Rossmann
3 105 6 1

Opinie o Rossmann

Niezatrudniony

A ja tam nie pracuję, bo mnie nie zatrudnili, jednak mam garść informacji nt. samej rozmowy rekrutacyjnej. Startowałem na stanowisko Analityka w Łodzi I to, co mnie uderzyło, to dziwna rozmowa rekrutacyjna. Możemy sobie dywagować czy byłem wystarczająco dobrym kandydatem, czy nie, to akurat jest sprawa drugorzędna. Przez 3 etapy rekrutacji każdy zadawał mi te same pytania. Prawdopodobnie dlatego, że mają defaulotowo wydrukowane przez kadry pliczek. Nikt się chyba nie zastanawia po co są te pytania, tylko lojalnie uznają, że po prostu tak musi być. A pytania dość dziwne, niewiele związane ze mną, moją pracą I doświadczeniem. Studia kończyłem 12 lat temu a tu pytanie: jakim był Pan studentem, jaki przedmiot na studiach był Pana ulubionym, a jak jest wyliczona średnia na Pana dyplomie... itd. Nie zadali pytania uszczegóławiającego moje doświadczenie. Na każdej rozmowie był ktoś inny I każdy od nowa, na pustym blankiecie odczytywał za powagą te same pytania. NIe ukrywam, że troche mi wyobrażenie o firmie zbladło. A jaką, w skali od 1-5 ma pan znajomość Excela. A jaką znajomość angielskiego. Mogłem powiedzieć, że jestem Bogiem Excelowym I Native Speakerem, bo I tak nikt tego nie sprawdził (nie umieli??) Tak jak wspomniałem, startowałem na Analityka, mam 15 lat doświadczenie w analizach różnej maści, doskonały Excel I angielski (choc tu, chyba nieprzydatny), zawołałem 4 000 brutto. Odpadłem na ostatniej prostej. Powodzenia.

m
@Niezatrudniony 07.07.2016 17:01

4000 brutto po 15 latach doświadczenia?? Chyba odpadłeś z powodu za niskiej kwoty. Tyle w Rossmannie zarabia Młodszy Analityk z półrocznym doświadczeniem.

Weteran
@m 13.12.2018 11:52

Masz rację. Zobaczyli, że tyle lat doświadczenia i taka niska kwota to coś tu musi być nie tak. Jak byś zawołał 6k brutto to może by Cię wzieli. A propos to u nas na każde stanowisko sa widełki. Nie możesz zawołać mniej ani więcej, bo Cię nie wezmą. Taka polityka firmy. Już nie raz były takie sytuacje, że gość zawołał za mało i się nie dostał. Także nie przejmuj się, nie jesteś sam.

Andzela

Praca na sklepie jest męcząca i stresująca. Wkurzajace jest najbardziej to ze trzeba wpisywać do zeszytu pieniądze jakie masz w portfelu i kosmetyki ,ktore ze soba przyniesiesz. Na koniec pracy kazda dziewczyna sobie sprawdza nawzajem czy nie ma czegos innego niż na liscie. To sa jakieś chore zasady.

Maciek

Witam, na jakie zarobki może liczyć Menadżer od Podstaw w Rossmanie? To jest typowy program stażowy?

Bolek
@Maciek 22.11.2018 21:31

Cześć, w granicach 4 tys. brutto i "zarządzasz" grupą ok. 80 osób na magazynie. :):):) Dla mnie to śmieszne, skoro oczekuje się takich rzeczy od osób uczących się lub absolwentów.

Bolek
@Maciek 22.11.2018 21:31

Jest to program rozwojowy na umowę o pracę, który trwa z tego co pamiętam 9 miesięcy. Po tym czasie decydują, czy zatrudniają kogoś na stałe, bo "współpracują tylko z najlepszymi"

Marta

Witam. Mam pytanie do osób pracujących w biurze- jakie zarobki netto na start może otrzymać analityk/specjalista ds. planowania? I drugie może dla niektórych śmieszne pytanie, lecz dla mnie jest to problem... czy w biurze jest palarnia? Jak wygląda sprawa palenia w pracy? Czy dwa-trzy papieroski w trakcie 8 godzin jest problemem? Proszę o szybką odpowiedź :)

jifjbdhb
@Marta 20.11.2018 01:17

Masz przerwe to wtedy jarasz proste.

m
@Marta 20.11.2018 01:17

Wiem że, młodszy analityk zarabia 4tys. brutto.

Ktoś

Naciągane promocje,aplikacja trudna do założenia.Po drugie trzeba w niej podać wszystkie dane osobowe i zgodzić się na ich przetwarzanie ,bo inaczej nie da się jej zainstalować.Personel zabiegany i nie mający czasu na obsługę klienta.Kasjerki dostają reprymendy przy klientach tylko za to ,że zeszły z kasy i poszła pomóc starszej osobie znaleźć towar.Ogólnie ma się wrażenie,że klient ma tylko kupić ,zostawić kasę i nie mieć żadnych próśb.Szkoda tylko pracownic,bo to wina systemu nie ich.

Drago

Witam zacząłem prace w Rossman pare tygodni temu w Łodzi przy ulicy Ś.Teresy wbrew złym opiniom to bardzo dobra firma ja jestem bez wykształcenia nie skończyłem gimnazjum w ogóle im to nie przeskadzało kierownictwo bardzo solidnie mnie nauczyło pracy wszystko wyjaśnili dokładnie. Praca w rossmanie jest trudna monotonna Rossman stawia wymogi bardzo łatwo stracić ów pracę ale w Łodzi cięzko o dobrą firmę narzekacie na ów firmę a gdzie dostaniecie umowę o pracę wszystkie świadczenia składki etc. Zarobki są marne fakt ja dostaje 1400zł miesięcznie na rękę ale to dla mnie BARDZO DUŻO płaczecie że i 1800zł na rękę to bardzo mało bo skończyliście studnia etc ale z rozumcie W POLSCE NIE MA PRACY DLA LUDZI PO STUDIACH NA DOGODNYCH WARUNKACH Wszędzie dają umowy zlecenie i 1680zł brutto Dla normalnego szarego pracownika doskonała jest to firma jeśli nie kradniesz nie spóźniasz się i normalnie pracujesz nikt się ciebie wtedy nie czepia z kierownictwem dogadać się bardzo łatwo Rossman funduje na stołówce darmowy ciepły posiłek (WCALE NIE MAŁY I BIEDNY) ja śniadania do pracy nie noszę + na stołówcę są automaty z darmową kawą herbatą i sokami do woli Praca zła nie jest bierzesz boxa skaner i wkładasz do boxów rzeczy przez 8 godzin i ot co przerwa jest 30 minutowa na 8 godzin pracy Nigdzie na Łodzi czy Zgierzu nie ma firmy która tyle oferuje zwykłym pracownikom takim jak ja oczywiście szczeniaki po studiach od razu na stołek kierowniczy byście chcieli i zarabiać po 6000zł ale pierw nauczcie się co to praca! co rossman oferuje Umowę o prace od razu bez zabawy w zlecenia jeśli pracownik chce to rossman odciąga mu 35zl z wypłaty i ma dostęp do darmowej siłowni/basenów/fitness na terenie CAŁEJ POLSKI!!! jeśli pracownik chce rossman odciąga mu 70zł z wypłaty i ma dostęp do Wszystkich Lekarzy od Dentysów po okulistów dosłownie wszystkich na terenie Polski i WIZYTY PRYWATNE NA WCZORAJ!! Darmowe obiady Darmowe napoje długie przerwy PREMIE Erchivementy za pranie samemu za niewykorzystane urlopy i wzrot kasy za bilety. dojazdowe i gwarancje pracy Ale warunkiem jest takim że trzeba pracować nie spóźniać się i nie kraść a że polaczki zachłanni to próbują przekrętów i ciągle im mało

Blabla
@Drago 28.08.2014 21:37

Jasne.... nie kończąć gimnazjum nie zrobiłeś ani jednego błedu oryograficznego a i slownictwo bogate. To kim Ty jestes w tym Rossmannie

Ale sie qrfa usmiałem
@Drago 28.08.2014 21:37

No i to tłumaczenie takie aber nicht za dużo z niemiecka..

xd
@Drago 28.08.2014 21:37

brakuje wam chyba roboli co?

Poszukujący
@Drago 28.08.2014 21:37

Zapytanie

Poszukujący
@Drago 28.08.2014 21:37

Witam, Mam następujące pytania: jakie dokładnie warunki finansowe oferuje Rossmann - praca na magazynie kompletacja zamówień (bezpośrednio lub przez agencję). Czy jest możliwość dodatkowych nadgodzin? Premie wirtualne mnie nie interesują, wychodzę z założenia tak jak by ich nie było. Ile wychodzi na koniec miesiąca przelew na konto? Bardzo dziękuję za wiarygodną informację.

XXXXXDDDDDDD
@Drago 28.08.2014 21:37

1400 XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Lala
@Drago 28.08.2014 21:37

Jak na kogoś bez gimnazjum za poprawnie napisane, widać że parcie na znalezienie pracowników.

Gość K
@Lala 16.07.2018 10:05

Ale o przecinkach zapomniał. Poza tym, to że ktoś nie skończył gimnazjum nie oznacza od razu, że nie potrafi ładnie się wypowiedzieć.

Ś.Teresy

Zawsze mnie zastanawialo czemu ludzie sie godza na takie zarobki np 2400 netto i daja sie poniewierac To Ja mam Podstawowe zarabiam 3650zl netto na zleceniu wiec mozna tylko trzeba chciec a nie godzic sie za psie pieniadze .... pozdrawiam

Sandra
@Ś.Teresy 18.07.2018 22:04

A na jakim sklepie pracujesz ? I jaka umowa ?

Gość K
@Ś.Teresy 18.07.2018 22:04

2400 netto?? Łaał... Chciałabym kiedyś tyle zarobić miesięcznie.

Kamil

Szukam pracy w magazynie. Czy wiecie ile można zrobić w Rossmanie? Warto tam iść?

Kruk
@Kamil 05.11.2018 16:37

Zarobisz jakies 2200 netto, dostaniesz smaczny obiad. Tylko pamietaj: 1. Nie skarz na zjaranych brygadzistow 2. Nie pal fajek po kiblach 3. Nie zartuj, szczegolnie z podtekstem, bo dostaniesz najgorsze zadania 4. Nie podrywaj ukrainek jesli masz mniej niz 1,9 m 5. Nie proboj wyrobic normy Jesli ci nie peknie kregoslup, nie zwariujesz w skutek prania mozgu, albo przepracowania, nie dokopia ci koledzy i bhp-owcy nie zaczna sie znecac, to bedzie nawet fajnie.

Leszek
@Kamil 05.11.2018 16:37

Aktualnie firma Rossmann szuka magazyniera, więc powinieneś aplikować. Pracodawca oferuje atrakcyjne stałe wynagrodzenie w ramach umowy o pracę oraz premię frekwencyjną od pierwszego dnia pracy, premię wakacyjną i premię wydajnościową za dobre wyniki w pracy. Prócz tego dofinansowanie do posiłków, wydłużony czas przerwy, kurs na wózki elektryczne oraz szeroki pakiet socjalny. Jeśli się zdecydujesz, napisz jak poszła Ci rozmowa kwalifikacyjna i czy zostałeś przyjęty?

Kruk
@Leszek 11.11.2018 20:15

Juz sobie popsuliscie opinie do tego stopnia, ze pol Lodzi gdy slyszy slowo rossmann odwraca sie na piecie i ucieka. Trzeba sie bylo wiecej wyzywac na pracownikach:) Slodkie gadanie nic tu nie da. Zycze Kamilowi, zeby sie do was dostal, ross bedzie miec kolejnego wroga. Jesli nie zrezygnuje po szkoleniu, albo nie ulegnie wypadkowi. I jesli spodoba mu sie filozofia eksploatacji zasobow ludzkich.

ojeju
@Kruk 10.11.2018 11:15

6. Nie rób błędów ortograficznych, bo Ci każą więcej książek czytać

Kruk
@ojeju 16.11.2018 07:49

Dobrze mamo. Kto chce isc do ross'a niech sie przygotuje na pranie mozgu. Wyglada to tak, jakbyscie sie zakochali w prostytutce kompletnie ignorujac czym ona sie zajmuje i ze robi, i to co robi tylko dla pieniedzy. Specjalisci od wplywania na ludzi juz sie wami zajma cicho i dyskretnie, nawet nie zauwazycie co sie dzieje... Ciekawi mnie czy mozna firme oskarzyc o psychomanipulacje, czy jest na to paragraf.

Automatyk

Witam.Czy może ktoś napisać jak się sprawy mają z działem utrzymania ruchu ?

Ja

(usunięte przez administratora) się

lolo

kolesiostwo, nie ceni sie ludzi, urlopy narzuca pracodawca, jak pracodawca coś chce od pracownika to jest dobrze, a jak na odwrót masakra. mała kasa, kierownicy to pociotki, nie polecam Moje sugestie dla Rossmann: zeby doceniali starych pracowników a nie zwalniali ich dla przykłaku i w ich miejsce zatrudniali nowych za połowę stawki Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: dodatkowo fajnie byłoby, żeby magazyn był choć w 80% traktowany jak pracownicy biura, tym czasem magazyn traktowany jest jak najgorszy shit

No name

Witam, pracowałam na AKW. Nie polecam, w hałasie, upale czy zimnie da się pracować. Niestety norma, która była w ciągu 3 miesięcy podniesiona chyba 5 razy mnie osobiście dyskwalifikowała. Trzeba pracować bardzo szybko. Rzeczy, które musisz kolekcjonować do skrzynek bywają tak różne, od spinek po farby do włosów. Wiadomo oczywiście, ze szybciej zbierzesz 15 różnych spinek, czy gumek niż 15 opakowań farb. Dziewczyny tam pracujące to osobny rozdział. Plotki, ploteczki i ogólno zmianowe dramy były na porządku dziennym. Jeszcze się z tym nie spotkałam ale sądzę, że to wina wieku tych osób. Zdarzały się awarie, siedziałaś i nic nie robiłaś, a kierownik(?), brygadzista(?) niekiedy nie odbił ci karty przez co norma spadała. Szafki w przebieralni malutkie, nawet spinkę swoją prywatną musiałaś mieć podstęplowaną, że twoja i nie ukradłaś. Dostać koszulki firmowe to był cud, oczywiście oprócz tych dwóch, które dostawało się na początku. Jedyne co dobrze wspominam to osobę, do której chodziłam w sprawie normy co tydzień. Mimo, że wprowadzał reżim i pośpieszał, to potrafił normalnie i po ludzku zwolnić pracownika. Normalnie podziękować za współpracę, powiedzieć czemu nie przedłużają umowy. Lepsze to niż z bez żadnego wytłumaczenia ot tak nieprzedłużać umowy. PS. Stołówka to też był straszny (usunięte przez administratora) Jedzenie dobre ale można było pić ile się chciało za darmo :)

bożydar
@No name 05.10.2018 12:25

tam gdzie pracują baby tam zawsze będą dramy.

Byly asystent

Wszystko zależy od kadry kierowniczej. Praca jest ciężka ale jak się ma za sobą kierownika, to można pracować. Gorzej jak kierownik urządza sobie prywatny folwark na sklepie.... wtedy trzeba uciekać, bo nawet szeroki socjal jaki oferuje firma, nie zastąpi szacunku na jaki każdy człowiek zasługuje. A tam czasami traci się godność.... Rozmawiać i słuchać wszystkich pracownikow, a nie tylko kadry zarzadzajacej. Problem tkwi na sklepach. Na najniższym poziomie. Pracownicy sa zastraszani przeniesieniami, zwolnieniami, niemprzedluzeniem umowy, skroceniem godzin. Na sklepach bardzo się kategoryzuje pracowników. Nie ma równości wśród pracowników,dlatego często tworzą się nieporozumienia w zespołach.

Karolina

@byłyjuzna szczesicepracownik, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że atmosfera w pracy Ci nie odpowiadała. Czy spokojna rozmowa ze współpracownikami mogłaby poprawić sytuację i zmienić stosunki na bardziej przyjazne? Czy pracując w firmie pracodawca zapewniał dodatki do wynagrodzenia w postaci premii lub szkoleń? Takie informacje będą bardzo interesujące dla osób szukających zatrudnienia. Nadal trwa rekrutacja w Rossmann w Łodzi. Pracodawca szuka: technika utrzymania ruchu, młodszego administratora, specjalisty do spraw sprzedaży wielokanałowej, asystenta kierownika sklepu i sporo innych atrakcyjnych ofert.

byłyjuzna szczesicepracownik

praca w tej firmie gdzie liczą znajomości i donoszenie na współpracowników jest stresująca przepracowałem tak ,ladnych pare lat i o kulturze kierowników tych blżej wyjścia i stołówki wole się nie wypowiadać a "koledzy" to też drugie dno wystarczy że ktoś na ciebie powie że jesteś szpiclem i masz przerąbane nikt nie spróbuje tego wyjaśnić i sprawdzić czy to prawda zostaje ci przypięta łatka szpicla i po tobie nieroby i lizusy oraz" podopieczni" kierowników zawsze dostawali i dostają premie a jak siedzisz cicho i robisz swoje to usłyszysz tekst " jesteśmy z pana/ni zadowoleni ale nie możemy panu/ni dać wiecej premi albo podwyżki ", a odszedłem z tamtąd bo tym niektórym z tych "wspaniałych kolegów" musiałbym przywalić czymś ciężkim i ne żałuje że mnie tam już nie ma pozdrawiam

pracownik

Witam Mam taką opinię o paniach pracujących w biurze na teresy jak to się mówi lepsza pierdolęcja zadzierają noski do góry jakie to one nie są cnotki i w ogóle wierność nr 1 i kulturka oczywiście 1 liga a co się okazuje wystarczy imprezka wyjście na pietrynę i obnaża się cała prawda o kulturze i zachowujemy się tak że najgorsze dziwki lepiej się zachowują:) jaki to świat jest mały i zawsze można spotkać znajomą twarz

anonymous
@pracownik 13.08.2018 14:15

Po rozwódkach, to czego się spodziewałeś? :) Konwersacji na wysokim poziomie? Niesztucznego wyglądu?

Karolina

@pracownik, pisząc swoją opinię na http://www.Gowork.pl zaakceptowałeś regulamin, który mówi, że nie wolno nikogo obrażać, ani używać obraźliwych słów. Zapoznaj się jeszcze raz z regulaminem https://www.gowork.pl/regulamin i na przyszłość staraj się wypowiadać w kulturalnej formie. Gdybyś chciał dodać jakąś konstruktywną opinię o firmie i pracodawcy, zrób to zgodnie z regulaminem.

olka191919

Proces rekrutacji to pokaz nieprofesjonalnego podejścia do kandydata, aplikowałam do działu marketingu. Osoby z tego działu nie prezentowały żadnej merytorycznej wiedzy, były ospałe i anemiczne w swoich głosach. Zadawane były bardzo ogólne pytania, na końcu jakiś test, który nie sprawdzał w zasadzie niczego, poza suchą teorią. Nie chciałabym jednak pracować z takimi osobami.

Karolina

Wraz z dynamicznym rozwojem sieci handlowej Rossmanna rozwijają się działy centrali wspierające i współpracujące ze sklepami. Obecnie Rossmann szuka do centrali w Łodzi kandydatów na następujące stanowiska: analityk, asystentka dyrektora, pracownik biura działu sprzedaży, regionalny kierownik HR, specjalista do spraw zarządzania zapasami, specjalista sekcji monitoringu. Firma oferuje rozwój kompetencji i satysfakcję z codziennej pracy oraz bogaty pakiet socjalny. Zachęcam Was do aplikacji.

Karolina

@Pxxx, jesteś zainteresowana pracą w firmie? O jakie stanowisko będziesz się starać? Złóż aplikację online. Formularz znajduje się na stronie internetowej Rossmanna w zakładce oferty pracy. Jeśli będziesz na rozmowie kwalifikacyjnej napisz, czy zostałaś przyjęta, jakie warunki pracy zaoferował Ci pracodawca i jakich kwalifikacji od Ciebie oczekiwał. Czekam na Twoją opinie!

Elka
@Karolina 19.07.2018 09:10

Przyjmują do pracy, praca spokojna, fajna, kontakt z ludźmi, zniżka na kosmetyki. Mnie się podoba

anonymous
@Elka 23.07.2018 10:01

Pracuje w Rossmanie ale o znizkach dla pracowników nie slyszalam

Karolina

@Ciekawa, dałaś informację, że obecnie trwa rekrutacja w Rossmann. Napisz o tym więcej informacji. To bardzo interesujące dla osób zainteresowanych tą firmą. Piszesz o comiesięcznej premii uznaniowej. Czy jest zawsze wypłacana, czy tylko jak przełożony uzna, że się wykazałaś?

Ciekawa

A ja się chcialam dowiedzieć czy oprócz premi regularnej co miesiąc, zwanej uznaniową jest jeszcze dodatkowa od kierownika np taka za pomoc w ciężkiej sytuacji.

Pxxx

Witam czy ktoś mógł by mi wyjaśnić jak założyć aplikacje dla pracowników rossmana?

Iza

Zarobki jak na 3/4 sa calkiem.niezle przynajmniej w warszawie,ale moim zdaniem zamale zainteresowanie jest kierownikow regionalnych itd.systuajiami jeskolejn rzad zwalnia sie w ciagu 3 miesiecy kolejny pracownik.Przeciez to sygnal ze w danym sklepie jest cos nie tak i nikt niezwraca na to uwagi.Po za tym tak jak juz pisalam zarobki i socjial czy premie sa spoko.Ciezkie sa czasem nocki ale to tez zalezy od kierownika sklepu jesli jest dobry i dobrze zarzadza sklepiem to i wszystko jest gladko i bezstresowo

Karolina

Może mogliby wypowiedzieć się obecni pracownicy sklepu Rossmann i dodać jakie warunki zatrudnienia obowiązują w firmie? Czy pracodawca wysyła pracowników na szkolenia podnoszące kwalifikacje? Droga do awansu jest otwarta? Jak wygląda sprawa z umowami jakie są podpisywane z pracodawcą? Czy są na czas określony, czy raczej zlecenie? Pracownicy mają zniżkę na asortyment sklepu? Zachęcam Was do zostawiania swoich opinii o pracodawcy.

Lis
@Karolina 12.07.2018 18:52

Większość opinii o pracy w centralnym magazynie Rossmann jak najbardziej trafnych,1400zl to chyba mało, praca ciężka i wyczerpująca ale tak niestety jest.

Mania231

Mam pytanie jak to jest z bezpłatnymi próbkami w gazetce grubej SKARB tzn, w poprzednim SKARBIE były dodawane bezpłatne próbki w środku w gazetce byłam w Rossmanie np. w Galerii łódzkiej,na Byszewskiej ,Piotrkowskiej...i albo gazetki rzekomo juz nie było a jak były to w środku puste,a w jednym ze sklepu Rossma widziałam jak sprzedawczyni podaje koleżance spod lady gazetkę SKARBU z bezpłatnymi próbkami,jak tez chciałam juz rzekomo nie było.Tak zawsze jest jak sa jakieś dodawane próbki.albo sa dawane znajomym albo dziwne,że gazetek już nie ma cos za szybko....

Karolina

@Tamara, jesteś zainteresowana pracą w Rossmannie na stanowisku sprzedawca? Jeśli będziesz na rozmowie o pracę daj znać, czy zostałaś przyjęta i jak Ci się pracuje? Informacje dotyczące warunków pracy, dodatków do wynagrodzenia, czy szkoleń, bardzo pomogą osobom, które poszukują pracy.

Alejądro

Pracuję na magazynie jakiś rok więc coś już powiedzieć mogę o tym zajęciu. Po przyjściu tutaj oczekiwałem że zasstanę tą słynną niemiecką solidność pomimo różnych opinii jakie krążyły po tym forum. A jak jest w rzeczywistości? Faktycznie tematem przewodnim jest już słynna „norma”. Wszystko robić byle wyrobić. Jak się nie udaje to rozmowa dyscyplinująca i okres na poprawę. Od jakiegoś czasu jest premia za wydajność którą wymyślił kierownik magazynu z Grudziądza czy Pyskowic i osobiście nas zaszczycił obecnością żeby się pochwalić swoim tworem. Jest to bonus jak sam powiedział dla najlepszych. Jak to wygląda? Ano tak że jest 10 progów wydajności i po przekroczeniu każdego dostajemy odpowiadający mu bonus finansowy pomniejszony o korektę za błędy. W teorii możemy dostać nawet 1000 zł brutto. W praktyce niestety wygląda to troszkę inaczej. Mianowicie, co jakiś czas nasze zamówienia trafiają na kontrolę celem sprawdzenia czy są owe błędy. Niestety pracownik komisjonujący owe zamówienie nie uczestniczy w tej kontroli. O jej wynikach nie dowiaduje się też po jej przeprowadzeniu ale dopiero na koniec miesiąca kiedy podawane są wyniki albo po wypłacie jak sam dopyta kierownika bo coś mu się nie zgadza z pieniążkami????. Osobiście znam przypadki że moi koledzy osiągneli jakiś próg i nie dostali nawet złotówki bo podobno mieli tyle będów że korekta pożarła całą premię. Niestety nawet nie wiedzą którego dnia rzeczona kontrola się odbyła, na jakich zamówieniach i jakiego typu to błędy były. Nie przewidziano również żadnej możliwości odwołania się od tej kontroli i nie przewidziano możliwości uczestnictwa w niej, nie ma żadnego protokołu z tej kontroli, nie wiadomo kto jej dokonywał, czy byli tego jacyś świadkowie... W ogóle nie daje to możliwości manipulowania. Serio, tak to u nas wygląda. Oddzielną kwestią są poszczególne progi na tą premię. Pan z Pyskowic czy Grudziądza zapewnił nas że zostały opracowane na podstawie danych historycznych i są absolutnie realne do osiągnięcia. Trochę czasu minęło od wprowadzenia tego systemu motywacyjnego i jakoś nie znalazł się osobnik który osiągnął jakikolwiek z wyższych progów, a próbowało wielu. Obecnie żaden z moich kolegów z którymi utrzymuję jakiś lepszy kontakt nie próbuje osiągać żadnego progu. Ba, wręcz celowo utrzymujemy absolutne minimum nawet jeżeli istnieje możliwość lepszego wyniku. Taki to system motywacyjny. Kolejna kwestia/kwestie bo tu łączy się kilka zagadnień to tolerancja, dyskryminacja, pracownicy z Ukrainy. Z racji że nastały takie , a nie inne czasy, Polacy przestają być najtańszą siłą roboczą. W Rossmannie zaczęło brakować troszkę chętnych do pracy wiec firma zatrudnia pracowników ze wschodu, konkretnie Ukrainy. Jest ich całkiem spora, wesoła gromada i fajnie, niech pracują, zarabiają, poprawiają swój byt. Sami tak robimy od lat wybierając się do Anglii czy Irlandii. Jakiś czas temu w jednej z łódzkich firm zrobiło się głośno z powodu dyskryminacji ukraińskich pracowników, wielka afera bo byli traktowani gorzej od polskich kolegów. I dobrze bo to nie średniowiecze, nie powinno dochodzić do takich sytuacji. U nas w Rossmannie nasi władni też zareagowali, ba, nawet poszli krok dalej celem zapobiegania złemu traktowaniu naszych kolegów ze wschodu. Do niedawna pracowali oni jedynie w pewnych obszarach gdzie poruszali się tylko i wyłącznie na pieszo w przeciwieństwie do nas. Dla niezorientowanych w sytuacji podaję że w wielu obszarach pracownicy w Rossmannie jeżdżą specjalnymi wózkami. Ktoś doszedł do wniosku że nasi ukraińscy koledzy też mogą w sumie przemieszczać się takimi wózkami. No i fajnie bo przecież nie są gorsi i sztukę prowadzenia takiego sprzętu równie dobrze mogą opanować. Tyle że im podarowano owe wózki starannie wyselekcjowane z firmowego taboru, najlepszej jakości, najnowsze, z najmniejszym przebiegiem. Polacy mają absolutny zakaz zbliżania się do nich. Zostały one oznakowane i wara Polakowi od nich. Nadmienię tylko że taki wózek ma znaczący wpływ na jakość naszej pracy i jej wydajność. Jak z samochodem, te nowe są zrywniejsze, szybsze, bardziej komfortowe i przyjemniejsze. Po prostu szybciej się nimi kompletuje zamówienie. No i mamy zakaz na ich używanie bo są dla pracowników z Ukrainy tylko i wyłącznie. A zamówienia u nas kompletuje się korzystając z jeszcze jednego urządzenia, tak zwanego voice-a. Nie będę w chodził w szczegóły techniczne, napiszę tylko że te też są starsze i nowsze generacje, lepszej i gorszej jakości. I co? I te najnowsze i najlepsze zostały nam odebrane, mamy również absolutny zakaz ich używania tak jak wózków. Te które możemy używać zdecydowanie częściej się zacinają co oczywiście wpływa na naszą wydajność i komfort pracy. Są też sporo większe i cięższe. Doszło do sytuacji absurdalnej, Polacy są dyskryminowani i gorzej traktowani w Rossmannie w Łodzi od pracowników ukraińskich. Dziwna to trochę firma, jakoś mało tej niemieckiej solidności w niektórych kwestiach...

Było minęło
@Alejądro 24.02.2018 21:35

Żal (usunięte przez administratora) ściska jak się czyta co tam się teraz dzieje i jak nisko to wszytko teraz upadło. Też tam kiedyś robiłem (bo to nie praca tylko robota), ale szczęśliwie udało się zamienić robotę na pracę i Wam też tego życzę, żebyście pokazali w końcu środkowy palec tym bubkom w tanich garniakach. Pozdro!

Nigdywiecej
@Alejądro 24.02.2018 21:35

Cieszę się bardzo, że nie muszę już pracować. Najgorsza praca w moim życiu. Pozdrowienia dla komisjonerki ;)

Betty
@Nigdywiecej 17.04.2018 22:54

Dla ktorej? :)

Tamara

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Karolina

@Gośka, a czy Ty pracujesz w Rossmann w Łodzi, skoro wypowiadasz się w wątku dotyczącym tego pracodawcy? @Alejądro, dziękuję za Twoją bardzo rozbudowaną opinię dotyczącą pracy w tym miejscu. Czy wiesz, co było powodem takiego podziału sprzętu, o którym piszesz? @Nigdywiecej, a długo pracowałeś w Rossmann w Łodzi?

Zostaw opinię o Rossmann - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann