2.2/5

Employees Reviews

• Skierniewice

5. Opinie o Webinterpret SAS

Opinie o Webinterpret SAS Warszawa

Nie przegap nowości o Webinterpret SAS!

Zawiedziony

24.07.2015 20:23

Przeszedłem do Webinterpret, zobaczyłem co się dzieje i zrezygnować mi przyszło. Ludzie ok, ale management... well... Jeśli chcesz pracować w linii wsparcia. Sam bedziesz potrzebować wsparcia. Szczególnie po tym jak zostaniesz zmieszany z błotem przy wszystkich na spotkaniu. Omijać szerokim łukiem...
    żona zordona

03.09.2015 20:23

Karolino, lubimy Was HRy, fajni z Was ludzie, wiemy, że chcecie dobrze, ale niestety po tym jak managerka działu technicznego zmieszała połowę ludzi z błotem i oficjalnie na spotlaniu mobbowała swoich podwładnych, nie było żadnej interwencji (a minęło półtora miesiąca od owego spotkania i zwolwnienia się kolegi z powodu zachowania managerki). Chociaż pół firmy o tym grzmiało w kuluarach i przychodzili do Was z sugestiamii, że dzieje się źle... Jeśli w takiej sytuacji potrficie tylko powiedzieć "wiemy, że to nie jest właściwa osoba na właściwym stanowisku, ale niestety nie możemy nic z tym zrobić" to proszę, nie obiecujcie tutaj, że następnym razem zainterweniujecie. Połowa zespołu pod pieczą wspomnianej managerki szuka nowej pracy pomimo tego, że z managerką mamy spokój na rok, bo drugi raz poszła na macierzyńskie. Oczywiście nitk się nie chwali, że mu źle i szuka nowej pracy, bo to raczej mało rozsądne... Albo musicie się nauczyć jak kontrolować takie sytuacje w firmie, albo lepiej już nic nie piszcie, żeby tylko dobrze wyglądało... Bo nie ma wyglądać, tylko ma BYĆ dobrze. W dużej mierze jest to właśnie rola HR i od Was to zależy. Wciąż liczymy na to, że coś się w końcu zmieni i to nie my wszyscy będziemy musieli zmieniać pracę, ale jedna szczególna osoba zostanie pociągnięta do odpowiedzialności za swoje zachowania... Daję ocenę "mierny" zamiast najgorszej, bo większość ludzi w tej firmie jest naprawdę fajna, włącznie z szefami i tylko dla ludzi i stałego zarobku warto tu być, więc najgorzej nie jest, a tylko źle...

11.09.2015 17:08

@Zono Ordona, chcemy tylko zaznaczyć, że wiemy o sytuacji w Waszym teamie oraz o tym przykrym incydencie. Pracujemy nad rozwiązaniem tej sprawy i obiecujemy, że w przyszłości podobne zdarzenia nie będą miały miejsca. Dziękujemy za Wasze sygnały. Wasze zdanie i Wasze samopoczucie w firmie jest dla nas bardzo ważne. Razem tworzymy to miejsce i wszystkim nam zależy na tym, by było nam w nim jak najlepiej :)
    Ola

28.05.2015 17:06

Pracowałam w Webinterpret niecały rok. Starałam się, szybko się uczyłam i poświęcałam pracy dużo czasu i energii. Językowo jestem na bardzo wysokim poziomie, klienci też zauważyli szybko, że się nimi interesowałam i starałam się dbać o ich interesy. Wszystkie działy docieniały moją pracę, w dosyć krótkim czasie zauważyli, że można na mnie polegać, bo wykonuję swoją pracę rzetelnie i dokładnie. Zwolniono mnie jakiś czas temu przez to, że dużo chorowałam i poniekąd "nie miałam dobrych wyników". Mimo, że współpracownicy polegający na mojej pomocy twierdzili inaczej. Super. Dziękuję za brak docenienia. Werbalnie, finansowo i jako wsparcie, powiem krótko - powinniście coś zmienić, bo wkrótce stracicie więcej kompetentnych ludzi tylko dlatego, że kierownicy działów trzęsą tyłkami przed potencjalną konkurencją, bo to, co zrobili ze mną i ich argumentacja była żałosna i po części bezpodstawna. Firma ta, a raczej jej "głowy" skłądają się z ludzi dwulicowych, z brakiem wyrozumiałości. Ale nie martwcie się, jeśli Was zwolnią to i tak będzie "Wasza wina". Pozdrawiam, O.

13.07.2015 09:34

Cześć Ola, dziękujemy z Twój feedback. Rozumiemy, że możesz czuć się pokrzywdzona w związku z utratą pracy, jednak jeśli chodzi o podstawy zwolnienia - jesteśmy gotowi raz jeszcze przedstawić argumenty i wyjaśnić powody zakończenia współpracy. Oczywiście jeśli to konieczne i jeśli tego potrzebujesz. Wiesz, gdzie nas szukać. Trzymamy za Ciebie kciuki i życzymy powodzenia!
    Paulinka

09.07.2015 10:12

Cześć, Czy ktoś z Was pracuje z językiem niemieckim w tej firmie. Ponieważ znam bardzo dobrze język i chciałabym pracować w fajnej firmie - dajcie proszę znać na priv: k88paulinka[@]gmail.com Miłego dnia, Paulina

13.07.2015 09:15

Cześć @Paulinka, co jakiś czas szukamy ludzi z biegłym językiem niemieckim. Nowe oferty pracy możesz śledzić tutaj: http://careers.webinterpret.com/ Pozdrawiamy i życzymy powodzenia!
    Ola

26.06.2015 08:38

Jeśli nie pracowałeś i z własnego doświadczenia nie jesteś w stanie powiedzieć jaka ta firma jest, może nie powinieneś się na jej temat wypowiadać? A to, że pieniądze są na czas to nie jakaś super świetna sprawa - to powinno być normalne!

05.06.2015 05:03

AlaGamula

05.06.2015 12:52

Mi kolega muwił, że jest tak jak ta Pani napisała
    Pan Inzynier

04.04.2015 20:46

A ja mam pytanie do rekruterow i wlascicieli firmy ? Ja jestem z innej branzy, mam +30 lat i chce sie przekabacic na programiste. Jestem obecnie inzynierem, wiec umysl scisly mam. dodatkowo programuje sobie w ramach hobby i logicznego myslenia z pewnego jezyka (podobnego do Pythona) algorytmy (zwykle sa to proste funkcje typu 10-80 linijek, no ale wlasnie - trzeba czesto uzyc matematyki i myslenia, zeby znalezc rozwiazanie, wiec to takie nie hop-siup). I teraz najwazniejsze pytanie: czy mam szanse w zderzeniu z 20-24-letnimi nerdami/hipsterami z brodami/fanbojami/studentami, ktorzy programuja od 10 roku zycia ? Juz od 2 lat intensywnie mysle nad zmiana zawodu :) Oczywiscie jako totalna zmiana zawodu zgadzam sie zaczac od najnizszego szczebelka.

08.04.2015 14:13

Dzień dobry, jedną z dróg, by zacząć u nas pracę na stanowisku młodszego programisty jest Summer Camp, czyli płatna 3-miesięczna praktyka http://www.webinterpret.com/summercamp/ - być może jest to ciekawe rozwiązanie dla Pana. Po szczegółowe informacje proszę się kierować bezpośrednio do naszego Teamu HR http://careers.webinterpret.com/ (tutaj znajdzie Pan kontakt do nich). Pozdrawiamy serdecznie
    Anna

25.03.2015 19:06

Wszystko ok, rozmowa kwalifikacyjna konkretna, ludzie w porzadku
    świeżak

15.03.2015 19:14

W Webinterpret pracuję od stycznia. Rekrutacja przez agencję zewnętrzną, szybko sprawnie i na temat. Grupa ludzi zaczynających w tym samym czasie liczyła ok. 15 osób, co miesiąc jest kolejne kilka-kilkanaście. Obserwując uważnie da się zauważyć, że nie wynika to z rotacji, a z tego, że po prostu powstają nowe stanowiska (ja też na takim nowym pracuję). Zniknięcia pracowników - w mojej okolicy słychać było o jednym, ale ta osoba olała sprawę i przestała przychodzić. Niestety jest trochę ludzi z takimi skłonnościami (co jest niestety akceptowane), więc może to nie jedyny przypadek. W firmie dużo się dzieje, szybko się zmienia, trzeba nadążać. W moim doświadczeniu to najbardziej wymagające umysłowo zajęcie dotychczas. Pewnie też zależy, kto na ile się wysila. Zarobki jak dla mnie w porządku, premia jasna i przejrzysta - sam na nią pracujesz i możesz to monitorować. Na zmywak jakoś mnie nie ciągnie, nawet jeżeli płacą więcej. Myślę, że jak ktoś od siebie czegoś wymaga - warto się tu spróbować. Co będzie dalej - zobaczymy.

17.03.2015 11:22

Dziękujemy za feedback! I życzymy powodzenia :)

06.03.2015 18:00

17.03.2015 11:37

Dziękujemy za opinię i od razu uspokajamy: w ciągu ostatniego pół roku nasza firma powiększyła się o 64% jeśli chodzi o liczbę pracowników, natomiast odeszło w tym czasie tylko 5%. Jeśli masz jakieś wątpliwości albo pytania, możesz śmiało skontaktować się z naszym działem Community: [email protected] Powodzenia :)
    Krzychu

17.03.2015 15:05

Podnieśliście zarobki czy nadal oferujecie ludziom z doświadczeniem marne 3,5k na rękę oczekując, że za te pieniądze "dadzą z siebie wszystko" i nie będą poświęcać energii na poszukiwania lepszej pracy i rozważania o emigracji?
    Webinterpret

06.03.2015 13:04

a najbardziej żałosne jest to, że wypowiadają się tutaj przedstawiciele Webinterpet i nawet nei sa w stanie się podpisać. dla mnie to jest korporacja dla małych dzieci, to nie są dorośli ludzi. omijać tę firmę
    Webinterpret

06.03.2015 12:59

Nigdy wcześniej nie spotkałem tak nieprofesjonalnej firmy. Rekrutacja to farsa, zajmują czas kandydatów, proces jest nieprzemyślany, dotrzymują terminów, słowa, a rozmowy są prowadzone w nudny sposób,pytania nie pozwalają poznać kandydata..Witać, że to są osoby co dopiero co awansowały w HR i nie umieją profesjonalnie wykonywać tego zawodu. NIE POLECAM tej firmy nikomu poważnie poszukującemu pracy. Do tej pory nie wiem na czym miałoby polegać moje stanowisko!!!!!????? Jest totalny bałagan, HR nieprofesjonalnie podchodzi do swojej pracy i godzi się na to, że tak to wygląda. Po prostu tragedia. Mnie byłoby wstyd powiedzieć, że niewiadomo czym sie będzie zajmowac osoba na stanowisku na ktore aplikuję, przecież to się nie mieści w głowie. Nikt nie chce z nimi pracować podobno,

17.03.2015 11:30

Przykro nam z powodu Twoich doświadczeń podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Nie możemy jednak zgodzić się z Twoimi zarzutami. Liczby mówią same za siebie: w ciągu ostatniego pół roku przyjęliśmy 68 nowych pracowników, odeszło zaledwie 9 osób. To całkiem niezły wynik. Wygląda na to, że jednak są osoby, które chcą z nami pracować ;) Życzymy powodzenia na dalszej drodze zawodowej!
    XYZ

04.03.2015 16:50

Z przykrością nie powiem dobrego zdania o tej firmie - osoby z którymi przyszło mi rozmawiać nie były w stanie powiedzieć za bardzo na czym miałoby polegać moje stanowisko???!!! Mało tego, one same nie za bardzo potrafiły powiedzieć czym konkretnie się zajmują. Całość rozmowy przebiegała w atmosferze, że ja już wszystko wiem o tej firmie i nie ma co tego tłumaczyć. Informacje na stronie firmy są niewystarczające aby uzyskać oczekiwaną wiedzę o firmie i ich działaniach - pytają Cię o programy, na których pracują - albo znasz albo nie (50/50%:). Osoby przeprowadzające rekrutację nie miały zielonego pojęcia o przeprowadzaniu rozmów. Widać, że same niedawno (do roku, dwóch lat) dostały się do firmy, wtopiły się w jej tło i starają się tam utrzymać, sami nie do końca wiedząc co robią. Podsumowując - pracę można chyba dostać po uważaniu osób rekrutujących - jesteś spoko czy nie. Test wiedzy - bez większych trudności można było wszystko zrobić. Bardzo duży bałagan w firmie, żadnej systematyczności. Dla mnie to wygląda tak, że ktoś pompuje kupę kasy w tą firmę i liczy, że jakoś to wyjdzie. Swoją drogą dostawać 5 tysi brutto za brak jakichś większych konkretów bardzo bym chciał ;) Karolino, niestety ale Wasz system rekrutacji (usprawniony?) po prostu leży :/
    Perplexed

02.03.2015 11:52

Pani Kasiu, skoro płacicie mniej niż na zmywaku, to część na pewno właśnie tam będzie oczędzała na spełnianie marzeń. Proszę też zauważyć, że nie jest tak, jak Pani myśli, że niektóre osoby nie zostały przez Państwa zatrudnione, a zwyczajnie odmówiły pracy za średnią krajową - nie jesteście szczytem marzeń doświadczonych pracowników! Webinterpret to nie Google... Czytając Pani uwagi, dochodzę do wniosku, że Pani też by się nie odnalazła i sobie nie poradziła w innych firmach, gdzie radzą sobie ci, którzy Wam odmówili współpracy. Trochę pokory.
    Kasia

24.02.2015 20:59

Widze, ze o pracy w firmie wypowiadaja sie - poza Karolina - nie osoby, ktore w niej pracuja, a jedynie te, ktore nie zostaly przyjete do pracy. Co pewnie wyjasnia wysoki odsetek negatywnych wypowiedzi ;) Pracuje w WebInterpret od ponad trzech lat i bardzo ciesze sie, ze mam szanse wspoltworzyc tak szybko rozwijajaca sie i ekscytujaca firme. Kiedy zaczynalam, bylo nas kilkanascioro, dzis jest nas ponad 200 i wydaje sie, ze rosniemy coraz szybciej. Ta duza dynamika umozliwila mi i innym kolegom i kolezankom szybki awans i zdobycie bardzo roznych doswiadczen. Zeby sie u nas odnalezc, trzeba lubic prace w start upie, gdzie tempo jest zawrotne, trzeba byc gotowym na wyzwania, umiec dostosowac sie do zmian. Czytajac uwagi wielu pozostalych komentatorow, dochodze do wniosku, ze raczej by sobie nie poradzili. Osobom, ktore zamiast zmieniac przyszlosc internetu wola pracowac na zmywaku, gratuluje ambicji i zycze spelnienia marzen ;) Pozdrawiam cieplo, Kasia
    zniesmaczony

16.03.2015 14:27

Typowy bełkot typowej korposzczurwy. Jeszcze niewypalonej, przed 30-tką.
    Agnieszka

23.06.2016 13:27

Przeczytalam wszystkie opinie. Wierz mi, wiekszosc negatywnych opinii jest od ludzi, ktorzy tam pracowali, bo romzawialam z nimi, znam ich opinie i dokladnie rozpoznaje kto co napisal.

Kontakt - Webinterpret SAS

Inflancka 4A 00-189 Warszawa

Branża główna: Oprogramowanie - Systemy IT

Perplexed

23.02.2015 14:23

Potwierdzam wcześniejsze opinie, że firma oferuje bardzo niskie wynagordzenia, o "systemie nowytwacyjnym" nie wspominając. Firmie nie zależy na doświadczonych i kompetentnych pracownikach, a na TANICH wyłącznie, dlatego niby-francuska firma otworzyła oddział w Polsce. Jeżeli szukają doświadczonego i taniego specjalisty, to nie szukają jednej osoby a dwóch. Na początek, gdy to jest pierwsza praca, to zaproponowane wynagordzenie 5000 zł brutto może się wydawać ok, ale dla ludzi, którzy chcieliby związać się z firmą na dłużej nie bardzo - świadczy o tym ilość zatrudniach miesięcznie ludzi (ok. 20 nowych pracowników) czyli rotacja w firmie.
    Wind

03.02.2015 10:02

Drogi Webinterpret, zganianie winy na agencje pośrednictwa nie rozwiąże problemu. Nie otrzymałem odpowiedzi od HR Managera waszej firmy.
    pseudokorporacja

09.02.2015 18:39

Pseudokorporacja to najlepsze słowo opisujące tą firmę. Po samej liczbie otwartych stanowisk na ich stronie widać, ze mają dużą rotacje. Przyszłam jakis czas temu rozmawiać o jednym stanowisku, a tam ludzie o innym. Masakra. Ogarnijcie się i przestancie traktować ludzi jak przedmioty!

07.01.2015 19:21

Bolo

11.01.2015 23:07

Szkoda kasy na jakieś teściki do tej firmy. "Inwestycja" się nie zwróci.
    beniaminek

27.11.2014 12:42

Firmę założył wielki Francuz, a tak naprawdę polaczek usiłujący teraz wyzyskiwać rodaków. Liczy, że podbije brytyjski czy niemiecki rynek bazując na taniej sile roboczej w Polsce. To się chłoptaś przeliczy.
    Wind

19.11.2014 13:46

Przykro stwierdzić ale faktycznie szkoda aplikować. W moim przypadku zero odzewu po rozmowie kwalifikacyjnej. Rozumiem ze decyzja ich mogla być negatywna - ale jakieś elementarne zasady powinny obowiązywać. Po probie kontaktu z HR Managerem - totalna zlewka.

29.01.2015 15:29

Witaj, Wind. Dziękujemy za opinię. Absolutnie zgadzamy się z tym, że każdy kandydat powinien otrzymywać informację zwrotną. Trudno nam się odnieść to tej konkretnej sytuacji, ponieważ nie znamy szczegółów dotyczących rekrutacji. Bardzo często rekrutujemy pracowników za pomocą agencji pośrednictwa pracy. Jeśli chciałby Pan podać więcej szczegółów, prosimy o kontakt z naszym działem Community: [email protected]
    Forked

17.11.2014 19:07

Niestety potwierdzają się powyższe posty, jestem bardzo zawiedziony postawą firmy webinterpret: najpierw ich hr manager czy tam rekruter wysyła linkę do testu kompetencyjnego, po rozwiązaniu otrzymuje się podsumowanie z pozytywnym wynikiem i informację od rekrutera z webinterpret o tym, że nawiąża kontakt w nadchodzacym tygodniu - po czym zero, absolutnie zero kontaktu także jeśli chcecie zostać kompletnie olani, pomimo bardzo dobrych wyników testów kompetencji, stracić pare godzin na rozwiązywanie nudnego testu (niektóre pytania nawet ujdą) + stracić jeszcze więcej czasu na czekanie na ich kontakt (i w ten sposób odpuszczenie innej, potencjalnie ciekawszej rekrutacji) to polecam aplikować na ogłoszenia tej firmy

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Webinterpret SAS?

niedoszły pracownik

30.07.2014 23:23

Śmiechu warta firemka. Za te 5k brutto, które standardowo oferują, nie chciałoby mi się co rano wstawać i zasuwać do roboty. Kierownik zmiany w McDonald's w Pcimiu Dolnym tyle zarabia. Sorry, ale 4-5k to ja wydaję miesięcznie, a jeszcze trzeba coś odkładać. 7-8k brutto to jak dla mnie absolutne minimum w przypadku roboty w pełnym wymiarze godzin. Niech sobie szukają frajerów niewymagających wiele od życia.
    fell

24.06.2014 22:11

aplikowałem do tej firmy, zadzwoniono do mnie, zostałem umówiony na rozmowę kwal w języku obcym z Panią Pauliną HR, o danej godzinie nie otrzymałem telefonu, dzwoniłem kilka razy, aby przypomnieć o rozmowie, najpierw nie odbierali, potem się udało i umówili mnie na inny termin...i co się stało? Nie zadzwonili drugi raz o umówionej godzinie. BRAK PROFESJONALIZMU, szkoda czasu i nerwów na taką firmę...

29.01.2015 15:33

Dziękujemy za opinię. Podobnie jak w przypadku @syn, należy pamiętać, że ze względu na szybki rozwój firmy, usprawniliśmy i rozwinęliśmy nasz proces rekrutacji. Jeśli chodzi o Pański przypadek, prawdopodobnie był Pan obsługiwany przez agencję pośrednictwa pracy, ponieważ nie ma takiej osoby w Webinterpret w dziale HR. Kandydaci rekrutowani bezpośrednio przez agenta Webinterpret zawsze są informowani o statusie rekrutacji. Czy mógłby Pan podać więcej informacji na temat agencji pośrednictwa pracy? Postaramy się pomóc, jeśli już nie Panu, to kolejnej osobie rekrutowanej do naszej firmy przez tę agencję.
    Marcin

11.02.2015 09:10

rozumiem, że jak aplikowałem bezpośrednio do webinterpret przez ich ogłoszenie na pracuj.pl i również nie dostałem feedbacku po spotkaniach rekrutacyjnych od waszego hr to jest to wina zewnętrznej agencji pośredniczącej w rekrutacji? ŚCIEMA JAKICH MAŁO, NIE APLIKOWAĆ, SZKODA CZASU

29.04.2014 12:59

Do Webinterpret

16.02.2015 18:23

Czy system wynagrodzeń też Wam się udało wypracować, czy nadal oferujecie tak marne ochłapy, że bardziej opłacalny jest wyjazd na zmywak?
    Do Zmywaka

16.02.2015 21:11

To jedź na zmywakxD , firma jak firma, to co zrobisz ze swoimi umiejętnościami zależy tylko od Ciebie - możesz być popychadłem tu, gdzie indziej czy na zmywaku. Ja przesadziłam z kasą - nie mam 24 lat, płynnej znajomości niemieckiego, 10 lat doświadczenia - dlatego dostałabym tylko 3,5 tysiąca. Mało? Dużo? To zależy od Ciebie. PS. Lepiej niż zapisać się do urzędu po zasiłek i piszczeć, że ochłapy xD

Zostaw merytoryczną opinię o Webinterpret SAS

Oferty pracy - Webinterpret SAS