MAN Trucks & Bus

Niepołomice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 130 ocen.

MAN Trucks & Bus
2 130

Opinie o MAN Trucks & Bus

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus

Dominika

@Dj, Łatwo doradzić zmianę firmy, ale trudniej wnieść pozytywny wkład do firmy. Proszę Cię o nie zaczepianie innych użytkowników na forum. Każdy pracownik powinien dbać o dobrą atmosferę w pracy oraz o dobro i rozwój firmy. Czy jesteś zadowolony z warunków pracy w firmie MAN Trucks & Bus? Może zaszły w firmie jakieś zmiany?

Zorientowany

Ludzie nie dajcie się nabrać na pracę w Man,to co obiecuje agencja pracy w ogloszeniu 4.500 brutto to jest nierealne!!!Następne kławstewko to możliwość podpisania umowy bezpośrednio z pracodawcą!!!Praca na max 2-3 mieśiące a pózniej szpic!!Dlatego nie mają ludzi do pracy bo to jest praca sezonowa.Nie polecam,szkoda czasu.

Dj
@Zakręcony jak wał w manie 15.07.2018 10:44

To jak Ci się coś nie podoba to się zwolnij. Nawet jak byś 5 zarabiał to byś płakał. Dlatego ludzie Twojego pokroju pisze na forach jak to ciężko nie mają I mało zarabiają. Za mało??? ZWOLNIJ SIE I SZUKAJ LEPSZEJ PLATNEJ PRACY!. DAJ coś od Siebie , Aaaa3 zapomniałem tobie nawet nadgodzin niechce się robić.... No tak więc się nie udzielam i grzecznie rób to co robisz :) Nie mam czasu na pisanie z człowiekiem której i się niechce :)

Dominika

@G140, czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Dla niektórych czytających Twój wpis może być niezrozumiały. Z Twojej wypowiedzi nie wynika jednoznacznie jaka jest Twoja opinia o firmie MAN Trucks & Bus. Czy jesteś zadowolony ze swojej pracy? Jak oceniasz atmosferę w firmie?

G140

Ależ ci staży pracownicy się boją o pracę takie bzdury z ta logistyka to dzieciaka opowiadaj A nie tu nie dal rady pracować to gogle wzięła karetka jak był chory mógł do pracy nie przychodzić mobing śmieszne i to bardzo

Dominika

@Gc250, gdybym miała takie informacje, chętnie bym się nimi na tym forum podzieliła. Jednak nie mogę tego zrobić, ponieważ nie współpracuję z MAN Trucks & Bus. Jakie jest Twoje doświadczenie z tym pracodawcą? @C250 myślisz, że firma robiłaby rekrutację nowych pracowników, by zaraz ich zwolnić? Podejrzewam, że nie. Może tym razem faktycznie jest większe zapotrzebowanie.

Kqrp
@genom x 27.03.2018 13:51

Jak człowiek szuka czegoś stabilnego to nie szuka pracy przez agencję Pozdro

NH

Nikt tak naprawde z gości na forum nie wie jak długo będzie druga zmiana. Kierownicy i Ci wyżej ustawieni nie puszczaja pary z ust( jak rozmawiasz z goścmi to tak jakbyś włączył TV i słuchał polityków). Kasować drugi raz druga zmianę to strzał w kolano bo opinia idzie w świat i ludzi będzie ciężko namówic do pracy przy otworzeniu kolejnej zmiany. Aczkolwiek to jest moja opinia bo tak naprawdę firma obraca milionami euro tak więc dla nich zwolnić 100 osob i później szukać 100 osob przy konkurencyjnych zarobkach w promieniu 50 km to nie ma problemu z zatrudnieniem nowych ludzi ktorzy po jakimś czasie i tak zostaną nauczeni automatyzmu. Pracuje tam juz chwile i ergonomia pracy jest coraz gorsza, sam wynik na tablicy już daje do myślenia ze jest sporo roboty. Podejrzewam ze jak spłacę raty to zmienię robote za 1000 zl mniej ale jednak będę cieszyl sie rodziną bo na chwile obecną to jestem zmordowany po tych 8 godzinach ( korzystam z WC tylko przed robota w domu a później w pracy ale juz po robocie bo mnie linia nie puszcza :( )

Sad
@NH 01.07.2018 18:19

A co kierownicy mają powiedzieć jak jeszcze sami nie wiedzą? Wszystko rozstrzygnie się po wakacjach w zależności od zamówień.

Gc110

Pracuje w Man 8 lat. Wszyscy są niezadowoleni ze względu na płace bo są śmieszne do tego co robimy. Drugą sprawa mówią nam że ni ma pieniędzy itd. A Niemiec robiąc połowę z tego co my zarabia 4 razy więcej. I to jest to co nas gryzie. Trzeba coś z tym zrobić tak nie może być. Ja rozumiem że logistyka części z Niemiec do nas kosztuje ale Panowie nie aż tyle.

Dominika

@the bil Zapewniam Cię, że nie jestem na żadnej liście płac w MAN Trucks & Bus. Dlaczego tak uważasz? Jeśli sam chciałbyś napisać jakieś szczegóły dotyczące tego pracodawcy, to zachęcam. W ten sposób na pewno pomożesz osobom, które planują aplikować do tej firmy.

Dominika

@Qba Super, to dobrze świadczy o tym pracodawcy. A możesz coś więcej o tym napisać, konkretniej? @kandydat Bardzo dobrze, że zdecydowałeś się na rozpoczęcie pracy w swoim wyuczonym zawodzie. Pamiętaj, jeśli tutaj nie uzyskasz potrzebnych Ci informacji, to zawsze możesz skontaktować się z firmą MAN Trucks & Bus bezpośrednio rekrutacja.niepolomice@man.eu Myślę, że tam na pewno udzielą Ci rzetelnych odpowiedzi. Informuj nas na bieżąco o swoich decyzjach.

the bil
@Dominika 19.06.2018 11:21

Kto da rzetelne odpowiedzi? Pan B.L.?

Nowypracownik

Na czym polega ta ciężka praca? Jest dużo dźwignia? I co z umowami? Przedłużają czy szukają jelenia na 3msc? B

the bil
@Jan 24.06.2018 18:40

Ostatnio firma sponsorowała nam po lodzie, Big Milk w czekoladzie. Już nie mogli patrzyć jak sie pocimy na hali ;-)

Dominika

@Dekarz Dziękuję Ci za Twoja opinię na temat firmy MAN Trucks & Bus, ale musisz wiedzieć, że skoro wypowiadasz się na forum publicznym, to powinieneś przestrzegać regulaminu Gowork https://www.gowork.pl/regulamin Wynika z niego, że nie wolno tutaj nikogo obrażać ani wyzywać. Jeśli chciałbyś coś dodać odnośnie tego pracodawcy, to zapraszam do dyskusji. @Zakrecony jak wal w manie Do czego konkretnie odnosi się Twój post? Chciałbyś coś napisać o pracy w MAN Trucks & Bus? @G250 Jesteś zatrudniony w wyżej wymienionej firmie? Jak długo tam pracujesz? @Wolant Po Twoim wpisie wnioskuję, że pracujesz albo pracowałeś w MAN Trucks & Bus. Czy Twoim zdaniem warto tam aplikować? @felix Chciałbyś się podzielić z nami swoją opinią na temat MAN Trucks & Bus?

the bil
@Dominika 28.05.2018 12:52

@Dominika czy jesteś na liście płac w MAN?

kandydat

Proszę kogoś kto tam już pracuje lub pracował o odp na pytanie : Czy ta praca daje jakieś szanse rozwoju w karierze , Jestem inżynierem od 8- lat ale bez większego doświadczenia bo pracowałem po studiach cały czas fizycznie za granicą bo tam dobrze zarabiałem . Teraz szukam w końcu w Pl takiej firmy w które można się czegoś nauczyć i podnieś kwalifikację ? Z góry dziękuję

Dominika

@Nowypracownik Widzę, że jesteś zainteresowany podjęciem pracy w firmie MAN Trucks & Bus. Czy już postanowiłeś składać tam aplikację? Proszę, abyś informował użytkowników forum o swoich podjętych działaniach. @Qba Dziękuję za Twoje zdanie o tym pracodawcy, ale pamiętaj o tym, że na forum publicznym należy wypowiadać się w sposób kulturalny. Czy firma oprócz podstawy oferuje jakieś premie, dodatki?

Qba
@Dominika 13.06.2018 12:29

Tak oferuje całkiem przyzwoite jak na strefę:)

Qba

Jak czytam te komentarze to śmiać mi się chce :D Jaka ta firma nie jest ... Inni też tyle płacą.... Tutaj trzeba pracować.... Umów nie dają... Czy ktoś was trzyma na siłę??? Jak się nie podoba nikt was nie trzyma. Idź do innej firmy i nie narzekaj bo każdy tylko umie powiedzieć ( gdzie indziej jest lepiej) To jest właśnie Polska mentalność (nic nie robić zarabiać 10 tys.) A i tak wiem ze dalej bylo by malo. Co do agencji to sama nazwa wskazuje . PRACOWNIK tymczasowy. Jeżeli denerwuje Ciebie to że po 3 miesiącach mogą Tobie podziękować to po co wogole się zgadzałes? I skończ jeden z drugiej gadać jak to ciężko w życiu masz i nie możesz się zwolnić itd. Nie tylko Ty tak masz! Gdyby człowiek nie ryzykowal dalej byśmy siedzieli w jaskini ! Weź jak Ci się coś nie podoba i rusz ta d..u..pe bo od takiego narzekania nic nie zmienisz. Na koniec dodam tak pracowałem w Man i miałem umowę.(Nie pracuje już) Przychodzilem do pracy robiłem swoje i tyle A nie narzekalem jakie to wszystko jest paskudne. Wiedziałem na co się pisze i to robiłem. Jeżeli Ciebie to przerasta albo boisz się że podziękuj tobie to jest wiele innych firm gdzie bd mógł spokojnie pracować za 2 tys. Pozdrawiam

G140

Mam problemy zdrowotne lecz w żaden sposób nie związane z firmą MAN mi pracowało się tam dobrze i myślę że jeszcze tam wrócę w jakiej firmie dadzą ci wyżywienie napoje witaminy magnez no i oczywiście ubrania to wszystko kosztuje a ty to masz za friko idź na budowę to nawet wody nie dostaniesz

Lacosta
@G140 09.06.2018 11:21

Jeszcze jedno ,w 2017 roku jednego z logistyki magazynowej tak poniewierali rotacjami a ostatecznie zwolnili, że w dniu zwolnienia stracił przytomność i zabrała go karetka, diagnoza -zapaść krążeniowa, teraz trwają sądy za stosowanie mobbingu. Więc nie pisz tutaj takich bzdur że ubrania dają itp

G140

Nie rozumiem co chcecie od firmy MAN warunki są dobre dbają o pracownika jak mogą nie pasuje komuś niech się zwolni i po problemie i niech idzie gdzie indziej takie jest moje zdanie pracowałem w Manie i nie narzekałem ze względu choroby nie mogę pracować ale jak tylko wyzdrowieje wracam na G140 na pneumatykę fajnie mi się pracowało i chce tam wrócić tak więc do zobaczenia

maniek
@G140 07.06.2018 16:40

Piszesz że masz problemy ze zdrowiem, myślę że powodem tych problemów była właśnie praca w man, a teraz otworzyli drugą zmianę i co nie mają tyle ludzi ile by chcieli za to jak traktują pracownika.....

Dominika

@G140 Fajnie, że zechciałeś wyrazić swoje zdanie o pracy w firmie MAN Trucks & Bus. Być może w ten sposób przyczyniłeś się do pomocy osobom poszukującym tam zatrudnienia. Wspominasz o dobrych warunkach pracy w tej firmie - a mógłbyś podać więcej szczegółów na ten temat? Oferują jakieś benefity pozapłacowe?

felix

Co tam słychać? dwie zmiany zostają czy połowa ludzi idzie już na L4?

Wolant

Jest różnica robić na akord, mieć np, 6 czy 7 minut na kilka czynności. A jest różnica położyć 3 blachy, wypić se kawę i przerwę zrobić. Bo jeśli u dekarza przerw nie ma kilku to ludzi nie znajdzie żeby mu chodzili po dachach za 14 czy 15 zł na godzinę. Na Manie jest inna specyfika pracy po prostu. Każda praca jest inna i nie ma co porównywać prac z kompletnie innymi realiami .

G250

siłę macie bo pijecie a jak Ci źle przyjmij się do mana dekarzu

Dekarz

Dla wszystkich lamusów którzy twierdzą że praca na hali w Man jest ciężka mam rozwiązanie. Mamy firme dekarską i z chęcią zatrydnimy do pracy. 15zl na godz godziny pracy godzina 5:00 wyjazd z bazy powrót na baze 19:00 praca przy konstrukcjach dachowych. Nie posiadamy robotów i suwnic krokwy 11m długosci wciagamy na dach rękoma. Zapraszamy tych ktorzy tak ciezko pracuja przy skrecaniu srubek;)

Zakrecony jak wal w manie
@Dekarz 24.05.2018 07:46

No to brakuje nam jeszcze tylko opinii górnika :)

Dominika

@Adaś Dlaczego tak sądzisz? Czy pracujesz albo pracowałeś w MAN Trucks & Bus? Proszę, byś rozwinął trochę swoją opinię, gdyż ta jest zbyt ogólnikowa, a co za tym idzie - może niewiele mówić innym użytkownikom o tym pracodawcy. Zachęcam Cię do wzięcia udziału w dyskusji. @G250 Co konkretnie miałeś na myśli? Czy jesteś zatrudniony w tej firmie?

G250

jest ciśnienie żeby pokazać się niemcą w sumie zawsze tak było

Adaś

Ogólnie jest bardzo ciężko.

Dominika

@nowy, o jakim stanowisku wspominasz w MAN Trucks & Bus? Czy wynagrodzenie, o którym napisałeś w swoim wpisie dotyczy bezpośrednio Ciebie? Jakie jeszcze warunki możesz wymienić w oparciu o które współpracujesz z tym pracodawcą? Warto, żebyś rozwinął swoją wypowiedź pozostawioną na tym forum.

Uwielbiany 140

Witam pracuje w firmie ponad 10 lat i zgadzam sie z poprzednim postem ze start drugiej zmiany jest tylko na ratowanie planu produkcyjnego i stolka prezesa czytajac ogloszenia wystaeiane przez man pawer i adeko az nie chce mi sie w to uwierzyc chcecie zarabiac 4500 to musicie zostawiac na nadgodziny i chodzic do pracy w sobote to jest szansa na taka wyplate zeczywistosc jest taka ze na papierku w obecnej chwili jest 3600 brutto taka jest prawda wiec nie dajcie sobie oczu mydlic.A pozatym pracownik produkcji w tej firmie stal sie zerem tylko produkcja sie liczy jak sie nie podoba to was zwolnia .A na umowy nie liczcie pracuje z ludzmi ktorzy na smieciowkach sa po 2 lata i nic tylko tlumaczenie ze nie ma wolnych etatow.Wiec chetnych bardzo zapraszam do tej wspanialej firmy ale pamietajcie tylko do sierpnia i po 20 raczej sie nie zobaczymy.

nowy
@Uwielbiany 140 28.03.2018 19:28

jak pracujesz w firmie 10 lat to na pewno nie dostajesz 3600 :) tyle dostaje nowicjusz pracujacay krucej niz 6 miesiecy, a jak mi wpadnie do tego nawet mniej niz 20% premi bo 19% premi mjesiecznie to nie pogardze. patrz na zarobki z tabeli

Jakiś tam pracownik

Pracowałem w tej firmie może ledwie dwa tygodnie. Nie polecam ponieważ przez to że umiałem się postawić do starszego odemnie pracownika o 30 lat straciłem prace. Nie miałem poprostu ochoty robić na dwie osoby i wysłuchiwać rozkazów zarozumiałego pajaca. Co do kierownika to naprawdę nie nadaje się na to stanowisko umie tylko żuć gumy i tyle. Jednym zdaniem nie mój cyrk nie moje małpy. Pozdrawiam A. Jagła który jest taki odważny że zamiast wyjaśnić sprawę mniedzy nami zadzwonił do kierownika a sam wzioł sobie 3 dni urlopu. Podejrzewam że w szkole był donosicielem i ludzie go gnoili. Generalnie to nie firma tylko cyrk na kółkach...

Jakiś tam pracownik
@Robol 09.05.2018 12:34

Ciesze się bardzo że ktoś to docenia hahah

G250

gc a co myślisz że Ci powiedzą że na 3 miesiące z tego zakładu prawdy się nie dowiesz nawet na stołówce oszukują

The Bil
@Filip GC331 08.04.2018 08:47

Przebudowa swoja drogą, ale niemiecka (usunięte przez administratora) to nam wcisnęła, opornych z projektu wywalili.

Anonymous

Wszyscy narzekacie i wieszacie psy na MANie, jak wam tak źle to zmieńcie prace na lepszą, pracy jest pod dostatkiem. Prwada jest taka, że Ci co najwięcej narzekają to trzymają się rękami i nogami w MANie. Pracownicy którym faktycznie jest źle zwalniają się i tyle. Na rozmowach informują dokiedy jest przewidywana praca, nic nie obiecują i stawiają sprawę jasno. Praca jest ciężka to napewno, trzeba zapieprzać ( są stanowiska lżejsze i cięższe) nikt i nigdzie was nie posadzi. Wkurzające jest to, że umowy są przez agencje i przedłużają na miesiąc lub dwa i tak w kółko (ale o tym też informują na rozmowach) to są minusy z plusów to socjal i to że wypłacają piniądze w terminie i za każdą naddodzinę. Realne zarobki to 3200 bez nadgodzin, z nadgodzinami i 2 sobotami to 4000.

m/b

pracuje w MAN kilka dobrych lat... nigdy nie uktlrywalem że to jest łatwa i lekka praca, zastanawiam się dlaczego tutaj tak mało jest pisane o warunkach pracy? jakie są świadczenia socjalne? w jaki i sposób są wypłacane nadgodziny? czy pracownik manpower lub Adecco przez ostatni rok miał nie wypłacona jakaś nadgodzine czy premie? pracowałem w innych firmach i uwierzcie gdyby każdy pracodawca był chociaż w 50% taki jak MAN to rynek pracy w PL byłby zdecydowanie lepszy.. nie koloruje turaj niczego... prawda nikt nie gwarantuje że 2 zmiana pozostanie na stałe, w automotive tylko samobójcy mogą tak deklarować, żaden z kierowników rekrutujac nie mówi że daje gwarancję zatrudnienia np na rok. sytuacja z końca roku to jak zachowali się pracownicy agencji, rzucając L4 bo nie będą mieć przedluzonych umów, teraz chociażby chcieli wrócić to przez ich zachowanie niestety zamknęli sobie wejście.. zejdzmy na ziemię!!! jeżeli ktoś z Was pokaże mi tutaj oferty w okolicach krk zatrudnienia na takich warunkach z takim pakietem socjalnym i z tak niskimi wymaganami i miescamu pracy dla takiej duzej liczby pracownikow to serio zaprosze ta osobę na piwo.. jeżeli macie dostęp do jakiś statystyk, to proszę wprawdzie ile osób zwolnililo się z Man w ciągu ostatnich 5lat-uwierzcie że jednostki! Nie wypisujcie tutaj o zastepcach czy innych personalich, każdy jest człowiekiem i każdy ma granice swoich nerwów.. pozdrawiam i zapraszam do MAN

nowy
@m/b 30.03.2018 21:42

Firma Man powinna się już przestać kompromitować twoim wpisem, ponieważ nie może znalezć wystarczającej ilości pracowników, przyjmuje nawet maturzystów którzy jeszcze nie skończyli matur w liceum ogólnokształcącym, a firma poszukuje mechaników chętnie z prawem jazdy kat. C i uprawnieniami na wózki. Więc o czym to świadczy........

Zostaw opinię o MAN Trucks & Bus - Niepołomice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAN Trucks & Bus