MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

MAN Trucks Sp. z o.o.

26.01.2024 10:34

W tym roku już po raz czwarty znaleźliśmy się na Liście najlepszym pracodawców i zdobyliśmy prestiżowy tytuł Top Employer 2024. Przyznany dla MAN Trucks Niepołomice certyfikat świadczy o naszym zaangażowaniu w tworzenie lepszego środowiska pracy, wdrażaniu wysokich standardów zarządzania zasobami ludzkimi i bazujemy na najlepszych praktykach HR.

„To nie przypadek, że otrzymujemy to prestiżowe wyróżnienie. Wprowadzamy nowoczesne rozwiązania, pielęgnujemy otwartą kulturę organizacyjną, ale przede wszystkim konsekwentnie i niezależnie od okoliczności dbamy o pracowników. Odbieram tę nagrodę jako podziękowanie dla całego zespołu HR oraz kadry kierowniczej razem współtworzących dobre i przyjazne środowisko pracy dla ponad 4 tys. pracowników” – Bogdan Lis, Członek Zarządu MAN Trucks

Globalnie certyfikowano i nagrodzono w 2024 roku ponad 2 300 najlepszych pracodawców z 121 krajów na pięciu kontynentach. Organizacje biorące udział w programie, zostają poddane walidacji, certyfikacji i uznawane są jako pracodawca z wyboru.

Cieszymy się, że po raz kolejny mogliśmy dołączyć do tak szacownego grona firm, wyróżniających się wysoką kulturą organizacyjną.
    News image
    Lkw

22.01.2026 08:45

Zamówienia i pojazdy odblokowane z poprzedniego roku się kończą, w lutym już widać spadki a w marcu mają być przestoje KVP i sporo ludzi do zwolnienia z Lkw i H6 a dział napraw czekają dwie zmiany. Brak zamówień
    #Montazysta
    Razz

01.02.2026 17:14

Taaa miliardy miliardów, potega gospodarcza i wogole. Lepiej to brzmi niz tania siła robocza na agencyjnych unowach. Szykuj sie na zwolnienia bo jak nie będzie zamowien to nikt tu sie nie bedzie cackał

dramat

06.09.2026 16:16

tam w większości pracują ludzie prawie niepiśmienni, lokalne kliki i rodzinki KPR, samo obcowanie z takimi ludźmi jest trudne, nie mówiąc o tym że to właśnie takie osoby tworzą tam procesy logistyczne i montażowe, gdy później jest coś nie tak, wina spadnie na ciebie. Z całą pewnością można powiedzieć, że to jedno z najgorszych miejsc w jakich przyjdzie wam pracować, chyba że jesteście mułami bez etyki, moralności, rozumu i godności człowieka, wtedy będziecie tam świetnie pasować.
    Pracownik niepołomice

02.09.2026 10:05

A ja mam pytanie. Czy wozki widłowe nie maja obowziakowego OC ? Dlaczego gdy ktos cos uszkodzi sa dawane oświadczenia do podpisania? Kierownictwo na toba stoi i wywiera presję zeby to podpisać? Dlaczego ma to isc z naszych składek ubezpieczeniowych? Warto o czyms takim wspomnieć podczas zatrudniania.

Xyz

06.09.2026 04:56

A takie coś to jest zgodne z prawem?

manprac

03.09.2026 21:26

Bardzo dziękujemy związkom za tak prężne działanie w temacie koncernówki , warunkami pracy , może podacie jakie są kroki dalsze przeprowadzane przez was do ogólnej wiadomości Bardzo dziękujemy naszym, panom , w końcu pełna premia . to co panowie uzbieraliście na dodatek 1500 zł więc już będzie normalne premie czy będziemy zbierać na kolejne dodatki ...

Akpo

03.09.2026 13:19

Fajny ten strajk bo to jest taki strajk po cichu..... Taki fajny bo to taka zabawa w strajk no ale czego się spodziewać jak tam dziecinada jakich mało
    Aurelia

11.08.2026 22:31

Jak wygląda praca dla kobiet? Dają radę na produkcji?
    Maniorz

01.09.2026 07:51

I taka sama stawkę jak pracownicy na linii, także zarobisz a się nie narobisz.
    Gosc1234

03.09.2026 10:22

Jak masz pojęcie techniczne i szybko sie uczysz to tak .
    Szczery

29.07.2026 11:05

To nie jest żadna centrala, tylko polski oddział działający pod większą firmą. Chodzi głównie o to, żeby było jak najtaniej i żeby zyski były jak największe. Tak działa wiele firm, ale problem zaczyna się wtedy, kiedy idzie to za daleko. Wymaga się od ludzi coraz więcej i szybciej, ale pracowników jest cały czas tyle samo. Firma się rozwija, produkcja ma więcej tematów, a nowych osób nie chcą zatrudniać. Na produkcji widać to najbardziej. Ciągle jest presja, gaszenie bieżących problemów i walka o to, żeby plan został zrobiony. Ale w indirecte to samo, brakuje czasu na pracę zespołową, przekazywanie informacji, czy poprawę problemów, bo cały czas trzeba gonić wynik. Przez to ludzie są przeciążeni, coraz więcej osób myśli o odejściu gdyby mogło, a reszta jest sfrustrowana. Do tego doszedł brak premii, który dodatkowo zniechęcił ludzi. Sama premia nie rozwiązałaby problemu, była tylko plasterkiem na większy problem. Myślę, że kierownictwo na miejscu to widzi co się dzieje ale ma ograniczone możliwości, bo dużo decyzji przychodzi z centrali albo i ich własne premie są zależne od wyników więc też cisną ludzi i dokładają swoją cegiełkę. Tylko że ludzie nie są maszynami. Można przez jakiś czas nadrabiać braki większym wysiłkiem, ale w końcu firma zacznie tracić ludzi, doświadczenie i jakość pracy. Niestety to miejsce jest coraz gorszym miejscem do pracy i nie zapowiada się by było lepiej...

26.08.2026 10:43

W punkt. Myślę że dużo ludzi nie odchodzi bo jest względnie i tak dobra kasa, zwłaszcza porównojac z innymi okolicznymi firmami. Ale nie zmienia to faktu że pracuje się tu coraz gorzej i gdyby nie hajs mieliby problem z pracownikami. Dobrze napisane że hajs to plasterek, zabierze się jakaś jego część jak z premia i uwidacznia to realne nastroje.
    Sdtrjtfhvf

01.09.2026 18:52

Cóż, znalezienie pracy za kilka stówek mniej jest już dość łatwe, a różnica w jakości życia jednak ogromna.
    ...

28.08.2026 22:07

I co z tym waszym strajkiem ? Znow podkulony ogonek ? Tylko krzyczeć na palarni umiecie🤣🤣🤣 żałośni ludzie tam pracują. Płakać to pierwsi ale żeby cos zrobić to nagle cisza🤣 ale przynajmniej dzięki waszym wpisom mam darmowy kabaret wiec dziękuję za wasze zaangażowanie w te opinie 🤣🤣🤣
    Andrzej ML1

31.08.2026 09:47

Niestety związki wszystko robią żeby do strajku nie doszło, konsultacje z prawnikiem którego chyba znaleźli na ulicy. Przeciąganie ile się da, raz oni raz firma bo wszystko ,, musi być z godnie z prawem '' ale jak firma wszystko robią nie zgodnie to podpisują od razu i tak do końca roku aż wszystkim się odechce już w tym cyrku brać udział.
    l2

23.08.2026 22:18

beznadziejna robota
    Dawid

19.08.2026 18:08

Część szukam kogoś z kim mógł bym dojeżdżać do Niepołomic do pracy z okolic slomnik , proszę pisać dziękuję
    Robotnik

22.08.2026 03:54

Jaka zmiana?
    Związki

04.08.2026 09:13

Pytanie. Kiedy związki wezmą się za swoich kolegów żółtych i pomarańczowych, którzy należą do związków, a przed urlopami gonili ludzi na nadgodziny lub darli mordę, żeby robić bo ludzi nie ma? Cały zakład na minusie a norma zrobiona. Jak nie ma ludzi to chyba powinno być mniej zrobione? Jak żółty i pomarańczowy nie będą cisnąć przy tak słabej frekwencji to i ludzi będą mieć lżej. Ale postaw się żółtemu lub pomarańczowemu. Raz to w związkach, to czuję się nie tykalny, a jak coś to do kierownika dobrym słowem wtedy rzuci i po robocie i po umowie jak jesteś na czas określony. Zróbcie z tym porządek.
    Jak Tam

02.08.2026 21:15

Mi się dobrze pracuje
    Ejaje

06.07.2026 10:59

Czytam artykuły o prawdopodobnie strajku w stosunku do niskich premii. I tak sobie myśle dwa lub trzy lata temu też miał być strajk i co ? Zrobili głosowanie kto za kto przeciw i wyszło ,że strajku brak bo większość się bała ,że go zwolnią. Mimo że związki nie mogą udzielić pracodawcy i formacji kto był za ,a kto nie. W tym roku nawet jeśli by doszło do głosowania będzie to samo. Bo większość załogi robi pod siebie w takich sytuacjach ,a mocni w gębie są. Że strajk by się przydał itd. A nawet jeśli to kiedy ten strajk zrobią? W sierpniu na przestoju ? 😅
    Inzynierka

20.07.2026 15:32

Samo przychodzenie do pracy jest nagrodą i taką powinniśmy mieć postawę. Bez pieniędzy ludzie polacy sobie poradzą bez pracy nigdy.

29.07.2026 13:07

Szefowa od pieniążków, w komentarzu pod własnym artykułem, sama napisała : "(...) zapewniliśmy wszystkimi stałym pracownikom MAN... w Niemczech gwarancję zatrudnienia co najmniej do 2035roku, WYPŁACANIE PODZIAŁU ZYSKÓW i pozostanie przy istniejących zakładach produkcyjnych w Niemczach." W Polsce, niedawno, ta narracja wybrzmiała trochę inaczej przy niepodziale zysków.
    Pracownik z hamowni

16.07.2026 12:56

Ta firma jest nowoczesna. Ale jak zaczniesz pracować to wtedy się widzi kolesiostwo. Ludzie pracują na umowach śmieciowych a jak dostaniesz umowę MANowską to masz (usunięte przez administratora) i się nie odzywać. (usunięte przez administratora) Nie wolno mieć swojego zdania ani krytykować. Trzeba uważać bo kolega w każdej chwili może cię (usunięte przez administratora) jak to się dzieje. (usunięte przez administratora) Tam człowiek potrafi drugiego sprzedać. I jest pseudo solidarność.
    Razz

19.07.2026 16:03

Od zawsze ludzie z tych stron byli cwaniakami. To ziemniak to kapusta dla przełożonego by sie podlizać, po trupach do celu by miec lepiej . Uwielbiają sprzedawać innych , donosić. I robią tak nie tylko w tym zakladzie . Najgorsi ludzie z jakimi mialem " przyjemnosc" pracowac.

20.07.2026 17:24

Tak jest tylko podkablowac i podpuszczac na kogos. a sami zeby nic nie robic w polu robio a w pracy by chcieli nic nie robic

13.07.2026 16:25

Ładnie wybuchaliśmy oczywiście biuro klaskało, niech wiedzą że już nami nie można tak pomiatać i wciskać takie bajki. Wszystkie liczby na minus a gdzie nagle znalazły się liczby które tak wielce wypisujecie na aplikacji w wywiadach ile to zysku i sprzedaży. Jak zawsze stara śpiewka brak kasy i ciężkie czasy jak to zawsze przy negocjacjach o podwyżkę to i można podciągnąć i koncernówke. Dlaczego Niemcy nie są objęci tymi cięciami, wszyscy są poszkodowani ale z tego co wynikło z monologu pajaca to tylko Monachium nie. To kiedy Strajk zaczynamy.
    Jack STRONG

16.07.2026 08:57

Za taki wpis powinieneś być ścigany. Takich jak ty prezes powinien zwolnić z pracy, bo szkalujecie dobre imię firmy.
    obycatel

20.07.2026 10:23

Może idz sie przebadaj. Bo to wskazuje na jakies problemy z głową. Mówię poważnie.
    Michał

17.07.2026 22:16

Znalazlem Ciekawy artykuł https://www.facebook.com/share/v/1KiKs2Jopq/
    luk

17.07.2026 19:13

pracowalem tam. nawet nei masz kiedy isc do toalety, wiekszego wyzysku nie spotkalem i zegar a w zasadzie sekundnik co chwile skracali...najgorsza praca w zyciu
    Bartosz

14.07.2026 22:39

A jest u was możliwość zrobienia rocznego darmowego stażu na produkcji, żeby nabyć cennego doświadczenia? Mogę nawet dopłacić za pracę.
    Agencyjny

15.07.2026 11:00

Takie wpisy to trolowanie
    Dejvid

16.07.2026 07:32

Oczywiście o ile przetrwasz pierwsze dwa takty to zobaczmy ile jesteś w stanie dopłacić xd
    Ziut

13.07.2026 04:30

Co to w ogóle za faworyzacja Zmian Zmiana B charuje 3x więcej weekendów od A, zmiana A dostała odwołanie nadgodzin po drugiej zmianie bo upały, a zmiana B tydzień wcześniej to niby klimatyzowaną halę miała i im gorąco nie było? Sekwencje jakie jeżdżą to też jakiś kabaret nie raz przegląda człowiek i widzi że to A zmiana w porównaniu do B to ma cudowną prostą (usunięte przez administratora) jeździć okazjonalnie Przyznać się kto tam na (usunięte przez administratora) o faworyzacje?
    #PracownikProdukcji

14.07.2026 12:07

Ile miesięcy tu pracujesz? Sprawdź kilka lat wstecz i zobaczysz ze zmiana A częściej była dymana. Raz wam się trafiła dodatkowa sobota, ale za 100% i juz płacz. Dodatkowo najczęściej kończycie na minusie, a my musimy to odrabiać.
    Spotkanie

08.07.2026 08:19

Nie przychodźmy na żadne spotkanie kadry i dyrektora w poniedziałek, niech liżą im pracownicy biurowi i kierownicy. Zjednoczmy się i zostańmy na działach.
    manprac

11.07.2026 20:18

nic nie dostaliśmy.... tylko zwracają za to że zabierają co miesiąc od początku roku premie . to się uzbierało ... to nasze zaangażowanie, presja czasowa ,brak podwyżki po roku pracy , po trzech latach, zawsze jest obsuwa parę miesięcy . A błędy będą zawsze to jest nieuniknione jesteśmy ludźmi
    Ziut

13.07.2026 04:34

To że żeby dostać roczną podwyżkę trzeba pracować Rok + 3 miesiące to akurat kabaret wszystko żeby opóźnić tłumaczyć oczywiście będą przestojami, I przerwami w umówię na agencji ale przecież nikt z nas dobrowolnie się na to nie pisze
    Agencyjny

06.07.2026 10:41

Pracuje w automotive w Niemczech w piątek 1h strajk ostrzegawczy organizowany przez związki. Nikt nie pracuje. Jeśli chodzi o zarobki 26E/h + koncernówka + 13 jakieś dodatkowo 5 tyś E. A u Was jak tam w Polsce w Manie? 🤣
    Rozsądna robotnica

10.07.2026 13:49

Mamy na tyle dobre zarobki, że nie potrzebujemy żadnych premii w poniedziałek zbieram podpisy pod petycją o zabraniu nam premii która jest bezpodstawna

11.07.2026 05:48

.....ale to jest dodatek dobrowolny, nie musisz przyjmować, nie masz takiego obowiązku.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

...

10.07.2026 00:21

🤣🤣🤣 śmiać mi sie chce z was bo kazdy narzeka pisze jak to źle itd a i tak siedzicie tam i róbcie co wam każą jak te ostatnie (usunięte przez administratora) A najśmieszniejsze jest to ze wylewacie te swoje żale zamiast poszukac innej pracy piszecie ze firma nie szanuje ludzi a robicie tam czyli sami siebie tez nie szanujecie wiec nic dziwnego ze was nie szanuja. A na to jest prosta rada 😊 zmien prace bo te 500 zl nie jest warte tego wszystkiego. Pozdrawiam serdecznie
    Szczęśliwa pracownica

07.07.2026 07:16

Bardzo dobra fajna rozwojowa praca. Dobre zarobki w stosunku do wymagań, które nie są wygórowane. Ogromny rozwój zawodowy dzięki czemu można awansować. Normy są bardzo lekkie i nie wymagające. Kierownictwo na poziomie zawsze pomorze swoją wiedzą i doświadczeniem. Zgrana i uśmiechnięta załoga, która pomaga sobie nawzajem. Vestas to jedna z najlepszych firm w okolicy gdzie zgłasza się tysionce chętnych do pracy. Darmowe dojazdy i pyszne obiady jak w restauracji na poziomie. Są również premie, ale uwarzam, że pensja jest jak najbardziej sprawiedliwa, a może nawet zawyrzona w stosunku do obowiązków jakie mamy na produkcji. Jestem szczęśliwa, że pracuję na produkcji jako zwykła szeregowa najniższa w chierarchi robotnica zostałam tu zatrudniona. Nie powinniśmy narzekać.
    Bugas

07.07.2026 21:57

Chyba się zakochałem, proszę daj mi swuj nr komurki;)

08.07.2026 13:34

Niech ortografia Was połączy.
    Oryndżoł

29.06.2026 13:02

Witam, Czy kierownik(żółty) ma prawo w tym samym dniu powiedzieć osobie że zostaje na nadgodziny na drugą zmianę? I czy w ogóle w umowie jest takie coś że trzeba zostać na więcej niż 8h pracy? Czy to wymyśl tylko wyżej postawionych.
    Kolesiostwo

02.07.2026 02:22

Man głosi puste hasła w rzeczywistości gardzi ludźmi, to samo w B3. Jak nie włazisz w tyłek przełożonemu i nie gnoisz innych, jesteś na straconej pozycji, umiejętności i chęci do pracy mają drugorzędne znaczenie, tak to wygląda w praktyce.
    biuro

07.07.2026 17:14

to żaden kierownik to pajace
    OdklejonyPrezes

07.07.2026 14:37

Mam nadzieję ludzie, że się będziecie szanować i nie pójdziecie na to spotkanie z prezesem…poszły artykuły ukazujące gdzie nas mają to nagle chce gadać. Robię już tu trochę lat i nic nowego się nie dowiecie po za tym, że idą cięższe czasy, ale mimo to zakład się rozwija dlatego pieniędzy dla nas nie ma. Trochę was postraszy i znowu nic nie wyjdzie z tego strajku. Pokażmy, że mamy gdzieś teraz jego gadanie…
    Żabojad

07.07.2026 13:03

Mogę nawet żreć suchy chleb byleby mieć pracę. Ta praca to przywilej i status. Dla mnie to jest ważniejsze niż pieniondze
    Oryndżoł

02.07.2026 13:26

Kiedy te 3 zmiany ??
    Ejaje

06.07.2026 11:03

Patrząc na logistykę w której zatrudnień brak mimo i tak małej ilości osób to póki co się nie szykuje. Chyba ,że wystartują z 30 pojazdami na zmianę. I znowu wszędzie szkolenia byle jak i byle szybko. Ewentualnie zatrudnią przybyszów z południa i będziemy robić za siebie i za nich
    Strajk i sprawiedliwość

06.07.2026 09:27

Paweł ML1

01.07.2026 15:49

I gdzie Związki, oczywiście jeżeli chodzi o pomoc i wsparcie pracowników to ich nie ma. Praca w sobotę jest nie zgodna z KP. I gdzie ta mobilizacja sam Fox wszystko podpisuje bez związków to o czym my mówimy, sprzedali się górze. Powinni wystosować pismo ze nie przychodźcie do pracy bo to jest nie legalne.

27.06.2026 16:03

Za ten rok tez powiedza ze nie ma premi koncernowej ale cyrk.a 3 zmiany beda w tym roku bo znajomy byl na rozmowie w rsmstad i kobieta mu mowila ze przyjmuja ludzi na 3 zmuane wroca nocki ludzie sie beda cieszyc bo zarobia z 2 stowki wiecej za nocki
    Maniak

29.06.2026 16:10

To super wiadomość że nocki wrócom będzie dodatkowa kasa ✅ pozatym nocami nie ma upałów więc było by miło na hali

27.06.2026 21:23

Tak się zastanawiam czy w tej firmie ktoś kontroluje co tu się dzieje? W tym tygodniu zarządzili dla B zmiany nadgodziny, bo musimy nadrobić/odrobić straty. Tak gonili że robiliśmy na duży plus. Na teamsach były niekończące sie achy i ochy, plus fajerwerki i serduszka. Cytuję wpis "dziękujemy za dziś!!!! świetny wynik". Nagle w piątek okazuje się że braknie przednich belek mocowania kabiny i linia stoi przez kilka godzin. Dlatego ze staliśmy, znowu nadgodziny tym razem dla zmiany A i dodatkowo w największe upały. Osoba która zarządza produkcją powinna wylecieć na zbity pysk. Ja bym to podciągnął pod sabotaż, działanie na niekorzyść finansową firmy Wpierw płatne nadgodziny dla zmiany B, następnie straty przez postój linii i znowu płatne nadgodziny dla zmiany A.
    #Monter
    Jednostka

27.06.2026 08:04

Dziękujęmy kadrze za tak szybką reakcję i zapewnienie nam nadgodzin w największe upały. Przecież można je zorganizować pod koniec tygodnia jak temperatury trochę spadną... Ale nie bo... premia kierownicza przepadnie. I to jest główny powód nadgodzin. Do ostatniej chwili miało nadgodzin nie być , a logistyka już ile wcześniej nam mówiła, że mamy poniedziałek i wtorek zaplanowane nadgodziny. Wszyscy dobrze wiedzieli, że braknie tych części, bo za dużą produkcję dzienna robiliśmy i dostawca nie wyrobił się. Może warto powiedzieć prawdę w końcu ze musimy w nie humanitarnych warunkach pracować dla kadry zarządzającej. Nam nikt złotówki nie chciał dać za wysiłek, który dajemy każdego dnia. Co najwyżej '' dobre słowo" za błędy. A o co chodzi z tymi przyjęciami nowych pracowników.??? Moze też warto powiedzieć ludziom prawdę. Przecież my ciągle mamy się optymalizować, a co za tym idzie zwalniać ludzi, atu przyjęcia? Przecież na pewno nie będzie 3 zmiany... Zacznijcie mówić prawdę. To wasze kłamstwa doprowadziły do sytuacji jaka panuje na zakładzie. Dodatkowo próbujecie skłócić działy. To że ludzie między działami naprawiają błędy bez raportowania to świadczy tylko o tym że jest na zakładzie w miarę ok atmosfera. Jak już to zepsujecie, to już większości ludziom ten zakład będzie kojarzył się tylko z trochę lepszymi zarobkami i nic więcej. Panie prezesie może warto zejść do ludzi jak to było za pierwszym pobytem w naszym zakładzie i wysłuchać głosu ludzi bez wyciągania konsekwencji. W końcu to my napędzamy w większości ten zakład....
    Abecadoło

24.06.2026 13:27

Idealnie to zrobili. Najpierw ch**e mówią że nie ma zamówień jak są negocjacje potem związki dają d... nagle wracają soboty pracujące. Dziś po przerwie testują rozrywanie linii żeby agv szybciej przejeżdzałby bo chcą nadrabiać po 1 kabinie... Ludzie na obecną chwile sprawiają straty przy co drugim przejeździe i dobrze. Tylko wiem dobrze o tym że tak może być tylko przez tydzien potem ktos na nich siądzie i bedziemy faktycznie nadraniac do tej jednej kabiny. Kierownictwo ma w gdzieś jeśli zgłasza sie coś co pomoże pracownikowi lepiej spier€#lić za błedy. Fakt jwst taki że strajk by się już naprawde przydał ale dobrze wiem że Polaczków na to nie stać. LKw może jeszcze już niedługo ale H6 nie ma ciula że ktoś podejmie się strajku.. każdego tu już wyszkolili jak pieski na aport.
    Słownik

25.06.2026 00:34

Chiński tłumacz potrzebny żeby cię zrozumieć.
    Abecadoło

25.06.2026 10:38

Oj już nie przesadzaj. Szybko trzeba pisać bo przecież linia stanie i co wtedy.. 😂
    Działamy

22.06.2026 11:02

Niech Man się szykuje bo dojdzie do strajku po ostatnich wydarzeniach, niech wszyscy się dowiedzą jaki to pracodawca

22.06.2026 22:32

A kto ci bedzie strajkować .nikt wszyscy by robili nawet jak by nie bylo koncernowki kazdy narzeka i robi dalej
    Szczery

22.06.2026 19:11

Przenoszą inwestycje do PL bo taniej ok. Ale taniej też dlatego że robimy za przynajmniej 3.. Wyciskają z polaczków ile się da.. z nich to można, swoich by tak nie traktowali.. Swoim biednym jeszcze premie bez problemu dają bo tacy biedni i poszkodowani. I tyle z tej nagłaśnianej równosci.. Musimy sami zacząc się szanować, nie brać nie zostawać po godzinach czy robić w weekendy bo trzeba. i tak już nas wykorzystują. Doją nas na kasę a Polaczek się cieszy że zarabia trochę więcej niż w innej lokalnej firmie..
    biuro

22.06.2026 18:37

a ja na chorobowym i mam gdzieś, dostałem umowę I poszedłem na zwolnienie I pol roku posiedzę i nie wracam haha
    ROMANTYCZKA

19.06.2026 09:58

ALEŻ TAM ISKRZY!!! ona piękna, zgrabna on przystojny, pracowity, (dla mnie ciasteczko :-) sama bym schrupała). Oj gdyby tylko Bóg im pozwolił to to by była namiętna miłość. Te spojrzenia, to gorące powietrze kiedy są blisko siebie, cudowne uśmiechy.... miło się na to patrzy. Ale życie toczy się dalej a oni uwięzieni w swoich codziennościach będą rozmyślać o sensie istnienia i szukać odpowiedzi na odwieczne już pytanie.... Swoją drogą ciekawe ile małżeństw rozpoczęło się w MANie.

20.06.2026 18:09

I to jest wpis.... a nie tylko pieniądze i pieniądze. Swoją drogą...ile małżeństw rozpadło się przez romanse w robocie...
    Ezra

19.06.2026 15:50

Dajcie spokój. Ktoś chce pracować i stara się robi wszystko a ci wyskakują ze zwolnieniem To jak mamy mieć zaufanie do firmy Obiecują że robota jest a później cha w de bo tak Jeden pod drugim dołki kopie Co za ludzie

20.06.2026 14:26

Tak jeden nadup..a na drugiego a wszyscy udaja kolegów spotkania integracja taki cyrk taki ze szok
    Radek

19.06.2026 13:24

Witam . Dlaczego Pracownicy po nocnej zmianie tzn o około 5 nad ranem wychodzą z Pracy? Jak to świadczy o pracodawcy?? Skoro powinni pracować do 6.00 . Firma światowej klasy a takie sytuacje mają miejsce ? Panie Prezesie wstyd

19.06.2026 20:16

Radek, jątrzysz cały czas. Gdy linia po nocce wychodziła o 5 po zrobieniu normy, tez się przywalałeś. To gdzie ty robisz, na linii, dział napraw czy hamownia?
    kolo

19.06.2026 20:39

Nawet nie wiesz jakie godziny pracy obowiązują w MAN z mojej wiedzy powinna być 6:08 źle to świadczy jedynie o tobie.
    Pat***huczne miejsce pracy

19.06.2026 15:40

Zwalniają ludzi po kilku tygodniach pracy, zawsze tam była patola ale teraz to już przechodzi wszystko. Brygadziści jacy byli tacy są, przywalać się do wszystkich - to jest ich cel. Im więcej ludzi zgnoją tym się lepiej czują. Nowych pracowników równają z błotem, bo po jednym dniu roboty każdy powinien już WSZYSTKO WIEDZIEĆ I UMIEĆ. żenada. 🤡🤡🤡 wszyscy zawsze ostrzegają przed tą firmą. I nic się od lat nie zmieniło. Żenada, (usunięte przez administratora) i 3 metry mułu.

15.06.2026 21:01

Co z ta koncernówka ja sie pytom

18.06.2026 09:32

W Niemczech dostali tyle ale w Euro. Oni myślą że to odpowiednik?...

18.06.2026 20:54

Mowia zeby sie cieszyc ze choc tyle dali))))))

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.