Rossmann

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 99 ocen.

Opinie o Rossmann

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann

kotek

Zapoznałem się z waszymi opiniami o magazynie Rosmann w Łodzi,to jest tragedia co tam jest,kolejny (usunięte przez administratora),niech sami zapier..................ją!

Karolina

@Marek, po Twoim komentarzu wnoszę, że jesteś związany z Rossmann. Pracujesz w tym miejscu lub pracowałeś? Jak oceniasz pracę w tym miejscu? Wcześniej pisaliście między innymi o tym, że nie ma problemu z dostaniem umowy o pracę po 2 miesiącach próbnych oraz o ciekawych możliwościach związanych z pakietem medycznym oraz sportowym - czy nadal tak jest, czy coś się zmieniło?

ona.

Witam, Czy ktoś się orientuje jakie jest wynagrodzenie na rękę jako "Menadżer od podstaw" w Centrali firmy?

Marek
@betty 15.03.2018 09:10

4000 brutto jaki regionalny ???? Chyba troche mało z tego co wiem kierownicy zarabiają więcej .

Marek

Witam podpinam się pod pytanie czy wie ktoś jak wygląda pracs regionalnego ? Czy duża jest rotacja na tym stanowisku ? Jaka atmosfera jaka kasa ? Bede wdzieczny za wszelkie sensowne odpowiedzi .

Zainteresowany

Czy wie ktoś co się stało z kierownikiem regionalnym z woj łodzkiego ? Czy jest obecnie rekrutacja ?jaka kasa na tym stanowisku i ile sklepów ?

Bezimienny

Praca ma swoje plusy i minusy. +Umowa o prace po 2 miesiacach próbnych +multisport w cenie 35 zł /osobe +parter 150 zł +lux med 25zł podstawowy 65 zl pełny / enel med 60 zł (umowy na rok czasu) +Dofinansowanie jedzenia w pracy do 6,5 zł jedzenie w miare dobre (za 6,5 mozna zrobic podstatwowy zestaw obiadowy, ale osobiscie polecam dobierac mieso ew paczka itp) - Rozmowy o normy (niezawysokie do wyrobienia na spokojnie) - 3 zmiany - raz w miesiacu praca w weekend Zarobki 2500 brutto 1800 netto na start, co roku podwyzka ok 200zł brutto. Pozdrawiam !

Ktoś
@Bezimienny 15.02.2017 12:50

No to rewelacja, żyć nie umierać normalnie :)

Alejądro

Pracuję na magazynie jakiś rok więc coś już powiedzieć mogę o tym zajęciu. Po przyjściu tutaj oczekiwałem że zasstanę tą słynną niemiecką solidność pomimo różnych opinii jakie krążyły po tym forum. A jak jest w rzeczywistości? Faktycznie tematem przewodnim jest już słynna „norma”. Wszystko robić byle wyrobić. Jak się nie udaje to rozmowa dyscyplinująca i okres na poprawę. Od jakiegoś czasu jest premia za wydajność którą wymyślił kierownik magazynu z Grudziądza czy Pyskowic i osobiście nas zaszczycił obecnością żeby się pochwalić swoim tworem. Jest to bonus jak sam powiedział dla najlepszych. Jak to wygląda? Ano tak że jest 10 progów wydajności i po przekroczeniu każdego dostajemy odpowiadający mu bonus finansowy pomniejszony o korektę za błędy. W teorii możemy dostać nawet 1000 zł brutto. W praktyce niestety wygląda to troszkę inaczej. Mianowicie, co jakiś czas nasze zamówienia trafiają na kontrolę celem sprawdzenia czy są owe błędy. Niestety pracownik komisjonujący owe zamówienie nie uczestniczy w tej kontroli. O jej wynikach nie dowiaduje się też po jej przeprowadzeniu ale dopiero na koniec miesiąca kiedy podawane są wyniki albo po wypłacie jak sam dopyta kierownika bo coś mu się nie zgadza z pieniążkami????. Osobiście znam przypadki że moi koledzy osiągneli jakiś próg i nie dostali nawet złotówki bo podobno mieli tyle będów że korekta pożarła całą premię. Niestety nawet nie wiedzą którego dnia rzeczona kontrola się odbyła, na jakich zamówieniach i jakiego typu to błędy były. Nie przewidziano również żadnej możliwości odwołania się od tej kontroli i nie przewidziano możliwości uczestnictwa w niej, nie ma żadnego protokołu z tej kontroli, nie wiadomo kto jej dokonywał, czy byli tego jacyś świadkowie... W ogóle nie daje to możliwości manipulowania. Serio, tak to u nas wygląda. Oddzielną kwestią są poszczególne progi na tą premię. Pan z Pyskowic czy Grudziądza zapewnił nas że zostały opracowane na podstawie danych historycznych i są absolutnie realne do osiągnięcia. Trochę czasu minęło od wprowadzenia tego systemu motywacyjnego i jakoś nie znalazł się osobnik który osiągnął jakikolwiek z wyższych progów, a próbowało wielu. Obecnie żaden z moich kolegów z którymi utrzymuję jakiś lepszy kontakt nie próbuje osiągać żadnego progu. Ba, wręcz celowo utrzymujemy absolutne minimum nawet jeżeli istnieje możliwość lepszego wyniku. Taki to system motywacyjny. Kolejna kwestia/kwestie bo tu łączy się kilka zagadnień to tolerancja, dyskryminacja, pracownicy z Ukrainy. Z racji że nastały takie , a nie inne czasy, Polacy przestają być najtańszą siłą roboczą. W Rossmannie zaczęło brakować troszkę chętnych do pracy wiec firma zatrudnia pracowników ze wschodu, konkretnie Ukrainy. Jest ich całkiem spora, wesoła gromada i fajnie, niech pracują, zarabiają, poprawiają swój byt. Sami tak robimy od lat wybierając się do Anglii czy Irlandii. Jakiś czas temu w jednej z łódzkich firm zrobiło się głośno z powodu dyskryminacji ukraińskich pracowników, wielka afera bo byli traktowani gorzej od polskich kolegów. I dobrze bo to nie średniowiecze, nie powinno dochodzić do takich sytuacji. U nas w Rossmannie nasi władni też zareagowali, ba, nawet poszli krok dalej celem zapobiegania złemu traktowaniu naszych kolegów ze wschodu. Do niedawna pracowali oni jedynie w pewnych obszarach gdzie poruszali się tylko i wyłącznie na pieszo w przeciwieństwie do nas. Dla niezorientowanych w sytuacji podaję że w wielu obszarach pracownicy w Rossmannie jeżdżą specjalnymi wózkami. Ktoś doszedł do wniosku że nasi ukraińscy koledzy też mogą w sumie przemieszczać się takimi wózkami. No i fajnie bo przecież nie są gorsi i sztukę prowadzenia takiego sprzętu równie dobrze mogą opanować. Tyle że im podarowano owe wózki starannie wyselekcjowane z firmowego taboru, najlepszej jakości, najnowsze, z najmniejszym przebiegiem. Polacy mają absolutny zakaz zbliżania się do nich. Zostały one oznakowane i wara Polakowi od nich. Nadmienię tylko że taki wózek ma znaczący wpływ na jakość naszej pracy i jej wydajność. Jak z samochodem, te nowe są zrywniejsze, szybsze, bardziej komfortowe i przyjemniejsze. Po prostu szybciej się nimi kompletuje zamówienie. No i mamy zakaz na ich używanie bo są dla pracowników z Ukrainy tylko i wyłącznie. A zamówienia u nas kompletuje się korzystając z jeszcze jednego urządzenia, tak zwanego voice-a. Nie będę w chodził w szczegóły techniczne, napiszę tylko że te też są starsze i nowsze generacje, lepszej i gorszej jakości. I co? I te najnowsze i najlepsze zostały nam odebrane, mamy również absolutny zakaz ich używania tak jak wózków. Te które możemy używać zdecydowanie częściej się zacinają co oczywiście wpływa na naszą wydajność i komfort pracy. Są też sporo większe i cięższe. Doszło do sytuacji absurdalnej, Polacy są dyskryminowani i gorzej traktowani w Rossmannie w Łodzi od pracowników ukraińskich. Dziwna to trochę firma, jakoś mało tej niemieckiej solidności w niektórych kwestiach...

Nigdywiecej
@Alejądro 24.02.2018 21:35

Cieszę się bardzo, że nie muszę już pracować. Najgorsza praca w moim życiu. Pozdrowienia dla komisjonerki ;)

Drago

Witam zacząłem prace w Rossman pare tygodni temu w Łodzi przy ulicy Ś.Teresy wbrew złym opiniom to bardzo dobra firma ja jestem bez wykształcenia nie skończyłem gimnazjum w ogóle im to nie przeskadzało kierownictwo bardzo solidnie mnie nauczyło pracy wszystko wyjaśnili dokładnie. Praca w rossmanie jest trudna monotonna Rossman stawia wymogi bardzo łatwo stracić ów pracę ale w Łodzi cięzko o dobrą firmę narzekacie na ów firmę a gdzie dostaniecie umowę o pracę wszystkie świadczenia składki etc. Zarobki są marne fakt ja dostaje 1400zł miesięcznie na rękę ale to dla mnie BARDZO DUŻO płaczecie że i 1800zł na rękę to bardzo mało bo skończyliście studnia etc ale z rozumcie W POLSCE NIE MA PRACY DLA LUDZI PO STUDIACH NA DOGODNYCH WARUNKACH Wszędzie dają umowy zlecenie i 1680zł brutto Dla normalnego szarego pracownika doskonała jest to firma jeśli nie kradniesz nie spóźniasz się i normalnie pracujesz nikt się ciebie wtedy nie czepia z kierownictwem dogadać się bardzo łatwo Rossman funduje na stołówce darmowy ciepły posiłek (WCALE NIE MAŁY I BIEDNY) ja śniadania do pracy nie noszę + na stołówcę są automaty z darmową kawą herbatą i sokami do woli Praca zła nie jest bierzesz boxa skaner i wkładasz do boxów rzeczy przez 8 godzin i ot co przerwa jest 30 minutowa na 8 godzin pracy Nigdzie na Łodzi czy Zgierzu nie ma firmy która tyle oferuje zwykłym pracownikom takim jak ja oczywiście szczeniaki po studiach od razu na stołek kierowniczy byście chcieli i zarabiać po 6000zł ale pierw nauczcie się co to praca! co rossman oferuje Umowę o prace od razu bez zabawy w zlecenia jeśli pracownik chce to rossman odciąga mu 35zl z wypłaty i ma dostęp do darmowej siłowni/basenów/fitness na terenie CAŁEJ POLSKI!!! jeśli pracownik chce rossman odciąga mu 70zł z wypłaty i ma dostęp do Wszystkich Lekarzy od Dentysów po okulistów dosłownie wszystkich na terenie Polski i WIZYTY PRYWATNE NA WCZORAJ!! Darmowe obiady Darmowe napoje długie przerwy PREMIE Erchivementy za pranie samemu za niewykorzystane urlopy i wzrot kasy za bilety. dojazdowe i gwarancje pracy Ale warunkiem jest takim że trzeba pracować nie spóźniać się i nie kraść a że polaczki zachłanni to próbują przekrętów i ciągle im mało

Poszukujący
@Drago 28.08.2014 21:37

Witam, Mam następujące pytania: jakie dokładnie warunki finansowe oferuje Rossmann - praca na magazynie kompletacja zamówień (bezpośrednio lub przez agencję). Czy jest możliwość dodatkowych nadgodzin? Premie wirtualne mnie nie interesują, wychodzę z założenia tak jak by ich nie było. Ile wychodzi na koniec miesiąca przelew na konto? Bardzo dziękuję za wiarygodną informację.

arturoo84

Witam mam pytanie odnośnie pracy na dziale it odnośnie pomocy zdalnej przy kasach popsutych jak wygląda atmosfera i rotacja pracowników za wszelką pomoc dziękuję

Kamikadze

Rossmann łódź z perspektywy kierowcy to nic dobrego. Fakt ułożenie jest i precyzja niestety w jedną stronę. Jeśli się spóźnisz to czekasz...norma wszędzie...ale jeśli przyjedziesz na czas to i tak czekasz godzinę. Kultura odzewu zero...a ponadto nie raz jeżdżę C wioząc dosłownie sześć małych kartonów co można przewieźć chodzby tico. Oczywiście na palecie co wrzucam ręcznie. Jednak Rossmann nie przyjmuje bo są wytyczne. Jestem kierowcą to nie znaczy że tępy i kultura należy się do każdego człowieka. Jestem po studiach ale wybrałem 1 osobowa działalność. Niestety kierownictwo magazynu to....brak słów...osobiscie to zwolnilbym połowę i przeprowadził daleko idące zmiany...

prawda
@Kamikadze 15.02.2018 18:54

tak wlasnie wyglada praca tutaj, zero kultury i poszanowania czlowieka oraz kulawa logistyka

Xio

Witam, Co możecie powiedzieć o stanowisku technika utrzymania ruchu ? Atmosfera, kasa, ? sama praca?

lol
@Xio 13.02.2018 21:39

atmosfera fajna

._.

Pieniądze są [usunięte przez moderatora] w porównaniu z czasem i wysiłkiem jaki musisz w to włożyć. Czytając poprzednie posty widzisz, że nie dostaniesz nawet tego co ci obiecała. Praca bardzo często od nocy do nocy, a hotel w terenie jest przywilejem dla grzecznych, a nie standardem. Podła atmosfera w pracy.

aha
@._. 11.01.2011 11:33

to wszystko prawda

chemik

witam jadę na rozmowę do łodzi na bhp-owca ale widzę same złe opinie na ten temat [usunięte przez moderatora] nie wiem czego mam się spodziewać, chyba katastrofy, jeżeli możecie to napiszcie coś więcej, Błagam

prawda
@chemik 09.05.2011 21:31

nie jedz, nie warto. atmosfera w dziale jest bardzo zla, a wszyscy pracownicy sterroryzowani

Kolo

Jak się komuś rozeszła droga z dobra pracą to już tylko marudzić potrafi!!!!!!!!!

Ghost

Robota jak to w kolchozie żebyś nie wiadomo ile zrobił to zawsze będzie mało, zawsze będą ci ciemNote wciskać że niewiele ci brakuje do normy która już dawno przekroczyles , a jak do norm wyssanych z palca dobijesz to dostaniesz umowę bezpośrednio, a prawda jest zupełnie inna ,Rossmann ma kadrę pracownicza stała i tylko potrzebują ludzi na okres wzmożonej pracy od 1 do 3 MC y i są znikome szanse na pozostanie w firmie i niech się nikt nie łudzi, a jak przychodzi koniec umowy to informują cie w ostatnim dniu ,zamiast dwa tygodnie wcześniej jak jest w kodeksie pracy, abyś miał czas na poszukiwanie pracy. Ja tak tego nie zostawię, byłem w inspekcji i za takie potraktowanie mojej osoby zakładam im sprawę o odszkodowanie,i tym wszystkim co w ten sposób z nimi zrobili radzę to samo.

Zadowolony
@Ghost 30.12.2017 10:01

Ja pracowałem przez agencję .wypłata na czas,za urlopy zapłacone.Po kilku miesiącach dostałem propozycję pracy na umowę.Jestem zadowolony, widać miałem więcej szczęścia niż ty .

Gudek

Po pół roku zarobki marne 2000zl na rękę choć mówili że 2100zl przed podwyżką. Praca fajna jak nie ściemniasz i pracujesz uczciwie to da się radę. Praca 8 godzin czasem są nadgodziny fajnie płatne. Ciepłe posiłki choć często dają tłustą kiełbasę i słabe ziemniaki ale kawa za darmo woda i sok do niej. Na hali automaty z wodą darmowa ciepła zimną. Automaty na zimne napoje puszka 1.30zl droższe te są. Taki mały kolchoz ale praca legalna i uczciwa. Ja polecam

Klient Jacek - Socjolog.

Rossmann na ul. Piotrkowska 95 "Najbardziej przyjazny sklep dla klienta". Skąd to moje stwierdzenie - obserwacja socjologiczna dla samego siebie podczas zakupów. Szybka kulturalna i miła i zawsze uśmiechnięta oraz życzliwa obsługa, profesjonalne doradztwo w zakupach, dobra znajomość produktów, bardzo dobra znajomość języka angielskiego podczas obsługi klientów zagranicznych. Obsługa bez kolejki kobiet ciężarnych, a także matek z małymi dziećmi w wózkach oraz osób nie sprawnych fizycznie. Opieka i pomoc w zakupach osoby nie widomej czego sam byłem świadkiem - po otwarciu drzwi i wejściu osoby nie widomej z białą laską - szybkie przejęcie i opieka nad klientem, prowadzenie pod rękę, niesienie koszyka, pomoc przy dokonaniu zakupów, obsługa zapłacenia towaru bez kolejki, spakowania zakupionego towaru oraz wyprowadzenie ze sklepu. Tak rzadko spotykane słowa jak dzień dobry, do widzenia, proszę, dziękuję, przepraszam, miłego dnia, czy w czymś mogę pomóc lub doradzić - to chleb powszedni w tym sklepie - aż miło robi się tam zakupy i chce się tam wrócić podczas kolejnych zakupów. Gratuluję całemu personelowi za profesjonalizm i życzę utrzymania takiego poziomu w dalszej pracy.

5 lat kacetu
@Klient Jacek - Socjolog. 02.09.2017 11:22

Jak na socjologa to masz kłopoty z ortografią - niewidomy a nie - nie widomy. Ile za taki szmatpost płaci Rausman? Pozdrawiam

Zadowolony

Pracuję tam od dwóch tygodni. Póki co przez agencję pracy. Mam trzynastoletnie doświadczenie w pracy magazynowej w innych firmach. Rossmann jest zorganizowany. I to dobrze. 2000 na rękę - dla kompletnie zielonych pracowników. Możliwość wyrobienia premii do 1000 PLN brutto - po tych dwóch tygodniach nie widzę z tym problemu. Codzienne posiłki za 6,50, dla takiego misia jak ja porcje w zupełności wystarczające. W perspektywie (po trzech miesiącach) - umowa przez Rossmanna, dochodzą podwyżki (260 brutto co pół roku), Multisport, LuxMed. Oraz co najważniejsze - otwarta możliwość awansu. Brygadzista, kierownik zmiany, etc. etc. Firma wciąż się rozwija i nabór kadr nieunikniony. A te zawsze rekrutują spośród wyróżniających się pracowników. Ludzie życzliwi, chętni do pomocy. Magazyn ciepły, ładnie pachnie. Psów bym nie wieszał, jeśli ktoś chce pracować, to nie powinien narzekać

Noniezle
@Pawlo 07.12.2017 14:37

Dokładnie. Podwyżki co pół roku? Chyba załapywalem sie tylko na te roczne jak wszyscy. 260 była najniższa, teraz 260! Średnia. W poprzednich latach były nawet po 150zl brutto. Świetnie, względem normy jak szła promocja domestosow, badz wody i pytania „z jakiego powodu tak mało”. Jak mozna szybko zapakować 600 sztuk kostek domestosa, pakowanego po 9 a czasami w ogole wrzucone w kuwetę, bo przyszło ze zwrotów :) świetne myślenie. Po 3,5 roku zrezygnowałem sam, mając 3200 brutto, a osoby z agencji dostawały 150zl netto mniej. Magazyn moze logistycznie nie leży, ale to dzięki ludzia którzy tam pracują, a nie logistyka w biurach.

gość

W Centrum Logistycznym Rossmanna w Grudziądzu preferowany profil pracownika to tępy fizol bez wykształcenia i ambicji. Jeśli cokolwiek chcecie w życiu osiągnąć więcej to radzę omijać tego pracodawcę.

Pawlo

Nikomu nie polecam pracy w Rossmannie. Po pierwsze po okresie próbnym dostaje umowy 10 % pracowników. Po drugie normy są tak wygórowane , że ciężko je wykonać. A nawet jeśli wykonacie normę nie gwarantuje wam to przedłużenia umowę. Po trzecie 30 km dziennie to norma i bardzo ciężka fizyczna praca. Nawet jeśli macie uprawnienia na wózki nigdy was tam nie wsadzą oni potrzebują tylko fizoli. Pozdrawiam

Karolina

@karolcia133 na jakim stanowisku pracujesz? @BIK jesteś pewien, że to mobbing? pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Kto aplikuje na nową ofertę pracy Zastępca Kierownika Sklepu?

karolcia133
@Karolina 27.07.2017 12:26

A jakie to ma znaczenie? Asystent kierownika sklepu.

Karolina

@ona. wynagrodzenie zazwyczaj zależy od Twojego doświadczenia a nawet wykształcenia. Myślę, że warto iść na rozmowę i dowiedzieć się o tym. Może ktoś podzieli się z nami na forum swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie Rossmann?

Karolina

@Marekjak Twoje pierwsze doświadczenia związane z pracą w Rossmann jako Kierownik sklepu? Co możesz powiedzieć o atmosferze jaka panuje? W jakich godzinach pracujesz? Jak pierwsze wrażenie? @Jnusz może w innych godzinach nie byli w stanie przeprowadzić rozmowy, a zależało im akurat na Tobie. Albo pomyśleli, że jakby Ci zależało to każda godzina by Ci pasowała. Może warto było spróbować. Czy nie pytałeś o inny dzień spotkania?

Jnusz

firma bardzo dziwna oddzwaniaj o 9 rano na wysłane CV no ok to jescze moge zrozumiec ale mam wpisane w CV by kontakt byl nie wczesniej niz po godz 15 z uwagi iz pracuje jak juz odebrałem to sympatyczna pani zaprasza mnie na rozmowe na godzine 10:00 WTF ?? czytac nie potrafia czy to takie trudne mowie ze nie mam takiej opcji iz pracuje a pani dalej nawija swoja formułke ze oni maja tylko takie godziny bo pracuja do max 14 i potem ich juz nic nie interesuje Ludzie albo chcecie zatrudnic porzadnych ludzi to nikt nie siedzi na bezrobotnym i pozalsie boze czeka na oferte od rossmana druga sprawa jesli zalezy komus na pracowniku ( w tym przypadku rekruterowi ) to niech ruszy szacowna d.u.p.e. i spotka sie w innych godzinach niz pracuje bedac 15 lat kierownikiem nigdy jak szukalem czlowieka do firmy nie powiedziałęm ze nie spotkam sie w innych godzinach bo mi nie pasuje jak to czyni pracownik rossmana ( specjalnie napisane z malych liter z uwagi na brak szacunku do ludzi ) po samej rozmowie nie wazne jakie pieniadze oferuja nie mam zamiaru wiecej skladac oferty wspolpracy z ta pozal sie boze firma

Marek

Witam Was drogie dziewczyny. Dostałem ofertę pracy w Rossmanie na stanowisku kierownika sklepu. Tak- jestem facetem i mi ukrywam, ze mam doświadczenie w handlu. Czy jesteście mi w stanie powiedzieć czy facet jest w stanie sobie poradzić? Jak wygląda praca kierownika czy często siedzi na kasie? Proszę o info jak wygląda praca kierownika. Od razu mówię, ze nauczony jestem pracy na sklepie więc unikanie kierowników którzy siedzą siedzą biurze...proszę o info jakie są obowiązki, przygotowanie promocji itp itd. Ile to zajmuje czasu?

nowik

Jak to wygląda z mojego punktu widzenia? A tak: Pracuję od około miesiąca w magazynie na Św. Teresy. Wysłałem CV przez ich system rekrutacyjny. Oddzwonili w ciągu dwóch dni i zaprosili na rozmowę. Na rozmowie przed jakimikolwiek pytaniami pan możliwie dokładnie opowiedział jak wygląda praca, na czym będzie polegać i poinformował że w jego mniemaniu jest to dość ciężkie zajęcie i z pewnością monotonne. Pierwsze pytanie jakie padło to czy nadal jestem zainteresowany po tym co usłyszałem. Dalej właściwie standardy, niczym nie zaskakują. Oczywiście pytanie o wynagrodzenie za które jesteśmy gotowi podjąć pracę. Na pierwszym spotkaniu nie dostajemy informacji czy zostaliśmy przyjęci. Na drugi dzień kolejny telefon i zaproszenie na kolejny etap. Nie różni się jakoś bardzo od poprzedniego i na nim również nie dostajemy odpowiedzi. Po tym etapie telefon i zaproszenie na podpisanie umowy. Teraz pewnie najciekawsze dla potencjalnych przyszłych aplikujących czyli zarobki. Na start zaproponowali mi 2000 zł netto. W to wliczona jest premia absencyjna która przepada jeśli wyląduje się na zwolnieniu lekarskim. Jeżeli urlop to jest normalnie wypłacana. W okresie wakacyjnym jest dodatkowa premia absencyjna, z tego co pamiętam 300 zł. Tak to wygląda na start. Dalej co sześć przepracowanych miesięcy bez zwolnienia lekarskiego podwyżka 50 zł aż się uzbiera 600 zł tych podwyżek, dalej nie rośnie. Do tego premia świąteczna, niestety już nie pamiętam kwoty, chyba 600 zł brutto. Odnośnie socjalu, multisport za 35 zł dla pracownika i 150 dla dodatkowej osoby. 6,50 zł na dobę dofinansowania posiłków ze stołówki. Jedzenie moim zdaniem "średniawka" ale coś tam da się coś wybrać. Opieka medyczna tak jak ktoś pisał wcześniej, ceny się nie zmieniły. Pierwsza umowa na trzy miesiące, druga na trzydzieści trzy i trzecia na czas nieokreślony. Teraz może o samej pracy bo w końcu za nią dostaje się tą wypłatę. Na rozmowie nie kłamali, jest monotonna i to bardzo. Albo się do tego przywyknie, albo lepiej szukać innego zajęcia. Czas w niej płynie do przerwy i do końca zmiany. Chyba nikt tego nie liczy inaczej. Nie mam pojęcia jak to wygląda na wejściu, wyjściu towaru ale pewnie podobnie. Nie jest to może strasznie ciężka fizycznie praca ale po ośmiu godzinach czuć w nogach ten czas. System oczywiście trzy zmiany, od poniedziałku do piątku plus jeden dzień w weekend. Może to być niedziela niestety. Podsumowując, kokosów nie ma ale da się tam przetrwać. Oczywiście kilkaset złotych więcej do wypłaty osłodziłoby trudy dnia

magdalenna13

Moi drodzy.praca jest ciężka bo jest to praca fizyczna,ale gdzie kasjer zaczynając prace ma 15.10 brutto?super pharm 11 z groszami ..umowa teraz tylko na 3/4 i na 3 lata.godzimy się na nadgodziny za wole dni w tygodniu,komu pasuje ten pracuje

Pracownik
@magdalenna13 02.06.2017 22:40

Wolne dni w tygodniu za nadgodziny? Podaj mi sklep to się przeniose bo ja tak nie mam. Dyspozycyjność 24/24

smok

Co oznacza u tego pracodawcy,praca na wózku w pózniejszym terminie?

KasiaW34

Gdzie moge złożyć skargę na ochroniarza? Dziś zaczepił mi synka.

ll

Zdania podzielone , co do pracy na centralnym magazynie w ldz. Dla jednych ciężka dla innych nie. Moje zdanie- niszczy psychicznie. Większość ludzi to tłuki i chamy. Sprzęt różnie dziala. Usyfiony, zacina się. Wypłata- trzy zmiany ,jeden weekend : dwojki nie przekroczy sz. multisport- nie ma siły na to. Chyba ,że ktoś startuje w zawodach .

Zostaw opinię o Rossmann - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann