ULTIMO S.A.

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 428 ocen.

Opinie o ULTIMO S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ULTIMO S.A.

Cecylka
użytkownik zarejestrowany

Zastanawiam się dlaczego niektóre osoby mają tak lekceważące podejście do osób mało przychylnych firmie? Jestem zdania, że ULTIMO to fajna firma ale sądzę, że wszyscy możemy wypowiadać swoją opinię na tym forum

Czerkanik
użytkownik zarejestrowany

Jak już brakuje niektórym argumentów to zaczynają obrażać innych.ULTIMO S.A. to poważna firma prowadząca odpowiedzialną i stresogenną działalność. Z pewnością jak ktoś nie wytrzymuje napięcia to narzeka!

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w firmie, jednak nie jest to miejsce na obrażanie innych jej pracowników, czy też użytkowników wątku. Przypominam o obowiązującym wszystkich regulaminie portalu. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: www.gowork.pl/regulamin

WKS
@Natalia 2 tygodnie temu
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy w firmie, jednak nie jest to miejsce na obrażanie innych jej praco...

A Pani tam pracowała ?

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Możecie również powiedzieć coś więcej o pracy w ULTIMO S.A. jako analityk? Widzę, że na początku miesiąca ruszyła rekrutacja na to stanowisko. Ktoś z Was pracuje właśnie w tym dziale firmy? W treści oferty wymienione są dość liczne wymagania, jeśli chodzi o umiejętności kandydatów oraz znajomość programów, z którymi będzie się pracować. W jaki sposób umiejętności te są sprawdzane podczas procesu rekrutacyjnego? Czy trzeba być przygotowanym na test, czy też jakieś praktyczne zadanie do wykonania?

Calinek
użytkownik zarejestrowany

Interesuje mnie praca lidera zespołu call center, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć kilka istotnych informacji? Jakie wymagania stawia Ultimo na początek kandydatowi? Jaka jest atmosfera bo na forum jest kiepsko.

Sama prawda

Najniższa krajowa jest na początek na wszystkich stanowiskach szeregowych w Ultimo, te stanowiska to Inspektor ds obsługi korespondencji, negocjator telefoniczny , nieprawda ,że jest więcej, Obecnie pracodawcy wykorzystują fakt i wszędzie dają najniższą krajową. Niestety, ale to prawda

CC
@antywindykator 4 dni temu
ty myślałeś? to ty ćwierćinteligencie w szeleszczącym dresie jesteś w stanie cokolwiek pomyśleć? jak widzę, prawda o warunkach...

Generalnie wiekszosc to co piszesz Pan anty to są jego wyburzenia nie na temat i bez merytoryki. Wystarczy sobie forum prześledzić i sprawdzić że trujesz i trujesz od lat, generalnie wiesz ze nic nie wiesz, zresztą te twoje bluzgi to tylko pokazują poziom twojej inteligencji, nie tylko emocjonalnej. To forum dla przyszłych pracowników i byłych i obecnych, ty nie należysz do żadnej z tych grup, ewentualnie Rodziny Radia Maryja. No ale to nie to forum. Daruj sobie zasmiecanie tego forum.

antywindykator
@CC 4 dni temu
Generalnie wiekszosc to co piszesz Pan anty to są jego wyburzenia nie na temat i bez merytoryki. Wystarczy sobie forum prześled...

skąd ty jesteś? przeczytaj co napisałeś półgłówku. wyburzenia? rozumiem że dla ciebie polska jenzyk to bardzo trudna jenzyk

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Nickto możesz powiedzieć coś więcej o szkoleniu? Widzę, że trwa ono aż cały miesiąc. Czy później również można liczyć na dodatkowe szkolenia, czy też kursy podnoszące kwalifikacje? Piszesz też, że jednak można liczyć na benefity, tylko trzeba przepracować w firmie kilka miesięcy. Możesz powiedzieć co wchodzi w skład benefitów dostępnych w ULTIMO?

Anita
użytkownik zarejestrowany

ULTIMO ma właśnie kilka ofert pracy dla normalnych pozytywnych osób!!

Czesiek
użytkownik zarejestrowany

Jak już nie macie o czym pisać to będziecie się teraz obrażać? Może ktoś napisać jak się w firmie pracuje, jaka jest atmosfera? Na jaką umowę może liczyć nowy pracownik? Czy rozmowa rekrutacyjna jest spoko?

YOY
@Czesiek 20.08.2017, 13:59
Jak już nie macie o czym pisać to będziecie się teraz obrażać? Może ktoś napisać jak się w firmie pracuje, jaka jest atmosfera...

Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz?!!! Wyślij cv i jak się odezwą to się przekonasz jaka jest atmosfera i umowa !

Nickto
@Czesiek 20.08.2017, 13:59
Jak już nie macie o czym pisać to będziecie się teraz obrażać? Może ktoś napisać jak się w firmie pracuje, jaka jest atmosfera...

Czesiek, nie słuchaj tych bzdur, byłem na rozmowie, całkiem spoko, normalna rozmowa. Wiem jak jest, paru znajomych pracuje, paru odeszło, jest różnie, po prostu nie każdy się do takiej pracy nadaje. Nie wiem, jak będzie ze mną, jestem przyjęty, ale póki co czytam sobie o techynikach, negocjacjach itp, chcę mieć jakąś tam wiedzę zanim tam trafię. Szkolenie miesiąc, z czego po dwóch tygodniach odbierasz (pod nadzorem)telefony. Benefity są, tyle, że z tego, co pamiętam benefit po 6 miesiącach chyba, a luxmed po trzech. Potrafię to zrozumieć, skoro mają dużą rotację, a że jest rotacja to fakt niezaprzeczalny. Na windykacji można zarobić, jeśli chcesz i się przyłożysz i masz pewne cechy charakteru, to nie będzie źle. Podstawa jest kilkaset zł większa od najniższej, ale nie będę pisał ile, ja chcę spróbować, jestem pełen optymizmu, jak sie nie uda trudno. Czytając takie fora i sugerując się wypowiedziami nigdy bym chyba nie mógł podjąć pracy, to jest typowo Polskie, narzekanie, węszenie wszędzie spisków, znajomości itp... Nie warto. Pozdrawiam.

gość

W tej firmie nigdy nie zarobicie 5 tys na rękę w windykacji, nawet 3 tys, nie zarobicie! Ktoś bzdury napisał, takie pieniądze w tej firmie to zarabia chyba tylko dyrektor!

Centrum
użytkownik zarejestrowany

Ludzie, którzy mają kłopot z utrzymaniem się w firmie bardzo przekonują jaka to zła firma. Odejdź z pracy człowieku.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Ona oprócz wysokości wynagrodzenia, co jeszcze powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy? Na jakie benefity, możliwości rozwoju można liczyć? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne.

gość
@Natalia 02.08.2017, 09:29
@Ona oprócz wysokości wynagrodzenia, co jeszcze powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy? Na jakie...

Firma nie daje żadnych benefitów, a możliwości rozwoju są słabe, chyba ,że ma się w tej firmie znajomości, tzw, kolesiostwo to wtedy może się awansuje ... Tyle Zarobki bardzo słabe prawie jak wszędzie czyli najniższa krajowa no i umowy śmieciowe co prawda nie na wszystkich stanowiskach, ale ogółem przeważają

On

Mogę polecić ULTIMO, praca ciężka i stresująca ale zarobki około 5k przy realizacji celu są satysfakcjonujące.

Amator
użytkownik zarejestrowany

Czy mógłby ktoś napisać kilka słów informacji ogólnych o firmie? Aplikuję na młodszego analityka w dziale analiz statystycznych i dobrze jest coś wiedzieć ?

Ona

Ja na zleceniu też miałam liderkę i nie zauważyłam , żeby się czepiała. Jeśli ktoś ma nasrane w głowie i przychodzi do pracy się opieprzać i śmierdzi na kilometr bo się nie myje i nie używa środków do higieny , to wiadomo ,że liderka ma prawo zwrócić uwagę bądź nawet podziękować za współpracę!

Opinia
użytkownik zarejestrowany

Jeśli jest tak źle jak piszecie dlaczego nikt nie podpisze się [pod swoją opinią? Czego sie boicie? Podobno nie warto tu pracować ? Może ktoś was inspiruje w pisaniu takich opinii? Gdyby było źle dawno bym odeszła.

Lacroix

Beznadzieja i wyzysk, tylko tyle moge powiedziec. Firma robi nieustannie pod górkę pracownikom. Robia z ludzi maszynki do pieniędzy jednoczesnie próbując przyczepic sie do czegokolwiek. Wszystko ustawione tak by tylko tzw "wybrani" robili cel a reszta to w sumie ich nie obchodzi. Odradzam każdemu. Pozdrawiam,

ola

odradzam, najpierw wycisna z ciebie soki, a jak juz nie pasujesz to mykaj, omijajcie szerokim łukiem. Praca nie warta kasy.

hhhhhhh

Potwierdzam firma super zaprasza do pracy i super szybko rozwiązuje umowę. Tłumacząc się decyzją góry. Nie polecam, nawet odradzam lepiej iść do sklepu.

Certikat
użytkownik zarejestrowany

Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego. Firma szuka ludzi do pracy a wy piszcie, że się zwijają?

antywindykator
@CC 17.07.2017, 14:04
Same trole widać na tym forum, pewnie na dodatek opłacane przez konkurencję. Skoro firma zatrudnia ponad 800 osób to chyba norm...

ultimo zatrudnia 800 osób? czy ty umiesz liczyć? skąd oni braliby na pensje. no chyba że wolontariat, to całkiem realna jest wówczas ta liczba :D dłużnicy trudni? a to jest jakiś przepis że ultimo się należy i ma zawsze rację? z tego co mi wiadomo to np. sprawy z providenta ultimo przegrywa zawsze, jeśli pozwany podejmie obronę; podobnież inne tematy również

I.
@antywindykator 23.07.2017, 14:01
ultimo zatrudnia 800 osób? czy ty umiesz liczyć? skąd oni braliby na pensje. no chyba że wolontariat, to całkiem realna jest w...

hahaha antywindykator naprawdę nie masz co robić z życiem, skoro włóczysz się po tylu forach firm windykacyjnych; może spróbuj wyładować frustrację np. biegając, szydełkując, albo uderzając głową o mur? Przewiduję, że bardziej to się wszystkim przyda, niż te bzdury które opowiadasz. >>z tego co mi wiadomo to np. sprawy z providenta ultimo przegrywa zawsze - a z tego co mi wiadomo, jesteś nudnym frustratem, który nawet nie umiał się utrzymać w korpo i teraz wylewa żale na forum, siedząc w piwnicy u rodziców. Jak Ty tam internet łapiesz. 800 osób? No popatrz, jak oni się mieszczą. Skąd biorą kasę? Prawdopodobnie z tych spraw, które zawsze przegrywają. Nie kompromituj się już, wyjdź na spacer, przewietrz się.

Pecet

Potwierdzam firma chyba upada. Zwalniają ludzi.

BBX

Dno nie firma omijajcie szerokim łukiem. Pracują tam bezmózgi.... Ludzie przecież tam są teraz zwolnienia. Norwedzy zawijają interes uciekajcie... okręt już dawno zatonął...

Mariusz
użytkownik zarejestrowany

ULTIMO S.A. to według mnie dobra, spokojna firma.!

Dupsko
@Mariusz 24.06.2017, 15:56
ULTIMO S.A. to według mnie dobra, spokojna firma.!

Co ty chłopie za bzdury wypisujesz. Ogarnij się i poszukaj lepszej roboty...

toxic

Pracownik biurowy, liderka to niestety kobieta:(( Preferuje mezczyzn w zarządzaniu, mniej sie czepiają o pierdoły.

Denis
@toxic 24.06.2017, 15:39
Pracownik biurowy, liderka to niestety kobieta:(( Preferuje mezczyzn w zarządzaniu, mniej sie czepiają o pierdoły....

W dodatku jakas babcia ☺

Henry
użytkownik zarejestrowany

Jaką kasę może dostać w firmie doradca klienta, jak się pracuje?

odradzam
@Henry 21.06.2017, 09:40
Jaką kasę może dostać w firmie doradca klienta, jak się pracuje?

praca na starych sprawach musisz czekać na przychodzący telefon ( tzw strzał) to może uda Ci się zrobić te 100% ale na to bym nie liczył. , 80 % pracy polega na przedstawianiu się i słuchaniu "do widzenia" lub gorzej to już zależy od kultury rozmówcy ,praca na PD czyli przygotuj się na wykonanie około 300 nawet do 380 (sic!) często bezproduktywnych telefonów. zarobki w okolicach 1,9-2,2 k przy realizacjach 80%, powiem że kiedyś było lepiej bo długo pracuje wg. mnie firma podejmuje nietrafne decyzje które obciążają doradców. Pozdrawiam

Skorpion

Jeżeli ktoś to lubii śmiało zapraszam. Ja jestem obecnie na wypowiedzeniu, które trwa aż 2 tyg, a jestem na okresie próbnym. Więc po co robią mi jakieś szkolenia...jakieś egzaminy ? Okres próbny powinien byc za porozumieniem stron bo mi te szkolenia nic nie dają, a tylko czas marnuje. Pierwszym raz sie z czymś takim spotykam. Dużo nauki dużo materiału ale tak jak mówię jak ktoś chce jak ktoś lubi to mu sie spodoba. Typowy coll Center dzień dobry z tej strony .... tylko bez skryptu. i tak w koło Macieja. Oczywiście cele cele cele. O ludziach się nie wypowiem nie poznalam ale fajne jest to, że każdy mówi do siebie na "Ty"':) Tyle o firmie Ultimo ze strony Świerzaka

Pola
użytkownik zarejestrowany

Forum jest dla pracowników, każdy może mieć swoje zdanie. Jest mi w tej firmie dobrze i chcę to piszę.

Calinka
użytkownik zarejestrowany

ULTIMO S.A. to bardzo fajna firma, dla chcących pracować.

Romario
@Calinka 04.06.2017, 11:18
ULTIMO S.A. to bardzo fajna firma, dla chcących pracować.

Najśmieszniejsze jest to, że ultimo czyta tutaj komentarze i ma swoich trolli, którzy tutaj piszą - o tym, że praca u nich - jest wspaniała. Np "CALINKA" - osoba, która pracuje w ultimo. "ULTIMO S.A. to bardzo fajna firma, dla chcących pracować. " Nie, Ultimo nie jest bardzo fajna firma, dla chcacych pracować. Pracowałem w Ultimo, a odszedłem, bo to był wyzysk i jedno wielkie kłamstwo. Ja lubię pracować i pracuje w innej firmie, w której doceniają ciężką pracę, w przeciwieństwie do Ultimo. O zarobkach, nie wspomnijąc. Bo w Ultimo robią wszystko, żeby nie wypłacić pracownikom premi. W obecnej firmie, w której płacą uczciwie i 4 razy więcej. W Ultimo zarabiałem 1600 - 2000 zł na rękę, a obecnie mam 8 000 zł netto + premie. Dlaczego? Właśnie dlatego, że chcę pracować. W Ultimo też chciałem, ale tam nie doceniają "chcących pracować" - tylko chcą ich wykorzystać :) Taka prawda. W Ultimo nauczycie się dwóch rzeczy - definicji słowa "wyzysk" i jak okłamywać ludzi i naciągać ich do spłaty nieistniejących długów.

Gość

ULTIMO to nie tylko praca na słuchawce. Są też inne departamenty a nie tylko call center.

antywindykator
@Gość 25.05.2017, 14:43
ULTIMO to nie tylko praca na słuchawce. Są też inne departamenty a nie tylko call center.

departament to jest jednostka organizacyjna organów administracji w Polsce (np. w ministerstwie) bądź jednostka podziału administracyjnego Francji, a nie jakieś śmieszne nazwy działów w firemce-popierdułce. wrażenie chcą zrobić na ludziach, a tylko się ośmieszają i kompromitują

Calinka
użytkownik zarejestrowany

Jeśli ktoś nie lubi pracy na słuchawce to nie polubi pracy w firmie. Taka praca na siłę stwarza tylko tarcia i konflikty. Nie jest łatwo w takiej pracy a wiem co pisze bo tu pracuję. Są zasady, normy i monotonia ale ponieważ to lubię dlatego pracuje i nie narzekam.

Romario

Pracowałem tam przez rok na słuchawce. Odradzam - jeden wielki wyzysk. W dodatku zmieniaja cele w trakcie ich realizacji. Jak widza, ze zrobisz cel na dany miesiac, to zmienia ci dwa dni przed koncem miesiaca jego warunki, zeby ci premii nie placic... W dodatku karza oklamywac dluznikow.

Meritum
użytkownik zarejestrowany

ULTIMO jest dobrą firmą z gatunku przyjaznych dla pracowników.

ciekawy

a czy ktoś pracuje albo wie jak wygląda praca na stanowisku młodszego specjalisty ds. rozliczeń?

nowy

pracuję w ultimo od 2 miesięcy, ogólnie jestem zadowolony, atmosfera świetna, lider bardzo przyjazna i pomocna, współpracownicy też zawsze gotowi do pomocy i jeśli jest jakaś konkurencja między nimi, to raczej pozytywna, nie zawsze jest łatwo i nie jest to praca, która pozwala zarobić szybko i równie szybko się zmyć, ale po kilku miesiącach okazuje się, że było warto, kiedy na koncie nagle znajdzie się 5 kafli, chociaż wiadomo, że ten poziom osiągają tylko najlepsi i bez zaangażowania nie ma co liczyć na dużo więcej niż te 2 tys.

Chętny do pracy
użytkownik zarejestrowany

ULTIMO potrzebuje do pracy lidera zespołu poszukiwań danych, i jestem tym bardzo zainteresowany. Może ktoś podpowie jak się pracuje w firmie? Jakie są wymagania na poczatku?

korpoknur

Rozmawiałem z kilkoma osobami, pracującymi w tej firmie. Wszyscy jakby mieli wyprane mózgi i sumienia. Tylko jeden przyznał, że jest tam niewolnikiem. Trafił tam dobrowolnie?

polak

banda wyłudzających i wyprowadzających pieniądze polaków za granicę - gdzie tu jest Ziobro ? E-sądy kto to wymyślił ?

antywindykator
@polak 16.04.2017, 14:44
banda wyłudzających i wyprowadzających pieniądze polaków za granicę - gdzie tu jest Ziobro ? E-sądy kto to wymyślił ?...

nie ma się co czepiać e-sądu. co do reszty to śmiało można się zgodzić :)

Były
użytkownik zarejestrowany

Co nowego słychać w ULTIMO? Byłem pracownikiem tej firmy i bardzo dobrze wspominam ten czas. Niestety wyjazd zmusił mnie zmiany firmy i bardzo tego żałuję bo tu miałem super robotę. Czy firma się rozwija ? Jak ogólnie atmosfera, kibicuje wam cały czas.

Gość

PORSCHE I FERRARI !

antywindykator
@Gość 23.03.2017, 17:14
PORSCHE I FERRARI !

jednego to nawet widziałem w maybachu :) ale on miał już staż 2-letni

Terenowy

Witam Jakie warunki dla terenowego ? Jaka podstawa i premia a i cele z kosmosu czy tylko z jonosfery? już 8 lat jestem terenowy więc praca mi nie obca a za 3 dni mam rozmowę. a i jakie auta dają ?

olo

TO chyba jakieś nowe stanowisko , bo nigdy wcześniej raczej nie było zamieszczane.

Natalia
użytkownik zarejestrowany

ULTIMO S.A. ma ofertę pracy dla specjalisty ds. Standaryzacji i Wzbogacania Danych i może ktoś mógłby dodać więcej szczegółów o tej pracy?

gość

Nie ma głupich odpowiedzi ,tylko głupie pytania,coś ci się pomyliło! Daj już spokój , jeśli ci zależy na pracy to wyślij cv i czekaj na odzew. Jeśli cię zaproszą to się wszystkiego dowiesz, jeśli nie będzie po problemie. Ot tyle w temacie.

gość

No to skoro zostałeś zaproszony to się dowiesz na rozmowie, a forum jest po to aby pisać opinie o ULTIMO a nie zadawać głupie pytania jak w podstawówce!

Bratek
@gość 01.03.2017, 16:12
No to skoro zostałeś zaproszony to się dowiesz na rozmowie, a forum jest po to aby pisać opinie o ULTIMO a nie zadawać głupie p...

Żadne pytania nie są głupie, są tylko głupie odpowiedzi :) Miłego popołudnia.

gość

Nie wiem , nawet nie zostałeś jeszcze zaproszony na rozmowę więc nie rozumiem po co te pytania?!

Bratek
@gość 01.03.2017, 13:12
Nie wiem , nawet nie zostałeś jeszcze zaproszony na rozmowę więc nie rozumiem po co te pytania?!

A może zostałem zaproszony i jestem ciekawy . Po to jest ta strona by wymieniać poglady i doświadczenia .

gość

Na pracownika biurowego były testy , ale bardzo proste i do przejścia.

Bratek
@gość 01.03.2017, 10:34
Na pracownika biurowego były testy , ale bardzo proste i do przejścia.

Ciekawy jestem jakie będą na stanowisko -Specjalista ds. Wdrożenia Portfeli Windykacyjnych, czego mogą dotyczyć ?

gość

Prześlij cv to się dowiesz

Bratek
@gość 28.02.2017, 18:10
Prześlij cv to się dowiesz

Zara pośle i bede czekał czy zaproszą na rozmowe , słyszałem że czasami robia jakieś testy . Ciekawe czy to prawda ?

Bratek

Witam, Jestem na stronie ULTIMO i zainteresowało mnie stanowisko -Specjalista ds. Wdrożenia Portfeli Windykacyjnych. Pytanie czy wiecie może jakie jest wynagrodzenie na tym stanowisku i jaki rodzaj umowy?

gość

Źle nie jest ale żeby tam była jakaś wspaniała atmosfera to nie widzę. Raczej zupełnie neutralnie, ludzie przychodzą, robią swoje i wychodzą.

gość

Źle nie jest ale żeby tam była jakaś wspaniała atmosfera to nie widzę. Raczej zupełnie neutralnie, ludzie przychodzą, robią swoje i wychodzą.

Zostaw opinię o ULTIMO S.A. - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ULTIMO S.A.