MAN Trucks & Bus

Niepołomice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 68 ocen.

Opinie o MAN Trucks & Bus

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus

Paweł

Od trzech dni pracuje w fabryce MAN w Monachium. Dzisiaj odbyl sie strajk zwiazkow zawodowych IGM (walczymy o 6% podwyzki) bo według Niemców stawką glodową jest 19€ brutto za godzinę.

Dominika

@GC000, czy dysponujesz informacją, dlaczego tak wiele osób zostało zwolnionych z MAN Trucks & Bus? Jaka jest sytuacja wewnętrzna tej firmy? Jak uważasz, co mogło być bezpośrednią przyczyną takiego kroku?

Armando

Co tam słychać w tym skansenie niepołomickim? Ile osób poleciało wraz z nowym rokiem? Haha :D

GC000
@Armando 04.01.2018 21:30

Podobno 130 poleciało przed świetami . Przy okazji wymienili pracowników doświadczonych na znajomych

Buba

Praca na produkcji ponad ludzkie sily. Kierownictwo zmusza do pracy w nadgodzinach straszac konsekwencjami. Nie polecam mlodym tatusiom, krzywo patrza gdy niezostaniesz na nadgodziny. Bank godzin. Kasa z premia ok 2800 szalu niema.

bolek
@Buba 20.06.2016 23:04

Znowu trzeba będzie walczyć o prawa pracownicze

NH

Niby ludzie pracuja na umowie o pracę ale jest to jednak umowa przedłużona z miesiąca na miesiąc. Stabilności jednak ta umowa nie daje i tak jak juz wcześniej pisałem częsta jest przez to rotacja :-|

Dominika

@NH, czy to oznacza, że w MAN Trucks & Bus pracujesz na zleceniu? Nie ma możliwości zmienić umowy na umowę o pracę? Może warto na ten temat porozmawiać z kierownictwem?

NH

Praca dobra pod względem zarobkowym ;) za te pieniądze w innych firmach musiał bys tyrac soboty czy niedzielę po 12 godzin. Wiadomo ze gc 140 jest najgorszym działem ale to juz zalezy od czlowieka czy chce pracować czy nie. Można zawsze isc sciemniac na którymś magazynie za polowe kasy i narzekac na male zzarobki. Największy mankament tej roboty to umowy z miesiąca na miesiąc przez co łatwo stracić robotę jak jest przestoj, pójdziesz na L4 czy trzeba nadgonić produkcję :-| Praca dobra dla młodych ktorzy dopiero wdrazaja sie w życie doroslych.

Dominika

@Razmus, czy Twój wpis oznacza, że jesteś zadowolony z MAN Trucks & Bus jako pracodawcy? Jeżeli tak, to wszystkie osoby, zainteresowane podjęciem pracy w tej firmie, chętnie dowiedzą się na jakich warunkach zatrudnienia opiera się Twoja współpraca z tą firmą i jak oceniasz tego pracodawcę.

Razmus

Jak wszędzie jednemu pasi drugiemu nie! Pamiętajcie nikt nikogo nie trzyma na siłe!Każdy ma prawo własnego wyboru!!!

Zgredzik
@Razmus 02.12.2017 09:16

Kto ma kogo trzymać, zwolnienia są od Nowego R. Szkoda słów.

Dominika

@Paweł, jeżeli nie zgadzasz się z opiniami o MAN Trucks & Bus, to może mógłbyś wypowiedzieć się o tej firmie, z Twojej perspektywy? Jak oceniasz warunki zatrudnienia i atmosferę w miejscu pracy?

C250

Paweł co tak bronisz dobra posadke masz

Paweł

Jak ktoś nie pracuje w firmie to może niech wstrzyma się z opiniami?

pozr

już bym się tu nie zatrudnił

Robol

Witam Wrzesień po 10h plus soboty. Od października 2 zmiany z nadgodzinami plus nieoficjalne soboty. Jak bedzie slabo szlo to i w soboty na zmiany. Duzo wypadkow niezglaszanych nikomu z obawy o prace. Ostatnio inspekcja pracy /wypadek-karetka/ nikt nic nie widzial. Udawanie ze wszystko jest ok. Nowy nabytek na lini blokuje produkcje wiec sa spore opoznienia w produkcji co odgrywa sie na szarych pracownikach. Robi sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Zorientowany

Nie polecam pracy w Man Niepolomice. Zatrudniają przez agencję pracy Manpower, umowa zlecenie -po miesiącu zwalniają. Agencja ma kasę od Łebka i tak się interes kręci. Szkoda czasu i nerwów.

maniek

szukam osób związanych z MAN chodzi o pozew w sądzie pracy ,wszystkich chętnych służących informacją proszę o kontakt - clasic135@op.pl

Pozdr
@maniek 21.08.2017 14:47

a o jakie inicjały czyniącego Ci szkode chodzi ??

Jgd

Orientuje się ktoś na jakie stanowiska potrzebują w Manie tylko na zmiane 14-22 przez pośrednika??

XXXXX

nie ma czasu zeby wyrobic sie z obowiazkami a nie daj boże żeby iść do łazienki za potrzebą.. chore jest to ze osoba majaca mase obowiazkow zarabia tyle samo co osoba ktora sie nudzi ( tak sa ulozone staniwiska pracy na tym zakladzie.. niestety na moim dziale jest zabronione przeniesienie sie na inny dzial bo jak wiadomo przez wszystkich pracownikow nikt nie chce pracowac na dziale gc140 ) jedni maja lepiej po to aby drudzy mieli gorzej.. po 8 godzinach pracy nie ma sie sil zeby na co kol wiek.. a teraz obowiazkowe szkolenia ( 12 godzin w pracy ) oraz bedzie masa sobot.. nie wspominajac ze kazdy z pracownikow ma tez swoje zycie prywatne a nie tylko zawodowe

szukający
@XXXXX 07.06.2017 16:57

pytanie czy lepiej zarobic 2600netto w innych firmach w strefie przemysłowej i pracować na zmiany czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na jedna zmiane za znacznie wyższą kwote i mieć umowe przez pośrednika

Pawel
@XXXXX 07.06.2017 16:57

Witam GC140, niestety wkrótce możecie mieć 2 ga zmiane po przebudowie i przestanie to być atrakcyjne finansowo jak w ruch pójdzie eksperymentalna maszynka, jakiej nie widzieli na świecie..... ( no może w Scanii)

C250

Do roboty ciemna maso wyższe sfery muszą za coś się bawić

C250

Do roboty ciemna maso wyższe sfery muszą za coś się bawić

karol

A jaką dają umowę i czy można liczyć na jakieś benefity @Paracownik? Praca mi nie straszna, taśma też nie mam doświadczenie ale chce być jakoś doceniany

Pracownik

Praca pod presją czasu , auto za autem pracujesz na 120% swoich możliwości oczywiście zależy na jakiej linij bo są stanowiska na których pracuje się normalnie bez stresu , i są też takie na których jest nie wyróbka i do domu przychodzisz jak z krzyża zdjęty . Ludzie różni jak wszędzie jedni życzliwi drudzy by cie utopili w łyże wody . Kasa dobra

Adam

Teraz szukają mnóstwo osób przez Agencje Adecco, odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szybko się zatrudnisz i szybko się zwolnisz!!!!!!!!!!!!!!

Krystian31621

witam jak wyglądają zarobki w Man na produkcji przez agencje pracy ponieważ planowana jest rekrutacja na pewna ilość pracowników w maju słyszałem za zarobki w okolicy 2,5 tys na rękę prace podobno na jedna mina od pon do piątku

Bury

z kasa kiepsko, za chwile ponizej średniej krajowej, dojazd kosztuje, umowy śmieciowe (na produkcji można liczyc na normalna), wymagania na 120% czyli wzrost produkcji ta sama ilościa rąk, kierownicy różni, niektórzy z skłonnościa do mobbingu, czyli jak nie musicie to nie wchodzcie...

borg

W Niepołomicach lakiernika aktualnie szukają, świeżutkie ogłoszenie bo z dzisiaj :)

borg

Aktualnie w Manie z zatrudnieniami krucho. W zasadzie na umowy etatowe nie ma co liczyć. Jedynymi wyjątkiem są czasami etaty na Lini Produkcyjnej. Jedyne formy zatrudnienia w innych działach to aktualnie tylko umowa zlecenie i to o ile jest zapotrzebowanie.

lukasm

Cześć, do jakich działów mogę aplikować po inżynierii materiałowej i czy w ogóle jest na nich zapotrzebowanie? ;d jakby ktoś był tak miły i chciał się podzielić czymś więcej to zapraszam na maila lukasm_1@o2.pl pozdrawiam lukasm

jak tam sie dostac

Witam Jak dostać się do pracy do Man-a? Składałem Cv i nic:(

tosiu

2700 netto

żołnierz

ludzie !!!!!!!!!! nie jesteście inwalidami!!!!!! praca w manie to nic innego jak praca człowiekiem ponad ludzkie siły ze stresem związanym z brakiem możliwości wykonania danego zakresu obowiązków. Stanie nad pracownikiem z przysłowiowym batem to metody średniowiecza!!!!!!!!!!!!!!!!!! odradzam tam pracę komu kolwiek kto chce być zdrowym , spokojnym i zrównoważonym człowiekiem.Wiem co mówię bo tam pracowałem. ZMIENIŁEM PRACĘ I JESTEM SZCZĘŚLIWY ŻE NIE MAM DO CZYNIENIA Z TĄ BANDĄ OBŁUDNIKÓW.!!!!!!!!!!

stary
@żołnierz 25.02.2015 21:23

ty pewnie nigdzie nie zagrzejesz długo miejsca, i pewnie chciałbyś od razu zostac prezesem

ja

jak zarobki?

prad

Skoro jest tak zle to czemu ludzie z produkcji sie nie zwalniaja?

yysy
@prad 04.08.2014 14:58

Ponieważ nie którzy mają kredyty rodziny na utrzymaniu i nie mają wyjścia.

kś. dobro dobro.

nie polecam. może i zarobki w miarę dobre, ale atmosfera do kitu. fałszywość i zawiść. brak możliwości rozwoju. podobno firma otrzymała nagrodę firmy społecznie odpowiedzialnej, chyba od prezesów koncernu. kierownicy są po to by uprzykrzyć ci życie w pracy , po 8 godzinach wychodzisz tak zdenerwowany, że nie masz ochoty na nic. szykanowanie pracowników to tylko kwestia czasu. trzeba szukać czegoś innego.

kayou.7

czy ktos mial staz moze w MAN i zostal pozniej zatrudniony? I moze napisac czy sa warunki rozwoju?

hf

jakie zarobki sa w man slyszalem ze dwa i pól klcka

pracownik

a ja bardzo polecam tam pracę, fajna atmosfera , na zarobki nie ma co narzekać, 1 zmiana

kotarba

odradzam tam prace. [usunięte przez moderatora]

Zostaw opinię o MAN Trucks & Bus - Niepołomice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus