Jabil

Kwidzyn

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 97 ocen.

Opinie o Jabil

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jabil

abc

Witam. Jaka panuje obecnie sytuacja w firmie ? Jestescie przyjmowani przez agencje czy tez bezposrednio ? Pracuja u was juz ludzie zza wschodu czy to tylko plotki ? Pozdrawiam

Bechapowiec

Uwazajcie na bechapowca nowego tego co wywalili ,,na zbity pysk '' z Flexa za mobbing i wały. To dwulicowiec..az dziwne, ze wogole ktos go przyjął.. przecież czy czasem nie miał dostać wyroku do puchy ???

Adam
@Bechapowiec 07.10.2017 23:19
Uwazajcie na bechapowca nowego tego co wywalili ,,na zbity pysk '' z Flexa za mobbing i wały. To dwulicowiec..az dziw...

to prawda...prosze podpytac co we Flexie wyczyniał..mobbing, zatajanie wypadków...robienie z siebie idioty ?? Ponoc swą żonę tam zdradzał z kobietami z biura ?? WSTYD, że Jabil przyjął takiego ZAKALCA ..na FB krążą foty jak w wieku ok 22 lat wciagał fete na imprezach ?? No ludzie..

kaz

witajcie, jak wyglada praca na magazynie. Warto sie tam pchac? Mam upawnienia. Niestety slyszalem, ze firma zatrudnia przez agencje oraz nie wiem czy to prawda, ze Ukraińców. Szczerze powiedziawszy praca przez agencje mnie nie interesuje. Tj napisał ktos ponizej - pierwszy do wywalenia.

Lidia

@Sara myślę, że jeśli coś nie działa odpowiednio, to zawsze warto to zgłaszać. Bez takich sygnałów firmie też trudno pewnie jest ocenić poziom pracy agencji, z którymi współpracuje. Możecie też powiedzieć coś więcej o trochę innej stronie pracy w Jabil? Znalazłam profil firmy na Facebooku. Są tam relacje zdjęciowe z Jabil Day 2017, na który w ramach wystąpił zespół Myslovitz. Jak widzę, na pracowników czekały również liczne atrakcje. Ktoś z Was miał możliwość wzięcia udziału w tych wydarzeniach? Jak oceniacie tegoroczną imprezę?

Tico

Maja w papierach taki balagan ze dzwonia do ludzi ktorzy pracuja w Jabilu i proponuja prace w .... Jabilu. Praca bardzo niepewna nie mozna wiazac przyszlosci z ta firma nigdy nie wiesz czy przedluza Ci umowe czy nie.

gsz

Przymierzam sie do was do pracy i pytanko, jak jest z atmosfera? w co drugim ogloszeniu na zwykle stanowisko trzeba znac angielski. O co kaman ?

Pracownik
@gsz 08.10.2017 07:34
Przymierzam sie do was do pracy i pytanko, jak jest z atmosfera? w co drugim ogloszeniu na zwykle stanowisko trzeba znac angiel...

Ja polecam pracę w tej firmie, pracuję już tu parę lat i mi pasuję. Co do atmosfery to zależy gdzie trafisz, na jakie stanowisko i oczywiście jaki będziesz miał zapał do pracy. Ludzie tu pracujący są różni, więc spodziewaj się wszystkiego. Co do języka angielskiego to od zwykłego pracownika do stanowiska inżyniera jest tylko wymagana podstawowa znajomość tego języka.

Były Pracownik.
@gsz 08.10.2017 07:34
Przymierzam sie do was do pracy i pytanko, jak jest z atmosfera? w co drugim ogloszeniu na zwykle stanowisko trzeba znac angiel...

Lepiej omijać tą firmę z daleka. Przyszłości tam nie ma. Połowa kadry niekompetentna. Zresztą zakład ściąga na siłę Dzicz ze wschodu (Ukrainców) wiec skoro nie stać go na Polaka to nic dobrego za tym nie idzie.

niezdecydowany GKW

magazyn... jak sytuacja... zarobki jabil/pośrednik... tylko 4 brygady? czy jest możliwość pracy w tygodniówkach?

kandydat

Proces rekrutacyjny mocno do poprawy - pani z HR chyba z przypadku zero kompetencji Odpowiedz miała być szybko ..mija 2 miesiąc i nadal cisza .. nie wiem czy rekrutacja się zakończyła czy zawieszona... jak ktoś naprawdę chce zmienić prace to szkoda czasu.

Sonik

Przez Adecco polecacie pracę w Jabil?Czy nie bardzo?Czy pracownicy agencyjni są dobrze traktowani?Czy są gorszym sortem?

Lidia

@Sararozumiem, że nie chodzi bezpośrednio o Jabil, tylko zewnętrzną firmę rekrutacyjną, z której Jabil korzysta. Czy opis przebiegu rekrutacji przesłałaś również bezpośrednio do firmy? Myślę, że może to być dla nich ważna informacja.

Sara
@Lidia 21.07.2017 11:32
@Sararozumiem, że nie chodzi bezpośrednio o Jabil, tylko zewnętrzną firmę rekrutacyjną, z której Jabil korzysta. Czy opis przeb...

@Lidia Myślę, że Pani myślenie jest nieco naiwne. Jabil korzysta z takich usług jakie sam wybrał. Jestem pewna, że dobrze wiedzą jak sprawy się mają i że jest to wpasowane w ich politykę.

Sara

Jeśli chodzi o proces rekrutacji kompletny brak profesjonalizmu - mowa o firmie zewnętrznej do tego wynajętej mającej w nazwie HR. W trakcie rozmowy brak jakichkolwiek sensownych ustaleń, sama rozmowa niemiła. Brak odpowiedzi zwrotnej, brak kontaktu. Niepoważne zachowanie.

Azor

Czy firm nadal zatrudnia pracowników z Ukrainy ?

XYZ

Firma niestety jest niepoważna, zaprasza inżynierów na rozmowę kwalifikacyjną (bo niby bardzo potrzebuje wykwalifikowanych pracowników ) a przez tygodnie nie odpowiada, cała rekrutacja to jedna wielka farsa i ściema zwłaszcza w Jakości, przychodzą ludzie niedecyzyjni, aby odpękać godzinę (prawdopodobnie szef kazał iść na spotkanie), kandydat czeka na telefon, który niestety nie dzwoni - jakaś masakra i totalny brak profesjonalizmu, nie polecam bo to raczej strata czasu.

...
@XYZ 08.06.2017 21:29
Firma niestety jest niepoważna, zaprasza inżynierów na rozmowę kwalifikacyjną (bo niby bardzo potrzebuje wykwalifikowanych prac...

To nic nowego. Bo Jabil to specyficzna firma i dla nich dobrym inżynierem procesu produkcyjnego jest osoba z wyższym wykształceniem fotograficznym.

zainteresowany

we własnym zakresie

123

Jakie zarobki ma technik elektronik i jak wygląda sprawa mieszkań?

Xxx
@123 20.05.2017 16:42
Jakie zarobki ma technik elektronik i jak wygląda sprawa mieszkań?

2500 brutto a jak z mieszkaniem to nie wiem...

Romek

Złodziejstwo panuje w tej firmie. Ostatnio dali aż 90 zł brutto podwyżki, ale za to zabrali premię kwartalną! Ot polityka firmy abyś co roku zarabiał mniej a nie więcej. Teraz mają problem ze znalezieniem pracownika technicznego, ale będzie jeszcze gorzej, ponieważ coraz więcej osób się zwalnia niż zatrudnia z działu technicznego. Jak myślicie? Jaki jest powód?

Jas95
@Romek 17.05.2017 21:44
Złodziejstwo panuje w tej firmie. Ostatnio dali aż 90 zł brutto podwyżki, ale za to zabrali premię kwartalną! Ot polityka firm...

a ja właśnie do te firmy przychodzę, zarobki lepsze nić myślałem, a że z daleka jestem to przez rok nie muszę się martwić o kwaterę bo mi płacą, jest karta multisport tylko nie wiem czy w Kwidzynie na dobrym poziomie mają atrakcje sportowe. Popracuje to zobaczę, stołowka wygląda fajnie inaczej niż w Tczewie.

darek

hej. to prawda z tymi podwyżkami?

Samiczka

Zarząd jabila zdecydował się na duże podwyżki dla pracowników i już niedługo będziemy zarabiać na produkcji ponad 2 tysiaki dorównując stawkami pracownikom technicznym :-)

michal

Nie polecam przez adecco. Umowa na miesiąc, żyjesz w ciągłym stresie czy Ci przedłużą..... wykorzystują ludzi... stres.... brak organizacji.

BB2017

Jeśli chodzi o pracę na magazynie, to niestety osoby odpowiedzialne za logistykę i gospodarkę magazynową są oderwani od rzeczywistości, ponieważ nawet nie wiedzą ile osób pracuje na zmianie. Myślą że np.10 a rzeczywiście 5 i później pretensje dlaczego praca nie wykonana, mszczą się na pracownikach jeśli tylko ktoś nie przyzna im racji. Ponad to chamstwo, buta i złośliwość przełożonych (nie wszystkich) jest na porządku dziennym. Jedyny plus to zarobki, przy nadgodzinach ok. 3 tys zł. na rękę. Jeśli się trafi na dobrą zmianę z pracowitymi i życzliwymi ludźmi to praca idzie płynnie, a stres-jak w każdej pracy, raz jest, raz nie ma. reasumując, robić swoje i nie zabierać chamstwa przełożonych do domu.

Misio

Ile w Jabilu zarabia technik elektronik ?

Utr
@Misio 08.12.2016 11:14
Ile w Jabilu zarabia technik elektronik ?

Sadze ze posobnie jak utr, czyli kolo 2800

Kotek

Hej.... Co w tym zkladzie sie dzieja???? Co tydzien lub co dwa dni zmieniaja ci zmiene... Raz masz system raz tygodniowki to znowu dwu tygodniowki to teraz system i juz zalatwiales sobie dojazdy to znow nie ma jak i z kim doneżdżac bo masz trzy zmiany... Czy ci z gory biora nas pracownikow pod uwage ze przewozniki nie chca nas wozic bo jestesmy nie zdecydowani.... Ludzie to przeciesz smiechu warte........

ewewew

@ikru nie tylko..bo ejst tez oferta dla inzyniera elektroniki w Kwidzyniu do zadan takij nalezy miedzy innymi wdrażanie, utrzymanie i naprawa systemów testujących dla urządzeń elektronicznych,pptymalizacja systemów testujących dla wytwarzanych produktów elektronicznych

były pracownik
@ewewew 07.07.2016 17:36
@ikru nie tylko..bo ejst tez oferta dla inzyniera elektroniki w Kwidzyniu do zadan takij nalezy miedzy innymi wdrażanie, utrzym...

w Kwidzynie

1573o

dostałem umowę od 12.05. do 30.06.16r. zobaczymy .??

Ola

Hej co w tej firmie tyle tych ogloszen? Ciagle nowe i nowe. Cos ktos na ten temat?

Hohoho

@UP Zadna osoba co miala do 31 nie zostala?

nico

Niestety kto ma umowę do 31 marca w adecco ten już nie pracuje na solarach i upychają stałych gdzie się da, a starać się o pracę możesz ale ile tam będziesz pracować to nikt tego nie wie i to smutne jest

Alfa

Zawsze przyjmowali najemnikow i zwalniali!Taka polityka dziadowskiej firmy!

odo
@Alfa 24.03.2016 08:38
Zawsze przyjmowali najemnikow i zwalniali!Taka polityka dziadowskiej firmy!

co to znaczy ze taka polityka firmy??? czyli ne ma co starac sie o prace skoro maja zaraz zwolnic. czy ktos wie czy dotyczy to wszystkich stanowisk??

Old

Bonusy?

xxxxx

znów zwolnią ful ludzi solary upadły stałych muszą upchnąć

Iza

Hej orientujecie sie ike czasu czeka sie po wyslaniu cv. Wyslalam 2 tyg temu i wciaz cisza. Iferta wciaz jest na stronie takze moze czekaja az sie zakonczy. Wolalabym wiedziec ze sie nie zakwalifikowalam a tak to nie wiadomo. Ktos cos jakies doswiadczenie z rekrutacja? Jak wyglada? Dodam ze chodzi o specjaliste

Antonius

To prawda, nasz nowy lider to ewidentnie człowiek który nie powinien być na tym stanowisku. jest bardzo arogancki i bezczelny, brak z nim jakiekolwiek komunikacji, no po prostu rozmowa z nim to jak grabiami o beton ! robi z siebie wielkiego ważniaka w dodatku robi co mu każe góra i nie ma własnego zdania.Potem się dziwi że nikt go nie trawi.

Pracus

Firma jak to firma, po prostu trzeba robic i tyle. A jak nie ma roboty to trzeba ja sobie szybko wymyslec. Pensja taka sobie. Z tej pensji rodziny nie utrzymasz, przymusowe nadgodziny i nie dyskusji, nikt nie pyta cie o zdanie. Od kilku miesiecy mamy nowego lidera, czlowiek pozbawiony dystansu i msciwy. Dostal stanowisko za starz pracy, brak mu wyksztalcenia i jest chamski. Inzynierom wlazi w d… . Po prostu rolnik ze wsi ze zlamanym nosem. Jak nie lowisz ryb to nie masz o czym z nim pogadac. A za maly wyglup na dniach jabila mscil sie przez pol roku. Kiedys przesadzi i sie mocno zdziwi.

wiola

Ludzi z agencji wyrzużniają jak byśmy byli inni a pracujemy tak samo a nawet lepiej gdyz sie staramy aby miec umowe przedłuzoną.A oni nie dośc ze wypłata na ostatnią chwile to jeszcze ani grosza na święta jabil 450 netto a my śmieci nic jak tak można dyskryminacja pracowników

mhzm

Są strasznie niskie zarobki, człowiek robi po 12 godzin przez parę dni pod rząd, a przed wypłatą kombinują jakby tu jak najwięcej zabrać i człowieka umęczyć. Moja opinia jest bardzo niska i się nie zmieni dopóki nie zaczną traktować ludzi z szacunkiem. I jeszcze za takie grosze..

Divisio

Ja jestem obecnie na S&T, co prawda pracuję od 17 sierpnia, ale jestem zadowolony z pracy, zadowolony z liderki i ponoć nam zazdroszczą jej, bo jest najlepsza. Co prawda umowy mamy na 3/4 etatu (6h), a robimy na cały etat (8h), ale lepsze to niż zapierniczanie fizyczne na budowie, gdzie więcej się godzin przebywa pod gołym niebem, czy to lato, czy to zima i się zarabia ile tu, mając dach nad głową, pracę siedzącą, albo jak ci, co wolą w domu siedzieć :P

Mermaid

Nie narzekam mocno na Jabil, swój pierwszy miesiąc przepracowałam w tej firmie i póki co nie czuję się zniechęcona do dalszej pracy w Jabilu. Jednakże trochę frustrujący jest fakt, że jestem zatrudniona przed spod firmę Adecco i ta praca jest niepewna, bo nie wiadomo, czy po kolejnych dwóch miesiącach postanowią w dalszym ciągu zatrzymać mnie tam, czy też umowy po prostu nie przedłużą. Zwykli pracownicy są w porządku, jednakże jeśli chodzi o liderów, koordynatorów, czy nauczycieli, to moje zdanie jest odmienne do poszczególnych osób, które w niektórych przypadkach pokazują całkowity brak szacunku dla zwykłego pracownika.Trochę żenuje mnie też fakt, że większość sprzętu obecnego na hali produkcyjnej jest po prostu zbyt stara bądź jest po prostu chińskim szajsem, który poprzez swoje częste awarie nie pozwala na wyrobienie normy - już nie wspomnę, że inżynierowie czasami obliczają całkiem nierealne normy na godzinę, nie uwzględniając czynników utrudniających wyrobienie owej normy - a naprawiacze, czy inżynierowie czasem męczą się przez godzinę lub dwie, by owy szajs zaczął działać, jak należy. A, i jeszcze zapomniałabym o nadgodzinach! Soboty pracujące prócz nocek. Nakazują ci przyjść w owe soboty pracować, gdy jesteś w tygodniówkach i nie ma żadnych "ale". To też jest denerwujące i dochodzi ta obawa, czy jak odmówisz, to cię podsumują tak, że wylecisz z hukiem z zakładu.

KORMORAN

naj gorsz pajac z liderów jebie ludzi to darek Adrzejewski z sun 4i5 zmizna A

pp

Witam. Jak mozna starac sie o prace jabilu?Jest cos takiego jakstanowiska pracy na CNC maszyny? Dzieki i pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

grzybek

to prawda co pisze @szymas. Praktycznie w każdej branzy i na każdym stanowisku pracuje się dłużej niż stereotypowe 8 godzin na etacie . po 8 godzin możesz znaleźć prace w biurze, gdzie nie robisz nic po za sortowaniem i uzupełnianiem papierów. Inne pracę tak jak w Jabil trwają zdecydowanie dłużej ...

Lider

największy w mieście darmowy dom publiczny ...jak ktoś wyżej napisał łatwe mężatki ...wszystko się zgadza .ja zawsze zostaje po godzinach jak robota jest :)

hanka

tu chyba wypowiadają się osoby co nie pracują w jabil bo zarobki są wysokie dodatki za obecność (kto płaci dziś za to że nie pójdziesz na zwolnienie? ani BM-y ani inne firmy ci tego w Kwidzynie nie dadzą, ja się cieszę że mam pracę a komuś się coś nie podoba to rynek otwarty Lacroix przyjmuje za 1400 możecie iść jak wam 2000 źle NARA

lider
@hanka 25.10.2014 08:28
tu chyba wypowiadają się osoby co nie pracują w jabil bo zarobki są wysokie dodatki za obecność (kto płaci dziś za to że nie pó...

Jestes tylko niewolnikiem tej firmy pracujesz jak pies jak krzykna tak robisz i nic niemasz do powiedzenia .

Antek

Jak w każdej firmie produkcyjnej człowiek rzecz nabyta....zero szacunku dla ludzi....jak to powiedział mi kiedyś koordynator ... ty nie masz się czuć dobrze w pracy tylko masz zapier.... a jak sie nie podoba na twoje miejsce stu baranów czeka pod bramą......stres, nerwy....strach o posadę odkąd zatrudnia tam agencja...stawki śmieszne jak jałmużna...na wypłatach oszukują...nie wolno mieć chorych dzieci samemu chorować...jedna osoba wykonuje prace trzech bo oszczędności...i tak jest zarówno na produkcji jak i w biurach...ludzie po nocy ryją w domach żeby się wyrobić....byli by szczęśliwi jakby ludzie robili 24h na dobę za darmo....w zamian za traktowanie jak szmaciarza......Po prostu tragedia....zatrudniają byle kogo nawet recydywę...raz już nawet bezdomnych za złotówkę przyjmowali...skąpcy zrobią wszystko żeby ludzi z grosza oskubać.....MASAKRA!!!!! Moja ocena Bardzo Negatywna!!!!!

anonim

Praca W Jabilu ? tragedia. Dzisiaj zostało zwolnionych kilkadziesiąt osób. Część bez powodu. Bo potrzebne były miejsca "dla swoich". Umowy ? śmieciowe. Na miesiąc. Bywają również na tydzień. Jeśli chodzi o dni wolne nie ma czegoś takiego. Przysługują urlopy to fakt. Ale można je wykorzystać tylko wtedy gdy liderka, bądź koordynator się zgodzi. Zarobki ? Obojetnę czy się przepracuje miesiąc, czy 2 tygodnie zawsze jest niepełna najniższa krajowa. Tyle w tym temacie. Jednym słowem ? SEKTA. Nie licząca się z ludźmi.

alfsa

anonim - 2013-07-12 19:57:10 Drodzy koledzy jak się prezentuje obecnie sytuacja firmy Jabil w tym rokuj?Czy coś uległo zmianie na lesze?jak aktualnie zarobki sie prezentuja?jak???? teraz wszystkich zwolnionych w ramach restrukturyzacji zatrudniają przez agencje- ADECO i w dodatku siedzą tam same nic wiedzące pseudo panie! nie wiedzą nic na temat przepisów prawa pracy ani też jak naliczane są nasze wypłaty chcemy napisać pozew zbiorowy do PIPU żeby się za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zabrał tym co wyżej siedzą i mówią o JAKOśCI

ja

sprzedam zamówienia te co powyżej...ale już tylko na około 800.000 EUR. Pozdrawiam

ja

sprzedam zamówienia o wartości ok. 1.000.000 EUR- na produkcję instalacji fotowoltanicznej.... ja wiem, że to niewiele...

bmw

nie narzekać, nie marudzić, brać się do roboty, sposób na kryzys, tak, ale jaki ?, to bardzo proste, redukować koszty a nie zyski, przecież dostaliście fajne prezenty na 20-lecie działalności firmy, tak bardzo się z cieszyliście a co teraz ?

do nadzorcy lemmingów

a wiesz dlaczego 13 euro? Bo nie będę harować na takich darmozjadów jak ty.a twoja kariera się już kończy...

do nadzorcy lemmingów

to fakt...znam firmy z branży elektronicznej, które mimo tzw. kryzysu osiągnęły zyski i zwiększały swoją produkcję od 2009 r. I w jednej z nich będę pracować...za 13 euro za h. a ty będziesz na 4 etatach i tyle nie zarobisz.

Zostaw opinię o Jabil - Kwidzyn

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jabil