WEBER-HYDRAULIKA

• Bielawa Górna
  • Strzelno
  • Węgliniec

3. Opinie o pracodawcach Wykroty
  5. Opinie o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Opinie o WEBER-HYDRAULIKA Wykroty

Nie przegap nowości o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.!

Marian

03.01.2020 13:56

Jak wyglądają zarobki dla kadry wyższego szczebla? Dużo jest ogłoszeń, że poszukują na różne stanowiska, ale oczywiście nic o stawkach. Ma ktoś jakieś pojęcie w tej sprawie? Będę wdzięczny.

04.01.2020 12:31

A gdzie jest dużo tych ogłoszeń?? I co znaczy wyzszego szczebla.. na drabinie chcesz robić??
    Cnc

28.02.2020 11:44

Zapomnij o jakiej kolwiek premii :D 3.3tys po 4 latach bez nadgodzin, szału nie ma i nie będzie nigdy

19.02.2020 11:18

Jaki jest styl zarządzania kadrą w WEBER-HYDRAULIKA?
    Obserwator

19.02.2020 21:53

Bardzo prosto.Najpierw poprzedni prezes naściągał swoich kolegów na kierowników i żeby mogli nic nie robić walczył z pozostałymi. Potem go za te sukcesy zwolnili. Przyszedł nowy dyrektor i ma cel FHZ do zrealizowania do lipca, więc przydzielił ten cel tym kolegom poprzedniego dyrektora i w czerwcu ich odpali za to i ściągnie swoich kolegów na ich miejsce plus zaprzyjaźnione firmy które wszystko co się da, pomiarówkę, narzędzia, utrzymanie ruchu, nadzór nad maszynami wezmą w outsourcing i będzie miesięczny wynik na papierze i kasa pod stołem. i tak za kilka lat kamień na kamieniu nie zostanie...po co walczyć ze związkami jak można firmę rozłożyć "na misia". PS, ten podział VSM cudowny,szkoda tylko że w realu pracownicy działów realizują zadania w grupach,bo nigdy nie jest tak, że się człowiek jeden zna na wszystkim, i lepiej np. programistów trzymać razem żeby mogli się wymieniać wiedzą. I na ostatek do arcyznawcy, jak Kierownik raportuje że wykonał 2300 siłowników to wcale nie musi znaczyć że tego dnia akurat taka liczba została sprzedana. jest coś takiego panie szanowny jak zamówienie klienta + ładowność auta + produkcja na zapas w razie złomu + minimalna opłacalna produkcja. Ale nam się zawsze dyrektorzy showmeni trafiają.
    Detman

17.02.2020 21:34

a ja wam mówie ze Detmar z Pioterem w centrali siedzą, tak jak adams,niby zwolniony a rok prawie w guglingen siedział. także pewnie detmar też siedzi, swoje zrobił, tego od niego oczekiwano przecież,i gupi ten co myśli że guglingen czegoś nie wiedziało...
    Don Pedro

06.12.2019 18:53

Polecą obaj. Już dzisiaj jeden się brzytwy chwytał i szopkę rano widziałem w czapce Mikołaja odstawiał... a miał być koniec błaznowania...A po serii pytań nowego dyro miał gębę w kolorze tej czapki...drugi też się motał w zeznaniach....oj chyba się do Wielkanocy nie utrzymacie panowie derektorzy...
    Pan

08.12.2019 14:20

Pan każe ...ty musisz.
    Bronisław

14.12.2019 13:37

Jak tam sytuacja ustabilizowana,zaszła zmiana na lepsze?

06.12.2019 12:40

Nie bój żaby koleżko,wszystko będzie dobrze :)
    OBserwator

06.12.2019 08:54

Już latają koło nowego dyrektora i ogonkami machają jak pan dyrektor będzie ogarnięty szybko zakuma że grają swoje role jak w dobrej komedi, za te pieniądze co mają będą po trupach do celu, przykre ale to są realia Weberowskie.
    Pragmatyk

05.12.2019 23:50

To co, jak w firmie leci dyrektor zakładu to razem z nim trzeba wymienić dyrektora produkcji i łańcucha dostaw, w końcu za cudowne efekty się dyrektora zakładu nie wymienia a nowy dyrektor sam sobie ludzi dobierze... Potwierdził się ten stary mem stworzony przez pracowników i wrzucony do sieci ponad rok temu... (usunięte przez administratora)
    Wąski

03.12.2019 23:31

I teraz jedynie Pan prezes głowę spuszcza stojąc obok nowego dyrektora...doczekał się takiej samej pomocy jaką dostał adams 2 lata temu... (usunięte przez administratora)
    Wąski

04.12.2019 15:56

wyjdź spode biurka bo 2 nie ogarniesz, poczekaj do pierwszego jak już jeden ci zostanie...

04.12.2019 16:19

No wymiałcz się chłopczyku tylko tyle potraficie ☺️
    Nostradamus.

30.11.2019 08:54

Nie ma co się cieszyć ,przyjdzie nowy nie koniecznie lepszy.Dalej się łudzicie że będzie tam normalnie?:)Będzie jak zawsze.
    Nostradamus

30.11.2019 16:25

Ciemność widzę.Nadchodzą czarne chmury .Będziecie jeszcze za tym panem tęsknić.

02.12.2019 10:29

Możecie sobie tu miałczeć.W firmie musicie być jak szwajcarskie zegarki. Alles klar?!
    OBserwator

01.12.2019 14:54

Jeżeli polityka firmy będzie taka sama nic się nie zmieni ludzie dalej będą szukać innej alternatywy pracy a tą garstką ludzi co im zostanie to potęgi nie zbudują jedynie dziury będą łatać żeby jakoś się bujało.Moim zdaniem fatalne zarządzanie i złe podejscie do pracowników, metoda bata się nie sprawdza . Jak nie zmienią się kierownicy to tlenu w tej firmie będzie coraz mniej. Życzę dobrej zmiany" były pracownik"
    Antywąs

29.11.2019 23:29

No związki odesłały "wąsatego mikołaja" na "biegun północny" ( podobno na śląsk ), to jeszcze trzeba inne sprawy załatwić, szybkie załatwienie na tzw. " piechotę". No i wtedy ten " łańcuch" nieszczęść sam odejdzie również z Webera. Będzie nam chyba jedynie brakować Pani od lodów....ciepłych i zimnych. Pozdrawiamy Was nasze Parchatki DW, wdzięczni inaczej.

29.11.2019 17:55

Przyjmują ludzi i zwalniają tak w ciągu miesiącu 2/3osoby.....Nara i rób co chcesz!!!!
    Bergkamen unweit F/n/M

19.09.2019 20:42

Jak się firma rozwija? Jakieś zmiany finansowe? Związki wywalczyły podwyżki?
    Max

13.11.2019 21:57

Ty nie musisz nic robić .... wszystko będziesz miał podane na tacy ... tylko piórko w (usunięte przez administratora) i same dodatki i bonusy !! Typowe Polaczkowe pytanie .... co ty chcesz dać firmie ???
    Oxo

13.11.2019 22:24

Jesteś monotematyczny a twoja ignorancja nie dopuszcza do świadomości sytuacji w której to ludzie dali tej firmie więcej zapału i energii niż jest ona warta. To właśnie sposób zarządzania zasobami ludzkimi położył tą firmę a kasa jest tu najmniej istotna.

Oferty pracy - WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Pracownik/Pracowniczka produkcji (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

WalletIcon

32.5 - 36 PLN / h

Technik narzędziowy CNC/ Techniczka narzędziowa CNC (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

Wykroty

Operator/Operatorka Maszyn CNC (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

WalletIcon

34 - 45 PLN / h

gregorYYrogerg

11.11.2019 15:55

Zwolnijcie Ząbka odetchną wszyscy. Kierownik lakierni. Krzykniesz na gościa robi się malutki xd

11.11.2019 17:14

To już nie ma chyba znaczenia. Daje tej firmie dwa lata i upadłość.
    Spelniony

13.03.2019 14:24

Dlaczego Wy tak narzekacie wszyscy?? Co stoi na przeszkodzie, zebyscie rzucili papierkiem i poszukali innej pracy, albo robili cos swojego? Widocznie nie jest Wam tak zle, skoro pracujecie tu po kilka lat...i nie chcecie tego zmienic. A moze nie mozecie, bo nie stac was na inna prace? Moze ciezko Wam bedzie takowa znalezc? Z calym szacunkiem, skonczcie PLAKAC i zrobcie cos z tym co wam nie odpowiada. Pracujecie bo musicie? Przeciez jest dookola tyle pracy. Zwolnijcie sie - to rozwiaze Wasze problemy ( przynajmniej do momentu zatrudnienia u kolejnego pracodawcy ) bo Polaczki tacy wlasnie sa, gdzie by nie byli, co by nie mieli to wiecznie niezadowoleni, ale zmienic tego nie chca...wola popisac i ponarzekac, ulzyc sobie w ten sposob i dalej nie robic NIC. Brawooo! SKonczyliscie? To do roboty :)
    Adam vel Sasted

22.10.2019 15:13

No i zwolniłem się. Odtwórcza praca oraz kierownitwo, które traktuje pracownika jak zło konieczne mnie zniszczyła. Ludzie w Polsce wszędzie są tacy sami i nic się w tej kwestii nie zmienia. Polecam szczerze wyjechać gdziekolwiek za granice. Wróciłem z Nocki. Mamy dwie pauzy 20 minutowe, plus kilka pauz na wypicie wody, na papierosa. Dziś wróciłem szybciej z pauzy i szef zmiany był na mnie zły...bo nie wykorzystałem swojej pauzy. Zawrócił mnie i dał mi za kare...więcej pauzy. Fakt, zapierniczam, ale nigdy w życiu w Polsce nie podszedł do mnie szef zmiany i nie pochwalił za pracę oraz w związku z tym nie zaproponował dodatkowej przerwy. Koledzy są szalenie uprzejmi, często żartują, robią sobie psikusy. Nie ma dnia bym się nie uśmiał do łez...i wiecie co. Mogę pracować za połowę stawki jaką miałem w weberze, byleby w takim klimacie. Mimo że większość z nich to Turcy, uchodźcy z Afryki, gdy podchodzę do drzwi z grzeczności i ze szczera radością otwieraja mi drzwi mówiąc łamanym polskim np bardzo proszę....wszyscy się siebie uczymy i wszyscy pracujemy nad wspólnymi relacjami. Koledzy jest jak jest, weber to firma widmo na uslugach, nie macie nic do gadania, ale za wzajemne relacje sami odpowiadacie. Jestem bardzo zadowolony, że się zwolniłem i emigrowalem. Szkoda, że tak Wami zarządzają, wielu z Was jest profesjonalistami. Rozpisalem się. Zielona mi się śni...
    Emigrant

22.10.2019 21:02

Witaj w klubie. Pozdrawiam :)
    Edward

21.10.2019 07:23

Z tego co widzę pracodawca nie cieszy się najlepszą opinią. Czy coś się zmieniło ostatnim czasem na plus?
    bida

21.10.2019 12:27

na minus bo jest coraz mniej roboty;(
    Munio

28.09.2019 12:52

Weberze błagam obudź się, Sen o potędze skończył się, W swojej iluzji nie możesz trwać tak długo, Kadra z łapanki wciska kit, Rozbudza FHZtowy mit, Ona nic nie znaczy, Wrocławską jest chwilówą. Bo ty masz swoje troski, twój czas nie jest boski, Na audytach tak, zakrywasz twarz jak wielu z nas, jak wielu z nas Weberze musisz z kolan wstać, i ludziom dobrą kasę dać, W obszarach czujesz swąd domowej wojny. Chociaż nie jesteś najpiękniejszy, I w oczach ludzi masz gorsze miejsca, Na strefie Wykroty, czy jest ktoś tak samotny. Bo ty masz swoje troski, twój czas nie jest boski, Na audytach tak, zakrywasz twarz, Jak wielu z nas. Jak wielu z nas. Bo Wrocław (usunięte przez administratora) cię, I ciągle używają cię, I gwałcą cię, i kasę drą od ciebie Weberze nie daj się im, Weberze nie daj się im, Weberze nie, Dasz radę wierzę w ciebie. Bo ty masz swoje troski, Twój czas nie jest boski, Na audytach tak zakrywasz twarz, Jak wielu z nas, Jak wielu z nas
    Taczka

28.09.2019 21:10

Weźcie taczki i wyprowadźcie swoich managerów i ich pupilów za bramę.
    spur

30.09.2019 12:57

spora praca poetycka, tylko durnowate to i bez sensu
    Jakub

07.09.2019 11:49

Czy firma zmieniła swoją lokalizację? Jak szukałem ofert pracy, to pokazuje się Nowogrodziec, a nie Wykroty. Wiecie coś na ten temat? Czy na ten moment opłaca się składać swoje CV na jakieś stanowisko w WEBER-HYDRAULIKA?
    bobek

09.09.2019 19:22

Wykroty to wioska gdzie jest firma, Nowogrodziec to okręg pocztowy

23.04.2019 16:23

Szukam opinii o pewnym człowieku z którym przyszło mi niestety współpracować... W swoim CV ma info, że był u Was jakimś (usunięte przez administratora)Ktoś?coś??

13.06.2019 12:09

Oj Henrik, Henrik ????... Wytrzymałości mojej nadchodzi kres i jestem bliski powiedzenia mu w nos, co o nim myślę i ☝️i to na forum!!!! Ale jest światełko w tunelu, bo nasz Adrian (tak go chłopaki nazwali) otoczyl się ludźmi podobnymi do siebie czyli bez wiedzy, doświadczenia, odp. umiejętności i tylko czekać aż się wykoleji Adrianek. Może doczekam, może wytrzymam... Dziękuję Tobie, że odpisujesz.... Napisz coś więcej o Adrianku. Pozdrawiam. ????️

14.08.2019 21:03

Już nie muszę ????????????????
    Zainteresowany

08.07.2019 08:20

Czy mówicie o panu z brzuszkiem, okularach i głosie jak Cejrowski? Spotkania 15 minutowe rano itp?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WEBER-HYDRAULIKA?

Wacław

17.06.2019 19:35

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może rekrutacje? Jakieś wskazówki?
    Muniek

18.06.2019 19:11

Tak, nie aplikuj. w tym roku odeszło już chyba ponad 40 osób,szykują się następni.bardzo zła atmosfera, pracownicy sa w dużym sporze z dyrektorem i chyba niedługo będzie musiał być jego zmiana, narazie mozna spodziewać się niedługo strajku a póki co już ludzi nie zastraszy i nikt w boże ciało robił na 3 zmiany nie będzie. syf,nie polecam, teraz ta firma to zaopatrzenie dla reszty firm jak rena czy hoerbiger. tam warto pójść tutaj tylko straszenie i chamskie zagrywki z zabraniem nam premi świątecznej. jak sie załoga postawi a wierze że tak to niedługo pożegnamy pana z wąsami i jego układem wrocławskim. to najgorszy dyrektor jakiego ta firma miała od początku, a ja tu już ponad 10 lat robię.
    EdKRV

19.06.2019 09:01

Problem z kierownikami jest taki, że de facto nie mamy żadnych kierowników. Firma funkcjonuje wyłącznie dzięki zamówieniom od stałych klientów a ci powoli się wycofują, bo system zarządzania to jawny sabotaż. Także lokomotywa już od paru lat się cofa z coraz to większą prędkością. Jest tylko jedna szansa na poprawę, zwolnić wszystkich którzy nie dotknęli produkcji, maszyn.
    Darek

29.05.2019 20:23

JAK TAM SYTUACJA W FIRMIE ALLES GUT?
    Zzzzz

07.06.2019 08:09

Nie wiem pracuje juz w niemczech :)

07.06.2019 18:00

A to pochwalic się chciałeś?? Euro ostatnio spadło...
    Mieszko

01.04.2019 12:04

Taka mamy firme, jaka potrafimy zrobic. Oddaj czesc wodzowi, daj czesc Dunasowi. Nic sie nie podoba mowiesz? Co z tego...jesli wszystko jest zle, niech nie bedzie NICZEGO! :)
    Dobrawa

01.04.2019 14:05

Nie będzie niczego? Ta opcja to marzenie, przynajmniej można zacząć od zera a jest o wiele gorzej. # Firma ma długi (chodzą plotki, że właścicielem są banki i żadna strategiczna decyzja nie może podjęta z pominięciem zgody banków) # Pracownicy są zdezorientowani ( przekonani, że Firmę celowo się doprowadza do bankructwa) # Pracownicy są zdemotywowani ( podwyżki rzędu 2, 5, 10 zł nic nie dadzą) Oczywiście nie chodzi tu nawet o pieniądze. Mogą obiecać złote góry. Jesteśmy świadomi, że przy zerowym naszym zaangażowaniu, masy bubli, masowych L4 ( ukłony za premię świąteczną), żadna firma produkcyjna nie będzie miała dodatniego bilansu. Niech się dzieje co chce. My już swoje zrobiliśmy, baterie są wyładowane. Kobyła zdechła. # Park maszynowy...dramat Także ten tego ten, pracujemy w skansenie, w archaicznym systemie zarządzania, z długami i pracownikami którzy mają już dość eksperymentów. Nawet związek zawodowy, mam wrażenie, że położył laskę na to wszystko. Moim zdaniem wszyscy pracownicy produkcyjni (+montaż) (lakiernia wiadomo, przyjdą bo im każą) powinni odejść od maszyn na dwa bite tygodnie. Odpocząć od syfu. Po dwóch tygodniach chcemy widzieć tylko jedną osobę przy bramie. Właściciela. Reszta pracowników, (prócz utrzymania ruchu) won. To jedyna opcja by zacząć od NICZEGO. Zbudować Firmę na fundamencie pracowników, którzy dobrze wiedzą jak się pracuje i z płaską hierarchią. Dokładnie taką jaką się chwalą w czasopiśmie pracowniczym EMIL.
    (usunięte przez)

11.02.2019 23:57

Gdy (usunięte przez administratora)bo (usunięte przez administratora)nie dlatego (usunięte przez administratora). Obawiam się, że (usunięte przez administratora) i tu(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora)nawet (usunięte przez administratora)Co prawda (usunięte przez administratora)Oprócz (usunięte przez administratora) niestety (usunięte przez administratora)zebym (usunięte przez administratora)opinia (usunięte przez administratora) na tym(usunięte przez administratora)moja (usunięte przez administratora)stanowiska (usunięte przez administratora) opisac(usunięte przez administratora)dlatego (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora)Nawet (usunięte przez administratora)surowo (usunięte przez administratora)Od (usunięte przez administratora).

13.02.2019 12:23

Dokładnie..
    Danuta

20.03.2019 09:24

Lepiej bym tego nie ujal.
    zludnanadzieja

09.03.2019 15:31

Szkoda że nasi zarządzający żyją jeszcze epoką kiedy ludzi do pracy było multum. Jeżeli nie będzie konkretnych podwyżek i nie zaczną szanować ludzi to cienko widze sytuacje firmy. Szkoda bo weber mógł by być bardzo dobrym pracodawcą tak jak w niemczech gdzie do firmy matki ciężko się dostać bo warunki i szczegółnie płace są tam na bardzo wysokim poziomie. Mam nadzieje ze znajdzie sie kiedys kadra zarzadzajaca która pojdzie w tym kierunku. Narazie firma kuleje zobaczymy co bedzie dalej ale nie sadze zeby mialo sie cos poprawic . Szkoda;(
    Nikt

02.03.2019 21:18

Pora już na wojne Polsko- bawarską.
    Jihad

03.03.2019 12:49

Dlaczego? Merkel po wizytacji była bardzo zadowolona.
    zenonzkition

08.03.2019 12:44

Idzie wiosna!!a z nia odpływ pracownikow;) życzę firmie powodzenia!

Kontakt - WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Wyzwolenia 52 59-730 Wykroty

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    jeszcze pracownik

14.02.2019 19:47

i co derektorze kamp....man, trzeba było nie walczyć z pracownikami i zwiazkami,szybko sie przekonałeś że i jedni i drudzy bedą potrzebni. ten pokaz jak dużo złych cześci się teraz produkuje to był błąd, bo wszyscy zobaczyli na wykresikach co innego, że od momentu jak pan szanowny derektor zatrudnił sobie sztab kolegów to zaczęły się problemy, od tych własnie kilku miesięcy jest dramat firmy i pracowników i nie z nami i związkami pan powinien rozmawiać tylko z tymi nowymi uzdrowicielami od tablic co koło pana stali, a próby przyłażenia do związków i prośby na kolanach to były żałosne, trochę godności, myśmy w grudniu nie skamlali. jak doradzają za te duże pieniądze i słuźbóweczki że jest totalny chaos, na montażu 2 ludzi przygotowuje części dla kolejnego tylko jednego pracownika tojakma się z normą wyrobić, a wszystko przez to że uzdrowiciele sztucznie czasy operacyjne poskracali. kontrole to też pananowi koledzy usunęli ten nowy słyszałem super znawca logistyki powprowadzał usprawnienia i wszystkoleży teraz. kiedyś byłakontrola części a zmieniliście co setnom sztuke.teraz jest dramat to w drugą stronę i wszystko sprawdzać każecie ale ludzi nazwalnialiście i nie ma kto tego zrobić. oj oj chyba jeszcze parę miesięcy i sie pożegnamy bez żalu z naszej strony, produkujemy nie dośćże mniej to jeszcze same (usunięte przez administratora) i skoro podobno znowu największe szychy z centrali przyjeżdżają to znaczy że też to widzą. załoga już nie pomoże bo sie poznali na panu,związki też, czekamy na rozliczenie panai jabłuszka i czekolady nie pomogą.amen. nie polecam pracy tutaj nikomu, obecnie chaos i po tym co sie dzieje to niewiadomoczy firma nie padnie jak szybko dyrekcji nie zmienią.
    ChaosSzczeryDoBolu

10.02.2019 20:43

Ta firma to totalne dno gdzie ludzie pracują w (usunięte przez administratora) Na szczęście uwolniłem się od niej po ponad trzech latach pracy. Brygadziści z montażu to mobingowcy a szczególnie jeden z pół łysą pomarszczoną głową który szuka dziury w całym i wygraża się jakby był nie wiadomo kim a to zwykła lalka która biega z brązowym językiem po zejściu na dół. Firma wymaga z dnia na dzień coraz to więcej a coraz mniej oferują od siebie. ( Teraz nie mają nic do zaoferowania) Zarobki tutaj jak na taka prace są żałosne To już nie to samo co kiedyś za czasów Adamsa. Teraz robią wszystko aby wycisnąć człowieka jak cytrynę. Nie robisz nadgodzin lub soboty biegają i straszą człowieka. Chorobowe? Zapomnij o jakim kolwiek wynagrodzeniu na święta. Robią z ludzi niewolników. Na stanowiskach jest (usunięte przez administratora) jak cholera. Kierownictwo biega dzień przed audytem zatrzymują całą Twoją pracę i każą sprzątać za darmo ( podczas Twoich godzin pracy) i nie ma mowy tutaj o jakim kolwiek postoju. A wpisz go na kartke to pójdziesz na dywan dostaniesz (usunięte przez administratora) skreślą Ci to i przez tydzień czasu jesteś na przysłowiowym stalkingu. Przy audytorach robią dobrą minę do złej gry audyt pojedzie a Ty masz (usunięte przez administratora) zawsze coś się znajdzie. Logistyka to taka sama porażka. Nieład części nie przywożone na czas a kierownik tego bajzlu to jakiś nieogar który ma ruchy takie na jakiego wygląda. Świeży inżynierowie którzy nigdy nie robili w firmie przychodzą i skracają czasy z maszyn na których i tak nie da się już praktycznie wyrobić akordu, a zamiast ulepszyć produkcje dosłownie ją (usunięte przez administratora) Młodzi ludzie przychodzą na wakacjach do firmy bo nie ma już pomału kto tam robić. Tak sobie zasłużyli przez ostatnie półtora roku. Gratuluję szystkim przemądrzałym z góry którzy doprowadzili firmę do takiego parszywego stanu. Straciłem u was czas i szacunek. Nie pozdrawiam.
    Piano

11.02.2019 00:46

aaa Solidarność dziwnie uśpiona...
    Salah

11.02.2019 23:52

Przecież wiadomo było że sciemka porobi swoich ludzi: Dla pieniędzy tego nie robi przecież. Cuchnie obłuda i fałsz HA HA.
    SzczeryDoBóluPrawda

10.02.2019 20:42

Ta firma to totalne dno gdzie ludzie pracują w (usunięte przez administratora) Na szczęście uwolniłem się od niej po ponad trzech latach pracy. Brygadziści z montażu to mobingowcy a szczególnie jeden z pół łysą pomarszczoną głową który szuka dziury w całym i wygraża się jakby był nie wiadomo kim a to zwykła lalka która biega z brązowym językiem po zejściu na dół. Firma wymaga z dnia na dzień coraz to więcej a coraz mniej oferują od siebie. ( Teraz nie mają nic do zaoferowania) Zarobki tutaj jak na taka prace są żałosne To już nie to samo co kiedyś za czasów Adamsa. Teraz robią wszystko aby wycisnąć człowieka jak cytrynę. Nie robisz nadgodzin lub soboty biegają i straszą człowieka. Chorobowe? Zapomnij o jakim kolwiek wynagrodzeniu na święta. Robią z ludzi niewolników. Na stanowiskach jest (usunięte przez administratora) jak cholera. Kierownictwo biega dzień przed audytem zatrzymują całą Twoją pracę i każą sprzątać za darmo ( podczas Twoich godzin pracy) i nie ma mowy tutaj o jakim kolwiek postoju. A wpisz go na kartke to pójdziesz na dywan dostaniesz (usunięte przez administratora) skreślą Ci to i przez tydzień czasu jesteś na przysłowiowym stalkingu. Przy audytorach robią dobrą minę do złej gry audyt pojedzie a Ty masz przeje***e zawsze coś się znajdzie. Logistyka to taka sama porażka. Nieład części nie przywożone na czas a kierownik tego bajzlu to jakiś nieogar który ma ruchy takie na jakiego wygląda. Świeży inżynierowie którzy nigdy nie robili w firmie przychodzą i skracają czasy z maszyn na których i tak nie da się już praktycznie wyrobić akordu, a zamiast ulepszyć produkcje dosłownie ją (usunięte przez administratora) Młodzi ludzie przychodzą na wakacjach do firmy bo nie ma już pomału kto tam robić. Tak sobie zasłużyli przez ostatnie półtora roku. Gratuluję szystkim przemądrzałym z góry którzy doprowadzili firmę do takiego parszywego stanu. Straciłem u was czas i szacunek. Nie pozdrawiam.
    MSI

06.02.2019 20:58

Witamy kolejnego dyrektora! Ilu ich mamy? 10? 20?
    Mała

06.02.2019 21:43

co? nastepny dyrektor a moje koleżanki bez pracy zostaly bo firma im umowy nie przedłużyła, a tu coraz więcej poganiaczy za duże pieniądze na które my pracownicy pracujemy. ilu nas musi pracować na pensje i samochód nastepnego dyrektora? juz ich tylu ze z tego pokoiku na jedynce to musieli aż meble powyrzucać bo sie nie mieszczą na te knucie jak nas jeszcze bardziej wycisnąć. firma straszna sie zrobiła, przeciw pracownikom, kto moze ucieka.
    CSI

07.02.2019 08:50

a jeszcze za pierogi na wigilie nie zapłacił mikołaj
    MSI

05.02.2019 20:21

To kiedy będzie strajk? Może być gorzej?
    Heidi

05.02.2019 22:49

Zawsze może być gorzej.. ale się sami nakręcacie..
    Msi

06.02.2019 06:36

Nie wiem czy się nakręcamy, ale masz rację, jesteśmy już sami.
    Zwieracze

22.01.2019 23:32

Kary formą płatności za zaległe faktury? Chyba już wszyscy wiedzą, że nowym sposobem na sukces finansowy firmy jest niepłacenie faktur! Jednemu nie zapłaci za kable, drugiemu za kartoniki, trzeciemu za...Ale zaraz, zaraz w kocu i tak trzeba będzie to zapłacić! Na szczęście wprowadzono system kar za palenie papierosów, spóźnianie się, nieprawidłowe odbijanie się kartą. Genialne! Ot choćby faktura na 12 tysięcy....Wystarczy jednego dnia wdupić 24 kary po 500zł i fakturka zapłacona. Ludzie do k. nędzy mam wspaniały pomysł. Niech każdy z nas zacznie palić papierosy na terenie zakładu, podczas pracy a problemy finansowe znikną w tydzień.... My też.
    Zwieraczek

23.01.2019 19:42

Po prostu nie chciałem tego mówić wprost...
    stary wyga

24.01.2019 22:14

no tak masz racje, niemcy dali wolną renke i nie kontrolują i się cuda tu wyrabia,zamiast o firme dbać to sie własne interesy załatwia, cały zakład już gada o tych fakturach niepopłaconych, czy zaraz firme nie zamkną skoro kasy nie ma,a ten sobie sztuczne stanowiska dyrektorskie potworzył,zaraz tu pół wrocławia dojeżdząć będzie z bosza i volvo a na produkcji ludzie butów się nowych doprosić nie mogą. ja już Robertowi nieraz mówiłem że trzeba do centrali to wszystko opisać. myśli prezes żejak związkowcom zabronił na spotkania przychodzić tomy nie wiemy nic, amy wszystko wiemy ile się produkuje i że dużo lepiej pół roku temu było bez tych wszystkich uzdrowicieli,żeim ich więcej tym mniej sie produkuje ijeszcze niema pieniędzy w kasie na faktury azarazmoże na pensje. trzeba to opisać i wysłać, na pewno znowym dyrektorem gorzej nie będzie. 8 lat na to patrze i jeszcze tak źle nie było.
    Życzliwa

19.01.2019 10:37

Pozdrawiam wszystkich pracujacych w Weberze i życzę Wam odwagi ludzie.. by postawić na siebie i swoje zdrowie oraz rodziny! :D Co jest równoznaczne ze zmianą pracy..niekoniecznie na pracę fizyczną.. miejsce Weber-Hydraulik juz od dawna wysysaaa energie z czlowieka.. Ludzie wydaje Wam sie ze zlapaliscie Pana Boga za nogi.Zarabiacie pieniądze: 2500, 3000, 3500, niektorzy nawet 4000-5000 ale co za tymi pieniedzmi sie kryje: praca ciężka, zapiernicz od pon do soboty, praca na nocne zmiany, halas, smród, często takze dźwignie, napewno stres-kierownictwo,akord(raz jest dobry czas a raz nie) opiłki ktore wdychacie-ludzie kto wam potem zdrowie odda?! Kasę przejecie a uszkodzone plecy zostają. Zdrowia nie da się kupic. Checi pojscia do pracy nie da sie kupić! Czasu z rodziną nie da się kupic. Swiadomosci ze to co robie ma sens, jestem za to doceniony/doceniona nie kupicie! Dumy dziecka ze swoich rodzicow tez nie da sie kupic. Pamiętajcie ze dziecko nie bedzie sluchalo waszych dobrych rad !!! Ono pojdzie za waszym przykladem !! Chcielibyscie aby wasze dzieci w przyszlosci robily to co Wy? Pracowały fizycznie..poswiecaly zdrowie w imie czego? Satysfakcji z pracy też nie sprzedaje sie w Biedronce:-) Pozdrawiam wszystkie silne osoby-otworzcie oczy na życie bo jest naprawde piękne:-) -Byla pracownica Lakierni
    Hex

09.01.2019 02:29

Kolejna pinda w rurkach z Volvo przyszła...
    Mona

09.01.2019 19:02

kiedy?dzisiaj? o kim ty gadasz, jakiś nowy derektor? chyba w grudniu to komplet ich juz był?
    niewolnik

04.01.2019 01:29

Polandia cebulandia(usunięte przez administratora)cała prawda o polakach i naszych zarobkach. Nie dość że gów.o zarabiamy tyramy jak niewolnicy soboty niedziele 12-stki po to zeby z głodu nie zdechnąć i wykarmić rodzine to jeszcze ten ch.j wąsaty bezszczelnie potraktował nas jak (usunięte przez administratora)zabierając te pare groszy na święta. Mało tego wiesci duszpasterskie niosą że chce jeszcze bardziej nas wydy.ać zejsciem z akordu, dniami wolnymi za soboty i czterobrygadówką.Poprostu krew człowieka zalewa jak te firmy nas wyzyskują. U naszych sąsiednich zachodnich kolegów wszystkim wszystko sie należy nie zaleznie od tego czy ktos byl pare dni na l4 czy nie i to wszystko w płacone w euro. Trzeba chyba bedzie uciekać z tej cebulandi mam dość. Wszystkim życze wytrwałosci !Nie dajmy sie dalej im dym.ć !!
    Rozbawiony do rozpuku :)

04.01.2019 22:28

biedny niewolnik
    Rozbawiony do rozpuku:)

30.12.2018 14:36

I jak tam pracusie weberowskie sytuacja opanowana uzdrowił was pan kierownik z L-4? i z narzekania na gowork ?:)Pierogi były gut?
    Ania

01.01.2019 18:35

Tak jest teraz super atmosfera która przełożyła się na ilość pracowników na wigili, i pewnie dlatego tyle tych pierogów zostało że wąsaty mikołaj będzie miał zapas do Wielkanocy. Ale (usunięte przez administratora) się wyginała i fotek narobiła to do Niemiec pójdzie napewno prawdziwa informacja co się tu wyrabia... Myślę że związki powinny zdjęcia pustych stołów i zawijających się do domu pracowników jak ja wysłać żeby sobie porównali tam jak jest naprawdę. Z l4 to się zobaczy od jutra ale na pewno po tym numerze z premiami to nikt się nie zawacha pójść na l4 jak się źle poczuje, po co się tu zabijać, żadnej gwarancji że w grudniu nie powie że limit jest teraz 2 dni a reszta nic niedostanie. Jak nie ma jasnych zasad to można mieć wylane żeby za rok nie wyjść na frajera.
    Salah

02.01.2019 21:43

O kturym kierowniku mowa bo nic o kaszpiroskim nie było słychać Ha Ha
    zagubiony

06.12.2018 15:37

Dziękujemy ci wasaty mikolaju za tak cudowny prezent jak upirdzielenie premi świątecznej powiazanej z chorobowym;) tylko pamiętaj jak kuba bogu tak bog kubie;) spodziewaj się intensywnych l4 w spokojnym cudownym nadchodzącym roku 2019! Powodzenia mikolaju! Życzą twoje kochane reniferki
    Ad augusta per angusta

12.12.2018 05:50

@Nowy. Jesteś faktycznie nowy, bo umknęło ci kilka faktów. Nikt nie będzie pracować w tej firmie za karę. Niemalże co roku wiele osób odchodzi z firmy, nie przez wzgląd na pracę jako taką, tylko przez działania kadry kierowniczej. która zmienia się równie często jak kadra najniższego szczebla. Wystarczy spojrzeć na numery ID. Teraz też wielu z nas jest gotowych do odejścia, więc nie wydaje mi się, że będziemy biegać tak, jak będą kazać. Wszyscy jesteśmy świadomi zmian, jakie mogą nastąpić. Każdy z osobna mierzy się z tymi wyzwaniami i nikt nie będzie patrzył na innych kolegów, na to co powiedzą związki, które na szczęście do tej pory potrafią wypracować kompromis. Gdyby nie one, rok temu połowy z nas pracowała by gdzie indziej. Kolejny fakt jest taki, że na gowork nie pojawiają tylko się wpisy, bo ktoś ma kaprys, bo chce dać upust frustracji... Pracownicy są poważnymi ludźmi i jeśli sygnalizują tu jakiś problem, to znaczy to tyle, że jest on bardzo poważny i dlatego, że management (jak słusznie zauważyłeś) ma nas w głębokim poważaniu...Od 10 lat w tej kwestii nic się nie zmieniło i dlatego łatwiej wyskrobać te kilka słów, które dla innych będą jakimś probierzem, czy warto tu pracować, czy nie. Co liderów, chciałem zauważyć, że to jest kadra wyselekcjonowana z najlepszych pracowników (przynajmniej jeśli chodzi o obróbkę). Rozumiem, że mierzysz ich własną miarą; tym łatwiej zrozumieć twoje argumentum ad personam. Nadmienię, że rola liderów miała być inna i to pracodawca wykastrował ich możliwości wysługując się nimi, bo na kierownictwo nie może liczyć. Kończąc Ab alio expectes, alteri quod feceris. Zasada wzajemności w relacji pracownik-pracodawca ma przełożenie 1:1. Jestem pewien, że decyzje co do premii świątecznej i zmian, które mają nastąpić już zaowocowały. Szkoda zakładu... Pozdrawiam i życzę wzajemnego szacunku.
    operator

16.12.2018 20:32

Droga Koleżanko,bo tylko Kobieta mogła wyskrobać coś takiego z taką starannością, no i ta łacina....Ze związkami, to należy wspomnieć że jednak teraz sobie w brody plują, bo potwierdziło sie przysłowie,że zawsze może być gorzej. i traz za kampmana jest dużo gorzej niż za adamsa, mimo ze wszystkim nam jeszcze rok o tej porze wydawało się że jest tak źle i do (usunięte przez administratora). a co można powiedzieć teraz na ten terror? totalny (usunięte przez administratora) kilka lat tu robię i jest teraz takie dno, z tygodnia na tydzień coraz gorzej, że szukam pracy i zaraz daje nogę. zresztą operatorów to już dużo odeszło, czemu mnie nie miałoby sie udać, w Polkowicach jest sitech, vw, w jaworze mercedes zbiera ludzi do produkcji.jest gdzie pójść...
    WHPRMxx

13.12.2018 17:05

Grudzień w tej firmie jest zawsze pełen niespodzianek. Rok temu kierownik chciał strzelać z broni palnej do związkowców, teraz straszą konsekwencjami z racji korzystania z L4, wysyłając listy na prywatne adresy pracowników. Ciężko uwierzyć, że w tak poważnej firmie nigdy nie potrafiono zarządzać zasobami ludzkimi. Polityka firmy, to piękne samobójstwo...
    Sławomir

16.12.2018 16:30

oj biedaki weberowskie współczuje może w przyszłym roku będzie lepiej. Zdrówka życzę ,sukcesów i dużo minut akordowych.
    Rezolutna

16.12.2018 17:51

Dziękujemy za życzonka w imieniu moich koleżanek i kolegów,ale to pobożne życzenia, powoli likwidują akord i ma być wprowadzona zwykła stawka na umowę i tylko wyrobienie będą zwiększać a pensja będzie taka sama,czyli zarobisz się tu ale pieniędzy nie zarobisz. Raczej na kokosy w przyszłym roku bym nie liczyła, po kryjomu czasy będą obniżane a ilości podwyższane, ale pieniędzy większych z tego nie będzie, socjalki jak już inni pisali też praktycznie niema, bo na święta to z 70 % ludzi nie dostało ani grosza, z tego co wiem jedyny taki zakład na strefie, więc trzeba szukać czegoś innego...a to był jeszcze rok temu fajny zakład za Adamsa....

12.12.2018 22:05

fuhrer

12.12.2018 23:45

ja ja naturlich theraz wyhsle wam die posty i bhedziecie laufen jak wam karze!
    koczkodan

13.12.2018 08:10

In der Sonne braten wir die Eier auf den Maschinen
    Zainteresowany pracą?

08.10.2018 17:38

Witam ile można średnio zarobić na stanowisku montera w tej firmie?
    obróbkowiec

07.11.2018 19:04

Poważnie to kierownik montażu co pracuje tu 12 lat to rzucił papiery bo takie jest ciśnienie na montażu,zara nie będzie komu robić,ludzie uciekają każdego dnia, porzucenia pracy,a ci co jeszcze nie znalezli to l4 przedłużają po kilka razy. ja tu już kupe lat robie ale jeszcze tak zle nie było, mam nadzieję że związki informują niemcy co sie tu wyrabia. nie polecam pracy tutaj, ludzie uciekają, zła atmosfera,nawet kierownicy uciekają, firemka pada, zaraz jak ta z pieńska skończy jak tak dalej dyrektor będzie postępował.
    hania

30.11.2018 07:10

brutto

Zostaw merytoryczną opinię o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.