MAN Trucks & Bus

Niepołomice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 107 ocen.

Opinie o MAN Trucks & Bus

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus

Gość

To ja tak kij w mrowisko....czytam te opinie i zastanawiam się co Wy tam jeszcze robicie skoro jest tak źle..praca ciężka, traktują Was jak w obozie, nie ma czasu na toaletę i oddech, przyjmują same miernoty, płaca mizerna....większość z Was pracuje tam latami... pytanie brzmi DLACZEGO tam jesteście? co Was tam trzyma skoro jest tak źle i beznadziejnie... tak troszeczkę sami sobie zaprzeczacie...Od razu uprzedzam , nie pracuje tam tylko staram się o prace ...

C250
@Gość 20.04.2018 10:51

przyjdź dowiesz się i zobaczymy jak będzie mówił

Zainteresowany

Czy ktoś może szczerze opisać od A do Z jak wygląda codzienna rzeczywistość w fabryce MAN? Czy jest sens się tam rekrutować, czy praca rzeczywiście jest ponad ludzki wysiłek?

maniek
@Wqer 18.04.2018 14:25

a czy to oznacza że praca jest lekka? co mają ludzie zrobić jak mają rodziny na utrzymaniu,a czy ty nie widzisz jak są teraz ludzie traktowani-jak w obozie......

Dominika

@Wqer, czy Ty należysz do grona długoletnich pracowników MAN Trucks & Bus? Jeżeli tak, to bardzo Cię proszę o przedstawienie własnej opinii o swojej współpracy z tą firmą. Inni użytkownicy chętnie zapoznają się z wypowiedzią osoby, która posiada długi staż zatrudnienia u tego pracodawcy.

Mocny

Pracownicy skody dostaną 12% podwyżki i jednorazową premie około 2600 e a tu umów nie dają ...

polak
@Mocny 12.04.2018 19:42

W Volkswagen na Slowacji maja po 2200 euro wywalczyli podwyzki a Polacy nic sie nie stalo (usunięte przez administratora) za 2200 zl i sie ciesza ze maja robote. To juz ukraincy sie z tego smieja

Meh

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i ile trwa? Będę musiał tam coś złożyć (praca na linii produkcyjnej)?

maniek
@Meh 15.04.2018 15:13

mogą cię pytać np. jakiej muzyki słuchasz

polak

Wy nadal nie rozumiecie ze macie byc tania sila robcza. To wy pracujecie na premie niemca. Po co ta cala strefa zeby moc wyzyskiwac ludzi do konca a jak nie was to ukraincow. W planach rzadu jest sciaganie ludzi z Bangladeszu i Nepalu tylko po to zeby nie podniesc wynagrodzen. Nie umiecie sie postawic to bedziecie rypac jak niewolnicy za 3tys i sie bedziecie cieszyc bo obok w firmach daja 2300 zl za trzy zmiany to chore. Bylem na tej smiesznej rozmowie rekrutacyjnej pytanie jak na szefa dzialu. Robia sobie kpiny z krajunas najlepiej zeby nikt z was nie poszedl tam na te smieszne umowy tymczasowe to moze naleje im sie rozumu do glowy........... ale nie nie bo przeciez jest 3 mln ukrow. I to w taki sposob nas rozegrali. Jestesmy niewolnikami we wlasnym

POL

Sami jesteśmy sobie winni ... zamiast wymusić od Mana normalne umowy, to lecą ludzie przez agencje bo zarobki wysokie, ciekawe ile zarobicie w styczniu i lutym.. całe ZERO Na strefie powinien działać komitet/stowarzyszenie/ związek bo brakuje solidarności, większość ludzi narzeka na firmy i mamrocze pod nosem zamiast coś zorganizować .. może strajk na strefie, jest z 6 tyś pracowników niech co czwarty wyjdzie na przejście na rondach koło strefy .. ciekawe jak materiały wyjadą czy przyjadą.

NH
@POL 09.04.2018 22:35

Styczeń luty to swoją drogą ale sierpniu juz sie zaczną kokosy gdy dostaniesz "miesięcznice" od 20 sierpnia :-| do końca miesiąca ( caly tydzień przepracowany)

Kozioł

Witam mam pytanie nie mam czym dojeżdżać do mana . Czy jest realne zeby mi kupili rower jak Ukraińcom żebym mógł dojeżdżać .

michal
@Kozioł 12.04.2018 19:52

rower Ci kupią...rozumu nie są w stanie!!!

G250

A pracownik MAN Niepołomice 100zł brutto.Duma Pasja Wielka Rodzina MAN

Ciekawski

Czy ktos dokładnie wie od kiedy rusza druga zmiana....

GC 140
@Ciekawski 12.04.2018 14:18

druga zmiana będzie tylko do konca lipca a rusza od maja

Spełniający swoją pasję

Niemiecki (usunięte przez administratora) a kierownicy to naprawdę wyjątkowo debilna grupa ludzi

bokkk

Oferty pracy dla ludzi z Ukrainy ^^ w man ahh te agencje

Gc 140

Nawet za 6000 tysięcy bym tam nie wrócił!!!

G250

ludzie z biur są bardzo zajęci wysyłaniem email z dowcipami dlatego muszą mieć studentów którzy ogarniaja poważne tematy

PAMELA

Zatrudniaja ludzi , doczepiaja sie do innych ze sie niewyrabiaja ,ale jak czasami czlowiek sobie stanie i odpocznie, badz zagada do innego, zeby uciec przed ta rutyna ... to juz zjeba . Niech zagonia do roboty tych wszystkich nierobow z biur , planistow,jakosciowcow co caly dzien przechodza tam i z powrotem z rekami w kieszeni i sie tylko smieja - pewnie z Nas

Rof

Ile razy od początku istnienia mana w niepołomicach zatrudniali ludzi na wiosnę ? a potem zwalniali? w każdym roku jest to samo?

LM1
@Rof 08.04.2018 10:42

Już cztery razy to zrobili.....ale widocznie nie znasz historii mana w noepolomicach

Dominik

Witam, mam stabilną prace 2200 netto. Jest sens pakować się do Mana? Jestem z Brzeska więc musiałbym dojeżdżać codziennie 80km w dwie strony..

pod montaż
@Dominik 07.04.2018 12:05

Powiem ci jeszcze tylko tyle że w zeszłym roku w październiku uruchomili 2gą zmianę ,jak nadrobili opóźnienia produkcyjne, całą 2 zmianę zwolnili w grudniu i teraz będzie tak samo

G250

gc a co myślisz że Ci powiedzą że na 3 miesiące z tego zakładu prawdy się nie dowiesz nawet na stołówce oszukują

Filip GC331
@The Bil 07.04.2018 20:24

Ale cała wina leży w przebudowie i osobie za nią odpowiedzialną tj szef logistic a Niemcy to nawet w połowie tego nie wiedzą co tu naprawdę sie dzieje

m/b

pracuje w MAN kilka dobrych lat... nigdy nie uktlrywalem że to jest łatwa i lekka praca, zastanawiam się dlaczego tutaj tak mało jest pisane o warunkach pracy? jakie są świadczenia socjalne? w jaki i sposób są wypłacane nadgodziny? czy pracownik manpower lub Adecco przez ostatni rok miał nie wypłacona jakaś nadgodzine czy premie? pracowałem w innych firmach i uwierzcie gdyby każdy pracodawca był chociaż w 50% taki jak MAN to rynek pracy w PL byłby zdecydowanie lepszy.. nie koloruje turaj niczego... prawda nikt nie gwarantuje że 2 zmiana pozostanie na stałe, w automotive tylko samobójcy mogą tak deklarować, żaden z kierowników rekrutujac nie mówi że daje gwarancję zatrudnienia np na rok. sytuacja z końca roku to jak zachowali się pracownicy agencji, rzucając L4 bo nie będą mieć przedluzonych umów, teraz chociażby chcieli wrócić to przez ich zachowanie niestety zamknęli sobie wejście.. zejdzmy na ziemię!!! jeżeli ktoś z Was pokaże mi tutaj oferty w okolicach krk zatrudnienia na takich warunkach z takim pakietem socjalnym i z tak niskimi wymaganami i miescamu pracy dla takiej duzej liczby pracownikow to serio zaprosze ta osobę na piwo.. jeżeli macie dostęp do jakiś statystyk, to proszę wprawdzie ile osób zwolnililo się z Man w ciągu ostatnich 5lat-uwierzcie że jednostki! Nie wypisujcie tutaj o zastepcach czy innych personalich, każdy jest człowiekiem i każdy ma granice swoich nerwów.. pozdrawiam i zapraszam do MAN

The Bil
@m/b 30.03.2018 21:42

Co masz na myśli niskie wymagania i super pakiet? Przez 5 lat dużo osób(nie jednostki) sie zwolniło, lub zwolnili za porozumieniem stron. Jak cos to napisz gdzie pracujesz, pewnie na naprawach, tam sie opierdzielają i więcej zarobią.

Robert

Poszukuję dojazdu z Tarnowa do Niepołomic.

Wolant
@Robert 05.04.2018 11:21

No nie mów że chcesz jeździć z Tarnowa do mana? Ja mam pół drogi z tego co ty a już mi się nie chce i nie bardzo opłaci.

Skandal

Ja tam lubię pracę w Manie. Kiedy wracam po 10h pracy do domu to już nic nie muszę robić, bo właściwie to mi się nie chce, a zasadniczo to nawet nie mogę się ruszyć tak mnie wszystko napiedala. Żona dzieci wszyscy są zadowoleni ze pracuje w manie. Żona bo mnie nie ma w domu, jak mnie niema to się nie kłóci. dzieci też, uwielbiaja ze mna grac po pracy w chinczyka, zawsze wygrywają bo przeważnie sobie usne w trakcie gry. Praca jest spoko niema czasu na nudy nawet można zostać na nadgodziny xde by sie jeszcze bardziej dojechać. Na dodatek MAN dba o pracownika jak ci brakuje sił to spoko masz tabletki mocy(takye dopalacze zdrowotne)i można dalej cisnąć. Rewelaacja MAN najlepszy top employer of the year

W ogóle lubię laski-)

Jakbyś za cały rok zapierdalania dostał skrobaczkę do szyb,a Twój kolega Niemiec plik euro za taką samą pracę to też byś się wk...wił i tak zareagował.Dlatego nie dziw się,że chcę Wam młodym pracownikom uzmysłowić jak tu jest naprawdę w swój nieco przewrotny i satyryczny sposób.Jak przejdziesz szkolenie poznasz,który dzień dłuższy.

Operator M2

To tylko pozory o niskich wymaganiach,zwlaszcza intelektualnych.Kazdy pracownik musi być sprawny manualnie jak i intelektualnie.Od jego szybkiej reakcji zależy zdrowie jego i jego kolegów.Operujemy suwnicami,żurawiami i manipulatorami stacjonarnymi nie mówiąc o kluczach pneumatycznych.Troche szacunku dla naszego codziennego wysiłki "giece".Jak tu trafisz sam się przekonasz.

giece

Jak widać po wpisach MAN nie stawia wysokich wymagań jeśli chodzi o zdolności intelektualne.

GC
@giece 06.04.2018 20:00

Tak, zdolnych intelektualnie nie przyjmują, z nimi nie można wiązać umowy na dłużej, chodzi im o ludzi którzy zbytnio nie myślą, łatwo nimi manipulować i zastraszać, mają wykonywać rzetelnie powierzone zadania zbytnio nie zastanawiając się nad nimi.

Lubię laski z małymi cyckami

Witam!Wszyscy tylko narzekacie,a ja jestem zadowolony z pracy w koncernie MAN.jakies 3 lata temu jako premę świąteczna otrzymałem gazetkę"Man People"oraz skrobaczkę do szyb.Gazeta poszła do kosza za to skrobaczka....Mmmmm.....Służy mnie i mojej dziewczynie do gry wstępnej przed uruchomieniem mojej wyrzutni plemników.Skrobię ja tym prezentem od Mana tu i tam,a jak zaczyna jęczeć to...no wiecie-uruchamiam swoje działo.Jest niesamowicie podjarana(ja tez zresztą).Mowi mi "nie zwalniaj się z Mana to dostaniemy na pewno inne gadżety erotyczne".Cóż?Moja dziewczyna jest dominą,dlatego musze Ją słuchać.

Czopek
@Lubię laski z małymi cyckami 06.04.2018 15:41

Hehe, dobre ;-), ale w pracy na linii masz słuchać kierownika, sikasz przed 6.00, wypróżniasz się w przerwie, a po pracy jak jesteś bardziej wypruty to kolega pokazuje Ci kierunek na szatnię...potem jak masz farta to wciągasz się z wycieńczenia po poręczy na szatnię sam ( jest poziom wyżej ) a dalej to już jest coraz lżej, jeśli spodnie od środka czyste to myślisz sobie "nie było dziś najgorzej". Potem jeszcze na bramce wyjściowej ochrona przebada Twój worek w nadziei, że coś pewnie wynosisz, nie wiedząc, ,ze Ty własne (usunięte przez administratora) i kopyta ledwo za sobą ciągniesz... modlisz się, żeby kierowca już był to auto otwarte i wreszcie można usiąść...jeszcze tylko szeroko otworzyć drzwi auta i trafić dupskiem na siedzenie, siadasz z cichym jękiem pełnym zmęczenia i myślisz sobie -"wykonałem kawał dobrej roboty".

Mam duże przyrodzenie

Mnie akurat denerwuje to,że nie mogę się odlać.Jak wygospodaruję 50sekund na dobiegnięcie do kibla i spuszczenie się to akurat sprzątaczki kibel myją.Flustruje mnie ta sytuacja,bo mam dalej pelen pęcherz,a czas(50sekund)się skończył.Niech myja od 4.00do 5.40 i koniec.To mój kaizen.Jutro napiszę wniosek o wdrożenie tego niebagatelnego pomysłu.

Pachnący inaczej

"Lider Samozwaniec"dobrze prawi.Są w działach okołoprodukcyjnych dziewczyny,także na pewno dla pań znajdzie się praca.Stan nieco przetrzebiony-została połowa,dlatego macie szansę zajać miejsce kontuzjowanych koleżanek.Praca w miłej atmosferze,dostęp do białka...

Pachnący inaczej

Każdy pazerny na pieniądze dostanie swoja szansę w Man.Są nadgodziny w tygodniu oraz soboty,także zarobi prędko na ulubione auto młodzieży wiejskiej,czyli AUDI.Pod kościół w niedzielę na lansik jak znalazł...

Xxxxxxx

Pracuje już 8 lat w Man truck, szukam pracy bo to nie są normalne warunki.. ludzie na budowach maja lepiej bo przynajmniej znajda 2 minuty na papierosa lub wc, tutaj już są z tym problemy.. nikt Cię nie zastąpi na chwile bo każdy ma roboty tyle ile ma, a jak zatrzymasz linie to zaraz Pan R przybiegnie z pilotem i przepchnie wózek. Co z tego ze przyjmia pare osób jak tyle samo jak i nie więcej się zwolni.. tutaj pracownik jest tylko słupkiem w wykresie a nie człowiekiem..

Ocipiec
@Xxxxxxx 05.04.2018 16:46

Ojtam,ojtam....Na pewno goście w wieku 18-20lat podołają obowiązkom. Zrobienie kupy zajmie im mniej niż 1minuta,a jak coś to pampersa zalożą najwyżej.Niech pamiętają,że"nie zatrzymujemy wózków".

Aaa

To wszystko prawda, praca w Man na linii - ponad siły. Po roku będziesz miał problemy z: kręgosłupem, łokciem, nadgarstkiem lub kolanem, jeżeli oczywiście nie zwolnią cię po 3 miesiącach.

Kuternoga
@Obcy 05.04.2018 16:47

Laski z Man raczej chęnie pozuja do zdjęć,zwłaszcza do zakładowej gazetki propagandowej.Jedna z nich miała dzisiaj sesję około południa,ale....nie dziwię się w końcu to miss lata z radiem i jakiegoś stawu rybnego,czy innego jeziora.

Zostaw opinię o MAN Trucks & Bus - Niepołomice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus