STOLZLE

Częstochowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 198 ocen.

STOLZLE
3198

Opinie o STOLZLE

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE

Pracownik

Współczuję brygadzie 2 takiego kierownika .Kobiecie drętwienie ręka maleje a pseudo kierownik Katarzyna nie wzywa pogotowia .Czy ma wiedzieć medyczną aby stwierdzić czy to nie objaw udaru,zawału czy zwykłego zasłabniecia?Czy zdaje sobie sprawe z prawnych konsekwencji błędnej decyzji?CZY ZNÓW NA TEJ BRYGADZIE MA DOJŚĆ DO ŚMIERCI ABY W KOŃCU NAUCZONO SIĘ DOCENIAĆ LUDZKIE ŻYCIE.

Zaniepokojony

Ach i takie pytanie. Czy maja one placone za kazda zatrzymana palete? Tak czasem mysle ogladajac obrazki typu jeden dzien masa palet zatrzymana na calym zakladzie.

bry II

Czy to prawdziwe ze nasz miłościwie panujący król z balkonu żegna się na reszcie z nami ?

GMO
@bry II 10.05.2018 09:17

Prawda. Na jego miejsce przychodzi jakis nowy co na razie sie uczy na innyxh zakladach. Bedzoe lepiej czy gorzej? Zobaczymy

Wiktoria

@........ a kto przyznaje ten procent premii? Jest ona przyznawana co miesiąc od nowa, czy jest to stały procent i w tej kwestii za wiele się w STOLZLE nie zmienia? Praktyka przyznawania premii w każdym miejscu pracy jest ważne, bo wpływa na motywację pracownika każdego dnia.

Murzyn

Witam wszystkich hutnikow haha ja pracowalem na 1 brygadzie o zarobkach nie wspominam bo nie mozna nazwac to zarobkami za tak dobrze wykonywana prace z tymi ludziami moimi :-) krutko mowiac jest delikatny (usunięte przez administratora) ale jestem zadowolony i milo bede wspominal ta prace ale tylko dzieki tym wariata z 1brygady takze kochani moi zycze wam cierpliwosci i szybkiego powrotu do zdrowia:-) i czekam na wiesci kiedy pijemy :-)

Szok

Masz rację zaskoczony Patrzy jedna z drugą jak kogoś pod (usunięte przez administratora) do kierownika a sama nie lepsza jest..... zamiast się zająć praca.... A najlepiej nie którym wychodzi gadanie glupot na lidera a w pracy w (usunięte przez administratora) wchodzą żal tej brygady.....na trzeciej zresztą nie lepiej jest wiecznie lider spóźniony i ludzi brak Żal Bryg. 2 i 3. OGARNICJE SIĘ

Zszokowany

To co sie dzieje na dekoracji na 2 brygadzie teraz to jedna wielka paranoja i porazka nie da sie tak pracowac

Hmmm
@Zszokowany 22.04.2018 19:05

Co się tam dzieje???

Wiktoria

@zaniepokojony sytuacją możesz trochę bardziej rozwinąć kwestię wynagrodzeń w STOLZLE? Jak rozumiem - wynagrodzenie podstawowe jest różne i zależne od stanowiska. A co w takim razie z premią? W jaki sposób jest naliczana i przydzielana między pracowników?

........
@Wiktoria 13.04.2018 13:35

Premia jest procentowa 24% największa ale tego nikt nie widział na liniach to ogólnie można w porywach 8 do 10% wyciągnąć pracownicy którzy nie są na lini mają średnią z wszystkich lini czyli kierownicy i specjaliści oni mają najlepsze premie bo podstawę mają jaką a brakarze jaką? Jeszcze powiedzą masz. 10 % to się ciesz ale moja premia a ich to przepaść. Kto ma dużo to dostaje więcej jak by mu było mało

F..khuta

Ludzie obudzcie sie. Ja tez zwlekalem dlugo z wypowiedzeniem, ale jednak sie zdecydowalem. Teraz zaluje straconego na hucie czasu. Teraz pracuje w firmie ktora szanuje pracownikow. Bez czepkow, bidonow zakazow. W normalnym systemie od pon do pt dostalem wieksza stawke niz na hucie po 1,5 roku zapieprzania po 7 dni. Swieta wolne, weekendy wolne. Kierownicy nawet sami z robolami gadaja, smieja sie. Nie jak szlachta na hucie co nawet dzien dobry nie powie i szuka 'pisiont' groszy po podlogach, albo przeleci jak wiatr przez hale. Zreszta oni nie maja serca, zeby po takim wypadku ludzia w swieta do pracy przychodzic bo butelki wazniejsze od wszystkiego.Inny swiat istnieje ludzie. Juz nigdy na hute nie wroce, chyba że mialbym jesc chleb z ziemia z ogrodka. Pozdrawiam kolegow i kolezanki z dekoracji. Kierownikow i prezesa juz nie :p

lolo
@... 05.04.2018 16:00

Skoro jesteś taki uczony to czemu musisz zasuwac fizycznie? Weź chlopie to przeczytaj kilka razy i wskaz gdzie ja pisze, ze zarabiasz 5 tysiakow.

Nadzieja

Panie Prezesie prosimy pana o wolne święta na dekoracji.Wierzymy że tylko pan nas zrozumie przecież u nas nie ma ruchu ciągłego wystarczy wyłączyć .Mamy nadzieję że jednak zmienicie zdanie i dacie nam spędzić spokojnie i wesoło spędzoć ten świąteczny czas z rodziną

Szukam pracy
@Anonim 2 29.03.2018 22:35

A przy produkcji samych butelek jak z pracą? Idą ciągłym tempem czy jest luźniej, może jakieś postoje, awarii dużo?

Robol

Moim skromnym zdaniem to ten rok będzie przełomowy w istnieniu Dekoracji. Jest straszne tempo pracy,a brakarzy tych w miarę dobrych mało. Asortyment z górnej półki to i klient wymagania ma odpowiednie nie życzy sobie bubli, ale jak wypatrzeć wszystkie wady skoro obsady są zmniejszane tam gdzie stały 3 osoby teraz 2 mają nadążyć, a tam gdzie były 2 teraz 1. Wylewu można dostać od tej harówy, ręce pozrywać od ciężkich butelek. Sporo osób już się zwolniło i nadal mają odchodzić bo rynek pracy jest już całkiem dobry w naszym regionie, nie ma sensu tracić zdrowia dla huty i szanownej kadry rządzącej, która o dziwo rośnie jak na drożdżach, tylko że ci na dole zapieprzają na wasze super pensje i premie. Ręce i kręgosłupy was nie bolą bo i od czego - od patrzenia i farmazonów pie...? Szanowny pan kierownik na święta tak rozpisał pracę, że nawet w normalny dzień nieraz nie ma takiego obłożenia. Na prawo i lewo słychać o dalszych odejściach z pracy, a nowych dobrych brakarzy brak. Jak zrealizujecie plany bez roboli? Austriacy poprzeczkę podnoszą i się bogacą, bo my jesteśmy dla nich jak kura co znosi złote jajka za złotóweczki pracujemy, a nie w euro.

Zaniepokojony sytuacją

Mówicie Nam brakarzom że pracujemy całą linią na premię, tylko podstawe każdy ma inną. Wozkowy, nakladający, drukarz, brakarz! Taka jest linia. Jeżeli jeden zawali wszyscy mają przesra... ale niektórym nie zależy na waszej premii. także zastanówcie się jeszcze raz nad systemem rozliczeń i premii. Taka mała dygresja z mojej stony.

Zaniepokojony sytuacją

Mam pytanie.. co się dzieje z 2gą brygadlą ?Wszyscy narzekali na Ele B. ale chyba każdy przyzna mi racje że teraz to nawet zmiany nie da się przejąć bo jest totalna patologia, nic nie jest na miejscu i nawet nie wiadomo co na piecu, sprayu, czy matowaniu zastaniesz kiedy przyjdziesz na linkę. I tu trzeba zadać jedno podstawowe pytanie. Bo ludzie się nie zmienili, cały czas pracują tak samo. Zmieniło się kierownictwo! Czy ta zmiana się opłacała? Moim skromnym zdaniem NIE! Jestem tego zdania że nie można robić takich wielkich roszad tak często. Najpierw zmiana brygad później kierownictwo. Jak to ma funkcjonować skoro ludzie się nie poznali i nie potrafią ze sobą funkcjonować. A do tego jeszcze Marcos i Kaśka na kierowników. Dajcie żyć! Ani jedno z nich nie ogarnia. Inga robi cały grafik. A i tak mają z tym problemy. Markos nie działa według grafiku Ingi i nagle brakuje mu ludzi bo przerzucił ich gdzieś indziej. Kasia zamiast pomóc ludzią na piecach którzy mają ciężko to woli ich wysłać do sortowania lub wyrzucania odpadu. I z tego co słyszałem to non stop dokłada roboty. A niektórzy chodzą i nic nie robią przez cały dzień. I tu jest moje pytanie do Pana M. jeżeli w ogóle Pan to czyta. Czy warto było modernizować dość dobrze funkcjonizujący organizm jakim była Dekoracja jeszcze 4-5 miesięcy temu!?

obserwator

inga ty karierowiczko oj zmieniają się ludzie po kontrowersyjnym awansie.. zespułaś atmosfere na dekoracji i rewolucji nie zrobisz tak jak byś chciała..

Jasiek

Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie? Jaka atmosfera?

112

Panie Macku a czy w swieta w czasie rezurekcji (Czyli o 6) bedzie jakas procesja rezurekcyjna wokol huty pracownikow dekoracji ? Czy swieconke mozna przyniesc do pracy? To jest smutne by swieta spedzac w pracy. Prosimy o zmiane decyzji. Przeciez te dni swiateczne bedzie trzeba nam kiedys oddac.

Katolik

Drogie kirownictwo dekoracji życzę wam ,aby zbliżające się Święta Wielkiejnocy były dla Was czasem ciężkiej pracy ,niezadowolenia i samotności tego samego co nam zgotowaliście .Łatwo się podejmuje decyzje jak nie dotyczy swojej osoby .Jesteście bezduszni w takie najważniejsze święto musimy produkować butelki na alkohol niż cieszyć się z największego katolickiego święta z rodziną.Ta tragedia ,która się wydarzyła nic was nie nauczyła jesteście bezduszni i chciwi .Mam nadziję że karma do was wróci, nie napisane ,że do emertury będziecie na górze

xx
@Katolik 11.03.2018 22:00

Brak rąk do pracy i wychodzą zaległości. Może by tak stworzyć takie warunki by nowi chcieli przychodzić do pracy, a nie "zajeżdżać" obecnych (jeszcze) pracowników. Każdy ma jakieś granice wytrzymałości i ci obecni mogą za chwilę być byłymi pracownikami. Ale "góra" wierzy w swą nieomylność i refleksji raczej nie będzie.

Anonimowy

W takim razie rob kurs na spawacza kilka tysiakow I masz swistek ,zarobisz 6 tysiecy

xxx

http://praca.interia.pl/zarobki/news-lidl-znow-podnosi-pensje-od-marca-podwyzki-o-9-proc,nId,2547388#pst149670987

Anonimowy

Ja pracuje prawie dwa lata jak jest dobra premia to 3300 sie zarobi zalezy jaki asortyment idzie

Anonim 2
@Anonimowy 15.02.2018 12:44

3300 przy dobrej premi. Gdzie ty robisz. Bo tam gdzie ja napewno nie. Przy dobrej premi to 2500 nie ma. A teraz i tak będą zabierać bo za duże podwyżki.więc pensje to lipa.

normalność

to jakiś zart człowiek sie cieszy ze zrobi 3 tysiaki , a wiesz ile zarabia dobry spawacz w Polsce ? Od 6 do 8 tys netto miesięcznie a wiesz ile zarabia spawacz w aluminum 12 tyś. więc co znaczą te twoje 3 tysiaki nic Da się za to przeżyć miesiąć?

Anonimowy

Pracuje jako operator automatu szklarskiego .I jesli chodzi o premie to musze sie napocic I zapieprzac bo sa coraz gorsze asortymenty.A jesli narzekasz to podobno jest kilka miejsc wolnych zapraszam moźe ci sie spodoba.Upał smrud,I (usunięte przez administratora) od smarów nie mowiac o hałasie

ciekawski
@Anonimowy 14.02.2018 12:10

a jakie zarobki na reke u Was na automacie?

Anonimowy

Ja jestem zadowolony z pracy w hucie .

Anonim 2
@Anonimowy 14.02.2018 11:29

Anonim jesteś zadowolony.ale ciekawe gdzie pracujesz na jakim dziale i brygadzie.a może siedzisz jak operatorzy niby patrzysz w ekran a grasz na komórce a buble idą w piec. Odpadu od ciula. I komu po premi tam na końcu.

Ostrożny

Tak naprawdę to BHP w tej firmie to jedna wielka fikcja musiało dojść do tragedii, musieliśmy stracić kolegę aby zaczęto interesować się matowaniem i warunkami pracy jakie tam są. Kto ponosi odpowiedzialność za tych wszystkich ludzi, którzy wdychają opary kwasów? Kto miał szkolenie ze szkodliwości oparów i cieczy? Czy odzież ochronna była właściwa? Do PIP było wiele donosów na warunki pracy na dekoracji i pamiętam byli i nic z tym wszystkim nie zrobili co może kasę dostali i wszystko ok. A ochrona środowiska co też nie miała zastrzeżeń? Jeszcze jedno pytanie czy osoby pracujące na matowaniu za kilka lat nie będą miały problemów z przełykiem, płucami i żołądkiem tak jak kiedyś z azbestem.

Zaciekawiony
@Ostrożny 31.01.2018 22:02

Jeżeli od długiego czasu był problem z BHP w zakładzie to odpowiednie organy powinny się tym zająć.

Ddd

A jak tam I.S.??? Nadal "probuje" cos zmieniac....??

proces

Ludzie! Pozwólcie, że przewidzę jak to się potoczy. Warunki pracy się poprawią tylko troszkę. Znajdą sobie kozła ofiarnego i sprawa ucichnie. Tak to będzie wyglądało.

Pracownik

A ja mam tylko nadzieję,że-"NIE UKRĘCĄ SPRAWIE ŁBA!"Nie zrzucą całej winy na tak naprawdę niewinnych pracowników!Może wreszcie ktoś spojrzy obiektywnym okiem na to co się dzieje w Hucie!Ludzie boją się utraty pracy,więc o sytuacji jaka panuje na zakładzie piszą anonimowo!A tak naprawdę od jakiegoś czasu bardzo źle się dzieje!Przepisy BHP są łamane na każdym kroku!Komu się poskarżyć?Inspekcji pracy?Następnego dnia możesz przyjść,ale po wypowiedzenie!Wiecznie tylko te płytkie teksty typu-"Jak Ci nie pasuje to się zwolnij!albo Sam załóż swoją działalność,a zobaczysz jak to jest!"Myślę,że nie tędy droga!My po prostu chcemy bezpiecznie pracować!

S
@Pracownik 26.01.2018 13:51

D PIP-u możecie wysłać donos anonimowo, będą musieli to sprawdzić i jeszcze zaostrzą kontrolę.

Asss

Serio K.R kierownikiem na mojej brygadzie a nie było kogoś wykwalifikowanego ta kobieta nie nadaje się do pracy z ludźmi rozwalić całą brygade nie pozwolę sobie na to żeby jakąś kosmetyczka mna rządziła i dała się na mnie a przy M.L udaje idealnego pracownika powodzenia jak tak to się zwalniam i radzę to reszcie zrobić pracy jest pełno na 2 zmiany i 2500 zarobisz a nie męczy się tam za nie całe 2 tysiące jeszcze cie gonić będą

Totos
@ddupsko 29.01.2018 23:05

Nie dziwie się ze dajecie sobie pomiatac i traktować się jak śmieci skoro macie takie podejście życzę dalszych sukcesów w pracy na hucie racja pracy jest dużo tylko trzeba chcieć a jak wy wiecznie będziecie ja trusie z podkulonymi ogonami to róbcie 7 dni w tygodniu na 3 zmiany a fakt mam znajoma w sklepie na kasie po 3 latach pracy zarabia 2800;)

Mini.

Kierowniku LUBASIE zastanow sie co robisz z nie kierownikem E.B. wy konuje swoja praca najlepiej ze wszystkich jest dobrym kierownikem kto z nia pracował to wie najlepszej wes sie za innych daj ludzia podwyżkę. A nie ktorych zostw w spokoju!!!!

Pfff
@Mini. 14.01.2018 04:52

Najgorszy kierownik na dziale ma swoich przyda pasów 2 rude fladry co chodzą i nic nie robią a ty musisz zapierniczac za trzech

ciekawa

Dlaczego piszecie E.B. a nie Ela Bratek?Podczas gdy do kierownika Lubasa zwracacie się kierowniku Lubasie,a nie kierowniku L?

Zostaw opinię o STOLZLE - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE