy odświeżył automatycznie ogłoszenie. Rekrutacja osób bez znajomości języka niemiec...

Proszę się nie przejmować tą opinią. Malkontentów nie brakuje w naszym kraju. Skoro potencjalny kandydat nie potrafi zrozumieć, iż proste pomyłki po prostu się zdarzają to wydaje mi sie, że jest osobą trudną we współpracy.

Jonaso

Wszystko tak jak w umowie, znalazlem prace na caly rok teraz wracam na swieta do domu. Pewnie jeszcze wyjade z nimi za praca w przyszlym roku

Adino

Mój znajomy ze studiów chyba wyjezdzal z nimi za praca jako stolarz. Byl bardzo zadowolony i wkoncu dorobil sie troche. Mysle ze mozna im zaufac

Kandydat

Widzę sporo pozytywnych opinii. Przynajmniej z tego roku. Zastanawia mnie jednak dlaczego mimo pozytywnych opinii agencja ma tylko 3/6 punktu reputacji?

peter

A czy ktoś pracował przez Brasco jako stolarz w Plymouth. Proszę o info.

Patrycja

Przypominam o zachowaniu kultury wypowiedzi. Nie jest to miejsce do atakowania, czy też obrażania innych użytkowników wątku. Ważne, by zamieszczane opinie były merytoryczne i zgodne z regulaminem. Pomoże to m.in. osobom, które zastanawiają się nad wyborem Brasco jako swojej przyszłej agencji pracy.

Blitz

Brasco jest w porzadku, pojechalem za ich poleceniem do pracy w Niemczech jako hydraulik, wszystko ok.

Hajto

Wszystko zgodnie z umową, mili pracownicy i uczciwy zarobek. Polecam

Limka

No teraz język to ważna sprawa bo się zawsze przydaje. Mnie tam warunki pracy od brasco odpowiadają

Nesti2

Ja byłam na wyjeździe z polecenia brasco pół roku temu na kilka miesięcy. Wróciłam mniej więcej półtora miesiąca temu i szczerze mówiąc jestem zadowolona bo zarobiłam więcej niż w Polsce za prawie 3/4 roku. Nawet języka się poduczyłam :D

Patrycja

@Jablecznikdziękuję za odpowiedź. To też ważne, że po wyjeździe warunki zatrudnienia są takie jak przedstawione w biurze. Ktoś jeszcze również miał tak dobre doświadczenia podczas współpracy z Brasco?

Jablecznik

@Patrycja co do przygotowań musisz po prostu mieć chęci. Oni załatwiają zakwaterowania najlepsze w miarę możliwości. Internet tam jest więc kontakt z bliskimi tak czy tak masz. Co do pracy to wszystko najpierw dowiadujesz się od nich w biurze, masz w papierach i nie zdarzyło mi się ,żeby było coś inaczej lub podkoloryzowane. Trzeba chcieć zarobić i być cierpliwym.

Noname

Witam, może mi ktoś powiedzieć, że jak proponują 12.50f brutto to ile to będzie netto?

Patrycja

@JablecznikTwoja opinia może być bardzo pomocna dla osób, które zastanawiają się nad wyjazdem za granicę. Mógłbyś powiedzieć na co powinni być przygotowani? Co warto wiedzieć przed przesłaniem CV do Brasco?

Jablecznik

Wszystko bylo tak jak na umowie -czyli praca jak i zakwaterowanie w porzadku. Wiadomo jak jest sie daleko od rodziny to moze to byc problem dla niektorych.Ale mozna zdobyc duze pieniadze za uczciwa prace.

Zbyszko85

Warunki maja fajne . Umowe o prace podpisywalem jakies pol roku temu i niedawno wrocilem do Polski. Jednak pewnie jeszcze wroce pracowac w Niemczech bo zarobki sa niezle.

Anders

Ja np pracowalem na produkcji do montażu w Niemczech. Stawki znacznie lepsze niz gdziekolwiek indziej a mieszkanie ktore brasco zalatwialo tez dobre -schludne a okolica spokojna

Anders

Ja np pracowalem na produkcji do montażu w Niemczech. Stawki znacznie lepsze niz gdziekolwiek indziej a mieszkanie ktore brasco zalatwialo tez dobre -schludne a okolica spokojna

Uliasz

Ja bylem w Holandii na etacie .Zalatwili mi prace w jakies 2 tygodnie. Warunki sa dobre, kontakt z firma rowniez . Moim zdaniem mozna zaufać

Lilija

Troche czekalam na odp w sprawie pracy ale oplacilo sie ,poniewaz mam juz zagwarantowana posade na 100% i to dobrze płatną. Dziekuje tez za kursy , dla mnie mocne 5 z plusem

Booya1

Wszystko ok,w sumie bylem w Holandii 3 tygodnie ale zarobiłem tam 5 razy więcej niż w Polsce za 3 miesiące. Polecam firma konkretna i pomocna

Nickelo

Ja jestem wlasnie po rozmowie i przygotowuja dla mnie pakiet kursow jezykowych . Jestem dobrej mysli widac ze chca pomagac. Byli bardzo wyrozumiali i czekam teraz na wiadomosc od nich . 5/5

Krystianos

Agencja godna polecenia,pelen profesjonalizm i swietne podejscie do aplikanta. W przyszlym miesiacu wyjezdzam za praca z ich rekomendacji. Obecnie wszystko jest na wysokim poziomie.

Rico

Bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na ślusarza do Niemiec w Katowicach. Poziom rekrutacji na bardzo wysokim poziomie.Pelna kultutka. Firma niemiecka wiarygodna.Dziękuje za akceptacje i pomoc Pani (usunięte przez administratora)!

Robert

Bylem na rozmowie kwalifikacyjnej na ślusarza do Niemiec w Katowicach. Poziom rekrutacji na bardzo wysokim poziomie.Pelna kultutka. Firma niemiecka wiarygodna.Dziękuje za akceptacje i pomoc Pani Olgo !

Pablo

Wyjechalem z Brasco jako kierowca i jestem bardzo zadowolony. Olga jest bardzo pomocna. Wyplata na czas, mieszkanko dobre, spedycja ok.

Nikki

Ja niedawno wrocilem z niemiec .Jestem zadowolony chocby z tego wzgledu ze sie dorobilem .Wiadomo nie moglem doczekac sie powrotu do rodzinnych stron ale bylo warto. Dobrze przygotowali mnie z jezyka a zakwaterowanie bylo ok

Parletto

Co jak co ale mozna im zaufac. Po kursie z niemieckiego dostalem prace hydraulika za granica. Swietne operuje niemieckim no i dobrze placa.

Patryk

Zgadzam sie,ze sa pomocni.Bylem juz w Niemczech od nich killa razy i powoli wychodze na prosta z finansami. Szkolenia tez maja ok

Spawacz

Witam. Mam pytanie do tych co pracują w wyżej w.f jak z internetm? Czy pokoje mają dostęp do Wi-Fi.

Juren
@Spawacz 24.04.2017 12:12
Witam. Mam pytanie do tych co pracują w wyżej w.f jak z internetm? Czy pokoje mają dostęp do Wi-Fi.

To zalezy od warunkow.Ja np. mialem swoj internet w telefonir ale z tego co wiem to można chyba załatwić taki pokój z wifi jeśli wspomnisz im o tym. W każdym razie brasco jest bezproblemowe i idą pracownikom na rękę. Na pewno coś zaradzą.

MatiasLK

Widzę,że zdania są mocno podzielone odnośnie tej firmy i sam z ciekawości ich sprawdziłem. Działają legalni i faktycznie nie mają takiego dofinansowania z ue. Mimo to radzą sobie świetnie no i nie narzekają na brak zainteresowania. Rzeczywiście mogą pomóc w odnalezieniu dobrej pracy

Grahamq

Według mnie mają spoko warunki ,bo pół roku temu wyjechałam za pracą i oni mi załatwili w jakiej firmie i zakwaterowanie. Super

Lidwin1

Ja wlasnie dlugo pracowalem w polsce jako hydraulik no ale redukcja etatow zrobila swoje. Z tą firmą wziąłem szkolenia i mam zalatwioną pracę w Niemczech. Stawki są zadowalające także polecam

Rafał

Miewacie coś dla programistów/operatorów wycinarek cnc w krajach anglojęzycznych?

GrzegorzKleiter

Coś słyszałem o tych dotacjach, no ale z czegoś muszą prowadzić działalnośc. Jeśli pomagają ludziom to ok . Zakwaterowanie nie jest co prawda jak w hotelach 4-5 gwiazdkowych no ale ja nastawiłem się po prostu na pracę - czyli zysk. Pracuję teraz za granicą,żeby później móc odpoczywać i mieć dobrą emeryturę.

Patelejka

Ja mam dobre wspomnienia z tą agencją. Oni przygotowują pracowników od podstaw- wazne są kursy językowe co własnie można znaleźć w ich ofercie. Znalazłem pracę za granicą i nie narzekam na warunki.

Z UE.
@Patelejka 21.03.2017 22:50
Ja mam dobre wspomnienia z tą agencją. Oni przygotowują pracowników od podstaw- wazne są kursy językowe co własnie można znaleź...

Za kursy dostają kasę z UE...itp.

BRASCO S.C.
@Z UE. 22.03.2017 07:32
Za kursy dostają kasę z UE...itp.

Szanowni Państwo, zapewniamy Państwa, iż kursy języka niemieckiego organizowane przez naszą firmę, nie są w żaden sposób dofinansowane/refundowane z środków Unii Europejskiej. Kursy są finansowane z prywatnych środków firmy. Zawsze macie Państwo możliwość udać się osobiście do Urzędu pracy w celu weryfikacji tej informacji. Owszem współpracujemy z naszym klientem z Urzędami Pracy, ale w celu rekrutacyjnym. Osoby bezrobotne (Elektryk,Hydraulik) maja możliwość również skorzystania z naszych kursów i zostać potem zatrudnieni. Dlatego też niektórzy z Państwa skorzystali ze spotkania rekrutacyjnego w Urzędzie pracy, aby uzyskać informację bezpośrednią od klienta w sprawie kursów oraz późniejszego zatrudnienia w Niemczech.

Andriejew1

Mnie też ciężko cokolwiek powiedzieć złego na ich temat. Co prawda trochę wyczekałem na rozmowę kwalifikacyjną ze względu na wielu kandydatów. Następnie przeszedłem szkolenia ,które okazały się bardzo przydatne - kurs języka niemieckiego otworzył mi drogę do dobrze platnej pracy za granicą. Dobrze zorganizowane papiery oraz przyjemne zakwaterowanie. Polecam

Angela2

Mój mąż przechodził u nich rekrutacje a potem szkolenia - i szczerze mówiąc nie miał żadnych zastrzeżeń. Sama chodziłam z nim na te spotkania ,żeby go wesprzeć duchowo . Jak wiadomo teraz trudniej o dobrą pracę w naszym kraju a ten wyjazd do Niemiec może odwrócić nasz los. Nie będzie to łatwe ale przecież trzeba coś poswięcić żeby później zyskać. Bardzo profesjonalne nastawienie do rekrutanta , pełna dokumentacja została przesłana zagranicznej firmie (chyba nie mogę zdradzać nazwy ) w kazdym razie chodzi o hydraulikę. Mąż już się pakuje co prawda są obawy ale myślimy pozytywnie :)

Angela2

Mój mąż przechodził u nich rekrutacje a potem szkolenia - i szczerze mówiąc nie miał żadnych zastrzeżeń. Sama chodziłam z nim na te spotkania ,żeby go wesprzeć duchowo . Jak wiadomo teraz trudniej o dobrą pracę w naszym kraju a ten wyjazd do Niemiec może odwrócić nasz los. Nie będzie to łatwe ale przecież trzeba coś poswięcić żeby później zyskać. Bardzo profesjonalne nastawienie do rekrutanta , pełna dokumentacja została przesłana zagranicznej firmie (chyba nie mogę zdradzać nazwy ) w kazdym razie chodzi o hydraulikę. Mąż już się pakuje co prawda są obawy ale myślimy pozytywnie :)

Inż. Elektryk

Witam Wcześniej już przeglądałem tu opinie na temat tej f-my. I szczerze mówiąc miałem jakieś wątpliwości. Pojechałem na spotkanie kwalifikacyjne ( do Łodzi) i dalej moje wątpliwości nie zostały rozwiane... Ale... "do odważnych świat należy" i postanowiłem zaryzykować. Dziś uważam że była to BARDZO dobra decyzja. Od początku lutego uczęszczam na kurs, i jestem BARDZO,BARDZO zadowolony. Dzięki pani Lektor S.W. mój niemiecki poprawił się nie do poznania. Wcześniej umiałem wydusić z siebie jakieś mało znaczące kilka zdań, dziś z czystym sumieniem mogę powiedzieć że potrafię pogadać sobie po niemiecku. Tu podziękowania dla Pani S. Jak będzie po wyjeździe, czas pokaże. Ale jak do tej pory nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa na firmę BRASCO. A tak nawiasem mówiąc, Ci co najwięcej krzyczą, zazwyczaj mają najmniej do powiedzenia. I w większości są to ci co szukają pracy lżejszej od spania , bo i to ich męczy. Pozdrawiam Czasem trzeba się samemu przekonać.

Operator forklift.

Jedyne, co dobrze wychodzi tej agencji to pisanie dobrych opinii na swój temat ...Nic dodać nic ująć .Nie słyszałem od swoich przyjaciół _dobrego słowa j.w...

Cyprian

agencja jest spoko, czekalem kilka dni na odpowiedz i wyjechalem do Anglii. jestem jak narazie zadowolony.

Marek68

starcza bez problemu a jeszcze zostaje. Ja placilem rożnie za pokoj. Z wlasnej decyzji mieszkalem z dwoma kolegami,na początku miałem 18 € za noc, potem utargowaliśmy 14€. Trzeba zbierac te rachunki za mieszkanie i benzyne, potem ci pomoga na koniec roku,zebys zwrot mial. w sezonie letnim do połowy listopada robie te 190-210 godzin. W sobote pracuje sie, ale nie zawsze, zalezy w jakim etapie masz budowe. Mi z kumplem sie zawsze udawalo. Może na dwoch zleceniach mialem ciezko z nadgodzinami. Pokazesz, ze pracujesz i próbujesz gadać-zawsze wezmą. Ja mam teraz wyzsza stawke ale te 1750-2200 spokojnie mozna zarobic na poczatek. Do nadgodzin masz dodatek 25%

Marek68

Maciek1002 nie było przestoi, jedynie na święta w grudniu sie zjechało do polski na około 2 tygodnie ale wiesz i tak mi placili, bo natrzaskalem, dużo nadgodzin, i miałem je na tym zajtkoncie. tam pula jest 150 godzin a to w 3 miesiace zapelnilem. Narzedzia daja, ciuchy tez. Tak, tyle czasu bylem na jednym miejscu. Ja zjeżdżam co 4 tygodnie na 4 dni bo mi tak pasuje. Teraz jestem wlasnie na wolnym, jade znów w tą srode. Da sie zarobic, pomagaja z biur, ino trzeba troche po niemiecku mowic

Maciek1002
@Marek68 20.02.2017 15:08
Maciek1002 nie było przestoi, jedynie na święta w grudniu sie zjechało do polski na około 2 tygodnie ale wiesz i tak mi placili...

Dzięki za info.A powiedz czy ta dieta 40 euro starcza na kwatere i na utrzymanie samochodu,bo powiedzieli mi ze samochód musze mieć.I po ile godzi pracujecie i czy w weekendy też.

Maciek1002
@Maciek1002 20.02.2017 15:49
Dzięki za info.A powiedz czy ta dieta 40 euro starcza na kwatere i na utrzymanie samochodu,bo powiedzieli mi ze samochód musze...

A i jeszcze jedno jakie mniej więcej pieniądze za miesiąc?

Marek68

Witam, ja dwa lata temu zrobiłem kurs w Brasco i do dziś pracuje w tej firmie niemieckiej. Jestem bardzo zadowolony. W końcu załapałem się do lojalnej firmy. Mam ciągłość pracy. Zaczynałem od 10.90€ brutto a dziś mam 12,20 € brutto+ dieta. Pracowałem w większości na bawarii. Najkrótsze zlecenie trwało 3 tygodnie a najdłuższe 6msc.

Maciek1002
@Marek68 20.02.2017 08:57
Witam, ja dwa lata temu zrobiłem kurs w Brasco i do dziś pracuje w tej firmie niemieckiej. Jestem bardzo zadowolony. W końc...

Marek,a praca jest cały czas czy są jakieś przestoje? Piszesz że Najkrótsze zlecenie trwało 3 tygodnie a najdłuższe 6msc, co to znaczy, że tyle czasu byłeś w jednym miejscu.I jak ze zjazdami do domu?

Anty cenzura

Myślę ze jest mało profesjonalna agencja . Jeszcze do wczoraj było dużo negatywnych opinii _a gdzie one teraz sa..?

Mariusz

Witam proszę o info ale takie konkretne zaczynam kurs niemieckiego z firmą Brasco w połowie lutego w maju wyjazd do niemiec jako elektryk warunki całkiem niezłe napiście swoje opinie czy warto , czy nie ma problemów juz na miejscu .

Maciek1002
@Mariusz 06.02.2017 14:52
Witam proszę o info ale takie konkretne zaczynam kurs niemieckiego z firmą Brasco w połowie lutego w maju wyjazd do niemiec ja...

Cześć Mariusz Jeatem na tym samym etapie co ty i cięźko się cokolwiek dowiedzieć.Jak by ci się udało to daj znać.maciek10021@gmail.com

polar

Jak to wszystko czytam, to się zastanawiam jakimi idiotami są Polacy. Czy wszyscy liczą na to, że jaka ś firma w Polsce będzie załatwiała kokosy pracownikom na Zachodzie? Gdzie tutaj ma interes zachodni kapitalista liczący każdą złotówkę. Jakiejś firmie z Polski da zarabiać na sobie a po co? Jak będę potrzebował ruskiego do pracy to dam ogłoszenie w Rosji albo w Polsce i ruski się znajdzie a nie przez jakieś brasco. Zastanówcie się logicznie. Przecież widać, że muszą skroić każdego bo po to biznes zaczeli.

Zostaw opinię o Brasco - Zawiercie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brasco