Marat

Rybnik

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 91 ocen.

Opinie o Marat

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marat

6201

Na nic te wasze żale moi drodzy, czy to cos kiedykolwiek zmieniło? W tej (jak i innych) firmie najwazniejsze jest tylko jedno - słupki słupki i raz jeszcze słupki A pozniej sa dopiero pracownicy (bez zbytniej wylewności) w tym przypadku niestety na poczatku ci z "quaya"

Ktoś

Nie chce mi się rozpisywać, napisze krótko i szczerze, bardzo niemiło wspominam prace w tej firmie i jakbym miał o niej napisać coś pozytywnego to nic mi nie przychodzi do głowy.

riko

tak jarek 55 letni z 53 letnim romkiem was przeszkoli ze was zwolnia po miesiacu pani prezes pani sie szkoli z nimi pani to sie spodoba 2 doswitczonych panow jedyny ok w pani firmie to jacek nikt poza nim jezeli chodzi o pani szkolenia to komedia marna nie polecam

JaPAN

Po rozmowie rekrutacyjnej mimo obiecanego kontaktu na tak lub na nie, nie ma odpowiedzi żadnej. Wydaje mi się to trochę żenujące, że osoba rekrutująca sama nie dotrzymuje swojej własnej obietnicy. No i brak w tym klasy skoro firma nie informuje o wyniku rozmowy w ogóle... Czy naprawdę doszliśmy do takiego poziomu, że nie informuje się osoby, która poświęciła swój czas i dojazd? Czy naprawdę nie można tego zrobić z klasą? Czy nie można zadzwonić i podziękować lub chociaż wysłać e-maila? Dla innych osób nie polecam wybierania się na rozmowy bo i tak mimo zapewnień nie otrzymacie żadnej odpowiedzi więc po co uczestniczyć w takiej nieprzyjaznej rekrutacji i stresie w oczekiwaniu na odpowiedź po niej?

HR

Szanowni Państwo, wnikliwie zapoznaliśmy się z każdą zamieszczoną w portalu Go Work opinią na temat naszej firmy. Jesteśmy na rynku od 26 lat, zbudowaliśmy potencjał naszej firmy bazując na zgranym zespole pracowników, którzy stanowią fundament i cenny zasób. Przyjęliśmy Państwa uwagi, jednak pozostając w dużej niezgodzie z oceną niektórych osób podjęliśmy decyzję aby odnieść się do opinii chcąc rozwiać wątpliwości osób zainteresowanych podjęciem pracy w spółce Marat. Zachęcamy do zapoznania się z naszym stanowiskiem: - w chwili obecnej zatrudniamy niecałe 200 osób - w firmie pracują zarówno osoby, które związane są z nią od początkowych lat działalności jak również pracownicy młodego pokolenia, oczywiście poszukujemy pracowników, którzy zwiążą się z firmą na lata. - staramy się monitorować poziom satysfakcji z pracy wśród Pracowników, dbamy o to, aby atmosfera była swobodna jednocześnie mając na uwadze nadzór nad wykonywaną przez Pracowników pracą - z uwagi na ciągły rozwój większość rekrutacji ma charakter stały, firma ze swojej strony nie redukuje zatrudnienia, a jedynie poszerza zakres swojego działania, powiększa zespoły zatrudniając kolejne osoby - swoim pracownikom oferujemy komplet narzędzi potrzebnych do efektywnej pracy - pracownicy są u nas zatrudniani w oparciu o umowę o pracę - kładziemy duży nacisk na szkolenia i rozwój pracowników, dlatego szukamy osób dynamicznych i ambitnych, gotowych na intensywną naukę Nie chcielibyśmy, aby nieprawdziwe oceny rzutowały na wypracowaną latami opinię i reputację, stąd osobom zainteresowanym pracą w Maracie oferujemy możliwość weryfikacji wszystkich powyższych informacji w procesie rekrutacji. W razie potrzeby zachęcamy do bezpośredniego kontaktu i kierowania pytań na adres mailowy: praca@grupamarat.pl Z uszanowaniem Dział HR

tygrys
@HR 3 tygodnie temu
Szanowni Państwo, wnikliwie zapoznaliśmy się z każdą zamieszczoną w portalu Go Work opinią na temat naszej firmy. Jesteś...

@HR "Jeśli trzech ludzi powie ci, że jesteś pijany, nie kłóć się, idź spać". 56 osób na tym portalu wyraziło negatywne opinie o firmie, właścicielu, zarządzie czy kierownictwie. Opinia na GoWork 2/6. W Pani exposè nie znalazł się ani jeden komentarz świadczący o przyznaniu się do popełnianych błędów. Moje doświadczenia i opinie zamieszczone na portalu GoWork w przeważającej części są odmienne niż Pani stwierdzenia. Zacznijmy zatem analizę. Zgrany zespół? Tarcia są już na poziomie zarządu. Swobodna atmosfera? Swobodnie zachowuje się tylko właściciel i dyrektor biura zarządu, czasami zarząd. Nadzór? Owszem, styl zarządzania nakazowo-rozdzielczy, więc nadzór nad wykonywaną pracą występuje (nie nad efektami); do tego dochodzi monitoring stanowisk pracy przy zastosowaniu kamer. Umowy o pracę są, ale są również umowy cywilnoprawne. Na umowie o pracę jest minimalna płaca krajowa plus premia uznaniowa. Ta druga część może być dowolnie wypłacana. Czyli jeżeli coś zawinisz lub przypiszą tobie jakieś zaniedbanie, jeżeli chcesz odejść lub ciebie zwolnią, to nie licz że tę premię dostaniesz. Osób z długoletnim stażem jest niewielu. Właściciel pozbywa się bez skrupułów osób pracujących nie tylko 10, ale i prawie 20 lat. Rekrutacje są prowadzone w sposób ciągły. Dlatego że zwolnienia są tak częste lub sami pracownicy rezygnują. Czasem całe działy odchodzą jak np. IT. Praca na długie lata? Tylko w zapewnieniach podczas rozmowy rekrutacyjnej. Szkolenia i rozwój są dla wybranych osób, jak chcesz się szkolić to lepiej we własnym zakresie. Organizacja pracy jest słaba tzn. m.in. nie dostajesz wszystkich potrzebnych narzędzi do wykonania swoich obowiązków, przykładowo dostępu do danych. Szukającym pracy zdecydowanie odradzam podjęcie pracy w tej firmie. Natomiast osobom, które wahają się czy odejść z Maratu doradzam podjęcie tego kroku. P.S. Dziękuję za poparcie dla moich komentarzy z października 2016 r.

rondo
@tygrys 3 tygodnie temu
@HR "Jeśli trzech ludzi powie ci, że jesteś pijany, nie kłóć się, idź spać". 56 osób na tym portalu wyraziło neg...

Te wspomniane szkolenia to chyba te wymagane przez szwedzkiego partnera. Atmosfera w pracy rzeczywiście napięta.

kozak65

a 8 to wioska w tym granacije lambo kup sobie samolot ma juz praca ok poza tym jarkiem z d ...py wyjetym malym okrutnikiem podlaskie sie posypalo i maxzowieckie tez e prezes 5 pchaj a jak nie to do skody sam sie pakuj tez polatasz

kozak65

a 8 to wioska w tym granacije lambo kup sobie samolot ma juz praca ok poza tym jarkiem z d ...py wyjetym malym okrutnikiem podlaskie sie posypalo i maxzowieckie tez e prezes 5 pchaj a jak nie to do skody sam sie pakuj tez polatasz

StormShadow

Jeden Protip dla już zatrudnionych: jeśli na wasze stanowisko w tym samym czasie został przyjęty ktoś jeszcze, czyli jesteście w dwójkę, to po okresie próbnym zostaje ten tańszy pracownik. Dlatego już wcześniej lepiej ugadać kto ile ma dostać żeby potem z dnia na dzień nie okazało się że trzeba szukać nowej pracy (zamiast szukać wcześniej). A co do aut to za moich czasów chodziła historia że gdy w A8 padł wtrysk to wymieniono.... A8 na nowszą :D

StormShadow
@StormShadow 20.09.2017, 21:04
Jeden Protip dla już zatrudnionych: jeśli na wasze stanowisko w tym samym czasie został przyjęty ktoś jeszcze, czyli jesteście...

Oczywiście WE dwójkę. Literkę mi zjadło :)

Ela

Weksle podpisuje wielu pracowników, w tym handlowcy. Auta są ubezpieczone w ten sposób, że fura właściciela podlega wszystkim ubezpieczeniom, a inne mają tylko obowiązkowe OC.

tez pracownik

Cze Maratończycy! Powiedzcie, macie tez tak że jak mijacie na parkingu tą furę za pół miliona to rozpiera was duma z tego jak firma się rozwija?

Obecny pracownik

Firma w porządku, polecam pracę w tej firmie. Zarobki też są ok, można się dużo nauczyć i rozwijać jeżeli tylko się chce.

byly handlowiec z podlasia

posluchajcie kochani handlowcy mialem tu 3 netto a mam 4 200 i temu przeszedlem ale firma ok i tyle pamietajcie ze ukraincy chca 2 i mieszkanie

gosc

To mnie rozbraja, super pracodawca bo z łaski swojej płaci w terminie, to rozumiem że pracownik też jest super jeśli tylko z łaski swojej przychodzi do pracy wtedy kiedy powinien. Poza tym to my sami sobie płacimy, bo to my wypracowujemy zysk a nie że ktoś ze swojej pańskiej łaski coś nam daje.

byly handlowiec z podlasia

firma bardzo dobra placi na czas i jest ok moze troche mniej gwiazdorstwa w zarzadzie ale ok jak na te czasy to super pracodawca

Potencjalny
@byly handlowiec z podlasia 11.09.2017, 11:25
firma bardzo dobra placi na czas i jest ok moze troche mniej gwiazdorstwa w zarzadzie ale ok jak na te czasy to super pracoda...

Możesz napisać dlaczego były? Na czym polega bycie super pracodawcą? Płaca na czas to kiepski argument - to wymóg prawa, jedno spóźnienie i ZUS może firmę pogrążyć. Czy z tym wekslem to prawda?

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

@okił na pewno rozmowa rekrutacyjna to jest najpewniejsze źródło informacji na te tematy. Nie mniej - faktycznie forum jest pomocne dla wielu osób, chociażby ze względu na informacje o tym, czy można (i czy warto) negocjować warunki zatrudnienia podczas jego trwania. Takie informacje mogą zwyczajnie dodawać odwagi.

Mount

Służbowe auto dostajesz po podpisaniu weksla inblanco. Niby nic ale gdy auto jest nieubezpieczone to już daje do myślenia. Co to za firma, która oszczędza na ubezpieczeniu floty? Subiektywnie - traktują pracownika przedmiotowo, a kwota uzgodniona na rozmowie zostaje zmieniona na umowie.

bini
@Mount 08.09.2017, 18:14
Służbowe auto dostajesz po podpisaniu weksla inblanco. Niby nic ale gdy auto jest nieubezpieczone to już daje do myślenia. Co t...

Nie wiem skąd takie informacje, że samochody są nieubezpieczone, to są jakieś bzdury wyssane z palca. Na umowach są kwoty obustronnie uzgodnione.

Mount
@bini 14.09.2017, 08:57
Nie wiem skąd takie informacje, że samochody są nieubezpieczone, to są jakieś bzdury wyssane z palca. Na umowach są kwoty obus...

Może Ty komuś w firmie coś ssiesz ale to nie zmienia faktu , że weksle obowiązują. Pochlebne opinie pojawiły się bo Marat znów szuka praciwników . PR na miarę tego prezeska.

Mr.Robot

A gdzie indziej można dowiedzieć się czegoś o wynagrodzeniach? Przecież ktoś z Olsztyna czy Gdańska nie będzie specjalnie tracił dnia i 400zł na paliwo (ponad 1000km w obie strony!) by dowiedzieć się że pensja jest, delikatnie mówiąc, nie taka jaką spodziewał się otrzymać. Dla tych co nie wiedzą to Marat akurat szuka handlowców na te województwa.

Szukający

A ja uważam, że warto czytać opinie byłych pracowników ponieważ na rozmowie kwalifikacyjnej zawsze pracodawca mydli oczy (podwyżki, możliwości awansu) co później weryfikuje czas. Dzięki opiniom poprzedników można na przykład uniknąć "zmarnowania dwóch lat" jak pisał przedmówca.

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

@okił, calkowicie się z Tobą zgadzam. Dla niektórych osób warunki będą zadowalające, a dla innych niekoniecznie. Dlatego warto na forum podawać widełki wynagrodzenia, rodzaj umowy, możliwość awansu, premii, żeby każdy ocenił pracę w Maracie swoją miarą.

okił
@Patrycja 02.09.2017, 17:51
@okił, calkowicie się z Tobą zgadzam. Dla niektórych osób warunki będą zadowalające, a dla innych niekoniecznie. Dlatego warto...

@Patrycja to nie jest forum, na którym należałoby się dzielić informacjami o wynagrodzeniach, umowach, awansach i premiach. Tego wszystkiego można się dowiedzieć na rozmowach kwalifikacyjnych, na podstawie tych informacji można podjąć decyzje o zatrudnieniu lub też nie skorzystać z oferty, bo jeżeli komuś warunki nie pasują to wiadomo, że nic na siłę.

Adi

Odnośnie tych zarobków, pracowałem w tej firmie dwa lata i teraz uważam te dwa lata za całkowicie zmarnowane, poszedłem do innej firmy i na start dostałem o połowę więcej niż w Maracie po dwóch latach, w nowym miejscu całkiem inna kultura pracy, nie trzeba się użerać z tymi beznadziejnymi figurantami bez kompetencji którzy rządzą na hali.... no ale kto nie szuka nowych możliwości ten traci.

Jazz
@hyny 31.08.2017, 07:20
Super Adi, widzisz zdobyłeś w Maracie kompetencje, które pozwoliły Ci znaleźć lepiej płatną pracę. Same plusy! doświadczenie be...

Może i doświadczenie bezcenne, ale jak napisał - w Maracie niedocenione (odpowiednim wynagrodzeniem).

okił
@Jazz 31.08.2017, 16:28
Może i doświadczenie bezcenne, ale jak napisał - w Maracie niedocenione (odpowiednim wynagrodzeniem).

Jak już napisano gdzieś wyżej kwestia warunków i wynagrodzenia to pojęcie względne, przez każdego rozumiane inaczej. Dla jednych zawsze będzie za mało bez względu na poziom wynagrodzenia.

kik

Najlepiej samemu spróbować i ocenić jak się pracuje w Maracie i jak się zarabia. Najwyżej po okresie próbnym nie przedłużycie umowy, jeżeli jest aż tak źle jak piszą. Nie wierzcie w każde słowo napisane w internecie, wiele z tych negatywnych komentarzy jest nieprawdziwych.

budek

W firmie zarabia się podobnie jak u konkurencji.

Jazz
@budek 28.08.2017, 07:03
W firmie zarabia się podobnie jak u konkurencji.

Podobnie czyli mało. Tak jak @Jareczko napisał, Rybnik pod względem płac jest beznadziejny. Z drugiej strony ludzie są sami sobie winni skoro nie chce im się pojechać te dodatkowe 10-20 km do lepiej płatnej pracy w innym mieście.

kris
@Jazz 28.08.2017, 20:03
Podobnie czyli mało. Tak jak @Jareczko napisał, Rybnik pod względem płac jest beznadziejny. Z drugiej strony ludzie są sami s...

@Jazz płacą Ci za werbowanie pracowników do innych firm? Mało to pojęcie względne, dla każdego znaczy coś innego. podobnie jak w konkurencji czyli normalnie, nie wydaje mi się, że mało, wręcz odwrotnie.

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

@sqiro czyli według Ciebie, miesięczne wynagrodzenie ślusarza w Marat to jest 1500 zł? Czy ktoś może odnieść się do tej kwestii? Firmy coraz cześciej stosują indywidualne warubki zatrudnienia - zależne np. od doświadczenia. Czy tutaj jest podobnie?

jareczko

czy ślusarz może liczyć na 3000zł na początek?

Sqiro
@jareczko 17.08.2017, 09:30
czy ślusarz może liczyć na 3000zł na początek?

Za dwa miesiace

jareczko
@Sqiro 21.08.2017, 11:32
Za dwa miesiace

czyli jak myślałem. cały Rybnik powoli zamienia sie w take januszowo gdzie tylko potrzebuja tanich pracowników. Lepiej już w Gliwicach szukać tam już płace rosną.

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

To, to forum @krzyś, firma Marat rekrutuje teraz na to stanowisko i jeszcze parę innych. Odnośnie stawek to zapewne poznasz je dopiero na rozmowie rekrutacyjnej. Teraz warto zapytać o inne warunki, np. umowę, czas pracy czy socjal. Ktoś wie coś na ten temat?

Patrycja
użytkownik zarejestrowany

Stawki dyrektora @OstryLiść to nie główny temat tego forum, najbardziej liczą się informacje dotyczące warunków pracy na innych stanowiskach, np. na stanowisku handlowca, którego teraz poszukują.

Kszyś
@Patrycja 23.07.2017, 18:47
Stawki dyrektora @OstryLiść to nie główny temat tego forum, najbardziej liczą się informacje dotyczące warunków pracy na innych...

Firma poszukuje Dyrektora Handlowego na Elektromontaż, czy mogę zapytać o stawki? Czy to nie to forum?

OstryLiść

W internetch piszo, że w Rybniku w zeszłym roku 87 osób uzyskało dochód ponad 1 mln zł. Jak myślicie, nasz szefo też jest na liście, czy musimy pracować jeszcze ciężej, dłużej i za mniejsze pieniądze żeby w tym roku się dostał?

Riko

Ile zarabia handlowiec w tej firmie ile jest średnio do podstawy

loom
@Riko 24.06.2017, 17:57
Ile zarabia handlowiec w tej firmie ile jest średnio do podstawy

Przyłączam się do prośby, można podać w widełkach.

Od Dawna Były

Witajcie moi mili! Co tam słychać w Maracie w tych trudnych czasach kapitalizmu? Wiem, że inne firmy - Hydro.tech, Fam.ur, Kop.ex mają spore problemy związanych z małą ilością zamówień. Jak u was? Mam nadzieję, że sobie radzicie? Czy Franciszek W. odszedł na zasłużoną (od dawna) emeryturę? Co tam u Andrzeja z działu zakupów, planowania produkcji czy jak to się teraz nazywa?

kris

@LudPracującyMiastIWsi może negatywne opinie są pisane po godzinach pracy, bo ten kto pisze pracuje nadal w firmie, wiesz jak jest dobry informatyk cię namierzy (:-)) ale w sumie byłoby to przykre w swoje gniazdo s..ć.

LudPracującyMiastIWsi

Przeglądam to forum i zastanawia mnie dlaczego negatywne opinie są pisane po godzinach pracy a pozytywne w czasie gdy powinno się pracować? No chyba że ktoś ma w obowiązkach wpisane: "kreowanie pozytywnego wizerunku firmy w mediach elektronicznych". (Teraz czekam na pierwszy pozytywny komentarz napisany w weekend lub po 15tej) ;D

flick

jestem tu od niedawna i pracuje mi się dobrze, kierownik działu wsparcia jest ok. Robi się swoje, godziny pracy są fajne, bo elastyczne i nie ma kłopotu jak zaistnieje potrzeba aby wyjść wcześniej lub przyjść później. Uważam, że pod tym względem nie ma na co narzekać. Pracodawca jest pod wieloma względami elastyczny i niezbyt restrykcyjny. Wynagrodzenie jest na czas i w ustalonej wysokości. Niewiem o co chodzi z tym, że coś nie gra, wg mnie większość rzeczy jest do przyjęcia.

pracownik

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pracuje się w porządku, warunki pracy są ok, wynagrodzenie jest na dobrym poziomie. Atmosfera w dziale jest bardzo dobra.

Oszukany

Jest gorzej

S.T.
@Oszukany 23.05.2017, 18:55
Jest gorzej

Możesz napisać coś więcej? Hajs się nie zgadzał czy obowiązki wykraczały poza stanowisko pracy?

suicidal tendencies

Hej! Może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku: Specjalista do Działu Wsparcia Sprzedaży? Jakich zarobków można się spodziewać? Jakie są premie od sprzedaży? Jak stabilne są stabilne warunki zatrudnienia?

suicidal tendencies
@suicidal tendencies 10.04.2017, 19:24
Hej! Może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku: Specjalista do Działu Wsparcia Sprzedaży? Jakich zarobków można się spo...

Ktoś? Coś? Serio jest tak strasznie jak piszą wcześniej? To dlatego nikt nie odpowiada?

Kerowca

Pytanie do kierowców z Maratu. W ogłoszeniu wymogi są dość wysokie i lekko można nimi obdzielić 3 etaty. Może ktoś napisać jak wygląda praca, płaca i jaki jest stan samochodów?

kierowca
@Kerowca 13.03.2017, 12:39
Pytanie do kierowców z Maratu. W ogłoszeniu wymogi są dość wysokie i lekko można nimi obdzielić 3 etaty. Może ktoś napisać jak...

wymogami nie obdziela się kilku osób, można ewentualnie zakresem obowiązków, poza tym nie wiem czy są wygórowane, wg mnie normalne.

3 tyś podstawy + premie za wykon -samoorganizacja

Bardzo uprzejme jest biuro przy zalatwianiu obiegówki -moje osobiste odczucie. Firma piramida finansowa w ukrywaniu kosztów przed skarbowka ,a pracownik jest traktowany instrumentalnie do brudnej roboty .

dicky

ja pracuję w tej firmie od jakiegoś czasu i nie narzekam, jest ok

Pracownik

Niedziela wieczór, jak myślę o tym że jutro znowu idę do pracy w tym miejscu pelnym nienawistnych ludzi patrzących na siebie spod wilka to zaczynam dostawać torsji żolądka.

ghgh
@Helpdesk 21.02.2017, 22:32
@Pracownik Wypisz się z tej firmy czym prędzej. Zanim będziesz miał do końca zrytą psychę. Praca w normalnej firmie, nawet za...

dobrze, że większość kandydatów nie sugeruje się tego typu stronami i opiniami.

wojownik
@Helpdesk 21.02.2017, 22:32
@Pracownik Wypisz się z tej firmy czym prędzej. Zanim będziesz miał do końca zrytą psychę. Praca w normalnej firmie, nawet za...

warto pracować dla siebie, dla rozwoju, dla pieniędzy, dla satysfakcji, jeżeli praca nie daje minimum radości to kiepsko a jeżeli coś robimy wyłącznie aby Właściciel to dostrzegł to już zupełnie beznadziejnie. Owszem fajnie jest kiedy przełożeni zauważają sukcesy ale nie oszukujmy się ile jest takich firm, z reguły zauważa się potknięcia niestety ale te właśnie budują i otwierają na zmiany, nowe pomysły. Także czy w tej firmie czy w innej jeżeli ktoś jest pracowity to taki zostanie a jeżeli nie to będzie brał te pieniądze o których w innym wpisie/

ixińska

Właściciel i zarząd promują się na korporację (openspejsy, akwaria, formalizacja, integracja, etc...). Ludzie pracują ciężko (zwłaszcza ci w openspejsach) przy czym nie czarujmy się nie mogą liczyć na zbyt wiele jeżeli nie są na odpowiednio wysokim stanowisku. W firmie panuje niezgoda na szczytach, każdy robi na swój rachunek i patrzy jak się przypodobać właścicielowi, który z całym szacunkiem chciałby wydajności i płac jak w Bangladeszu przy produkcji jeansów i nie patrzy na ludzi. No i nie zapominajmy o strachu, który potęgują piątki (ciekawe czyja dziś kolej, kogo zwolnią).

echo23
@ixińska 05.02.2017, 16:35
Właściciel i zarząd promują się na korporację (openspejsy, akwaria, formalizacja, integracja, etc...). Ludzie pracują ciężko (z...

@ixińska jaka wyszła ci średnia zwolnień na miesiąc? Bo mi 2-3 ale nie wiem co dzieje się we wszystkich działach.

Edek

A co powiecie na wyniki ankiety, jakieś ciekawe spostrzeżenia?

Alkenfo

Filemon jaka premia? W tej firmie takie słowo już dawno nie istnieje :-)

mufel

Gowork @Filemon a cóż w tym złego, że zatrudnia się pracowników o takich samych kwalifikacjach za mniejsze wynagrodzenie. Nie znam pracodawców, którzy spośród kilku kandydatów wybierają tego, który chce najwięcej. Kandydaci, którzy są zainteresowani pracą w Maracie niech składają swoje CV i nie czytają tych głupot, które wypisują osoby hejtujące firmę Marat. Praca i płaca jak w innych firmach, w zależności od stanowiska jedna płaca większa, druga mniejsza i nic w tym nadzwyczajnego.

diki
@nb 13.10.2016, 23:31
widocznie mąją powody by "hejtować" marat, lepiej nad tym się zastanów prezesie zamiast zniechęcać ludzi do czytania...

@nb Zachęcam ludzi do czytania opinii o firmie Marat ale nie sugerowanie się wszystkim tym co się tu pisze. Wyraziłem już swój pogląd na temat tego portalu i uważam, że wpisy dokonują osoby pracujące wiecznie niezadowolone (może tylko z pracy) lub już niepracujące ale, które nie pracowały krótko i teraz aby poprawić swoje samopoczucie tu dokonują swoich osądów. Szkoda, że jak zajmowali stanowiska pracy i pieniądze wpływały na ich konta to było ok. Ciągle zachęcamy do składania swojego CV, mamy do tego prawo, myślę, że inteligentne osoby biorą przez palce "hejty" i będą chcieli zobaczyć jak jest faktycznie a nie rezygnować na podstawie niesprawdzonej opinii. Nie zgadzamy się na szarganie opinii naszej firmy, nigdzie nie jest idealnie ale bez przesady tu się normalnie pracuje i zarabia. Prezesa przepraszam za osądy w jego kierunku ale przecież Ci którzy dokonują wpisów wiedzą wszystko najlepiej, więc wiedzą, że to Pan (na to już nie ma wpływu).

Filemon
@mufel 11.10.2016, 08:56
Gowork @Filemon a cóż w tym złego, że zatrudnia się pracowników o takich samych kwalifikacjach za mniejsze wynagrodzenie. Ni...

Hola, hola! Jaki hejt? Dobra rada dla poszukującego pracy, w dodatku potwierdzona pisemnie, na tym forum, przez zarząd, podobnie jak ta o istnieniu limitów do wykonania by otrzymać premię.

Agent

Byłem , zobaczyłem i zwątpiłem . Pracownikom, którzy tam pracują życzę dużo zdrowia (psychicznego) to napewno się przyda . Zarządowi nie życzę dobrego samopoczucia bo z tego co słyszałem ich samopoczucie jest ciąglę na nieuzasadnionym wysokim poziomie .

Clever

Tak beznadziejnego i niesprawiedliwego systemu wynagradzania to chyba nie ma nigdzie

Nckolas
@Clever 05.10.2016, 15:34
Tak beznadziejnego i niesprawiedliwego systemu wynagradzania to chyba nie ma nigdzie

Wiesz jak to mówią: jak pracownicy nie wyrabiają norm to za słabo pracują i premia się nie należy. Jak pracownicy wyrabiają normę to... norma jest ustawiona za nisko.

Bedd
@Nckolas 08.10.2016, 20:12
Wiesz jak to mówią: jak pracownicy nie wyrabiają norm to za słabo pracują i premia się nie należy. Jak pracownicy wyrabiają nor...

Wynagrodzenia są wypłacane takie na jakie obie strony umawiają się na rozmowach kwalifikacyjnych i mieszczą się w widełkach zgodnie z wdrożonym systemem wynagradzania i premiowania.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

HR

@lad Skoro ma Pan mieć rozmowę kwalifikacyjną to się Pan wszystkiego dowie na rozmowie.

bobrek

@lad, jeżeli jesteś już umówiony na rozmowę to na miejscu takie informacje zostaną Ci na pewno przekazane.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Służem pomocem

Obecnie Marat szuka pracowników tylko na 15 stanowisk: Specjalista do działu ofert i przygotowania produkcji Specjalista ds. urządzeń dźwigowych Specjalista ds. sprzedaży produktów technicznych i rozwiązań dla przemysłu Konsultant ds. materiałów inżynierskich Starsza księgowa/Starszy Księgowy Specjalista ds. rozrachunków Szef działu projektowania i wykonawstwa układów centralnego smarowania Spawacz-monter Operator wytaczarki Operator tokarki/frezer tokarz (w tym obsługa tokarek karuzelowych) frezer (w tym obsługa frezarek obwiedniowych) wytaczarz operator obrabiarek CNC ślusarz – spawacz CV trzeba wysłać na: praca(at)grupamarat(kropka)pl Jakby co to zaglądaj na stronę maratu do ogłoszeń o pracę bo rotacja jest duża i za 3 może 6 miesięcy jakieś stanowisko znowu się zwolni.

Buka

Firma jak firma . Polish family business. Można popełniać błedy ale trzeba umieć je naprawiać . Widziałem taki slogan "Naszą siłą są ludzie" Może warto powiesić na wejściu , żeby nikt nie zapominał co stanowi fundament każdego przedsiębiorsta . Rynek pracy jest otwarty więc nie wiem czemu ludzie wylewają swoje żale w internecie . Każdy ma swój sposób na prowadzenie biznesu a ty jak się z tym nie zgadzasz to otwierasz swój biznes lub np. żyjesz z 500 + . Każda praca potrafi dac satysfakcję nawet ta w Maracie . Jeżeli ktoś nie ma pracy i zastanawia się czy podjąć zatrudnienie niech próbuje swoich sił ...

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

ALTernator

Ta opinia to na pewno o Maracie? Ogrodzenia? Od kiedy?

Slash

To co tam sie ostatnio wyprawia to jakaś masakra jest A najlepsze to to ze nie ma zadnej reakcji Jakby nic zlego sie nie dzialo

Zostaw opinię o Marat - Rybnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marat