Muzeum Historyczne Miasta Krakowa
3 5 6 1

Opinie o Muzeum Historyczne Miasta Krakowa

Weronika

Czy ktoś pracuje w muzeum? Podpowiedzcie jakie wymagania trzeba spełniać jak ktoś chce tu pracować?

toniejabyłamewą
@Weronika 23.10.2018 18:59

Trzeba być albo zdesperowanym z nożem na gardle, albo mieć totalnie wypraną głowę z uczuć albo być psychopatą . A najbardziej unikać Pani Hani z zamówień publicznych bo to toksyczny toksyk. Podobno zniszczyła psychicznie kilka osób.

Kasia
@Weronika 23.10.2018 18:59

Czy ktoś wie, jaka jest atmosfera teraz w Muzeum w Oddziale w Galerii Krakowskiej? Da sie wytrzymać?

galeriankabezdzbanka
@Kasia 10.01.2019 10:03

ci co pracują będą mówić że ok bo abo (usunięte przez administratora) albo zdesperowani, albo im nie przeszkadza to co przeszkadzało tym co tu napisali swoje opinie; poza tym to zależy do którego działu chcesz zaaplikować, bo zamówienia publiczne to najgorsze osoby, z planowania też takie średnie, księgowość spoko, kadry miłe ale mają francowatą kierowniczkę, sekretarki jak sekretarki (albo pokochasz albo znienawidzisz)

Kasia
@galeriankabezdzbanka 12.01.2019 20:59

dziekuje za odpowiedz. teraz szukają kogos do sekretariatu do skanowania, czy nie jest to jakas trefna oferta?

Magdalena

@ja650mam, to co piszesz nie brzmi zbyt dobrze. Rozumiem, że pracowałeś w Muzeum Historyczne Miasta Krakowa? Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Czy ktoś z Was także pracował lub pracuje w Muzeum Historyczne Miasta Krakowa? Jak oceniacie tego pracodawcę i warunki, które oferuje?

zamyślonaroztargniona
@Magdalena 07.05.2018 11:14

Aha - a to biuro w Galerii Krakowskiej to porażka. Smród, głośno, ciasno i paskudnie.

Magdalena

Jak pracuje się w Muzeum Historyczne Miasta Krakowa? Czy praca jest bardziej spokojna, czy jednak zdarzają się także stresujące chwile? Na jakie warunki można liczyć w tym miejscu? Czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity? Widziałam na stronie internetowej Muzeum Historyczne Miasta Krakowa kilka aktualnych ofert pracy: http://www.mhk.pl/oferty-pracy . Co sądzicie? Będziecie aplikować na którąś z nich?

ja650mam
@Magdalena 10.04.2018 22:13

Szkoda czasu i zdrowia, większość ludzi jest nieprzyjemna, a z tych co są fajni robi się idiotów, ponoć kilka osób się niemal załamało przez pracę tam.

Gwiazdka
@ja650mam 05.05.2018 20:05

Dokładnie. Zgadzam się. Pracowałam wiele lat. Laury zgarniają osoby niekompetentne, nieroby, leserzy bez wiedzy, natomiast osoby kompetentne, ambitne i twórcze niestety są zrzucane na dalszy plan z jakiegoś powodu przez kierownictwo i dyrekcję. Z osób ambitnych robi się idiotów, zakres obowiązków bardzo często nie jest powiązany z tym co faktycznie się wykonuje. Trzeba odwalać "brudną robotę" za inne działy jak np. zamówienia publiczne czy też dział prawny, który jest niekompetentny i nie wywiązuje się z powierzonych mu zadań. Wymagania do podjęcia pracy bardzo często stawiają jak do pracy w najlepszych korporacjach, gdzie to tylko małe zrobaczałe muzeum. Ludzie po studiach, z doktoratami zarabiający niespełna 2 tys zł na rękę traktowani jak wyrzutki społeczeństwa. Kierownictwo zarabiające 2250 zł na rękę czujące się jak pępek świata, z głową w chmurach, (usunięte przez administratora) wyżej niż łbem i protekcjonalnym zachowaniem. Ponoć faktycznie kilka osób niemal się załamało przez tą pracę, gdzie człowiek daje z siebie wszystko, wyciska siódme poty, a dostaje fige z makiem. Laury natomiast jak pisałam wcześniej zgarnia kierownictwo i często osoby niepowiązane z danym tematem. Oczywiście, są też plusy, ale ogólnie strata czasu i zmarnowane lata za psie pieniądze, gdzie nikt Cie nie doceni.

zamyślonaroztargniona
@ja650mam 05.05.2018 20:05

Totalnie nie polecam, zrobione ze mnie idiotkę, straciłam szacunek do siebie, wiarę w siebie, zdrowie, nabawiłam się nerwicy, do dzisiaj odczuwam nieprzyjemne skutki pseudopracy w tej instytucji. Zrobili ze mnie śmiecia, który nic nie umie i nic nie wie. Mobbing i (usunięte przez administratora) w czystej postaci, a w szczególności dwóch pań z zamówień publicznych od których wszyscy uciekają z krzykiem bo są niemiłe i niekompetentne i niszczą fajne wartościowe osoby które przychodzą do ich działu - robią z tych ludzi idiotów potem co dziwne te osoby idą do innej pracy - UWAGA! też do zamówień i sobie świetnie radzą.

admin

Co aktualnie dzieje się w Muzeum Historyczne Miasta Krakowa? Jeśli znasz najświeższe informacje , dodaj opinię To pomoże wielu osobom szukającym tutaj pracy.

Zostaw opinię o Muzeum Historyczne Miasta Krakowa - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Muzeum Historyczne Miasta Krakowa