BNP Paribas Bank Polska

Chrzanów - BNP Paribas
Częstochowa - BNP Paribas
Człuchów - BNP Paribas
Dąbrowa Górnicza - BNP Paribas
Garwolin - BNP Paribas Bank Polska S.A. (dawniej Bank BGŻ S.A.)
Gdańsk - BNP Paribas
Gdynia - BNP Paribas Real Estate Advisory and Property Management Poland Sp. z o.o.
Głogów - BNP Paribas
Golub-Dobrzyń - BNP Paribas

5. Opinie o BNP Paribas Bank Polska S.A.

Opinie o BNP Paribas Bank Polska Warszawa

Nie przegap nowości o BNP Paribas Bank Polska S.A.!

Didżital rowoluszyn

19.03.2021 09:59

Jak tam śmieszny Krzysio i jego didżital rowoluszyn?
    Krzysio

21.03.2021 21:44

Wystarczy sprawdzić w internecie opinie zadowolonych klientów :D
    Agg23

21.02.2021 19:27

Cześć! Czy komuś z Was udało się załapać na zwolnienia grupowe dobrowolne tzn. nie planowano go zwolnić i nie spełniał kryteriów z porozumienia związków z pracodawcą dot. zwolnień grupowych? U mnie zwalniają ludzi, mnie niestety nie chcą, bo za długo pracuję i musieliby wypłacić dużą odprawę. Pozostaje mi chyba zwykłe zwolnienie. Nie mogę znieść ciągłego mobbingu i nierównego traktowania pracowników w zakresie zarobków.
    Agg23

25.02.2021 08:01

Dziękuję Wam za wpisy. Niestety mój kierownik jest totalnym chamem zawsze na złość blokuje np. przejście do innego działu lub specjalnie trzyma kogoś na 3 miesięcznym wypowiedzeniu (chociaż nie ma braków kadrowych) byle tylko nie dostał pracy w innym przedsiębiorstwie. Muszę porozmawiać z dyrektorka mojego departamentu, ona jest normalna.
    Simone

17.03.2021 19:47

Mnie się udało, ale tylko dlatego, ze po macierzyńskim złożyłam wniosek o prace na pol etatu. Więc wyszli z propozycja zwolnienia z odprawą. Pracowałam jako doradca biznesowy za 3000 netto. Śmiech na sali. Po 10 latach pracy w bankowości, wreszcie zmieniłam branże i zyje normalnie. Bez stresu, płaczu, bólu brzucha z rana.
    Rocky

20.02.2021 15:33

Jakie klimaty panują w siedzibie w Warszawie? Też mobbing itp?
    R

16.03.2021 18:32

(usunięte przez administratora) Mało powiedziane gnębią starych pracowników tylko po to żeby się sami zwalniali bez odpraw
    R

17.03.2021 19:15

Też mam takie wrażenie
    Zainteresowana

10.03.2021 23:08

Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z planami w oddziale czy są duże, przyznawane na miesiąc czy kwartał i jakie premie są za zrobienie planu

16.03.2021 17:46

Plany są w (usunięte przez administratora)uże, co do premii możesz się napierdzielic i mieć 200% realizacji w pkt, ale jak nie spełnisz planu koszyczkowego czyli nie założysz odpowiedniej ilości kont to zobaczysz jak świnia niebo premie. Ja np robiąc ponad 400k kredytu, zabrakło mi 2 kont...
    Zainteresowana

17.03.2021 14:43

Czy za niewykonanie planu są jakieś konsekwencje(prócz tego że nie dostanie się premii) pracowałam w innym banku więc chciałabym mieć porównanie
    Szukam pracy Płock, okolice

16.03.2021 18:25

Znalazłam ofertę pracy w Płocku, zastanawiam się czy złożyć CV aby nie zaszkodzić sobie, mój znajomy opowiadał mi o wielu nieprzyjemnych sytuacjach jakie go spotkały/spotykają ze strony przełożonych szczególnie wspominał pewną Panią imieniem Mon. Podobno straszny (usunięte przez administratora) plany kosmos, wymagania nie do ogarnięcia ale wynagrodzenie ok. Chciałam poznać Wasze opinie jak się tu pracuje czy faktycznie spotykacie się tak jak on z mobbingiem czy koleżka po prostu nie ogarnia i stąd taka opinia bo wiecie różnie jest. Dajcie radę, co robić? Jakie macie doświadczenia liczę na te pozytywne bo w sumie bank fajny wizerunkowo.

16.03.2021 20:55

jak chcesz się wstydzić przed rodziną, znajomymi, nabawić się problemów z samooceną i psychiką oraz przede wszystkim pracować za grosze to szczerze polecam:)
    poniżej krytyki

16.03.2021 20:46

(usunięte przez administratora) Zajrzyjcie sobie na opinie np. Sandandera. Też nie jest kolorowo ale tam bank nie chowa głowy w piasek. A w BNP cóż... Wystarczy spojrzeć na prezesa i już wiadomo, że dobrze tutaj nie może być i nie będzie. Wyzysk, (usunięte przez administratora) oderwanie od rzeczywistości, (usunięte przez administratora) brak kompetencji i kolesiostwo to jedne z wielu pasujących słow do tego pracodawcy. Koronawirus trwa w najlepsze - każdy ma dość - ale chaamy bo inaczej nie da się nazwać towarzystwa od regionalnych w górę naciskają wręcz mobingująco na pracowników żeby "raportować" bo tak nie może być z wynikami. Nikt tutaj nie liczy się ze zdrowiem. Liczą się jedynie tabelki- i zawsze będzie za mało. Bank udaje nowoczesny ale jest zacofany do tego stopnia, że porównując do motoryzacji systemowo dają nam poloneza z lat 90' i oczekują, że będzie jeździł jak najświeższy model Porsche. No i nie ma czegoś takiego jak związki zawodowe. Jesteś zwykłym pracownikiem - jesteś nikim, jesteś koszem i kimś kim można pomiatać.
    Poirytowana78

02.03.2021 06:35

Ignorancja i hipokryzja zarządu i prezesa sięga zenitu. Jak można chwalić się wyższymi zyskami w stosunku do lat ubiegłych i równocześnie odmawiać ludziom podwyżek lub wyrównań dla najmniej zarabiających. Moja teściowa zarabia więcej ode mnie na kasie w pewnej sieci supermarketów. Proponuję prezesowi puknąć się w łeb, zamiast kupować kolejny szaliczek ...
    Edxi

04.03.2021 13:27

Brawo też tak uważam, tylko szaliczki mu w głowie a podwyżek brak, śmiech na sali

16.03.2021 17:51

Tak, bo my nie musimy wykładać towaru...
    Bank obłudy

15.03.2021 10:54

Jako pracodawca BNP jest OSZUSTEM! Pracownicy dostali dzisiaj info: działamy transparentnie - wypłata premii jakościowej – jest wg regulaminu uzależniona od realizacji rocznego wyniku finansowego Banku w wysokości minimum 85% założonego poziomu w planie finansowym. Wg mądrych głów warunek w 2020 r. nie został spełniony i bank łaskawie wypłaci premię roczną ale skorygował jej wartości. Wynik finansowy 2020 lepszy niż w 2019...? (usunięte przez administratora)
    powiem Ci dlaczego

15.03.2021 22:09

bo mieli zarobić X miliardów, a zarobili troszkę mniej ;) ważne, że akcje banku rosną, akcjonariusze są happy, a prezes zarobił ponad 2mln zł.
    Get_Rekt

12.03.2021 22:57

Witajcie, ile zarabiaja eksperci na Kasprzaka? mam rozmowe i nie wiem ile wołać
    wołaj w następujący sposób:

14.03.2021 20:33

Wołaj w następujący sposób: Stęchła out, Szykowny out, Gdański out

15.03.2021 16:41

Pracowałam na Kasprzaka i uciekłam stamtąd po 2 miesiącach do innej firmy. Bałagan, nikt nic nie wie, brak porządnego wdrożenia, managerowie wyższego szczebla typowi janusze..Radzę Ci dobrze przemyśleć tę decyzję, szczególnie jeżeli pracujesz w międzynarodowej organizacji o wysokich standardach i współpracowałeś/współpracowałaś z obcokrajowcami, bo przepaść jest ogromna.
    Były pracownik (infolinia)

12.03.2021 23:47

Nie polecam ani pracy w tej firmie, ani korzystania z usług bankowych. To, jak traktowani są pracownicy i klienci przechodzi ludzkie pojęcie. Jeżeli chcesz się rozwijać i otrzymywać stosowne wynagrodzenie, nie aplikuj do BNP. Przełożeni są osobami niekompetentnymi, podobnie szkoleniowcy, którzy uczą jednego, a w praktyce wygląda wszystko inaczej. Pracownik infolinii jest zostawiony samemu sobie - notoryczne błędy techniczne są rozwiązywane przez miesiące, a nikt z działu wewnętrznego nie potrafi zająć się kredytem, który został wypłacony na błędny nr konta zupełnie innego klienta. Praca wygląda w taki sposób, że dziennie dzwonisz do klienta powiedzieć mu, że jego sprawa jest w dalszym ciągu rozpatrywana... a potem dostajesz informację, że zgłoszenie zostało zamknięte. Reklamacje to dramat - bank nie potrafi wywiązać się z ustawowego terminu, odpowiedzi są pisane na kolanie i w żaden sposób spójne z prawdą. W tym miejscu nie ma sprawiedliwego traktowania pracowników. Firma jest idealnym przykładem mobbingu, do którego żaden kierownik czy dyrektor nie potrafi się przyznać. Umowy rozdają tak jak im się podoba - jednemu dadzą podwyżkę 180 zł, innemu zrobią kopiuj-wklej wcześniejszej umowy, a przyczyny nie potrafią uzasadnić. Wszelkie konkursy to napełnianie kieszeni koordynatorów, gdyż główną nagrodę zawsze dostaje przełożony zwycięskiej sekcji, a nie pracownik, który zrealizował cele ponad plan. Premie także są wypłacane od własnego "widzimisię". W BNP zyskujesz setki nowych obowiązków, a Twoja sytuacja materialna się nie poprawia. Siedem miesięcy w tej "firmie" to stanowczo za dużo i każdy mądry ucieka pracować do konkurencji.
    Michał

11.03.2021 16:13

Odział Legnica.Pani Agnieszka Swołowak-(usunięte przez administratora)!!!Pani wydaje najdroższe karty banku.Nic nie opowiada o warunkach.Mówi,że wszystkie usługi zadarmo, potem okazuje się że Pani się pomyliła i karta jest płatna, obsługa 10zł miesięcznie.Pani ciągle zapomina o jakieś dokumenty do podpisu i otwarcie konta trwa 2tygodnie
    akcja ewakuacja

01.03.2021 16:31

Co to (usunięte przez administratora) ma być z tymi planami? Posssrało? Orientuje się ktoś z pracowników jak się zapisać do odejść grupowych albo jak do kogo się zgłosić żeby skrócić maksymalnie okres wypowiedzenia przy zmianie pracy? W d mam tego zasyfiałego wyzyskującego pracodawcę czyli beenpe parabank!
    Mbo

02.03.2021 18:27

Kiedyś kliknąłem odrzucam plan to nic się nie zmieniło. Rozliczali mnie tak samo a premii i tak nie było

02.03.2021 22:41

Mi tak zrobili, nie możesz mieć podwyżki bo się buntujesz... Albo akceptujesz plan albo szukaj nowe pracy..
    Barbara lub Pioter -daj głos!

26.02.2021 09:28

Albo jestem tak zawalony pracą w tym miejscu wyzysku i nie zauważyłem albo zostaliśmy wszyscy po cichu znów zrobieni na kasę. Gdzie była informacja, że wycena dla pracowników sprzedaży za 1pkt przy realizacji planu do 85% liczona jest po 0,50 PLN a nie po 0,75 PLN? (usunięte przez administratora)!
    Bnp

26.02.2021 22:10

W 2020 r. było do 85 % 1 PLN, a powyżej 4 PLN. Że względu na "straty" z tytułu pandemii zostało to obniżone. W marcu plany mają być wysokie, bo historycznie w tym miesiącu były w ostatnich latach najlepsze wyniki... Strach spojrzeć w przyszłym tygodniu do sws...
    Blubbery

02.03.2021 19:45

gdzieś pewnie była cichaczem... Tak samo jak zabranie wycen pkt za ilość rorow i jak zabranie trnsakcyjbosci...
    zdegustowany i zdemotywowany.

01.03.2021 20:21

Chciałbym żeby nasze wynagrodzenia rosły tak jak stawiane nam cele i wymagania. Wyzysk sięgnął zenitu, a takiej bezbarwnej kadry zarządzającej -bez zdania, bez opinii i bez siły przebicia to świat nie widział. Tylko przytakują, klaskają i zero sprzeciwu a tym bardziej bycia po stronie szarych pracowników. Bawcie się tak dalej to nie będzie komu pracować i śrubować wyników. Motywacja sięgneła dna - tak samo jak poziom twórców obecnych systemów motywacyjnych. Ex prezes Raiffeisena przy obencnym prezesie to człowiek z prawdziwego zdarzenia i facet z jajami.
    rere

28.02.2021 10:16

Cześć, aplikuje na stanowisko doradcy hipotecznego, podpowiecie jakie wynagrodzenia netto mogę otrzymać? Z góry bardzo dziękuję ????
    Dkh

28.02.2021 14:24

6500 brutto
    rere

28.02.2021 15:07

Dziękuję
    ZMadame

16.02.2021 10:29

Jednym słowem - DNO. Komuś kto ma do wyboru jakąkolwiek inną pracę odradzam , nie nauczycie się niczego pożytecznego , zetkniecie się z brakiem szacunku, prostactwem i brakiem jakichkolwiek umiejętności zarządzania ludźmi. Brak kultury korporacyjnej , kultury pracy, odpowiedzialności i niestety często również kultury osobistej. Mam ponad 15 lat doświadczenia w bankowości, pracowałam w kilku bankach ale w takim marnym środowisku nigdy. Trochę nie ze swojego wyboru trafiłam do pionu PF i to było najgorsze miejsce pracy jakie miałam. Trzon departamentu stanowią ludzie wywodzący się z jednego z przejmowanych banków, wybierają spośród siebie na stanowiska kierownicze, bez jakichkolwiek kompetencji i wiedzy. Wśród pracowników również zatrudniani są znajomi znajomych i dalsza rodzina dyrektorki ,czy jej podwładnych i to tworzy nierówne warunki do pracy. Jedynym sposobem na swój rozwój to odejście z pracy.
    Pf

24.02.2021 23:06

PF to stwór tego Banku a dokładnie Bank w Banku który rządzi się swoimi prawami. Ludzie są zwalniani ale PFy są nietykalne. Pracują tam ludzie z jendego przejętego banku i faktycznie po znajomosci i z zasiedzenia wybierają do swoich zespołów „swoich” ludzi a nie ludzi z kompetencjami , bo nie ryzykują nieznanych. Poza tym są tam osoby np w marketingu, które obrabiają tyłki innym osobom i dzięki temu siedzą tam sobie spokojnie bo PFow nie obejmują w zwolnieniach grupowych. Nierówne warunki do pracy w PF są bo tam są rodziny i przyjaciele pozatrudniani. Nie warto tutaj pracować , ten bank to ciagle łączenia i migracje oraz nietykalni ludzie w PFach. Poza tym bankiem jest naprawdę fajnie.
    Paweł

24.02.2021 14:55

Zdecydowanie nie polecam udziału w rekrutacji. Pracodawca wysyła informację o tym, że zapoznał się z dokumentami a zgodnie z tym co widnieje w serwisie z ogłoszeniami - aplikacja nie została nawet otwarta. Brak rzetelnego procesu rekrutacyjnego. Szkoda czasu na takich pracodawców.
    Grażyna

19.02.2021 01:24

Cześć wszystkim, mam prośbę, żebyście napisali o warunkach, jakie oferuje BNP Paribas Bank osobom zatrudnionym na stanowisku Doradcy Klienta. Na jaki rodzaj umowy można liczyć na start i jaka jest proponowana wysokość wynagrodzenia?

21.02.2021 09:39

Na pewno lepsze niż pracownicy którzy mają długoletnie doświadczenie na tym stanowisku w tym banku... Im więcej krzykniesz tym lepiej dla ciebie, bo na podwyżkę nie ma co liczyć
    Michał

17.02.2021 07:27

Chciałem zapytać jak wygląda przygotowanie do pracy na stanowisko Doradca Klienta? Jakieś szkolenie wyjazdowe czy wszystko w oddziale?

21.02.2021 09:37

Wszystko w oddziale, szkolenie zdalne trwające ponad 2 tyg. Szkolenie które nic nie wnosi albo trafił nam się w oddziale wyjątkowo nie kumający człowiek...
    Grace

17.02.2021 09:44

Czy pracował ktoś w dziale IT w Warszawie? Jeśli tak to co myślicie? Proszę o odpowiedzi od osób które mogą tylko o tym dziale się wypowiedzieć

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BNP Paribas Bank Polska?

Kontakt - BNP Paribas Bank Polska S.A.

Kasprzaka 2 01-211 Warszawa

16.02.2021 07:37

Słuchajcie to może jakieś zbiorowe l4? Jest tu ktoś z związków, aby 'donieść', że się coś szykuje, jeżeli nie dadzą podwyżek, zmniejszą planów sprzedażowych? Przecież jak się kilkanaście oddziałów zamknie to się ciut otrzeźwią. To co od kiedy planujemy?
    wieloletni pracownik

14.02.2021 20:49

Cóż powiedzieć. Bank jako pracodawca schodzi na psy. Przykro jest zarabiać z każdym rokiem mniej- gdzie wszyscy wokół zarabiają coraz więcej. Plany na stanowiskach sprzedażowych wzrosły rok do roku realnie praktycznie 2krotnie. Zabrano dodatkowe punkty za konsolidację i dodano... 50punktów za sprzedaż 250k kredytu gotówkowego. Jaja sobie para S&S robią czy co? 50x3p=150 pln brutto. Teraz dla porównania: 250k konsolidacji wcześniej: 25x6p=150p i te 150x3=450pln. Też nędza ale 450 to nie nędzne 150. Wstyd. Wymagania absurdalne. Poza tym... wycena kredytów: jeszcze w 2015-2016 opłacało się robić kredyty 6,99% plus 5prowizji i było spoko- a teraz? Sami wiecie... Pani S. wyżej ceni inwestycje a raczej rolowanie co kilka miesięcy tych samych pieniędzy klientów niż nowe finansowanie kredytowe. Rządzą nami ślepi i głusi. I do tego zapewne głupi. Wszystkie działy sprzedażowe i posprzedażowe ostro pracują a kadra kierownicza siedzi w domu na zdalnej pracy - pasie brzuchy i krzyczy więcej, więcej. Oczywiście za mniej. Obecnie nie polecam pracy nawet największym wrogom.
    Sfrustrowana "współpracownica"

11.02.2021 11:25

Długo czekałam z napisaniem tej opinii, ale dłużej już nie mogę. W tym Banku pracuje mnóstwo ludzi na umowach zlecenie i kontraktach B2B. I to nie z własnej woli tylko z przymusu. Wypychają ludzi na B2B, mydląc oczy że za chwile będzie etat. Ludzie na B2B sa traktowani jak duchy, nie dostają większości komunikacji, nie mają dostępu do żadnych benefitów, często nie są nawet zapraszani na różne eventy. Które są dla "prawdziwych pracowników". O premii też możecie zapomnieć, choć w wielu miejscach na rynku - nawet na B2B - dostajecie premię roczną. Dzisiaj nasz kochany Bank zaprosił osoby przebywające w biurach na pączka - nic dziwnego - normalna rzecz w tłusty czwartek, ale o zgrozo! Tylko prawowitych pracowników! Poinformowali wszystkich o tym, że współpracownikom nie będą wydawane! Mało tego - pracownicy komunikacji chwalą się na LinkedIN, że dostali przesyłki do domów! Dość tego, Zdecydowanie odradzam wszystkim pracę w tym miejscu jeśli zależy Wam na równym traktowaniu. To co może Was spotkać - zwłaszcza na pozaetatowym zatrudnieniu - to bycie drugim, gorszym, sortem. X.
    aaa

11.02.2021 16:07

A wszystko przez brak pączka wartego może 30 groszy.. Ach Ci geniaini managerowie
    Remik

11.02.2021 17:41

"Gratulacje Inteligencji" ze chodzi o pączka. Przez takie rozumowanie nie ma sie co dziwić, że jest tyle niezadowolonych pracowników i klientów
    zbyszek

06.02.2021 19:33

To bandycki bank który poprzez swoją głupotę brak kompetencji, idiotyzm, wadliwy system bankowy , za zwoje błędy obciąża klientów .Może to ze francuzi nie rozumieją co się do nich mówi, .lub pisze po Polsku .Naprawdę przestrzegam jeżeli ktoś chce z nimi jakichkolwiek interesów powinien się sto razy zastanowić .Ja mam sprawy w sądzie i półtora roku zmarnowanego życia .A jaki mamy wymiar sprawiedliwości wola o pomstę do nieba. Zajmują się sobą ,czyli patałachami z polityki i między sobą a mieli być dla społeczeństwa .Może lepiej więcej nie pisąć
    nick

30.01.2021 21:41

Wkrótce startuje program EFEKT - program wspierający proces zwolnień grupowych zapowiedzianych przez BNP Paribas (a może już parabank). Program w dwóch zdaniach opisujący jako "podnoszący wzrost sprzedaży i kompetencji sprzedażowych pracowników". Jak ktoś się wczytał nie ma on nic w sobie z nauki - tylko bat na pracowników, którzy się starają a nie mogą bo plany są oderwane od pługa i wyrwane z kosmosu. Będzie to jawne narzędzie MOBBINGU wobec pracowników. Wobec pracowników objętych planem, którzy nie wywiążą się z zaleceń mają być "wyciągane konsekwencje" czyt. pierwsi do zwolnienia. Drodzy pracownicy - dokumentujcie wszelkie przejawy (usunięte przez administratora) ze strony przełożonych, mobbingu, nękania, przemocy słownej i psychicznej. Drukujcie wszystkie agresywne maile, nagrywajcie rozmowy. Sama treść tego pseudo programu efekt będzie czymś fajnym dla prawników jak ktoś zostanie z tego powodu zwolniony:) Każdy kij ma dwa końce, a szkodników odpowiedzialnych za systemy motywacyjne trzeba się pozbyć
    Reni

31.01.2021 11:27

Dokładnie. Ja drukowałam wszystkie agresywne maile i sie sprzydało dla PIP.

31.01.2021 13:36

EFEKT to po prostu nazwa planu naprawczego, poprawy efektowności itd. Zwał jak zwał. Nawet dobrze, że poszło to szeroką korespondencją. Wczytajcie się w szczegóły, będziecie mieli świadomość kiedy taka "pomoc" zostanie zastosowana. Generalnie równie dobrze zaraz pół sieci sprzedaży będzie w tym planie... powodzenia. Co natomiast się zmienia to został obniżony próg gdy wlatuje się w plan naprawczy. Było bodajze 65%, a teraz 60%, więc teoretycznie dla kogoś kto sprzedaje założmy w 61% planu to się w nim nie znajdzie. Istotne jest również, że gdy nie zrealizujesz planu efekt i nie osiągniesz celu, który zakłada, zostajesz oddany do oceny indywidualnej... ale przez kogo? Kto będzie indywidualnie decydował o tym czy dostajesz kwita? Tego już w procesie nie znajdziecie.
    Były szczęśliwy pracownik

02.02.2021 10:22

Niestety nie mogę powiedzieć nic dobrego o pracy w tym banku. Systemy okropne, pogmatwane, za dużo obowiązków na jednego pracownika i to naprawdę mało powiedziane. Praca tam jest udręką, pełną stresu i nieludzkiego zarzucania pracownika obowiązkami. Nie mogę powiedzieć naprawdę nic pozytywnego o tej pracy. Koleżanki i koledzy pomocni , ale tak zabiegani że zrozumiałym jest że nie są w stanie zawsze pomóc nowemu pracownikowi. Odradzam z całego serca jeśli ktoś szanuje swój czas i swoje nerwy.
    Ewa

27.01.2021 15:50

Aplikuje do działu HR, czy warto, po tych opiniach mam mieszane uczucia? Będę wdzięczna za odpowiedź ????
    Zeb43

27.01.2021 17:35

Tutaj z HR to raczej nikt nie siedzi. Bo jakby siedział to inne było by podejście banku do pracowników.
    nie warto

29.01.2021 15:21

nie warto ! nikomu nie polecam pracy tam
    jagna

26.01.2021 12:48

witam aplikuje na stanowisko doradcy biznesowego w BNP Paribas, jakiego wynagrodzenia mogę się spodziewać
    aleks

26.01.2021 18:41

Jeżeli nie możesz znaleźć innej pracy i przymierasz głodem aplikuj. Jeżeli masz jakąkolwiek inną opcję - nie aplikuj.
    Zeb43

27.01.2021 17:37

Dokładnie. Nie masz innych banków w okolicy by złożyć tam aplikacje?
    dramat!

12.01.2021 09:24

To co się dzieje to jest dramat. System motywacyjny miał być zmieniony. Była krytyka usunięcia np. dodatkowych punktów za konsolidację. System nie został zmieniony (miał być przykładowo dla DK warunek 100k gótówek + 10 kont). Jest nowy rok, początek - zawsze plany były niższe a tu - to samo co pod koniec roku. Nowy system niewprowadzony a żeby zrobić plan trzeba sprzedać ok 250k własnego kredytu +20kont... I jak się zrobi plan to całe g się dostanie. Upodlenie i wykorzystywanie pracowników do granic możliwości W głowie się to nie mieści!
    JLSK

13.01.2021 19:52

Toć normalne. Pod pretekstem zmian na lepsze wprowadzamy zmiany na gorsze. Chcecie nowy system ? Poczekajcie. Łapcie za to podwyżkę KG o jeden puncik, ale zabierzemy wam sześć kolejnych za konsolę (na którą było takie parcie w banku!). Hipoteki i 20 punktów za podpisanie umowy od pośrednika? To było wiadomo, że dając im uprawnienia coś zabiorą. Punkty w planie spadły, w lutym też będą w miarę niskie. Ognia spodziewaj się od marca. A no i szykuj się do braku premii! Warunek dodatkowy już czeka. Naucz się sprzedawać za ubezpieczyciela życiówkę, a jeszcze lepiej zostań dealerem samochodowym bo trzeba wspomóc arval. Zmiany dla nikogo nie były na lepsze. Ciekawe od czego zależą premie Pani B, S.
    maja

26.01.2021 19:51

to cos się dzieje to upodlenie człowieka w pracy, zrobisz 250 tys kredytu, 20 kont, 3 karty kredytowe, 4 debety, 200 tys inwestycji i dostaniesz 600 zł brutto, i to jeszcze mało jest dla nich..cały czas mało, ja mam już dosyć.
    Olkrt34

21.01.2021 21:53

Gdyby nie pandemia już bym tu nie pracowała. W centrali w Rudzie Śląskiej ciągły mobbing. Tu trzeba być robotem, bo dla przełożonych liczy się tylko efektywność, a nie jakość pracy. I tak osoba, która wykonuje swoja prace szybko i byle jak jest bardziej doceniana niż osoba, która wykonuje prace rzetelniej, ale wolniej. Widać to po reklamacjach, kto ile ich ma. Zarobki to jakaś pomyłka. Przypominam zarządzającym tym bankiem, że co roku najniższa krajowa wzrasta, a Wy nie wyrównujecie ludziom pensji! Prezesie może zamiast kupować kolejną apaszkę, może warto pozwolić ludziom godnie zarabiać. Obecnie w kraju najniższa wynosi 2800 zl brutto. W Rudzie mediana zarobków to ok 3400 zl. Już osoby w Biedronkach i innych sieciówkach zarabiają wiecej niż ludzie w banku. Oczywiście szanuje ich pracę, każdy powinien godnie zarabiać. Widocznie nasz bank tak nisko wycenia naszą prace. Wiedza jak upodlic czlowieka. Wstyd mówić znajomym ile się tu zarabia. Na tym samym stanowisku i wykonując te same obowiązki rozstrzał w zarobkach może wynosić nawet 1 tys zl. Oczywiście zarobki są także uzależnione od stopnia donosicielstwa i wchodzenia przełożonym w (usunięte przez administratora) No ale tak jest wszędzie ...
    MSWord

25.01.2021 19:15

Skąd oni biorą kandydatów do pracy? Coraz więcej nowych pracowników nie zna podstaw obsługi worda czy excela,dlatego został stworzony specjalnie dla nich samouczek.
    Olkrt34

26.01.2021 12:21

Dokładnie. U mnie hitem było tworzenie ostatnio krótkiej instrukcji jak ustawić stan hibernacji w komputerze, bo informatycy musieli po godzinach naszej pracy jakieś zmiany systemowe wprowadzić na naszych laptopach ... No ale starszy pracownik jest be, nowy natomiast traktowany ulgowo. Ja musze znać kilka procesów. Nowy, za wyższą pensję, robi rzeczy, które dziecko w podstawówce potrafiłoby zrobić. Widzieliście dostaliśmy tytuł TOP EMPLOYER 2021. Nie wiem, ale ten tytuł to chyba sobie kupili.
    Zaniepokojony

20.01.2021 10:35

Jestem pracownikiem, mam pytanie do innych zatrudnionych w tym dobytku... Czy macie opóźnia w wypłacie wynagrodzenia ? W moim dziale już od kilku miesięcy są takie sytuacje.

22.01.2021 06:56

Jeżeli chodzi o samo wynagrodzenie to terminowo, natomiast o premii nie powiem bo nie wiem...
    JLSK

25.01.2021 21:58

będzie w środę
    Kpina z pracownika

29.10.2020 13:09

Wlasnie przyszedł komunikat: "większość placówek przeszła na pracę zdalną", co (usunięte przez administratora)? BNP powoli zaczyna ściemniać jak PiSiory, jaka praca zdalna? Na oddziale jest podejrzenie Coronavirusa ale każdy milczy i udaje głupa bo -dyrektor nastawiony na premie nie może pozwolić sobie na nieobecność w pracy a bez, pracowników tez premi nie zrobi. Nie liczy się to ze każdy ma w domu rodzinę. Punktacja po raz kolejny zmniejszona za sprzedaż ale co słysze? Sprzedawaj więcej, wyższe plany, (usunięte przez administratora) więcej bez względu na sytuację w kraju i na świecie a na koniec (usunięte przez administratora) i tak nikt Cie nie pożaluje. Kryminał...

22.01.2021 23:05

I ta co miesiąc zmieniająca się punktacja i te(usunięte przez administratora) wymogi, że jak nie ma email lub się nie zaloguje do bankowości to o kant wiecie czego można se to konto i czas spędzony na zakładaniu idzie się j*** wrrr
    Aha

16.12.2020 11:42

Premia świąteczna? Zapomnij Najgorszy social. Na święta dostaliśmy herbatę i ciastka z biedronki...

22.01.2021 07:10

Do nas nie dotarło :(

15.01.2021 19:46

Wstyd pracować w tym banku z wielu powodów. Wymagania wobec pracowników są oderwane od rzeczywistości. Pensje ŻAŁOSNE. Wstyd się przyznać przed bliskimi jak słabo jesteśmy wynagradzani - zwłaszcza w stosunku do wymagań i obowiązków. Niech ta zachłanna kadra kierownicza na czele ze-stęchłą i szykownym (specjalnie z małej litery) się obudzi. Jakbyście trochę zeszli na ziemię, odwiedzili kilka oddziałów od razu byście poszli po rozum do głów. Swoją drogą myślę, że nie jeden pracownik z przyjemnością większości kadry kierowniczej klaskającej w najlepsze dla najgorszych z możliwych rozwiązań po prostu dałby w buzię z pięści.
    Sergiy

13.01.2021 11:41

Bank (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora) PORAŻKA I ABSOLUTNE (usunięte przez administratora) Wyslany przelew z 17.12.2020 do 12.01.2021 nie doszedł do klienta, przy tym pieniądzy sciągnity z konta oraz pobrana prowizja!
    Kam

13.01.2021 12:14

Skoro nie umiesz czytać, że to forum oceniające BNP Paribas jako pracodawcę a nie jako Bank, to przelew też tak samo pewnie puściłeś..
    podkpo

14.01.2021 17:52

nie wymądrzaj się jak ci się coś nie podoba to nie czytaj

07.01.2021 01:23

Witam. Obecnie BNP Paribas prowadzi rekrutację na stanowisko Specjalisty ds. Wsparcia oddziałów (flying team), które polega na wspieraniu oddziałów na wyznaczonym terenie w razie braku pracowników. Czy ktoś miał styczność z takim stanowiskiem ? Jak to wygląda, jak zarobki?
    Dzimi

10.01.2021 10:12

Hej praca, Nie wiem gdzie teraz rekrutują czy do Katowic albo do Wawy więc kasa w przedziale 3100-3500 więcej raczej nie dostaniesz. Ogarniasz temat za odział banku. tzn szkolisz pracowników oddziału banku, ponieważ oni nigdy nie mieli szkolenia produktowego albo nie czytają @ "bo nie mają czasu". i musisz pisać do jakieś persony która temat ogrania aby ktoś coś ogarnął troszkę szybciej przy czym ty nie wiesz o co chodzi. Nie wiem jest teraz ale też możesz odbierać z klientem,

10.01.2021 10:48

@Dzimi Hej. Rekrutacja Poznań, ale praca na terenie woj. wielkopolskiego, kujawsko-pomorskiego, lubuskiego, dolnośląskiego, zachodniopomorskiego.. trochę rozległy teren ????
    Kamil

23.12.2020 21:48

Czy bank daje umowę o prace ?
    Rb

25.12.2020 11:42

Umowa nie ma znaczenia. Nigdy nie znasz dnia ani godziny:) pozdrawiam

07.01.2021 01:27

Tak, jako Doradca Klienta w małym mieście otrzymałam umowę o pracę z wynagrodzeniem 4.000 brutto.

13.12.2020 17:03

Pracuję już całkiem sporo lat w tym banku i jest coraz gorzej. Wielu dobrych ludzi odeszło, a obecna obsada na kierowniczych stanowiskach stanowi obraz aktualnego absurdu panującego w tej instytucji. Cała masa specjalistów od niczego - od powielania "przygotowanych z góry" maili i rozsyłania ich do wszystkich, bezsensownych telekonferencji o niczym, siedzenia w tabelkach i nic więcej. Zero wsparcia od przełożonych. Jesteś zwykłym pracownikiem - jesteś nikim. Czasami są ankiety o opinii pracowniczej - są tak złe, że centrala boi się wypuścić wyniki do sieci... Co roku tylko wymagają więcej - za mniej. Wszystkie branże idą z duchem czasu i ludzie są traktowani przyzwoicie a tutaj... szkoda opowiadać. Spróbujcie tutaj zwrócić komukolwiek uwagę na stanowisku kierowniczym, wytknąć błąd...a zostaniecie zmieszani z błotem. W każdym razie każdy kij ma dwa końce - polecam nagrywać rozmowy z przełożonymi. Przyda się to później w sądach
    gorzejnizwobozie

15.12.2020 13:44

Popieram wypowiedź. Ja dostałam pismo na maila jak złożyłam wypowiedzenie o pamiętaniu o przestrzeganiu tajemnicy bankowej. Na szczęście przed sądem i PIP takowe nie istnieją. Sami się o tym przekonani.
    Szczęśliwa

11.12.2020 23:19

Obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim, jak wrócę do pracy to czeka mnie wypowiedzenie. I wiecie co? To jest najlepszy prezent od banku! Te wszystkie cyrki o których wszyscy piszą to prawda. Większość pracowników jest niekompetentna nie z powodu ich ułomności, tylko braku odpowiedniego szkolenia, materiałów do nauki, pomocy przełożonych. Nagminnie wprowadza się zmianę w programach, systemach na których trzeba od następnego dnia pracować, a instrukcja jest dodana po 3 tygodniach jak ktoś doszedł do tego co tam trzeba robić. Wsparcie helpdesku - dziewczyny robią co mogą, starają się i szukają odpowiedzi na własną rękę. Nie dostają pomocy, konkretnych wytycznych. Ktoś pisał o mobbingu w oddziałach - jak najbardziej to prawdziwy problem. Nękanie psychiczne przełożonych jest tu ja porządku dziennym. Jeżeli ktoś chce sobie zmarnować życiowy czas to polecam bank. Jedyny plus to prywatna opieka medyczna, która pomoże w problemach psychicznych po pracy w tym cyrku.
    andrew

06.05.2020 23:00

beznadziejny bank nie można załatwić prostej sprawy spadkowej. Pracownicy Oddziału w Warszawie Ursus ul. Bohaterów Warszawy gdzie próbowałem załatwić sprawę niekompetentni i nie zorientowani w temacie Absolutna bezkarność pracowników banku Wydział Reklamacji od pięciu miesięcy nie reaguje na moje pisma i skargę o przewlekaniu bardzo prostej sprawy. wysłali bzdurne pismo o konieczności dogłębnego zbadana sprawy przy czym nie potrafią wyjaśnić co tak dogłębnego badają
    Knf

08.12.2020 18:06

Zostaw merytoryczną opinię o BNP Paribas Bank Polska S.A.