AIUT Sp. z o.o.

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 511 ocen.

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.

taki sobie

Niema to jak NAJBARDZIEJ (usunięte przez administratora) AUTO NA ŚWIECIE NISSAN kto takie COŚ wymyślił???Sylwetka do du...y jak patrze na maskę to rzygać mi się chce!!!

anonymous
@taki sobie 17.02.2018 19:59

oczywiście nissan

anonymous
@anonymous 17.02.2018 20:01

faktycznie NAWARA TO PASZTET I HU...Y WYGLĄD

TakiJeden

Pracuję na warsztacie elektrycznym od prawie 4 lat, niedługo kończy mi się umowa, i przedłużać nie zamierzam. Na początku mojej kariery było całkiem spoko, ale niestety im dłużej pracowałem, tym bardziej dostrzegałem w jakie szambo się pakuje. Zarobki chyba najniższe na strefie. Bez nadgodzin i delegacji zagranicznych zarobisz tysiąc pińcet. Naprawde nie dziwią mnie problemy ze znalezieniem pracowników. Aktualnie przyjmą każdego, niezależnie czy jesteś elektrykiem, krawcową czy ukraińcem Jeśli trafisz na robotę z pseudobrygadzistą o premii możesz zapomnieć. Lepiej uważać z kim się zadajesz, Istnieją co prawda też normalni brygadziści, ale można ich policzyć na palcach jednej ręki emerytowanego pracownika tartaku. Nie trzeba się starać, aby dostrzec podział na faworyzowanych starych pracowników i nie mających nic do gadania nowych. A więc jeśli chodzi o plusy: -Praca dobra dla studentów na umowie-zlecenie ze względu na elastyczne godziny pracy i osoby zaraz po szkole, aby zdobyć doświadczenie, i mieć co wpicać do CV - Dofinansowanie obiadów, i system MyBenefit -Zwykle praca niezbyt męcząca. Jeśli trafisz pod normalnego brygadzistę (mała szansa, nie liczyłbym na to) to nawet przyjemna -Wypłata zawsze na czas Minusy -W większości przypadków koszmarna atmosfera w pracy -Niskie zarobki -Podział pracowników ze względu na staż -masa (usunięte przez administratora) kierownictwa którzy tylko czekają aby cię sprzedać -Jeśli nie należysz do grupy z punktu wyżej, nie licz na jakikolwiek awans, czy udział w ciekawym projekcie

student
@TakiJeden 03.11.2017 20:26

Mam sobie wpisać w CV że pracowałem z krawcową a mój kierownik jest socjopatą?

Prosty człowiek
@TakiJeden 03.11.2017 20:26

Tu się nie zgodzę że przyjmują każdego jak leci bo na stanowiska informatyczne ostro egzaminują z wiedzy na rozmowach kwalifikacyjnych.

automatycy.rekrutacja@gmail.co

Zamiast narzekać na firmę, zróbcie coś! Zainteresowanych zmianą pracy oraz gwarancją lepszych zarobków w miłej atmosferze, proszę o kontakt na automatycy.rekrutacja@gmail.com

NoName
@automatycy.rekrutacja@gmail.co 17.12.2017 12:44

Nie jesteś taki sprytny TR... jak ci się wydaje.

Radek
@automatycy.rekrutacja@gmail.co 17.12.2017 12:44

Jaka pracę i gdzie możesz zaoferować?

Pracownik

Jak komuś nie jest po drodze z dobra praca to oczernia firmę. Czas pokaże jak będzie.

Kan
@Pracownik 07.01.2018 13:25

Jest zasadnicza różnica pomiędzy oczernianiem a podawaniem faktów niewygodnych dla firmy.

sm
@Pracownik 07.01.2018 13:25

Jak komuś nie po drodze z pracownikami to sobie zakłada jakieś fałszywe maile z rekrutacją

robol

Witam wszystkich.Pojawiła się niedawno oferta która mnei zainteresowała. Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o stanowisku Specjalista ds. wsparcia technicznego (telemetria)? Jakie zarobki, atmosfera, godziny pracy? Pozdrawiam ;)

Takitam
@robol 08.01.2018 09:52

Atmosfera jest tragiczna. Zarobki slabe. Jedyny plus to godziny pracy bo sa elastyczne.

SasiadTakiegotam
@robol 08.01.2018 09:52

I to jest przykład kiedy 1 zły z 10 zadowolonych bije pianę w internecie :D

Daro

Zastanawiałem się czy wysłać podanie na stanowisko grafika. Mają dział graficzny? Moze ktoś coś przybliżyć? Jakie zarobki - porównywalne do firm graficznych w Gli?

STA

To jak, nikt nic nie wie o bydgoskiej placówce ? Jak tam się sprawa przedstawia?

Zainteresowany

Ile płacicie za wystawianie samych dobrych opinii na google? Może się skuszę?

STA

Czy ktoś może coś napisać o oddziale w Bydgoszczy, bo ostatnio pokazywały się ogłoszenia dot.tej właśnie lokalizacji?

Tumek

Nie polecam firmy,co prawda w ylecialem z hukiem może dlatego że jestem gupkiem,pozdro dla grubego z działu elektrycznego,reszta niech się pierdoliiiii

Długi staż

"Przeżyłem" wiele osób na recepcji i aktualnie piastujące tę funkcje obie panie Aleksandry są bardzo sympatyczne i pomocne. Jeśli ktoś nie stosuje się do reguł firmy i zachodzi im za skórę, to sam sobie jest winien.

anonim

(usunięte przez administratora)

dla fifi

nieprawda bardzo miła Pani,weź puknij się w głowe

Ricooo here frajerze

Robiłem tam ponad 2 lata,jeśli o mnie chodzi to nie polecam,szkoda czasu są lepsze firmy gdzie gwarantują lepsze zarobki. Dzięki za narzędzia cfele i pozdro dla tego który usuwa negatywne opinie ,,i,,

powerranger

Przede wszystkim zależy zacząć od tego, że to, jak się jest traktowanym i jakie się ma wynagrodzenie zależy od działu w którym się pracuje. Wiadomo inżynierowie dobrze zarabiają, produkcja cienko, mechaniczny ok. Każdy dział ma swojego kierownika i to od niego wszystko zależy. Atmosfera jest dobra, choć trzeba uważać na osobników, którzy knują za plecami dla własnych korzyści- tak niestety jest wszędzie. Firma nie dba o ludzi, których wykształciła i nie stara się ich zachować. Generalnie wiele procesów, dostaw itp. jest do ulepszenia-wtedy można by było zmniejszyć ilość na pozór błahych problemów, z których tworzą się większe. Nikt jednak nie pali się,by coś usprawnić. Przypuszczam, że niektóre działy pracowałyby lepiej, gdyby mieli innych kierowników Fajna firma na start, żeby się nauczyć, zdobyć doświadczenie, a później przejść do innej firmy, która gwarantuje lepsze pensje :)

dsw

Moje doświadczenie: umowę o pracę przeczytałem i nie podpisałem. Na rozmowie kwalifikacyjnej ustalenia były inne niż na umowie. Kopnąłem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firmę aiut i innym polecam to samo.

Edyta

@Były student - zwracasz uwagę na bardzo ważną kwestie, która niestety często zaniedbywana jest przez osoby podejmujące zatrudnienie. Przeczytanie umowy to podstawowy obowiązek osoby, która rozpoczyna pracę w nowej firmie. W wielu kwestiach niezadowolenie z pracy wynika właśnie z nieznajomości warunków zatrudnienia zawartych w umowie.

Były student

Czytajcie uważnie umowy o pracę które podpisujecie. Mnie aiut dał umowę na okres próbny - 3 miesiące. Gdy ją przeczytałem jeden z punktów umowy zawierał klauzulę, z której wynikało iż po zakończeniu okresu próbnego, nawet gdy aiut zakończy ze mną współpracę, nie będę mógł wykonywać pracy na tym samym stanowisku u innego pracodawcy przez okres 2,5 lat. Taka lojalka. Podpiszesz i nie będziesz mógł nigdzie podjąć pracy. Ja tę umowę odrzuciłem.

Edyta

Jak wygląda proces rekrutacji do AIUT Sp. z o.o. ? Jakie są konkretne wymagania? Jest nowa oferta pracy na Specjalista ds. obsługi administracyjnej projektów w Gliwicach - jak myślicie, warto?

AK75

firmy zatrudniaja ukraincow ktorzy nie potrafia powiedziec slowa po polsku a ty piszesz o angielskim chociaz pewnie kilku ukraincow z którymi nie potrafisz sie porozumiec pracuje w Aiut, czlowieku co ty piszesz za brdenie? Napisz lepiej o co chodzi z kontem AB :)))))

filemon

torukitomato nie wchodź ludziom w butach w portfel jak chcesz to sie sam dziel takimi informacjami o swoich zarobkach skoro sa takie dobre w firmie ktora tak zachwalasz a gdzie lepiej placa ... w wielu firmach bo juz wiekszosc wycofuje sie z tych utrzymywanych latami psich wynagrodzen i zaczeli dostrzegac dalej niz czubek swojego nosa. Zrozumieli ze bez tych ludzi ktorym tak beznadziejnie placa nie bedzie mial kto pracowac i zarabiac na ich menadzerskie stawki zaczynajace sie od kilkunastu tysiecy brutto. Nawet Ukraincy pakuja sie i wracaja do kraju widzac co sie dzieje w polsce a teraz jak bez wiz moga podrozowac po europie wielu spakuje sie i pojedzie 500 km dalej pracowac za 4-ry razy wieksza stawke w lepszych warunkach, mniej wydajnie i z poszanowaniem dla ich pracy i osoby

SRATATATA

takie kity wciskajcie ciemnocie ktorej coraz mniej

Torukmakto
@SRATATATA 26.05.2017 22:06

Ciemnocie której coraz mniej? :) Dlaczego do j%$#$o podstawowego zadania przychodzą ludzie którzy mają niby zaawansowany angielski a nie potrafią wydukać gdzie byli na wakacjach! Dlaczego jest "ich coraz mniej", tych ciemnych a tutaj i wszędzie się leja gorzkie żale, natomiast ogarnięci są zadowoleni i robią latami. Nie lubię próżności i wysokiego ego. A tak tutaj wyglądają wszyscy co rzygają jak to źle na świecie. Niczym w "JOB ostatnia szara komórka", gdzie blondyna opowiada o egzaminie, jaki bezsensowny jest. No przecież egzaminator to totalny idiota, bo ona siadła na tylnej kanapie i nie wie o co mu chodzi... Powiedzcie drodzy niezadowoleni, gdzie i za ile znaleźliście pracę? Śmiało? Za więcej i w lepszych warunkach niż w AIUT? Strasznie jestem ciekaw.

BAR

Wynagrodzenie przyzwoite, bardzo dobra atmosfera w zespole, elastyczne godziny i dobre warunki pracy. Dobrze się tu pracuje, ludzie się wspierają i lubią. Nie wszystko jest idealne, ale nigdzie nie jest. Proponuję wziąć się do roboty zamiast wylewać żale na portalach takich jak ten.

Rafallo

Dajcie spokój. Trzy lata już pracuję w Aiut. Tempo rzeczywiście jest duże, ale dlatego, że klientów masa, nowe rozwiązania, praktycznie cały czas rozwijane są technologie. Nie wiem jak inni, ale ja zarabiam dobre pieniądze. Świetny zespół ludzi, z którymi pracuje nie pozwala mi obojętnie przejść obok powyższych wpisów.

BiNtAdIn

czy się podoba czy nie widać po ilości ogłoszeń w firmach i ciągłej rekrutacji po której można wywnioskować czy chce się w niej uczestniczyć

TomNick

Najniższa krajowa + konto AB gratis to rzeczywiście bardzo atrakcyjne warunki w branży IT ... dla desperatów. A tak nawiasem mówiąc, nie zgrywaj głupa, że nie wiesz co to jest konto AB. Wszyscy wiedzą, że istnieje ono od początku działalności firmy i nie zobaczysz go w warunkach umowy o pracę bo jest nielegalne. Oficjalnie nie istnieje dla nikogo. Jako pracownik, stażysta, praktykant jesteś rozliczany wewnętrznie tylko przez AB. Księgowość i administracja wiedzą jak przepuszczać kasę przez AB. O to nie musisz się martwić. Pamiętaj, że na zewnątrz AB nie istnieje. Jest tylko po to aby ci nie płacić kasy i wykorzystać cię do maksimum. A po jakimś czasie nie jesteś potrzebny (za dużo wiesz) i spadaj do innej firmy, przyjdą inni i cię zastąpią. Tak to działa, dlatego tak duża rotacja pracowników, a raczej mięsa armatniego.

bolo
@TomNick 19.04.2017 17:14

A wiesz jaki jest okres rozliczeniowy w AIUT?

Torukmakto

A ja powiem że ciągle pracuje i doprecyzuje że chodzi o szeroko pojętą telemetrie. I jak czytam co wypisujecie to wcale się nie dziwie że na koniec kierownik się po was wydrze (bo przez nieudolność waszą on ma przechlapane na samej górze i u klienta końcowego), albo nikt was nie lubi i "siedzą w swojej grupie". Ludzie zdarzają się różni. Ale Ci którzy są sprawni w robocie są z czasem docenieni i wychodzą ze strefy "2000 brutto" i mimo że z odrobiną syndromu sztokholmskiego (jak w każdej robocie) to jednak zostają w pracy i są za to doceniani. A jak ktoś na samym początku liczy na 5 z przodu na etacie za skręcanie kabli albo bieganie z tacą i jeszcze oczekuje że każdy będzie się kłaniał to się pomylił. Przejdziesz fazę testu, udowodnisz że jesteś warty swojej pensji? Świat stoi przed tobą otworem. A jak lecisz w pręta i myślisz że jakoś to będzie no to tak nie będzie. To nie państwówka. Starsi stażem pracownicy trzymają się w kupie bo wiedzą że nikt nikogo nie wystawi i generalnie są to właśnie ludzi po przesiewie którzy są kompetentni. Nowi do tej grupy szybko dołączają. A nieudolni wylewają łzy na gowork.

lyzka
@Torukmakto 19.04.2017 16:36

a swistak zawija to w sreberko

Torukmakto
@lyzka 22.04.2017 14:11

Do wszystkich z was. Nie podoba się, nie podpisuj po miesiącu czy trzech następnej umowy. TADA! Wszyscy wiedzą że nie legal ale jest jak jest... ciekawe. Przemiał jest bo najwyraźniej stanowisko ma tyle wspólnego z IT że robi to każda Grażynka. Spece są i mają się tu dobrze. Pozdrawiam i życzę miejsca "zadowalającego". Skoro akceptowaliście minimalną i takie triki musieliście być dokładnie tyle warci...

C

AIUT to najbardziej kapitalistyczna firma jaka znam. Odpada plew i dzieciaki... Pracuje ponad 10 lat i lubie to co robie (nie jestem kierownikiem sekcji).

Back

przecież koszty tych leasingowych aut co niektórzy są zmuszani brać na konto ab, aiut odciąga sobie od podatku, czyli zyskuje podwójnie: wyciąga kasę od skarbu państwa i kasę z pensji od tych co nimi jeżdżą, niezły wyzysk

poltechyk
@Back 19.03.2017 09:52

ale dalej tam pracuja widac lubia to a skoro lubia to trzeba kontynuowac tradycje i wprowadzic podobne rozwiazania dla innych oooooo zgrooooozoooooo

Mariola Osmanowska

Osoby zainteresowane lepszymi warunkami pracy oraz szansą rozwoju w firmie o jasnej strukturze pracy i płacy zapraszam do kontaktu pod adresem: mariola.osmanowska@onet.pl Brak umów lojalnościowych, jasny system wynagradzania, diety delegacyjne, płatny czas dojazdów na wdrożenia.

PG_absol

jak sobie ludzie pozwalają to niech sobie tak nimi zarządzają :) proste logiczne. Z tymi kontami AB jak to prawda a tematu chyba nikt nie wyssał z palca bo za dużo tu szczegółów to to niezły motyw hahahahaha że ktoś się na to godzi

ABsolvent

Studenci politechnik mają inne ambicje niż praca na konto AB dla pajacowatej firmy o znikomej reputacji.

Zibi

Ja pracowałem a AIUT-cie ponad 4 lata w latch 2007-2011. Nie napisze w jakim dziale - chciałbym pozostać anonimowy. (nie jako automatyk, ale też inżynier). Plusy: Bardzo fajni ludzi, ogólnie atmosfera miła. Bardzo dużo się nauczyłem (dużo wiedzy techniczno - merytorycznej) Elastyczny czas pracy Minusy: Firma typowo Polska (niestety w tym negatywnym znaczeniu) Ręczę sterowanie firmą przez Prezesa i jego syna Nie równe traktowanie pracowników (tz. stara gwardia która na "przywileje") Niskie zarobki w porównaniu z firmami z zagranicznym kapitałem To co piszecie o koncie AB niestety jest smutną prawda (potwierdzam to co pisali przedmówcy) Firma jest naprawdę super alternatywą dla młodych osób zaczynających swoja karierę zawodową. Chętnie zatrudnia studentów Politechniki etc. Daje duże możliwości takie pierwszego startu w wyuczonym zawodzie. W skali od 1 do 10 dałbym ocenę ogólną 5. Ani dobrze, ani źle. Przeciętnie.

Pracownik

Hej, miesiac temu zlozylem wypowiedzenie, powod to przede wszystkim kolesiostwo ze strony przelozonych i pracownikow z duzym stazem. W duzej czesci zgadzam sie z wiekszoscia negatywnych opinii przedstawionych tutaj na stronie. Na plus moge jedynie wskazac dobre wynagrodzenie, ale wiadomo ze dla innych jest ono rozne. Nie polecam zatrudniac sie ladnym dziewczynom na telemetrii :)

dr635

Już sam fakt istnienia takiego tworu jakim jest konto AB jest wystarczające aby dac tej firmie dużego kopa w cztery litery i uciekać stąd jak najszybciej. Szukajcie dalej na politechnikach, może znajdą się jeszcze jacyś frajerzy.

adam

Nie rozumiem @coztam to nie czytałeś umowy? Jak dla mnie to nie wina firmy, która ma takie procedury ale pracowników

Ten typ

Ktos cos moze powiedziec o rozmowach rektrutacyjnach na stanowisko automatyka?

coztam

W firmie pracowalem 1,5 roku. Na plus: Podwyzki (są, ale to jakie to opisze w minusach), Forma pracy - brak cisnienia, chyba ze masz jakis wazny projekt na wczoraj Elastycznosc - mozna spoznic sie np 2 godziny i nie ma z tego powodu zbytnich konsekwencji Minusy: Podwyzki - bardzo male, ale czeste. Umowy - przy rozmowie rekrutacyjnej byla mowa o UP, przy podpisywaniu umowy koleznka z kadr nic o tym nie wiedziala i dala nam UZ, z zastrzezeniem ze po miesiacu przejdziemy na UoP. Coz, oszukano mnie w tej kwestii i nie tylko mnie, gdyz do konca mej wspolpracy z ta firma pracowalem na UZ. Pare osob ktore sie wtedy zatrudnialy mialy identyczna sytuacje. Atmosfera - tutaj, to po prostu tragedia. Z tego powodu zwolnilem sie z tej korpo-gownianej firmy. Szefostwo jest mile tylko wtedy kiedy czegos potrzebuja, liderzy potrafia zmieszac z gownem "bo tak", "bo jak sie nie podoba, to nikt ciebie tutaj nie trzyma". W pracy tworza sie grupki, ktorzy nagaduja na siebie i innych jednoczesnie. Totalny wyscig szczurow. Obgadywanie, nagadywanie, rzucanie klod pod nogi, sztuczne usmiechy, wywyzszanie sie. To tak w skrocie. Terminowosc - o terminowej wyplacie nie ma co marzyc. Czasami zdarza sie, ze dostajesz wyplate 22 dnia miesiaca, ale NIGDY nie dostalem wyplaty na czas. Rozwoj - niby sa jakies szkolenia, platne, ale co z tego kiedy po wszystkim okazuje sie, ze dane szkolenie w rzeczywistosci bylo 2 x drozsze i trzeba to oplacic, a jak nie to "wypierdalaj, i tak przyniesiesz nam te forse w zebach" Firma ma potencjal, jednak nie polece jej nikomu. Wrecz przeciwnie. Dodam, ze nie pisze tego pod wplywem emocji, gdyz rozstalem sie z nia ponad pol roku temu.

pracuś
@coztam 03.10.2016 15:08

kurcze, na prawdę Ciebie tak potraktowana w firmie AIUT ? pracuję tam znacznie dłużej niż Twoje 1,5 roku i jeszcze ani razu nie potraktowano mnie w ten sposób, ani też nie płaciłem za żadne szkolenie a byłem na wielu b. drogich szkoleniach zastanawia mnie to "krzywe zwierciadło"...

ecchh
@coztam 03.10.2016 15:08

Jesteś najzwyklejszym trolem. Pracuję w AIUT od 7 lat i dosłownie dwukrotnie zdarzyło się opóźnienie w wypłacie wynagrodzeń - przelewy zostały wysłane ostatniego roboczego dnia miesiąca, ale zbyt późno, więc dotarły kolejnego roboczego dnia. A reszta opisywanych tutaj rzeczy to są tak piramidalne bzdury, że wręcz szkoda komentować.

stas

400 - 600 zł co pół roku

Fr

Mi dali 9,30 zł podwyżki rocznej do pensji brutto. Aneks do umowy podsunęli gdy wyjeżdżałem w delegację i bardzo spieszyłem się. Aneksu oczywiście nie podpisałem, rzuciłem papierami i już mnie tam nie ma.

blob

Do podwyżek (propozycja to średnio 5,90zł na rok) dodają bonus - samochód na konto ab - oferta nie do odrzucenia. Uciekać stąd jak najdalej.

Ninka

Takich bzdur jak tu kto nawypisywał to dawno nie słyszałam. Delegacje są rozliczane osobno, po aktualnym kursie z danego dnia, w którym się rozliczamy. Nie mają nic wspólnego z AB. Przed wyjazdem można sobie pobrać zaliczkę. Sama jak mi zostają pieniążki z poprzedniej delegacji to nie zawsze pobieram na kolejną. Wszystko liczone zgodnie z zasadami. Widać ładnie komuś AIUT zaszedł za skórę, że takie brednie tutaj wypisuje. Pewnie to jedna i ta sama osoba. Ja osobiście polecam, pracuję już 4 lata. Podwyżki dwa razy w roku, a nigdy nie miałam przypadku, żeby mnie na czymś oszukali.

Tom
@Ninka 01.08.2016 18:39

Podwyżki dwa razy w roku buhahahaha ale się uśmiałem , przestań brednie wypisywać

buba
@Tom 25.08.2016 16:54

potwierdzam, dwa razy do roku dla inżynierów

TomekK

Konto AB, to konto na którym leżą pieniądze za nadgodziny. Okres rozliczeniowy jest dwumiesięczny, więc pieniądze za nadgodziny są wypłacane po dwóch miesiącach. Co miesiąc jest normalna wypłata, zawsze na czas. Nie wiem skąd ludzie biorą takie opinie o tym koncie, ale większość z nich nie jest prawdziwa. Widocznie nie wszyscy rozumieją co to jest okres rozliczeniowy. Na koniec miesiąca odciągana jest wypłata z tego konta (widoczny jest debet), a po zaakceptowaniu godzin pracy dodawane są z powrotem nasze zarobione pieniądze. Przy normalnej pracy na miejscu w biurze, wystarczy przepracować normalną ilość godzin przypadającą w danym miesiącu, aby konto się zbilansowało (zazwyczaj powstaje mała nadwyżka z powodu przepracowania większej ilości godzin). Akceptacja godzin zazwyczaj zostaje odnotowana w połowie kolejnego miesiąca, dlatego niektórym wydaje się, że są na minusie. Przy pracy za granicą dostaje się po czasie stawkę zagraniczną, która jest o około 30% wyższa niż nasza normalna stawka godzinowa. Tryb pracy jest zazwyczaj zadaniowy, dlatego nadgodziny nie są liczone jako 50 i 100%. Rekompensuje nam to wyższa zagraniczna stawka godzinowa. Do tego pełnopłatne diety. Nigdy nie słyszałem o jakimś długu początkowym. Wszystko to dotyczy (jak się nie mylę) działów Telemetrii, Automatyki, Robotyki i IT. Co innego warsztat gdzie pracują mechanicy i elektrycy. Oni nie mają trybu zadaniowego tylko etat, co wiąże się z liczonymi nadgodzinami 50 i 100%.

olaf

Zacznijmy od tego kto w ogóle chciałby dla was i na wasze konto ab pracować. Nawet gdybyście mnie chcieli przyjąć bez testów i obiecywali nie wiadomo co, to w pierwszej kolejności dałbym wam kopa w d.... .

Nikita

Witam! przepraszam za pytanie, ale czy ktos moglby mi wytlumaczyc co to jest konto AB? dziekuje!

Tomcio

Liczcie się również z tym, że nadgodziny zapisywane będą na koncie AB i nie wypłacane. Ewentualnie ich równowartość zostanie zamieniona na premię. Poza tym nadgodzina w aiucie to tylko z nazwy, liczona jest jak każda zwykła godzina, nawet w święta i weekendy. Jeśli komuś to odpowiada, proszę bardzo.

zwolniony

Proszę uważać na podpisywanie nowych umów o pracę z firmą AIUT. Po podpisaniu na początek robią dług na koncie AB na kilkaset złotych, który każą spłacić nadgodzinami. Gdy się rzucasz, że nie spłacisz, grożą dyscyplinarką. A umowa jest wiążąca. Nigdy więcej.

mobilny

Ja bym nie chciał pracować w firmie, w której moje zarobione pieniądze nie są wypłacane, a czy to się nazywa AB czy przekręt nigeryjski czy też piramida finansowa jest nieistotne.

olaf

Jesteście dumni z konta AB?

piotrek

Jesteś desperatem decydując się na pracę na konto AB. Są inne firmy w okolicach, w których możesz wiele nauczyć się i gdzie płacą tak jak powinno być. System AB ma tylko aiut i nigdy to się nie zmieni. To trochę tak jakbyś chciał zostać teraz frankowiczem, wiedząc że na tym stracisz i że reguły zmieniają się na twoją niekorzyść. Przemyśl to zanim nie jest jeszcze za późno.

Kykadyn

Wypełniłem właśnie formularz aplikacyjny AIUT na programistę .NET i zajrzałem na to forum. Mogę powiedzieć jedno - wiem że nic nie wiem :), tak skrajnych opinii dawno nie czytałem. Wiem tylko żeby nie pytać co to jest konto AB, bo wyrzucą z rozmowy :), spróbuję wygooglować

Zostaw opinię o AIUT Sp. z o.o. - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.