MAN Trucks

• Błonia
  • Dąbrowa
  • Pobiednik Wielki

3. Opinie o pracodawcach Niepołomice
  5. Opinie o MAN Trucks Sp. z o.o.

Opinie o MAN Trucks Niepołomice

Nie przegap nowości o MAN Trucks Sp. z o.o.!

MAN Trucks Sp. z o.o.

26.01.2024 10:34

W tym roku już po raz czwarty znaleźliśmy się na Liście najlepszym pracodawców i zdobyliśmy prestiżowy tytuł Top Employer 2024. Przyznany dla MAN Trucks Niepołomice certyfikat świadczy o naszym zaangażowaniu w tworzenie lepszego środowiska pracy, wdrażaniu wysokich standardów zarządzania zasobami ludzkimi i bazujemy na najlepszych praktykach HR.

„To nie przypadek, że otrzymujemy to prestiżowe wyróżnienie. Wprowadzamy nowoczesne rozwiązania, pielęgnujemy otwartą kulturę organizacyjną, ale przede wszystkim konsekwentnie i niezależnie od okoliczności dbamy o pracowników. Odbieram tę nagrodę jako podziękowanie dla całego zespołu HR oraz kadry kierowniczej razem współtworzących dobre i przyjazne środowisko pracy dla ponad 4 tys. pracowników” – Bogdan Lis, Członek Zarządu MAN Trucks

Globalnie certyfikowano i nagrodzono w 2024 roku ponad 2 300 najlepszych pracodawców z 121 krajów na pięciu kontynentach. Organizacje biorące udział w programie, zostają poddane walidacji, certyfikacji i uznawane są jako pracodawca z wyboru.

Cieszymy się, że po raz kolejny mogliśmy dołączyć do tak szacownego grona firm, wyróżniających się wysoką kulturą organizacyjną.
    News image
    Lkw

22.01.2026 08:45

Zamówienia i pojazdy odblokowane z poprzedniego roku się kończą, w lutym już widać spadki a w marcu mają być przestoje KVP i sporo ludzi do zwolnienia z Lkw i H6 a dział napraw czekają dwie zmiany. Brak zamówień
    #Montazysta
    Razz

01.02.2026 17:14

Taaa miliardy miliardów, potega gospodarcza i wogole. Lepiej to brzmi niz tania siła robocza na agencyjnych unowach. Szykuj sie na zwolnienia bo jak nie będzie zamowien to nikt tu sie nie bedzie cackał

Oryndżoł

29.06.2026 13:02

Witam, Czy kierownik(żółty) ma prawo w tym samym dniu powiedzieć osobie że zostaje na nadgodziny na drugą zmianę? I czy w ogóle w umowie jest takie coś że trzeba zostać na więcej niż 8h pracy? Czy to wymyśl tylko wyżej postawionych.

30.06.2026 10:35

Śmieszny jestes .nikt nie moze cie zmusic do nadgodzin

Rowniejsi

30.06.2026 15:53

Tyle ze man głosi politykę równosci traktowania pracowników. A kolejny raz okazuje sie to tylko teorią -rzeczywistosci dla zmiany b jest gorsza

27.06.2026 16:03

Za ten rok tez powiedza ze nie ma premi koncernowej ale cyrk.a 3 zmiany beda w tym roku bo znajomy byl na rozmowie w rsmstad i kobieta mu mowila ze przyjmuja ludzi na 3 zmuane wroca nocki ludzie sie beda cieszyc bo zarobia z 2 stowki wiecej za nocki

Maniak

29.06.2026 16:10

To super wiadomość że nocki wrócom będzie dodatkowa kasa ✅ pozatym nocami nie ma upałów więc było by miło na hali

27.06.2026 21:23

Tak się zastanawiam czy w tej firmie ktoś kontroluje co tu się dzieje? W tym tygodniu zarządzili dla B zmiany nadgodziny, bo musimy nadrobić/odrobić straty. Tak gonili że robiliśmy na duży plus. Na teamsach były niekończące sie achy i ochy, plus fajerwerki i serduszka. Cytuję wpis "dziękujemy za dziś!!!! świetny wynik". Nagle w piątek okazuje się że braknie przednich belek mocowania kabiny i linia stoi przez kilka godzin. Dlatego ze staliśmy, znowu nadgodziny tym razem dla zmiany A i dodatkowo w największe upały. Osoba która zarządza produkcją powinna wylecieć na zbity pysk. Ja bym to podciągnął pod sabotaż, działanie na niekorzyść finansową firmy Wpierw płatne nadgodziny dla zmiany B, następnie straty przez postój linii i znowu płatne nadgodziny dla zmiany A.
    #Monter
    Jednostka

27.06.2026 08:04

Dziękujęmy kadrze za tak szybką reakcję i zapewnienie nam nadgodzin w największe upały. Przecież można je zorganizować pod koniec tygodnia jak temperatury trochę spadną... Ale nie bo... premia kierownicza przepadnie. I to jest główny powód nadgodzin. Do ostatniej chwili miało nadgodzin nie być , a logistyka już ile wcześniej nam mówiła, że mamy poniedziałek i wtorek zaplanowane nadgodziny. Wszyscy dobrze wiedzieli, że braknie tych części, bo za dużą produkcję dzienna robiliśmy i dostawca nie wyrobił się. Może warto powiedzieć prawdę w końcu ze musimy w nie humanitarnych warunkach pracować dla kadry zarządzającej. Nam nikt złotówki nie chciał dać za wysiłek, który dajemy każdego dnia. Co najwyżej '' dobre słowo" za błędy. A o co chodzi z tymi przyjęciami nowych pracowników.??? Moze też warto powiedzieć ludziom prawdę. Przecież my ciągle mamy się optymalizować, a co za tym idzie zwalniać ludzi, atu przyjęcia? Przecież na pewno nie będzie 3 zmiany... Zacznijcie mówić prawdę. To wasze kłamstwa doprowadziły do sytuacji jaka panuje na zakładzie. Dodatkowo próbujecie skłócić działy. To że ludzie między działami naprawiają błędy bez raportowania to świadczy tylko o tym że jest na zakładzie w miarę ok atmosfera. Jak już to zepsujecie, to już większości ludziom ten zakład będzie kojarzył się tylko z trochę lepszymi zarobkami i nic więcej. Panie prezesie może warto zejść do ludzi jak to było za pierwszym pobytem w naszym zakładzie i wysłuchać głosu ludzi bez wyciągania konsekwencji. W końcu to my napędzamy w większości ten zakład....
    Abecadoło

24.06.2026 13:27

Idealnie to zrobili. Najpierw ch**e mówią że nie ma zamówień jak są negocjacje potem związki dają d... nagle wracają soboty pracujące. Dziś po przerwie testują rozrywanie linii żeby agv szybciej przejeżdzałby bo chcą nadrabiać po 1 kabinie... Ludzie na obecną chwile sprawiają straty przy co drugim przejeździe i dobrze. Tylko wiem dobrze o tym że tak może być tylko przez tydzien potem ktos na nich siądzie i bedziemy faktycznie nadraniac do tej jednej kabiny. Kierownictwo ma w gdzieś jeśli zgłasza sie coś co pomoże pracownikowi lepiej spier€#lić za błedy. Fakt jwst taki że strajk by się już naprawde przydał ale dobrze wiem że Polaczków na to nie stać. LKw może jeszcze już niedługo ale H6 nie ma ciula że ktoś podejmie się strajku.. każdego tu już wyszkolili jak pieski na aport.
    Słownik

25.06.2026 00:34

Chiński tłumacz potrzebny żeby cię zrozumieć.
    Abecadoło

25.06.2026 10:38

Oj już nie przesadzaj. Szybko trzeba pisać bo przecież linia stanie i co wtedy.. 😂
    Działamy

22.06.2026 11:02

Niech Man się szykuje bo dojdzie do strajku po ostatnich wydarzeniach, niech wszyscy się dowiedzą jaki to pracodawca

22.06.2026 22:32

A kto ci bedzie strajkować .nikt wszyscy by robili nawet jak by nie bylo koncernowki kazdy narzeka i robi dalej
    Szczery

22.06.2026 19:11

Przenoszą inwestycje do PL bo taniej ok. Ale taniej też dlatego że robimy za przynajmniej 3.. Wyciskają z polaczków ile się da.. z nich to można, swoich by tak nie traktowali.. Swoim biednym jeszcze premie bez problemu dają bo tacy biedni i poszkodowani. I tyle z tej nagłaśnianej równosci.. Musimy sami zacząc się szanować, nie brać nie zostawać po godzinach czy robić w weekendy bo trzeba. i tak już nas wykorzystują. Doją nas na kasę a Polaczek się cieszy że zarabia trochę więcej niż w innej lokalnej firmie..
    biuro

22.06.2026 18:37

a ja na chorobowym i mam gdzieś, dostałem umowę I poszedłem na zwolnienie I pol roku posiedzę i nie wracam haha
    ROMANTYCZKA

19.06.2026 09:58

ALEŻ TAM ISKRZY!!! ona piękna, zgrabna on przystojny, pracowity, (dla mnie ciasteczko :-) sama bym schrupała). Oj gdyby tylko Bóg im pozwolił to to by była namiętna miłość. Te spojrzenia, to gorące powietrze kiedy są blisko siebie, cudowne uśmiechy.... miło się na to patrzy. Ale życie toczy się dalej a oni uwięzieni w swoich codziennościach będą rozmyślać o sensie istnienia i szukać odpowiedzi na odwieczne już pytanie.... Swoją drogą ciekawe ile małżeństw rozpoczęło się w MANie.
    Czubek

20.06.2026 18:09

I to jest wpis.... a nie tylko pieniądze i pieniądze. Swoją drogą...ile małżeństw rozpadło się przez romanse w robocie...
    Ezra

19.06.2026 15:50

Dajcie spokój. Ktoś chce pracować i stara się robi wszystko a ci wyskakują ze zwolnieniem To jak mamy mieć zaufanie do firmy Obiecują że robota jest a później cha w de bo tak Jeden pod drugim dołki kopie Co za ludzie

20.06.2026 14:26

Tak jeden nadup..a na drugiego a wszyscy udaja kolegów spotkania integracja taki cyrk taki ze szok
    Radek

19.06.2026 13:24

Witam . Dlaczego Pracownicy po nocnej zmianie tzn o około 5 nad ranem wychodzą z Pracy? Jak to świadczy o pracodawcy?? Skoro powinni pracować do 6.00 . Firma światowej klasy a takie sytuacje mają miejsce ? Panie Prezesie wstyd

19.06.2026 20:16

Radek, jątrzysz cały czas. Gdy linia po nocce wychodziła o 5 po zrobieniu normy, tez się przywalałeś. To gdzie ty robisz, na linii, dział napraw czy hamownia?
    kolo

19.06.2026 20:39

Nawet nie wiesz jakie godziny pracy obowiązują w MAN z mojej wiedzy powinna być 6:08 źle to świadczy jedynie o tobie.
    Pat***huczne miejsce pracy

19.06.2026 15:40

Zwalniają ludzi po kilku tygodniach pracy, zawsze tam była patola ale teraz to już przechodzi wszystko. Brygadziści jacy byli tacy są, przywalać się do wszystkich - to jest ich cel. Im więcej ludzi zgnoją tym się lepiej czują. Nowych pracowników równają z błotem, bo po jednym dniu roboty każdy powinien już WSZYSTKO WIEDZIEĆ I UMIEĆ. żenada. 🤡🤡🤡 wszyscy zawsze ostrzegają przed tą firmą. I nic się od lat nie zmieniło. Żenada, (usunięte przez administratora) i 3 metry mułu.

15.06.2026 21:01

Co z ta koncernówka ja sie pytom

18.06.2026 09:32

W Niemczech dostali tyle ale w Euro. Oni myślą że to odpowiednik?...

18.06.2026 20:54

Mowia zeby sie cieszyc ze choc tyle dali))))))
    Manowiec

15.06.2026 18:20

Mam nadzieję że w końcu nastąpi taki kryzys w Manie że będziemy robić po 40 samochodów na zmianę. Brak szacunku I z pewnym przelaniem ,, Praca czyni wolnym”. Zostało to im A Polak Polakowi wrogiem.
    Michał

13.06.2026 11:55

Ja to jestem w szoku ludzie tu narzekaja a i tak dalej pracuja. Jest tyle firm w niepolomicach. A MAN juz wcale tak dobrze nie płaci ludzie pracujac na lini po 100 pare samochodow na zmiane. Zeby wyjsc do Wc jak Ci nikt nie pomoze to mozna zapomniec. Jak nie pasuje komus to drzwi otwarte sa nikogo na sile nie trzymaja.

14.06.2026 21:21

To jaka firma jeszcze dobrze placi .sam narzekasz a robisz w manie
    Krakus

12.06.2026 16:43

Czym się najlepiej steruje? Skłóconym narodem. Dziękuję, że odwracacie uwagę od braku „koncernówki” różnymi tematami. Pracownicy Volkswagena w Poznaniu wynegocjowali drugą wypłatę na wakacje i już ją otrzymali, dodatkowo otrzymają oni bonus świąteczny wynoszący 70 proc. wynagrodzenia zasadniczego, a my dostaliśmy ochłapy. Przypominam, że wszyscy jesteśmy w tej samej grupie TRATON. Związki w Poznaniu dużo wynegocjowały (jak co roku), a u nas związki też „coś” wynegocjowały. W tamtym roku Niemcy dostali kwotowo prawie tyle samo co my, tyle że w euro. Ten rok to kolejny dowód na to, gdzie nas mają i jak nas szanują... Gdzie jest ta RÓWNOŚĆ i SZACUNEK, którymi MAN tak chętnie się chwali?
    Radek

11.06.2026 13:57

Maniorz

12.06.2026 05:39

Radku, dziękujemy za Twój bohaterski meldunek z pierwszej linii frontu! Na szczęście w firmie światowej klasy liczą się efekty i zrobiona norma, a nie bezmyślne wysiadywanie godzin i gapienie się w zegarek. Jeśli wyrabiamy się ze wszystkim do 5:00, to znak, że pracujemy wydajnie. Może zamiast pilnować cudzego czasu i pisać donosy do Prezesa, skupisz się na własnej robocie? Bo na razie to wstyd, ale za Twój brak zajęcia NIE POZDRAWIAM !
    Czubek

12.06.2026 08:50

Jesteś pewien, że pracownicy lwa? Orientujesz się jak pracują, jakie mają godziny pracy, firmy zewnętrze?
    borsuk

28.05.2026 08:47

Witam, jakie zarobki są w Manie? Bo bede sie przyjmował
    Do mech.

02.06.2026 11:16

To chyba słaby z Ciebie mechanik :)
    Nowy

07.06.2026 20:04

Nie słaby tylko szef żyd i tyle , przyjmij się do prywaciarza to zobaczysz a po drugie naucz się czytać jasno napisałem że robię wszystko

01.06.2026 15:09

Przyjmuja ludzi to co bedzie 3 zmiana?
    Maniorz

03.06.2026 22:36

Nie, poprostu jest za dużo pracowników Manowskich i agencyjni którzy maja przejść pod mana nie będą im przedłużać umowy wiec trzeba rekrutować nowych by nie płacić więcej
    FM50

04.06.2026 11:50

To prawda... Sam po 9 m-ce zostałem zwolniony z dnia na dzień chodź byłem wzorowym pracownikiem
    Moje zdanie

27.05.2026 18:30

Jestem zły jak każdy.. Jak obiecali premie to powinni ją wypłacić, my się ze swoich obowiązków i podnoszonych norm wywiązujemy każdego dnia. Jak chcą wypowiedzianej koncernówki nie ma sprawy ale tu propozycja odemnie. Powinni dać 13-stkę i nie wracać więcej do tematu. Mówienie że budują kolejne hale i przez to nie ma pieniędzy to jawne oszukiwanie nas gdyż dostali dotację na rozbudowę!
    RÓŻNI ALE RÓWNI

02.06.2026 13:55

eMAeN wtłacza do świadomości swoich pracowników "Politykę różnorodności" "Wspólne okazywanie wdzięczności" "Jednorodność w różnorodności" "RÓŻNI ALE RÓWNI" , dowiadujemy się w przekazie tej polityki. eMAeN podkreśla,że buduje na kluczowych wartościach korporacyjnych, na szacunku, na duchu zespołowym i odpowiedzialność. Informuje, że docenia i wzmacnia spójność, że PROMUJE kulturę zespołu o wysokich wynikach i JASNO pokazuje, że różnorodność nie jest pojęciem abstrakcyjnym. Gdy abstrakcja zderzy się z rzeczywistością mamy 1,6 : 0 ? "RÓŻNI ALE RÓWNI"
    Klod

02.06.2026 22:34

Co do wywiązywania się rzetelnie z pracy: nawet nie popełniając kilka lat błędów, premia jest obcinana wszystkim, mimo że błąd robi ktoś na drugim końcu hali, więc nie warto się starać. Aktualnie bramkarze na siłę szukają błędów; za chwilę błędem będzie odcisk palca na wewnętrznej stronie ramy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MAN Trucks?

Kontakt - MAN Trucks Sp. z o.o.

Rudolfa Diesla 1 32-005 Niepołomice

05.05.2026 23:15

Ta firma coraz bardziej funkcjonuje jak (usunięte przez administratora) Byle więcej i szybciej, przecież biednemu Polaczkiem mozna dołożyć. I to nie tylko na produkcji. Obowiazków coraz więcej a ludzi tyle samo albo mniej... Zróbcie coś z tym bo ludzie będą padać. U mnie w dziale coraz więcej osób znerwicowanych, dużo projektów na wczoraj i pohańbienie żeby szybciej..

26.05.2026 15:49

obecnie to jest standard. Nie wiem co będzie po uruchomieniu nowych projektów, bo ludzi do nich nie przybywa. Nie wiem, czy tego nie widać ?
    Szczery

01.06.2026 17:20

Teraz są jakieś firmowe akcje o balansie, zdrowiu pracowników. Tjjaa. To chyba tylko dobre marketingowo. A każdy jest przeciążany i brakuje ludzi
    Nowy

31.05.2026 16:25

Witam zamierzam się przyjąć do mana czy ktoś mi powie ile mogę dostać na początek netto .? I ile średnio wychodzi godzin roboczych w miesiącu ?

27.05.2026 19:44

Nie chce ktoś kupic jajek bo mam dużà ferme z proszowicach
    Stefan

28.05.2026 09:58

Podaj numer chętnie kupie

24.05.2026 20:27

Mam info. bedzie koncernówka 1000euro na łebka w lipcu zapłaco .
    bambo

26.05.2026 14:08

Mam info. Edek zjedz se chlebek

26.05.2026 20:12

Oco ci chodzi ? Bambik
    Zegiyl

21.05.2026 23:16

Premia koncernowa przyznana dla Monachium a dla nas i tureckich pracowników nie? Wracają czasy w których niemiec z Polaka chciał zrobić (usunięte przez administratora)
    manprac

22.05.2026 22:35

już dajcie spokój z tą KONCERNÓWKĄ też byłem zły ale kiero mi wyjaśnił ze Niemcy dostały dlatego że wygaszają im produkcje a my Polacy zabieramy im prace wiec faktycznie szkoda ich niech mają my sobie zarobimy w końcu pokazaliśmy że potrafimy robić po 110 na zmianę ... w przyszłym roku się odkujemy
    ansoanfo

26.05.2026 20:10

jakiś odjebany jesteś
    ML2

19.05.2026 12:32

Kiedy ktoś weźmie się za osoby pracujące na bramkach jakościowych?! Pracują tam starzy pracownicy którzy nic więcej nie robią tylko pogaduchy, kanapeczki, telefony… jest ich tylu na bramkach że robią co drugie/trzecie auto a i tak nie mogą dobrze wykonać kontroli. Po skończonym samochodzie jeden z drugim siada, telefon do ręki lub kanapeczka i gadanie o głupotach. Niby tak wszytko sprawdzają a premia jakościowa jest zabierana bo ciągle jakieś błędy wychodzą. To jak oni wykonują swoją pracę skoro ciągle są te same błędy i zabierana jest nam premia? Liderzy na spotkaniach ciągle mówią o błędach na audycie a że to zarysowane a tamto Krzywe coś niedopięte. To psuje się samo czy na linii produkcyjnej? Musi być to widoczne ale widać mają klapki na oczach i myśli w chmurach
    #PracownikSalonuSamochodowego

24.05.2026 18:31

Bo wyhodowali takie owczarki i trzymając na łańcuszku popuszczają jednego na drugiego. To robota jak przy budowie Riese, tylko choć niewiele ale trochę lepsze żarcie. Wieżyczek wartowniczych jeszcze tylko brakuje..... Nawiasem mówiąc to koncernówki wam wypłacili bogate w tym roku😁
    Manowiec

26.05.2026 07:48

No właśnie problem, powinni wpisywać wszystko bez wyjątku nie patrząc ze to kolega albo tego lubie bardziej bo tez tak jest tego znam to mu nie wpisze a tego nie lubie to będę wszystko na niego pisał. To niech zjeżdżają na naprawy nawet każde auto jak tak firma nie umie dobrze rozdzielić czynności patrząc tylko na excela bo tabelki obciążenia maja się zgadzać. Wpisujcie wszytko niech zjeżdża każde auto może w końcu dodadzą pracownika jak żadne auto nie będzie sprawne i zaczniemy może normalnie pracować. Dajcie więcej pracowników i bramka nie będzie potrzebna, która i tak tyle przepuszcza błędów po które jedzie się na calpunkt poprawiać po nich bo na siebie brakowi przecież błędu nie wpiszą.

24.05.2026 21:32

Po przestoju mają być montowane wieżyczki na wszystkich zewnętrznych narożnikach . Będzie to spowodowane obniżeniem wynagrodzenia i obawami przed masowym opuszczaniem zakładu pracy. Ochrona ma być również wyposażona w owczarki niemieckie bez kagańców.
    Solidarność

22.05.2026 19:08

I tak oto Man pomazał gdzie ma polskich pracowników. Zyski rekordowe za 2025r. Monachium koncernowa premie dostanie choć nie zasługuje wcale, za to my produkujemy ponad dwa razy tyle ciężarówek co oni i nam się nie należy. I tu pytanie gdzie Pan L. do tych spraw Jak są tacy mądrzy niech się pochwalą ile managerowie i pracownicy wyrzszego szczebla dostaną premii za wyniki bo to nie będą małe sumy. Musimy sie w końcu zjednoczyć i działać wspólnie nie dać sobą pomiatać, zacznijmy od spotkana ze związkami i szykować jakieś działania walczące z tym co się dzieje. Zroby strajk ostrzegawczy, róbmy błędy ile się da, kopmy rofy pracujmy według BHP i prawdziwych czasów. My się staramy nadgodziny błędów nie robić ilości wykonywać i tak nam dziękują.
    manowiec

23.05.2026 16:43

Ludzie wymiękną jak się okaże, że trzeba się podpisać imieniem i nazwiskiem przy głosowaniu za strajkiem.

23.05.2026 10:50

W maju tej premii nie będzie ale może będzie w kolejnych miesiącach? Tak wynika z komunikatu? Nie rozumiem jak z tym w końcu. I dlatego Niemcy dostały? Nawet minimalnie ale mogliby nam coś przyznać

22.05.2026 18:20

Do @Pracodawca. Co z obiecywaną Nam premią koncernową? Oficjalna informacja podana dzisiaj jakaś taka co najmniej Dziwna?
    kandydat

19.05.2026 09:47

Chciałbym podzielić się opinią na temat procesu rekrutacyjnego na stanowisko Junior Buyer / Junior Procurement Specialist (m/f/d). Niestety, zarówno przebieg rozmowy, jak i komunikacja ze strony firmy pozostawiły bardzo negatywne wrażenie. Pan Manager spóźnił się na rozmowę aż 40 minut, a następnie przeprowadził ją w pośpiechu, bez żadnego wyjaśnienia czy przeprosin. Sama rozmowa trwała około lekko ponad 20 minut. Również na wcześniejszym etapie procesu pojawiły się problemy organizacyjne. Pani rekrutująca zapomniała o rozmowie, którą sama wcześniej zaplanowała. Po drugim etapie rekrutacji nie otrzymałem natomiast żadnej informacji zwrotnej — mimo wcześniejszej deklaracji, że feedback zostanie przekazany w ciągu dwóch tygodni, niezależnie od decyzji. Uważam, że podstawą profesjonalnego procesu rekrutacyjnego jest szacunek do czasu kandydatów oraz rzetelna komunikacja. Niestety w tym przypadku zabrakło obu tych elementów, co bardzo negatywnie wpływa na odbiór firmy.
    MAN Trucks Sp. z o.o.

22.05.2026 08:25

Dziękujemy za podzielenie się opinią na temat procesu rekrutacyjnego. Każda informacja zwrotna jest dla nas bardzo cenna, ponieważ pomaga nam doskonalić nasze standardy i sposób prowadzenia procesów. Przykro nam, że Pana doświadczenia nie spełniły oczekiwań – szczególnie w zakresie organizacji spotkań oraz komunikacji. Szacunek do czasu kandydatów i terminowe przekazywanie informacji zwrotnej to dla nas istotne elementy procesu rekrutacji. Opisane przez Pana sytuacje nie są zgodne ze standardami, które staramy się utrzymywać. Dokładamy starań, aby wszystkie spotkania odbywały się zgodnie z planem, a kandydaci otrzymywali informację zwrotną w uzgodnionym terminie. Przekazaliśmy Pana uwagi do zespołu odpowiedzialnego za rekrutację w celu ich przeanalizowania i wyciągnięcia wniosków na przyszłość. Dziękujemy za poświęcony czas i życzymy powodzenia w dalszym rozwoju zawodowym.
    Biedny Polak

22.05.2026 06:35

Firma MAN rusza z nową inicjatywą obniżania kosztów operacyjnych i zachęca pracowników do składania e-kaizenów. Oto moja propozycja :) „Wstrzymać wypłatę premii pracownikom w Polsce! Rozwiązanie sprawdzone, najwyraźniej już testowane z sukcesem. (Program nie dotyczy zakładów w Niemczech.)”
    Joustin

21.05.2026 17:34

Ale on ma ładne te skrzydła. Jak Doda. Może kawa?
    #PracownikProdukcji

17.05.2026 23:41

Co z premia koncernową wiadomo cos?
    Agencyjny

18.05.2026 06:10

Do roboty się weź lepiej

18.05.2026 17:12

Od roboty to jestes ty
    Bigtruck

11.05.2026 07:54

Jak wygląda zatrudnienie na produkcji?

10.05.2026 00:14

Ludzie narzekają na podział roboty, kto więcej, kto mniej – dziecinne. Każdy ma swoje stanowisko, szanuj je albo zmień. Zamiast oczerniać innych, lepiej wspierać się i dążyć do celu. Nie ważne, czy jesteś koordynatorem, czy pracownikiem – szacunek i współpraca są najważniejsze. Poza tym: mniej zużytych materiałów = mniejsze koszty i czystsze środowisko. Rękawiczki? Po przerwie nie zmieniaj, jeśli są jeszcze dobre. Nie marnuj. Utrzymuj sanitariaty w czystości. Dbaj o porządek. MAN nie jest Twoim wrogiem. Dbaj o środowisko, a firma na tym skorzysta – i Ty razem z nią.
    #Monter
    Agencyjny

10.05.2026 13:08

Jakiś tekst sponsorowany?
    Skĺadacz

08.05.2026 21:55

Ostatnie pensje przy takich wynikach to jałomużna
    Xyz

09.05.2026 06:07

Ile, jeśli możesz powiedzieć, ponieważ są ogłoszenia i nie wiem czy nie aplikować. A wynagrodzenie to istotna kwestia
    Xyz

09.05.2026 09:11

Ile, jeśli można wiedzieć, bo widzę nowe ogłoszenia o pracę, i nie wiem czy jest sens aplikować, bo pieniądze to jednak ważny czynnik.

29.04.2026 10:00

Naprawy i podmontaz nie wiedza co to praca zapraszsmy na linie to zobaczycie co to znaczy żur z dupy.plaże macie i tyle w temacie tobocie odpiczywacie a po pracy w polu robicie a my na lini tacy umeczeni ze ba parking nie mozna dojsc wiec skonczcie te filizofie i dyskusje kto ma ciezej

06.05.2026 08:03

Jak tak masz to znaczy do tej pracy sie nie nadajesz. Pracowałem na linii i pod montażu. I na pod montażu przychodzą osoby które przy łatwej sekwencji mają problem z wyrobieniem się w czasie. Inny przykład, awaria, linia stoi a pracownicy robią co chcą. Na pod montażu uzupełnia się bufory. PS Jak to jest z tym "żurem", widzę wszystko gdy idę do pracy, siedzą na ramach, mają czas na bajerę i po kilku lecą na fajkę.
    Janek

09.05.2026 08:17

Nie ma co dzielić ludzi, linia czy podmontaze już wszyscy mają ciężko, sami się dajemy. Cały czas linia idzie podkręcona codziennie kilka pojazdów na plus i wiecznie coś odrabiamy. Pracownikow jak na lekarstwo i praca ponad normę są błędy a później widać to na premii jak praktycznie od początku roku za jakość nie było full premii. Po co napuszczać się jeden na drugiego jak wina za to co się dzieje nie leży w pracownikach tylko wyżej.

07.05.2026 12:23

Co z ta koncernówką

06.05.2026 11:47

Maniak

06.05.2026 20:18

A o co chodzi ? Albo o kogo ? O podmontaz znów ? Za dużo niewiadomych 😊

Zostaw merytoryczną opinię o MAN Trucks Sp. z o.o.