WTÓRPOL

Sandomierz - Wtórpol
Sanok - Wtórpol
Skarżysko-Kamienna - P.P.H.U. WTÓRPOL ZPCHR

3. Opinie o pracodawcach Skarżysko-kamienna
  5. Opinie o WTÓRPOL Sp. z o.o.

Opinie o WTÓRPOL Skarżysko-kamienna

Nie przegap nowości o WTÓRPOL Sp. z o.o.!

Ajent

24.03.2020 10:52

Czy dostal ktos dzis rozwiazanie umowy. na email ???

23.03.2020 21:52

Przy jakiej liczbie zachorowań szef zdecyduję o zamknieciu chociaż na 2 tyg zakładu tyle osób wróciło za granicy A żony nadal chodzą do pracy czy ktoś musi być zarażony żeby coś z tym zrobić mówią że jeszcze nie wrócili lub mają wrócić w ten weekend przecież to kłamstwo ludzie ogarnięcie się

23.03.2020 11:21

I od nowa Agnieszko z 1 sortu ciągnij więcej jak szef stoi koło ciebie!!!!!!
    Pracownik@@@@@@

21.03.2020 16:26

Czy to prawda że od 1 kwietnia wturpol ma przestój ????Dziewczyny mówili że mają sprawdzone informacjie od ręki czy ktoś słyszał o tym czy coś sobie znów wymyślili @@@##
    Aa

21.03.2020 17:04

Wtórpol...
    Granda

23.03.2020 10:04

To akurat najmniej istotne w tym wszystkim, literówki się zdarzają, pytanie jest ważniejsze
    Renialka

23.03.2020 07:12

Są dwie kwestie, osoby które powinny przebywać w domu bo rodzina, partnerzy itp zjechała z zagranicy i te osoby ukrywają ten fakt. Druga sprawa, tolerancja wyłudzaczy l4, ciekawe jakie choroby L4 sobie wymyślili i czy też nie powinni podlegać kwarantannie, czy nie narażają naszego życia, skoro są obłożnie chorzy i biegną do pracy, może trzeba zgłosić to też na policje niech to zweryfikują bo tu chodzi o nasze zdrowie i życie! Oszukiwanie firmy, oszukiwanie współpracowników i wyłudzanie pieniążków z państwa które idą z naszych podatków.
    Pracownik@

19.03.2020 07:59

Ludzie wy jesteście chorzy, tylko spiskujecie jak drugiemu zaszkodzić, boli was wszystko, wszyscy jedziecie ja tej samej biedzie a drugiemu próbujecie szkodzić, opamiętajcie się bo sytuacja która się dzieje w kraju niczego was nie nauczyła, a w tym zakładzie pracować też nie musicie jak jest wam tak bardzo źle...
    Janle

22.03.2020 16:12

Tak idzie z moich podatków! Darmozjadzie. Parę miejsc się zwolni odnośnie osobników z l4 i będzie spokój, nawet nie będą stawki obniżać :) prosta sprawa
    Raczej

23.03.2020 06:44

Raczej żadne środowisko nie akceptowało by takiego bezczelnego zachowania, nie długo to na zmianę będziecie sobie karty odbijać, że niby w pracy jesteście..., każdy jedzie na tym samym wózku, a branie podwójnych wypłat tylko dlatego, że jest się pazernym powinno skutkować natychmiastowym zwolnieniem. Na pewno znajdą się chętne osoby które wymienia takiego oszusta. Szef oczywiście dostanie taką informację.
    Yoko

22.03.2020 21:10

Trochę to dziwne że w dni wolne od pracy zamyka się dyskusja na forum, a w dni robocze od rana snucie planów jak utopić kolegę /koleżankę w łyżce wody... Pytam gdzie są kontrolne, szef że nie widzą tego że zamiast pracować śledzicie wpisy na forum i dodajecie komentarze.
    KJ

22.03.2020 14:24

Wtórpol pracuje czy macie przestój jak VIVE?

21.03.2020 21:53

M M

21.03.2020 22:02

Jeśli ktoś ma informacje o takich osobach proszę zgłaszać do brygadzistek
    Julia

21.03.2020 11:56

Pojawił się zakaz zgromadzeń do 50 osób, konieczność zachowania odpowiedniej odległości od siebie nawzajem. Firmy sprawdzają stan zdrowia swoich pracowników. Każą pracować w maseczkach i rękawiczkach. Mierzą temperatury, kontrolują pracowników, wiedzą, kto powinien przebywać w kwarantannie, biorąc pod uwagę fakt powrotu wielu osób, pracujących za granicą, będących członkami rodzin zatrudnionych w polskich firmach. Wzrost zakażeń w Polsce postępuje wręcz lawinowo. Firma WTÓRPOL zatrudnia tak dużo osób. Czy w obecnej sytuacji zagrożenia Covid-19 są zachowywane wszystkie środki ostrożności? Środki powszechnie znane? Problem jest naprawdę poważny. Czy kierownictwo jest świadome zagrożenia?
    Julia

21.03.2020 11:55

Kawaler23cm

20.03.2020 14:47

To prawda że wypłaty mają być co tydzień?
    Mysz

20.03.2020 21:59

a wy pewnie byście się z tego cieszyli, robili charytatywnie a żale wylewali na forum BRAWO WY
    123 pracownik

21.03.2020 10:33

Ludzie przestańcie snuć domysły nie wiadomo ile uda nam się jeszcze pracować sytuacja z godziny na godzinę robi się poważniej pracuj 8 godzin sumiennie jedź do domu i spędzaj ten czas z rodziną nie na pisaniu i czytaniu głupot i nie nakręcaj się przyjdzie taki czas że każdy będzie sądzony za swoje grzechy więc nie pilnuj koleżanki obok tylko niej swoje sumienie czyste

17.03.2020 08:29

Ludzie na Boga, skąd jakieś chore wiadomości ze sklepy pozamykane na dłużej niż kwarantanna tj. 3-6 miesiace? Myślicie, ze im jako firmie nie zależy na zysku? Wyszli na przeciw całemu zagrożeniu i bardzo dobrze! Chce wam powiedzieć, ze zamykać wielkości sklepów nie musieli ponieważ zamykać należy sklepy od 2000m2 z innymi rzeczami niż spożywka (są duże powierzchnie sklepow wiem bo sama na takim pracuje, ale większość się łapie w tej granicy )Musza patrzeć na wszystkie plusy i minusy, kierownik dzwonił sklepy zamknięte do odwołania!!! Skąd ma wiedzieć jeden czy drugi kierownik ile ten stan w Polsce potrwa?! Czy skończy się na 2 ryg i czy tez dłużej o tym na pewno się dowiemy po 2 tygodniach. Oni tez musza płacić za wynajem sklepów, lokale itd, a zysków brak. Przychodzicie, plujecie na ludzi coraz to nowsze rewelacje, ale odejść żaden nie odejdzie bo płaca i taka prawda i na prawdę dziwie się. Mają w większości spraw swoje widzi mi się nie zawsze zrozumiałe to fakt, ale jak ktoś wie i jest świadomym, ze pieniędzy się nie dostaje za darmo i stara się w pracy to tez nikogo nie wywalają na zbity bruk bo tez tu czytałam i takie komentarze. Są ludzie co pracują po 2/3/5 lat i da się? Da się. Najwidoczniej nie ma powodów żeby ich zwalniać, a skoro robicie coś nie tak i odwalacie machloje to się nie dziwcie, ze z dnia na dzień wpada Krzysztof czy tez inny kierownik i każe pakować zabawki.
    ajentka

20.03.2020 20:14

Popieram w 100%

20.03.2020 20:38

Nie mogę się z Tobą nie zgodzić bo masz w 100% racje odnośnie tej sytuacji, jednak moja opinia odnosi się do całokształtu tego forum i to w jaki sposób ludzie plują na drugiego, ale rano z uśmiechem idą do pracy i mówią "dzień dobry" klepiąc się po plecach puszczając uśmieszki. Więc warto popatrzeć również na siebie. Żyje troszkę na tym świecie i wiem, że jeżeli coś mi w pracy przeszkadzało to po prostu, podziękowałam i wychodziłam, bez zbędnych komentarzy itp. Czy oni zmienią coś jako firma czy też nie to już ich sprawa, ale czy my chcemy tam pracować to też jest tylko i wyłącznie nasz wybór. A jaka sytuacja w firmie jest na ten moment to nikt nie wie.

19.03.2020 19:48

Iza

20.03.2020 06:23

Karma to wraca ale za takie oszukiwanie, dlaczego koledzy i koleżanki mają tyrać a taki delikwent ma brać podwójna wypłatę? Nikt na takie sytuacje nie pozwoli, i jesteś następna osobą do zgłoszenia. Dobrze, że w zusie mają inne metody sprawdzania i cały zakład przeczepią z lewych zwolnień, jeszcze sprawdza czy lekarzowi z łapę nie daliście. A teraz możecie trząść portkami wyłudzacze!!!
    Iljon

20.03.2020 06:27

Do szefa też ta informacja zostanie zgłoszona odnośnie kwarantanny i lewych zwolnień plus przebywanie na l4 i chodzenie do pracy. Jak nie wiesz co to kodeks pracy to się zwolni. A jak masz problem to będziesz bulić teraz z pomniejszonej wypłaty mate wszystkie lewe l4 które sobie nabrałeś. Jeżeli szef nie zaaraguje to inne instytucje się tym zainteresują. Miłego dzionka (usunięte przez administratora) karma wraca.

19.03.2020 19:52

Aga

20.03.2020 06:20

O widzę następna osoba do zgłoszenia za l4 :) lista się wydłuża a ZUS będzie miał co robić, po drodze sprawdzi kto powinien być z mężem, bratem w domu na kwarantannie.
    Ewa ajenta z Bochni

19.03.2020 18:33

Ludzie co Wy tu piszecie to po prostu żal Fima powinna Was zwolnić dystypcionarnie Jak Wam nie pasuje to do domu na kwarantanne a nie pomyje wylewac bo gdyby nie Firma Wtórpol to większość z Was tynki by jadła!
    Ewa

19.03.2020 22:43

Nie podoba się to zmień zatrudnienie przecież nikt nikogo nie trzyma na siłę
    Maryna

19.03.2020 22:46

Widocznie teraz Polacy mają tyrać na odpoczywającą Ukrainę w domciu, za darmo mają mieszkanie jeszcze może jedzonko powinni im za free dowozić. Ale cóż, nie którzy ubóstwiają takie traktowanie i własną piersią bronią, pewnie góra która jest dobrze opłacona, ciekawe jak ZUS sprawdzi kto siedzi na l4 i pracuje, to które góry i pagórki się rozsypią... Od takie pocieszenie, 80 procent wynagrodzenia można dostać z związku z wirusem, więc i tak takie biznesy padną na dniach, sklepy zamknięte..., Ukraina nie dojedzie i eksport szmat runie..., więc nie zamartwiajcie się, bo nie jedna firma upadnie,zreszta dlatego szuka oszczędności i tnie na polakach, żeby wypłacić Ukrainie. Bandera zjedzie do swych wychodków i nastąpi pokój
    Ona23

19.03.2020 20:37

Witam czemu pozamykali wszystkie sklepy i nagle nie mają na wypłaty za marzec ?
    Krysia

19.03.2020 22:39

Bo mają gdzieś wypłaty

18.03.2020 07:07

Rychu

18.03.2020 16:38

Dlaczego komanetrz osoby powyżej zostało usunięte? Facet został zwolniony bo mu się chciało iść do WC oddać kał!!!! Wymyślone było, że się paliło.
    Ktoś !!!

19.03.2020 20:44

To nie było wymyślone !! Paliło się i gdyby nie reakcja osób mądrze myślących to nie było by już Wtórpolu!!!!!!!!!!!! Ludzie walnijcie się w te Głupie głowy!!!!!!!!!!!!!!
    Ona23

19.03.2020 20:33

Witam to firma pozamykali sklepy nie ma na wypłaty to co plajtla? Oni chcą te sklepy otworzyć ponownie czy jak ?
    Sajgonka

18.03.2020 12:37

Widać sprawa kwarantanny jest rozwiązana wszystko idzie jak trzeba z poważnym podejściem do sprawy Teraz poruszmy temat numer dwa który staje się popularny a mianowicie chodzi i zwolnienia chorobowe. Na zakładzie słychać że wiele osób w tym czasie przebywa na zwolnieniu a jednak do pracy przychodzi i pobiera pieniądze za pracę jak i od ZUSu . Coś mi się wydaje że to nie jest legalne . Może ktoś z kierownictwa zareaguje . Inaczej sprawa zostanie zgłoszona
    Ajentka 123445

19.03.2020 09:19

Ludzie !!! A co Was to obchodzi co robią inni ... każdy robi co może aby utrzymać siebie i rodzine w tym trudnym dla nas czasie ... zajmijcie się sobą i swoimi problemami ...
    Xxx

19.03.2020 20:02

I TO JEST ŚWIĘTA PRAWDA pilnujcie siebie samych nie kolegów i koleżanek...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WTÓRPOL?

Kontakt - WTÓRPOL Sp. z o.o.

żurawia 1 26-110 Skarżysko-kamienna

Branża główna: Gospodarka odpadami i utylizacja
    czyściwoGąsiora

19.03.2020 17:06

a co z Tymi osobami co wykupiły mieszkania od Prezesa na potrzeby ukraińców ? Spłacać je trzeba a Ukrainy nima... nieźle się kilka osób przewiozło !!!

17.03.2020 20:51

18.03.2020 22:04

Kierowniczki tylko stoją na 1 sorcie i myślą sobie kogo by tu dziś zwolnic.wielce ksiezniczki a szkoły zero jak i SZACUNKU!!!!!.
    J

19.03.2020 17:05

Puknij sie w głowę
    Jumanji

19.03.2020 14:35

Pracujemy w sobotę?

18.03.2020 20:15

18.03.2020 22:01

Nie no gitara tak trzymać????
    Heniek

18.03.2020 17:47

Nasikełem do płynu dezynfekcji żeby podnieść jego walory odkarzania.
    Heniek

18.03.2020 18:38

Hehehe nie wypije a ty ręce wysmarujesz :) skuteczność 100% Po co kładą, baziewie?
    B

18.03.2020 18:16

Ludzie Wy sobie zróbcie badania na glowe bo tylko na to dostaniecie L 4 bez problemu ....uważam ze coś z Wami jest nie tak chyba nie ma takiego lekarza co by Was wyleczyl ..
    Saga

18.03.2020 18:35

Masz rację
    Ajent

18.03.2020 12:10

Szacunek dla firmy, komentarze pisać na tym portalu mijają się z rzeczywistością! Nikt nikogo nie zmusza do pracy, a ludziom którzy chcą zarobić a sie nie narobić polecam zmianę pracy..

17.03.2020 15:04

Czy ktoś dostał już przelewy za luty?
    Zxcc

17.03.2020 20:02

Ja dzisiaj dostałam
    ehm

18.03.2020 10:00

no widzicie i po co bylo panikowac juz od razu w internecie
    Praciś

18.03.2020 07:22

Czy dostaliście już wynagrodzenie?
    Paweł

18.03.2020 06:20

Ja to słyszałem śmiech pewnej osoby z góry, że brat wrócił z zagranicy z podejrzeniem, ma kawartanne, a ta osoba będzie specjalnie paradować po hali i zarażać.
    Rafaleo

17.03.2020 16:02

(usunięte przez administratora)obniżył jeszcze płacę ludziom w tych ciężkich czasach! Nie długo to sam będzie przebierał szmaty, jak sanepid wkroczy!
    Yolo

17.03.2020 18:01

Czy to jest pewne że oni mają płatne czy tylko zmyślone przez kogoś tam?
    Kasia

18.03.2020 06:15

Wdzięczni? Za co? Za to, że naraża ludzkie życie? Za to, że o Ukrainę dba żeby mu się nie pochorowała a Polaków szmaci i obniża stawki? Śmieszny twój wpis współczuję stanu umysłu sto lat za murzynami.
    Marcela

17.03.2020 20:17

Bardzo marnie to widzę najpierw gwałtowne podwyżki powodując,że ceny większości ubrań na nowy towar są droższe niż nowe w sklepie. Potem Podwyżka, aż do 3 zł przez co nie opłaca się bardzo dużo towaru zwłaszcza drobnego dziecięcego nowe za taką samą cenę można dostać, a nawet taniej i znacznie mniej osób zaczęło chodzić do sklepów . Teraz koronawirus sklepy zamknięte na kilka miesięcy, a może dłużej... szkoda kiedyś był fajny towar i ceny w miarę np spodnie 12 zł koszulki 5-8zl itd. no i oczywiście po 1zl prawdziwa wyprzedaż.

17.03.2020 21:18

Jeśli chodzi o mój sklep, w ogóle to nie miało wplywu ruch jak zawsze. Luty słabszy jak to zwykle bywa w handlu gdziekolwiek, styczeń super. Niestety wartość polskiego pieniądza spada więc 1 zł to już nie ten 1 zł co 4 lata temu czy więcej :) Koszty transportu, podwyżki pracowników to wszystko za sobą ciągnie, firma to nie zakład charytatywny ;)

17.03.2020 20:39

Za robote się wziąć bo za niedlugo my bedzismy góra (ukraina)
    Zosia

17.03.2020 20:22

Ja mam męża za granicą i mam zamiar chodzić do pracy, zresztą połowa zakładu ma mężów, dzieci za granicą i też będą chodzić. Ryzyk fizyk. Przecież to logiczne, że prędzej czy później ktoś na zakładzie się zarazi więc co to za różnica od kogo. Lepiej, żeby tylko kwarantanny na hali nie zrobili bo będziemy 24 h przebierać szmaty.
    Pracownica

17.03.2020 20:29

Wiecej osób niech do kauflanda chodzi i robia zgrupowania
    Mała????

17.03.2020 19:34

Tam się wszyscy robią w konia. Bo kontrolne również nie zgłaszają takich sytuacji że rodzina zjechala z zagranicy więc o czym tu mowa ludzie....

17.03.2020 19:48

Dokładnie tak jak mówisz, kontrolne ale także ajentki które są na sortach. Mężowie, bracia itp wrócili z zagranicy ale cóż mówić o tym to się ludzi ucisza... jak nie jestes wyżej to Twoje słowo tam jest niczym....

17.03.2020 19:37

TYLKO CZEKAĆ JAK BĘDZIE KWARANTANNA TO NAWET NA ZUS NIE BĘDZIE

17.03.2020 18:50

Jak to w końcu jest osoby które rodziny wracają za granicy lub wróciły nadal przychodzą do pracy ????Czy oni nie mają mózgu że mogą zarażać a przecież oni powiedzieli że nie muszą się przyznawać że ich mężowie dzieci wnuki są i że mają kontak kto im to udowodni dziękujemy takim osobą jak można robić w konia kontrolne i innych
    PRACOWNIK

17.03.2020 11:02

Ukraińcy wrócili do siebie i mają normalnie płacone za dniówkę a my zarabiamy to samo co oni za siedzenie w domu.
    K

17.03.2020 17:23

Zastanów się co mówisz i piszesz kto Ci karze pracować i daj pracowac osobom ktore chcą ....za kilka tyg bedziesz prosic o pracę bo może być różnie.....dzięki naszej firmie wiele osób podnioslo swoją stopę zyciowa ale tego sie nie widzi ale niedlugo to docenimy oby nie bylo za późno ...najwyzszy czas podziekowac szefowi
    Ewa ajentka

17.03.2020 06:33

Niektórzy tutaj zachowują się tak jakby nic się w Europie w Polsce nie działo a firma zamknęła sklepy zrobić na złość ajenta. A przecież jest PANDEMIA i to jest teraz najgorszy problem jak z pomocą Boga to wszystko minie to pójdziemy do pracy!!!
    AAA

17.03.2020 17:00

Jak wszyscy będą podejmowali decyzje o zamknięciu, po 7 dniach spadku obrotów, to za kilka tygodni będziemy żyli w innej Polsce. Sklepy pozostaną zamknięte wiele tygodni a niektóre niestety już nie zostaną otwarte.
    Pytanie do innych ajentek

17.03.2020 00:49

Mam do Was pytanie, o której tak mniej więcej skończyłyście pakować towar i wieszaki?
    Ajentka123

17.03.2020 14:12

Dziewczyny kiedy wystawicie faktury do firmy za marzec? Teraz czy na koniec miesiąca?

17.03.2020 15:58

Raczej na koniec miesiąca, może jeszcze w tym miesiącu popracujemy

Zostaw merytoryczną opinię o WTÓRPOL Sp. z o.o.