B2 Impact

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
Warszawa - Ultimo

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o B2 Impact S.A.

Opinie o B2 Impact Wrocław

Nie przegap nowości o B2 Impact S.A.!

omo

11.10.2013 23:39

A jak się ma sprawa z negocjatorami terenowymi?co możecie o tym powiedzieć? Jaka jest podstawa a jakie premie jak wygląda sprawa ze slużbowymi autami bo słyszałem różne opowieści min. że stare że obciążają kosztami za byle co itp. Jaki system pracy?
    Tull

12.10.2013 14:18

tutaj post z forum Gazety.pl ale nie wiem jak to jest w roku 2013 z zarobkami? czy ktos ma wiedze nt Ultimo i innych? ponizej fragment postu/daje pewne wyobrazenie o realiach 2011roku/: /.../chciałbym przybliżyć jeżeli można na tym forum zarobki jako windykator terenowy (negocjator) w firmach wymienionych i tak: Euro Bank-- 2700 zł + premia Getin Bank --2700zł ( podobno 3500)+ premia NIE MOŻESZ OSIĄGNAĆ WYZNACZONYCH BARIER(opisane wcześniej, zebrane na Kp, ogóle wpłaty, ugody ITD),TE DWA PRZPADKI TO TA SAMA FORMA WYNAGRADZANIA Te sam zasady co do zarobków na działalność ---jak przekroczysz pewien próg to natychmiast obcinają % kwoty do faktury.--czyli syf totalny. To są najlepsze w branży windykacji terenowej propozycje (kwot brutto) !!! niestety taki to dramat W Getin podobno dają I m-c 3500 ale wiadomo nie możesz wyrobić swojego w/opisanego planu i spadasz do 2700 zł. Teraz ULTIMO ostatnio 3800 zł BRUTTO + premia której wiadomo że nie wyrobisz( BARIERY NIE DO PRZESKOCZENIA). Było o wile lepiej ale wiadomo –MENAGEROWIE pozmieniali. „KRUK”---Krajowa 1450—NETTO 960 zł---+ UGODY-=---Dramat. „EGB”---2300 zł Brutto + premia Trudna do wyrobienia chyba, że się coś ostatnie poprawiło—wątpię. Dla odmiany na Rozliczenia Fakt-owe inne firmy są ok!!!, nic nie zmieniają, rozliczają się bez problemu,. Dołączę jeszcze do tego Q.S. Dom Finansowy-- 2200 zł brutto + premia (życzę szczęścia do wyrobienia wyznaczonej premii).opisałem wcześniej /.../
    Ona

10.10.2013 20:58

Co za tendencyjne pytanie czy iść do pracy ? Jak masz siedzieć w domu to pewne że idź, dowiesz się co to mobbing, poniżanie człowieka, rozmowa dyscyplinująca na osobności za 7 sekund spóźnienia z przerwy, dowiesz się że procedury są ważniejsze od pracownika, dowiesz się że pracując w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę "można" mu wystawić umowę cywilno-prawną. Duuuuuuuużo można się nauczyć np. że dłużnika trzeba szanować a pracownikiem pomiatać itp. itd. Jak podejmiesz pracę to nie poprzestawaj na szukaniu nowej bo ostatnimi czasy w ULTIMO jest zwyczaj zwalniania z dnia na dzień. Tak więc idź ale nadal szukaj porządnego pracodawcy. Powodzenia i życzę aby ci pseudomenagerowie za dużo na Ciebie nie darli gęby bo to jest w standardzie pracy.

09.10.2013 22:45

Iść oczywiście. Nawet jakby Cię pożegnali po 3 m-cach to warto bo zdobywasz nowe znajomości i ogładę w pracy w takich korporacyjnych firmach. Poznajesz nowych ludzi (kobiety) i zyskujesz doświadczenie. No i możesz potem napisać tu o co sądzisz o komentarzach i czy sa prawdziwe.

04.10.2013 19:20

Mam pytanie, po rozmowach dostałem info od Ultimo, że mogę zacząć pracę jako negocjator telefoniczny. Czytałem trochę opinii powyżej i proszę o pomoc, iść tam do pracy czy nie?
    ja

26.09.2013 16:47

Tak samo jak podwyższanie celów w trakcie miesiaca dla pracowników call center. A jak się celu nie wyrobi to wypad na bruk. Po otrzymaniu takiego wypowiedzenia należy jedynie iść do sądu pracy. Dziwi mnie tez to, że ludzie podpisują te nagany w ostatnim czasie. Niby za rozłączanie połączeń predictive dialer. Czy też wypowiedzenia dyscyplinarne. Tu też się kłania sąd.
    Cichociemny

25.09.2013 20:37

Nietka - 2013-09-25 17:13:04 No i znowu zwolnili doświadczonego windykatora. Tym razem z DWT. Tam juz jest taka maniera pana dyrektora, że jak się chce pozbyć człowieka to daje mu cel z kosmosu po to, by go nie zrobił. Ma potem argument, że nie osiąga wyznaczonych celów.Ta praktyka jest stosowana już od paru lat. Żal mi chłopaków z DWT bo to naprawdę dobrzy specjaliści. Mają do czynienia z dłużnikami, z którymi nie poradziło sobie DWP, DWC i my wszyscy inni. Pracę maja mega ciężką a tu takie docenianie. Brawo panie dyrektorze dwt, tak trzymaj a pamiętaj, że nie ma ludzi niezastąpionych nawet wśród dyrektorów. Takich metod nauczył obecnego "dyrektora" ten co "wałki kręcił" z kolegami a po odkryciu tego na wierzch uciekał z firmy jak szczur - nazwali go pasożytem. Metoda zwalniania pracownika w DTW pochodzi od Stalina, proponuje mu się spotkanie służbowe w czasie którego wręcza się wypowiedzenie (taki ostrzegawczy strzał w tył głowy), a wcześniej, tak jak wyżej napisane, wyznacza mu się nieosiągalny cel by na to się powołać. Ktoś powinien z tym zrobić porządek i zawiadomić: Inspekcję pracy o ustalanych "normach" dla pracownika DWT na 14 godzin pracy dziennie, prokuraturę o innych "sprawkach" itp.

25.09.2013 17:13

16.09.2013 14:50

Oto ogłoszenie o pracę dla negocjatora: Co proponujemy: zatrudnienie w stabilnej firmie finansowej i duże możliwości rozwoju partnerską atmosferę pracy i pakiet socjalny pracę w systemie dwuzmianowym Partnerska atmosfera pracy? Tam się dorosłych ludzi traktuje jak małe dzieci, mówią im kiedy mogą wyjść na siku, kiedy mogą wyjść na przerwę. I te maile z informacją, że się przekroczyło przerwę o 7 sekund.
    Katar

10.09.2013 11:52

Nie jest prawdą, że najniższa podstawa, zależy jaką sobie wynegocjujesz. Sam znam przykład gdzie ktoś powiedział na rozmowie, ze za niższą niż X podstawę nie będzie pracować i przyjęli tę osobę a dali tyle, ile chciała. Podstawę miała wyższą, niż większość starych pracowników. I to jest właśnie równe traktowanie.
    Katarka

10.09.2013 00:12

Ogólnie firma nie jest zła, jeśli chodzi o pracodawcę. Warunki zatrudnienia są stabilne, co prawda najniższa krajowa jako podstawa, ale można sobie dorobić na premiach i to nieźle. Jeśli chodzi o atmosferę, to do niedawna była dość dobra, od kilku miesięcy jest tam (usunięte przez administratora) Jeśli komuś nie przeszkadza ciągłe szpiegowanie i czepianie się do rzeczy tak na prawdę nie istotnych dla windykacji długu to polecam. W pierwszej godzinie pracy nie można wyjść na przerwę, w ostatniej tylko na 5 min, nie dłużej bo gestapo wysyła maile z upomnieniem. Na salach call center jest bardzo głośno. I może zdarzyć się sytuacja , że zwolnią cię za byle co. Dyrektorowi cc ostatnio odbiło i zaczęło mu się podobać szpiegowanie i stręczenie pracowników , dzięki czemu praca jest niekomfortowa i wszystkiego się odechciewa. Szanse na awans minimalne. Tylko wymagania, zero respektowania potrzeb pracowników i komfortu pracy, który jest potrzebny do tego, aby praca była efektywna. Na koniec jednak przyznam, że w niektórych działach na prawdę można dobrze zarobić.
    ryś

04.09.2013 22:45

Skoro nikt nie powiadomił wierzyciela o zgonie dłużnika, to skąd wierzyciel ma wiedzieć, że konkretny dłużnik nie żyje?? Zastanów się trochę nad tym, co piszesz i pamiętaj, że kompromitujesz się takimi wypowiedziami.
    n

23.08.2013 12:54

kachula - 2013-08-23 09:17:16 Ja też odnoszę wrażenie, że w tej firmie kładą nacisk na ilość, a nie na jakość, wprowadzają zmiany, które zamiast usprawniać pracę przeszkadzają w niej... Nadrzędnym celem dyrektora call center stała się jakość rozmów i jak największa ilość połączeń zestawianych przez automat (statystyki statystyki statystyki...), a nie realizacja celu i ilość odzyskanych pieniędzy, a o to, wydaje mi się, że chodzi w działaniu firm windykacyjnych... jeśli chodzi o atmosferę pracy, to po ostatnich zdarzeniach jest nie przyjemna, został zwolniony doświadczony pracownik i teraz wszyscy czujemy się jak w obozie pracy, gdzie jesteśmy szpiegowani i nie mamy totalnie prawa głosu. Jeśli chodzi o zarobki to najniższa krajowa jako podstawa, reszta to premie od uzyskanego wyniku, nie jest źle. Szanse na awans niby są, ale marne, często kryterium wybrania awansowanej osoby jest jej sympatia u kadry zarządzającej , a nie kompetencje... i to jest przykre. Z firmy zaczynają odchodzić osoby, którym zależy na pracownikach , a zostają zatrudniani gestapo... więc moim zdaniem będzie już tylko gorzej......A kto taki odszedł, komu zależało na pracownikach? Bo z kadry zarządzającej chyba nie ma nikogo takiego. Przecież to jest kółko wzajemnej adoracji. Dla zainteresowanych wygląda to tak: Na początku plusy - bo jest ich mało. + bony świąteczne, multisport, opieka medyczna po roku pracy, firma blisko centrum, umowa o pracę. Minusy: Czytanie scenariusza, stosowanie się do niego w każdym kroku, co nie zawsze jest logiczne. Wystawianie ocen za rozmowy (bardziej skupiamy się na tym, czy zgodnie ze scenariuszem, albo czy wypowiedziało się dany zwrot czy słowo). Nieprzestrzeganie Zasad Dobrych Praktyk. Firma trąbi o tym na okrągło, że tak niby przestrzegają, ludzie są ostatnio zwalniani dyscyplinarnie itd. (że niby za nierzetelność, a przecież podstawą działania Firmy jest RZETELNOŚĆ!. Otóż nierzetelnie informują dłużników, nierzetelnie informują przyszłych pracowników na rozmowach kwalifikacyjnych (lub celowo wprowadzają w błąd), przykłady można mnożyć. Nieprzestrzeganie wyraża się też w nierównym traktowaniu pracowników. Wiadomo, ze Windykatorzy to samo dno firmy. Nic im nie wolno, nikt ich nie słucha itd. Np. Dział, który zajmuje się organizacją pracy, rozliczaniem przerw, przestrzeganiem dress-code sam nosi mini i odkryte ramiona, natomiast pracownikowi działu windykacji nie wolno przyjść w upał w spodenkach przed kolano. Nawet jeśli grupa liczy 14 osób - jednocześnie na przerwie mogą być 2 osoby. System nie zawsze pokazuje prawdziwą informację ile jest osób na przerwie. Jeśli wylogujesz się na przerwę jako trzeci dostajesz ostrą reprymendę. Ostatnio krążą słuchy o tym, że dział poszukiwania danych (który jest teoretycznie równy w hierarchii z działem windykacji) uważa windykatorów za podludzi i w ogóle jakim prawem dołączają do nich kogoś z działu windykacji. Jeśli chcesz odebrać bony świąteczne (i stać po nie w kolejce przez dobre 15 minut bo tak było ostatnio), pójść do kadr po zaświadczenie itd. - robisz to na przerwie prywatnej. Czyli musisz się wylogować, przebiec cały budynek krętymi korytarzami, tu schody, tam schody. I co? wchodzisz do kadr i okazuje się, że kadrowy akurat wyszedł na śniadanko, albo pańcia u której odbierasz multisporta wyszła na lanczyk (i będzie za godzinkę czy jakoś tak). Cóż. Wdrapujesz się, logujesz i czekasz godzinę bo dopiero po godzinie możesz wylogowac się na następną przerwę. Wylogowujesz się jeśli możesz (2 osoby moga być na przerwie). I znów biegiem na dół. I tym sposobem marnujesz dobre 15 minut ze swojej 40 minutowej przerwy, któa ci przysługuje na cały dzień. Ale ruch to zdrowie. Nadgodziny w dziale windykacji są odbierane w kolejnym, lub kolejnym po kolejnym miesiącu. A były obowiązkowe nadgodziny. Porównując do innych firm, czy raczej banków zarobki na stanowiskach związanych z obsługą długów złożonych, dużych (działalności gospodarcze, sprawy spadkowe itp) - tu zarabia się mało. W działach niezwiązanych z windykacją (rozliczenia, dział obsługi klienta) siedzi się za darmo po godzinach bo końca roboty nie widać.
    kachula

23.08.2013 09:17

13.08.2013 16:09

Tak jak pisałam wcześniej:w ultimo do głosu doszli ludzie z wizjami nierealnej przyszłości firmy. Tworzą PROCESY i niewazny jest wynik, wazny jest PROCES, a więc strategia takch ludzi opiera się na przetrwaniu jak najdluzej w firmie dając decydentom (zarządowi) poczucie spełnionej misji i trwania firmy.W myśl zasady: aby się kręciło. Mało tego, ludzie ci to tzw. BMW; bierni mierni ale wierni. Inną kwestią jest to, ze zarząd daje sie wpuszczać w maliny i przyzwala na takie działanie co może świadczyć o tym, ze zarząd tez na niczym się nie zna i liczy na przetrwanie. To jest typowe podcinanie gałęzi na której wszyscy siedzimy. No ale skoro zwalnia się ludzi z doświadczeniem w windykacji a zatrudnia tych, którzy znaja się na tworzeniu procesów tylko dlatego że rekrutacja to też proces to wnioski nasuwają się same. LEPSZE JEST WROGIEM DOBREGO.
    nombo

06.08.2013 17:36

Daj każdemu regulamin przewozów i jak nie chcą kupić biletów, niech wysiadają - nie musza dotrzeć na miejsce tym pociągiem. Ale zadanie, autor pali ciekawe rzeczy... :)

29.06.2013 23:32

podwładny bubla - 2013-06-23 16:26:19 Pomyśl szerzej! Detektyw owszem, wiele może, to fakt. Natomiast czym innym jest to co detektyw może a czym innym to, że się kompetencjami detektywa zastrasza dłużników. To tak, jakbyś straszył tysiące ludzi (wysyłając do nich pisma), że jak nie zapłacą to im KGB poderżnie gardła a rodzinę wytruje wąglikiem, gdy tylko wyjadą poza UE. No i będą siedzieć ludziska w domach i nawet okien nie uchylą ze strachu. UOKiK ma rację! Szkoda jedynie, że maksymalna kara jaką może nałożyć UOKiK to 10% rocznego dochodu firmy zarejestrowanej w Polsce. I to jest odpowiedź na jeden z powyższych postów: dlaczego ta firma transferuje dochody do Luksemburga. UOKiK!!! Zróbcie z tym porządek. Czas w końcu pozamiatać!Nie masz pojęcia jak może zastraszać dłużnika komornik. Film " Komornik" tylko w połowie oddaje to co się dzieje naprawdę w tej kwestii. Komornicy mienią się ważniejszymi od sądu, prokuratury i policji razem wziętych. Chcą być ponad prawem i w istocie często są. Ustawa o komornikach to mistrzostwo świata. Zwykła działalność gospod. ale bez żadnej kontroli z U.S. ZUS-u itp. Kontrolować może tylko Prezes sądu lub przez niego wyznaczona osoba.W praktyce to księgowa sądu,która nie zna się na zawiłościach księgowych komornika. Komornik siedząc za biurkiem i podpisując papierek ma wgląd do kont bankowych, danych osobowych (także wrażliwych), może rozpytywać się o dłuznika kogo tylko chce, może prześwietlić dluznika na wskoś a wszystko to na podstawie art.761 kpc. I od każdej czynności nalicza sobie pokażną opłatę.(koszty egzekucyjne) A potem PŁACI PODATKU TYLKO 19 %. Kupuje auta na działaność gospod. i wszystko inne do kancelarii a za wszystko tak naprawde płaca dluznicy w ramach kosztów egzekucyjnych. A STAN SPRAW EGZEKUCYJNYCH ZAKOŃCZONYCH ZAPŁACENIEM DŁUGU JEST MIERNY. A pomimo tego żyje im się na baardzo wysokim poziomie. WIĘC UOKiK powinień DAĆ SPOKÓJ ULTIMO i nie czepiac się czegoś czego nie ma.

29.06.2013 23:15

Oczywiście prawną !! Więcej się nauczysz a szczególnie jak wygląda współpraca z komornikami. Może cos zmienisz na lepsze bo to co teraz jest to jakaś popierdółka.
    ghost

25.06.2013 22:04

Kolejna cwaniara co brać kredyt chętnie, ale oddać już nie bardzo. Typowa "Polaczka". To ma być forum o firmie, jak się w niej pracuje, a nie wynurzenia oblakanych cwaniaków i niedpowiedzialnych dłużników...
    mrówka

25.06.2013 21:46

Kryzys w firmie a bilbordy w całym kraju i ogłoszenia w gazecie.Taki to kryzys dla "mrówek"jest"
    vaneska

24.06.2013 23:50

jak sprawa ma sie z kierownikami? mam propozycje z dwoch dzialow i nie wiem na ktory sie zdecydowac. jedna to prawne a druga to cc ale tez sprawy polubowne z prawnymi

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w B2 Impact?

Kontakt - B2 Impact S.A.

Szczytnicka 11 50-382 Wrocław

Branża główna: Konsulting i zarządzanie
    iu

24.06.2013 23:43

xxxxxxxxyyyyzzzz - 2011-11-02 20:35:34 Nie no jestem w szoku, że(usunięte przez administratora)i jakoś nie mogę w to uwierzyć. No, ale co sie dziwić rozgrywki (usunięte przez administratora) która nie krzywdzi innych ludzi... porażka. Tu wspólne śniadanka, wsólne uśmiechy, a tutaj taka obłuda. (usunięte przez administratora)nie wywaliła, która tylko siedzi i je parówki całymi dniami w blendzie i nic nie umie, nic nie rozumie i jest T(usunięte przez administratora)Popieram zdanie powyżej, że szkoda że(usunięte przez administratora)nie interweniuje, no ale niestety ULTIMO jest zbyt duże i prawda jest taka, że żadne info z dołu nie docierają na górę. Ja mam nadzieję, że niebawem uda mi się zmienić dział lub nawet całą firmę. Pracuję już długo w Ultimo i widzę jak(usunięte przez administratora)o?za błąd sprzed awansu? przecież to jest chore, że najpierw się daje awans, a później się zwalnia za błąd sprzed paru miesięcy.(usunięte przez administratora) szkoda, że jesteś aż pod tak dużym wpływem (usunięte przez administratora)Moja rada - uważaj. Życzliwa Nie udało się zmienić działu ani tym bardziej całej firmy a szkoda
    podwładny bubla

23.06.2013 16:26

22.06.2013 22:42

Noo, akurat detektyw ma prawo zbierac informacje o osobach bez jej zgody. Tak stanowi prawo i dłuznik tu nie ma nic do powiedzenia. A detektyw działana zlecenie Ultino, więc cały Uokik może skoczyć Ultimo na pukiel.
    fart

20.06.2013 21:55

Bian - 2010-02-26 20:11:30 To ze masz 45 min to nie znaczy ze je wykorzystasz, teraz jak wiem sie zmieniło liczy sie aktywna tel 40, a do zrobienia 80około, na trudnych przedawnionych niekontaktowalnych sprawach, co do minuty jestes rozliczany za beszcynosc która nie wiesz jak naliczyli a zrobic odzysk to szcescie lub nieszczescie.Jezeli chodzi o zwalnianie pracownika to biora w pojedynke do sali i tam sie zaczyna nieciekawie, sporo osób w tym roku zwolnili,(usunięte przez administratora)Taka stara wypoiwedź a aktualna
    rat

20.06.2013 21:46

Ciekawe dlaczego firma zarejestrowana jest w luxemburgu zeby nie placic podatkow?
    d

19.06.2013 20:43

dd - 2013-06-19 20:33:22 dd - 2013-06-19 20:31:12 ALE CO? - 2013-06-18 21:01:00 CO zobaczyłem w necie? dziwne...jak w google wpisałem ultimo w telewizji to dowiedziałem się że na tvn 24 pokazali że za zastraszanie ludków dostali 500 tyś kary ...to to?To to i UOKiK ich ukarałProponuję też przeczytać to: http://euro.bankier.pl/news/article.html?article_id=2863457&type_id=1Nie pokazał się link do strony więc pokrótce opiszę UOKiK zainteresował się tym że Ultimo informowało o przekazaniu spraw do agencji detektywistycznej. Okręt tonie
    dd

19.06.2013 20:33

dd

19.06.2013 20:31

ALE CO?

18.06.2013 21:01

Miś-Ptyś

17.06.2013 13:41

Muszę odwołać jednak swoją wcześniejszą złą opinię na temat ULTIMO,Dziękuję za usunięcie z listy wierzytelności osoby zmarłej.Pewnie to niedopatrzenie którejś ze stron.Pozdrawiam! :)
    NIE WIEM-czy net ma racje?

14.06.2013 19:10

http://www.tvn24.pl/biznes-gospodarka,6/windykatorzy-ukarani-za-lamanie-prawa,45972.html zobaczyłem to w necie i nie wiem czy czy ja mam windykować czy ta firma w której mam się zatrudnić jest windykowana i spłaciła dług.
    Miś-Ptyś

11.06.2013 18:41

ULTIMO S.A. ul. Braniborska 58-68 53-680 Wrocław to ta firma?Czy ona zajmuje się handlowaniem długami? Ta pseudofirma działa na granicy etyki i prawa. Wprowadza w błąd potencjalnych nabywców długów, handlując zadłużeniem osób zmarłych.Okropność.Ludzie,którzy nie żyją nadal figurują na stronie tej firmy, zachęcając nieświadomych kupujących do pakowania się w maliny.Jest to skrajnie nieetyczne i obrzydliwe.Co to za parszywa "firma"?

11.06.2013 00:36

Kupili ostatnio DUŻY portfel PROVIDENTA. I teraz, jeśli Ultimo kupuje Providenta, gdzie oni maja swoich windykatorów to co to oznacza? Ano to, ze Prvident pozbył sie takiego gówna, którego nawet rodzimi terenowcy nie odzyskali. To teraz na tym wielkim G... bedzie pracowac Ultimo a to oznacza zapaśc na ponad rok. Ta firma najwyraźniej nie ma pomysłu na przyszlość albo sa tam decydenci nieznający się na realiach i patrzacy przez pryzmat swoich dziwnych wizji przyszłości. TO TONĄCY STATEK. Nikt firmy nie chce kupić bo cenę wywalili taką, że śmiac się chce.
    Kumaty

03.06.2013 22:30

"Pani dzień dobry" - 2013-05-14 19:35:03 Ciekawy - 2013-05-07 20:34:42 Witam Serdecznie Dostałem zaproszenie na rozmowe - na stanowisko negocjatora terenowego w Ultimo - czy mogę się dowiedzieć coś więcej na temat pracy na tym stanowisku ?A niech to diabli wezmą! Kogo ten DZL zaprasza na rozmowy? Czyżby tak bardzo okroili budżet, że nie stać już ULTIMO na windykatorów z jajami? Jak tak dalej pójdzie, to "Pani dzień dobry" powie wszystkim "do widzenia".Faktem jest że ULTIMO schodzi na psy, szczególnie w departamencie terenowych ze względu na marnego wodza, ale Windykator Terenowy to nie "dresiarz" z pałą lub "dziewiątką" w kieszeni, "Pani dzień dobry" - skąd się urwałaś, rozmrozili Cię z tafli lodu jak tego "bankowca" ??
    ertrt

17.05.2013 23:14

Rezus - 2013-05-16 14:16:58 ytr - 2013-05-01 19:54:09 szukją frajerów co będa wyciagac od ludzi pieniądze Wszyscy wiedzą że firmy skupujące długi to firmy działające na granicy prawa E-sądy i cała ta procedura dzieku której komornik zabiera częśc pensji człowiekowi z długiem przedawnionym to chora instytucja Często e-sąd nawet nie wysyła wyroku a firemki typu ultimo żerują na tymHeheh :) "wszyscy wiedzą" jacy wszyscy? zabawny człowieku, powtarzasz mądrości kolegów z ławki pod blokiem, lepiej tam wróć. Co do pytań o Ultimo, zamiast szukać porad w miejscach takich jak to, gdzie każdy może wpisać co mu się żywnie podoba, a najczęściej wypowiadają się zwolnieni pracownicy bijący piane, bo ich boli, że już nie pracują, proponuje jednak iść na rozmowę i polegać na własnym rozumie niż tych pseudo-znawców tematu. Chociaż uśmiać się tu można całkiem solidnie ;] PozdrawiamA ja proponuję iśc na rozmowę i usłyszeć jedno a zaznac drugiego. To, co mówią na rozmowie ma się nijak do warunków jakie są w praktyce. To sa zasady dobrych praktyk właśnie.
    Rezus

16.05.2013 14:16

"Pani dzień dobry"

14.05.2013 19:35

10.05.2013 23:38

Jak będziesz witał serdecznie to długo w pracy miejsca nie zagrzejesz. Wystarczy proste tradycyjne ''dzień dobry''. Jak wchodzisz do dłuznika do domu to mówisz ''witam''? Jak byś mi tak powiedział, byś zaraz musiał wyjść bo witać to się możesz z kolegą a nie z dłuznikiem.
    Ciekawy

07.05.2013 20:34

ytr

01.05.2013 19:54

Zostaw merytoryczną opinię o B2 Impact S.A.