STOLZLE

Częstochowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 194 ocen.

Opinie o STOLZLE

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE

Anonimowy

W takim razie rob kurs na spawacza kilka tysiakow I masz swistek ,zarobisz 6 tysiecy

xxx

http://praca.interia.pl/zarobki/news-lidl-znow-podnosi-pensje-od-marca-podwyzki-o-9-proc,nId,2547388#pst149670987

Anonimowy

Ja pracuje prawie dwa lata jak jest dobra premia to 3300 sie zarobi zalezy jaki asortyment idzie

Anonim 2
@Anonimowy 15.02.2018 12:44

Ale na dekoracij.Jeżeli tak to gratulacje.

Anonim 2
@Anonimowy 15.02.2018 12:44

3300 przy dobrej premi. Gdzie ty robisz. Bo tam gdzie ja napewno nie. Przy dobrej premi to 2500 nie ma. A teraz i tak będą zabierać bo za duże podwyżki.więc pensje to lipa.

normalność

to jakiś zart człowiek sie cieszy ze zrobi 3 tysiaki , a wiesz ile zarabia dobry spawacz w Polsce ? Od 6 do 8 tys netto miesięcznie a wiesz ile zarabia spawacz w aluminum 12 tyś. więc co znaczą te twoje 3 tysiaki nic Da się za to przeżyć miesiąć?

Anonimowy

Pracuje jako operator automatu szklarskiego .I jesli chodzi o premie to musze sie napocic I zapieprzac bo sa coraz gorsze asortymenty.A jesli narzekasz to podobno jest kilka miejsc wolnych zapraszam moźe ci sie spodoba.Upał smrud,I (usunięte przez administratora) od smarów nie mowiac o hałasie

Anonim 2
@Anonimowy 14.02.2018 12:10

Dziękuję. Mam swój bałagan na dekaracij.zwłaszcza matowanie.a smrud też mamy jak z WC wylewają się główna przez tydzień po kostki.sprzątają jak kontrol jakaś. Ciepło też jest na piecu.więc czasami można tylko współczuć.

ciekawski
@Anonimowy 14.02.2018 12:10

a jakie zarobki na reke u Was na automacie?

Anonimowy

Ja jestem zadowolony z pracy w hucie .

Anonim 2
@Anonimowy 14.02.2018 11:29

Anonim jesteś zadowolony.ale ciekawe gdzie pracujesz na jakim dziale i brygadzie.a może siedzisz jak operatorzy niby patrzysz w ekran a grasz na komórce a buble idą w piec. Odpadu od ciula. I komu po premi tam na końcu.

Ostrożny

Tak naprawdę to BHP w tej firmie to jedna wielka fikcja musiało dojść do tragedii, musieliśmy stracić kolegę aby zaczęto interesować się matowaniem i warunkami pracy jakie tam są. Kto ponosi odpowiedzialność za tych wszystkich ludzi, którzy wdychają opary kwasów? Kto miał szkolenie ze szkodliwości oparów i cieczy? Czy odzież ochronna była właściwa? Do PIP było wiele donosów na warunki pracy na dekoracji i pamiętam byli i nic z tym wszystkim nie zrobili co może kasę dostali i wszystko ok. A ochrona środowiska co też nie miała zastrzeżeń? Jeszcze jedno pytanie czy osoby pracujące na matowaniu za kilka lat nie będą miały problemów z przełykiem, płucami i żołądkiem tak jak kiedyś z azbestem.

gość
@Ostrożny 31.01.2018 22:02

Oczywiście że nie, bo przecież wszystkie parametry sie mieszczą w normach. Zarówno poziom stężenia kwasów, jak i poziom hałasu-no i oczywiście wdychanie rozpuszczalnika bezpośrednio przy myciu butelek też jest zdrowe!

Zaciekawiony
@Ostrożny 31.01.2018 22:02

Jeżeli od długiego czasu był problem z BHP w zakładzie to odpowiednie organy powinny się tym zająć.

Ddd

A jak tam I.S.??? Nadal "probuje" cos zmieniac....??

proces

Ludzie! Pozwólcie, że przewidzę jak to się potoczy. Warunki pracy się poprawią tylko troszkę. Znajdą sobie kozła ofiarnego i sprawa ucichnie. Tak to będzie wyglądało.

Pracownik

A ja mam tylko nadzieję,że-"NIE UKRĘCĄ SPRAWIE ŁBA!"Nie zrzucą całej winy na tak naprawdę niewinnych pracowników!Może wreszcie ktoś spojrzy obiektywnym okiem na to co się dzieje w Hucie!Ludzie boją się utraty pracy,więc o sytuacji jaka panuje na zakładzie piszą anonimowo!A tak naprawdę od jakiegoś czasu bardzo źle się dzieje!Przepisy BHP są łamane na każdym kroku!Komu się poskarżyć?Inspekcji pracy?Następnego dnia możesz przyjść,ale po wypowiedzenie!Wiecznie tylko te płytkie teksty typu-"Jak Ci nie pasuje to się zwolnij!albo Sam załóż swoją działalność,a zobaczysz jak to jest!"Myślę,że nie tędy droga!My po prostu chcemy bezpiecznie pracować!

S
@Pracownik 26.01.2018 13:51

D PIP-u możecie wysłać donos anonimowo, będą musieli to sprawdzić i jeszcze zaostrzą kontrolę.

Asss

Serio K.R kierownikiem na mojej brygadzie a nie było kogoś wykwalifikowanego ta kobieta nie nadaje się do pracy z ludźmi rozwalić całą brygade nie pozwolę sobie na to żeby jakąś kosmetyczka mna rządziła i dała się na mnie a przy M.L udaje idealnego pracownika powodzenia jak tak to się zwalniam i radzę to reszcie zrobić pracy jest pełno na 2 zmiany i 2500 zarobisz a nie męczy się tam za nie całe 2 tysiące jeszcze cie gonić będą

ddupsko
@Asss 29.01.2018 20:33

gdzie tyle na wejsciu daja na reke? CHetnie zmienie prace ale na razie nie chce mi sie szukac.

Totos
@ddupsko 29.01.2018 23:05

Nie dziwie się ze dajecie sobie pomiatac i traktować się jak śmieci skoro macie takie podejście życzę dalszych sukcesów w pracy na hucie racja pracy jest dużo tylko trzeba chcieć a jak wy wiecznie będziecie ja trusie z podkulonymi ogonami to róbcie 7 dni w tygodniu na 3 zmiany a fakt mam znajoma w sklepie na kasie po 3 latach pracy zarabia 2800;)

Mini.

Kierowniku LUBASIE zastanow sie co robisz z nie kierownikem E.B. wy konuje swoja praca najlepiej ze wszystkich jest dobrym kierownikem kto z nia pracował to wie najlepszej wes sie za innych daj ludzia podwyżkę. A nie ktorych zostw w spokoju!!!!

anonymous
@Mini. 14.01.2018 04:52

Człowieku co ty piszesz podwyżkę finansową to chyba ty dostałeś reszta ludzi dostała ale podwyżkę pracy i normy.

Pfff
@Mini. 14.01.2018 04:52

Najgorszy kierownik na dziale ma swoich przyda pasów 2 rude fladry co chodzą i nic nie robią a ty musisz zapierniczac za trzech

ciekawa

Dlaczego piszecie E.B. a nie Ela Bratek?Podczas gdy do kierownika Lubasa zwracacie się kierowniku Lubasie,a nie kierowniku L?

Brakarz

Ja pracuje 3 lata na produkcji brygade mamy super kierownika w porzadku jak sie jest nierobem ti wszystko nie pasuje. Praca odpowiedzialna ciezka ale dla mnie ok

Dekoracja
@Brakarz 28.01.2018 00:03

To pracuj na produkcji jak Ci tam tak dobrze, bo chyba o pracy na dekoracji nie masz pojęcia!!!

Były
@Brakarz 28.01.2018 00:03

Na produkcji każda brygada ma nienormalnego kierownika. A najgorszy jest sławny kierownik Marcin Cofór. Były operator. Psychopata na kierowniczym stanowisku.

były pracownik całe szczęście

Moim zdaniem brak procedur niebezpiecznych czynnośc i niedostateczna kontrola BHP w dużej mierze przyczyniła się do tragedii. Jeszcze jedno buty robocze raz na rok ? Ludzie opamiętajcie się!! Ze względów higienicznych powinny być wymieniane conajmniej co 3 miesiące. ZADBAJ O PRACOWNIKA SWEGO BO ZARAZ MOŻESZ NIE MIEĆ ŻADNEGO.

Były pracownik produkcji

A na produkcji to jest lepiej kierownicy ludziom mózgi wyprali do końca ,ile razy brygady prawie pobiły się o to czy było ponad połowę warstwy butelek na przełomie zmian czy nie! ludzie tylko spoglądaja w monitor ile procent jest, ile razy brakowało pracowników a ludzie pracowali za dwóch a kierownik jeszcze narzekał że za mało!ile razy nie schodzą pracownicy na przerwę ! to jest 19 wiek! Już na szczęście tam nie pracuje ,tylko niech nikt mi nie pisze że jestem nierobem bo pracuje nawet ciężej teraz alę za to w normalnej atmosferze bez procentów monitorów i z lepszą kasą a i brygada brygadzie nawet pomaga dokończyć robote co w stolze jest nie do pomyślenia!

Daro

Pracowałem kiedyś na dekoracji. Czy można wiedzieć jak na nazwisko ma Tomek? Bo nie wiem czy chodzi o osobę, o której myślę. Proszę o info!!!!!!!!!!!

Zzzzz
@Daro 28.01.2018 00:10

Tomek Oberski

Smutna☹

Pracowalam tam.Znałam krotko Łukasza i Tomka.Byli na mojej zmianie.Miło ich wspominam.Wspołczuje rodzinom bolu jaki przechodza.Wiekszosc na tej brygadzie to harpagany!Jakby mogli to by zjedli czlowieka za te zas...e butelki.Nic pomocy tylko pod...nie do kierownictwa.A niech pracuja dalej w (usunięte przez administratora) jak nie umieja walczyc o swoje.Tu sa cwani a przed kierownictwem siedza jak trusie.Szkoda chlopakow a w szczegolnosci Łukasza bo mial cale zycie przed soba i stracil je za psie pieniadze i glupie butelki.

pracownik_z_innej firmy

Witam, Panie i Panowie, wiem, że w Waszej firmie nie ma kokosów i dziwię się, że podejmujecie się takiej niebezpiecznej pracy bez odpowiednich środków ochronnych za psie pieniądze i bez szkodliwego. Pracodawcy już wszędzie się ogłaszają: w autobusach, tramwajach, w radiu, na bilbordach itd. , bo brakuje ludzi do pracy, pracę można w tej chwili zmienić z dnia na dzień, trochę odwagi, a zarobki powoli się wszędzie zrównują, więc uważam, że lepiej wybrać sobie coś innego i mniej niebezpiecznego. Pozdrawiam

bylypracownik92

Można wiedzieć na czyjej zmianie(brygadzie) miał miejsce wypadek?

bylypracownik
@bylypracownik92 27.01.2018 14:49

brygada druga

bylypracownik92
@bylypracownik 27.01.2018 15:45

Dzięki :) robiłem bardzo krótko aby znać wszystkich po imionach, więc pytam. Ja robiłem na 1 u pani E.. . Powiem szczerze że u nas zdania jeżeli chodzi o matowanie były podzielone. Jedni "chwalili" bo nie ma takiego zap... a inni w tym ja nie mg tam pracować ze względu na opary i tą "czystą" wode z płukania po kwasie.. sam pracowałem przy tej maszynie co... szkoda gadac

Mama

Dlaczego pracownikom nie udzielono pomocy psychologa? Taka tragedia, zyja w obawie, a kierownictwo kaze natychmiast zaczynalac produkcje. Zastanowcie sie! Pracownicy sa w szoku! Jak maja teraz wykona wach swoja prace w obliczen takiego zagrozenia pytam? M

MaToWaNiE
@Liliana 26.01.2018 21:10

Ludzie nie siejcie paniki maszyny i piece tak wymagają remontu ale nie wybuchną .One nie pracują pod ciśnieniem to tak jak byście mówili że K14 może wybuchnąć (automat drukujący)

Emi
@MaToWaNiE 27.01.2018 02:31

A spray bezpieczny jak dostajesz tam odlamkami szkła po twarzy bo ilość ma się zgadzać a kołki zepsute i butelka trzaska butelkę mało tam się dziewczyn pocielo bo każą na zniszczone kołki nabijać a na piecach mało pociech rąk i poskrecanych nóg bo musisz tak zapierniczac ze aż się przewracasz lub spadasz z podestu mało omdlen i nikt nie raczy ci pozwolić napić się wody bo nie wolno ci picia mieć kolo siebie aby nie masz jak odejść od stanowiska pracy matowanie człowiek cały w plamach z tamtąd wychodzi i wszystko go szczypie ale oni maja to w (usunięte przez administratora) ze nie każdy może tam pracować i ze ma całe ręce nogi i wszystko czerwone od ściągania butelek z gum a ta woda na ciebie kapie i jesteś cały czerwony i wszystko cie swędzi masz ochotę skórę z siebie zdrapac a oni ci mówią ze no co ja na to poradzę faktycznie stanowiska są bezpieczne

Marta

Teraz będą winę próbowali skupić na biednych chłopakach tak samo było z dziewczyną z kontroli biedna butelki z pieca musiała zbierać żeby odpadu nie było i kierownicy mordy nie dali i premi nie zabrali biedna staker prawie zabił kilku mężczyzn musiało do dziadostwo odciągnąć i co nawet karetki nie wezwali jeszcze powiedzieli ze naganne dostanie za wejście tam bo to jej wina !! Zgnijecie w piekle za ta ludzka krzywdę !!!

Niewolnik
@Marta 26.01.2018 21:07

Pamiętam tą sytuację:( Ludzie bali się dzwonić na pogotowie, żeby nie narazić się Sz.P. kierowniczce PARANOJA!

Były

Ja odszedłem z dekoracji i okazuje się że w porę. Szkoda ludzi którzy ucierpieli, a może prokurator tak ogólnie zbada sytuację na wydziale? Kobiety wdychające opary rozcieńczalników przy ręcznym myciu butelek (bo przecież nie warto zainwestować w maszynę do tego), mobbing zastraszanie itp. Zresztą o jakim BHP można mówić, przy tak wyśrubowanych normach. Mam nadzieję że pani EB i Sz.P. Kierownik odpowiedzą za całokształt i sprawa nie zostanie zamieciona pod dywan.

op

Drugi pracownik umarł ponoć w szpitalu.

matowanie
@wściekły 26.01.2018 17:02

teraz to zapuzno nikt lukasza na nogi nie postawi a tomasz niech wraca do zdrowia zostaje tylko w sercu żal jak tam pracować jak ŁUKASZ tam naokraglo byl przeciez mamy go przed oczmi Boże!!!!!????????

Oburzeni!
@op 26.01.2018 09:12

Nie pisz ponoć,jesli niemasz bieżących informacji!

matowanie1

fajnie było na zebraniu słuchać jak hjeny brygady chca wiecej zarabiac, na smierci Łukasza wywalczyc chca dla siebie kase, jesteście bezduszni ,znieczuleni na to co sie stało chłopakowi płuca wypaliło a"WY przyjaciele " was to powinno wszystkich spotkac zasłużona kara za takie coś,nikt nie powie o odzieży ochronnej ,tylko czepki na łbach sie licza ,dalej niech masa śpi i wdycha ten kwas w swoje płuca

Oburzeni!
@matowanie1 26.01.2018 18:52

Przepraszam bardzo...czy ty umiesz słuchać że zrozumieniem,wrecz przeciwnie była mowa o wszystkich środkach bezpieczeństwa.Góre interesują,czapki na głowach i biżuteria.Widocznie to ty myślisz o kasie bo nikomu z nas nie zależy na tym.Jesteśmy zrozpaczeni tą sytuacją,że zginoł nasz kolega a drugi jest w ciężkim stanie.A kara powinna spotkać tych którzy dopuścili urządzenie do pracy;ktoś się musiał pod tym podpisać.

matowanie

http://www.bhp.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/czestochowa-sledztwo-ws-smiertelnego-wypadku-w-hucie-szkla Końcówka artykułu szczególnie ciekawa (przedostatni akapit)

Matowanieee

Gadanie na forum nic nie pomoże... ktoś widział sprzatal I co ?? Dlaczego nikt się nie odeZwał że robić tego nie będzie bo jest ryzyko ??? Tylko na forum umiecie.

Matowanie

Ludzie sprzątali ten kwas żeby tylko nikt nic nie widział bez żadnych kombinezonów bez niczego. Dla nich to tylko wypadek przy pracy oczywiście z winy pracownika, jak zawsze, co by się nie stało to oni umywają ręce. A chłopak nie żyje. W imnie czego? Perfekcyjnych butelek. Ludzkie życie...

anonymous
@matowanie 25.01.2018 12:02

Niech PIP sprawdzi monitoring.

Były pracownik
@Matowanie 25.01.2018 11:31

Dlaczego sprzątaliście ten kwas. Trzeba było opuścić niezwłocznie halę po udzieleniu pomocy poszkodowanym i wezwać straż pożarną - ratownictwo chemiczne. Przecież wątpię żeby któryś z kierowników sam się zabrał za sprzątanie. Ludzie zacznijcie się szanować sami. Wasze zdrowie i życie jest najważniejsze. Jeżeli widzicie że coś wam zagraża i nie możecie bezpiecznie wykonać pracy macie prawo nie przystąpić do pracy. Nikt was za to nie zwolni. Sąd pracy będzie po waszej stronie w razie zatargów z przełożonym.

anonymous

Słyszałem że jeden z operatorów matowania na wcześniejszej zmianie zauważył że coś się dzieje z tą beczką, że coś jest nie tak i co? zostawił tę wiadomość dla siebie A gdzie odrobina pojęcia że może się stać tragedia Brak przeszkolenia brak wyobraźni TEŻ MIEJ KOLEGO ŁUKASZA NA SUMIENIU BO TO TEŻ TWOJA WINA

Niewolnik
@anonymous 25.01.2018 21:34

Dokładnie skoro ty o tym wiesz to powinieneś też wiedzieć, że nie tylko poprzednia zmiana to zgłaszała operatorzy od dłuższego czasu zwracali uwagę kierownictwu , które oczywiście bagatelizowało sprawę.Bo oczywiście najważniejsze jest dobrze wypaść w oczach klienta

MaToWaNiE
@anonymous 25.01.2018 21:34

Takie gadanie kto wiedział kto nie wiedział ludzie ogarnijcie się wreszcie tak samo wszyscy inni widzieli problem w tej przepompowni i nie prawidłowości i było zgłaszane a Ty powtarzasz zasłyszane plotki ,,anonymous''

O.j

Możecie opowiedzieć co się dokładnie stało???

duży

ja pracuje w dziale regeneracji form-nie narzkam

anonymus
@duży 21.09.2017 22:15

bo jesteś chyba lizusem i dupowłazem a tacy tam nie narzekają. Znam ten dział i co mogę napisać to tragedia!!!

anonymous

Zaniedbania na matowaniu są karygodne powiem tak czy pracujący tam ludzie mają szkolenie z zakresu kwasów tak żrących i toksycznych. Teraz jest nabór na nowych operatorów matowania czy rozpoczęto od szkolenia tych panów o tym co grozi zaniedbanie nawet najmniejsze ze stron. Proszę przedstawić PIP listę osób przeszkolonych. Nawet kierownictwo z bożej łaski nie ma bladego pojęcia o zagrożeniu związanym z kwasami. Dlaczego wysłali pracowników do sprzątania czym to robili czyściwem czy wodą i poszło w kanał? . A jeśli by następna osoba dostała poparzenia dróg oddechowych MAJĄ POJĘCIE? MAJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA POWIERZONYCH IM PRACOWNIKÓW ?

Szkoda słów

Wielka szkoda Łukasza [*] Huta powinna zapłacić za tą tragedię!!!

Dekoracja

W telewizji, radio i portalach mówią oraz piszą o przepompowywaniu kwasów. Niech się zainteresują jak to było wykonywane - prokuratura również. Może inne osoby też się wypowiedzą jak to wyglądało. Może pokażą jak te maszyn wyglądają i w jakim są stanie. Szkoda Łukasza i chłopaków.

Nikt

Po takim wypadku zero współczucia tylko pierniczenie o tym ze na 2 brygadzie jest najwięcej l4 i ze ludzie na l4 zostaną w jakiś sposób ukarani i że opakowań nie ma kto robic leczcie się chorzy ludzie tylko na nogi bo na głowę juz zapozno nikomu źle się nie życzy ale wam z całego serca życzę żeby spotkało coś tak strasznego wypowiedzenie składam na dniach koniec wyzysku system 7 dniowy wolnego nie chcą dawać ludzi jak gówna traktują a ty człowieku ledwo 2 tysiące zarobisz

pedro

A czy nie bylo przypadkiem tak, że niejdnokrotnie kwasy dolewano jak szla produkcja? Pracownikow chronily by wtedy tylko spodenki, koszulka i jakis smieszny czepek na glowie. Nie jestem pewien niech to ktos [potwierdzi

Niezależymi
@pedro 25.01.2018 13:17

Potwierdzam były wykonywane takie czynności przez operatorów

Agnieszka
@pedro 25.01.2018 13:17

Potwierdzam ze kwasy byly dolewane w trakcie pracy maszyny,gdzie ludzie stali obok i ten zapach im towarzyszyl przez dlugie godziny

Oburzony

Teraz szanowna Góra ma krew na rękach mam nadzieje ze do końca życia będziecie mieli go na sumieniu był dobrym człowiekiem i świetnym kolega a zaniedbanie ze strony kierowniczkow dekoracji doprowadziło do śmierci chłopaka , uszkodzenia ciała dwoch innych osób i narażenie zdrowia innych pracowników możecie być z siebie dumni i z sukcesów które osiągacie dzięki swoim pracownikom których traktujecie jak gówna i dajecie psia pensje a ludzie tracą zdrowie a nawet życie karma wróci z większą siłą !!!

Łukasz [*] Spoczywaj w pokoju

Nie ważna jakość, tylko ilość kosztem nawet samej produkcji. Wystarczyło by trochę zwolnić zrobić kilkaset sztuk mniej na zmianę, za to idealnych. Ale po co skoro można kosztem jak widać nawet życia, podlizywać się Austrii na każdym kroku. Teraz pewnie najlepiej, i najłatwiej będzie zwalić winę na specjalistę który leży w szpitalu.(Który ma żonę, i małe dziecko) Nie przez to, że zawinił, tylko po prostu, bo był specjalistą, a na nikogo innego zwalić winy nie ma. Ja w najbliższym czasie składam wypowiedzenie. Trzeba szanować siebie i własne życie, które jeszcze przed nami, a nie poświęcać swoje siły i zdrowie na ciężko harówę, za psie pieniądze. Widać, że co szwabskie pozostanie szwabskie, bez względu na historie...

Matowanieee

Panie prezesie... ile jeszcze musi się stać żeby Pan przejrzał na oczy ??!!! Już 2 nie żyje... na tym dziale nigdy porządku nie będzie......

MaToWaNiE

Szkoda Łukasz [i] powinni zamknąć ten cały (usunięte przez administratora) dopóki nie zrobią generalnego remontu .Na tym dziale zawsze były oszczędności na bezpieczeństwie ludzi operatorów i środkach ochronnych .

MaToWaNiE
@MatowaNie 25.01.2018 10:51

Oczywiście że nie informowali i zawsze w razie poparzeń jest to nasza wina są śmieszne kombinezony jednorazowe do oparów ale nawet takie coś nie da rady z HF-em

matowanie
@MatowaNie 25.01.2018 10:51

myśle że Austria sie dowie w koncu co to za (usunięte przez administratora) i Lubas przestanie im mydlić oczy.!!!ważne ze czepki na głowie!!!!!pierdolami sie zajmują a sprzęt do bani!!!chlopaka zabiło żal!!

Jasio piernik

Drogi Panie kierowniku działu dekoracji radził bym dobrze się zastanowić nad własnym postępowaniem w stosunku do pracowników ponieważ pewnego pięknego dnia OSTRZEGAM !!!!!!dostaniesz takiego wielkiego kopa w du..... Że nawet pan prezes Panu nie pomoże zatrzymać się w locie ludzie nie świnie rozum własny mają i nie pozwolą sobie na takie traktowanie Pozdrawiam

Pracownik
@Jasio piernik 15.01.2018 23:46

Miejmy nadzieję że właśnie dostał kopa w du...

Dawid

Może lepiej niech każdy zajmie się swoją pracą. To będzie z korzyścią dla wszystkich.?

anonymous
@Dawid 17.01.2018 10:55

Gałwa?

Quiz

Jakieś zmiany na dekoracji, jakieś szczegóły?

A.l.

Dostałam ofertę pracy biurowo-profukcyjnej jako koordynator w dziale dekoracji. Warto?

A.
@Jj 18.12.2017 11:38

A pomijając pensję.. jakieś inne, najchętniej pozytywne aspekty?

Biurowiec
@A.l. 16.12.2017 01:20

I przyjęłaś ofertę?

Rozgniewana

Pani E.B. proszę o wyjaśnienie w jaki sposób rozdzieła Pani premie na swojej brygadzie? Dlaczego wysokość premii jest tak zróżnicowana? Pracując na jednym stanowisku na jednej maszynie każdy ma inny % premii. Pani A która nie ma żadnej odpowiedzialności na swoim miejscu pracy która zbytnio się nie przrmecza ma duzo większą premię od osób pracujących na wymagających maszynach. GDZIE TU JEST SPRAWIEDLIWOSC !!!

pracownikkk

czy wiecie coś na temat podwyżek na nowy rok? bo ponoć ma nie być ,inflacyjna tylko i to jeszcze nie cała?.....takie wieści chodzą po hucie,czy macie już jakieś sprawdzone informacje....???

olaf

Witam, a czy może ktos coś więcej napisać na temat tego nowego działu co jest obok dekoracji a produkcją na nowej hali....jest tam kilka osób,pakują różne asortymenty w pudełka, i ta śmieszna linia ...Jak tam się pracuje,jak sie nazywa ten dział? jakie sa kierowniczki? bo widziałem tam dwie kobiety w biurze....czy ktoś cos wie na ten temat? .....a i jakie tam są zarobki pod hutą a jakie pod agencją ....czy cięzko sie tam dostac? ......dajcie znac jak coś wiecie....

Mikołaj

Panie z kadr 'niby' ładne, wykształcone... Ale (usunięte przez administratora) jego mac . 6 grudnia - Mikołaj. Więc proszę ruszyć swoje tłuste dupska.(nikt oprócz Was srającymi kasa nie moze swoim najbliższym kupić bez wypłaty prezentu)chociaz za 40 zl. Pani blondkurfa jest najlepsza - szkoda do niej bez różczki podchodzić. - nie wywyższaj się (usunięte przez administratora) bo po śm.ierci zostanie Ci tylko droższy pomnik.......... Siedzą w tych swoich (usunięte przez administratora) biurach. "Piękne inaczej". Nie można by było zrobić tej wypłaty na 6go? Nie wiem jak Wy drogie "Panie", ale niektórzy czekają na pieniądze, zeby swoim bliskim sprawić przyjemność na Mikołaja. A teraz najlepsze... Jeżeli 'Piękne' Panie uważają się za kogoś lepszego niż robol, to są w błędzie. Refleksje zostawię Panią z kadr, ktore mają tyle pracy, że ja (usunięte przez administratora) na Mikołaja nie umieją zrobić wypłaty. Bez pozdrowień Pracownicy

Pracownik
@Mikołaj 07.12.2017 00:14

Drogi Panie Mikołaju żal mi Ciebie. Wypowiedź świadcząca o Twojej co najmniej niskiej inteligencji była wyslana późnym wieczorem i biorąc pod uwagę słowa które administrator musiał usunąć można śmiało stwierdzić, że pisałeś to pod wplywem alkoholu. Mysle, ze po prostu przepiles te 40zł na prezent.

Pracownik
@Robol 07.12.2017 19:50

Jeśli chodzi o kadry to byłem tam i nie zauważyłem nieprawidłowości. Sprawy są zalatwiane solidnie i z kulturą. Moze po prostu wystarczy być milym.Faktem jest ze napewno mają tam bardzi dużo pracy bo zrobuonie wypłaty dla kilkuset osób nie jest jedynym zajecime dla teraz zaznaczam trzech miłych pań i napewno znajacych się na robocie skoro potrafią to ogarnąć. Poza tym drodzy państwo produkcja to praca zespolowa wiec potrzebną sa też kadry i pracownicy produkcji i nne dzialy ktore zarabiają na wspolny budżet. Proponuje malkontentom otworzyć swój zaklad producyjny i sprawdzić swoje umiejętności skoro tak bezczelnie obsmarować innych.

Pracownik

Jeśli chodzi o sprzątanie to na zakładzie jest Ulises podobno? To za co dostają pieniądze za chodzenie ze szczotką pod

były

drogi pracowniku ty lepiej z tamtąd uciekaj bo to jest sitwa albo układ paramafijny jak kto woli a nie licz na jakąś poprawę bo cie zniszczą tam. Poszukaj sobie nowa pracę

Zostaw opinię o STOLZLE - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE