Delphi Poland S.A.

Jeleśnia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 251 ocen.

Delphi Poland S.A.
2 251 6 1

Opinie o Delphi Poland S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Kasia

Witam mam pytanie czy szkolenia u was w zakładzie jak podejmujesz pracę są płatne? czy trzeba się przygotować że się chodzi przez te dni na wolontariat?

Byly pracownik
@Kasia 08.07.2018 17:17

Płatne.

Kasia
@Byly pracownik 09.07.2018 09:04

Dziękuje

Majki
@Kasia 08.07.2018 17:17

Trzy dni szkolenie nie płatne mowa o 2016 roku nie wszyscy kończą.

Karolina

@Jolanta, czy jesteś aktualnie zatrudniona w firmie Delphi Poland? Czy oprócz wspomnianego przez Ciebie wynagrodzenia, pracownicy mogą liczyć na pozapłacowe benefity? Czy w firmie praktykuje się udzielanie pakietów socjalnych dla osób zatrudnionych? Czy pracodawca docenia Was?

AP
@Karolina 22.07.2018 22:19

Docenia

Tamta
@Karolina 22.07.2018 22:19

Czy nazwanie mnie pasożytem przez dyrektora to oznaka tego że mnie docenia?

Xxx
@Tamta 22.08.2018 10:39

Tak docenia i to bardzo nie szanuja nas mają za nic ja tylko czekam aż nastana takie dni że naprawdę nie bd miał kto robić młodzi mają gdzieś taka robotę Ukraińcy też nie bd tak robić bo już pokazali właśnie starsi pracownicy są na wykończeniu i wtedy zejdą te pasożyty z góry i pokażą na co ich stać te normy które wyliczyli na 8 godz ciekawe czy zrobią w ciągu 12 godz . Wtedy nazywanie ich pasożytami bd jak najbardziej na miejscu

Baca
@Karolina 22.07.2018 22:19

Powiedzcie mi co produkuje APTIV w Jelesni ? Tylko wiazki czy cos jeszcze? Dla jakich samochodow jest produkcja ?

realista

Odnośnie wcześniejszych toksycznych komentarzy, trzeba było nie rzucać kamieniami w szkołę. Wypisujecie, że kierownicy nic nie robią i zarabiają za dużo. Kierownikiem nie zostaje osoba z wykształceniem podstawowym jak połowa produkcji w Aptiv, która chce zarabiać tyle samo bo przecież tak ciężko pracuje. Praca umysłowa potrafi byc równie wymagająca, jeżeli nie bardziej. Tutaj się ukazuje zazdrość i brak ambicji.

Czerwony
@realista 30.08.2018 13:10

Na szczęście przez brak hołoty do tej jakże przyjemnej i dobrze wynagradzanej pracy odbywającej się oczywiście w miłej, kulturalnej atmosferze ci niesamowici, genialni i ponadprzeciętnie inteligentni kierownicy zaczęli się trochę ograniczać z pomiataniem ludźmi. Nie słychać już upomnień o okulary ochronne, fartuchy czy buty robocze, nie straszą zwolnieniami i brakiem premii, ba nawet już nikt głośno nie mówi, że nikt nikogo tu na siłę nie trzyma - nie podoba się to za bramę. O ewentualnym "wykruszaniu" się operatorów też nie słychać. Sami sobie to zrobili, teraz nie mogą się z Ukraińcami uporać. A trzeba było po prostu zachowywać się po ludzku, a nie jak wielcy Panowie, królowie i władcy. Zakład mógł mieć nadal tysiące polskich pracowników, stałe, zgrane ekipy które produkowały by ilość i jakość, a Aptiv miałby dobrą opinię - to nie, jak widać zasoby ludzkie nie są nieograniczone i niestety dość krnąbrne przynajmniej w dzisiejszych czasach. Ale żeby tego tak wykształcone osoby nie wiedziały... Ja im niczego nie zazdroszczę. Niemniej jednak na takim stanowisku wypadałoby zachowywać trochę ogłady. Pozdrawiam.

Zażenowany
@Czerwony 31.08.2018 12:56

Niech się wkońcu liderki wezmą do roboty a nie pomiatać ludźmi po stanowiskach

Realista 2
@realista 30.08.2018 13:10

A Ty Realisto jakie to studia skończyłeś?pełno takich po tych pseudo studiach w biurach siedzi.Pewnie jakieś płatne na ATH:))

benio
@realista 30.08.2018 13:10

Widać twoje wykształcenie po tym co piszesz pewnie za prośiaka a gdyby nie ludzie z produkcj Widać twoje wykształcenie po tym co piszesz pewnie twoi starzy mają spore gospodarstwo a ludzie z produkcji zapieprzają na twoją wypłate a nie ty na ich warto sie zastanowić

Ala
@Zażenowany 31.08.2018 19:59

Te czerwone panie to pozjadaly wszystkie rozumy myślą że nie wiadomo kim są a mało tego że nic nie robią poza uprzykrzaniem roboty to jeszcze asystentów potrzebuja

Ala
@Realista 2 31.08.2018 20:02

Realista pewnie wyższą szkołę w sporyszu jak większość tej choloty w biurze

zainteresowany

Witam, co prawda na starcie przeczytac tyle zlych opini powinno odstraszyc mimo tego nieustraszony chcialem zapytac o pare podstawowych informacji i bylbym naprawde wdzieczny jezeli ktos poswiecilby troche swojego czasu i na nie odpowiedzial. Przyjmuja teraz do pracy i jezeli tak jak to wyglada? CV ma sie rozumiec potem kontakt i rozmowa? Wynagrodzenie na start ile mniej wiecej wynosi? Czy ktos zdolny ma szanse wspiac sie wyzej niz na produkcje? Ostatnie pytanie. Jak to jest z godzinami pracy, 8 godzin to norma czy raczej przymusowe 12? Interesuje mnie tez czy trzeba przychodzic w weekendy. Bardzo dziekuje za kazda odpowiedz, pozdrawiam:)

Tutti Frutti Italiano
@zainteresowany 03.09.2018 07:53

Przyjmują. Dzwonisz, składasz CV - rozmowa, szkolenie i na halę. Pierwsze 3 miesiące minimalna krajowa, potem ~2000 zł netto (zależy gdzie trafisz i jaką będziesz miał premię wydajność/jakość). Jak przychodzisz z wykształceniem podstawowym, bez znajomości angielskiego, bez doświadczenia itd. to nie. No chyba, że masz tam jakiś znajomych którzy Cię wcisną np. do kontroli jakości. 8 godzin. W soboty zazwyczaj pierwsza zmiana pracuje nadliczbowo i to też wszystko zależy od linii i zamówień, czasem zdarzy się i nocka w niedzielę, a przy nowych uruchomieniach i dwunastki.

Szymon
@Tutti Frutti Italiano 03.09.2018 18:03

Witam też mam zamiar złożyć tam papiery.Kiedyś kilka osób z mojego sąsiedztwa tam pracowało.Ale nie które osoby albo się zwolniły z różnych przyczyn albo jak były zwolnienia to ich zwolniono.Mam jeszcze jedno pytanko.Jeżeli już popracuję powiedzmy z rok.Robiłem podobną robotę w jednym z zakładów na terenie Żywca z podobnym profilem produkcji .To czy jest szansa dojść do jakiejś większej kasy.Nie mówię tu o kokosach ale chociażby o 3tyś.Czy jakiś dojazd z okolic Międzybrodzia jest

Tutti Frutti Italiano
@Szymon 07.09.2018 17:13

Po prawie czterech latach mam ~2500 zł netto. O trzech tysiącach to sobie można pomarzyć na produkcji. No chyba, że z bonami i dwoma nadliczbówkami. Dojazdy z kierunków: Lipowa, Ostre, Twardorzeczka, Leśna, Żywiec, Pewel Mała, Koszarawa, Przyborów, Mutne, Świnna, Stryszawa, Lachowice, Kurów, Hucisko, Pewel Wielka, Sopotnia Mała, Sopotnia Wielka, Przyłęków, Pewel Ślemeńska, Rycerka, Sól, Rajcza, Milówka, Cisiec, Węgierska Górka, Przybędza, Radziechowy, Gilowice, Łękawica, Moszczanica, Korbielów, Krzyżowa, Trzebinia, Bystra, Brzuśnik, Juszczyna

Mała
@zainteresowany 03.09.2018 07:53

Na początek przez 3 miesiące ok 1600 później może jakieś 1800 normalnie 8 godz a weekendy zazwyczaj wolne czasem może się zdarzyć 1 zm nadliczbowa bardzo rzadko druga zresztą wszystko zależy na jaki obszar trafisz .wspiąć się wyżej hmmm zależy bo pierwszeństwo mają ci po znajomościach więc jeżeli bd potrzeba może ci się to udać bo ich ciągle biurowców mało np jest technolog asystent technologa i jeszcze mało więc trzeba dobrać kolejnego tak samo jest z liderami nie dość że nic nie robią nie interesują się niczym ani produkcja ani wyrobieniem normy tylko plotkami to jeszcze mają swoich asystentów piesków którzy wykonują za nich robotę. A co do 12 godz to tylko robią pracownicy z Ukrainy tylko pytanie jak długo tak uciągnąć.

Ambrozy

Hmmm przyjęli Ukraińców iiii inic norma powiększona 60% Ukraińców się zwolniło. A my musimy na dużej prędkości karuzeli dzielić się stanowiskami Nie polecam

Adam

Ja z tego zakładu zwolniłem się rok temu, teraz pracuje w Bielsku i mam się wiele lepiej.

Megan

Witam, jak wygląda dojazd do zakładu pracy na odcinku Łękawica - Delphi? Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź

Karolina

@AP, może rozwiniesz swoją wypowiedź? W jaki sposób firma Delphi Poland docenia swoich pracowników? Czy poprzez udzielanie premii? A może oferowane są Wam pozapłacowe benefity? Zachęcam Ciebie do odpowiedzi na powyższe pytania.

Tamta
@Karolina 31.07.2018 20:41

Czy nazwanie mnie pasożytem przez dyrektora to oznaka tego że mnie docenia?

Karolina

@MAGDA, Twoja wypowiedź nie ma nic wspólnego z głównym tematem forum. Wątek ma na celu dzielenie się opiniami na temat tego, jakim pracodawcą jest Delphi Poland. Zatem, jeżeli posiadasz jakieś doświadczenia związane z pracą w tym miejscu, to zachęcam Ciebie do podzielenia się nimi. Ponad to, chciałabym Ciebie upomnienieć, że na forum obowiązuje przestrzeganie regulaminu. Twoja wypowiedź go łamie, gdyż w niej obrażasz inną osobę.

Tamta
@Karolina 14.08.2018 12:20

Czy nazwanie mnie pasożytem przez dyrektora to oznaka tego że mnie docenia?

Хенде Хох

Meh, nie ma tak źle. Z wyrównaniem od marca to już prawie średnia krajowa netto z 2013 roku wyszła, polecam i pozdrawiam Fiotr Pronczewski xD

Hahaha
@Хенде Хох 23.07.2018 03:32

Muszę Cię poznać, kuzwa!

Zainteresowany

Witam chce rozpoczac prace w Delphi powie ktos jak wyglada tam praca a dokladniej wspolpraca z ludzmi oraz jakie sa zarobki?

Lepiej nie
@Zainteresowany 20.08.2018 20:47

Panie idź Pan gdziendziej, potwierdzone info

Kevin

Co za świrr wymyślił przyjęcie uk do zakładu becza płaczą. Wychodzą 20-30najwcześniej z lini .

SuchyBlat
@Kevin 17.08.2018 13:51

Żeby zachować starą zasadę - jak się nie podoba to za bramę, dziesięciu jest na twoje miejsce.

MAGDA

RUDZIELEC FAŁSZYWY TAKIE SĄ NAJGORSZE ....

logicznie myslący

ludzie, w tym zakładzie jest dziadostwo to pardwa. ale po cholerę obrażacie i wypisujecie takie głupoty anonimowo? teraz wszędzie potrzebują ludzi do pracy. wiec jak komuś nie pasuje to wystarczy po prostu odejść a nie obrażać wszystkich do okola.

mecenas

pani lider J.K ze skody podobno nie strajkowala i pracowała , moze nie powinna dostac w razie czego podwyzki

Klema
@mecenas 21.05.2018 11:03

Jak mogła strajkować jak miała drugą zmianę? Jej kolej dopiero przyjdzie zobaczymy co pokaże

Ktoś
@Klema 21.05.2018 11:56

Do @mecenas. Pani "delegat" związków pracowała na nadliczbówce od godziny 10 :):):)

Pracownik
@mecenas 21.05.2018 11:03

Akurat wtedy miała pierwszą zmianę, uczyła sie nowych wiazek skody i jako jedyna w tym czasie nie protestowala tylko pracowała

Aptiv wyklęty w zakład zaklęty
@Pracownik 23.05.2018 00:05

No chyba nie bardzo bo teraz ma pierwszą zmianę geniuszu, jak nie wierzysz to idź i się popatrz, od 10-14 byli nadliczbowo wtedy \ -,- /

Ala
@mecenas 21.05.2018 11:03

Pracowała pracowała i to jeszcze w godzinach nadliczbowych bo taka nienajedzona wiecznie mało i mało bo przecież dobrze się robi czyimi rękami

Madzia

Mam pytanie :) Jestem że znajoma zainteresowana pracą, podpowie ktoś czy jest dojazd z Pietrzykowic? :) Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź :)

Tytanowy Janusz
@Madzia 04.06.2018 16:41

Hejka. Dojazdy z kierunków: Lipowa, Ostre, Twardorzeczka, Leśna, Żywiec, Pewel Mała, Koszarawa, Przyborów, Mutne, Świnna, Stryszawa, Lachowice, Kurów, Hucisko, Pewel Wielka, Sopotnia Mała, Sopotnia Wielka, Przyłęków, Pewel Ślemeńska, Rycerka, Sól, Rajcza, Milówka, Cisiec, Węgierska Górka, Przybędza, Radziechowy, Gilowice, Łękawica, Moszczanica, Korbielów, Krzyżowa, Trzebinia, Bystra, Brzuśnik, Juszczyna Istnieje możliwość zorganizowania dojazdu z innych kierunków. Tylko warto się zastanowić czy opłaca się potem pracować 3 miesiące na minimalnej, potem za niecałe 2000 zł i w końcu po prawie 3 latach pracy dostać upragnione 2300 zł i jeszcze z tego ponad 100 zł oddać na busa. Nie licząc już straconego czasu... Zakład jest w fatalnej kondycji - zabierają już wszystko co się da, a podwyżek jak nie było tak i nie ma. Festynu i bonów na dzień dziecka w tym roku nie było (w zeszłym roku chyba była karta 50-60 zł oraz niezbyt udany festyn na "żetony"). Z tego co mi wiadomo cały ten magiczny tydzień doskonałości poszedł się również j€b@ć wraz z wyborami na pracowników roku (dyplomik + 300 zł brutto do wypłaty). Także ciekawe co będzie dalej. Mało kto za takie pieniądze będzie im robił za trzech... bo za dwóch to aktualnie już jest za mało.

Kasia S
@Madzia 04.06.2018 16:41

Z tego co wiem jest zŁODYGOWIC

Madzia
@Tytanowy Janusz 04.06.2018 22:36

Hej, dzięki za informację i pomoc:) No ja myślę o zmianie pracy bo teraz nie daje na dojazd ale na czysto mam 1550 zl:) A człowiek się urobi bo to jest sklep

Madzia
@Kasia S 06.06.2018 13:47

Dzięki wielkie za podpowiedz:(

Tytanowy
@Madzia 07.06.2018 14:12

Madzia - jakbyś się jednak miała przyjąć to mam kolegę który jeździ autem z Lipowej przez Pietrzykowice z koleżanką tak więc nie byłoby problemu żeby Cię zbierał po drodze o ile będziesz skłonna do zrzutki na paliwo xD (aktualnie będzie miał zmianę pierwszą więc jak coś to pisz)

anonymous
@Tytanowy 08.06.2018 22:23

Hej, dzięki za podpowiedź :) Jasne za bym się dolozyla, jakby co dam znac

Ala
@Kasia S 06.06.2018 13:47

Nie ma żadnego przewozu z Łodygowic jedynie można dosiąść się do busa w Żywcu koło elektrowni.

Rara

Jestem bardzo szczęśliwa że mnie zwolniono w 2013 roku.Przepracowałam 17 lat na lini.Uwierzcie że są lepsze zakłady.Szkoda zdrowia .

Jolanta
@Rara 29.06.2018 15:20

Sa lepsze zaklady,zgadzam sie z tym.Szkoda zdrowia i zycia.Zarobki czytam tu,ze sa nadal marne .Chociaz niektorzy sobie chwala.Ale tylko Ci,ktorzy dostali dobre stanowiska po znajomosci.

Karolina

@Nowy, jeśli otrzymałeś odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytania, to zachęcam żebyś podzielił się nimi z innymi użytkownikami forum. Wypowiedzi na temat początkowych warunków zatrudnienia w firmie są pomocne dla osób zainteresowanych pracą w Delphi Poland.

Nowy

Jak wygląda stawka nowego pracownika? jak po 3 miesiącach i tak dalej ?

Karolina

Czy Delphi Poland prowadzi aktualnie jakieś rekrutację? Na jakie stanowiska poszukiwani są kandydaci? Jak długo trwa okres próbny w firmie i na jakich warunkach? Jaki typ umowy jest oferowany na początku rozpoczęcia współpracy z firmą?

Mikolaj

Witam mam pytanie jak wygląda praca na magazynie? Mam tam iść od poniedziałku i chciałbym się dowiedzieć fajna praca?ciężka?

Obserwatorzy

Jak wam związki nie pasują to wypiszcie się albo przepiszcie do drugich macie teraz większy wybór nie musicie afiszować się na forum i narzekać.Nie pasuje wam no to macie wszędzie drzwi otwarte jest jeszcze sierpień 80 a jak też wam nie pasuje to możecie 3 związek utworzyć i też działać i załatwiać po 1000 zł podwyżki wczasy festyny co wam tylko pasuje a nie tylko narzekać i kompromitować się na forum

Były długoletni członek

Poradzę wam jak podnieść sobie w prosty sposób pensje czyli uzyskać raz tyle co wywalczyły NSZZ Solidarność. Wyatarczy się z nich wypisać a zaraz odczujemy poprawę w kieszeni????

karol
@Były długoletni członek 04.07.2018 06:58

powiem ci ta z nikt na sile nie jest w zwiazkach

Miki
@Były długoletni członek 04.07.2018 06:58

Członek ;) tak się powinieneś nazywać pasowało by ci takie określenie w 100%

Ja
@Były długoletni członek 04.07.2018 06:58

Członku były!!! Uświadamiam Cię, że składka wynosi 0,82% czyli nawet nie cały procent a Związki wywalczył 10%. Więc sugeruję przyłożyć się do matematyki i jakby co to służę korepetycjami:) chociaż w Tym wieku i z tym podejściem będzie ciężko, nie ukrywam.

Zwiazkowiec
@Były długoletni członek 04.07.2018 06:58

Co długoletni członek związku wniósł od siebie zeby było lepiej ?mniemam że wielkie G Proponuję rozwiązać związki zobaczymy czy będzie lepiej. Zamiast narzekać znajdź sobie bardziej płatną pracę jeżeli się do czegoś nadajesz z tego co piszesz wnioskuję że za inteligentną osobą nie jesteś.

BYŁY DŁUGOLETNI......
@Zwiazkowiec 05.07.2018 21:51

Związków nie trzeba likwidować tylko wykopać cały skład bo siedzą i trzymia sie jak świnie u koryta wybory to jedna wielka kompromitacja....

Caroo

Związki zgodziły się na likwidację premii półrocznej 1500 zł netto i wczasów pod gruszą 1000 zł netto

Czasoumilacz
@Caroo 05.07.2018 15:33

I premie dla oblakano chorych 3200 i co jeszcze wymyślicie co wam związki jeszcze wzięły ....masakra co wy tu wypisujecie....

Październik 17
@Czasoumilacz 05.07.2018 17:49

Nie wzięły, a czy stanowczo sprzeciwili się wpisaniu premii półrocznej do stawki? Za wczasami pod gruszą, festynem, tygodniem doskonałości, pracownikiem roku których nie ma? Jedno dają, drugie biorą....

Caroo
@Czasoumilacz 05.07.2018 17:49

Nie ublizaj tylko popatrz na kwitki z poprzednich lat ,bo te kwoty wpisałam właśnie z nich Dwa razy w roku była premia półroczna po 750 lub 800 zł netto i wczasy pod gruszą znalazłam na kwitku 1000zl To są fakty podać miesiąc i rok?

Czasoumilacz
@Październik 17 05.07.2018 19:21

Jakby nie włożyli premi półrocznej do stawki to już by dawno premi nie było w zakładzie

Nie mam pytań
@Październik 17 05.07.2018 19:21

Czyli związki zawodowe ci zabrali tydzień doskonałości festyn i pracownika roku tak to mam rozumieć?

Październik 17
@Nie mam pytań 05.07.2018 20:32

Czytaj ze zrozumieniem. Pytam co zrobili aby ich nie zabrano.

Pracowników

Pieski związkowe Kotek I inni bronią związków prawda jest taka nic te związki nie dają szkoda kasy placic na nie utrzymywac cale te struktury wyzej ludzie pokazali jedność chcieli zawalczyć okazją była A zwiazki dały D....py

Belladonna

Tak dla przypomnienia od kwietnia 2011 stawka na produkcji 12.90 zł dla pracownika z 8 letnim stażem ,mamy rok 2018 stawka 15.51 zł (W tym podwyżka za zabranie premii półrocznej ,czyli w praktyce żadna podwyżka ) Odliczając premię półroczna którą jest wliczona w stawkę 15.51 realna podwyżka przez siedem lat wynosi 1.7 zł Nic ująć nic dodać Moze ktoś obliczy jaki był procentowy wzrost płacy przez te 7 lat Może Pani "ja" ?

Kevin

Srogo nie polecam !!! Robię tu dopiero 6 dni i juz mam sam robic bez pomocy brak skoczków bo niby chorzy.

Amadeusz
@Kevin 03.07.2018 07:55

Sie ksiaze z bajki znalazl. To kto ma za ciebie robic jak faktycznie ludzi nie ma? Inni monterzy? Wyplata tez sie z nimi podzielisz tak jak stanowiskiem? No wlasnie.

Jadzia
@Amadeusz 03.07.2018 17:24

Amadeusz LOL

Karolina

@Kevin, a jakie warunki zatrudnienia zostały Tobie zaoferowane? Jaki typ umowy został przez pracodawcę zagwarantowany? Czy ze względu na opisaną przez Ciebie sytuację Delphi Poland oferuje dodatkową premię?

Mariolka

Pasożyt - organizm roślinny lub zwierzęcy żyjący i rozwijający się na innym organizmie. ... Pasożyty dzieli się na bezwzględne, tzw. obligatoryjne (żyją i rozwijają się tylko w tkance innego organizmu) i względne, tzw. fakultatywne (żyją i rozwijają się zarówno w żywym, jak i w martwym organizmie). Wyjaśnienie dla tych którzy się obrazili, jak ich nazwać inaczej , pójdą się zapisać jak będą zwolnienia , solidarność powinna podjąć uchwałę aby takim ludziom nie pomagać , ja od początku należę do solidarności jak dotąd nie potrzebowałam pomocy ale wspieram ich i nie wyobrażam sobie aby ich nie było , co się z wami dzieje ?!!! wychylcie nosa poza Aptiv , czytajcie choć trochę może coś dotrze , a wam wystarczy głupi tekst i już robicie larmo jak istoty nie myślące.

Klaudia

Pamiętajcie jeśli ktoś zakłada związek tylko temu żeby mieć ochronę przed zwolnieniem a nie być za pracownikami i mówić że narażone nic nie możemy robić bo nas mało no to proszę pana panią z sierpnia trzeba mieć nowe pomysły pomagać załatwiać krzyknąć tak jak mowiliscie przed założeniem związku a gdzie to widać chyba jak między sobą się kłucie kto ma być przewodniczącym bo tak szczerze to z waszej 3 nie widzę nikogo a ludzie czekają na działania bo składki płacą a już słyszałam że się wypisują ;) śmiechu warte

Zostaw opinię o Delphi Poland S.A. - Jeleśnia

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland S.A.