Delphi Poland S.A.

Jeleśnia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 244 ocen.

Delphi Poland S.A.
2 244

Opinie o Delphi Poland S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland S.A.

Karolina

@Ania Jeśli zdecydujesz się po swoim okresie wypowiedzenia aplikować do firmy Delphi to napisz, proszę, co zostało Ci zaproponowane na rozmowie rekrutacyjnej. Będę wdzięczna. @Tukan Mam pytanie co do nadgodzin. Czy te nadgodziny są normalnie płatne, czy może można je po prostu odebrać innego dnia?

   
Ania
@Karolina 20.06.2018 12:36

Hej, no mi już przedstawili warunki. Po 3 miesiącach okresu próbnego umowa na 33 miesiące, ok 1965 zł na rękę, do tej kwoty jest doliczone wszystko. Godziny nocne, ewentualną premia itd. Więc jak w ciągu miesiąca dostaniesz premie i będziesz mieć nocki to tyle zarobisz. Dorobić można tylko na nadgodzinach jak takie wogole będą bo ja chciałam dostać się do żywca.

   
Ania

Ludzie mam pytanko. Myślę czy nie iść do pracy do waszego zakładu. Mógłby mi ktoś w miarę szczerze opisać zarobki? Ile da się wyjść na miesiąc, jak wyglądają nadgodziny itd. Będę wdzięczna za każdą szczera pomoc:)

   
Ania
@Muminek 19.06.2018 12:42

A w Żywcu też ma być postój?

   
Kiedys to bylo

Super podwyzki. Od przyszlego roku minimalna 14,50 brutto, a w zakladzie stawka VB czyli 14,23 zł brutto to calkiem dobry pieniadz wedlug dyrekcji hahaha. Doebali hajsu po wuju $$$. Pewnie zaraz wyskocza na mnie beduiny ze jak ci sie nie podoba to sie zwolnij, za moich czasow to sie czlowiek cieszyl ze praca byla, dziesieciu jest na twoje miejsce, jak mi kazali jebc lbem o sciane przez 12 godzin to jeblem bo warto bylo jeszcze nawet na przerwe nie chodzilem zeby norma dziur w scianach byla, kurła debile i pierwsi do narzekania na liniach, uj ze sami z siebie zrobili murzynow a teraz zostalo sie im tylko zastanawiac czy do dziesiatego starczy i czy na wakacje z rodzina pojada do zywca czy jednak na wycieczke dookola zakladu, prawdziwe dalny XXI wieku xDDDDD

   
Madzia

Mam pytanie :) Jestem że znajoma zainteresowana pracą, podpowie ktoś czy jest dojazd z Pietrzykowic? :) Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź :)

   
anonymous
@Tytanowy 08.06.2018 22:23

Hej, dzięki za podpowiedź :) Jasne za bym się dolozyla, jakby co dam znac

   
Po imprezie ale mysli

Wszyscy pisza na zwiazki zawodowe ze takie ze takie ale ludzie ogranijcie sie jakby zwiazkow nie bylo na zakladzie to pracodawca by wam nawet 10groszy nie dal sam by wszystko ustalal moze dla tych co tyle narzekaja zlikwidujemy solidarnosc i sierpien i wtedy ludzie zobacza co pracodawca bedzie robil z ludzmi

   
al pacino

Aptiv już kombinuje z agencjami pracy tymczasowej, ogłoszenie jest na OLX, dodane 16 maja: https://i.imgur.com/DOeV6y9.png

   
Djolej
@tyskie 16.06.2018 21:37

No nie na poczatku bylo 3,5 zl na h

   
Adam

Jeśli to prawda co pisze Smaki Azji to byłaby jakaś kpina i świadczy że jak zawsze zostaliśmy oszukani przez związkowych sprzedajczyków niewiecie gdzie mają biuro aby przypomnieć im kto ich wybrał i co mają wywalczyć .

   
Djolej
@Zwiazkowiec 16.06.2018 13:03

Jaka podwyzke zalatwili?Pani dyrektor chciala dac 3,5 procent i dala zrobili z siebie posmiewisko na cala zywiecczyzne i tyle.

   
Adam

Napewno bym wiecej zalatwil podwyzki bo z nimi trzeba twardo na gorze trzeba miec argumenty nie do podwazenia a wy widocznie takich nie macie

   
Smieszny
@Adam 16.06.2018 15:56

Adam no nie wierze jak ty mozesz pracowac w takiej firmie jak ty masz taki dar przekonywania....

   
Koza

Dostaliscie 3%? Hahahahahahahhahahahahahahahahahhahahaha

   
Koza
@Koza 16.06.2018 03:03

Ale ja jestem gł.pi

   
esceape_from_aptiv

3% podwyzki czyli co mam dostac 60 zł na cukierki odpustowe ? mogą sobie to wsadzic w zad, mam za duze iq żeby napierdzielac z tasma jak facet z maczuga w erze kamienie lupanego, także opuszczam aptiv, bye bye beduiny i cała skorupowana, pazerna klika

   
esceape_from_aptiv
@Djolej 15.06.2018 00:37

słuchaj kolego, dokonale wiem ile kosztuje utrzymanie bo od 6 lat mieszkam sam, mieskanie 40m kwadrat kosztuje mnie łacznie z mediami 1300 zł, docieram zł łodygowic więc na zupe wydaje 300 zł, do tego papu - 400zł i z wypłaty nic nie zostaje więc jak nie wiesz jaki tryb życia prowadze to ni oceniaj z góry, jeśli dla Ciebie 60 zł podwyżki to wielki przełom to widocznie jestes albo słabo wykwalifikowany albo masz niskie moczucie wartości, ja nie siedzę na garnuszku rodziców ani u teściów jak to w Polsce zazwyczaj bywa, daje sobie rade sam i jestem z tego dumny. Zauważ też że w Polsce nie ma klasy średniej albo są kierownicy, dyrektorzy od spraw nieistotnych zarabiający koło 5 tys. w zwyż albo szare zwykłe beduiny jak my, dostałem propozycje w bielsku za 2800 zł na dzień dobry i mimo ze jestem związany z aptiv kilka lat to już dłużej sie nie zawaham, trzeba iść przed siebie jak jest dobra opcja a nie szarpać się z dyrekcją o kilka złotych. Chce żyć godnie jak człowiek, odłożyć na fajne auto , jechać na wakacje raz w roku i nie zastanawiać się czy starczy mi do 10

   
zaciekawiony

dzis kolejne spotkanie , jakby ktos wiedzial co tam po nim to piszcie

   
Smaki Azji
@Johny 13.06.2018 18:45

Od stawki 15,51 zł wyjdzie jakieś 90 zł brutto więcej do wypłaty za 168 godzin + do tego premia wydajność/jakość się trochę zwiększy więc ponad 100 zł brutto za pełny miesiąc z full premią wyjdzie. Chyba, że zrobią tak jak w pewnym innym zakładzie - dostali 150 zł brutto więcej, ale ucięli im prawie 200 zł za wydajność xD

   
jestem_zły

https://www.youtube.com/watch?v=-XifLboU3RQ

   
Karolina

@Mamba Ty także daruj sobie obrażanie innych użytkowników. Z góry dziękuję. Dlaczego tak właściwie dziwi Cię fakt, że "komuś chce się pracować"? Nie zrozum mnie źle, ale nie wnosi to nic do dyskusji na temat pracy w firmie Delphi. Dlatego chciałabym Cię prosić o jakieś konkrety.

   
Koza

Ale ludzie czego wy oczekujecie od dyrekcji? Ze bedzie podwyzka? Strajk? Mysliscie ze oni sie boja pracownikow? Maja was gdzies i to od dawna, aptiv zostal juz tak daleko w tyle z zarobkami ze w cabindzie juz sie smieja z was nie wspominajac o "haczu". Takie zarobki jakie wy macie to nie wiele sie roznia od tego co smieciarze dostaja ( a oni przynajmniej luz w pracy maja). Ale czego sie spodziewac jak polowa z was wlasnego zdania nie ma. Jezeli dyrektor kazal podbiesc normy to norme trzeba zrobic, jak kazal obciac premie polroczna to obcina( notabene traktuja to jako podwyzke hahaha) jakby kazal pracowac za 1200zl to byscie pracowali

   
Człowiek myslacy
@Koza 04.06.2018 13:43

Obciąć premię?! Premia już 2 lata temu weszła do wypłaty, nie wiem jak można wytłumaczyć ograniczonym że to było super rozwiązanie.. ale jak się ma sieczkę zamiast szarych komórek...

   
racjonalista

Jeśli chcesz mieć wyjechany kręgosłup, nadgarstki, bujać się po prywatnych lekarzach specjalistach i po psychologach gdzie zostawisz połowę tej żałosnej wypłaty to polecam...

   
Ewrybadylovmitender

Przypominam ,że od maja obowiązuje ustawa RODO o ochronie danych osobowych, radze nie uzywac imienia i nazwiska jesli sie kogos obraża albo wysowa jakieś oskarżenia bo może sie to źle skonczyc dla osoby pomawiającej

   
KOZAK

przychodze z roboty i widze ze dalej sie bawicie w opinie......moim zdanie ktos powinien napisac harmonogram kogo w jaki dzien bedzie obrazac.....a moze ktos tego chce niech napisze bedziemy sie bawic ale uwazajcie bo na kazdym urzadzniu jest adres IP I JAK KTOS NIE WYTRZYMA TO POJEDZIE WAM PO PIORACH I NAWET POWYZKA WAM NIE POMOZE ZEBY TO ZREKOMPENSOWAC

   
Michal

Co bys nie robil w tym zakladzie nawet 2 stanowiska na raz to tak bedzie zle czemu nie 3....i tak ze wszystkim

   
Byle komus dokopac

Witam moim zdanie na tym forum pisza ludze ktorzy albo nie maja swojego zdania i chca znalesc powod albo punkt zaczepienia zeby mogl/la sobie popisac poublizac wiecej to tu nic nie widac oszczerstwa obluda tak zeby komus poublizac a zeby nie wiedzial kto to pisze bo widze ze oszczerstwa jakie tu sa to juz mozna rozwazac pod sadem a nie na forum zadnego pozytywnego komentarza tu nie widzialam wiec pytam po co tu pracujecie jak mam nic nie pasuje zwiazki jakby wam 500zlzalatwily do wyplaty to tak bedzie pytanie czemu tylko tyle obluda szlakowanie nic wiecej a myslicie zeta strajk 2 godziny i ze dyrekcja bedzie skakac kolo was ze zrobiliscie strajk zal mi was dyrekcja te 2 godziny ma w du..e wiecej stracili na spotkania a wy sie podniecacie dziwi mnie tez ze oczerniacie ludzi ze zwiazku jestem obojetna na to kto tam jest bo ja w zwwizkach nie jestem ale ludzie tak jak piszeciezaproponować SIPOWCY 3lata byli i nikt przez ten okres nie pisal ale jak jeden weszedl do zarzadu to juz knujecie jak go udupic z tego co wiem w sierpniu tez jest sipowiec moze tez go obrobicie na forum bo tez byl sipowcem a teraxjest w zarządzie wypowiedzcie sie na kazdy temat a nie na to co wam pasuje jak jednemu nie wyszlo w sipie to pokaszcie ze inni pomagali dla calego zaladu a jeden tylko biurko podpieral nie znam chlopaka i nie oceniam ale moze nak juz oceniacie ocencie na forum wszystkich spoleecznych tyle w temacie a wielbicielki jak jestecie takie bezprosrednie moze podacie imiona i nazwisaka tego co to robi i kogo mial.zwolbic a nie literami załatwiać sptawe do ludzie tez chca wiedziec kogo i kto chce zwolnic naa zakladzie szanujmy sie

   
Wielbicielki

Perła zakładu Delphi niejaki M.D. Przyszedł zrobić karierę do zakładu ale się pomylił bo powinien wpisać się do PO, idealnie pasowałby z Tuskiem jako donosiciel i lizus. Jako Sip-owiec nie zrobił kariery, to wcisnął się do zarządu związków, ale nie po to żeby zrobić coś dla ludzi tylko żeby mieć z tego jakąś korzyść dla siebie. Jak potrzebujecie pomocy walcie prosto do niego, pomoże wam jak kiedyś donoszącej A.K. Dziewczynę zwolniliby z pracy. Skoro wie co kto robi na zmianie i gdzie chodzi, znaczy że sam nic nie robi, szwenda się po zakładzie i roznosi ploty. Pół zakładu się śmieje że ma skórę na łokciach zdartą od opierania się o biurko liderki.

   
Mamba
@Wielbicielki 31.05.2018 19:02

Żenada trzeba mieć nie żle zryty beret żeby oskarżać chłopaka na forum bezpodstawnie Mariusz głowa do góry.Nawiasem mówiąc to dziwie się sipowcom i związkom że dla takich ludzi jeszcze im się chce pracować,nie czytałam na tym forum dobrej opinii o kimś piszą tutaj ludzie sfrustrowani którzy w życiu nikomu by nie pomogli "Wielbicielki"założe się że jesteście z Sierpnia80 to jest w ich stylu zawiązali się na takich hasłach obrażliwych

   
Karolina

@Wielbicielki Proszę o zapoznanie się ponownie z regulaminem naszego forum. Dodam, że nie jest to miejsce, w którym dozwolone jest obrażanie kogokolwiek. Dbamy o to, by zamieszczane opinie były wartościowe merytorycznie i wiarygodne. Jeżeli jesteś pracownikiem firmy Delphi Poland, może podzielisz się z nami tym razem już zgodną z regulaminem opinią? @Obserwator @Do pań z przygotowania Proszę o zaprzestanie używania wulgarnego słownictwa. Jeśli chcesz, żeby Twoja opinia brzmiała wiarygodnie, postaraj się napisać ją z jak największą ilością istotnych szczegółów, pamiętając, by nie łamała regulaminu forum.

   
Niecierpliwy

Czy ktoś wie co związki ustaliły na zebraniu ? I kiedy jakiś strajk ?

   
Stalineczka
@Niecierpliwy 30.05.2018 13:44

Dyrekcja zgodziła się na 6,5% ale płatne nie od marca tylko od maja, związki podziękowały. Znowu trzeba czekać miesiąc na nowego mediatora bo obecny wycofał się ze sprawy, no i najprawdopodobniej czeka nas strajk generalny.

   
Ja

Witam! Ostatnio przechodząc przez korytarz rzucił się mi w oczy komunikat na tablicy SIERPIEŃ 80!!! "Pomimo skromnych żądań i dużych ustępstw przez NSZZ SOLIDARNOŚĆ popieramy działanie komisji" To moje pytanie brzmi. Jakie są żądania SIERPIEŃ 80? Bo to że istnieją , to można wyczytać tu na forum a to że są w zakładzie i mają działać o dobro dobra pracowników, to jakoś cicho o nich!. Skoro się zakłada konkurencyjne związki to trzeba też żądania mieć konkurencyjne a NIE pisać głupot pod publikę.

   
Magazynier
@XXX 31.05.2018 09:30

Sierpien zalatwil wieksza stawke na magazynie?pierwsze slysze czyzby juz zaczynali przypisywac sobie cos czego nie zrobili?

   
Niewolnik

Są podwyżki!! Paliwa, ciśnienia, stopni na hali bo wiatraki zjebane, potu, garba też się można dorobić i wszystkiego tylko nie pieniędzy a co do obiadów to trzeba mieć czas zeby w spokoju zjesc bo przecież przerwę maja biali a my murzyny mamy (usunięte przez administratora)

   
Nick
@Obserwator 30.05.2018 06:53

Tak ? A jak przywozisz wiazke na przygotowanie 20 minut przed końcem zmiany to już nie zagniotą terminala bo skończyły już pracę. Więc nie wciskaj kitu ze każdy pracownik pracuje od dzwonka do dzwonka bo to niezła ścienna !!!

   
Przyjaciel Fizol B-B

To za ile wy tam pracujecie, przecież zarabiając 2100 -2200 macie stawki niewiele większe od pensji minimalnej niemacie tam dyrekcji i menadzerów. Jesteście koncernem to menadzerowie dyrekcja dba o swoich pracowników.

   
Jan
@Fan 29.05.2018 11:59

Mój drogi pracownik bez stażu ma 2100 wypłacie

   
Fizol Żywiec

Na co wy czekacie z tym stajkem. Ja w konkyrencyjnej firmie w Żywcu po 10 latach pracy 20.60 zl/godz jeśli ma się układy nawet 22 zł/godz ,na dziedobry 18.20 zł/godz. Pamietam jak 10 lat temu odchodziłam Jeleśni przez moją liderke żałowałam bo Delphi miało stawki o 3 zł większe niż Hu-on . Co tam sie stało. Gdzie dyrekcja. Gdzie związki, zostały rozwiązane ?

   
CV
@Fizol Żywiec 29.05.2018 11:49

W jakiej firmie dają 18.20? Już wysyłam CV.

   
Jola

Po 15 latach pracy 16.40 zl/godz

   
??
@Jola 29.05.2018 11:26

Na jakim stanowisku masz niby taka stawkę?

   
Merytoryka być musi

Merytoryczna opinia; - na najwyższej stawce jaka oferuje Delphi/Aptiv (po ok.3 latach pracy) zarabiasz ok.2100/2200 zł zależy od ilości dni roboczych -brak dodatku urlopowego -brak od dwóch lat "wczasów pod grusza -6 dzień pracy, w sobotę nadliczbowo, płacony jest 80% nie 100% - nie ma ludzi? Musisz pracować na swoim stanowisku + dzielić się stanowiskiem osoby której nie ma -> za 8h ciężkiej pracy na swoim stanowisku i innej odlicza Ci CAŁE 4 wiązki -związki nie robią nic, szkoda pisać więcej - 25/26 stopnii na hali (różne wersje co do temperatur zależy jakiego lidera zapytasz) należy Ci się przerwa dodatkowa 5 minutowa, ostatnio było 28 stopnii zgłoszone kierownikowi-przerwy brak -jeśli dostaniesz się między "starych" pracowników bądź gotowy na mega zapier.. Czyli nie wlicza się w to tylko nowa linia w zywcu - na razie -bardzo popularne "odrabianie" idziesz 6 dzień do pracy, w tygodniu gdy spadną plany siedzisz w domu -brak postojowego, jeśli nie ma planów siedzisz na swoim urlopie bądź na bezpłatnym -lider ma Cię głęboko, podobnie jak cała "góra" -najważniejsze: nie pokazuj że potrafisz, że się wyrabiasz i że Ci zalezy To chyba najwazniejsze "zalety" pracu w tym zakładzie

   
Kiedyś to były czasy
@Merytoryka być musi 28.05.2018 13:42

Dodam od siebie, że zabrali też premię półroczna która kiedyś była. No i oczywiście odwieczny problem z urlopem. Wypadałoby urlop zgłaszać kilka miesięcy wcześniej bo zawsze coś.. Bo ktoś już ma, bo ktoś na l4, bo ten ma w tym samym czasie.. A co mnie to obchodzi? Urlop jest dla mnie, biorę kiedy potrzebuje a nie kiedy pasuje Pani Lider. A! No i w Delphi nawet z czasu po pracy Cię potrafią rozliczać (odbijanie dyskietek).

   
Kolega furmana

Najnowsze info...... podobno ma byc 15procent podwyzki od kwietnia plus bonusy od dyrekcji talon na paliwo 2000zl autobusy do pracy za darmo sniadania obiady kolacje w cenie dniowki nawet maja budowac parking podziemny zeby bylo lepiej parkowac .... mlody pracownicy beda pracowac w 3 na jednym stanowisku zeby sie nie zwalniali starszych beda straszyc tak jak do tej pory nic sie nie zmieni sierpien na zime zalatwi wegiel hmmm ale czy eko groszek? Chyba beda zapisy ... liderki podobno beda mialy asystentow napewno teraz w zakladzie bedzie lepiej

   
Ej
@Kolega furmana 27.05.2018 22:24

A ten węgiel to dla każdego? Czy tylko dla tych co do związków należą?

   
Jola

Dzięki Adam za informacje, bałam sie bo u nas muwiono że podobno walczą o mniej niż obiecane 10%. To byłyby jakieś kpiny żeby przy takim poparciu wśród załogi znowu próbować coś kombinować i niedotrzymać obietnic .

   
Brawo dla Nich
@Jola 28.05.2018 06:22

Zeszli przecież z 8,5% do 6,5% dzień przed strajkiem wiedząc że mają poparcie całej załogi.. Ciekawe nie? Hmm..

   

Zostaw opinię o Delphi Poland S.A. - Jeleśnia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland S.A.