MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

FabrykaTrakcjiTrolejbusów

04.02.2026 18:31

No elegancko wszystko jak to u pracodawcy roku. Produkcja na zmianę wzrosła o ok 45% a w nagrodę za włożony wysiłek i dobre wyniki ucięto 1% premii bez żadnej informacji i przed zakończeniem negocjacji o podwyżkach. Nasz Pan taki dobry! Mógł więcej zabrać a nie zabrał!
    Malarz

05.02.2026 09:34

To jest kpina… Wiadomo na czym stoją negocjacje? Kiedy ich koniec?
    Klod

05.02.2026 14:57

Zgadza się, koszty w dół, bo zlikwidowano trzecią, nocną (kosztowną) zmianę a ilość aut praktycznie taka sama, więc jeszcze większa górka finansowa na plu dla koncernu.

17.01.2026 15:03

01.02.2026 19:04

Juz od marca jest przepisana 1 zmiana. Szykować sie na zwolnienia
    Pedro

03.02.2026 10:18

I też 2 soboty w marcu, więc trudno wyrokować. Chyba, że chcą wykorzystać maksymalnie na pożegnanie niektórych 😉

MAN Trucks Sp. z o.o.

26.01.2024 10:34

W tym roku już po raz czwarty znaleźliśmy się na Liście najlepszym pracodawców i zdobyliśmy prestiżowy tytuł Top Employer 2024. Przyznany dla MAN Trucks Niepołomice certyfikat świadczy o naszym zaangażowaniu w tworzenie lepszego środowiska pracy, wdrażaniu wysokich standardów zarządzania zasobami ludzkimi i bazujemy na najlepszych praktykach HR.

„To nie przypadek, że otrzymujemy to prestiżowe wyróżnienie. Wprowadzamy nowoczesne rozwiązania, pielęgnujemy otwartą kulturę organizacyjną, ale przede wszystkim konsekwentnie i niezależnie od okoliczności dbamy o pracowników. Odbieram tę nagrodę jako podziękowanie dla całego zespołu HR oraz kadry kierowniczej razem współtworzących dobre i przyjazne środowisko pracy dla ponad 4 tys. pracowników” – Bogdan Lis, Członek Zarządu MAN Trucks

Globalnie certyfikowano i nagrodzono w 2024 roku ponad 2 300 najlepszych pracodawców z 121 krajów na pięciu kontynentach. Organizacje biorące udział w programie, zostają poddane walidacji, certyfikacji i uznawane są jako pracodawca z wyboru.

Cieszymy się, że po raz kolejny mogliśmy dołączyć do tak szacownego grona firm, wyróżniających się wysoką kulturą organizacyjną.
    News image
    Lkw

22.01.2026 08:45

Zamówienia i pojazdy odblokowane z poprzedniego roku się kończą, w lutym już widać spadki a w marcu mają być przestoje KVP i sporo ludzi do zwolnienia z Lkw i H6 a dział napraw czekają dwie zmiany. Brak zamówień
    #Montazysta
    Razz

01.02.2026 17:14

Taaa miliardy miliardów, potega gospodarcza i wogole. Lepiej to brzmi niz tania siła robocza na agencyjnych unowach. Szykuj sie na zwolnienia bo jak nie będzie zamowien to nikt tu sie nie bedzie cackał
    Zainteresowany

01.02.2026 00:47

Witam, mam pytanie do zatrudnionych osób chciałbym się dowiedzieć na jakie zarobki na tą chwilę można liczyć wraz z dodatkami premiami itp miesięcznie interesuje mnie średnia wypłata miesięczna. Ponieważ w internecie brak informacji

25.01.2026 19:37

Jak spadek produkcji jak na marzec jestvdalej 210 aut

29.01.2026 19:17

Widzę kolega chyba nowy. 3 zmiany tez miały byc do marca. Wyszło jak zawsze :)
    Jj

28.01.2026 19:43

Co z podwyżkami, niech się zarząd nie wygłupia i ludzia da zarobić za ciężką pracę, 600 brutto to minimum, wymagają od nas coraz więcej, szybciej, a wyłożyć śmieszne pieniędze to już szkoda

29.01.2026 09:09

600 brutto to słabo sie cenisz 600 netto powinno byc
    P

23.01.2026 01:30

To jest firma bez żadnych perspektyw na dłuższą współpracę zwalniają ludzi myślą że dadzą marną odprawę i to wszystko załatwi sprawę, nie patrząc na to jaką ma się umowę i zwalniają ludzi którzy chcą pracować a takich co są konfliktowi to przenoszą z działu na dział albo z zmiany na zmianę ale zwolnić nie zwolnią

21.01.2026 10:25

Warunki pracy przy linii nr 1 po modernizacji – pytanie o spaliny Jak zapewne wiecie, powstała dobudówka, do której wjeżdżają pojazdy MAFI z naczepami. Niestety, w obecnych warunkach zimowych, krótki czas otwarcia bramy (ze względu na niską temperaturę na zewnątrz) uniemożliwia skuteczne odprowadzenie spalin, które dostają się do hali. Prosimy o informację: 1. Czy odczuwacie uciążliwość (zapach, dy😒 spalin w swojej strefie pracy? 2. Czy doświadczacie niepożądanych skutków, takich jak bóle głowy, problemy z koncentracją lub inne dolegliwości, które mogą być z tym związane? 3. Macie może pomysły na krótkoterminowe działania, które mogłyby poprawić sytuację w obecnych warunkach zimowych? Doceniamy, że to rozwiązanie może mieć pozytywne strony w okresie letnim, jednak obecnie priorytetem jest zapewnienie komfortowych i bezpiecznych warunków pracy.

22.01.2026 07:46

Kierowca mafi od przyszłego tygodnia bedzie zostawiał bramę otwarta aby spaliny miały gdzie uciekac. Proszę sie zgłosić po ciuchy zimowe.

20.01.2026 20:52

Tpm to kazda zmiana powinna robic na koniec zmiany a nie na poczatku jak linia zaczyna jechac to cza tpm robic a potem nie idzie.sie odrobic bo auta juz odjezdzaja zanim te tmp zrobisz
    Maniorz

16.01.2026 16:49

Dziś kierownik nam mówił Że duże prawdopodobnie W przyszłym tygodniu zrobimy 95-90 samochodów. Czy ktoś coś wie?

15.01.2026 11:15

Czy pracownik zatrudniony na umowę o pracę ma możliwość wzięcia pożyczki w pracy? Jeśli tak to na jakich warunkach?
    Może czas na zmiany

15.01.2026 05:48

Powinniśmy się w końcu zgrać wszyscy I zrobić strajk o lepsze warunki podwyżki i pracy. Bo przy tym tempie to nie pociągniemy długo. Związku powinny w końcu to wziąć za robotę od tego chyba są.
    kandydat

12.01.2026 14:21

W jakich godzinach pracuje biuro?

12.01.2026 12:03

Współczuję tym chłopakom, którzy robią na polu całe 8 godzin przy tych temperaturach. Bez żadnych dodatków....
    Mirek

09.01.2026 20:50

Jak wygląda sprawa z parkingiem dla pracowników, bo słyszałem że podobno ciężko zaparkować?
    manowiec

11.01.2026 22:44

dobrze słyszałeś, nie dość, że cieżko zaparkować to jeszcze ciężko wyjechać z parkingu, bo jest jeden wyjazd. Zarząd Ci powie, że nie ma obowiązku zapewniać miejsc parkingowych.

11.01.2026 18:26

Na 2 lini jest kierownik dość stanowczy bo nie patyczkuje. Na żółtego były skargi od pracownikow przyszły 2 zmiany i żółty jest pomarańczowy. Były żółty żeby nikt nie widział to bluzę zapina pod szyję. HAHAHA
    KPR 620

07.01.2026 00:51

Praca super jest czas na pracę w polu i handel ma Kazimierzy abo rybitwy Szkoda że odwołali nocki bo po nocy można było w polu nadrobić a teraz ratuje L4 i jest tesz ok ogólnie praca w man ok tylko gnaty bolą
    #Fizyk

30.12.2025 12:49

Judasz

06.01.2026 13:40

W wakacje to startuje generalny łącznie z magazynem.dowiecie się które pół dnia dłuższe..

06.01.2026 23:00

Yhy jasne napewno smiech na sali. Firma to co poniektórym życie uratowała
    Kabiny

30.12.2025 04:07

Strajk na hali kabin jest już przygotowany pracownicy zejdą z lini produkcyjnej na kilka tygodni
    #Montazysta
    Stefan

02.01.2026 13:52

Tyle razy słyszałem o strajku, jakoś żadnego nie było i nie będzie dlatego że w Polakach nie ma jedności (*nie dotyczy górników) i zawsze znajdzie się jakiś prymityw który się wyłomie z grupy bo się będzie bał... Jeszcze jedno, jest takie stare ale jare powodzianie - krowa która dużo muczy mało mleka daje. Moim zdaniem rozpisywanie o strajku to typowa prowokacja tu na go wiek i nie będzie miała żadnej kontynuacji gdyż was na to nie stać (nie, że podpuszczam)
    Rewolucja

12.12.2025 14:26

Kiedy w końcu(usunięte przez administratora) dostaniemy nowego Kier. Ta osoba nie powinna być na tym stanowisku, ciągnie nasz dział w dół. Może w końcu po nowym roku (usunięte przez administratora) coś z tym zrobi a nie swojego pupilka ukrywać. Dlaczego (usunięte przez administratora)cały dział ustawia pod jednego (usunięte przez administratora) któremu obiecał że będzie na tej zmianie co chce bo już sobie grafik prywatny z żoną zrobił.Wszystko dla bliskich kolegów zrobi kosztem nas. Gdzie szacunek i uczciwość którym man tak się chwali.
    XxxxxxxX

13.12.2025 15:02

To jest hit żeby ustawiać wszystkich ludzi pod jednego żółtego bo sobie ustalił tak w domu z żoną że będzie na zmianie A … niezłe żarty .. brak szacunku do pracowników którzy teraz się muszą dostosowywać do nowej sytuacji . Oby jak najszybciej nastąpiła zmiana na tym stanowisku bo może być tylko gorzej

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

Zespół pracowników montażu

03.12.2025 18:58

Szanowni Koledzy i Koleżanki, Zwracamy się do Was z istotną kwestią dotyczącą tegorocznych podwyżek. W obliczu nadchodzących zmian uważamy, że standardowe podwyżki mogą nie być adekwatne do sytuacji, z którą się mierzymy. Głównym czynnikiem niepewności jest przyszłość premii koncernowej, która dotychczas średnio podnosiła nasze miesięczne wynagrodzenie o około 500 zł netto. Brak jasności w tej sprawie stanowi realny problem dla naszego budżetu domowego. Jednak nie tylko to skłania nas do wniosku, że zasługujemy na wyższe wynagrodzenie. Nadchodzące zwiększenie produkcji do 105 aut na zmianę wiąże się z konkretnymi konsekwencjami, które poniesiemy my – pracownicy: 1. Koszt zdrowotny: Wzmożone tempo pracy w systemie ciągłym, pod presją czasu, prowadzi do przeciążeń, urazów i kontuzji. Historia naszej produkcji to tego najlepszy dowód. 2. Koszt psychiczny i życie osobiste: Praca pod ciągłą presją, odpowiedzialność za szeroką paletę produktów (co wiąże się z ryzykiem błędu i stresem) oraz przewidywane obowiązkowe weekendy odbiją się na naszej psychice i kontaktach z rodziną. 3. Atmosfera pracy: Wzmożone wymagania i presja generują konflikty na linii, pogarszając atmosferę i tworząc napięte sytuacje. 4. Brak stabilizacji: Ciągłe zmiany – raz redukcje, raz przyjęcia – wymuszają na nas nieustanne dostosowywanie się, bez poczucia bezpieczeństwa i stabilizacji. Specyfika pracy w MAN Truck & Bus, którą znamy z własnego doświadczenia i opowieści, jest wyjątkowo wymagająca. Ciężko jest ją porównać do warunków panujących w innych zakładach. Dlatego, biorąc pod uwagę: · niepewność co do premii koncernowej, · realny, nadchodzący wzrost obciążenia i odpowiedzialności, · wyjątkowo wymagające warunki pracy, które wpływają na nasze zdrowie fizyczne i psychiczne oraz życie prywatne, uważamy, że należy nam się odpowiednio wyższe wynagrodzenie podstawowe, które zrekompensuje te wszystkie czynniki i zapewni godziwą zapłatę za nasz wysiłek i zaangażowanie. Liczymy, że nasz głos zostanie poważnie rozważony podczas ustalania tegorocznych decyzji płacowych. Pozdrawiamy, Załoga Produkcji
    lolo

11.12.2025 14:55

zawsze mozesz zmienic prace jesli nie radzisz sobie ze stresem i zdrowotnie ;)
    Xxx

02.12.2025 13:49

Pracodawca roku !!! Ludzie przed samymi świętami dowiedzą się że została bez pracy
    Maaaan

10.12.2025 16:23

Mnie dzisiaj właśnie poinformowano że umowa nie zostanie przedłużona 🙁 pracowałam od Marca .. świetny prezent świąteczny
    Piotr ML1

06.12.2025 08:03

Po takich propozycjach powinniśmy odejść od stołu i zacząć przygotowywać się do strajku. Jestem ciekaw co zaproponowali w Monachium. Bo zapewne nie są to takie małe liczmy jak u nas.
    Abadon

02.12.2025 07:38

Cześć Chciałem odnieść się do wpisów niektórych pracowników pokroju Maniorza. Piszecie posty nie mając pojęcia o prawie pracy ,o statucie związków zawodowych i wreszcie chociaż o podstawowej wiedzy o ekonomii. Żądanie wzrostu płac o jakieś kwoty z sufitu przy inflacji sięgającej niecałe 3% jest delikatnie mówiąc marzeniem szalonego naukowca. Przed następnymi postami proponuję się troszkę poedukować. Oczywiście każdy ma prawo do własnej opinii, tylko każdy jest odważny anonimowo jeżeli przychodzi do rozmowy z przełożonym to większość spuszcza głowę i milczy.
    #PracownikProdukcji
    Aidzpan

04.12.2025 15:31

Idz ze z tego forum bo już się tego czytać nie da co piszesz. Wszyscy ci piszą a ten dalej swoje. Czy ci się podoba czy nie wszyscy wiedzą ile wart jest ta firma...
    Abadon

05.12.2025 09:02

Masz rację szkoda mojego czasu. Możecie wylewać tu swoje żale które nikogo nie interesują.

03.12.2025 22:52

Witam, Macie może wiedzę co z dniami bez produkcji teraz przed świętami? Co z osobami które nie mają już urlopu ? Będzie to postój bezpłatny czy jednak jakieś postojowe będzie wypłacane tak jak w tamtym roku ?
    Mireczek

03.12.2025 06:05

Panie i panowie od nowego roku zmiany planów produkcyjnych i ograniczenie produkcji. Wieżę że damy radę tylko czy "reaktor wytrzyma' ?
    #PracownikProdukcji
    Prokurator

02.12.2025 17:31

Mamy to, dwie zmiany od stycznia i znowu fala zwolnień się szykuje.. zastanawia mnie tylko dlaczego ciągle widzę wycieczki nowych pracowników? Co tu się dzieje? 🤣
    Man

01.12.2025 10:24

No i dwie zmiany, a tak zaprzeczali że nie będzie 😂
    Kassi

02.12.2025 06:28

No nic do posredniaka było mówione tysiąc razy co to za firma i jak postępują
    Xxx

02.12.2025 10:59

Faktycznie top firma pracodawca roku ludzie przed świętami dowiedzą się że zostają bez pracy
    Podwyzki

20.11.2025 16:32

Powinniśmy brać przykład z VALEO Pracodawca nie zgadza się na propozycję i robią strajk. My też powinniśmy go zrobić jeżeli nie dadzą nam godnej podwyżki.
    Maniorz

28.11.2025 08:35

No i związki zaszalały z propozycją , znowu pokazały gdzie nas mają. Naprawdę trzeba ich zmienić bo to się w głowie nie mieści. Mają być dla nas i za nami a tu jest odwrotnie.
    the bil

01.12.2025 21:30

Jojcysz jak stara baba na targu. Nie wiem ile lat pracujesz, ale za poprzedniego przewodniczącego S firma dawała podwyżkę w wysokości 100 zł z umową podpisaną na dwa lata. Myślisz że(usunięte przez administratora) nawali po tysiąc złotych co rok? Jak juz tak chcesz zmieniać to sie ujawnij i startuj na przewodniczącego związku.
    Sumienny

28.11.2025 11:31

chciałabym podzielić się z Wami refleksją, która pewnie niejednemu z nas kołatała po głowie. Często narzekamy, że w naszej firmie jest źle, że pracodawca nas nie szanuje i wykorzystuje na każdym kroku. Ale czy kiedykolwiek zatrzymaliśmy się, by pomyśleć, jaka jest w tym nasza, pracowników, rola? Przyznajmy się przed sobą: nie trzymamy się kupy. Działamy osobno, a nasze nieporozumienia i brak współpracy są wyraźnie widoczne. Pracodawca to dostrzega i, niestety, czasem to wykorzystuje. Gdy jesteśmy podzieleni, stajemy się słabi. Problem nie leży tylko po jednej stronie. My też przestaliśmy się szanować.Nie słuchamy siebie nawzajem, nie wspieramy się w trudnych momentach, a brak jedności odbija się na nas wszystkich. To właśnie przez nasze podwórkowe wojny i ciche przyzwolenie na chaos cierpią nasze stanowiska, atmosfera i ostatecznie – nasza praca. Ma to także bardzo konkretny, finansowy wymiar. W obecnej sytuacji, gdy jesteśmy podzieleni, nie mamy żadnej siły przetargowej. Jak mamy realnie negocjować o sprawiedliwe wynagrodzenia, a szczególnie o problem zaburzonej wynagrodzenia za nadgodziny, jeśli nie działamy jak zjednoczony front? Pracodawca nie ma powodu, żeby słuchać rozproszonych głosów. Tylko razem możemy skutecznie domagać się uczciwej wypłaty za naszą pracę. Dość! Zadbajmy wspólnie o nasze stanowisko!
    Nicko

28.11.2025 04:52

Dzień dobry. Jestem pracownikiem lini. Zastanawia mnie myśl czy aby nie jesteśmy marionetkami w tej grze. Ja osobiście odczuwam że nasi kierownicy zrobili chyba sobie zakłady który dział będzie bardziej obciążony. Widać ewidentnie który dział w tym nie uczestniczy. Teraz zaczęły się rozmowy o podwyżkach z mojej strony wolał bym spokojnie pracować jak człowiek,a nie gonić jak królik do przodu i tylu, niż dostać podwyżkę. I co jeszcze zaczęli oszczędzać na ogrzewaniu, na hali jest zimno nie jak dotychczas. Ludzie opamiętajcie się nie tylko wynik i kasa.
    #InzynierProcesu
    Piękna

26.11.2025 20:08

Czy beda w tym roku paczki na świeta,?
    Zatrudniony

26.11.2025 17:01

Zaczalem pracę od listopada i mam umowę do grudnia, widząc po tych opiniach zastanawiam się czy przedłuża mi umowe. Lepiej zacząć szukać coś innego już czy poczekać co zrobia?
    Myślęnadpraca

25.11.2025 23:07

Witam, zastanawiam się czy nie podjąć pracy w tym zakładzie. Jestem studentem pierwszego roku, chciałbym się dowiedzieć czy warto iść do tej pracy. I czy idzie się dogadać z kierownikiem odnośnie zamian.

26.11.2025 06:16

Wszystko zależy gdzie aplikujesz jak produkcja to nie idz bo to co płacą teraz to też gdzieś znajdziesz albo za trochę mniej a tu nawet umowy są tygodniowe przez agencję bo nawet taki przez Man już nie jest pewny czy będzie miał pracę nie polecam ci
    Zakaz

25.11.2025 23:22

Dlaczego pracownicy palą epapierosy po toaletach.Zimno na zewnątrz to jakoś sobie muszą radzić i gdzie BHP w tym momencie.

23.11.2025 21:29

Czy jest możliwość zmiany działu, z produkcji na chamownię? Czy jest sens wogóle pytać kierownika.

25.11.2025 06:18

Jak już coś to hamownie a sens jest pod warunkiem że masz poparcie. Fakt trochę mają lepiej niż na tej linii i dobrze by było żebyś miał kat. C
    2 zmiany

19.11.2025 11:52

A zamówień coraz mniej, Szykujmy się na dwie zmiany po nowym roku.
    Razz

23.11.2025 12:24

Otóż to uratują 3 zmiany zabierając innym pracę. Jest już o tym sporo artykułów.
    Wentyl

24.11.2025 07:44

Ta jasne zaraz będziesz miał artykuł jak poszło do pośredniaka 500 osób

23.11.2025 18:36

O co chodzi z zamknięciem palarni czy faktycznie zamkną i dlaczego
    #PracownikFizyczny
    2 zmiany jednak

19.11.2025 14:31

A zamówień coraz mniej, szykujmy się na 2 zmiany po nowym roku. Szkoda że nie spadną jeszcze bardziej żeby zrobili jedną.

21.11.2025 08:28

Ale zanim się to stanie najpierw agencyjnych się pozbędą bo podpisali tygodniowe wypowiedzenie xd i pamiętaj że ktoś tego chata gpt musi pilnować pozdrawiam

21.11.2025 08:28

Tolek

20.11.2025 18:32

Witam i powiem tak jestem kierowcą kory i na placu załadunkowym P11 nowy piękny plac ale BRAK TOALETY i gdzie my mamy się załatwiać podczas załadunku TRAGEDIA nawet audytorzy nie mają dostępu do toalety na tym placu , taka firma to tragedia a kamer nawalone na każdym kroku , inspekcja pracy powinna tym się zająć .

21.11.2025 06:13

Pod tirem jak kurczak a co ty myślałeś że to normalna? Zobacz po opiniach co tu się dzieje

21.11.2025 06:13

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.