AIUT Sp. z o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 576 ocen.

AIUT Sp. z o.o.
2 576 6 1

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Miron

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata przed rozmową?

HR
@Miron 21.08.2018 13:04

Drogi Mironie, wszystkie aktualne ogłoszenia możesz znaleźć na stronie http://aiut.com/pl/praca. Co do samego przygotowania do rozmowy, koniecznie zabierz ze sobą uśmiech i nie stresuj się :)

Tele
@Miron 21.08.2018 13:04

I nie pytaj o konto AB bo wylecisz z hukiem

asdfew
@Tele 22.08.2018 09:05

Co to jest to konto AB?

taki maly myk
@asdfew 07.10.2018 23:16

dowiesz sie jak podpisze umowe

Adam

Może firma nie jest idealna ale czy pracownicy są? Mam poważne wątpliwość!!

Stefan
@Adam 18.03.2018 20:38

Adam co mosz na myśli mówiąc czy pracownicy są poważni?? A ty jesteś poważny jak naprzyklad rozmowy rekrutacyjne prowadzisz?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ble

Takich ewenementów z kontem AB również nie ma

Byly pracownik

Mam tam za soba pare lat na telemetrii. W sumie nie polecam. Jak ktos jest kumaty i wejdzie w szeregi tych (usunięte przez administratora) Atmosfera jest slaba, jedno wielkie obgadywanie. Jedyne czego sie mozna nauczyc to zlych nawykow. Plusem sa elastyczne godziny pracy i to ze mozna sie obijac, poza tym praca jest lekka. Jak ktos nie ma ambicji i jest fałszywy to praca dla niego.

giermek
@Byly pracownik 04.09.2018 19:22

Hej, możesz podać kontakt do siebie? Szukam podobnej pracy i chciałbym się coś więcej dowiedzieć.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick

Chcialem sie ugryzc w jezyk ale odpisze Ci bo madrze mowisz. Jestem programista z 30 letnim doswiadczeniem i pracuje za granica. W tym roku bylem juz dwa razy w Chinach , Meksyku i Brazylii. Moja firma wysyla mnie samego na uruchomienia bo jest taniej niz wyslac kilku ludzi. W efekcie mlodzi u mnie w firmie boja sie tknac czegokolwiek i nie maja tzw. doswiadczenia bojowego. Zaleta dla mnie jest ze zarabiam na tyle ze mysle za rok przejsc w stan spoczynku - dlugo tego i tak bym nie pociagnal. Mam 50 lat a wszedzie na montazach to przedszkole. Srednia wieku w Chinach na montazu byla 25lat. Zarabiam wiecej niz napisales - pracuje w niemieckiej firmie. Sa firmy ktore dobrze szkola mlodych i nie zaluja na wyplaty dla nich na montazach. Mlodzi austriacy mowili ze samych dodatkow za pol roku montazu w chinach maja 70tys Euro.

Dobry czlowiek
@Nick 14.07.2018 20:19

Swieta racja. Ten slaski monopol psujacy rynek robi w zasadzie tylko na spawalniach. Proste to jak budowa cepa. Zwykly technik robi takie rzeczy zagranica. Bylem kiedys pracownikiem w jednej z wyzej wymienionych firm. Zatrudniaja swiezakow , ale to w zasadzie malo powiedziane... Czasami bywalo, ze przychodzily bardzo slabe intelektualnie osoby. Mowilo im sie setki razy jak maja robic i nic nie potrafily zakumac. Tak naprawde promowali takie osoby. Roznice w pensjach starszego pracownika i swiezaka byly niewielkie. Firmy takie maja filozofie, ze jeden , ewentualnie dwoch ograrnie temat, a reszta byc moze cos podpatrzy... Rotacje sa ogromne. Srednio co 2-3 lata zeruja sie liczniki w takich firmach. Nie polecam, bo mozna sie tylko garba nabawic od 300h pracy w miesiacu. Uciekac za granice, bo tu to niewolnictwo... W tym kraju i tak niedlugo bedzie Wenezuela +, wiec szkoda Waszego czasu i zdrowia... Pozdrawiam wszystkich.

Polski Mercedes

Ludzie, o czym wy piszecie? jak ktoś chce szukać szczęścia i wielkich pieniędzy za granicą to nikt nie broni. Świeżo po studiach młody jeżdżąc na projekty dostaje grubo ponad to, o czym tu mowa, a do tego zdobywa doświadczenie. Za moich czasów trzeba było wielu godzin potu i ciężkiej pracy, żeby na siebie zarobić, teraz mają całkiem dobrze w takich firmach jak ta. Swoją drogą dziwi mnie koledzy, że mając taką sielankę u siebie wciąż macie tyle jadu...Może wykupcie jakiś turnus wypoczynkowy za te swoje grube euro z Niemiec i odpocznijcie od tych "projektów dla Mercedesa"?;)

Post skasowany przez Aiuta

Takie firmy jak Simtech, Aiut, Swiss czy Propoint psuja rynek. Zatrudniają swiezakow zaraz po studiach i mamią ich świetlaną przyszłością i wielkimi pieniędzmi. W praktyce te firmy biorą proste projekty, wysyłają na nie niedoświadczonych ludzi na zasadzie, ze jakoś dadzą sobie rade. Do wszystkich młodych automatykow/robotykow- czy spotkaliście kiedyś specalistow z 30 letnim stażem w takich firmach z ogromna wiedza? Nie? Myślicie, ze ich nie ma? Sa- ale pracują za 20 -30 tys zl brutto miesięcznie i więcej. W polskich firmach ich nie spotkacie bo polskie firmy takich nie zatrudniają. Tu czeka was tylko strata czasu i nerwów. Niemieckie, szwedzkie czy norweskie firmy płaca bardzo godne pieniądze i nie wyzyskują ludzi. Wystarczy nauczyć się języka i starać już w trakcie studiów o praktyki a po ukończeniu uczelni przedłużyć współpracę. Tu siedzieć to szkoda życia...

Aniol Stróż
@Post skasowany przez Aiuta 14.08.2018 01:57

Post powyżej zapoczątkował ta konwersacje. Posty Nicka i Dobrego człowieka są na niego odpowiedzią. Jeśli Aiut będzie kasować posty będą publikowane ponownie do upadłego. Pozdrawiam

Stefan

Podpowiedcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Może coś więcej się dowiem?

HR
@Stefan 25.07.2018 09:34

Oczywiście, firma prowadzi obecnie procesy rekrutacyjne na różne stanowiska. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą na stronie: http://aiut.com/pl/praca oraz do aplikacji.

Forteca
@HR 25.07.2018 11:45

Aplikacja to jest w Biedronce / Lidlu / Rossmanie W aiucie jest KONTO AB Miłego.

Ja

Czyli podsumowując: pracuję tu za darmo (otóż nie!), mój szef i zespół są do bani (cóż, znowu nietrafione, bo atmosfera jest tu wyjątkowo przyjazna, a szef bezproblemowy i pomocny), wszyscy krzywo na siebie patrzą (hahahaha! gwarantuję, że przeciwnie), firma to nieocieplony garaż (hmm.. Życzę wszystkim tak komfortowych warunków i ładnych budynków)... I pewnie od kilku lat ja i kilkaset osób siedzimy tu, bo nas zmuszają;)) To moja 3 firma, brakuje mi tylko szkoleń, reszta bez zarzutu

anonymous
@Ja 17.07.2018 22:40

Siedzicie tu, bo nie macie innej opcji....

Edyta

@Ostatni Mohikanin Drogi Użytkowniku, napisałeś, że firma nie wypłaca pieniędzy za nadgodziny przy końcu współpracy. Rozumiem, że ta sytuacja dotknęła bezpośrednio Ciebie, tak? Czy mógłbyś zatem przybliżyć jej szczegóły? Czy próbowałeś w tej kwestii rozmawiać bezpośrednio z firmą AIUT? Jeśli tak, to z jakim efektem? Będę Ci wdzięczna za przedstawienie większej ilości informacji.

zadowolony

Tak narzekacie na te firme, a jest to firma, która jak każda inna posiada wady i zalety. Z mojego punktu widzenia wydaje mi sie, że do najgorszych nie należy. Są firmy gorsze. Uwierzcie. Dla osób początkujących firma bardzo solidna. Można zarobić. A to, że trzeba się narobić? No nic za darmo nie ma. Jeśli chce się do czegoś dojść to na początku trzeba się pomęczyć. A ta firma naprawdę umożliwia dalszy rozwój. Ja polecam. I pozdrawiam wszystkich AIUTowiczów ;-)

Edyta

@nick oraz @anonymous Jestem moderatorem forum GoWork.pl i moim zadaniem jest aktywne uczestniczenie w dyskusji razem z innymi użytkownikami, tak aby inni użytkownicy, którzy szukają informacji, mogli je znaleźć. Wasze komentarze nic nie wnoszą do wątku na temat firmy AIUT, tylko wprowadzają niepotrzebny chaos. Zachęcam Was do wypowiedzi w merytoryczny sposób na temat Waszych doświadczeń z firmą AIUT.

Edyta

@;), a jak Ty oceniasz tego pracodawcę? Co sądzisz o warunkach zatrudnienia w AIUT? Jaki typ umowy został Tobie zaoferowany? Jaka atmosfera panuje w firmie? Wypowiedzi na temat pracodawcy z różnej perspektywy są pomocne dla osób zastanawiających się nad pracą w niej.

anonymous
@Edyta 25.06.2018 18:17

Wam w tym GoWorku się naprawdę nudzi...

nick
@anonymous 26.06.2018 08:05

To nie z Gowork'u tylko jakiś sfrustrowana(y) Edyta z aiuta usiłuje zakyrwać informacje o koncie AB i przez to już po nocach nie śpi.

Edyta

Jak aktualnie prezentuje się sytuacja w AIUT? Czy warunki zatrudnienia uległy zmianie? Czy pracodawca docenia swoich pracowników poprzez dodatkowe profity na przykład w postaci dofinansowania do karty sportowej? A może oferuje osobom zatrudnionym w firmie pakiet socjalny?

Pracuś
@Edyta 19.06.2018 00:19

Akurat AIUT ma fajne benefity. Co miesiąc dofinansowanie 180 zł do stołówki, którą mamy na miejscu. Każdy z niej korzysta. Do tego MyBenefit, Medicover i angielski dla osób, które go potrzebują w pracy. Atmosfera pracy też jest fajna, więc nic więcej nie trzeba :) mi się pracuje bardzo dobrze...

;)

Wszyscy tylko potraficie narzekać, a chyba nie wiecie jak może wyglądać praca w innych firmach. Ja przeszedłem z dużo gorszej i bardzo sobie chwalę.

anonim

(usunięte przez administratora)

Studenciak

Akurat w Aiut prawie wszystkie praktyki i staże dla studentów i absolwentów są płatne, więc nie wiem o czym mówisz pisząc o darmowej pracy. Szczerze polecam każdej osobie, która chce rozpocząć swoją karierę w ambitnej firmie. Można się wiele nauczyć i nie jest to wolontariat. Ja sam nauczyłem się sporo podczas takiej 3miesiecznej praktyki i wielu kolegów też sobie chwali.

Edyta

@frnk, jestem moderatorem forum Gowork.pl. Moim zadaniem jest aktywne uczestnictwo na wątku w celu uzyskania informacji na temat aktualnej sytuacji w firmie, a także informowanie o ofertach pracy. Zachęcam pracowników AIUT do dodawania swojej opinii o tym pracodawcy. Każda wypowiedź oparta o doświadczenie zatrudnionych w firmie jest pomocna dla osób zastanawiających się nad złożeniem w niej CV.

Edyta

@anonymous, dziękuję za Twoją wyczerpującą wypowiedź. Będzie ona cenną wskazówką dla osób również zainteresowanych ofertą tego stażu. Będziesz próbować startu w rekrutacji AIUT w kolejnych edycjach? Zachęcam również innych obecnych na forum do wyrażania swoich opinii na temat tego pracodawcy. Co obecnie dzieje się w firmie?

Edyta

AIUT prowadzi obecnie rekrutacje na program stażowy o nazwie AIUT Labs. Oferuje udział w projektach rozwojowo - badawczych i wsparcie specjalistów. Po zakończeniu otrzymuje się certyfikat poświadczający staż i propozycje zatrudnienia dla najbardziej zaangażowanych. Myślę, że to dobra oferta dla osób rozpoczynających karierę zawodową w IT. Czy ktoś zamierza aplikować? A może ktoś orientuje się, jak wygląda proces kwalifikacyjny na taki staż?

anonymous
@Edyta 24.05.2018 15:46

Brałem udział w tej rekrutacji, niestety ostatecznie wybrali inne osoby, więc wiele nie podpowiem. Rekrutacja bezstresowa, rozmowa i ogolby test.Chcialem spróbować, bo to laboratorium pozwala łączyć studia dzienne i pracę w swoim kierunku. Mój kolega sie dostał i na razie zadowolony, jeździ po zajęciach od razu na strefę do Aiut.

Mira

Czy tak dobrze się pracuje i nie ma nikogo na forum??

Adam

Nie rozumiem tego narzekania. Nikt na siłę nie trzyma!!!

Maciej

Dział inżynierski - generalnie polecam, warto spróbować. + wypłata (podstawa) zawsze na czas + zarobki na niezłym poziomie, ale są firmy w regionie gdzie płacą lepiej, + pracodawca dopłaca do obiadów na biurowej stołówce, po dłuższym stażu opłaca także Medicover , + elastyczne godziny pracy w biurze - na sławne konto AB trafiają środki za nadgodziny, które są wypłacane z opóźnieniem kilku miesięcznym - dział inżynierski nadgodziny ma płatne po zwykłej stawce - duża ilość delegacji, często pracuje się 7 dni w tygodniu - brak szkoleń

Ciekawy

Te historie z kontem AB to ciągle aktualny temat?

robol

Witam wszystkich.Pojawiła się niedawno oferta która mnei zainteresowała. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o stanowisku Specjalista ds. wsparcia technicznego (telemetria)? Jakie zarobki, atmosfera, godziny pracy? Pozdrawiam ;)

Takitam
@robol 08.01.2018 09:52

Atmosfera jest tragiczna. Zarobki slabe. Jedyny plus to godziny pracy bo sa elastyczne.

SasiadTakiegotam
@robol 08.01.2018 09:52

I to jest przykład kiedy 1 zły z 10 zadowolonych bije pianę w internecie :D

TakiJeden

Pracuję na warsztacie elektrycznym od prawie 4 lat, niedługo kończy mi się umowa, i przedłużać nie zamierzam. Na początku mojej kariery było całkiem spoko, ale niestety im dłużej pracowałem, tym bardziej dostrzegałem w jakie szambo się pakuje. Zarobki chyba najniższe na strefie. Bez nadgodzin i delegacji zagranicznych zarobisz tysiąc pińcet. Naprawde nie dziwią mnie problemy ze znalezieniem pracowników. Aktualnie przyjmą każdego, niezależnie czy jesteś elektrykiem, krawcową czy ukraińcem Jeśli trafisz na robotę z pseudobrygadzistą o premii możesz zapomnieć. Lepiej uważać z kim się zadajesz, Istnieją co prawda też normalni brygadziści, ale można ich policzyć na palcach jednej ręki emerytowanego pracownika tartaku. Nie trzeba się starać, aby dostrzec podział na faworyzowanych starych pracowników i nie mających nic do gadania nowych. A więc jeśli chodzi o plusy: -Praca dobra dla studentów na umowie-zlecenie ze względu na elastyczne godziny pracy i osoby zaraz po szkole, aby zdobyć doświadczenie, i mieć co wpicać do CV - Dofinansowanie obiadów, i system MyBenefit -Zwykle praca niezbyt męcząca. Jeśli trafisz pod normalnego brygadzistę (mała szansa, nie liczyłbym na to) to nawet przyjemna -Wypłata zawsze na czas Minusy -W większości przypadków koszmarna atmosfera w pracy -Niskie zarobki -Podział pracowników ze względu na staż -masa (usunięte przez administratora) kierownictwa którzy tylko czekają aby cię sprzedać -Jeśli nie należysz do grupy z punktu wyżej, nie licz na jakikolwiek awans, czy udział w ciekawym projekcie

Prosty człowiek
@TakiJeden 03.11.2017 20:26

Tu się nie zgodzę że przyjmują każdego jak leci bo na stanowiska informatyczne ostro egzaminują z wiedzy na rozmowach kwalifikacyjnych.

anonim

(usunięte przez administratora)

NoName

Nie jesteś taki sprytny TR... jak ci się wydaje.

Radek

Jaka pracę i gdzie możesz zaoferować?

Pracownik

Jak komuś nie jest po drodze z dobra praca to oczernia firmę. Czas pokaże jak będzie.

Kan
@Pracownik 07.01.2018 13:25

Jest zasadnicza różnica pomiędzy oczernianiem a podawaniem faktów niewygodnych dla firmy.

sm
@Pracownik 07.01.2018 13:25

Jak komuś nie po drodze z pracownikami to sobie zakłada jakieś fałszywe maile z rekrutacją

Daro

Zastanawiałem się czy wysłać podanie na stanowisko grafika. Mają dział graficzny? Moze ktoś coś przybliżyć? Jakie zarobki - porównywalne do firm graficznych w Gli?

STA

To jak, nikt nic nie wie o bydgoskiej placówce ? Jak tam się sprawa przedstawia?

STA

Czy ktoś może coś napisać o oddziale w Bydgoszczy, bo ostatnio pokazywały się ogłoszenia dot.tej właśnie lokalizacji?

Długi staż

"Przeżyłem" wiele osób na recepcji i aktualnie piastujące tę funkcje obie panie Aleksandry są bardzo sympatyczne i pomocne. Jeśli ktoś nie stosuje się do reguł firmy i zachodzi im za skórę, to sam sobie jest winien.

anonim

(usunięte przez administratora)

dla fifi

nieprawda bardzo miła Pani,weź puknij się w głowe

powerranger

Przede wszystkim zależy zacząć od tego, że to, jak się jest traktowanym i jakie się ma wynagrodzenie zależy od działu w którym się pracuje. Wiadomo inżynierowie dobrze zarabiają, produkcja cienko, mechaniczny ok. Każdy dział ma swojego kierownika i to od niego wszystko zależy. Atmosfera jest dobra, choć trzeba uważać na osobników, którzy knują za plecami dla własnych korzyści- tak niestety jest wszędzie. Firma nie dba o ludzi, których wykształciła i nie stara się ich zachować. Generalnie wiele procesów, dostaw itp. jest do ulepszenia-wtedy można by było zmniejszyć ilość na pozór błahych problemów, z których tworzą się większe. Nikt jednak nie pali się,by coś usprawnić. Przypuszczam, że niektóre działy pracowałyby lepiej, gdyby mieli innych kierowników Fajna firma na start, żeby się nauczyć, zdobyć doświadczenie, a później przejść do innej firmy, która gwarantuje lepsze pensje :)

Zostaw opinię o AIUT Sp. z o.o. - Gliwice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.