STOLZLE

Częstochowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 205 ocen.

STOLZLE
3 205 6 1

Opinie o STOLZLE

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Wiktoria

Od dość dawna nikt nie spróbował dokonać podsumowania tych wszystkich cząstkowych komentarzy, jakie pojawiają się na tym forum. Zachęcam zatem osoby pracujące dłużej w firmie STOLZLE, aby spróbowały takiego bilansu ze swojego punktu widzenia dokonać. Konkretnie mam na myśli opinie na temat warunków pracy w tej firmie, powiązanych z nimi płac ( zarówno pod względem wysokości jak i terminowości wypłacania) oraz stosunków międzyludzkich charakteryzujących różne działy produkcji i administracji.

Anonim 2
@........ 14.08.2018 23:33

Człowiek sprytny wszędzie dają zapiernicza się aż pot się leje. A jak stanie się z leserami to już prosi się żeby był koniec zmiany. Ale Inga ile razy zasuwała z nami sprytna dziewczyna. Tylko ta góra ja trochę inną zrobiła. A Marcos zobaczymy czy wytrzyma. Jest ciężko ok ludzie wredni. Jak widzą że jeden szybki to oni zwalniają tempo.obgaduja.ale to wszędzie. A płaca mała bo za taką robotę trzeba więcej i takie warunki. Miejmy nadzieję że coś zmienią. Może pierwsze te bez sennsu premiowanie ty człowieku skaczesz cały miesiąc po piecach i masz od 6-10 premii a ten co stoi nakręca ma 12-15.

Billy1234

To jak był już taki temat to powiedzcie kto tam się ma ku sobie na dekoracji ? Skoro wiele osób jest zdania że panuje rozpusta. Może być inicjalami. Ja tam tyle pracuje i tego nie widzę, ale to ze każdy ze sobą pięknie gada a potem sprzedaje za plecami to norma.

Pracownik

Witam,mam pytanie do pracodawcy,czy w tak panującym upale,można zrobić jakieś częstsze przerwy,bo niestety w niektórych miejscach temperatura przekracza i to bardzo wyznaczoną normę zatwierdzoną przez przepisy BHP?

Wypalony
@Anonim 2 06.08.2018 21:04

Na wszystkich działach sortowanie, kj, utrzymanie ruchu

zainteresowana

jak się zarabia na dekoracji a jak na produkcji

Były@29
@Xxx 01.08.2018 19:05

Przepracowałem 5 lat, na produkcji sądząc że będzie lepiej , ponieważ była to moja pierwsza praca. Teraz wiem, że lepiej jest w innej firmie mam na myśli atmosferę i wynagrodzenie. Teraz pracując od poniedziałku do piątku rano i popołudniu zarabiam lepiej niż na maszynie w 4 brygadówce.

Wiki

STOLZLE to firma z opinią dobrego pracodawcy!!

Brakarz
@Wiki 23.07.2018 12:21

Hahaha chyba na początku istnienia Huty tak było, bo teraz napewno nie.

Wiktor

Witam. Moje pytanie czy po wypadku coś się zmieniło na lepsze? Pytam o te linie gdzie są kwasy. Słyszałem że produkują dalej.

........
@Anonim 2 20.07.2018 08:24

Zgadzam się w 100%

Wózkowy

Masakra,teraz nastapi epoka kamienna łupanego,szanowna Pani Ga...a,obejmie zastępstwo za Mar...a,to że wiecznie lata i podpierdziala ludzi to norma,ale teraz będzie istny cyrk????????????

Wózkowy
@Anonim 2 20.07.2018 14:17

Pupilki to chyba rodzinka??????

Wiktoria

Kilka ostatnich wpisów to wyraźna próba przekształcenia tego forum w rodzaj obyczajowego kuriozum, ale spróbujmy przywrócić mu merytoryczny charakter. Jak Wam się wydaję, co w pierwszej kolejności powinno się zmienić w STOLZLE, aby pracownicy z pełnym przekonaniem mogli polecać pracę w tej firmie kandydatom, którzy jeszcze się wahają przed ostateczną decyzją?

Klara
@Wiktoria 12.07.2018 11:31

@Wiktoria Jakie wyszukane słownictwo "obyczajowe kuriozum";-) a jakie zainteresowanie wszystkim, co w STO się działo/dzieje? Żaden "moderator" nie wchodzi tak szczegółowo w dyskusje o pracodawcy. Na pierwszy rzut oka widać, że to "fake"

szukam

A jak oceniacie prace na regeneracji ? widziałem ogłoszenie na frezera CNC, warto aplikować ?

Wypalony

Bla. Bla bla 7 dni pracy nie da się wyrobić. Było referendum o zmianę systemu pracy z dekoracji głosowały 3 osoby. Czyli wszystkim pasuje system. Kilka razy była inspekcja PIP ( jeszcze przed wypadkiem ) wszyscy wzrok w podłogę i nikt się nie odezwał. Tylko ujadanie w internecie. Jak się szanujecie tak macie. Zapraszam na produkcję będzie wam lepiej.

........
@Wypalony 13.07.2018 23:57

W referendum nie było mowy o 5 dniowym systemie pracy były 3 warianty jeden gorszy od drugiego .A co do inspekcji pracy to ty chyba nie znasz u nas realiów pip przeleciał jak huragan przez halę i tyle go było widać .Za produkcją stary prezes murem stał ,dekoracja go nie interesowała miał nas gdześ (zło konieczne) i tak było do końca .Mam nadzeję, że nowy prezes bedzie równo traktował wszystkich i pensje bedziemy mieć podobne z produkcją

Robol

Moim skromnym zdaniem należy: 1. zmienić system na 3-zmianowy - większość wolałaby mieć wolne soboty i niedziele. Jeśli by zachodziła konieczność pracy nadgodzin w soboty na pewno chętnych by nie brakowało i to osób konkretnych. Wszystkie maszyny byłyby wtedy obstawione, a teraz prąd i gaz pobierane są a maszyny stoją bo brak ludzi 2. zwolnić wszystkich nierobów, notorycznych chorujących , leserów i nadużywających - niech zostaną ci co chcą pracować, z którymi nawet ciężka praca będzie znośna. Przecież wszyscy wiedzą , że jest dużo nieudaczników za których trzeba pracować, a zostali zatrudnieni tylko dlatego , że potrzeba rąk do pracy. Jeszcze parę lat temu na starcie by odpadli, pracowało nas około 50-70 osób ale to byli ludzie nadający się na każde stanowisko i aż miło się pracowało. Też było ciężko, gorąco i wynagrodzenie do dzisiejszego dużo niższe. Teraz ledwie dostanie umowę i już idzie na zwolnienie, albo postawi kierownik lalunie na cięższe butelki i już na zwolnienie , pytam po co takich trzymać ? Cierpi na tym reszta załogi , terminy gonią, praca musi być wykonana przez tych solidnych i uczciwych, bo ręce bolą każdego nie tylko tych cwaniaków . 3. zmniejszyć kadrę biurowych i tak ciągle czegoś brak lub źle zamówione albo wcale, każdy mówi co innego i nie wiedzą do kogo co należy. Brakarze wyliczoną pracę mają w sekundach i jeszcze posprzątać muszą a biurowi???? Kilkoro na pewno przydałoby się zdegradować. Takie jest moje zdanie, będą na pewno osoby za - i przeciw.

Wypalony
@Robol 12.07.2018 17:57

System jedyny słuszny nie trzeba płacić nadgodzin. Co czwarta niedziela wolna wg. kodeksu pracy. Polak musi zasuwać na całe konsorcjum. Więc przestańcie marzyć i się w końcu obudzicie.

....

3 zmianowy system pracy na dekoracji już był to było super rozwiązanie , w soboty chętnych nie brakowało można było sobie dorobić .Jedną br porozrzucać na 3 pozostałe i wtedy ludzi by starczyło na wszystkie maszyny nie było by odbiórek To byłby duży plus

Ajax

Praca mogła by być lepsza gdyby na niektórych stanowiskach były kompetentne osoby a nie np. tacy jak Renatka p.drukarz znana wszystkim z..... Tak, tak zupełnie innych rzeczy .Porażka !

Gość
@On 11.07.2018 07:27

Wejdźcie czy zejdźcie ? Takie słowa dobierasz że to jest jeszcze bardziej śmieszne jak się to wszystko czyta.

taki sobie gość

Wiktoria Jeśli chodzi o pracę na Hucie , praca jest naprawdę ciężka. Tempo pracy wykańcza pomału już ludzi. Piece tak naładowane butelkami i nie tylko że dwie osoby nie są w stanie tych asortymentów zbierać, tym bardziej że trzeba oglądać druk i szkło.Często na piecach robi się domino.Mało tego, kierownictwo nic nie robi aby poprawić ludziom warunki pracy a na odwrót , tak umila pracę że ludzie się zwalniają.Nikt za takie pieniądze nie chce przyjść do takich warunków.OK niech będzie te 7 dni pracy , ale nie za takie pieniądze.Szkoda ludzi na tej hucie :( i tyle w temacie.

Goo
@Jose Arcadio 07.07.2018 04:50

Jose Arkadio brawo dla ciebie za te ostatnie zdania tyle w tym prawdy...

Wiktoria

@........ a kto przyznaje ten procent premii? Jest ona przyznawana co miesiąc od nowa, czy jest to stały procent i w tej kwestii za wiele się w STOLZLE nie zmienia? Praktyka przyznawania premii w każdym miejscu pracy jest ważne, bo wpływa na motywację pracownika każdego dnia.

Tako
@Wiktoria 05.05.2018 20:42

Zwłaszcza jak już jest ta premia,pózniej jest zwiększany pak i premii nie ma z pół roku, i tak za każdym razem. Takie podnoszenie poprzeczki to żadna motywacja. Pomijając to że osoby które zaczynają teraz prace w sto (nowi) mają większa stawkę niż osoby które pracują już np.6 lat i więcej i są dużo bardzie doświadczone i samodzielne to jest śmiech

Wiktoria

@Anonim 2, jakie są przejawy niezadowolenia o którym piszesz? Czy to tempo pracy jest tym czynnikiem, który sprawia, że tyle osób korzysta ze zwolnień lekarskich? Czy temat ten próbowaliście podejmować w rozmowach z pracodawcą?

Konik

Pracowałam w tym tzw zakładzie pracy, sześć miesiący. W tym dwa tygodnie na produkcji u p. kierownika Cofóra (psychopata-delikatnie rzecz ujmując). Dekoracja - cyrk. Brud, smród, kumoterstwo. Żal mi ludzi, którzy oddają życie i zdrowie temu miejscu.

Wiktoria

@Cosik, rozumiem, że pracowałeś lub pracujesz w STOLZLE, tak? Co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w tym miejscu, aby firma była bardziej atrakcyjnym pracodawcą zarówno dla obecnych, jak i przyszłych pracowników? Czy praca w STOLZLE jest ciężka i stresująca? W jakim trybie się pracuje?

Gargamel
@........ 20.06.2018 23:55

Jak dyrekcja mówi że płatne wolne to pozostałość socjalizmu to o czym my mówimy,? I te poglądy polityczne.. ja oglądam tvn24 Ale może jak bym głośno o tym powiedział mogło by być różnie

Wiktoria

@Anonim 2, rozumiem. Czy takie sytuacje często mają miejsce w STOLZLE? Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca? @........, miejmy nadzieję, że w firmie nastąpią zmiany, o których piszesz. Życzę wszystkiego dobrego! Czy ktoś z Was chciałby jeszcze coś dodać na temat pracy w STOLZLE?

........
@Wiktoria 24.06.2018 19:09

My też mamy jeszcze nadzieję że może coś się zmieni ostatnia nadzieja w nowym PREZESIE może on się postawi Austri i bedzie lepiej pracownikom

Ehhh

I znów awaria na matowaniu...

lolo
@Cicha Obserwatorka 13.06.2018 11:49

i dobrze, że poszla, widocznie licza sie dla Niej ludzie

Cosik

Warunki pracy... Jak mozna czytac sa dosc trudne. Ciagle jakies wypadki czy inne wpadki za place nieodpowiednia do wymagan. Ludzie sie przyjmuja i odchodza a stazy pracownicy mysla o odejściu. Tu rzadko mozna uswiadczyc polaka. Glownie pracownicy z Ukrainy przychodza bo nasi coz... Szukaja lepszej pracy niz w zakladzie stc. Jesli ktos jednak chce pracowac jest twardy albo zdeperowany to tu przyjdzie. Tyle o realiach. Pozdrawiam.

Wiktoria

Bardzo proszę osoby wypowiadające się poniżej o zachowanie kultury wypowiedzi oraz o nie obrażanie innych osób, również trzecich. Pisaliście dużo o sytuacji, jaka ostatnio miała miejsce w STOLZLE - jak aktualnie wygląda praca w tym miejscu?

anonim

(usunięte przez administratora)

Brc

(usunięte przez administratora) wie kim ty jesteś jak byś był/była takim cwaniaczkiem to byś się podpisał dla mnie jesteś zwykłym frajerem przez neta co tylko potrafi szczekac ta jadaczka! ! Kozaczku :) na mopie i myć kiple to ty powinienes,zasrane przez ludzi .To co piszesz jest żenujące ;) pozdrawiam Cię ;)

anonymous

Na tackach było tyle kwasu, że każdy by się poparzył i mameja i pseudo operator i szefowa produkcji i kierowniczka brakarzy i wszystkie mądrale .... może nie??? Tacki jeszcze trzeba było odwrócić i trzepać z wody z kwasem energicznie bo to bardzo ważne żeby były czyste butelki. Ludzie uwierzcie ŚREDNIOWIECZE.

BRAKARZYNA

Uważam, że kwasu było napie... aby zmatować te butelki, ponieważ kilka zmian nie mogli sobie poradzić więc operatorzy dwoili się aby podołać. Na pierwszej zmianie było parcie od góry ruszać i poszło tylko, że nadal mimo śmiertelnego wypadku w styczniu i szkolenia w marcu przez strażaków jest lekceważenie ze strony operatorów. Jestem przekonany, że płukania końcowego nie było lub wodę wymieniali i zapomnieli dolać do poziomu. Stałem wiele razy i miałem mokrą koszulkę, ręce i nie tylko ja a jakoś poparzenia nigdy nie mieliśmy. Pseudo operator się broni i nawet wiemy kto ma powiedzenie "brakarzyna" nie musi się podpisywać. Operatorzy matowania dostali podwyżki, ale czy na nie zasłużyli ????? butelki z matowania ciągle trzeba wycierać na mokro bo brudne, a odpad nas przerasta i generuje cholerne straty. Linia A na matowaniu znów zamknięta jak po poparzeniu Łukasza. Po dwunastu latach jakieś złe FATUM zawisło nad matowaniem.

Wiktoria

@Gro, nie interesuje mnie praca w STOLZLE. Jestem moderatorem forum GoWork.pl, a moją rolą jest dopytywanie o szczegóły i aktywizacja osób biorących udział w dyskusji. Rozumiem, że pracujesz w STOLZLE, tak? Co jeszcze możecie powiedzieć na temat pracy w STOLZLE w Częstochowie? Zachęcam Was do dodawania swoich opinii!

Wiktoria

Widzę, że dużo piszecie na temat wydarzeń w firmie. Może ktoś z Was zechciałby również podzielić się konkretną opinią na temat pracy w STOLZLE? Chętnie dowiem się, jakie warunki oferuje ten pracodawca, jaka atmosfera panuje w zespole, czy pracownikom przysługują jakieś dodatkowe benefity?

Gro
@Wiktoria 29.05.2018 15:59

Interesuje Cie praca na produkcji czy dekoracji ?

bry II

Czy to prawdziwe ze nasz miłościwie panujący król z balkonu żegna się na reszcie z nami ?

rokita
@Belzebub 23.05.2018 13:27

A kiedy ten radosny dzień nam nastanie? To awans degradacyjny czy dołączenie do koła rencistów i emerytów?

Pracownik

Współczuję brygadzie 2 takiego kierownika .Kobiecie drętwienie ręka maleje a pseudo kierownik Katarzyna nie wzywa pogotowia .Czy ma wiedzieć medyczną aby stwierdzić czy to nie objaw udaru,zawału czy zwykłego zasłabniecia?Czy zdaje sobie sprawe z prawnych konsekwencji błędnej decyzji?CZY ZNÓW NA TEJ BRYGADZIE MA DOJŚĆ DO ŚMIERCI ABY W KOŃCU NAUCZONO SIĘ DOCENIAĆ LUDZKIE ŻYCIE.

tatko z sarzyny
@rw 23.05.2018 15:21

musisz zatem wnieść prywatny akt oskarżenia, gdyż prokuratura nie wdroży z urzędu ani z wniosku sprawy.Nie ma w tym interesu społecznego. A Sądy i adwokaci to bardzo kosztowne sprawy.Nie wiem czy stać cie na to....

rympałek

A czy Kierowniczka działu BHP poniosła jakąś odpowiedzialność w sprawie tego wypadku (np. karną lub dyscyplinarną)? Pracuje jeszcze w hucie?

Zostaw opinię o STOLZLE - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STOLZLE