MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

Fizyczny

30.04.2026 18:14

Przyznam szczerze że nie rozumiem tego ciągłego wzajemnego szczucia. Pracowałem na kilku działach i wszystko zależy od ludzi, możesz robić biegiem na lini ale ze spoko zespołem, a możesz robić na naprawach pod koordynatorem który zrobi z Ciebie swojego chłopca do bicia. Naprawy to nie zawsze Eldorado, bo i tu potrafi się lac pot po jajach, a linia to nie zawsze kołhoz, bo nie zawsze wyjście na papieroska czy po kawę to odległe marzenie a standard. Pod montaż też nie jest jakimś darem niebios, szczególnie jak wpadnie mocna sekwencja. Nie rozumiem tylko ludzi którzy płaczą że im źle i nic z tym nie robią. Rozumiem że patrząc na innych wydaje się że mają lżej, ale przecież są rekrutacje, są jakieś możliwości na przeniesienie, albo zmianę firmy jeśli jest taka tragiczna. Ale kto pracował w Januszeksie ten Mana akurat szanuje bo w takim zestawieniu to nie mamy źle. A jak będziemy wszyscy tak się kopać po tyłkach i gryźć między działami to góra nigdy nie będzie nas szanowała, bo jak skoro my sami się nie szanujemy. Nasza ilość nic nie zmieni jeśli zawsze będziemy podzieleni i patrzyli tylko drugiemu na ręce.
    Dobrze wiecie kto ;)

25.04.2026 23:35

​Przyznam szczerze, że już kilka razy zastanawiałem się nad odpowiedzią na te wasze wpisy, ale za każdym razem miałem nadzieję, że sprawa po prostu ucichnie a wy zajmiecie się swoją robotą. Skoro jednak temat wraca jak bumerang a Wy macie tzw. "ból d***" to wyjaśnijmy sobie kilka kwestii: fascynujące jest to, że pracownicy linii głównej mają tyle energii na analizowanie naszych przerw, skoro rzekomo padają z nóg i ''nie mają czasu na toaletę''. ​Prawda boli: bieganie wokół ramy to świetne cardio, ale produkcja to technologia, a nie maraton. Podmontaż to mózg tej operacji – my pracujemy w skupieniu, bo jeśli my pomylimy się o milimetr na stole, to wy na linii nie złożycie tego nawet młotkiem. Owszem, błędy się zdarzają – jesteśmy tylko ludźmi. Różnica polega na tym, że gdy my popełnimy błąd, skupiamy się na tym, jak go błyskawicznie naprawić, żeby linia mogła jechać dalej, zamiast tracić czas na złośliwości w internecie i śledzenie, co koledzy robią w wolnej chwili. ​Rozumiem waszą frustrację – świadomość, że jesteście tak uwiązani do taśmy, że kierownicy nawet blokują wam możliwość przejścia na podmontaż, musi być dobijająca. Ale to nie nasza wina, że u nas liczy się precyzja, a u was głównie tempo biegu. Zamiast więc liczyć nam papierosy i wylewać żale na GoWorku, skupcie się na dokręcaniu swoich śrub. Pozdrawiam i życzę bicia kolejnych rekordów życiowych w biegu wokół taktu!
    #PracownikProdukcji
    Maniorz

26.04.2026 19:22

(usunięte przez administratora) Pod montaż powinien zarabiać(usunięte przez administratora) za to co robi. Przez większość zmiany nic nie robicie.(usunięte przez administratora). Skupiacie się by szybko naprawić, co ty wczorajszy jesteś pod montaż jest najłatwiejszy ze wszystkiego co może być.
    Dobrze wiecie kto ;)

28.04.2026 21:11

Maniorz, widać, że rola fabrycznego sędziego na GoWorku bardzo Ci odpowiada, ale Twoje analizy są równie trafne, co Twoje poczucie humoru. To urocze, że mając tyle pracy na lini głównej, wciąż znajdujesz czas, żeby z taką pasją śledzić każdy nasz ruch i przeliczać nasze minuty na złotówki. Zamiast budować swoją teorię o "najłatwiejszej robocie" na podstawie domysłów, zajmij się tym, za co Tobie płacą. Twoja frustracja nic nie zmieni w procesie, a jedynie potwierdza, że łatwiej jest wylewać żale w sieci, niż pogodzić się z tym, że każda stacja ma swoją specyfikę, której najwyraźniej nie ogarniasz. Pilnuj swojego taktu, bo zazdrość to wyjątkowo ciężkie narzędzie pracy. Bez odbioru.
    Moli ml1

19.04.2026 08:32

Mnie ciekawi fakt podmontaży, czemu osoby tam pracujące zarabiają tyle samo co przeciwnicy linii? Podmontaż praca w większości siedząca, pracują na spokojnie co widać po tym że co chwilę latają po 2-3 osoby na papierosa albo stoją w kilka osób gdzieś na swoim GC. Tymczasem pracownicy linii latają jak głupi żeby się wyrobić żeby móc iść chociaż do toalety (niekiedy naprawdę ciężko jest znaleźć czas na to) a nogi od tego latania wokół ram wchodzą już nie powiem gdzie :)
    Mati12

24.04.2026 00:28

Tylko że z mojej obserwacji wynika że pracownicy z linii też chodzą w 2 lub 3 na papierosa a nawet siedzą na stołkach, jeżdżą na rofach, także zobacz co masz pod swoim nosem a później komentuj innych.. Różne są stanowiska na linii jak i na podmontazu, jeden ma zapieprz a drugi troszkę lżejszą pracę...Jak ci nie pasuje to zmień Gc albo zmień pracę a nie płacz po forach...
    Pan szczep.

25.04.2026 21:01

Drogi kolego, patrząc na Twoich kolegów z linii jakoś dają radę sobie iść zapalić ( w kilka osób ) , iść do toalety i to nawet spokojnym krokiem a nie tak jak Ty to piszesz „latają”. Być może to z Tobą jest coś nie tak, że nie potrafisz się odrobić i wyrobić sobie odpowiedniego tempa skoro inni mogą a Ty nie? Więcej energii w sobie :) Zawsze możesz poprosić o zmianę działu jeśli uważasz że masz u siebie za ciężko. Na podmontazu wcale nie jest tak lekko jak to opisujesz ale najlepiej mówić o czymś o czym się nie ma pojęcia. Zajmij się kolego soba i swoim gc albo zmień pracę i skończ wyrzucać swoje gorzkie żale

22.04.2026 14:51

Ciekawy

23.04.2026 19:04

Właśnie kiedy jakaś informacja? W zeszłym roku już o tym było wiadomo
    Kulawy Jarek

21.04.2026 13:30

Witam sytuacja z dnia 20.04.2026 pokazała w jak dużym cyrku muszę pracować zmiana decyzji w ciągu 12minut. Czy firma złoży wyjaśnienia dlaczego i kto podjął takie decyzje. Musiałem zawracać na a4 w kierunku Rzeszowa i jechać pod prąd czy firma wróci mi za ewentualne mandaty ?
    Tefal

22.04.2026 13:32

Proponuję takie rozwiązanie jakie ma być wprowadzone dla strażaków OSP i każdy pracownik MAN powinien mieć zielone sygnały świetlne w aucie. Przez takie rozwiązanie można będzie odrazu odpowiedzieć na wezwanie przełożonego, jak batman w gotham
    bambo

23.04.2026 16:18

Nom, z pewnością przeszedłeś przez zakład, parking i wyjechałeś przez roboty drogowe i korek na autostradę w kierunku Rzeszowa w 12 minut 😆 Pracujesz na stanowisku Senior Konfabulator?

20.04.2026 17:42

Czy ta firma kiedyś potraktuje poważnie swoich pracowników ? Dziś padła oficjalna informacja że pracownicy mogą iść do domu przez awarię po czym dzwonią do pracowników którzy są w drodze do domu i każą wracać bo linia jednak jedzie cyrk i paranoja !!!
    Byly

21.04.2026 23:15

Paranoja jest to, że wszyscy posłusznie wróciliście. Dobrze was wyszkolili.
    Loko

21.04.2026 18:58

Sami sobie jesteście winni. Nawet mi Was nie jest żal. Dalej się zgadzajcie na wszystko i nie strajkujcie. Dobrze że jest gowork, bo kto inny by was wysłuchał tak cierpliwie 🤔😁
    Przepocony Michał

21.04.2026 18:29

Witam kiedy dział bhp wyda przyzwolenie na pracę bez czapek. Oraz chciał bym się zapytać wielmożnych zarządców tym wspaniałym przybytkiem czy łaskawie zechcą wyjaśnić skąd takie nieporozumienie pomiędzy magazynem a produkcją.
    #SpecjalistaDsSocialMedia
    Płasko ziemca

21.04.2026 13:11

Witam po sytuacji z dnia 20.04.2026 jestem w dużym zdumieniu że można tak postąpić z pracownikiem, zrobiono z nas zabawki nie podano żadnego wyjaśnienia oraz uzasadnienia dlaczego i przez czyje dezycję takie zajście miało miejsce. Uważam że w ramach przeprosin za zaistniałą sytuację będzie można odebrać darmowy posiłek w firmowej kantynie. Pozdrawiam
    Pejsaty pracownik

21.04.2026 13:19

W ramach podziękowania dostaniesz 2 soboty w maju i -2% premi za utracone pojazdy

21.04.2026 10:11

Firma ludzi nigdy nie bedzie szanowac macie robic i sie nie odzywac glowa w dol i do ramy
    Czopkokaski

20.04.2026 20:29

Mam pytanie do pracodawcy, mianowicie jak zaopatrujecie się na problemy skórne pracowników związane z noszeniem tych badziewnych czapek, zróbcie coś w końcu z tym bo zaraz to zamiast robić to będziemy stać na taktach i czochrać się po łbach
    Awaria

17.04.2026 11:33

Mam nadzieję że awarii będzie coraz więcej i będą coraz dłuższe i poważniejsze. Niech w końcu przejrzy góra na oczy, maszyny nie dają rady a od pracowników się wymaga 200%. Tempo narzucone jest nie do przyjęcia ale zdrowie pracowników fizyczne i psychiczne pracodawca ma głęboko w (usunięte przez administratora)
    Ciepły Ziutek

19.04.2026 21:09

Mają na nas pracowników (usunięte przez administratora)Przyjmij to do wiadomość. Pozdr
    idzie dobrze

20.04.2026 15:48

Bardzo dobrze oby tak dalej, niech awarie trwają z tydzień.

16.04.2026 21:35

Nie ma miejsca na budowanie zdrowego środowiska pracy tam, gdzie toleruje się kłamstwo kosztem drugiego człowieka. Doprowadzenie do utraty pracy przez inną osobę NIE MAJĄC dowodów, lecz tylko pomówienia to zachowanie absolutnie niedopuszczalne. Takie działania nie tylko niszczą zaufanie w zespole, ale podważają wiarygodność całej organizacji. W mojej ocenie osoba, która się tego dopuściła, nie powinna dalej pracować w firmie, a sprawa powinna zakończyć się wyraźnymi i realnymi konsekwencjami. Brak reakcji oznacza przyzwolenie.
    Ciepły Ziutek

19.04.2026 21:08

Aha....chyba Ci chodzi o to,że pewna pani oskarżyła pana(lidera)o zły dotyk?Faworyzowanie pań jest widoczne na każdym kroku niestety.

18.04.2026 16:07

Doklaadnie takie tempo jest ze cza pampersa ubrac. bo nie ma jak isc na dwójke maszyny sie psuja a ludzie nie ma prawa nic bolec
    BHP

15.04.2026 09:15

https://www.facebook.com/share/r/179radevkA/ Tak oto jeżdżą nasi pracownicy Że nawet na Stop cham się pojawiają. Pracownik który tak jedzie jest z (usunięte przez administratora). Powinny być wyciągnięte konsekwencje. I zgłoszone na policję za niebezpieczeństwo.
    Jarek

14.04.2026 22:29

Do ludzi z TMC, jeśli faktycznie już musicie stać pod zegarem 10 minut wcześniej przed zakończeniem pracy to, miejcie trochę kultury i stańcie po jednej stronie schodów, a nie na całych, że trzeba się przepychać idąc do szatni
    Bugas

18.03.2026 20:35

Panie (usunięte przez administratora), albo Pan trochę przejdzie na naszą stronę albo nic z tego wielkiego Mana nie będzie, może czas po 20 latach trochę się postawić, nikt nie chce żeby z Mana zrobiło się drugie Valeo, dwadzieścia lat temu dużo osób odchodziło zValeo żeby dostać się do Man-a, dziś nadal jest trochę osób które pracują od początku wybudowania zakładu, w tym ja, wiem, że na pewno Pan to czyta, szanuję ludzi i zawsze się witam, zawsze też mówiłem przysłowiowe "dzień dobry", może nawet darzę Pana sympatią ze względu na to że znam Pana już tyle lat. Ciężko teraz jest okropnie, proszę tylko żeby Pan coś zasugerował prezesowi i zarządowi, że to tempo które obecnie jest to wykańcza ludzi, jest Pan jedyną osobą która może coś zmienić, ma największy wpływ na kierownictwo, my nie chcemy się zwalniać, ale też nie chcemy tym tempem pracować, bo to już ciężko nazwać pracą...(usunięte przez administratora) na linii nie ma kiedy herbaty zalać... trzeba prosić o to kogoś, lidera ... czy tak ma wyglądać nasza praca ??? Stawy się sypią, przeciążenia ścięgien, łokcie tenisisty i zerwane bicepsy, co jeszcze nas czeka, bark rehabilitacja...do czego to wszystko zdąża ??? Zaczynaliśmy od wstrętnych kluczy które dosłownie urywały ręce, no i cóż z tego że teraz są trochę lepsze klucze jak powtarzalność czynności jest co najmniej razy x4 w tym samym czasie. Maszyny siadają i się psują, człowiek też przy tym tempie siądzie, znaczy nawali i pójdzie na zwolnienie. Sztuczna inteligencja na szczęście nie zastąpi nikogo. Co ja mam teraz zrobić, nie psioczę na firmę jak co niektórzy, ale patrzę na to co się dzieje i chce się wyć...kiedyś prezes przychodził na dział i przed świętami ściskał dłoń i składał życzenia, dziś nas wszystkich mają gdzieś...to boli. Boli bo tyle lat człowiek wkładał serce w to co robi. A teraz nas dojeżdżają, pokazują słupki, wykresy, stosują rywalizację między zmianami, robi się bagno, więcej osób przy tablicy na team worku niż na produkcji ...absurd. Może już zakończę - z racji wiedzy o firmie, o ich prezesach, wszelkich negocjacjach ze związkami, kierownikach, najważniejsze, że jedna osoba z HR przez tyle lat się nie zmienia. Podrawiam i proszę działać dla nas.
    the bil

02.04.2026 07:28

Autobusem sie nie opłaca? Przesiądź się na własny samochód. w B3 mniej zarabiają i jeżdżą prywatnymi samochodami i nie tanimi i jakoś im się opłaca.

10.04.2026 09:04

Kto z bcube zarobi wiecej od goscia na lini w manie? Juz sie tych twoich mądrości czytać nie da. W bcubie ludzie zarabiają 4000-5000 to jest max bez nadgodzin nie licząc kierowników, przestoje nie płatne. Skończ swoje mądrości pisac.

10.04.2026 08:16

Podobno nocki wracaja a tak roboty mialo nie być rzekomo
    Stivi

08.04.2026 19:02

Ma ktoś informacje jak długo będzie trwał ten parkingowo remontowy kabaret ? Będziemy stac po 30 minut do Grabskiej?
    Gc111

24.03.2026 15:25

(usunięte przez administratora)Jedyna słuszna wiadomość do tego gościa który zwie się zastępca(usunięte przez administratora), STOP FAWORYZOWANIU SWOICH BRACI, chodzi miedzy innymi o to ze jeśli jeden z braci (usunięte przez administratora)zrobi błąd, jest on wpisywany na cały takt a nie na osobę popełniająca nie prawidłowy montaż, inna kwestia jest tez ze (usunięte przez administratora) Mogą sobie wybierać gdzie chcą pracować i nawet (usunięte przez administratora) nie jest w stanie się sprzeciwić Dla mnie jest to patologia jedyne słuszne rozwiązania są dwa 1.Zmienić zastępcę kierownika zresztą on tak się na to stanowisko nie nadaje 2.rozdzielić niejakich (usunięte przez administratora)Po całym manie, aby każdy z pracownikow był traktowany na równym poziomie
    #Montazysta
    the bil

02.04.2026 07:34

W tej firmie chyba mają gdzieś normalne standardy jesli chodzi o zatrudnianie rodziny. Rodzina moze pracować w jednej firmie, ale nigdy nie powinni pracować na jednym dziale. Najgorsze gdy jedna z osób jest podwładną drugiej, a tu w firmie jest i było kilka przykładów. Zawsze będą podejrzenia o kumoterstwo i faworyzowanie i najczęściej tak jest.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

Dächer

31.03.2026 21:00

W zespole występuje zjawisko 'chomika korporacyjnego'. To osoba, która opanowała do perfekcji sztukę bycia niewidzialną, gdy trzeba realnie zakasać rękawy do pracy nagle znika, po prostu zapada się pod ziemię, żeby nikt jej nie zawołał do pomocy. Jednak ten sam 'chomik' cudownie materializuje się zawsze tam, gdzie stoi przełożony, sypiąc komplementami i udając najbardziej zapracowane ogniwo w firmie. Frustrujące jest to, że góra widzi tylko ten wykreowany teatrzyk, a czarną robotę za tę osobę i tak musi wykonać reszta ekipy
    Klod

01.04.2026 11:03

Zgadza się, na każdym dziale jest kilku; dodatkowo lubią kawę i stołówkę w godzinach pracy.
    Paweł ML1

25.03.2026 16:32

Jak to jest z przerwą że znowu mogą sobie ją zrobić jak chcą bo awaria. Trudno, pracownicy pozamawiali posiłki na 10 to przerwę trzeba zrobi o 9:35. A przypomnę co dostaliśmy w odpowiedzi na ostatnią awarię i przesunięcie przerwy przez związki i zarząd. ,,Zarząd MAN zdaje sobie sprawę z tego że przerwa była ogłoszona w ostatniej chwili, w przyszłości ma nie dochodzić do podobnych sytuacji.” Grunt to olać wszystko co sami sobie powiedzieli. Awaria była powinniśmy mieć przerwę normalnie a straty odrabiać albo na 2zmianie albo sobota. Wczoraj linia skończyła 21:35 i po co tak ganiać z tego co wiem nie było zmiany w ogłoszonym oświadczeniu że robimy liczbę na zmianę i linią STOP. Zmiana ,,B” goni jak głupia a zmiana ..A” kończy sobie 30 min. wcześniej. Kiedy wygonić góra zacznie myśleć.
    Myszka miki

29.03.2026 11:39

Ta zmiana B goni… chyba na stołówkę i do domu. Sami wychodziliście 30 minut przed końcem w zeszłym tygodniu na waszych ostatnich popołudniówkach a komuś wypominacie. Co za głąby

18.03.2026 20:55

Y

21.03.2026 03:52

Nie trafi pod dywan, zostaną wyciągnięte konsekwencję, osobiście o to zadbam. Po IP dowiemy się kto to napisał. Nie jesteście bezkarni - Śmieszy mnie brak Waszej strategii...
    Okej

21.03.2026 16:19

Zalecam dokładne zapoznanie się z regulaminem GoWork przed straszeniem użytkowników, ponieważ poziom manipulacji przekracza tu akceptowalne granice. Od ustalania danych IP są wyłącznie organy ścigania, a nie osoby prywatne. Wyliczanie godzin wpisów jest bezpodstawne – pracownik może korzystać z przerw, być na urlopie, wolnym między zmianami lub na tzw. 'teamworku'. Każdy, kto decyduje się na angażowanie policji, musi liczyć się z tym, że śledztwo weryfikuje obie strony, a w polskim prawie istnieje instytucja 'dowodu prawdy'. Ostatnie wpisy zamiast odnieść się merytorycznie do zarzutów o nepotyzm, wnoszą jedynie jad i próby zastraszania.
    Lagssamer

15.03.2026 14:16

Witam.w piątek na porannej zmianie przechodziłem na hali h5 dział napraw jak można tak nazwać ten dział raczej to sanatorium niż praca pomarańczowi śledzą loty samolotów na fligt radar pracownicy grają w karty część zwozi bułki z kantyny zakładowej no bo praca jest ciężka mają posiłki regeneracyjne bo by odleżyn dostali przerwa jest godzinę przed przerwą a jak jest przerwa no to jest i się należy .istne chowanie się po kątach i kabinach niewiadomo co ze sobą zrobić koniec zmiany zauważyłem że wszyscy punktualnie osiem po już pod czytnikiem z kartą w ręku spieszą się odpoczywać do domu po ciężkiej pracy jednym słowem wstyd próżniactwo marnotrawstwo gratuluję .
    #Montazysta

18.03.2026 09:03

Idź do prezesa i zobacz, może i on nic nie robi. Co cię obchodzi co inni robią. Jest tam trochę podobnych do ciebie, co tylko patrzą na innych, i du... obrabiają. Ten taki, tamten taki, ten tak robi, a tamten tak, ta nasza mentalność narodu jest obrzydliwa, nie wszystkich, ale jest takich trochę. A niektórzy to tylko tym zyja, codziennie. A poza tym co ty w swoim życiu zrobiłeś zeby nie być parobkiem u Niemca. Teraz wylewasz frustrację, twoje miejsce, to w większości twoja wina.

18.03.2026 11:51

spokojnie nie każdy ogarnia taki poziom, my robimy swoje i jeszcze mamy czas odpocząć, różnica poziomów po prostu ;)
    JEST

09.03.2026 16:30

3 zmiana od Maja ciekawe na jak długo ?
    Sapiens

13.03.2026 19:54

Chłopie gdzie 3 zmiany kwiecień za pasem a przyjęć nie ma żeby przeszkolić ludzi...do tego przestoje przed i po świętach..dej spokój....
    Razz

15.03.2026 18:26

Chłop usłyszał o 3 zmianach na tmc i pitoli kocopoly. Kooperanci jak meiller kipper maja utra one ,amowienia od Mana wiec cud bedzie jak te 2 zmiany utrzymają. Teraz wojna , inflacja skoczy to skąd ma się to wszystko podnieść. Ludzie naiwni są
    Silny

13.03.2026 03:06

Tu ci co piszą to są dzieciaki koło 20 może ponad to co oni się wypowiadają miliony by chcieli odrazu nic jeszcze nie widzieli w życiu a tu firma jak na te czasy płaci solidnie
    Silny

13.03.2026 02:51

Co za ludzie tu pracują znajdzie jeden z drugim lepsza pracę w Niepołomicach tu się nic prawie nie robi fizycznie
    Podwyżka

05.02.2026 08:12

Po takich propozycjach powinniśmy zrobić referendum w sprawie strajku. I dopiero myśleć dalej, bo to co zawiązki ugrały to śmiech na sali. Nie ma, nie ma Rok temu był dużo lepszy i tak samo się tłumaczyli że nie ma w kasie już na takie rzeczy. Tak samo premia koncernowa ukrywanie do końca choć na grupie pisali że po wczorajszym spotkaniu będziemy już wiedzieć więcej na ten temat i Nic. Cały czas grają na naszą niekorzyść. I powinniśmy wypowiedzieć elastyke, Za tak śmieszenie kwoty i wyzysk który mamy na linii.
    Abadon

26.02.2026 14:51

Podwyżki od 350 do 420 podwyżki kwotowe
    Abadon

26.02.2026 16:51

Takich krzykaczy jak ty na całym zakładzie jest może 20 co widać po wpisach, jedni i ci sami tu narzekają. Więc nie wiem skąd masz tych ludzi bo na H6 95% pracowników było za przyjęciem tych podwyżek na LKW niewiele mniej. Co do czapek nikt nie obiecywał że ich nie będzie tylko o ile pamiętam to związki mówiły że BHP będzie ustalać gdzie są niezbędne. Jak by związki nie myślały to w tej chwili bylibyśmy w sporze zbiorowym który by może coś dał a może nie. Co do strajku to jestem ciekawy ile byś dni strajkował bez kasy. Przypuszczam że jeżeli jesteś żonaty to żona wybiła by ci strajk z głowy patelnią.
    Maggie

25.02.2026 18:55

Jakie są stawki na stanowiskach seniorskich w dziale Procurement lub innych stanowiskach biurowych dla ludzi z doswiadczeniem?
    Lukas

24.02.2026 08:26

Ile mieliście podwyżki w tym roku procentowe czy kwotowe ?
    #Monter
    Ktoś

21.02.2026 11:11

Jakby ktoś chciał aplikować to na razie nie ma co na produkcję. Ok 100 osób się pozbywają z produkcji. Mi w styczniu została przedłużona umowa i teraz została wypowiedziana z powodu redukcji etatu, ale na pewno wrócę!

22.02.2026 11:34

Jest jakaś odprawa w przypadku takiego wypowiedzenia?

22.02.2026 12:15

Jest jakaś odprawa przy takim zwolnieniu z powodu redukcji etatu?
    Paweł ML2

20.02.2026 08:27

Dla czego z 210 na dzień. Nagle ML2 robi 221. Z tego co wiem nie było zmiany ilości pojazdów. W oficjalnym komunikacie jest plus 1/2 pojazdy na zmianę. Podwyżki nikłe ale podpisane to można teraz gonić ludzi znowu. Nie jesteśmy na minusie z wyprodukowanymi pojazdami. Czy związki się tym zajmą w końcu, czy po podwyżkach które są śmieszne dalej nic nie będą robić.
    manprac

20.02.2026 16:42

z tego co wiem to związki już się wypowiedziały na ten temat iż nie mają nic do powiedzenie w sprawie produkcji. niestety to jest ich zdanie . Więc nie licz na to że coś się zainteresują z resztą już się napracowały

21.02.2026 00:04

Dostałeś podwyżkę to teraz pracuj więcej… a tak serio to ludzie już powili padają na czasie 4:00 i te podwyżki inflacyjne…. niemiec w Polsce mówi o inflacji że niska … tylko gdzie? Bo nawet na stołówce mana inflacja jest dużo większa niż te 2% co mówił…

13.02.2026 19:21

Manowiec

19.02.2026 12:10

Umowa man czy pośrednictwo? Umowa nowa miała być na czas nieokreślony czy jeszcze na no rok? Wiele osób ma do końca lutego

07.02.2026 09:35

Jakie teraz jest u was wynagrodzenie pracownika produkcji? Jest sens aplikować?
    Klod

07.02.2026 16:12

5700 na rękę po czterech latach pracy
    iuuhiuhbouilk

18.02.2026 16:39

nikt tu tyle nie zarabia, chyba że byłeś na L4.
    Linia

20.01.2026 10:12

Znowu man pokazał że TPM jest nie potrzebny, tylko puste stanowiska pracy by utrzymywać (usunięte przez administratora) Na minusie to już maszyn nie trzeba sprawdzać i tpm nagle nie potrzebny wszytko jest dobrze, żałosne to jest.
    TPM

01.02.2026 13:15

TPM pracownik produkcji ma wykonywać w obszarze swoje pracy przez całą zmianę roboczą to co jest w Man to jest żart z TPM . W poważnych zakładach pracy jest to standard od lat tak samo jak 5S.
    kla

15.02.2026 15:45

od tego jest utrzymanie ruchu pseudo geniuszu, pracownik może to robić tylko doraźnie i NIKT ci nie może na to narzekać
    Bhp

12.02.2026 16:56

Dziś na dokach paliła się popielnica, I gdzie te BHP. I znowu niebezpieczny incydent i co z tym zrobicie, znowu nic.

15.02.2026 11:09

Pojemniki, belki, deski lecą na dokowych i wozkwoych. Ale najważniejsza popielnica.Śmiechu warte.
    Wujek samo zlo

12.02.2026 11:27

Wypisywac sie ze zwiasków jak wruca nasi wybrancy na linie to moze zrozumieja o co chodzi ludziom.Nie wkurza was to ze nic nie można przez nich zalatwic ???? Trzeba pokazac ze pracownicy ze pracownicy wybrali tych przedstawicieli zeby walczyli o basze dobro.ANie tylko slychac od NICH ze sie nie da i pracodawxa ma racje.Pokarzcie sile i sie wypiszcze !!!!
    Gagarin

12.02.2026 09:50

Dzień dobry. Proszę o kontakt z osobami, które zostały zwolnione przed świętami w grudniu lub listopadzie 2025. Pozdrawiam

11.02.2026 19:12

A dokowych to juz zwolnili ? Czy zwalniają? Bo coraz mniej ich na dokach. Ledwo sie wyrabiają albo wgl sie nie wyrabiają. A znających sie na robocie to na 2 zmiany zostało może z 3-4. ?

05.02.2026 15:28

Drodzy koledzy niewiecie jak sytuacja na marzec.beda przestoje czy normalnie robota

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.