Rossmann

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 96 ocen.

Opinie o Rossmann

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann

Kolo

Jak się komuś rozeszła droga z dobra pracą to już tylko marudzić potrafi!!!!!!!!!

anonymous

Marlena Kołodziejczyk - kierowniczka firmy Amlux na obiekcie Centrum logistyczne Rossmann Pyskowice ul. Lokalna 9, bardzo wredny człowiek, nie szanuje swoich pracowników "jak coś nie pasuje to niech się pan/pani zwolni" to jej sztandarowe powiedzenie, nic nie robi tylko siedzi okrągłe 8 godzin w kantorku i wisi na telefonie albo siedzi w sekcji ochrony i obgaduje wszystkich bo za to ma pieniądze..podły człowiek i lepiej omijać ten zakład.Otacza się swoimi ludźmi i mogą nic nie robić i tak mają u niej poparcie i nawet premię a inni zapieprzają pół roku czy nawet ponad roki i nie widzieli nigdy premii.Ponoć zamierza się zwolnić bo rozwozi CV po całych Gliwicach bo Adam Połap ją dojeżdża bo mają wieczny syf na magazynie....

Ghost

Robota jak to w kolchozie żebyś nie wiadomo ile zrobił to zawsze będzie mało, zawsze będą ci ciemNote wciskać że niewiele ci brakuje do normy która już dawno przekroczyles , a jak do norm wyssanych z palca dobijesz to dostaniesz umowę bezpośrednio, a prawda jest zupełnie inna ,Rossmann ma kadrę pracownicza stała i tylko potrzebują ludzi na okres wzmożonej pracy od 1 do 3 MC y i są znikome szanse na pozostanie w firmie i niech się nikt nie łudzi, a jak przychodzi koniec umowy to informują cie w ostatnim dniu ,zamiast dwa tygodnie wcześniej jak jest w kodeksie pracy, abyś miał czas na poszukiwanie pracy. Ja tak tego nie zostawię, byłem w inspekcji i za takie potraktowanie mojej osoby zakładam im sprawę o odszkodowanie,i tym wszystkim co w ten sposób z nimi zrobili radzę to samo.

Drago

Witam zacząłem prace w Rossman pare tygodni temu w Łodzi przy ulicy Ś.Teresy wbrew złym opiniom to bardzo dobra firma ja jestem bez wykształcenia nie skończyłem gimnazjum w ogóle im to nie przeskadzało kierownictwo bardzo solidnie mnie nauczyło pracy wszystko wyjaśnili dokładnie. Praca w rossmanie jest trudna monotonna Rossman stawia wymogi bardzo łatwo stracić ów pracę ale w Łodzi cięzko o dobrą firmę narzekacie na ów firmę a gdzie dostaniecie umowę o pracę wszystkie świadczenia składki etc. Zarobki są marne fakt ja dostaje 1400zł miesięcznie na rękę ale to dla mnie BARDZO DUŻO płaczecie że i 1800zł na rękę to bardzo mało bo skończyliście studnia etc ale z rozumcie W POLSCE NIE MA PRACY DLA LUDZI PO STUDIACH NA DOGODNYCH WARUNKACH Wszędzie dają umowy zlecenie i 1680zł brutto Dla normalnego szarego pracownika doskonała jest to firma jeśli nie kradniesz nie spóźniasz się i normalnie pracujesz nikt się ciebie wtedy nie czepia z kierownictwem dogadać się bardzo łatwo Rossman funduje na stołówce darmowy ciepły posiłek (WCALE NIE MAŁY I BIEDNY) ja śniadania do pracy nie noszę + na stołówcę są automaty z darmową kawą herbatą i sokami do woli Praca zła nie jest bierzesz boxa skaner i wkładasz do boxów rzeczy przez 8 godzin i ot co przerwa jest 30 minutowa na 8 godzin pracy Nigdzie na Łodzi czy Zgierzu nie ma firmy która tyle oferuje zwykłym pracownikom takim jak ja oczywiście szczeniaki po studiach od razu na stołek kierowniczy byście chcieli i zarabiać po 6000zł ale pierw nauczcie się co to praca! co rossman oferuje Umowę o prace od razu bez zabawy w zlecenia jeśli pracownik chce to rossman odciąga mu 35zl z wypłaty i ma dostęp do darmowej siłowni/basenów/fitness na terenie CAŁEJ POLSKI!!! jeśli pracownik chce rossman odciąga mu 70zł z wypłaty i ma dostęp do Wszystkich Lekarzy od Dentysów po okulistów dosłownie wszystkich na terenie Polski i WIZYTY PRYWATNE NA WCZORAJ!! Darmowe obiady Darmowe napoje długie przerwy PREMIE Erchivementy za pranie samemu za niewykorzystane urlopy i wzrot kasy za bilety. dojazdowe i gwarancje pracy Ale warunkiem jest takim że trzeba pracować nie spóźniać się i nie kraść a że polaczki zachłanni to próbują przekrętów i ciągle im mało

Ale sie qrfa usmiałem
@Drago 28.08.2014 21:37

No i to tłumaczenie takie aber nicht za dużo z niemiecka..

xd
@Drago 28.08.2014 21:37

brakuje wam chyba roboli co?

Bezimienny

Praca ma swoje plusy i minusy. +Umowa o prace po 2 miesiacach próbnych +multisport w cenie 35 zł /osobe +parter 150 zł +lux med 25zł podstawowy 65 zl pełny / enel med 60 zł (umowy na rok czasu) +Dofinansowanie jedzenia w pracy do 6,5 zł jedzenie w miare dobre (za 6,5 mozna zrobic podstatwowy zestaw obiadowy, ale osobiscie polecam dobierac mieso ew paczka itp) - Rozmowy o normy (niezawysokie do wyrobienia na spokojnie) - 3 zmiany - raz w miesiacu praca w weekend Zarobki 2500 brutto 1800 netto na start, co roku podwyzka ok 200zł brutto. Pozdrawiam !

olku
@Bezimienny 15.02.2017 12:50

"Dofinansowanie jedzenia w pracy do 6,5 zł jedzenie w miare dobre (za 6,5 mozna zrobic podstatwowy zestaw obiadowy, ale osobiscie polecam dobierac mieso ew paczka itp)" - Pierwsze słyszę o czymś takim

xd
@Bezimienny 15.02.2017 12:50

Pięknie opisane, zupełnie jak na rozmowie

Gudek

Po pół roku zarobki marne 2000zl na rękę choć mówili że 2100zl przed podwyżką. Praca fajna jak nie ściemniasz i pracujesz uczciwie to da się radę. Praca 8 godzin czasem są nadgodziny fajnie płatne. Ciepłe posiłki choć często dają tłustą kiełbasę i słabe ziemniaki ale kawa za darmo woda i sok do niej. Na hali automaty z wodą darmowa ciepła zimną. Automaty na zimne napoje puszka 1.30zl droższe te są. Taki mały kolchoz ale praca legalna i uczciwa. Ja polecam

Klient Jacek - Socjolog.

Rossmann na ul. Piotrkowska 95 "Najbardziej przyjazny sklep dla klienta". Skąd to moje stwierdzenie - obserwacja socjologiczna dla samego siebie podczas zakupów. Szybka kulturalna i miła i zawsze uśmiechnięta oraz życzliwa obsługa, profesjonalne doradztwo w zakupach, dobra znajomość produktów, bardzo dobra znajomość języka angielskiego podczas obsługi klientów zagranicznych. Obsługa bez kolejki kobiet ciężarnych, a także matek z małymi dziećmi w wózkach oraz osób nie sprawnych fizycznie. Opieka i pomoc w zakupach osoby nie widomej czego sam byłem świadkiem - po otwarciu drzwi i wejściu osoby nie widomej z białą laską - szybkie przejęcie i opieka nad klientem, prowadzenie pod rękę, niesienie koszyka, pomoc przy dokonaniu zakupów, obsługa zapłacenia towaru bez kolejki, spakowania zakupionego towaru oraz wyprowadzenie ze sklepu. Tak rzadko spotykane słowa jak dzień dobry, do widzenia, proszę, dziękuję, przepraszam, miłego dnia, czy w czymś mogę pomóc lub doradzić - to chleb powszedni w tym sklepie - aż miło robi się tam zakupy i chce się tam wrócić podczas kolejnych zakupów. Gratuluję całemu personelowi za profesjonalizm i życzę utrzymania takiego poziomu w dalszej pracy.

5 lat kacetu
@Klient Jacek - Socjolog. 02.09.2017 11:22

Jak na socjologa to masz kłopoty z ortografią - niewidomy a nie - nie widomy. Ile za taki szmatpost płaci Rausman? Pozdrawiam

Zadowolony

Pracuję tam od dwóch tygodni. Póki co przez agencję pracy. Mam trzynastoletnie doświadczenie w pracy magazynowej w innych firmach. Rossmann jest zorganizowany. I to dobrze. 2000 na rękę - dla kompletnie zielonych pracowników. Możliwość wyrobienia premii do 1000 PLN brutto - po tych dwóch tygodniach nie widzę z tym problemu. Codzienne posiłki za 6,50, dla takiego misia jak ja porcje w zupełności wystarczające. W perspektywie (po trzech miesiącach) - umowa przez Rossmanna, dochodzą podwyżki (260 brutto co pół roku), Multisport, LuxMed. Oraz co najważniejsze - otwarta możliwość awansu. Brygadzista, kierownik zmiany, etc. etc. Firma wciąż się rozwija i nabór kadr nieunikniony. A te zawsze rekrutują spośród wyróżniających się pracowników. Ludzie życzliwi, chętni do pomocy. Magazyn ciepły, ładnie pachnie. Psów bym nie wieszał, jeśli ktoś chce pracować, to nie powinien narzekać

Pawlo
@Zadowolony 28.11.2017 23:50

Ten tekst co do słowa usłyszałem od kierownika magazynu na rozmowie o pracę ...

Noniezle
@Pawlo 07.12.2017 14:37

Dokładnie. Podwyżki co pół roku? Chyba załapywalem sie tylko na te roczne jak wszyscy. 260 była najniższa, teraz 260! Średnia. W poprzednich latach były nawet po 150zl brutto. Świetnie, względem normy jak szła promocja domestosow, badz wody i pytania „z jakiego powodu tak mało”. Jak mozna szybko zapakować 600 sztuk kostek domestosa, pakowanego po 9 a czasami w ogole wrzucone w kuwetę, bo przyszło ze zwrotów :) świetne myślenie. Po 3,5 roku zrezygnowałem sam, mając 3200 brutto, a osoby z agencji dostawały 150zl netto mniej. Magazyn moze logistycznie nie leży, ale to dzięki ludzia którzy tam pracują, a nie logistyka w biurach.

gość

W Centrum Logistycznym Rossmanna w Grudziądzu preferowany profil pracownika to tępy fizol bez wykształcenia i ambicji. Jeśli cokolwiek chcecie w życiu osiągnąć więcej to radzę omijać tego pracodawcę.

Pawlo

Nikomu nie polecam pracy w Rossmannie. Po pierwsze po okresie próbnym dostaje umowy 10 % pracowników. Po drugie normy są tak wygórowane , że ciężko je wykonać. A nawet jeśli wykonacie normę nie gwarantuje wam to przedłużenia umowę. Po trzecie 30 km dziennie to norma i bardzo ciężka fizyczna praca. Nawet jeśli macie uprawnienia na wózki nigdy was tam nie wsadzą oni potrzebują tylko fizoli. Pozdrawiam

Karolina

@karolcia133 na jakim stanowisku pracujesz? @BIK jesteś pewien, że to mobbing? pamiętaj, że mobbing zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Kto aplikuje na nową ofertę pracy Zastępca Kierownika Sklepu?

karolcia133
@Karolina 27.07.2017 12:26

A jakie to ma znaczenie? Asystent kierownika sklepu.

Karolina

@ona. wynagrodzenie zazwyczaj zależy od Twojego doświadczenia a nawet wykształcenia. Myślę, że warto iść na rozmowę i dowiedzieć się o tym. Może ktoś podzieli się z nami na forum swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie Rossmann?

ona.

Witam, Czy ktoś się orientuje jakie jest wynagrodzenie na rękę jako "Menadżer od podstaw" w Centrali firmy?

Karolina

@Marekjak Twoje pierwsze doświadczenia związane z pracą w Rossmann jako Kierownik sklepu? Co możesz powiedzieć o atmosferze jaka panuje? W jakich godzinach pracujesz? Jak pierwsze wrażenie? @Jnusz może w innych godzinach nie byli w stanie przeprowadzić rozmowy, a zależało im akurat na Tobie. Albo pomyśleli, że jakby Ci zależało to każda godzina by Ci pasowała. Może warto było spróbować. Czy nie pytałeś o inny dzień spotkania?

Jnusz

firma bardzo dziwna oddzwaniaj o 9 rano na wysłane CV no ok to jescze moge zrozumiec ale mam wpisane w CV by kontakt byl nie wczesniej niz po godz 15 z uwagi iz pracuje jak juz odebrałem to sympatyczna pani zaprasza mnie na rozmowe na godzine 10:00 WTF ?? czytac nie potrafia czy to takie trudne mowie ze nie mam takiej opcji iz pracuje a pani dalej nawija swoja formułke ze oni maja tylko takie godziny bo pracuja do max 14 i potem ich juz nic nie interesuje Ludzie albo chcecie zatrudnic porzadnych ludzi to nikt nie siedzi na bezrobotnym i pozalsie boze czeka na oferte od rossmana druga sprawa jesli zalezy komus na pracowniku ( w tym przypadku rekruterowi ) to niech ruszy szacowna d.u.p.e. i spotka sie w innych godzinach niz pracuje bedac 15 lat kierownikiem nigdy jak szukalem czlowieka do firmy nie powiedziałęm ze nie spotkam sie w innych godzinach bo mi nie pasuje jak to czyni pracownik rossmana ( specjalnie napisane z malych liter z uwagi na brak szacunku do ludzi ) po samej rozmowie nie wazne jakie pieniadze oferuja nie mam zamiaru wiecej skladac oferty wspolpracy z ta pozal sie boze firma

Marek

Witam Was drogie dziewczyny. Dostałem ofertę pracy w Rossmanie na stanowisku kierownika sklepu. Tak- jestem facetem i mi ukrywam, ze mam doświadczenie w handlu. Czy jesteście mi w stanie powiedzieć czy facet jest w stanie sobie poradzić? Jak wygląda praca kierownika czy często siedzi na kasie? Proszę o info jak wygląda praca kierownika. Od razu mówię, ze nauczony jestem pracy na sklepie więc unikanie kierowników którzy siedzą siedzą biurze...proszę o info jakie są obowiązki, przygotowanie promocji itp itd. Ile to zajmuje czasu?

nowik

Jak to wygląda z mojego punktu widzenia? A tak: Pracuję od około miesiąca w magazynie na Św. Teresy. Wysłałem CV przez ich system rekrutacyjny. Oddzwonili w ciągu dwóch dni i zaprosili na rozmowę. Na rozmowie przed jakimikolwiek pytaniami pan możliwie dokładnie opowiedział jak wygląda praca, na czym będzie polegać i poinformował że w jego mniemaniu jest to dość ciężkie zajęcie i z pewnością monotonne. Pierwsze pytanie jakie padło to czy nadal jestem zainteresowany po tym co usłyszałem. Dalej właściwie standardy, niczym nie zaskakują. Oczywiście pytanie o wynagrodzenie za które jesteśmy gotowi podjąć pracę. Na pierwszym spotkaniu nie dostajemy informacji czy zostaliśmy przyjęci. Na drugi dzień kolejny telefon i zaproszenie na kolejny etap. Nie różni się jakoś bardzo od poprzedniego i na nim również nie dostajemy odpowiedzi. Po tym etapie telefon i zaproszenie na podpisanie umowy. Teraz pewnie najciekawsze dla potencjalnych przyszłych aplikujących czyli zarobki. Na start zaproponowali mi 2000 zł netto. W to wliczona jest premia absencyjna która przepada jeśli wyląduje się na zwolnieniu lekarskim. Jeżeli urlop to jest normalnie wypłacana. W okresie wakacyjnym jest dodatkowa premia absencyjna, z tego co pamiętam 300 zł. Tak to wygląda na start. Dalej co sześć przepracowanych miesięcy bez zwolnienia lekarskiego podwyżka 50 zł aż się uzbiera 600 zł tych podwyżek, dalej nie rośnie. Do tego premia świąteczna, niestety już nie pamiętam kwoty, chyba 600 zł brutto. Odnośnie socjalu, multisport za 35 zł dla pracownika i 150 dla dodatkowej osoby. 6,50 zł na dobę dofinansowania posiłków ze stołówki. Jedzenie moim zdaniem "średniawka" ale coś tam da się coś wybrać. Opieka medyczna tak jak ktoś pisał wcześniej, ceny się nie zmieniły. Pierwsza umowa na trzy miesiące, druga na trzydzieści trzy i trzecia na czas nieokreślony. Teraz może o samej pracy bo w końcu za nią dostaje się tą wypłatę. Na rozmowie nie kłamali, jest monotonna i to bardzo. Albo się do tego przywyknie, albo lepiej szukać innego zajęcia. Czas w niej płynie do przerwy i do końca zmiany. Chyba nikt tego nie liczy inaczej. Nie mam pojęcia jak to wygląda na wejściu, wyjściu towaru ale pewnie podobnie. Nie jest to może strasznie ciężka fizycznie praca ale po ośmiu godzinach czuć w nogach ten czas. System oczywiście trzy zmiany, od poniedziałku do piątku plus jeden dzień w weekend. Może to być niedziela niestety. Podsumowując, kokosów nie ma ale da się tam przetrwać. Oczywiście kilkaset złotych więcej do wypłaty osłodziłoby trudy dnia

magdalenna13

Moi drodzy.praca jest ciężka bo jest to praca fizyczna,ale gdzie kasjer zaczynając prace ma 15.10 brutto?super pharm 11 z groszami ..umowa teraz tylko na 3/4 i na 3 lata.godzimy się na nadgodziny za wole dni w tygodniu,komu pasuje ten pracuje

Pracownik
@magdalenna13 02.06.2017 22:40

Wolne dni w tygodniu za nadgodziny? Podaj mi sklep to się przeniose bo ja tak nie mam. Dyspozycyjność 24/24

smok

Co oznacza u tego pracodawcy,praca na wózku w pózniejszym terminie?

KasiaW34

Gdzie moge złożyć skargę na ochroniarza? Dziś zaczepił mi synka.

ll

Zdania podzielone , co do pracy na centralnym magazynie w ldz. Dla jednych ciężka dla innych nie. Moje zdanie- niszczy psychicznie. Większość ludzi to tłuki i chamy. Sprzęt różnie dziala. Usyfiony, zacina się. Wypłata- trzy zmiany ,jeden weekend : dwojki nie przekroczy sz. multisport- nie ma siły na to. Chyba ,że ktoś startuje w zawodach .

Rosssczarowany

Z czystym sumieniem nie polecam pracy na stanowisku magazyniera w magazynie centralnym firmy Rossmann . Charakter wykonywanej tam praca bardziej przypomina ciężką produkcję niż robotę w magazynie. Jeżeli ktoś odnajdzie sadomasochistyczną przyjemność w mozolnym i monotonnym klepaniu w pocie czoła normy dzień w dzień lub nie będzie mu przeszkadzało obowiązkowe odrabianie pańszczyzny w niedzielę za odbiór, a do tego reprymenda od kierownika za rzekomo nie wykonaną "wydajność" spłynie po nim jak po kaczce to może taki ktoś odnajdzie tam swoje miejsce na ziemi. Gdyby jeszcze płacili, ale oni tylko udają, że to robią. Generalnie jeśli masz chociaż za grosz ambicji szkoda czasu...

pytająca

Szukam informacji na temat pracy w Centrali w Łodzi, dokładniej w dziale kadr i płac. Słyszałam, że spora część osób psychicznie nie wyrabia (bywa, że odchodzą z dnia na dzień) i że wciąż jest młyn, czy ktoś może się do tego odnieść? Finansowo jak na łódzkie warunki przejdzie, ale co z atmosferą?

BIK
@pytająca 20.03.2017 17:29

Zależy do jakiego pokoju trafisz...jako nowa osoba gnębiona, ignorowanA, kierownik sekcji tak to się pięknie nazywa - umywa ręce od wszystkiego jak wychodzą błędy, szkolenie do Bani - zależy kto szkoli ale generalnie brak procedur a uważają ze po 1 miesiącu powinnaś wszystko wiedzieć...- MASAKRA... MOBBING ..ze strony kierownika sekcji jak się postawisz...najlepiej się nie odzywać i robić swoje...Nie ma czasu na wyjście do toalety ...pijesz jedną herbatę na dzień/...

Aliamnika

W Rosmanie SAUNA kilkakrotnie jako klient zwróciłam uwagę i nic,,,ekspedientki na króciutki rękawek a klienci zlani potem,,,wchodze łapie co potrzebuje i uciekam,,,,nic nie można pooglądać bo leje się z człowieka....kupuje w Łodzi róg Struga a Piotrkowska i w Galerii,,,,Apeluje do kierownictwa!!!

Muminek

Jebac normy i zarząd będą mieli zwolnic to i tak zwolnią . Pozdro dla najlepszych Muminek:)

Olga

Pracy ocenić nie mogę - nie zostałam przyjęta, przechodząc dzielnie przez szalony system rekrutacji pracowników.. Za pierwszym razem dostałam się do ostatniego etapu, niestety nie udało się, za drugim razem - nie udało się nawet po pierwszym. Udało się znaleźć pracę w innym miejscu. Ale do czego dążę - ta rekrutacja jest totalną bzdurą, brakiem kompetencji osób rekrutujących? Całkiem niedawno rozmawiałam z jedną z kierowniczek pewnego Rossmana, która była zszokowana, że nie udało mi się dostać. Nie to, że jestem jakoś super doświadczoną osobą - wręcz przeciwnie świeżo po studiach. Dostała się za to dziewczyna, która przysporzyła owej Pani Kierownik mnóstwo problemów, totalnie niekompetentna (nie będę wchodzić w szczegóły) Pozdrawiam rekruterów z Łodzi :)

jola124

Witam. Zgadzam się w zupełności z poprzednimi rozmówcami Kasią i Wiki. Faktycznie ostatnio to co się dzieje w Rossmanach w woj łódzkim to jakiś dramat. Myślę że jest też temu winna ta nowa kierowniczka (szefowa naszych szefów) którą podkupili z Douglasa to ona kładzie taki nacisk na wydajność. Najlepiej żeby pracowały na zmianie dwie osoby a utargi były mega wysokie ale ona też nie byłaby zadowolona bo towar nie jest poukładany na półeczkach albo coś innego. Koszmarne obozy pracy. Ludzie są sfrustrowani bez chęci przychodzenia do pracy za takie grosze jakie płacą. Ciekawe tylko ile w Niemczech płacą swoim pracownikom???????? i czy mają przerwy na zjedzenie posiłku. Bo u nas jest tylko pęd i kasa. Można by pisać i pisać ale czy to coś pomoże ?

wiki

Kochani nie polecam pracy w tej firmie. Jest tragicznie. Pracujesz non stop świątek piątek i niedziele. Dostawy do godziny nocnych. Liczy się tylko wydajność przy takim żyłowaniu pracowników że to koszmar. Zarobki niskie. Ostatnio koleżanka wypłatę odebrała( w okresie przedświątecznym) 1200 złotych.

Kasia

Witam, Jakiś czas temu otworzył się Rossmann w Poddębicach. Miejsce pracy nawet fajne, ale kierowniczka to prawdziwa zołza. Kobieta ,która z nikim się nie liczy. Każdy ma być na jej zawołanie, dyspozycyjny 24 ,bo jak nie to szybko się odegra. Nawet klienci się na nią skarżą, ale ona ma to za nic. Wszyscy pracują w stresie. Nie wiedzą gdzie mogą się z tym zgłosić,bo ona owija sobie wokół palca osoby wyżej postawione. Masakra co dzieje się w Rossmannach i jakich ludzi na stanowiska kierownicze zatrudniają , Z tego co czytałam to problem na większą skale. Może ktoś w końcu to zauważy. pozdrawiam

asdasd

Pracowałem, mobbing ze strony kierownictwa, albo zapierdzielasz albo dowidzenia, pracownicy którzy pracują 3-5 lat, są niemili, chamscy, i mało inteligentni. Wiekszość pracujących tam to debile po gimnazjum . Nie polecam

Prawniczka od prawiczka

Wiecie na czym polega przestrzeganie prawa pracy przez takie korporacje jak Rossman?Na wciskaniu pracownikowi umowy na 1/2 etatu i zasówaniu po 160 h w miesiącu za marne 1400zł jak masz 10 lat staz to dostaniesz 26 dni urlopu. I jak to wygląda umowa na pół etatu i 26 dni urlopu na rok?????!!!! Powinien byc pełny etat!!!! Ale nie w rossmanie bo tam szuka sie dziur w prawie a nie dialogu z pracownikiem i działania zgodnie z prawem bo w Polsce nie ma zadnego prawa pracy! Ono nie funkcjonuje tutai i nie jest respektowane przez pracodawców robią co chcą! Bo i tak im krzywdy nikt nie zrobi! PIP to dziadostwo w Polsce za pieniadze inspektory przymkną oko na wszystko i biznes kreci sie dalej. LUDZIE MYŚLCIE TROCHE! JESTESMY W UE A GODZIMY SIE NA WYZYSK!!!!

Zygmunt

Witam wszystkich byłych i obecnych Rossmannowiczów. Potrzebuję rzetelnej informacji, dlatego bardzo was proszę o powstrzymanie się z wyzwiskami. Zastanawiam się nad aplikowaniem do działu logistyki/transportu. Od ponad 6 lat zajmuję się planowaniem tras, ładunkami, itp. Bardzo was proszę o informację jak wygląda praca w tym dziale, na jakie zarobki może liczyć osoba z doświadczeniem plus angielski (poziom nativ) i niemiecki (poziom wirtschaftsdeutsch). Do tego perfekt Hermes i Oracle, duże doświadczenie w SAP Jaka atmosfera w dziale, jakie kierownictwo... Będę naprawdę wdzięczny za wasze opinie

Zygmunt
@Zygmunt 10.11.2016 11:41

Ludzie... Prosiłem o jakieś wskazówki,,wasze opinie. .. a nie tylko "łapka w górę "...

fre

Pewnie, że jest dobrze, a najlepiej o tym świadczy to, że relacje między pracownikami są całkiem dobre. Wiadomo cz wypłata jest terminowa? DObrze, by było dostawać wynagrodzenie o czasie, bo w dzisiejszych czasach to zdecydowana rzadkośc wśród pracodawców.

fffffffffffff

tandetna firma. W IT pracują młodzi (bo są najtańsi) na doświadczonych specjalistów ich nie stać. Młody porobi 2 lata i idzie dalej, a w jego miejsce następny.

Zainteresowany

Czy mógłby ktoś opisać jak wygląda praca w dziale utrzymania ruchu na magazynie oraz na jakie zarobki może liczyć technik utrzymania ruchu?

nanu

Rossman to najgorsza praca jaką miałam w życiu. Psychicznie i fizycznie można paść już w pierwszym miesiącu pracy. To jedyna korporacja która łupie kasjerki na kasie. W tej firmie pieniądze liczy system i jeżeli system nie widzi zamrożonych pieniędzy przez bank to odciągają kasjerce z wypłaty wmawiając jej przy tym bezczelnie że na pewno źle wydała. Najgorsze jest to że takie sytuacje zdarzają się nagminnie. Zupełnie inaczej jest w innych sklepach, jak kasjerka ma braki w kasetce w tedy kierownik lub menadżer siada, bierze kalkulator i szuka- pieniądze się znajdują! A tu!? A tu po prostu odciąga się dziewczynie z pensji! Rossman ma głęboko w poważaniu kto zapłaci za towar czy to będzie klient czy kasjerka! Nie ma czasu żeby zjeść- kiedyś przyniosłam serek wiejski to jadłam go na 5x przez 8h. Za picie wody mineralnej grożą że dostanie się dyscyplinarkę. W życiu bym nie uwierzyła gdybym sama nie przeżyła na własnej skórze! Masakra totalna!

nowy

witam, mam pytanie czy w łodzi na magazynie logistycznym są nadgodziny gdzie można dorobić??? czy tylko jest pensja ustalona??

Niezatrudniony

A ja tam nie pracuję, bo mnie nie zatrudnili, jednak mam garść informacji nt. samej rozmowy rekrutacyjnej. Startowałem na stanowisko Analityka w Łodzi I to, co mnie uderzyło, to dziwna rozmowa rekrutacyjna. Możemy sobie dywagować czy byłem wystarczająco dobrym kandydatem, czy nie, to akurat jest sprawa drugorzędna. Przez 3 etapy rekrutacji każdy zadawał mi te same pytania. Prawdopodobnie dlatego, że mają defaulotowo wydrukowane przez kadry pliczek. Nikt się chyba nie zastanawia po co są te pytania, tylko lojalnie uznają, że po prostu tak musi być. A pytania dość dziwne, niewiele związane ze mną, moją pracą I doświadczeniem. Studia kończyłem 12 lat temu a tu pytanie: jakim był Pan studentem, jaki przedmiot na studiach był Pana ulubionym, a jak jest wyliczona średnia na Pana dyplomie... itd. Nie zadali pytania uszczegóławiającego moje doświadczenie. Na każdej rozmowie był ktoś inny I każdy od nowa, na pustym blankiecie odczytywał za powagą te same pytania. NIe ukrywam, że troche mi wyobrażenie o firmie zbladło. A jaką, w skali od 1-5 ma pan znajomość Excela. A jaką znajomość angielskiego. Mogłem powiedzieć, że jestem Bogiem Excelowym I Native Speakerem, bo I tak nikt tego nie sprawdził (nie umieli??) Tak jak wspomniałem, startowałem na Analityka, mam 15 lat doświadczenie w analizach różnej maści, doskonały Excel I angielski (choc tu, chyba nieprzydatny), zawołałem 4 000 brutto. Odpadłem na ostatniej prostej. Powodzenia.

kubiak

URLOPY MOZECIE ZAPOMNIEC, PRACUJE DWA LATA I OD 2 LAT NIE PRZYZNANO MI URLOPU W WAKACJE... PROSZAC CHOCIAZ O PARE DNI LICZAC 2-3 BY PRZEDLUZYC WEEKEND USLYSZALEM OD 3 KIEROWNIKÓW ŻE NIE MA OPCJI , MOGA MI DAC WE WRZESNIU BADZ CZERWCU... PARANOJA, URLOPY WYZNACZAJA SAMI , NIE POLECAM

karolcia133
@kubiak 11.05.2016 15:22

Hmm ciekawe pracuje w rossmannie 3 lata i co roku same planujemy urlop..fakt z wyprzedzeniem bo juz nawet w listopadzie na kolejny rok ale wszystko jest ruchome..czasem mamy odbiory po wolnym weekendzie i przed nocka co daje 4 dni wolne bez korzystania z urlopu.

esef

chodzi o pełen etat.Na początek na pewno nie dostaniesz więcej jak okolice 1700 w ilości 160-168 godzin w miesiącu.Później(w niedalekiej przyszłości) jak dasz radę z robotą to jest podwyżka i parę złotych(ok.200 złotych) dodatkowo wpada.Pozdrawiam

vi

Dzięki za info, ale powiedz, mówisz o miesiącu kalendarzowym czyli 30 dniach pracy, czy zgodnie z ustawą mowa tu o 21/22 dni pracy (40h tygodniowo)

vi

Cześć, mam pytanie, ile zarabia (netto) magazynier na Teresy??

esef
@vi 22.04.2016 14:12

na początku możesz liczyć na 1700 +- 50 złotych jeśli przychodzisz przez cały miesiąc odjąć 3 dni

wieslaw5

Pracuje jako ochroniarz w Rossmanie wszystko byłoby w porządku żeby nie kierowniczka i jej asystentki które po palcu weszly by w .....,nie pale bo nie wolno ok.,jak ide do wc zaraz po mnie wchodzą i wąchają czy aby na pewno nie czyc dymu i tak czuja masz sidziec przed monitorem 11 godzin i patrzeć-chore.Stwierdzam u kierowniczki i jej asystentek przerost d... nad rozumem.Pracuje się w tym sklepie tragicznie mobbing,stalem w innych sklepach Rosmana calkiem inni ludzie .Nie polecan skleou w lodzi na ul.Opolczyka,wystarczy spytac klientów co mysla o paniach z czerwonymi wizytówkami.

lisio

Praca w rossmannie to praca która wykańcza człowieka psychiczie najgorzej jak się trafia gwiazdy z osran [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wszystkich w koło poniżają a tak naprawde nic nie robią tylko się opierniczają ale takie to mają najwięcej do powiedzenia. Atmosfera to coś okropnego nie da się wytrzymać. Firma wyzyskiwaczy. Pani kierowik potrafi ekipe wybrać tylko wśród swoich znajomych. Czysty debilizm chołota płace średnie a narobić się trzeba. Nawet nie ma po co się starać bo wszystkie Cię zdominują i zrobią z człowieka śmiecia a powodem jest każda choć drobna rzecz

NOWY

CHCIAŁBYM ZWRÓCIĆ TWOJĄ UWAGĘ NA TO, IŻ W ROSSMANIE PRACUJĄ RÓWNIEŻ LUDZIE ZATRUDNIENI PRZEZ AGENCJE PRACY FLEXIDEA.

NOWY

JAK BYŚ CZYTAŁ ZE ZROZUMIENIEM TO PISAŁEM O MAGAZYNIE NA ŚW TERESY W ŁODŹI

NOWY

Zarobic się da jak na Łódź jeżeli jesteś zatrudniony przez firme , praca cięzka przy kompletowaniu towaru atmosfera w pracy nieciekawa brygadziści oraz koordynatorzy czepiają się byle czego.

Sara

A pensja godz płacą ile? Można dorobić do pełnego etatu

kaligula

niestety. nie znalazłem tu konkretnej odpowiedzi na pytanie, ile zarabia ;na rękę; zwykły pracownik niższego szczebla z ewentualnymi dodatkami. Czy praca po godzinach jest normą i czy nie ma problemu z płaceniem za nadgodziny. Jakie są układy między pracownikami i kadrą kierowniczą. Proszę kogoś, kto tam pracuje bądź pracował o konkretną, jednoznaczną odpowiedź.

Elvisalive

Jak stanowisko kierownika magazynu w Łodzi? Jakie zarobki? Czy obowiązki adekwatne czy wyzysk jak wszędzie? jaka rotacja na tym stanowisku?

Zostaw opinię o Rossmann - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann