Znajdź szybko pracę!
Załóż Profil Zawodowy w 3 krokach!
Швидко знайдіть роботу!
Створіть професійний профіль за 3 кроки!
Od przyjścia dobrej zmiany, czyli od prawie 3 lat nic innego się nie dzieje tylko zmiany, zmiany i na dole i u góry.Dół zwalniają bo im nie jest potrzebny , górę awansują rozdają kasę na lewo i prawo , średnio raz w tygodniu przychodzi nowy dyrektor dyrektorów, który jest przełożonym innych dyrektorów. Do góry trafiają albo rodziny dobrej zmiany albo ludzie upadłych banków / RB, DB/ , a raczej banczków, którzy nie mają pojęcia o zarządzaniu tak dużym bankiem i taką ilością produktów jaką posiada w swojej ofercie Pekao.Ogólnie olbrzymi chaos co widać po spadku notowań na giełdzie , kupili bank za 126pln za akcję a po swoich rządach doprowadzili do spadku ponad 60% , do ceny 48pln.Żeby bank wrócił do dawnej świetności trzeba usunąć zarazę z RB , która zalała nasz kochany bank i zniszczyła ludzi, którzy budowali ten bank od podstaw. Mam nadzieję, że nowy Prezes zauważy co dzieję się z bankiem, który przed wejściem ludzi z RB miał wyniki, miał ludzi zaangażowanych i lojalnych, miał specjalistów , no i miał bardzo dobre opinie wśród klientów.Ale to już wszystko było.....i mam nadzieję, że wróci. Jeśli nowy Prezes nie zamieni ludzi z RB na specjalistów to bank Pekao skończy tak samo jak RBank i DBank , których już nie ma na rynku.
Brak szacunku dla pracowników z długoletnim stażem i nowych...zwalniają ludzi którzy pracowali po 20 lat ... ci ludzie znajdują prace od razu w innych bankach bo to fachowcy przez duże F
Chaos, i głęboki PRL. Oszukują ludzi na pieniądzach, mówią jedno robią drugie. W departamencie windykacji taki syf, że nie da się tego opisać. Dyrektor mitoman, wiele obiecuje i nic nie robi, nie na darmo ma ksywkę "czarodziej" . Pracownicy wykonują wiele obowiązków na raz są przeładowani pracą. Omijajcie szerokim łukiem. Beznadziejny pracodawca a premie kwartalne śmiechu warte. Odejście z tego syfu było najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć.
Czy w Bank Pekao S.A. zatrudniani są obcokrajowcy?
Jak wygląda sprawa grafiku w Bank Pekao S.A.. Czy pracodawca idzie na rękę?
Nie ważny jest grafik tylko wykonanie planów sprzedaży najlepiej 200% normy.A na rękę pracodawca idzie tylko tym którzy chcą się zwolnić.
Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć na stanowisku Specjalista ds sprzedaży i obsługi klienta? Mam 8 lat pracy w bankowości.
Pekao tak zdziadziało? Podstawa taka sama w innym molochu na literę p. Premie wyższe ale nowa prezeska z Aliora i to zetnie w dół. To już lepiej iść do Lidla
Witam, czy jest szansa na otrzymanie 5500brutto na stanowisko specjalista ds sprzedaży i obsługi? Że stażem 10 lat w bankowości obsługa klienta?

No cóż widzę że winny już wyznaczony a raczej winni.To że pojawił się kryzys koronawirus to nie ma nic wspólnego z wynikami,prawda? Trzeba zacząć od siebie.To już nie czasy komunistyczne gdzie łaskawie Pani z banku jeśli akurat nie piła kawy czy nie malowała paznokci to obsłużyła klientów. A ja mam nadzieję, że te zmiany w większości pozytywne sprawią, że będzie normalnie a plotkowanie i donoszenie do związków nie będzie codziennością.
To se ne vrati. Chcieli ludzie repolonizacji to ją mają a że pracownika na dole wszyscy mają w 4 literach cóż poradzisz .. Wcześniej czy później będzie połączenie z innym bankiem dobrej zmiany na p ale to jeszcze chwila.
Co Ty za (usunięte przez administratora) piszesz??? Koronawirus wpłynął na zyski banków id marca 2020, a problemy w Pekao pojawiły się dużo wcześniej, a dokladnie od pojawienia się "dobrej" zmiany...i nie obrażaj Pracowników, ze niby łaskawie obsługują klientów, bo malują paznokcie, czy piją kawę!!! Macie cudownych, kompetentnych i pracowitych pracowników!!!! Jestem klientem Waszego banku, jak przeczytałem te bzdurne, bezsensowne, nieszczere, kłamliwe uwagii o paznokciach, kawie, czy o czasach komunistycznych, to prawie szlag mnie trafil!!! Od wejścia dobrej zmiany, wszystko w pekao sie sypie i nie jest to wina pracowników, którzy wypracowują zyski dla banku, tylko jak ktos wcześniej napisal, jest to wina kadry zarządzającej bez kompetencji...
Oczywiście.Pytanie kto tak krzyczy?Klient, który widzi co na zapleczu się dzieje???No chyba,że to mocno relacyjny klient, który widzi organizację od środka. W jaki sposób te kompetencje kadry zarządzającej zostały sprawdzone?a raczej ich rzekomy brak?Klient przyszedł i sprawdził?To co powyżej-trzeba zacząć od siebie. Niestety zmiany jak wszędzie pewnie nieuniknione część lepszych część gorszych.Ale takie wieczne narzekanie nikomu na dobre nie wychodzi.
Kolejny nowy prezes. Nie liczyła bym na jego pomoc. Zwolnili specjalistów zatrudnili ludzi bez wiedzy. Rada nadzorcza to śmiech. Szkoda banku i ludzi którzy w nim przez tyle lat harowali. Odkręcić tego już się nie da.
Może w centrali mają czas na bzdury. Ale w oddziałach była zawsze orka, często mobbing i praca po 10 godzin ... Zmiany pozytywne? Chyba żart takiego bałaganu nie było nigdy wcześniej a przeżyłam wiele zmian w tym banku.
Jeśli mobbing to chyba są miejsca gdzie to trzeba zgłosić?Na pewno wiele zależy od tego jaki oddział kto zarządza i jacy ludzie tam pracują.Ja mam zupełnie inne wrażenie.a każdy kto tak bardzo narzeka na to co teraz jest w Pekao polecam pracę w prawdziwym korpo.Trawa zawsze u sąsiada wydaje nam się bardziej zielona co niekoniecznie jest prawdą....
Bzdury piszesz. I bawi mnie spróbuj w prawdziwym korpo. Spróbuj w bankach dobrej zmiany czytaj najgorsze korpo plus sitwy rodzinno układowe i potem oceniaj innych. Mobbing? Nikt tego w żadnym korpo nie rozwiązał bo i nikt tego nie chce zrobić..
Otóż porównanie mam doświadczenie wieloletnie w różnych instytucjach.Reansumując wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Potwierdzam że taka jest rzeczywistość w tym banku. Obecnie od miesiąca jestem emerytem ale mam zamiar powalczyc z bankiem. Jak wiecie w banku trwają zwolnienia grupowe i osoby które zglosily chęć odejścia otrzymały odprawy. Zgłaszałem chęć odejścia dwukrotnie, w poprzednim roku oraz tym roku. Niestety za każdym razem nie ujęto mnie na liście. Ponieważ osiągnalem wiek 65 lat to zdecydowalem się złożyć wniosek o rozwiązanie stosunku pracy z względu na zły stan zdrowia. Przed rozwiązaniem pracy ponownie pytałem się o możliwość odejścia w Ramach Zwolnienia Grupowego. Dyrekcja ponownie odmówila mi takiej możliwości. Przeszłem na emeryturę ale radość z tego zepsuła mi informacja ze w moim regionie w tym roku odeszły na emeryturę 3 osoby, dużo mlodsze, z takiego samego stanowiska pracy, (inspektor ds. Sprzedaży) ktore Dostały odprawy w ramach zwolnienia Grupowego oraz dostały odprawy emerytalne. A decyzje podpisała ta sama dyrektor obszarową. (usunięte przez administratora).
Bank Pekao zamierza do końca czerwca przeprowadzić proces zwolnień grupowych, w ramach którego rozwiązanie umowy o pracę ma nastąpić z nie więcej niż 1 110 pracownikami banku, co stanowi ok. 8 proc. wszystkich zatrudnionych. Zmiana warunków zatrudnienia objąć ma nie więcej niż 1 250 pracowników banku, co stanowi ok. 9 proc. wszystkich zatrudnionych - poinformował Pekao w komunikacie.
Czy w Bank Pekao S.A. zatrudniani są obcokrajowcy?
W Pekao tylko zwalniają - już ponad 3000 osób - a nie zatrudniają. Obcokrajowców zatrudniali tylko za rządów Włochów.
Czy zdarzają się nadgodziny w Bank Pekao S.A.?
I bardzo dobrze że was zwalniają. Jakbyś był dobrym pracownikiem to by nie zwolnili. Ja np pracuję już tu 5 lat i od 5 lat mam niezmiennie ten sam wynik - plan zawsze wyrobiony na 1000% i pensja na poziomie ok 30 tysięcy. Jak się chce to się ma!!!
A kto Ci dziecko te plany i pobory przyznaje???? Nawet zwykły menadżer tak nie zarabia, a zwykły pracownik jak realizuje 1000% to mu plany podnoszą . Coś mi tu nie pasuje.
bardzo ciekawi mnie Twoja entuzjastyczna wypowiedź. Tylko proszę dopisz , że nie pracujesz w Pekao.Dzięki
W Oddziale szary pracownik tyle nie zarabia, może dyrektor za poganianie szaraków. Ale w centrali, i owszem tak może być.
Bank ma bardzo dobre notowania jako pracodawca. Czy z tego powodu jest ta cisza na forum?
Pracuje w tym banku prawie od zawsze grubo ponad 20 lat i czegoś takiego nie myślałam że dożyje totalny brak szacunku dla pracowników ze stażem. Przyszli z butikowego banku i pokazują jak pracować to jakiś żart. Wyniosłość, zarozumiałość i pozjadane jakiekolwiek wartości. Wieloletnich pracowników z doświadczeniem się zwalnia od tak, nazywa się to teraz brak efektywności w pracy, każdy powód się znajdzie. Ludzie psychicznie wykończeni i najgorsze że bardzo często z winy bezpośrednich przełożonych, które chore ambicje dają przepustkę na poniżanie i lekceważenie. Mówią o empatii której w ogóle nie znają. Mam swoje lata i wiem że ciężko będzie mi znaleźć nową pracę ale mam dość
To już jest koniec , nie ma już nic, butkowi menedżerowie zniszczą to co 90 lat budowano. Starych pracowników się nie szanowało i nie szanuje. Poczekaj jak zaczną znowu zwalniać - przez telefon. To dopiero świadczy o szacunku.
Jak wygląda etap szoolen wstępnych na specjalistę ds sprzedaży? Jakie zarobki są obecnie proponowane?
Zapomnij o szkoleniach, nikt w oddziale nic Ci nie powie, bo nie będzie miał na to czasu oraz ochoty. Kadra kierownicza nie potrafi szkolić.
Jak objawia się brak szacunku, o którym wspominasz? Poprosiłbym Cię o napisanie czegoś więcej na ten temat. A może podasz przykłady takich sytuacji? Jaka jest przyczyna tego, że tylu pracowników, w szczególności tych doświadczonych, z dużym stażem, jest zwalnianych?
Są zwalniani dlatego że mieli wynagrodzenia wyższe (chodzi oczywiście o koszty)i zatrudnia się nowych bez doświadczenia wiedzy ale z niższym wynagrodzeniem. Najwięcej pozwalniali ludzi z najwyższym potencjałem, wiedzą , menedzerów ludzi najlepszych( na menedzera przecież awansowani byli najlepsi sprzedawcy którzy wyróżniali się najlepszą sprzedażą a póżniej po kilkunastu latach im podziękowali. Tak się nie robi . Kiedyś kiedy było jeszcze Pekao Unicredit byłoby to nie do pomyślenia. NOWY BANK i czas na zmiany zmiany zaczęli od zwalniania najlepszych ludzi. ŻENADA . Gdzie jakaś KARTA ZASAD ?
@Elka, to bardzo przykre, co piszesz. Czy w tej sytuacji zwalniani otrzymali przynajmniej godziwe odprawy?
Uwierz, że nowo powołani , bez żadnego sukcesu w poprzednim banku, bo gdyby ci wszyscy nowi mieli sukcesy to ich banki nadal by istniały, mają wyższe wynagrodzenie niż ich poprzednicy, a nawet wyższe niż ci "starzy", którzy z łaski RB zostali i ratują ten bank.
Przecież już nie ma kto pracować jedna osoba robi za 3ech l, Klienci wkurzeni na maxa, sypie się wszystko
Co powiecie o dyrektorze Marcinie Wielg.?
Na jakie wsparcie w Bank Pekao S.A. mogą liczyć kobiety w ciąży? Czy przestrzegane są ich prawa wynikające z Kodeksu pracy?
Bank nie dba o kapitał ludzki.pracownicy z doświadczeniem wymienieni na nowych bez doświadczenia za większe pieniądze.konczy się na tym ,że nowy nic nie umie, a długoletni stracili Power do pracy
Niestety! Szkoda, że Prezes banku tu nie zagląda. Może przed kolejną zmianą porozmawiałby z nami , tymi, którzy codziennie otwierają oddziały i pracują z klientami.A tak niewiele nam trzeba, Prezesie zacznij słuchać PRACOWNIKÓW!
Szukam opinii pracowników na temat pracy w Banku i itp. Chętnie posłucham o potrzebach, problemach, wyzwaniach, trudnościach.
Szukasz opinii?? Najgorszemu wrogowi nie zycze tam pracowac , beznadzieja. malo placa. wykorzystuja na kazdym kroku .Sprzet jak z epoki kamienia. drukarki halasujace aplikacje ktore sie ciagle zawieszaja awarie wstyd przed klientami . Szkolenia jak zapisuja to hurtem ....niewazne ze masz klientow miedzy obsuga. sie szkolisz, jak myslisz cos z tego wyniesiesz? ale musisz zaliczyc test . Tak wyglada praca. w Pekao SA
Słowa kojarzące się z BANK PEKAO : rozwojowa, stresująca Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobrą . Atmosfera i ludzie tam pracujący są rewelacyjna . Od jakiej stawki można negocjować pensję? 2000 zl brutto Najbardziej podobało mi się w BANK PEKAO: życzliwość współpracowników Najbardziej nie podobało mi się w BANK PEKAO: brak konkretnej informacji podczas ewentualnych awarii sysytemu.
nie wiem czy twoją opinię należy traktować jako faktyczne doznania emocjonalne czy jako zastanawiającą ironię. Jesli to 2gie to to sie zgadzam, a jesli nie to myślę ze jestes opłaconym trollem nie mającym żadnej wiedzy o pracy w tym (usunięte przez administratora)
Mądrze zarządzaj ludzkim kapitałem!!! Zapewne zwróci Ci się w dolarach :)
Tak likwidują dochodową placówkę. Która ma klientów sprzedaż perspektywy. A tylko dla9ze korporacja się pomyliła i zamknąć placówkę na której nic się nie dzieje zamykają placówkę na której po prostu aż burczy. No cóż dobra zmiana
PORAŻKA PRZEZ DUŻE PPPP. Ostrzegam wszystkich przed pracą w tym banku, a raczej banczku, bo bankiem to on był dopóki władza się nie zmieniła. Teraz jest ta jedyna narodowa!!!! , dla której największą przyjemnością jest (usunięte przez administratora)mówienie o tym co zrobili żeby pracowało nam się lepiej. Jak zmniejszyli ilość stron w umowie dla klienta to stwierdzili, że teraz obsługa klienta zamiast 1 godziny będzie trwała 10 minut, zapominając o tym, że najdłużej to trwa rozmowa z klientem a nie drukowanie dokumentów, bez komentarza. Na 15 pracowników JEDNA DRUKARKA - BRAWO!!!!Pracowników ścigają za każde nie tak wypowiedziane słowo RODO, a jak zepsuło się zabezpieczenie drzwi to departament bezpieczeństwa jechał do oddziału 10dni. Kasjerzy z pieniędzmi muszą przechodzić między klientami, tak wygląda bezpieczeństwo w Pekao.Co drugi dzień problemy z systemami , ale na koniec dnia rozliczają cię ze sprzedaży.Plany KOSMOS !!! To był mój trzeci bank i takich planów jak w Pekao to nie miałem nawet jakbym plany z poprzednich banków zsumował i pomnożył przez DWA.
Jestem długoletnim pracownikiem tzw sprzedaży, z doświadczeniem i wiedzą-dobra zmiana zniszczy cały 90 letni dorobek tego Banku. Brak szacunku dla pracowników, którzy budowali pozycję Pekao ,bezpardonowe zmiany na miernych ale wiernych menedżerów od poganiania, kosmiczne plany i wynagrodzenie na poziomie średniej krajowej brutto. Oczekiwanie na realizację planów na poziomie minimum 80%, za premię punktowaną miesięcznie 250 zł. Oczywiście nikt z zarządu nie raczył podziękować za pracę z okazji jubileuszu. Bank nie ogłosił fuzji a całe rzesze kierowników z Reifaisena wykurzyły bardzo dobra kadrę z Pekao. Czekam na godziną odprawę, nie widzę sensu pracy w tych warunkach
Szkoda tych wypracowanych relacji z Klientami, nie ma już czasu na dobrą obsługę Klientów. Budowanie tej marki poszło w diabły, tyle lat ,szkoda wielka.dobra zmiana,znajomi w zarządzie
Witam, Czy w Banku pko sa podpisuje się tzw. "lojalnosciowke" na rok odnośnie zwrotu kosztów szkolenia w razie zwolnienia? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Nie napisałaś jakie stanowisko pracy Cię interesuje. Na stronie https://www.pekao.com.pl/kariera/ jest sporo ofert, więc jeśli tam zajrzysz na pewno znajdziesz coś dla siebie. Firma oczywiście oferuje możliwość szkoleń i rozwoju, ale niestety nie wiem nic na temat umów lojalnościowych. Na pewno dowiesz się o tym już od rekruterów. Daj znać jeżeli będziesz składać CV.
Koleżanka tam pracowała i raczej negatywnie się wypowiadała. Kompletny rozstrzał pomiędzy wynagrodzeniem specjalisty i Dyrektora. Coś jak NBP, specjalista 3500 brutto, Dyrektor 60000 brutto. Do Zachodu nam jeszcze daleko więc dysproporcje znikną za 20 lat. Na tą chwile musimy tuczyć te tłuste koty
Jak się pracuje w Bank Pekao S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Bank Pekao S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Bank Pekao S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 1 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jakie są opinie klientów o firmie Bank Pekao S.A.?
Liczba opinii klientów firmy Bank Pekao S.A., to 5, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a, 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!