Rossmann

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 104 ocen.

Rossmann
3 104 6 1

Opinie o Rossmann

Byly asystent

Wszystko zależy od kadry kierowniczej. Praca jest ciężka ale jak się ma za sobą kierownika, to można pracować. Gorzej jak kierownik urządza sobie prywatny folwark na sklepie.... wtedy trzeba uciekać, bo nawet szeroki socjal jaki oferuje firma, nie zastąpi szacunku na jaki każdy człowiek zasługuje. A tam czasami traci się godność.... Rozmawiać i słuchać wszystkich pracownikow, a nie tylko kadry zarzadzajacej. Problem tkwi na sklepach. Na najniższym poziomie. Pracownicy sa zastraszani przeniesieniami, zwolnieniami, niemprzedluzeniem umowy, skroceniem godzin. Na sklepach bardzo się kategoryzuje pracowników. Nie ma równości wśród pracowników,dlatego często tworzą się nieporozumienia w zespołach.

No name

Witam, pracowałam na AKW. Nie polecam, w hałasie, upale czy zimnie da się pracować. Niestety norma, która była w ciągu 3 miesięcy podniesiona chyba 5 razy mnie osobiście dyskwalifikowała. Trzeba pracować bardzo szybko. Rzeczy, które musisz kolekcjonować do skrzynek bywają tak różne, od spinek po farby do włosów. Wiadomo oczywiście, ze szybciej zbierzesz 15 różnych spinek, czy gumek niż 15 opakowań farb. Dziewczyny tam pracujące to osobny rozdział. Plotki, ploteczki i ogólno zmianowe dramy były na porządku dziennym. Jeszcze się z tym nie spotkałam ale sądzę, że to wina wieku tych osób. Zdarzały się awarie, siedziałaś i nic nie robiłaś, a kierownik(?), brygadzista(?) niekiedy nie odbił ci karty przez co norma spadała. Szafki w przebieralni malutkie, nawet spinkę swoją prywatną musiałaś mieć podstęplowaną, że twoja i nie ukradłaś. Dostać koszulki firmowe to był cud, oczywiście oprócz tych dwóch, które dostawało się na początku. Jedyne co dobrze wspominam to osobę, do której chodziłam w sprawie normy co tydzień. Mimo, że wprowadzał reżim i pośpieszał, to potrafił normalnie i po ludzku zwolnić pracownika. Normalnie podziękować za współpracę, powiedzieć czemu nie przedłużają umowy. Lepsze to niż z bez żadnego wytłumaczenia ot tak nieprzedłużać umowy. PS. Stołówka to też był straszny (usunięte przez administratora) Jedzenie dobre ale można było pić ile się chciało za darmo :)

Karolina

@byłyjuzna szczesicepracownik, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że atmosfera w pracy Ci nie odpowiadała. Czy spokojna rozmowa ze współpracownikami mogłaby poprawić sytuację i zmienić stosunki na bardziej przyjazne? Czy pracując w firmie pracodawca zapewniał dodatki do wynagrodzenia w postaci premii lub szkoleń? Takie informacje będą bardzo interesujące dla osób szukających zatrudnienia. Nadal trwa rekrutacja w Rossmann w Łodzi. Pracodawca szuka: technika utrzymania ruchu, młodszego administratora, specjalisty do spraw sprzedaży wielokanałowej, asystenta kierownika sklepu i sporo innych atrakcyjnych ofert.

byłyjuzna szczesicepracownik

praca w tej firmie gdzie liczą znajomości i donoszenie na współpracowników jest stresująca przepracowałem tak ,ladnych pare lat i o kulturze kierowników tych blżej wyjścia i stołówki wole się nie wypowiadać a "koledzy" to też drugie dno wystarczy że ktoś na ciebie powie że jesteś szpiclem i masz przerąbane nikt nie spróbuje tego wyjaśnić i sprawdzić czy to prawda zostaje ci przypięta łatka szpicla i po tobie nieroby i lizusy oraz" podopieczni" kierowników zawsze dostawali i dostają premie a jak siedzisz cicho i robisz swoje to usłyszysz tekst " jesteśmy z pana/ni zadowoleni ale nie możemy panu/ni dać wiecej premi albo podwyżki ", a odszedłem z tamtąd bo tym niektórym z tych "wspaniałych kolegów" musiałbym przywalić czymś ciężkim i ne żałuje że mnie tam już nie ma pozdrawiam

pracownik

Witam Mam taką opinię o paniach pracujących w biurze na teresy jak to się mówi lepsza pierdolęcja zadzierają noski do góry jakie to one nie są cnotki i w ogóle wierność nr 1 i kulturka oczywiście 1 liga a co się okazuje wystarczy imprezka wyjście na pietrynę i obnaża się cała prawda o kulturze i zachowujemy się tak że najgorsze dziwki lepiej się zachowują:) jaki to świat jest mały i zawsze można spotkać znajomą twarz

anonymous
@pracownik 13.08.2018 14:15

Po rozwódkach, to czego się spodziewałeś? :) Konwersacji na wysokim poziomie? Niesztucznego wyglądu?

Karolina

@pracownik, pisząc swoją opinię na http://www.Gowork.pl zaakceptowałeś regulamin, który mówi, że nie wolno nikogo obrażać, ani używać obraźliwych słów. Zapoznaj się jeszcze raz z regulaminem https://www.gowork.pl/regulamin i na przyszłość staraj się wypowiadać w kulturalnej formie. Gdybyś chciał dodać jakąś konstruktywną opinię o firmie i pracodawcy, zrób to zgodnie z regulaminem.

olka191919

Proces rekrutacji to pokaz nieprofesjonalnego podejścia do kandydata, aplikowałam do działu marketingu. Osoby z tego działu nie prezentowały żadnej merytorycznej wiedzy, były ospałe i anemiczne w swoich głosach. Zadawane były bardzo ogólne pytania, na końcu jakiś test, który nie sprawdzał w zasadzie niczego, poza suchą teorią. Nie chciałabym jednak pracować z takimi osobami.

Ś.Teresy

Zawsze mnie zastanawialo czemu ludzie sie godza na takie zarobki np 2400 netto i daja sie poniewierac To Ja mam Podstawowe zarabiam 3650zl netto na zleceniu wiec mozna tylko trzeba chciec a nie godzic sie za psie pieniadze .... pozdrawiam

Sandra
@Ś.Teresy 18.07.2018 22:04

A na jakim sklepie pracujesz ? I jaka umowa ?

Karolina

Wraz z dynamicznym rozwojem sieci handlowej Rossmanna rozwijają się działy centrali wspierające i współpracujące ze sklepami. Obecnie Rossmann szuka do centrali w Łodzi kandydatów na następujące stanowiska: analityk, asystentka dyrektora, pracownik biura działu sprzedaży, regionalny kierownik HR, specjalista do spraw zarządzania zapasami, specjalista sekcji monitoringu. Firma oferuje rozwój kompetencji i satysfakcję z codziennej pracy oraz bogaty pakiet socjalny. Zachęcam Was do aplikacji.

Karolina

@Pxxx, jesteś zainteresowana pracą w firmie? O jakie stanowisko będziesz się starać? Złóż aplikację online. Formularz znajduje się na stronie internetowej Rossmanna w zakładce oferty pracy. Jeśli będziesz na rozmowie kwalifikacyjnej napisz, czy zostałaś przyjęta, jakie warunki pracy zaoferował Ci pracodawca i jakich kwalifikacji od Ciebie oczekiwał. Czekam na Twoją opinie!

Elka
@Karolina 19.07.2018 09:10

Przyjmują do pracy, praca spokojna, fajna, kontakt z ludźmi, zniżka na kosmetyki. Mnie się podoba

anonymous
@Elka 23.07.2018 10:01

Pracuje w Rossmanie ale o znizkach dla pracowników nie slyszalam

Karolina

@Ciekawa, dałaś informację, że obecnie trwa rekrutacja w Rossmann. Napisz o tym więcej informacji. To bardzo interesujące dla osób zainteresowanych tą firmą. Piszesz o comiesięcznej premii uznaniowej. Czy jest zawsze wypłacana, czy tylko jak przełożony uzna, że się wykazałaś?

Ciekawa

A ja się chcialam dowiedzieć czy oprócz premi regularnej co miesiąc, zwanej uznaniową jest jeszcze dodatkowa od kierownika np taka za pomoc w ciężkiej sytuacji.

Pxxx

Witam czy ktoś mógł by mi wyjaśnić jak założyć aplikacje dla pracowników rossmana?

Iza

Zarobki jak na 3/4 sa calkiem.niezle przynajmniej w warszawie,ale moim zdaniem zamale zainteresowanie jest kierownikow regionalnych itd.systuajiami jeskolejn rzad zwalnia sie w ciagu 3 miesiecy kolejny pracownik.Przeciez to sygnal ze w danym sklepie jest cos nie tak i nikt niezwraca na to uwagi.Po za tym tak jak juz pisalam zarobki i socjial czy premie sa spoko.Ciezkie sa czasem nocki ale to tez zalezy od kierownika sklepu jesli jest dobry i dobrze zarzadza sklepiem to i wszystko jest gladko i bezstresowo

Drago

Witam zacząłem prace w Rossman pare tygodni temu w Łodzi przy ulicy Ś.Teresy wbrew złym opiniom to bardzo dobra firma ja jestem bez wykształcenia nie skończyłem gimnazjum w ogóle im to nie przeskadzało kierownictwo bardzo solidnie mnie nauczyło pracy wszystko wyjaśnili dokładnie. Praca w rossmanie jest trudna monotonna Rossman stawia wymogi bardzo łatwo stracić ów pracę ale w Łodzi cięzko o dobrą firmę narzekacie na ów firmę a gdzie dostaniecie umowę o pracę wszystkie świadczenia składki etc. Zarobki są marne fakt ja dostaje 1400zł miesięcznie na rękę ale to dla mnie BARDZO DUŻO płaczecie że i 1800zł na rękę to bardzo mało bo skończyliście studnia etc ale z rozumcie W POLSCE NIE MA PRACY DLA LUDZI PO STUDIACH NA DOGODNYCH WARUNKACH Wszędzie dają umowy zlecenie i 1680zł brutto Dla normalnego szarego pracownika doskonała jest to firma jeśli nie kradniesz nie spóźniasz się i normalnie pracujesz nikt się ciebie wtedy nie czepia z kierownictwem dogadać się bardzo łatwo Rossman funduje na stołówce darmowy ciepły posiłek (WCALE NIE MAŁY I BIEDNY) ja śniadania do pracy nie noszę + na stołówcę są automaty z darmową kawą herbatą i sokami do woli Praca zła nie jest bierzesz boxa skaner i wkładasz do boxów rzeczy przez 8 godzin i ot co przerwa jest 30 minutowa na 8 godzin pracy Nigdzie na Łodzi czy Zgierzu nie ma firmy która tyle oferuje zwykłym pracownikom takim jak ja oczywiście szczeniaki po studiach od razu na stołek kierowniczy byście chcieli i zarabiać po 6000zł ale pierw nauczcie się co to praca! co rossman oferuje Umowę o prace od razu bez zabawy w zlecenia jeśli pracownik chce to rossman odciąga mu 35zl z wypłaty i ma dostęp do darmowej siłowni/basenów/fitness na terenie CAŁEJ POLSKI!!! jeśli pracownik chce rossman odciąga mu 70zł z wypłaty i ma dostęp do Wszystkich Lekarzy od Dentysów po okulistów dosłownie wszystkich na terenie Polski i WIZYTY PRYWATNE NA WCZORAJ!! Darmowe obiady Darmowe napoje długie przerwy PREMIE Erchivementy za pranie samemu za niewykorzystane urlopy i wzrot kasy za bilety. dojazdowe i gwarancje pracy Ale warunkiem jest takim że trzeba pracować nie spóźniać się i nie kraść a że polaczki zachłanni to próbują przekrętów i ciągle im mało

Blabla
@Drago 28.08.2014 21:37

Jasne.... nie kończąć gimnazjum nie zrobiłeś ani jednego błedu oryograficznego a i slownictwo bogate. To kim Ty jestes w tym Rossmannie

Ale sie qrfa usmiałem
@Drago 28.08.2014 21:37

No i to tłumaczenie takie aber nicht za dużo z niemiecka..

xd
@Drago 28.08.2014 21:37

brakuje wam chyba roboli co?

Poszukujący
@Drago 28.08.2014 21:37

Zapytanie

Poszukujący
@Drago 28.08.2014 21:37

Witam, Mam następujące pytania: jakie dokładnie warunki finansowe oferuje Rossmann - praca na magazynie kompletacja zamówień (bezpośrednio lub przez agencję). Czy jest możliwość dodatkowych nadgodzin? Premie wirtualne mnie nie interesują, wychodzę z założenia tak jak by ich nie było. Ile wychodzi na koniec miesiąca przelew na konto? Bardzo dziękuję za wiarygodną informację.

XXXXXDDDDDDD
@Drago 28.08.2014 21:37

1400 XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Lala
@Drago 28.08.2014 21:37

Jak na kogoś bez gimnazjum za poprawnie napisane, widać że parcie na znalezienie pracowników.

Karolina

Może mogliby wypowiedzieć się obecni pracownicy sklepu Rossmann i dodać jakie warunki zatrudnienia obowiązują w firmie? Czy pracodawca wysyła pracowników na szkolenia podnoszące kwalifikacje? Droga do awansu jest otwarta? Jak wygląda sprawa z umowami jakie są podpisywane z pracodawcą? Czy są na czas określony, czy raczej zlecenie? Pracownicy mają zniżkę na asortyment sklepu? Zachęcam Was do zostawiania swoich opinii o pracodawcy.

Lis
@Karolina 12.07.2018 18:52

Większość opinii o pracy w centralnym magazynie Rossmann jak najbardziej trafnych,1400zl to chyba mało, praca ciężka i wyczerpująca ale tak niestety jest.

Mania231

Mam pytanie jak to jest z bezpłatnymi próbkami w gazetce grubej SKARB tzn, w poprzednim SKARBIE były dodawane bezpłatne próbki w środku w gazetce byłam w Rossmanie np. w Galerii łódzkiej,na Byszewskiej ,Piotrkowskiej...i albo gazetki rzekomo juz nie było a jak były to w środku puste,a w jednym ze sklepu Rossma widziałam jak sprzedawczyni podaje koleżance spod lady gazetkę SKARBU z bezpłatnymi próbkami,jak tez chciałam juz rzekomo nie było.Tak zawsze jest jak sa jakieś dodawane próbki.albo sa dawane znajomym albo dziwne,że gazetek już nie ma cos za szybko....

Karolina

@Tamara, jesteś zainteresowana pracą w Rossmannie na stanowisku sprzedawca? Jeśli będziesz na rozmowie o pracę daj znać, czy zostałaś przyjęta i jak Ci się pracuje? Informacje dotyczące warunków pracy, dodatków do wynagrodzenia, czy szkoleń, bardzo pomogą osobom, które poszukują pracy.

Alejądro

Pracuję na magazynie jakiś rok więc coś już powiedzieć mogę o tym zajęciu. Po przyjściu tutaj oczekiwałem że zasstanę tą słynną niemiecką solidność pomimo różnych opinii jakie krążyły po tym forum. A jak jest w rzeczywistości? Faktycznie tematem przewodnim jest już słynna „norma”. Wszystko robić byle wyrobić. Jak się nie udaje to rozmowa dyscyplinująca i okres na poprawę. Od jakiegoś czasu jest premia za wydajność którą wymyślił kierownik magazynu z Grudziądza czy Pyskowic i osobiście nas zaszczycił obecnością żeby się pochwalić swoim tworem. Jest to bonus jak sam powiedział dla najlepszych. Jak to wygląda? Ano tak że jest 10 progów wydajności i po przekroczeniu każdego dostajemy odpowiadający mu bonus finansowy pomniejszony o korektę za błędy. W teorii możemy dostać nawet 1000 zł brutto. W praktyce niestety wygląda to troszkę inaczej. Mianowicie, co jakiś czas nasze zamówienia trafiają na kontrolę celem sprawdzenia czy są owe błędy. Niestety pracownik komisjonujący owe zamówienie nie uczestniczy w tej kontroli. O jej wynikach nie dowiaduje się też po jej przeprowadzeniu ale dopiero na koniec miesiąca kiedy podawane są wyniki albo po wypłacie jak sam dopyta kierownika bo coś mu się nie zgadza z pieniążkami????. Osobiście znam przypadki że moi koledzy osiągneli jakiś próg i nie dostali nawet złotówki bo podobno mieli tyle będów że korekta pożarła całą premię. Niestety nawet nie wiedzą którego dnia rzeczona kontrola się odbyła, na jakich zamówieniach i jakiego typu to błędy były. Nie przewidziano również żadnej możliwości odwołania się od tej kontroli i nie przewidziano możliwości uczestnictwa w niej, nie ma żadnego protokołu z tej kontroli, nie wiadomo kto jej dokonywał, czy byli tego jacyś świadkowie... W ogóle nie daje to możliwości manipulowania. Serio, tak to u nas wygląda. Oddzielną kwestią są poszczególne progi na tą premię. Pan z Pyskowic czy Grudziądza zapewnił nas że zostały opracowane na podstawie danych historycznych i są absolutnie realne do osiągnięcia. Trochę czasu minęło od wprowadzenia tego systemu motywacyjnego i jakoś nie znalazł się osobnik który osiągnął jakikolwiek z wyższych progów, a próbowało wielu. Obecnie żaden z moich kolegów z którymi utrzymuję jakiś lepszy kontakt nie próbuje osiągać żadnego progu. Ba, wręcz celowo utrzymujemy absolutne minimum nawet jeżeli istnieje możliwość lepszego wyniku. Taki to system motywacyjny. Kolejna kwestia/kwestie bo tu łączy się kilka zagadnień to tolerancja, dyskryminacja, pracownicy z Ukrainy. Z racji że nastały takie , a nie inne czasy, Polacy przestają być najtańszą siłą roboczą. W Rossmannie zaczęło brakować troszkę chętnych do pracy wiec firma zatrudnia pracowników ze wschodu, konkretnie Ukrainy. Jest ich całkiem spora, wesoła gromada i fajnie, niech pracują, zarabiają, poprawiają swój byt. Sami tak robimy od lat wybierając się do Anglii czy Irlandii. Jakiś czas temu w jednej z łódzkich firm zrobiło się głośno z powodu dyskryminacji ukraińskich pracowników, wielka afera bo byli traktowani gorzej od polskich kolegów. I dobrze bo to nie średniowiecze, nie powinno dochodzić do takich sytuacji. U nas w Rossmannie nasi władni też zareagowali, ba, nawet poszli krok dalej celem zapobiegania złemu traktowaniu naszych kolegów ze wschodu. Do niedawna pracowali oni jedynie w pewnych obszarach gdzie poruszali się tylko i wyłącznie na pieszo w przeciwieństwie do nas. Dla niezorientowanych w sytuacji podaję że w wielu obszarach pracownicy w Rossmannie jeżdżą specjalnymi wózkami. Ktoś doszedł do wniosku że nasi ukraińscy koledzy też mogą w sumie przemieszczać się takimi wózkami. No i fajnie bo przecież nie są gorsi i sztukę prowadzenia takiego sprzętu równie dobrze mogą opanować. Tyle że im podarowano owe wózki starannie wyselekcjowane z firmowego taboru, najlepszej jakości, najnowsze, z najmniejszym przebiegiem. Polacy mają absolutny zakaz zbliżania się do nich. Zostały one oznakowane i wara Polakowi od nich. Nadmienię tylko że taki wózek ma znaczący wpływ na jakość naszej pracy i jej wydajność. Jak z samochodem, te nowe są zrywniejsze, szybsze, bardziej komfortowe i przyjemniejsze. Po prostu szybciej się nimi kompletuje zamówienie. No i mamy zakaz na ich używanie bo są dla pracowników z Ukrainy tylko i wyłącznie. A zamówienia u nas kompletuje się korzystając z jeszcze jednego urządzenia, tak zwanego voice-a. Nie będę w chodził w szczegóły techniczne, napiszę tylko że te też są starsze i nowsze generacje, lepszej i gorszej jakości. I co? I te najnowsze i najlepsze zostały nam odebrane, mamy również absolutny zakaz ich używania tak jak wózków. Te które możemy używać zdecydowanie częściej się zacinają co oczywiście wpływa na naszą wydajność i komfort pracy. Są też sporo większe i cięższe. Doszło do sytuacji absurdalnej, Polacy są dyskryminowani i gorzej traktowani w Rossmannie w Łodzi od pracowników ukraińskich. Dziwna to trochę firma, jakoś mało tej niemieckiej solidności w niektórych kwestiach...

Było minęło
@Alejądro 24.02.2018 21:35

Żal (usunięte przez administratora) ściska jak się czyta co tam się teraz dzieje i jak nisko to wszytko teraz upadło. Też tam kiedyś robiłem (bo to nie praca tylko robota), ale szczęśliwie udało się zamienić robotę na pracę i Wam też tego życzę, żebyście pokazali w końcu środkowy palec tym bubkom w tanich garniakach. Pozdro!

Nigdywiecej
@Alejądro 24.02.2018 21:35

Cieszę się bardzo, że nie muszę już pracować. Najgorsza praca w moim życiu. Pozdrowienia dla komisjonerki ;)

Betty
@Nigdywiecej 17.04.2018 22:54

Dla ktorej? :)

Tamara

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Karolina

@Gośka, a czy Ty pracujesz w Rossmann w Łodzi, skoro wypowiadasz się w wątku dotyczącym tego pracodawcy? @Alejądro, dziękuję za Twoją bardzo rozbudowaną opinię dotyczącą pracy w tym miejscu. Czy wiesz, co było powodem takiego podziału sprzętu, o którym piszesz? @Nigdywiecej, a długo pracowałeś w Rossmann w Łodzi?

Gośka

Może ktoś nie lubi pracy w handlu i stąd to niezadowolenie?

kotek

Zapoznałem się z waszymi opiniami o magazynie Rosmann w Łodzi,to jest tragedia co tam jest,kolejny (usunięte przez administratora),niech sami zapier..................ją!

Karolina

@Marek, po Twoim komentarzu wnoszę, że jesteś związany z Rossmann. Pracujesz w tym miejscu lub pracowałeś? Jak oceniasz pracę w tym miejscu? Wcześniej pisaliście między innymi o tym, że nie ma problemu z dostaniem umowy o pracę po 2 miesiącach próbnych oraz o ciekawych możliwościach związanych z pakietem medycznym oraz sportowym - czy nadal tak jest, czy coś się zmieniło?

ona.

Witam, Czy ktoś się orientuje jakie jest wynagrodzenie na rękę jako "Menadżer od podstaw" w Centrali firmy?

betty
@ona. 09.10.2017 10:05

4000 brutto

Marek
@betty 15.03.2018 09:10

4000 brutto jaki regionalny ???? Chyba troche mało z tego co wiem kierownicy zarabiają więcej .

Marek

Witam podpinam się pod pytanie czy wie ktoś jak wygląda pracs regionalnego ? Czy duża jest rotacja na tym stanowisku ? Jaka atmosfera jaka kasa ? Bede wdzieczny za wszelkie sensowne odpowiedzi .

Zainteresowany

Czy wie ktoś co się stało z kierownikiem regionalnym z woj łodzkiego ? Czy jest obecnie rekrutacja ?jaka kasa na tym stanowisku i ile sklepów ?

Bezimienny

Praca ma swoje plusy i minusy. +Umowa o prace po 2 miesiacach próbnych +multisport w cenie 35 zł /osobe +parter 150 zł +lux med 25zł podstawowy 65 zl pełny / enel med 60 zł (umowy na rok czasu) +Dofinansowanie jedzenia w pracy do 6,5 zł jedzenie w miare dobre (za 6,5 mozna zrobic podstatwowy zestaw obiadowy, ale osobiscie polecam dobierac mieso ew paczka itp) - Rozmowy o normy (niezawysokie do wyrobienia na spokojnie) - 3 zmiany - raz w miesiacu praca w weekend Zarobki 2500 brutto 1800 netto na start, co roku podwyzka ok 200zł brutto. Pozdrawiam !

olku
@Bezimienny 15.02.2017 12:50

"Dofinansowanie jedzenia w pracy do 6,5 zł jedzenie w miare dobre (za 6,5 mozna zrobic podstatwowy zestaw obiadowy, ale osobiscie polecam dobierac mieso ew paczka itp)" - Pierwsze słyszę o czymś takim

xd
@Bezimienny 15.02.2017 12:50

Pięknie opisane, zupełnie jak na rozmowie

Ktoś
@Bezimienny 15.02.2017 12:50

No to rewelacja, żyć nie umierać normalnie :)

arturoo84

Witam mam pytanie odnośnie pracy na dziale it odnośnie pomocy zdalnej przy kasach popsutych jak wygląda atmosfera i rotacja pracowników za wszelką pomoc dziękuję

Kamikadze

Rossmann łódź z perspektywy kierowcy to nic dobrego. Fakt ułożenie jest i precyzja niestety w jedną stronę. Jeśli się spóźnisz to czekasz...norma wszędzie...ale jeśli przyjedziesz na czas to i tak czekasz godzinę. Kultura odzewu zero...a ponadto nie raz jeżdżę C wioząc dosłownie sześć małych kartonów co można przewieźć chodzby tico. Oczywiście na palecie co wrzucam ręcznie. Jednak Rossmann nie przyjmuje bo są wytyczne. Jestem kierowcą to nie znaczy że tępy i kultura należy się do każdego człowieka. Jestem po studiach ale wybrałem 1 osobowa działalność. Niestety kierownictwo magazynu to....brak słów...osobiscie to zwolnilbym połowę i przeprowadził daleko idące zmiany...

prawda
@Kamikadze 15.02.2018 18:54

tak wlasnie wyglada praca tutaj, zero kultury i poszanowania czlowieka oraz kulawa logistyka

Zostaw opinię o Rossmann - Łódź

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann