WEBER-HYDRAULIKA

• Bielawa Górna
  • Strzelno
  • Węgliniec

3. Opinie o pracodawcach Wykroty
  5. Opinie o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Opinie o WEBER-HYDRAULIKA Wykroty

Nie przegap nowości o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.!

weber

10.07.2012 20:38

przydałoby się jeszcze po niemiecku napisać kilka słów o tych typkach do prezesów - właścicieli webera, bo ci ludzie nie są świadomi co się dzieje w ich polskim zakładzie, ludzie po podstawówkach sobie go sprywatyzowali i gnębią tych od których cała produkcja tak naprawdę zależy, przyjmuja i zwalniają jak w cyrku,ludzie nie mają szansy się porządnie niczego nauczyć,ganiają za porządki jakby tylko na porządkach się znali a zakład powinien sie nazywać weber-porządki jak firma sprzątająca, ale i do porządków to raczej najbardziej by sie nadawały jakieś wykwalifikowane panie sprzątaczki niż te brygadzisci-obiboki, siedzą tylko na tych [usunięte przez moderatora] bo widać za dobrze mają z tego nieróbstwa! Nie wiem po co weber zatrudnia takich pajacy tylko chodzą i drą ryje i za to biorą kasę bo o prowadzeniu firmy i jej funkcjonowaniu nie mają pojęcia,boże kto ich tam zatrudnił, chyba tylko taki sam nieudacznik! Zamierzam wkrótce wystosować niemiecką epopeję na temat warunków pracy w tym zakładzie do samego pana prezesa [usunięte przez moderatora] a jak to nie pomoże to wyżej.
    Mr.X

10.07.2012 18:33

A wiec pozwolę napisać kilka słów na temat zakładu jakim jest WEBER, dla tej Pani co tak stoi murem za ta firma. Nie wiem jakie narkotyki teraz są na topie wśród pracowników WEBER\'a, ale musza dawać niezłego kopa w beret wypisując takie rzeczy. Patrząc jacy ludzie są na jakich stanowiskach (Kierownik po podstawówce! sic!) inni z ledwością pokończyli szkoły zawodowe lub studia (oczywiście zaoczne! sic!) mowa o brygadzistach i tego typu innych ludziach, którzy chodzą po zakładzie, jakby co najmniej byli by członkami zarządu, to nie ma prawa funkcjonować dobrze. Brak kompetencji ludzi na stanowiskach tak bije po oczach, że na prawdę WEBER nigdy nie będzie poważna firmą bo to co się dziej tam to jest kabaret. Zamiast zatrudniać poważnych ludzi na poważne stanowiska to jest jedno wielkie kumoterstwo. Dobrze, że ja tam szybko przejrzałem na oczy i odszedłem żeby być tu gdzie jestem teraz ;) Pozdrawiam z UC Przemyśl.
    Piękna

09.07.2012 19:35

Witajcie Koledzy i Koleżanki :-( to jest właśnie Wasz poziom. Nie prezentujecie opinii, ale obrażacie, opluwacie. Uważam, iż tego typu wypowiedzi powinny być usuwane przez Admina. A fakt jest jeden. Nie potraficie postawić się brygadzistom, bo jesteście za zakompleksionymi małymi chłopcami. Swoje złości wylewacie w internecie he, he. A może boicie się o swoje stanowiska pracy i nie chcecie aby ktoś na nie wskoczył ? :-) . Wątpie, aby normalni ludzie wam uwierzyli. Tak czy inaczej kończę i mimo wszystko pozdrawiam Ps. Nie mam studiów, ale potrafię się wysłowić :-)
    obserwator

08.07.2012 22:20

popieram kolegów wyżej brygadzistom to słoma z butów wystaje szczególnie temu burakowi[usunięte przez moderatora] nie wspominając o 2 kierownikach analfabetach `BRAWO `oby tak dalej zarządzajcie firmą pozdrawiam porządnych roboli.
    Maciek z Klanu

04.07.2012 23:06

pracowałem kiedyś z takim gościem, ktory niedawno awansował na brygadzistę; woda sodowa uderzyła mu do głowy ; czekam aż dostanie potężnego kopa w (usunięte przez administratora) ę - za to perfidne poniżanie ludzi; :-(
    Piękna

02.07.2012 23:32

Popieram Ryska, bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki - jeżeli wiecie o czym piszę :-) Wychodzę z założenie, że jeżeli mi się nie podoba to odpadam i nie daję się gnoić. A zatem pozostają dwie kwestie , albo jesteście niczym i lubicie jak się was gnoji albo jesteście niczym i musicie się z tym pogodzić, czytaj - jesteście[usunięte przez moderatora] . Tak czy inaczej kanał :-) A co do brygadzistów, kierowników , Adamsów i takich tam , to czy któryś z Was Profesorowie ma o tym zielone pojęcie? Zaiwaniacie na maszynie i tak pozostanie do końca waszego Jestestwa. O zarządzaniu firmy nie wykładają w Zawodówach, zatem skąd macie o tym pojecie? Może właśnie z Klanu ? Podsumowując, nasz Naród stoi narzekaniem. Nie potrafimy zbudować nic wielkiego, nawet wygrac z Czec (usunięte przez administratora) i. Do szybkiego zwolnienia :-)

Oferty pracy - WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Pracownik/Pracowniczka produkcji (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

WalletIcon

32.5 - 36 PLN / h

Technik narzędziowy CNC/ Techniczka narzędziowa CNC (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

Wykroty

Operator/Operatorka Maszyn CNC (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

WalletIcon

34 - 45 PLN / h

Alonzo

01.07.2012 21:53

Ty "ryśku z klanu", się lepiej puknij w łeb , bo wypisujesz bzdury ! Ciekawe kim tam jesteś , że tak Ci się tam podoba? Musisz chyba dobrze[usunięte przez moderatora]. swoich kolegów, skoro jest ci tam tak dobrze, co??
    rysiek z klanu

25.06.2012 10:29

Jest tu cu (usunięte przez administratora) ie - nie wiem dlaczego koledzy tak pisza ale ja sie zwolilem z klanu zeby wlasnie tu pracowac do konca zycia:))))) Chlopacy jak jest wam tak zle w tej firmie to sie poprostu zwolnijcie - mi sie tu PODOBA:))))))
    Cudny

18.06.2012 19:16

Popieram wyżej wymienioną opinię kolegi !!!! A odnośnie do tamtejszych brygadzistów, to są osoby bez żadnych kompetencji, robole którzy na początku sami srali w gacie bojąc się o to, żeby ich nie wyrzucono hukiem, teraz gnoją swoich "podwładnych " kolegów !!!!! Panowie, to jest żenujące !!!!!!
    Wykształcony

17.06.2012 15:29

Panowie ta firma to jest jakiś kabaret, poważnemu człowiekowi sie nie mieści w głowie co tam sie wyprawia, na prawde do pewnego momentu myślałem, że tam jest odrobina normalności, czarują człowieka jak nie wiem, brak kompetencji jeśli chodzi o brygadzistów, kierowników i tym podobnych ( kto im powierzył te stanowiska?) przecież w sytuacjach pod bramkowych panowie są zagubieni jak aktorzy z filmu \"LOST\" mógłbym napisać spory felieton o tej firmie, ale nie chce marnować czasu. Pozdrawiam ogarniętych ludzi dla których praca na strefie nie jest spełnieniem marzeń.
    Mały

09.06.2012 19:06

W pełni popieram powyższe opinie kolegów !!!!!! W szczególności mam wielkie zastrzeżenia do jednego brygadzisty pana [usunięte przez moderatora] panoszy się jakby był co najmniej właścicielem !! Ale niech pamięta " RAZ NA WOZIE , RAZ POD WOZEM" hahahahaa
    były pracownik***

03.06.2012 16:56

Pracownikiem tego zakładu byłem dość długi czas i szczerze mówiac nie wyobrazam sobie powrotu tam. Wszystki powyzsze komentarze sa jak najbardziej prawdziwe... Poziom wykfalifikowania ludzi na stanowiskach kierowniczych jest tam zerowy (az zal to komentowac). Czy panowie po szkolach podstawowych lub zawodowkach (nie w pelni skonczonych) nadaja sie na brygadzistow badz kierownikow...??? Żalllll ale taka jest prawda... Ostatnimi czasy atmosfera w tej firmie przekroczyla wszelkie normy moralne! Wazyliniarze kabluja za (awans)! Produkcja dziala tam tylko dzieki doswiadczeniu i wiedzy pracownikow fizycznych a nie \"kierownikow\" i \"brygadzistow\" (tylko z nazwy)!!! Zero poszanowania dla zwyklych roboli (chodz w wiekszosci sa lepiej wykwalifikowani niż ich przelozeni)!!! Firma o tak wielkim koncernie światowym pozwalajac sobie na takie zachowania kompromituje sama siebie w oczach ludzi! Zwalniaja bo tak im sie podoba i szary czlowiek nie ma nic do powiedzenia... Ale w przypadku tego zakladu zwolnienie dla pracownika jest szansa na znalezienie czegos normalnego,bez wyzysku i z poszanowaniem od strony kolejnego pracodawcy... Akord w tej firmie to wyscig szczurow, za wszelka cene kazdy chce wyrobic, pracownicy przez nacisk i nieposzanowanie ze strony przelozonych sami z soba zaczynaja rywalizowac i na siebie kablowac zamiast kopac pilke do jednej bramki!!! Więcej nie bede sie rozpisywał bo kolejne zdania, ktore chcialbym napisac wyrazili koledzy powyzej!

Kontakt - WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Wyzwolenia 52 59-730 Wykroty

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    ppp

25.04.2012 10:07

były pracownik

26.10.2011 17:22

Pracowałem 4 miesiace ! przez pierwszy miesiac było dobrze, pozniej coraz gorzej. [usunięte przez moderatora] CZLOWIEKA targanie 32kg silownikow z podłogi do maszyny i tak 3 razy jeden siłownik. Przez cały dzień trzeba ok 10 TON dzwigac o własnych siłach bez zadnego podnosnika, dzwigu nic !! Nie POLECAM Zwalniaja za byle pierdołe Nigdy bym tam drugi raz nie poszedł do pracy mimo, że pracowałem jak najlepiej mogłem to i tak byłem gnojony płaca w miare OK ale i tak dostaje sie NAGANY 2 nagany i wylot Nagane mozna dostac za to ze olej sie prysnal i sie nie zauważyło ! PORAZKA TOTALNA Brygadzisci nie znają sie na robocie kompletnie, a wine zwalają na pracownika ! "Prezes" tak samo nie ma pojecia. na rozmowie CZARUJĄ, a pozniej CZAR Znika NAPRAWDE NIE POLECAM

28.09.2011 14:16

Ten zaklad to jedna wielka porazka! W ogole sie nie szanuje pracownika! Opinie wyzej sa jak najbardziej prawdziwe!

29.07.2011 15:41

Witam.Tak sie składa ze miałem okazje pracowac w tym przereklamowanym zakładzie jakim jest Weber!!Mogłbym napisac prace magisterska na temat tego zakladu,jego funkcjonowania jak ich jego przelozonych ale nie o to mi chodzi!Głupota jest wprowadzenie akordu na poszczegolne stanowiska.Ludzie zabijaja sie zeby wyrobic 130% i nie ma w tym nic zlego ale problemem jest to ze nie zawsze jest na tyle roboty i wtedy zaczyna sie przeskakiwanie na rozne inne stanowiska(np.pompki,lewarki,wentyle) gdzie czlowiek nie mial jeszcze z nimi do czynienia a wiadomo ze brygadziscie to kolo[usunięte przez moderatora]wisi czy ktos wyrobi ten akord czy tez nie a pstojowki nie podpisze bo wyplate bedzie mial mniejsza!To wlasnie wtedy zaczyna sie wysylanie na urlop,badz ci bardziej sprytni wola pojsc na chorobowe zeby nie zawalic wczesnie zrobionego akordu.Renomowany zaklad za jaki uwaza sie WEBER stawia w ostatnim czasie na ilosc nie na jakosc!Stad te zwroty!!Czas goni wiec robote trzeba przyspieszyc kosztem zle sprawdzonego silownika czy tez badz zle zlozonego!!Dopiero przy zwrocie zaczyna sie wielka afera i nie ma zadnego wytlumaczenia bo kogo to bchodzi!!Druga wazna rzecza jest rozpietosc pracy pomiedzy roznymi stanowiskami!Gdzie wiadomo ze pracownik z pompek czy tez lewarkow sie nie narobi ani nie nadzwiga tyle co pracownik z cylindrow!A wyplata ta sama!I nic nie jest w stanie tego poprawic wrecz przeciwnie!Przyjmuja nowego czlowieka ktory rzekomo ma to wszystko ulatwic usprawnic-poprostu Kabel Kierownika!Ktory bedzie tylko patrzyl na rece gdzie mozna poprzycinac niepotrzebny czas!!Co do brygadzistow to wole sie niewypowiadac!Cwaniak cwaniakowi rowny!Tak ze jeden z drugim porzadku nie umie dopilnowac!I dopiero jak zbliza sie audyt,jeden z drugim dostaje zjeby od kierownika to sie biora za sciganie!w rezultacie po 3 dniach wszystko dalej wraca do normy czyli syf do nastepnego audytu.Kierownik to tez na swoje stanowisko sie nie nadaje poprostu brak doswiadczenia w tej branzy przez co ubolewam bo jak ten zaklad ma sie rozwijac??!!Wyplata tez nie ma co za bardzo sie podniecac!!Tak wiec w skrocie opisalem jak to wyglada.Reszte prosze przeczytac u porzednikow gory.Wszystko sie zgadza!!

18.04.2011 22:57

To prawda ten kierownik ściąga zakład na dno. Firma która mianuje się międzynarodowym koncernem ośmiesza się trzymając tego pana którego decyzje doprowadzają do potężnych strat finansowych i który stosuje przemoc fizyczną i psychiczną wobec podwładnych.
    BYŁY PRACOWNIK

09.04.2011 14:41

OGÓLNIE SYTUACJA ZAKŁADU WYGLĄDA NASTĘPUJĄCO JEŚLI CHODZI O WARUNKI PRACY TO 21-22 STOPNIE NA HALI WIĘC PRACUJE SIĘ W KOSZULCE, ALE TO TYLE Z ATUTÓW TEGO ZAKŁADU KIEROWNIK KTÓRY ZAPROSI CIĘ NA ROZMOWĘ KWALIFIKACYJNĄ PIĘKNIE CZARUJE, OD RAZU TRZEBA WYWALCZAĆ ODPOWIEDNIE WYNAGRODZENIE, ŚCIEMA O PRACY NA OKRESIE PRÓBNYM NA STANOWISKU POMOCNICZYM JEST KOMPLETNĄ BZDURĄ, W DRUGI DZIEŃ ZASUWA SIĘ JAK NORMALNY PRACOWNIK TAKŻE CZAROWANIE KIEROWNIKA O TYM ŻE PRZEZ PIERWSZE TYGODNIE BĘDZIE SIĘ UCZYĆ PRZYGLĄDAĆ TO ŚCIEMA. OGÓLNIE SYSTEM 3 ZMIANOWY DO TEGO AKORDOWY, DO TEGO STOPNIA ŻE NAWET POTRAFIĄ SPRAWDZAĆ CZAS Z ZA PLECÓW PRACOWNIKÓW, ŻEBY PODNOSIĆ NORMY, BO POZWALAJĄ WYRABIAĆ 130 PROCENT. ALE ŻEBY PRZEJŚĆ Z PRÓBNEGO OKRESU NA AKORD TRZEBA SPEŁNIĆ PEWNE WARUNKI, CYTUJĘ KIEROWNIKA NAJPIERW NA OKRESIE PRÓBNYM TRZEBA POKAZAĆ ŻE SIE WYRABIA 130 PROCENT NA STAWKĘ GODZINOWĄ 10 - 11 BRUTTO ( ŚMIECH ) TO WTEDY SIE ZASTANOWIĘ CZY BĘDZIESZ MÓGŁ PRZEJŚĆ NA AKORD. Jeśli chodzi o stawkę analogiczna sytuacja idzie się do kierownika o podwyższenie stawki, a on na to "stawkami w tym zakładzie dysponuję ja i możesz być na tej stawce nawet pół roku :). 11 brutto robiąc to co inni za więcej plus akord. albo inny odzew "to jest dość ważki temat i ja z panem na ten temat nie będe dyskutował do widzenia ." kpina. ogólnie roszady w pracownikach. brak podwyżek od długiego czasu, związki nic nie mogą wywalczyć, był już nawet zamówiony protest zakładowy, samo mówi za siebie że nie jest tam kolorowo. samo mierzenie czasu z za pleców to (przepraszam za stwierdzenie ) skór....izm nic więcej. dopiero po złożeniu wypowiedzenia można by było przejść na akordową stawkę i trochę wyższe wynagrodzenie, nie liczą się z dobrymi pracownikami. do tego trzymają tego kierowniczka czarodzieja który tylko jest nastawiony na płacenie jak najmniej. Naprawdę nie szanuję dobrego pracownika. Dziennie na różnych stanowiskach wychodzi naprawdę sporo sztuk, sytuacja pracownika dość długo pracującego w zakładzie okazuję się że wraca zwrot z powodu zarysowanego tłoczyska siłownik cieknie, pracownik składający pomimo złożenia przez swoją karierę strzelam ponad 300000 sztuk jedna wraca i pracownik dostaję naganę i nawet nie ma możliwości żeby bez tego się obeszło, a co będzie jeśli przyjdzie drugi zwrot i dostanie drugą naganę i w starszym wieku dostanie dyscyplinarkę bo 2 nagany to podstawa do tego ? i człowiek sam się zwalnia bo nie widzi dalszej przyszłości w tym zakładzie, Naprawdę trzeba to zobaczyć na własne oczy albo odczuć na własnej skórze, żałosne ale prawdziwe. mam nadzieje że starającym się o przyjęcie tam, trochę to przybliży sytuację, sporo osób zastanawiało sie nad zmianą zakładu.
    Człowiek

22.02.2011 20:40

Gdyby nie poszczególne jednostk[usunięte przez moderatora]całą firmę i [usunięte przez moderatora] pracowników wszystko było by dobrze. Zmiany trzeba zacząć od siebie(pozdrowienia Panie[usunięte przez moderatora].)

Zostaw merytoryczną opinię o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.