Rossmann

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 101 ocen.

Rossmann
3 101

Opinie o Rossmann

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann

Iza

Zarobki jak na 3/4 sa calkiem.niezle przynajmniej w warszawie,ale moim zdaniem zamale zainteresowanie jest kierownikow regionalnych itd.systuajiami jeskolejn rzad zwalnia sie w ciagu 3 miesiecy kolejny pracownik.Przeciez to sygnal ze w danym sklepie jest cos nie tak i nikt niezwraca na to uwagi.Po za tym tak jak juz pisalam zarobki i socjial czy premie sa spoko.Ciezkie sa czasem nocki ale to tez zalezy od kierownika sklepu jesli jest dobry i dobrze zarzadza sklepiem to i wszystko jest gladko i bezstresowo

Drago

Witam zacząłem prace w Rossman pare tygodni temu w Łodzi przy ulicy Ś.Teresy wbrew złym opiniom to bardzo dobra firma ja jestem bez wykształcenia nie skończyłem gimnazjum w ogóle im to nie przeskadzało kierownictwo bardzo solidnie mnie nauczyło pracy wszystko wyjaśnili dokładnie. Praca w rossmanie jest trudna monotonna Rossman stawia wymogi bardzo łatwo stracić ów pracę ale w Łodzi cięzko o dobrą firmę narzekacie na ów firmę a gdzie dostaniecie umowę o pracę wszystkie świadczenia składki etc. Zarobki są marne fakt ja dostaje 1400zł miesięcznie na rękę ale to dla mnie BARDZO DUŻO płaczecie że i 1800zł na rękę to bardzo mało bo skończyliście studnia etc ale z rozumcie W POLSCE NIE MA PRACY DLA LUDZI PO STUDIACH NA DOGODNYCH WARUNKACH Wszędzie dają umowy zlecenie i 1680zł brutto Dla normalnego szarego pracownika doskonała jest to firma jeśli nie kradniesz nie spóźniasz się i normalnie pracujesz nikt się ciebie wtedy nie czepia z kierownictwem dogadać się bardzo łatwo Rossman funduje na stołówce darmowy ciepły posiłek (WCALE NIE MAŁY I BIEDNY) ja śniadania do pracy nie noszę + na stołówcę są automaty z darmową kawą herbatą i sokami do woli Praca zła nie jest bierzesz boxa skaner i wkładasz do boxów rzeczy przez 8 godzin i ot co przerwa jest 30 minutowa na 8 godzin pracy Nigdzie na Łodzi czy Zgierzu nie ma firmy która tyle oferuje zwykłym pracownikom takim jak ja oczywiście szczeniaki po studiach od razu na stołek kierowniczy byście chcieli i zarabiać po 6000zł ale pierw nauczcie się co to praca! co rossman oferuje Umowę o prace od razu bez zabawy w zlecenia jeśli pracownik chce to rossman odciąga mu 35zl z wypłaty i ma dostęp do darmowej siłowni/basenów/fitness na terenie CAŁEJ POLSKI!!! jeśli pracownik chce rossman odciąga mu 70zł z wypłaty i ma dostęp do Wszystkich Lekarzy od Dentysów po okulistów dosłownie wszystkich na terenie Polski i WIZYTY PRYWATNE NA WCZORAJ!! Darmowe obiady Darmowe napoje długie przerwy PREMIE Erchivementy za pranie samemu za niewykorzystane urlopy i wzrot kasy za bilety. dojazdowe i gwarancje pracy Ale warunkiem jest takim że trzeba pracować nie spóźniać się i nie kraść a że polaczki zachłanni to próbują przekrętów i ciągle im mało

Lala
@Drago 28.08.2014 21:37

Jak na kogoś bez gimnazjum za poprawnie napisane, widać że parcie na znalezienie pracowników.

Karolina

Może mogliby wypowiedzieć się obecni pracownicy sklepu Rossmann i dodać jakie warunki zatrudnienia obowiązują w firmie? Czy pracodawca wysyła pracowników na szkolenia podnoszące kwalifikacje? Droga do awansu jest otwarta? Jak wygląda sprawa z umowami jakie są podpisywane z pracodawcą? Czy są na czas określony, czy raczej zlecenie? Pracownicy mają zniżkę na asortyment sklepu? Zachęcam Was do zostawiania swoich opinii o pracodawcy.

Lis
@Karolina 12.07.2018 18:52

Większość opinii o pracy w centralnym magazynie Rossmann jak najbardziej trafnych,1400zl to chyba mało, praca ciężka i wyczerpująca ale tak niestety jest.

Mania231

Mam pytanie jak to jest z bezpłatnymi próbkami w gazetce grubej SKARB tzn, w poprzednim SKARBIE były dodawane bezpłatne próbki w środku w gazetce byłam w Rossmanie np. w Galerii łódzkiej,na Byszewskiej ,Piotrkowskiej...i albo gazetki rzekomo juz nie było a jak były to w środku puste,a w jednym ze sklepu Rossma widziałam jak sprzedawczyni podaje koleżance spod lady gazetkę SKARBU z bezpłatnymi próbkami,jak tez chciałam juz rzekomo nie było.Tak zawsze jest jak sa jakieś dodawane próbki.albo sa dawane znajomym albo dziwne,że gazetek już nie ma cos za szybko....

Karolina

@Tamara, jesteś zainteresowana pracą w Rossmannie na stanowisku sprzedawca? Jeśli będziesz na rozmowie o pracę daj znać, czy zostałaś przyjęta i jak Ci się pracuje? Informacje dotyczące warunków pracy, dodatków do wynagrodzenia, czy szkoleń, bardzo pomogą osobom, które poszukują pracy.

Alejądro

Pracuję na magazynie jakiś rok więc coś już powiedzieć mogę o tym zajęciu. Po przyjściu tutaj oczekiwałem że zasstanę tą słynną niemiecką solidność pomimo różnych opinii jakie krążyły po tym forum. A jak jest w rzeczywistości? Faktycznie tematem przewodnim jest już słynna „norma”. Wszystko robić byle wyrobić. Jak się nie udaje to rozmowa dyscyplinująca i okres na poprawę. Od jakiegoś czasu jest premia za wydajność którą wymyślił kierownik magazynu z Grudziądza czy Pyskowic i osobiście nas zaszczycił obecnością żeby się pochwalić swoim tworem. Jest to bonus jak sam powiedział dla najlepszych. Jak to wygląda? Ano tak że jest 10 progów wydajności i po przekroczeniu każdego dostajemy odpowiadający mu bonus finansowy pomniejszony o korektę za błędy. W teorii możemy dostać nawet 1000 zł brutto. W praktyce niestety wygląda to troszkę inaczej. Mianowicie, co jakiś czas nasze zamówienia trafiają na kontrolę celem sprawdzenia czy są owe błędy. Niestety pracownik komisjonujący owe zamówienie nie uczestniczy w tej kontroli. O jej wynikach nie dowiaduje się też po jej przeprowadzeniu ale dopiero na koniec miesiąca kiedy podawane są wyniki albo po wypłacie jak sam dopyta kierownika bo coś mu się nie zgadza z pieniążkami????. Osobiście znam przypadki że moi koledzy osiągneli jakiś próg i nie dostali nawet złotówki bo podobno mieli tyle będów że korekta pożarła całą premię. Niestety nawet nie wiedzą którego dnia rzeczona kontrola się odbyła, na jakich zamówieniach i jakiego typu to błędy były. Nie przewidziano również żadnej możliwości odwołania się od tej kontroli i nie przewidziano możliwości uczestnictwa w niej, nie ma żadnego protokołu z tej kontroli, nie wiadomo kto jej dokonywał, czy byli tego jacyś świadkowie... W ogóle nie daje to możliwości manipulowania. Serio, tak to u nas wygląda. Oddzielną kwestią są poszczególne progi na tą premię. Pan z Pyskowic czy Grudziądza zapewnił nas że zostały opracowane na podstawie danych historycznych i są absolutnie realne do osiągnięcia. Trochę czasu minęło od wprowadzenia tego systemu motywacyjnego i jakoś nie znalazł się osobnik który osiągnął jakikolwiek z wyższych progów, a próbowało wielu. Obecnie żaden z moich kolegów z którymi utrzymuję jakiś lepszy kontakt nie próbuje osiągać żadnego progu. Ba, wręcz celowo utrzymujemy absolutne minimum nawet jeżeli istnieje możliwość lepszego wyniku. Taki to system motywacyjny. Kolejna kwestia/kwestie bo tu łączy się kilka zagadnień to tolerancja, dyskryminacja, pracownicy z Ukrainy. Z racji że nastały takie , a nie inne czasy, Polacy przestają być najtańszą siłą roboczą. W Rossmannie zaczęło brakować troszkę chętnych do pracy wiec firma zatrudnia pracowników ze wschodu, konkretnie Ukrainy. Jest ich całkiem spora, wesoła gromada i fajnie, niech pracują, zarabiają, poprawiają swój byt. Sami tak robimy od lat wybierając się do Anglii czy Irlandii. Jakiś czas temu w jednej z łódzkich firm zrobiło się głośno z powodu dyskryminacji ukraińskich pracowników, wielka afera bo byli traktowani gorzej od polskich kolegów. I dobrze bo to nie średniowiecze, nie powinno dochodzić do takich sytuacji. U nas w Rossmannie nasi władni też zareagowali, ba, nawet poszli krok dalej celem zapobiegania złemu traktowaniu naszych kolegów ze wschodu. Do niedawna pracowali oni jedynie w pewnych obszarach gdzie poruszali się tylko i wyłącznie na pieszo w przeciwieństwie do nas. Dla niezorientowanych w sytuacji podaję że w wielu obszarach pracownicy w Rossmannie jeżdżą specjalnymi wózkami. Ktoś doszedł do wniosku że nasi ukraińscy koledzy też mogą w sumie przemieszczać się takimi wózkami. No i fajnie bo przecież nie są gorsi i sztukę prowadzenia takiego sprzętu równie dobrze mogą opanować. Tyle że im podarowano owe wózki starannie wyselekcjowane z firmowego taboru, najlepszej jakości, najnowsze, z najmniejszym przebiegiem. Polacy mają absolutny zakaz zbliżania się do nich. Zostały one oznakowane i wara Polakowi od nich. Nadmienię tylko że taki wózek ma znaczący wpływ na jakość naszej pracy i jej wydajność. Jak z samochodem, te nowe są zrywniejsze, szybsze, bardziej komfortowe i przyjemniejsze. Po prostu szybciej się nimi kompletuje zamówienie. No i mamy zakaz na ich używanie bo są dla pracowników z Ukrainy tylko i wyłącznie. A zamówienia u nas kompletuje się korzystając z jeszcze jednego urządzenia, tak zwanego voice-a. Nie będę w chodził w szczegóły techniczne, napiszę tylko że te też są starsze i nowsze generacje, lepszej i gorszej jakości. I co? I te najnowsze i najlepsze zostały nam odebrane, mamy również absolutny zakaz ich używania tak jak wózków. Te które możemy używać zdecydowanie częściej się zacinają co oczywiście wpływa na naszą wydajność i komfort pracy. Są też sporo większe i cięższe. Doszło do sytuacji absurdalnej, Polacy są dyskryminowani i gorzej traktowani w Rossmannie w Łodzi od pracowników ukraińskich. Dziwna to trochę firma, jakoś mało tej niemieckiej solidności w niektórych kwestiach...

Betty
@Nigdywiecej 17.04.2018 22:54

Dla ktorej? :)

Tamara

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Karolina

@Gośka, a czy Ty pracujesz w Rossmann w Łodzi, skoro wypowiadasz się w wątku dotyczącym tego pracodawcy? @Alejądro, dziękuję za Twoją bardzo rozbudowaną opinię dotyczącą pracy w tym miejscu. Czy wiesz, co było powodem takiego podziału sprzętu, o którym piszesz? @Nigdywiecej, a długo pracowałeś w Rossmann w Łodzi?

Gośka

Może ktoś nie lubi pracy w handlu i stąd to niezadowolenie?

kotek

Zapoznałem się z waszymi opiniami o magazynie Rosmann w Łodzi,to jest tragedia co tam jest,kolejny (usunięte przez administratora),niech sami zapier..................ją!

Karolina

@Marek, po Twoim komentarzu wnoszę, że jesteś związany z Rossmann. Pracujesz w tym miejscu lub pracowałeś? Jak oceniasz pracę w tym miejscu? Wcześniej pisaliście między innymi o tym, że nie ma problemu z dostaniem umowy o pracę po 2 miesiącach próbnych oraz o ciekawych możliwościach związanych z pakietem medycznym oraz sportowym - czy nadal tak jest, czy coś się zmieniło?

ona.

Witam, Czy ktoś się orientuje jakie jest wynagrodzenie na rękę jako "Menadżer od podstaw" w Centrali firmy?

Marek
@betty 15.03.2018 09:10

4000 brutto jaki regionalny ???? Chyba troche mało z tego co wiem kierownicy zarabiają więcej .

Marek

Witam podpinam się pod pytanie czy wie ktoś jak wygląda pracs regionalnego ? Czy duża jest rotacja na tym stanowisku ? Jaka atmosfera jaka kasa ? Bede wdzieczny za wszelkie sensowne odpowiedzi .

Zainteresowany

Czy wie ktoś co się stało z kierownikiem regionalnym z woj łodzkiego ? Czy jest obecnie rekrutacja ?jaka kasa na tym stanowisku i ile sklepów ?

Bezimienny

Praca ma swoje plusy i minusy. +Umowa o prace po 2 miesiacach próbnych +multisport w cenie 35 zł /osobe +parter 150 zł +lux med 25zł podstawowy 65 zl pełny / enel med 60 zł (umowy na rok czasu) +Dofinansowanie jedzenia w pracy do 6,5 zł jedzenie w miare dobre (za 6,5 mozna zrobic podstatwowy zestaw obiadowy, ale osobiscie polecam dobierac mieso ew paczka itp) - Rozmowy o normy (niezawysokie do wyrobienia na spokojnie) - 3 zmiany - raz w miesiacu praca w weekend Zarobki 2500 brutto 1800 netto na start, co roku podwyzka ok 200zł brutto. Pozdrawiam !

Ktoś
@Bezimienny 15.02.2017 12:50

No to rewelacja, żyć nie umierać normalnie :)

arturoo84

Witam mam pytanie odnośnie pracy na dziale it odnośnie pomocy zdalnej przy kasach popsutych jak wygląda atmosfera i rotacja pracowników za wszelką pomoc dziękuję

Kamikadze

Rossmann łódź z perspektywy kierowcy to nic dobrego. Fakt ułożenie jest i precyzja niestety w jedną stronę. Jeśli się spóźnisz to czekasz...norma wszędzie...ale jeśli przyjedziesz na czas to i tak czekasz godzinę. Kultura odzewu zero...a ponadto nie raz jeżdżę C wioząc dosłownie sześć małych kartonów co można przewieźć chodzby tico. Oczywiście na palecie co wrzucam ręcznie. Jednak Rossmann nie przyjmuje bo są wytyczne. Jestem kierowcą to nie znaczy że tępy i kultura należy się do każdego człowieka. Jestem po studiach ale wybrałem 1 osobowa działalność. Niestety kierownictwo magazynu to....brak słów...osobiscie to zwolnilbym połowę i przeprowadził daleko idące zmiany...

prawda
@Kamikadze 15.02.2018 18:54

tak wlasnie wyglada praca tutaj, zero kultury i poszanowania czlowieka oraz kulawa logistyka

Xio

Witam, Co możecie powiedzieć o stanowisku technika utrzymania ruchu ? Atmosfera, kasa, ? sama praca?

lol
@Xio 13.02.2018 21:39

atmosfera fajna

._.

Pieniądze są [usunięte przez moderatora] w porównaniu z czasem i wysiłkiem jaki musisz w to włożyć. Czytając poprzednie posty widzisz, że nie dostaniesz nawet tego co ci obiecała. Praca bardzo często od nocy do nocy, a hotel w terenie jest przywilejem dla grzecznych, a nie standardem. Podła atmosfera w pracy.

aha
@._. 11.01.2011 11:33

to wszystko prawda

chemik

witam jadę na rozmowę do łodzi na bhp-owca ale widzę same złe opinie na ten temat [usunięte przez moderatora] nie wiem czego mam się spodziewać, chyba katastrofy, jeżeli możecie to napiszcie coś więcej, Błagam

prawda
@chemik 09.05.2011 21:31

nie jedz, nie warto. atmosfera w dziale jest bardzo zla, a wszyscy pracownicy sterroryzowani

Kolo

Jak się komuś rozeszła droga z dobra pracą to już tylko marudzić potrafi!!!!!!!!!

Ghost

Robota jak to w kolchozie żebyś nie wiadomo ile zrobił to zawsze będzie mało, zawsze będą ci ciemNote wciskać że niewiele ci brakuje do normy która już dawno przekroczyles , a jak do norm wyssanych z palca dobijesz to dostaniesz umowę bezpośrednio, a prawda jest zupełnie inna ,Rossmann ma kadrę pracownicza stała i tylko potrzebują ludzi na okres wzmożonej pracy od 1 do 3 MC y i są znikome szanse na pozostanie w firmie i niech się nikt nie łudzi, a jak przychodzi koniec umowy to informują cie w ostatnim dniu ,zamiast dwa tygodnie wcześniej jak jest w kodeksie pracy, abyś miał czas na poszukiwanie pracy. Ja tak tego nie zostawię, byłem w inspekcji i za takie potraktowanie mojej osoby zakładam im sprawę o odszkodowanie,i tym wszystkim co w ten sposób z nimi zrobili radzę to samo.

Zadowolony
@Ghost 30.12.2017 10:01

Ja pracowałem przez agencję .wypłata na czas,za urlopy zapłacone.Po kilku miesiącach dostałem propozycję pracy na umowę.Jestem zadowolony, widać miałem więcej szczęścia niż ty .

Gudek

Po pół roku zarobki marne 2000zl na rękę choć mówili że 2100zl przed podwyżką. Praca fajna jak nie ściemniasz i pracujesz uczciwie to da się radę. Praca 8 godzin czasem są nadgodziny fajnie płatne. Ciepłe posiłki choć często dają tłustą kiełbasę i słabe ziemniaki ale kawa za darmo woda i sok do niej. Na hali automaty z wodą darmowa ciepła zimną. Automaty na zimne napoje puszka 1.30zl droższe te są. Taki mały kolchoz ale praca legalna i uczciwa. Ja polecam

Klient Jacek - Socjolog.

Rossmann na ul. Piotrkowska 95 "Najbardziej przyjazny sklep dla klienta". Skąd to moje stwierdzenie - obserwacja socjologiczna dla samego siebie podczas zakupów. Szybka kulturalna i miła i zawsze uśmiechnięta oraz życzliwa obsługa, profesjonalne doradztwo w zakupach, dobra znajomość produktów, bardzo dobra znajomość języka angielskiego podczas obsługi klientów zagranicznych. Obsługa bez kolejki kobiet ciężarnych, a także matek z małymi dziećmi w wózkach oraz osób nie sprawnych fizycznie. Opieka i pomoc w zakupach osoby nie widomej czego sam byłem świadkiem - po otwarciu drzwi i wejściu osoby nie widomej z białą laską - szybkie przejęcie i opieka nad klientem, prowadzenie pod rękę, niesienie koszyka, pomoc przy dokonaniu zakupów, obsługa zapłacenia towaru bez kolejki, spakowania zakupionego towaru oraz wyprowadzenie ze sklepu. Tak rzadko spotykane słowa jak dzień dobry, do widzenia, proszę, dziękuję, przepraszam, miłego dnia, czy w czymś mogę pomóc lub doradzić - to chleb powszedni w tym sklepie - aż miło robi się tam zakupy i chce się tam wrócić podczas kolejnych zakupów. Gratuluję całemu personelowi za profesjonalizm i życzę utrzymania takiego poziomu w dalszej pracy.

5 lat kacetu
@Klient Jacek - Socjolog. 02.09.2017 11:22

Jak na socjologa to masz kłopoty z ortografią - niewidomy a nie - nie widomy. Ile za taki szmatpost płaci Rausman? Pozdrawiam

Zadowolony

Pracuję tam od dwóch tygodni. Póki co przez agencję pracy. Mam trzynastoletnie doświadczenie w pracy magazynowej w innych firmach. Rossmann jest zorganizowany. I to dobrze. 2000 na rękę - dla kompletnie zielonych pracowników. Możliwość wyrobienia premii do 1000 PLN brutto - po tych dwóch tygodniach nie widzę z tym problemu. Codzienne posiłki za 6,50, dla takiego misia jak ja porcje w zupełności wystarczające. W perspektywie (po trzech miesiącach) - umowa przez Rossmanna, dochodzą podwyżki (260 brutto co pół roku), Multisport, LuxMed. Oraz co najważniejsze - otwarta możliwość awansu. Brygadzista, kierownik zmiany, etc. etc. Firma wciąż się rozwija i nabór kadr nieunikniony. A te zawsze rekrutują spośród wyróżniających się pracowników. Ludzie życzliwi, chętni do pomocy. Magazyn ciepły, ładnie pachnie. Psów bym nie wieszał, jeśli ktoś chce pracować, to nie powinien narzekać

Akl
@Zadowolony 28.11.2017 23:50

Ale Cię fantazja poniosła z tymi podwyżkami co pół roku prawie że stołka spadłem. A Ty lepiej trzymaj się swojego skoro jak piszesz tak łatwo o awans bo ja pracując tam 6 lat jakoś tego nie zauważyłem. Zresztą tak jak większość po takim okresie pracy nawet nie mam umowy na czas nieokreślony a podwyżki to bywały po 100 brutto. Także przestań bredzić bo magazynu to pewnie na oczy nie widziałeś poldebilu.

gość

W Centrum Logistycznym Rossmanna w Grudziądzu preferowany profil pracownika to tępy fizol bez wykształcenia i ambicji. Jeśli cokolwiek chcecie w życiu osiągnąć więcej to radzę omijać tego pracodawcę.

Pawlo

Nikomu nie polecam pracy w Rossmannie. Po pierwsze po okresie próbnym dostaje umowy 10 % pracowników. Po drugie normy są tak wygórowane , że ciężko je wykonać. A nawet jeśli wykonacie normę nie gwarantuje wam to przedłużenia umowę. Po trzecie 30 km dziennie to norma i bardzo ciężka fizyczna praca. Nawet jeśli macie uprawnienia na wózki nigdy was tam nie wsadzą oni potrzebują tylko fizoli. Pozdrawiam

Karolina

@karolcia133 na jakim stanowisku pracujesz? @BIK jesteś pewien, że to mobbing? pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Kto aplikuje na nową ofertę pracy Zastępca Kierownika Sklepu?

karolcia133
@Karolina 27.07.2017 12:26

A jakie to ma znaczenie? Asystent kierownika sklepu.

Karolina

@ona. wynagrodzenie zazwyczaj zależy od Twojego doświadczenia a nawet wykształcenia. Myślę, że warto iść na rozmowę i dowiedzieć się o tym. Może ktoś podzieli się z nami na forum swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie Rossmann?

Karolina

@Marekjak Twoje pierwsze doświadczenia związane z pracą w Rossmann jako Kierownik sklepu? Co możesz powiedzieć o atmosferze jaka panuje? W jakich godzinach pracujesz? Jak pierwsze wrażenie? @Jnusz może w innych godzinach nie byli w stanie przeprowadzić rozmowy, a zależało im akurat na Tobie. Albo pomyśleli, że jakby Ci zależało to każda godzina by Ci pasowała. Może warto było spróbować. Czy nie pytałeś o inny dzień spotkania?

Zostaw opinię o Rossmann - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann