Duka International S.A.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 188 ocen.

Duka International S.A.
3 188 6 1

Opinie o Duka International S.A.

Ola

Jeśli nie masz całego etatu, ewentualnie masz umowę zlecenie to nie przysługuje Ci nawet możliwość zostania starszym doradca i dostania lichej ale jednak podwyżki... Więc praca za minimum krajowe sprzyja ciągłym rotacja na sklepach.

Ki

Naprawde nie macie juz pracownikow na kierownicze stanowiska tylko ukrainki zatrudniacie??? Wstyd Klif Wawa!!!!! Nowa Pani kierownik wrzeszczy na pracownikow po ukrainsku!!!!!!Masakra!

Jacek

Może wiecie cos o ewentualnej pracy w firmie? Trudno jest sie dostać do pracy bo firma dobra

Nick

Od dłuższego czasu duka niestety nie oferuje zadnej motywacji pracownikom. Zleceniowka nie ma szans na premie co w sumie = temu, ze nie ma po co sie starac by osiagac lepsze wyniki sprzedazy, bo po co? Jeden sklep zrobi 200%, inny niecale 100%, a premia taka sama, gdzie tu sprawiedliwość? Śmieszne akcje, usuwanie stałych promocji, kpina z klientów i oszczędzanie na nich... a do tego brak konkretnych informacji o wielu produktach na pudełkach - niestety klient nie zawsze wierzy sprzedawcy na słowo, przez co nie kupuje ostatecznie produktu :) poza tym regionalne czepiają sie o tak smieszne szczegoly, zapominajac o waznych rzeczach, ktore sa naprawde istotne... ciagle spowiadanie sie z tego dlaczego jest tak a nie inaczej, zamiast zajac sie obsluga i poprawa tego...

Weronika

@Ja, zapewne w Twoim stwierdzeniu jest sporo racji. Sprzyjająca atmosfera w każdym miejscu pracy pozytywnie wpływa na pracowników i na efektywność wykonywanych przez nich obowiązków. Rozumiem, że pod tym względem nie masz zastrzeżeń do Duka Polska. Co natomiast możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia zapewnionych Ci przez tego pracodawcę?

Weronika

@Duczka, może w tej sytuacji, o wszystkich swoich spostrzeżeniach, powinnaś bezpośrednio porozmawiać ze swoimi przełożonymi w Duka Polska? Myślałaś o takim rozwiązaniu? Czy poza tym istnieją jakieś pozytywne strony tego pracodawcy, o których mogłabyś napisać na forum?

Ja
@Weronika 13.08.2018 14:09

Pozytywni są ludzie którzy pracują w sklepach, to dzięki nim jeszcze się chce iść do pracy.

xs

ile zarabia regionalny w firmie duka?

Duczka

Moze i w Warszawie więcej zarabiają dzięki dodatkom (stażowe), ale w salonach z innych miast, doradcy na każdym szeblu, zarabiają niewiele ponad najniższa krajowa (czyt. Regulamin Wynagradzania) W sklepach panuje rotacja z powodu nieadekwatnego wynagradzania pracownika w stosunku do ogromu obowiązków jakimi jest obarczony. Narzucaniem licznych "wymogów" "na czas" nie podniesiemy obrotów, bo pracownicy są ciągle zajęci uzupełnianiem dysku, czytaniem, odpisywaniem na e-maile i "wdrażaniem". Szanowna dyrekcjo, powoli, nie wszystko na raz. Takich sugesti na różne sprawy mam więcej :)

Weronika

@@A, wychodzi na to, że Duka Polska nie zapewnia Ci benefitów pozapłacowych. Czujesz się również lekceważony przez pracodawcę. Co w takim razie wpływa na to, że w dalszym ciągu współpracujesz z nim? Może jednak jesteś w stanie wymienić jego jakieś pozytywne strony?

Weronika

@Doradca możesz nam przybliżyć warunki pracy, jakie zastałeś w Duka Polska? W dzisiejszych czasach często kładzie się nacisk na benefity pozapieniężne, takie jak karta multisport, dodatkowa opieka medyczna. Czy za Twoich czasów na tego typu usługi można było liczyć?

@A
@Weronika 06.06.2018 22:54

Za twoich czasów ??? A za tych czasów można liczyć ? Ogarnąć to powinni się Ci na górze bo firma nie słucha co im pracownicy mają do powiedzenia, jakie są opinie. Mają je "gdzies" żyją jedynie tym co kiedyś sobie wpoili. Na wypowiedzi innych nie ma tu miejsca bo góra wie lepiej.

Weronika

@it, interesujesz się centralą Duka Polska, ponieważ chciałbyś się w niej zatrudnić? Jeżeli tak, to w sieci natkniesz się na ofertę pracy na stanowisko administratora systemów IT. Czy taki rodzaj pracy odpowiada Twoim kwalifikacjom zawodowym? A może już aplikowałeś na to stanowisko? Zachęcam Cię do wypowiedzi.

it

jak wygląda sytuacja w centrali w Warszawie?

Weronika

@Ktoś, dlaczego nie polecasz współpracy z Duka Polska? Jakie czynniki decydują o Twojej opinii o tej firmie? Proszę Cię o uzasadnienie Twojego wpisu. Każda merytoryczna uwaga będzie cennym źródłem informacji dla osób interesujących się zatrudnieniem u tego pracodawcy.

Igor

Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. warto aplikować?

Ktoś
@Igor 04.07.2018 18:06

Nie polecam !!

WARSZAWA rekrutacja

Beznadziejny sposób rekrutacji. Pani dzwoni umawia się na godzinę, a później ma dać znać w którym miejscu spotkanie. Jak już zbliża się godzina telefon pani rekrutującej milczy. Dotyczy Warszawy. Słabe podejście. Skoro już ma początku tak robią, to znaczy, że szacunku zero dla ludzi. Wielkie rozczarowanie, bo czas niepotrzebnie stracony na niekompetentna osobę.

Weronika

Czy ktoś z obecnych forumowiczów Gowork.pl miał okazję pracować w firmie Duka Polska i zechciałby się podzielić swoimi doświadczeniami z powyższym pracodawcą? Dajcie znać co wiecie na temat warunków pracy oraz atmosfery jaka w tej firmie panuje. Pamiętajcie o przestrzeganiu regulaminu forum https://www.gowork.pl/regulamin

Wkurzona

Duka chyba wciąż zapomina, że istnieje na rynku tylko dzięki pracownikom, którzy każdego dnia wciskają klientom produkty w mocno zawyzonych cenach, a to wcale niełatwe zadanie. Czy "Góra" się wreszcie ogarnie i zacznie ich doceniać zamiast ciągle narzekać, wymyślać nowe raporty i kolejne dodatkowe zadania? I nie myślę tu o marnych stawkach które niedawno zostały wysłane. Teraz na rynku mamy masę miejsc pracy więc tylko czekać aż większość personelu się zwolni. Sprzedaż garów to nie szczyt marzeń jak chyba uważają osoby w biurze..

Wiktor

Może ktoś nie zapracował na większe zarobki?

haha

Pała, że hej !! :)

Weronika

Coś zmieniło się od ostatnich waszych wpisów w Duka? Jak obecnie wygląda sytuacja z wynagrodzeniem? Coś się zmieniło? Może pracodawca zapewnia dodatkowe benefity pozapłacowe? Czekamy na dalsze opinie.

Doradca
@Weronika 06.05.2018 17:44

Wynagrodzenie w Duka to jakaś kpina. Zarabiasz najniższa krajowa a ostatnio nawet na te liche premie nie ma co liczyć.

Weronika

A kto może podzielić się informacją od strony pracownika? Jaka jest atmosfera wśród pracowników w firmie? Czy polecacie? Wszystkie Wasze uwagi będą służyć jako pomoc dla osób, które planują zatrudnienie w DUKA.

ola
@Weronika 13.04.2018 09:24

Pracowałam tam kilka lat temu.Porażka!!! Jakieś głupie wymyślanie konkurencji kto ile czego sprzeda,to nagroda.towar przychodząc już był wadliwy.Zaplecze tragedia.Ciągłe przestawianie towaru.Nie wiem czemu to miało służyć.Jeżdżenie na własny koszt do innych sklepów,bo klient zamówił,a u nas go nie było.Tak było w 2009 r.To była najgorsza praca w moim życiu.Nie było mnie stać przeżyć miesiąc!

Zuza

Zastanawiająca jest ta cisza na forum. Firma normalnie działa?

Tekla
@Zuza 20.03.2018 16:28

To chyba cisza przed burzą...

Anna

Duka-nie mam dobrego zdania o sklepie internetowym. Zamawiasz, płacisz, czekasz prawie 10 dni roboczych , aż ktoś się odezwie, że produktu który kupiłeś nie ma na stanie i dostaniesz zwrot. I znowu czekasz aż pieniądze pojawia się na twoim koncie. ODRADZAM kupowanie w DUCE!!!!! Jakość produktów w porównaniu do ceny - nic specjalnego.

Marta
@Anna 17.01.2018 18:28

Jestem tego samego zdania. Zakupiłam towar 14 stycznia. Do tej pory nie mam informacji kiedy otrzymam zamówiony produkt. Jak dzwonie na infolinię to jestem 1 w kolejce oczekujących na rozmowę, a po kilku minutach 2 czy nawet 3. Po 5-10 minutach oczekiwania jestem rozłączana. MASAKRA!!! Trzy dni próbowałam się dodzwonić i nic...Na moje e-maile też nikt nie raczy odpowiedzieć. NAJGORSZY SKLEP INTERNETOWY! Nie polecam

Ewa
@Anna 17.01.2018 18:28

U mnie dokładnie tak samo! 18 stycznia zamówienie, płatność została przyjęta i tyle kontaktu z tą firmą. Na maile nie odpisują, infolinia to możliwość posłuchania sobie melodyjki, po czym automatyczne rozłączenie, telefonu stacjonarnego tez nikt nie odbiera. Kompletna porażka! Nie polecam tego sklepu!!!

Iza

Firma ma dobrą opinię jako pracodawca ale czytam wpisy to zastanawiam się jaka jest atmosfera w pracy!!

Natalia

Pracowałam w sklepie DUKA w Jankach koło Warszawy zaraz po maturze. To była moja pierwsza praca, bardzo się starałam gdyż z natury jestem perfekcjonistką. Zarabiałam bardzo mało ( 9 zł netto / h ) za ciężką męczącą psychicznie jak i fizycznie pracę. Na zapleczu warunki były tragiczne brak podstawowych zasad bhp, wysoko ustawiane żeliwne garnki, ogromne bujane kokony zasłaniające stolik - jedyne miejsce gdzie można usiąść podczas przerwy i spokojnie zjeść. Dodatkowo absurdalne pomysły kierowników regionalnych, wysyłanie smsów z obrotem, konwersją, ilością paragonów i sztuk na paragonie dosłownie co kilka godzin. Z całego serca nie polecam nikomu tak straszniej, wyzyskującej pracy i nigdy w życiu nie kupię nic w sklepie DUKA

Prawda
@Natalia 16.10.2017 10:42

Droga Natalio! Nie piszę tego aby bronić regionalnych, ale wysyłanie smsow jak i ich częstotliwosc to byl wymysl Izy.

burak
@Prawda 21.10.2017 02:29

To nie jest wymysł. Tak prosperuje większość sklepów. Albo smsy albo telefony o stałej godzinie i zdawanie raportu...

ciekawe
@Natalia 16.10.2017 10:42

a propo sklepu w Jankach. racja syf kiła i mogiła. a samowolka pracowników ! spotykałem się z dziewczyną pracującą w tym sklepie , nie dość , że poznałem bez problemu hasło do zaplecza , przesiadywałem tam wielokrotnie przed jak i po pracy , to nie raz widziałem jak szary pracownik grzebie sobie w plikach kierownika sprawdzając listy płac , godziny , czy maile . Kablowanie na siebie na wzajem i podkładanie świń - norma . codziennie coś nie tak. Każda wyżej s..a niż tyłek ma , a zapomina , ze pracuje tylko w zwyczajnej korpo budce. Dla mnie nic więcej jak kolejna wielka sieć , która ślizga się nie przestrzegając zasad bhp , p.poż czy jak możemy czytać wyżej sanepid. .co do kierowniczki bardzo mila babeczka , można pogadac z usmiechem i zawsze pomoże , szkoda , że nie widzi , że ma w zespole osoby ktore nie działają na korzyść sklepu . czarne owce

Asia

Cześć. Nie wiecie, jeśli to nie tajemnica, ile płacą netto sprzedawcy na umowę zlecenie?

lof
@Asia 14.10.2017 20:34

20 zl

śmieszek
@lof 09.11.2017 23:02

skąd taka informacja? ja pamiętam 13 brutto :>

p
@śmieszek 15.11.2017 12:16

przeciez to fake

zygmónt

Witajcie, pracuje w DUKA już kilka lat, wcześniej w innych miejscach również w korpo, DUKA zmienia się od jakiegoś czasu i to widać i chyba idzie w dobrym kierunku. Tak, biuro się rozrasta i wielu się to nie podoba ale dlaczego nie wezmą udziału w rekrutacji i nie pokażą że są super i zmienią swoje miejsce ze sklepu na biuro - warto chyba :) Mnie w DUKA przeszkadzają tylko warunki socjalne w sklepach, małe magazynki, wiele towaru i brak miejsca dla pracownika, syf totalny - SANEPID i inne służy chyba śpią - ale inni powiedzą ze to wina pracowników bo powinni dbać o to, taaak ale jak w jaki sposób skoro nie ma miejsca żeby się przebrać a szafki pracownicze to jakiś mebel nie do korzystania. Kierownicy różni są - to też ludzie - ale można się dogadać albo po prostu zmienić miejsce, w końcu nikt siłą Was nie trzyma w konkretnym sklepie. Premie - zawsze na czas ale kwestia ich osiągnięcia już inna - nie pracujesz więc nie dostajesz, to proste. Wiem to kwestia klienta, który raz kupuje a raz nie ale też kwestia pracownika - no kurde ruszcie (usunięte przez administratora) od kasy, odezwijcie się do klienta, przywitajcie Go i powiedzcie o promocjach i produktach, uśmiechnijcie się i będzie lepiej, zbudujcie dobrą relację z klientem - to się na pewno opłaci - wiem o tym :) Tak, niestety szkolenie nowych pracowników chyba lezy na łopatkach (ostatnio coś się zmienia ale powoli) bo kierownicy nie maja czasu na szkolenie, ma być obrót który co roku (i tak powinno być) jest wyższy - tak to działa. Ostatnio wprowadzili "wyścig szczurów" i rzeczywiście niekiedy sprzedawcy walczą o klienta bo każdy ma wyznaczony limit który w danym miesiącu trzeba osiągnąć, jak w małym korpo. Tak na koniec jedna rada - po co wielu z Was utrudnia sobie życie, jeśli Wam się nie podoba to zwolnijcie się, idźcie w inne miejsca, tam gdzie jest lepiej, pamiętajcie że życie jest i tak ciężkie więc po co je sobie utrudniać, macie potencjał, jesteście super sprzedawcami więc można naprawdę znaleźć inne fajne miejsce, uwierzcie mi, trzeba ruszyć (usunięte przez administratora) i nie narzekać tylko zmienić swoje życie. Praca w DUKA może nie jest super ale da się przeżyć i jest spoko, mam szczęście że trafiłem na fajnych ludzi - można takich znaleźć w DUKA (nawet kierowników) idźcie do Nich, pracujcie z nimi. Mnie się tam podoba bo mam super załogę w sklepie, kierownik/czka spoko - ma swoje wady ale i zalety, stara się. Warto coś zmienić w zyciu a nie siedzieć i narzekać. Oczywiście praca w DUKA nie przyniesie Wam kokosów i super kariery i jeśli jesteście sprzedawcami to daleko nie dojdziecie - bo wszędzie sa kolezanki i koledzy kogoś tam którzy maja "plecy". Walczcie o swoje i rozmawiajcie o swoich problemach, wysyłajcie maile z uwagami, miejcie odwagę to zrobić i zapewniam Was że można coś zmienić no i cieszcie się jak ja z rozmowy z klientem, budujcie dobre relacje bo to owocuje i jest bardzo miłe - nie zawsze musicie coś sprzedać klientowi, pogadajcie z Nim, doradźcie Mu, czasami dajcie swoją opinie o produkcie i to nie zawsze pozytywną (tak, wiele z nich to śmiecie nie warte ceny), zaangażujcie się w relacje i będzie lepiej, zapewniam Was - mnie się udało i udaje :) Powodzenia w DUKA albo w innym miejscu (jeśli znajdziecie to coś w sobie żeby zmienić miejsce)

Marta
@zygmónt 26.11.2017 00:32

O matko! Dobre rady zawsze w cenie, ale mam nadzieje ze ty nie rozmawiasz z klientami w taki sposob w jaki tutaj sie wypowiadasz... nie obraz sie, ale masa słow a zero tresci.

ole
@zygmónt 26.11.2017 00:32

Co ty bierzesz?

4rowery

Słuchajcie, bardzo dużo jednak zależy od ekipy jaką się ma w danym sklepie - jak jest super można razem góry przenosić. Co do socjalu, można powiedzieć, że nie istnieje , z premiami też słabo, bo często wyimaginowane budżety, które nijak się mają do rzeczywistości. Ale widać, że coś się powoli zmienia, biuro trochę bardziej rozumie sytuację, są bardzo fajne i pomocne nowe osoby (Monika, Sylwia). Tak więc to na plus. Co do produktu - myślę, że nie warto czasami lecieć w pierdoły o słabej jakości, a zamawiać bardziej użyteczne i topowe produkty, których przez dłuższy czas brakuje i zniechęceni klienci po raz kolejny wychodzą z salonu.. Praca jak każda inna, ma swoje zalety i wady.. Jednak jeśli nie pojawią się realne podwyżki, to duża część będzie odchodzić, a nowe osoby nie będą chciały się zatrudniać za najniższą krajową.. To nie procentuje sukcesu.

pozdro626

Uczepiliście się smsów. Serio? To jest najistotniejsza wada tej pracy? W jakim świecie wy żyjecie bo chciałbym mieć tak samo mało problemów jak Wy.... Weźcie się puknijcie w głowe. Poza tym z tego co wiem to smsa wysyła jedna osoba a nie cała ekipa. Nikogo nie zbawi 2 minuty klikania smsa i 'odpoczniecie' od opieprzania się i tak w pracy.

pf
@pozdro626 21.10.2017 06:04

Uu kogoś z biura zabolało parę słów prawdy...siedząc za biurkiem skąd wiesz co się dzieje w sklepach?

Prawda
@pozdro626 21.10.2017 06:04

Ble ble ble... Po pierwsze..i kto sie uczepil sms-ow? Izy? Raczej TY pozdro626. Stwierdzenie ze to nie regionalni zdecydowali o raportowaniu poprzez smsy a Iza jest tylko informacja a nie atakiem. Po drugie.. mowisz ze ten kto zna Ize "droga mailowa" lepiej aby nie zabieral glosu.. wiec pytam - na jakiej podstawie stwierdzasz ze naleze do tej wlasnie grupy "Dukanow"? Po trzecie.. bardzo mi przykro ze masz tyle problemow, ale wiesz..kazdy jest kowalem wlasnego losu. Moja rada: zabierz sie wreszcie do roboty, ale tak na powaznie. Po czwarte.. kazdy kto wspolpracowal z Iza ma prawo do wlasnej opinii na podstawie informacji jakie posiada. Po piate... doprecyzuj co znaczy opieprzać się? Jakies przyklady? Fakty? Bo tak pitu pitu bez dowodow tez potrafie.

pozdro626
@Prawda 03.11.2017 03:06

Ooo jakie dziecięce wyliczanki. Po pierwsze, dokładnie, każdy ma prawo do własnej opinii, to chyba normalne, ale nie do końca potrafię zrozumieć co tak naprawdę przeszkadzało Ci w Izie.... mniejsza o to. Twoja opinia, moja opinia, każdy ma swoją. Po drugie, na jakiej zasadzie wnioskujesz, że wykonuje swoja pracę niepoważnie? Nie znasz mnie. Nie wiesz kim jestem, i nie wiesz czym się zajmuję. ;) Po trzecie, oczywiście, zaraz zaczną wszyscy pisać, że jego sklep, pracownicy czy kierownik się nie opieprza tylko daje z siebie wszystko i bla bla bla bla bla bla. Każdy powinien uderzyć się w pierś i zastanowić czy robi wszystko co trzeba. :) Co do tych dowodów to nic nie muszę pokazywać, każdy wie jak pracuje. ;) Po czwarte, mi smsy nie przeszkadzają. Też chciałbym wiedzieć ile moje sklepy wyrabiają kasy i jakie maja wskaźniki.

Prawda
@pozdro626 06.11.2017 16:51

No właśnie ...powiem to jeszcze raz, tylko ujmę to inaczej - zanim cos napiszesz, zastanów się..poważnie. Szkoda mi na ciebie czasu, skoro nawet nie potrafisz odpowiedziec na pytania. Powodzenia!

jest tak

ludzie to jest sklep!!!!!!!!!!!!gary i nic wiecej kariery tam nie zrobicie, chyba ze po znajomości...tak jak ania s wynagradza anete z ch targowek:) Zreszta ona tez pracuje tylko w tej firmie kilkanaście lat ..co juz jest chore same w sobie..ni to lizusostwo ni to doświadczenie:)chore wymagania i chora atmosfera!!!!!!!!!!!!Dziwne ze tacy ludzie tyle pracują i tylko szkodzą firmie. Co na to właściciel?osoby na nie odpowiednich stanowiskach ,dobrze ze dagmare zwolnili, bo działała na szkodę pracowników!!!!

?
@jest tak 10.06.2017 21:38

a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prawda!

Lala
@jest tak 10.06.2017 21:38

A skąd ty masz takie informacje!?

Zostaw opinię o Duka International S.A. - Warszawa

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Duka International S.A.