MAN Trucks & Bus

Niepołomice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 136 ocen.

MAN Trucks & Bus
2 136 6 1

Opinie o MAN Trucks & Bus

Kwaśniak

Man w Niepołomicach musi się zdecydować czy chcą robić auta na jedną zmianę i zrezygnować z trudniejszych rynków czy pozyskiwać zamówienia gdzie się da, robić ile się da i utrzymywać na siłę dwie zmiany. Wszyscy młodzi w okolicy od Skawiny po Bochnię i od Dobczyc po Słomniki już wiedzą że tam nic pewnego i stałego nie ma. Dlatego ciągle brakuje ludzi, nowi za chwilę odchodzą. Ale cóż oni mogą w tych Niepołomicach kiedy rządzą Niemcy w Monachium?

C250
@Kwaśniak 20.10.2018 21:41

prawda tylko żeby pracodawca docenił starszych pracowników i szanował bo to czasy gdzie pracodawca szuka a nie pracownik

Jarosław
@C250 21.10.2018 19:14

Wyczuwam, że tym wpisem chciałeś powiedzieć, że pracownicy z doświadczeniem nie są doceniani w tej firmie. Dlaczego tak uważasz i czy możesz podać konkretne argumenty na poparcie swojego zdania?

Manniak

Praca do 21 grudnia ( Adecco).Co dalej – brak informacji.

Ktoś
@Manniak 14.10.2018 11:35

Na przyszły rok ma byc utrzymana druga zmiana.

info
@Ktoś 17.10.2018 13:06

pewnie po sezonie zimowym jak co roku

Dominika

@Gulczas, każdy z pracowników zapewne będzie miał odmienne zdanie. Każdy ma inne priorytety. Może warto po prostu wysłać zgłoszenie i przekonać się samemu jak wygląda praca w MAN Trucks & Bus. Dlaczego tak bardzo zależy Ci na drugiej zmianie?

Gulczas

Witam. Mam pytanie do pracowników Mana . Czy opłaci się tam zatrudnić teraz na produkcję i jak myślicie - czy druga zmiana utrzyma się na dłużej? Jeśli tylko chwilę to nie opłaci mi się zwalniać, proszę o opinie.

asd

Witam czy jest mozliwosc zatrudnienia bezposrednio przez MAN? Czy wszyscy na produkcji sa zatrudnieni przez agencje na smieciowkach? Czy sa tam jakies obrabiarki CNC?

Pracownik MAN
@asd 05.10.2018 13:58

Aktualnie na produkcję to tylko przez agencję. Teoretycznie jest możliwość, żeby przejść z agencji bezpośrednio pod MAN, ale w praktyce raczej ciężko i co najwyżej jednostkowe przypadki. Obrabiarek CNC nie ma, jest to zwykła montownia, składamy samochody z komponentów od dostawców.

Dominika

@bolec, twoja wypowiedź jest bardzo krótka i niezrozumiała. Czy możesz napisać do dokładnie miałeś na myśli, pisząc robota do grudnia? Czy w grudniu nastąpią jakieś istotne zmiany w firmie MAN Trucks & Bus? Warto to wyjaśnić, ponieważ inne osoby na pewno są zainteresowane bieżącą sytuacją w firmie.

bolec

Robota do grudnia :) pozdrawiam

Dominika

@Angel :), czy możesz napisać coś więcej o Dziale Części w firmie MAN Trucks & Bus? Jakie obowiązki realizujesz na swoim stanowisku? Czy ten dział jest jednym z ważniejszych i głównych działów w tej firmie? Może pamiętasz jeszcze jak wyglądała twoja rozmowa kwalifikacyjna do firmy i jakie pytania pojawiły się na rozmowie?

Angel;)

Zacznę ,ze pracuje w Manie ale w oddziale Czeladz ! Z czystym sumieniem moge polecic te miejsce!:) Niedawno sama szukalam informacji na temat tego pracodawcy I jedni chwalili drudzy odradzali ale.. Szef? szczerze lepszego nie moglam spotkac ! Na rozmowie ,ktora hmm stosunkowo wydala mi sie dluga -zero stresu! Rozmowa na tak zwanym ,,luzie" wyjatkowo mily I taki hmm ,,pozytywnie nastawiony czlowiek" zmienil calkowicie moj tok myslenia!(poczatkowo chcialam z jednej strony zrezygnowac I nie jechac na rozmowe) . Na drugi dzien telefon dostalam prace ! Oczywiscie badania itp I podpisujemy umimowe! Pracuje stosunkowo niedlugo ale z czystym sumieniem moge polecic prace w tej firmie! Ludzie przemili,pomocni w kazdym dziale! Nie mialam pojecia w zasadzie o niczym ale pod okiem przemilej ! Anety I reszty zespolu nauczylam sie wszystkiego co potrzebne!:) Kwestie umowy I zarobkow.. :) Moim zdaniem ok umowa zlecenie na poczatek - nic dziwnego w czasie ,,ery L4" I siedze w domu.. Sadze ,ze na umowe o prace jednak trzeba sobie zapracowac co z pewnoscia wynagrodzenie dodatkowo motywuje!:) Zarobki w Manie sadze ,ze sa wporzadku.. Nie rozumiem ludzi ,ktorzy wypisuja te glupoty odnosnie slabych zarobkow I atmosfery! Od czegos trzeba zaczac a jesli ktos ma zamiar zarabiac 5tys na reke na ,,dzien dobry" to zycze powodzenia... a najczesciej sa to osoby bez studiow ,jezykow I co najlepsze bez zielonego pojecia jak obslugiwac Exela.. ! Malo tego to co Man daje pracowniką to swoja droga! Pod dostatkiem woda do picia! Kawa , herbata ile jestes w stanie wypic? Tyle wypijesz!I nikt Ci zlego slowa nie powie! Kolejna rzecz! Pracujesz sobie wygodnie! Masz do dyspozycji klimatyzacje ,gdzie w innych firmach siedzisz 8h w cieply upalny dzien a ty sie pocisz jak swinia! Dostep do wyposazonej kuchni gdzie masz do dyspozycji: lodowke, zmywarke, plyte indukcyjna,mikrofalowke ! Wszystko doslownie.. Moje zdanie jest takie warto starac sie o miejsce wsrod najlepszych I rozwijac sie w tej firmie!

ciekawy
@Angel;) 01.09.2018 02:27

A jakie to stanowisko w pracy pani zajmuje?

Abracadabra
@Angel;) 01.09.2018 02:27

Z taką znajomością ortografi, interpunkcji i "Exela" to ty chyba tam kanały sprzątasz.

Olo
@Abracadabra 07.09.2018 23:19

A ty gdzie tak kolana zalatwilas????

Poiu
@Olo 10.09.2018 16:30

Nie mierz wszystkich swoją miarą.

man1
@Angel;) 01.09.2018 02:27

angel po roku cie wywala bo sie skonczy okres umowy zlecenia .. a poza tym nie pracujesz na produkcji tylko w biurze to jwst inna bajka i do tego jestes kobitka to inaczej faceci patrza z produkcji na dziewczyny ..

Angel :)
@ciekawy 01.09.2018 13:13

Dzial czesci

Dominika

@man1, dlaczego twierdzisz, że użytkownik @Angel;) zostanie zwolniona po okresie próbnym? Jeżeli jako pracownik wywiązuje się ze wszystkich swoich obowiązków, to powinna być pewna swojego miejsca pracy. Napisałeś, o różnicy między pracą w biurze w firmie MAN Trucks & Bus i na produkcji. Na pewno te dwa działy różnią się od siebie, ale czy pod względem dodatków i pakietów socjalnych pracownicy są tak samo wynagradzani?

zadowolony

ja pracuje od 2 tygodni i dostalem 4500 brutto i jetsem bardzo zadowolony

Ciastex
@zadowolony 21.07.2018 23:04

Za 2 tygodnie 4500 ?

Ekipa emeryta
@zadowolony 21.07.2018 23:04

Daj znac czy przedłużyli umowę i jak wyszedles z kolejnej wypłaty ;)

Zorientowany
@zadowolony 21.07.2018 23:04

Chyba za 30 godzin dziennie przez 2 tygodnie!Puknij się w głowę i przestań pisać głupoty!!!

Zainteresowany pracą
@Zorientowany 27.07.2018 22:39

Napisał że od dwóch tygodni pracuje i dostał umowę na 4500 brutto... A nie że dostał 4500 brutto za dwa tygodnie... Czytanie ze zrozumieniem

Dominika

@Olo, @Abracadabra, chciałabym przypomnieć wam o regulaminie forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Forum nie jest miejscem na kłótnie i sprzeczki. Forum odwiedzają potencjalni kandydaci do pracy w tej firmie, którzy liczą na wartościowe opinie o firmie. Może chcielibyście im pomóc i udzielić wartościowych informacji? Czy w firmie MAN Trucks & Bus trwają w tym momencie przyjęcia do pracy?

Smutny Siofer

Siema, siedze w Niemczech na pauzie dzien jak co dzien, przegladam oferty bo moze czlowiek by co znalazl "na miejscu". Widze oferte wlasnie od Mana, tzn. chyba przez agencje, ale jak to wyglada mowia na rozmowie co jest co czy po paru miesiacach wyjazd z baru? Mozna isc osobiscie do Mana i zapytac sie o robote u nich? Chce zmienic prace z ciezarowek na prace na miejscu, wiem jak z zarobkami sie cofne, no ale czytam ze robota na pare miesiecy tylko? Tak ?

Dominika

@wepus, czy możesz coś więcej napisać o systemie pracy w firmie MAN Trucks & Bus? Dlaczego ta informacja jest dla Ciebie taka istotna, czy jesteś pracownikiem, który pracuje na drugie zmiany? Czy możesz napisać w jakich godzinach trwają zmiany? Te informacje mogą być pomocne dla przyszłych kandydatów do pracy.

wepus

Jak tam? wiecie czy druga zmiana zostaje na przyszły rok?

Anonymous

Wszyscy narzekacie i wieszacie psy na MANie, jak wam tak źle to zmieńcie prace na lepszą, pracy jest pod dostatkiem. Prwada jest taka, że Ci co najwięcej narzekają to trzymają się rękami i nogami w MANie. Pracownicy którym faktycznie jest źle zwalniają się i tyle. Na rozmowach informują dokiedy jest przewidywana praca, nic nie obiecują i stawiają sprawę jasno. Praca jest ciężka to napewno, trzeba zapieprzać ( są stanowiska lżejsze i cięższe) nikt i nigdzie was nie posadzi. Wkurzające jest to, że umowy są przez agencje i przedłużają na miesiąc lub dwa i tak w kółko (ale o tym też informują na rozmowach) to są minusy z plusów to socjal i to że wypłacają piniądze w terminie i za każdą naddodzinę. Realne zarobki to 3200 bez nadgodzin, z nadgodzinami i 2 sobotami to 4000.

Zastanawiacz
@Anonymous 08.05.2018 20:33

4000zl brutto netto? :)

Pajac
@Zastanawiacz 01.08.2018 17:18

Może EURO ? :)

marek

Praca może i ciężka, ale dobrze płatna. Minus to zatrudnienie przez agencję. Jak mi się chce dorobić na nadgodzinach to spokojnie 4000 na rękę wezmę....ja polecam.

Hermann
@marek 22.08.2018 12:07

Może ludzi z Bacia Pola ta oferta zainteresuje.

Dominika

@marek, może istnieje możliwość przejścia na umowę bezpośrednio pod firmą? Jeżeli jesteś pracownikiem o długim stażu pracy, może warto zapytać? Czy nadgodziny są do zrobienia w firmie MAN Trucks & Bus regularnie? Warto o tym porozmawiać, ponieważ wielu kandydatów poszukuje właśnie takich informacji.

pracownik tymczasowy
@Dominika 26.08.2018 17:34

To właśnie pytam czy dostane umowe "normalną " ?? Mam dlugi staż i niestety nie ma wolnych umów. Czy w takim razie firma w grudniu podziękuję mi za pracę? Czy zamieni mnie na nowego pracownika ? Pozdrawiam

Czarek

Czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś wskazówki dla kandydata ?

__Blue__

Witam. Napisze ktoś jak wygląda praca w Manie?? Chodzi mi konkretnie czy jest dużo dźwigania (dużo fizycznej roboty), chodzi mi konkretnie co i jak?? Czy jest tam praca dla wózkowych, suwnicowych. Jakby ktoś opisał rzetelnie co i jak sie tam robi to byłoby super. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Marian

Robić na drugą zmianę w środku lata to kijowo. Rano się nic nie chce bo się myśli o robocie. Ale wszyscy mówią że drugie zmiany tylko do grudnia a później redukcja jak rok temu. Kto chce niech przyjdzie ale to życie w niepewności na tych umowach agencyjnych.

Eryk

Witam, Mam propozycję pracy w Man Niepołomice przez Adecco... Opłaca się tam iść? Dają 3600 brutto na + premia 2 zmiany od pn-pt... Z góry dziękuję za szczere odpowiedz

Nowy

Czy może ktoś powiedzieć na czym polega praca : Montera podzespołów ?

Dominika

@zadowolony, rozumiem, że doceniasz wynagrodzenie w firmie MAN Trucks & Bus. Czy możesz napisać coś więcej o warunkach pracy? Jak wyglądają pomieszczenia socjalne? Czy pracownik ma swoją własną szafkę i dostęp do stołówki pracowniczej? Ile wynoszą przerwy w tej pracy? To może być ważna informacja dla innych.

zadowolony

pracowalem w cp brzesko fpn i cp to jest beznadzieja a man sto razy lepszy

Dominika

@Dj, Łatwo doradzić zmianę firmy, ale trudniej wnieść pozytywny wkład do firmy. Proszę Cię o nie zaczepianie innych użytkowników na forum. Każdy pracownik powinien dbać o dobrą atmosferę w pracy oraz o dobro i rozwój firmy. Czy jesteś zadowolony z warunków pracy w firmie MAN Trucks & Bus? Może zaszły w firmie jakieś zmiany?

Zorientowany

Ludzie nie dajcie się nabrać na pracę w Man,to co obiecuje agencja pracy w ogloszeniu 4.500 brutto to jest nierealne!!!Następne kławstewko to możliwość podpisania umowy bezpośrednio z pracodawcą!!!Praca na max 2-3 mieśiące a pózniej szpic!!Dlatego nie mają ludzi do pracy bo to jest praca sezonowa.Nie polecam,szkoda czasu.

Lacosta
@Zorientowany 27.06.2018 19:30

popieram wszystko co napisałeś i potwierdzam, a charakterystyczną cechą dla tej firmy jest stosowanie m.......u i dręczenia psychicznego jeśli ktoś korzystał by ze zwolnienia lekarskiego itd.....

Lacosta
@Zorientowany 27.06.2018 19:30

popieram i potwierdzam wszystko co napisałeś, a cechą szczególną dla tego zakładu to stosowanie m......u i przemocy psychicznej zwłaszcza jeśli by ktoś korzystał ze zwolnienia lekarskiego itd......

Dj
@Lacosta 27.06.2018 23:11

Rozplacz się... I nie odpisuje sb sam na komentarze....(zalosne) Nie podoba się to nie pracuj proste nikt Ciebie tam na siłę nie trzyma . Na 100% powiedzieli Ci że na 3 mies na pewno A później zależy od zamówień.

lacosta
@Dj 28.06.2018 10:49

O jakich ty zamówieniach mówisz ,nie będzie żadnych zamówień bo to jest nadrabianie strat jakie zostały spowodowane nieudaną modularyzacją w 2017 i teraz się to wlecze i taka jest prawda.

Dj
@lacosta 28.06.2018 18:27

To się zwolnij jak Ci nie pasuje. Nikt Ciebie tam na siłę nie trzyma , i proszę nie gadaj jak to ciężko w życiu masz... Inni robią nie narzekają ale zawsze się znajdzie jakas beksa co powie że firma Man to oszukała... Na pewno Ci powiedzieli na początku na ile mniej więcej jest robota. Krowa co dużo muczy mało mleka daje. Pozdrawiam.

Dj
@lacosta 28.06.2018 18:27

Aaaa zapomniałem dodać jeżeli uważasz że nadrabiasz straty to widać ile tu pracujesz... Świeżak... Każdy wie ile się robiło w poszczególnych latach.

lacosta
@Dj 29.06.2018 12:43

Przed modularyzacją robiło się około 65 ciężarówek na jednej zmianie ,po modularyzacji na chwilę obecną udaję się zrobić 44 więc sobie przekalkuluj czy to nie są straty

Zakręcony jak wał w manie
@lacosta 29.06.2018 18:02

Dj sam jesteś zwierzak jak nie wiesz jakie są straty po przebudowie gdzie w pierwszy dzien po powrocie (poniedziałek )miało z linii zjechac okolo 35 manow a pierwszy z linii zjechał w czwartek po przerwie... a jak to w kolejnych dniach szło to każdy kto tutaj pracuje ten wie. Jak nie jesteś w temacie to skończ głupoty gadać i idź lizać bo z Twoich wypowiedzi wnioskuje ze do takiej grupy ludzi należysz.

pracownik tymczasowy
@Zorientowany 27.06.2018 19:30

Umowy z firma MAN mialy byc ale coś cisza ostatnio na ten temat i chyba uja z tego bedzie heehhee

Qpwo
@lacosta 29.06.2018 18:02

Gdyby nie było przebudowy to i tak by była druga zmiana. Dotrudnilo by się po prostu mniej osób. Poza tym modularyzacji na linii jeszcze nie ma. Więc przestań pisać bzdury.

Lacosta
@Zorientowany 27.06.2018 19:30

modularyzacja już była....... tylko nieoficjalnie nikomu nie wolno było komentować wśród załogi wyników modularyzacji

Sad
@Lacosta 02.07.2018 16:07

Jeżeli nie wiesz co to jest modularyzacja i co się z nią wiąże to przestań pisać bo się tylko osmieszasz. Geostacja to tylko jej część. A co do umów manowskich to są dawane tylko w ograniczonej ilości. Ostatnio kilkanaście osób dostało

lacosta
@Sad 02.07.2018 20:04

Innej modularyzacji się nie doczekasz bo dział planowania i jego szef jest tak nie kompetentny że sobie z tym nie poradzą bo już teraz masz efekty. Pracuje w tej firmie już 10 lat i wszystko wiem i na jakieś dziwne zwiększenie zamówień nie licz. Umowy dają ale osobom protegowanym a innych z długoletnim stażem zwalniają, i masz przykład z jednym z logistyki, przez swoje celowe działania a potem jego zwolnienie doprowadzili go do takiego stanu że stracił przytomność i zabrała go karetka z zakładu a diagnoza była bardzo poważna i długie leczenie, na chwilę obecną trwają sądy i zakład może ponieś surowe konsekwencje za stosowanie mobbingu, więc nie truj ludziom jaki to wspaniały zakład. chyba że jesteś z zarządu.....

Szczery pracownik
@pracownik tymczasowy 01.07.2018 18:22

Nie nastawiaj śię na umowę z Man,potrzebują tylko ludzi na czas zamówień!!!W agencjach kłamią jak najęci dla nich liczy się tylko sztuka,mają płacone od zwerbowanego łebka.Skonczą się zamówienia wszyscy tymczasowi dostaną kopa!!!Dlatego nikt nie chce przyjść do Mann bo to jest praca na chwilę i kwota w ogloszeniu 4500 brutto jest nieosiągalna!!!Pozdrawiam myślących...

Dj
@Szczery pracownik 14.07.2018 15:24

Nie pracujesz chyba w Man. Spokojnie można wyjść 5k+ netto Ale ludzie Twojego pokroju mają zbyt ciężko w życiu i im się niechce. Lepiej narzekać.... Pozdrawiam normalnych ludzi :)

Zakręcony jak wał w manie
@Dj 14.07.2018 15:31

Dj to mnie rozbawiles 5k+ hahahahahaha. Tyle to dostaniesz jak będziesz miał ze 30 nadgodzin i wszystkie soboty zaliczysz (oczywiście jeżeli są płatne a nie na bank godzin) bądź jak z normalną wypłatą (około 3100 na rękę ) dostaniesz grusze i premie koncernowa... wiec skończ głupoty pisać...

Dj
@Zakręcony jak wał w manie 15.07.2018 10:44

To jak Ci się coś nie podoba to się zwolnij. Nawet jak byś 5 zarabiał to byś płakał. Dlatego ludzie Twojego pokroju pisze na forach jak to ciężko nie mają I mało zarabiają. Za mało??? ZWOLNIJ SIE I SZUKAJ LEPSZEJ PLATNEJ PRACY!. DAJ coś od Siebie , Aaaa3 zapomniałem tobie nawet nadgodzin niechce się robić.... No tak więc się nie udzielam i grzecznie rób to co robisz :) Nie mam czasu na pisanie z człowiekiem której i się niechce :)

Dominika

@G140, czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Dla niektórych czytających Twój wpis może być niezrozumiały. Z Twojej wypowiedzi nie wynika jednoznacznie jaka jest Twoja opinia o firmie MAN Trucks & Bus. Czy jesteś zadowolony ze swojej pracy? Jak oceniasz atmosferę w firmie?

G140

Ależ ci staży pracownicy się boją o pracę takie bzdury z ta logistyka to dzieciaka opowiadaj A nie tu nie dal rady pracować to gogle wzięła karetka jak był chory mógł do pracy nie przychodzić mobing śmieszne i to bardzo

Dominika

@Gc250, gdybym miała takie informacje, chętnie bym się nimi na tym forum podzieliła. Jednak nie mogę tego zrobić, ponieważ nie współpracuję z MAN Trucks & Bus. Jakie jest Twoje doświadczenie z tym pracodawcą? @C250 myślisz, że firma robiłaby rekrutację nowych pracowników, by zaraz ich zwolnić? Podejrzewam, że nie. Może tym razem faktycznie jest większe zapotrzebowanie.

genom x
@Dominika 24.03.2018 21:06

Potrzebują do końca roku na tyle mi powiedziano w czasie rozmowy, moze i wynagrodzenie spoko ale jak człowiek szuka czegoś stabilnego to lepiej się przyjąć bezpośrednio a nie przez agencje.

Kqrp
@genom x 27.03.2018 13:51

Jak człowiek szuka czegoś stabilnego to nie szuka pracy przez agencję Pozdro

Zostaw opinię o MAN Trucks & Bus - Niepołomice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus