WEBER-HYDRAULIKA

• Koźmin
  • Bielawa Górna
  • Strzelno

3. Opinie o pracodawcach Wykroty
  5. Opinie o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Opinie o WEBER-HYDRAULIKA Wykroty

Nie przegap nowości o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.!

Kandydatka

25.01.2022 11:06

Czy na dzień dzisiejszy zatrudniacie kobiety

27.01.2022 09:46

Oczywiście! W naszych Zespołach pracują kobiety. Zapraszamy chętne Kandydatki do aplikowania!
Kandydatka

22.09.2021 11:16

Czy na dzień dzisiejszy zatrudniacie kobiety czy tylko mężczyzn.

22.09.2021 14:48

Tak , w firmie Weber-Hydraulika zatrudniamy kobiety, na m.in stanowiska przedmontażowe. Panie które posiadają uprawnienia na wózki widłowe znajdą zatrudnienie w dziale logistyki wewnętrznej. Na stanowisku pomocnika w dziale lakierni nie wymagamy uprawnień. Natomiast, na stanowisko operatora automatów spawalniczych kandydatki powinny posiadać uprawnienia do wykonywania pracy na tym stanowisku. Zapraszamy do kontaktu +48 883-843-883
Kliker

25.01.2022 10:22

Kobiety i faceci pracują. Nie ma ruznicy

23.10.2021 12:08

25.01.2022 10:21

Oferty pracy ogłaszają cały czas
El Camino

03.11.2021 20:05

Czy w tym roku pracownicy otrzymają jakąś premię na święta?
Dariusz

16.11.2021 09:22

Dobre pytanie bo no jesli pracownik chodzi n nadgodziny i na L4 i ma nadgodziny 120 i na L4 był 120 godzin to ile premii mu sie należy w porównaniu z takim co nie chodzi na L4 i na nadgodziny?
@konik

25.01.2022 10:20

otrzymali wszyscy bez wyjątków
dasasd

09.12.2021 19:29

Witam, Czy to prawda, że można zostać zaszeregowanym wyżej jako pracownik produkcji, jeżeli zna się dobrze język niemiecki ?

09.12.2021 19:56

Im więcej potwierdzonych w praktyce umiejętności, tym lepiej. Język niemiecki wykorzystują przede wszystkim te osoby, które maja codzienny kontakt z centralą Grupy Weber-Hydraulik, klientami, kolegami z działów w lokalizacjach niemieckich i Austrii. "Zaszeregowanie" zależy od dopasowania umiejętności Kandydata / Pracownika do profilu i wymagań stawianych na stanowisku.
Chudy

25.01.2022 10:19

Bo to tak działa.
Czarna pantera

14.01.2022 12:36

Fajnie ze określiliście konkretnie kwotę wczasow pod grusza to samo powinno być zrobione z premia roczna żeby były jasne zasady wynagrodzenia. Swoją drogą to trochę skąpo podeszliście do premii rocznej za rok 2021 dlatego, że produkcja szła pełna para pracownicy pracowali w soboty nawet w niedzielę a firma dała nam tyle samo co rok wcześniej kiedy produkcja była ograniczona przez obostrzenia. Wstyd!
ss

17.01.2022 19:11

Bo tak nie jest
czarna pantera

17.01.2022 19:18

Premia roczna jest dobrowolna zgadzam sie tylko ze z roku na rok jest coraż niższa;p I czym tu sie chwalicie?? pamietam bodajże w 2011 roku zwane wtedy premią swiateczną wynosiła ponad 900zł brutto dla pracownika z 36 miesiecznym stażem a teraz po 10 latach dajecie 500zł. Tego powinniście się wstydzić!! a co do zarobków to prawda parę lat temu zarobki były konkurencyjne teraz prawie sie zrównały a za rok pewnie nas przegonia;( Pozdrawiam!
Najdżel

02.01.2022 18:51

Dzień Dobry, Czy w firmie Weber jest możliwa praca przy produkcji na 1/2 etatu ?
Kajko

19.09.2021 12:00

Szukasz pracy?Można czemu nie,praca jak każda inna ale...Omijaj lakiernie i montaż siłowników,nie pakuj się na te działy w tym konkretnym zakładzie pracy

21.09.2021 22:18

Nieprawda. W dziale FHZ już zapowiedzieliście, że osoby którym kończą się umowy we wrześniu i październiku, nie będą miały tych umów przedłużonych.

22.09.2021 08:40

Hej, bardzo serdecznie zapraszam Ciebie do działu HR gdzie możesz rozwiać wszystkie wątpliwości. Obecnie rekrutujemy i wręcz odwrotnie, chcemy zatrudniać jeszcze więcej pracowników, a nie zakańczać umowy:) Wszelkie informacje które do Was trafiają, możecie z nami przegadać. Znajdziecie nas w biurze na hali przy restauracji oraz na 1 piętrze w biurze personalnym.
Tomek

30.08.2021 10:09

Czy bez doświadczenia na wuzki widłowe też przyjmujecie do pracy

30.08.2021 12:50

Cześć Tomek, w naszym ogłoszeniu rekrutacyjnym, który możesz znaleźć na stronie https://www.weber-hydraulik.com/pl/aktualne-oferty-pracy jedynym z wymogów dot. stanowiska "pracownik logistyki wewnętrznej" jest posiadanie doświadczenia w tym obszarze oraz legitymowanie się aktualnymi uprawnieniami UDT do prowadzenia wózków widłowych.

10.08.2021 10:10

Witam, może akcja pod tytułem "POWRÓT" kiedyś spotkał się z takim projektem, firmie udało się zatrudnić spowrotem 30% pracowników którzy odeszli w ostatnich 24 miesiącach. Pozdrawiam

17.08.2021 21:10

Pracodawcę reprezentują kierownicy zmian lub kierownicy działów. Proszę porozmawiać ze swoim przełożonym na ten temat. W firmie mamy możliwość zaoferowania pracy na różnych stanowiskach i przynajmniej w kilku harmonogramach.
Max

22.08.2021 13:40

Jolka, bzdury piszesz !!!

05.08.2021 22:56

Buc

08.08.2021 20:24

Tak. Oficjalnie zostało to nam zakomunikowane. Od 1 września 4 brygady.

10.08.2021 01:19

Planują od września

05.08.2021 22:54

Firma Weber hydraulika planuje wprowadzić system pracy 4 brygadowy. Pytam bo nie wiem czy warto składać CV.

22.07.2021 17:14

Czy sa u was ukraińcy?

23.07.2021 07:54

Dzień dobry, Weber-Hydraulika nie zatrudnia obecnie obcokrajowców.

Oferty pracy - WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Operator/Operatorka Maszyn CNC (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

WalletIcon

34 - 45 PLN / h

Technik narzędziowy CNC/ Techniczka narzędziowa CNC (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

Wykroty

Pracownik/Pracowniczka produkcji (WEBER-HYDRAULIKA - WYKROTY)

WalletIcon

32.5 - 36 PLN / h

05.07.2021 07:25

16.07.2021 09:48

W Weber-Hydraulik pracujemy w systemie trzyzmianowym, na który składa się zmiana poranna, popołudniowa oraz nocna. Trzecia zmiana przypada pomiędzy 22.00 a 6.00 rano. Każdy pracownik na zmianie nocnej otrzymuje dodatek za pracę w nocy. Zgodnie z prawem pracy, wynosi on 20% stawki godzinowej, wynikającej z minimalnego wynagrodzenia za pracę. W niedzielę rozpoczynamy pracę od zmiany nocnej, natomiast w soboty może wystąpić możliwość pracy w trybie nadgodzin.
Jaszczur

22.07.2021 16:29

Wielu pracowników odejdzie, jakość spadnie ilość, też będzie trzeba wprowadzić 5 brygadowkę :)
El Matador

15.07.2021 11:31

Czy firma mogłaby kupować do drukarek papier z recyklingu?

16.07.2021 09:50

Dziękujemy za pytanie dotyczące działań proekologicznych!. Obecnie rozpatrujemy ten pomysł wewnątrz spółki.
Obserwator

04.07.2021 18:56

Szybka i nieprzemyślana decyzja o pozbyciu się doświadczonych fachowców w pierwszym okresie pandemii, bez wcześniejszego zabezpieczenia cennej wiedzy, owocuje pogłębianiem destabilizacji na poszczególnych działach. Systematycznie dochodzi do zapaści funkcjonowania kluczowych obszarów Narastają problemy personalne napędzane spiralą fluktuacji i fatalną rekrutacją. Organizacja nie spełnia oczekiwań jakościowych i terminowych klientów. Spirala niezadowolenia i frustracji załogi narasta. Pracodawca nie wykorzystał szansy w okresie załamania gospodarczego do trwałego wypełnienia luk kompetencyjnych i braków personalnych. Czas na odbudowę został zmarnowany. Rynek pracodawcy właśnie się skończył. Obecne działania koncentrują się na panicznych próbach outsourcingu i wypożyczaniu drogiej siły roboczej. Rekrutujący nie znają realnych potrzeb procesowych na konkretnych stanowiskach, zatrudniają osoby przypadkowe. Próby wdrażania nowych pracowników generują dodatkowe koszty i nie są skuteczne. Młodzi, niedoświadczeni rekruci pozostawieni bez przyuczenia nie mają szansy na wykonanie efektywnej pracy i po krótkim czasie przeciążeni i zniechęceni opuszczają firmę. Przywództwo cierpi na brak architekta, pomysłodawcy i wirtuoza zarządzania. Zarządzanie z tylnego fotela ma sens, jeżeli w zespole obecni są dobrzy liderzy. Tymczasem w praktyce widzimy, że dobry operator lub monter, który obejmuje funkcje lidera nie gwarantuje sukcesu. Permanentne eksperymenty i zbyt częste podejmowanie ryzyka prowadzi do kolejnego poziomu destabilizacji. Opresyjny charakter zarządzania szkodzi relacji z pracownikiem. Mimo zakończenia pandemii prawdziwy kryzys w Weberze właśnie się rozpoczął. Kto personalnie odpowiada za ten stan?

08.07.2021 11:39

Ładny tekst. Materiałów do kryminału to ty kolego tutaj nie znajdziesz. Ludzie się starzeją, przychodzą młodzi i trzeba ich uczyć. Jak tego nie zauważyłeś to się chyba zasiedziałeś za długo w jednym miejscu pracy.
Nwmj

18.06.2021 12:20

Pytanie od kiedy w firmie jest tak że szarpaninie opinie na temat pracownika przez przełożonego jest uznawane jak święte a nie podejmuje firma nic w celu chociaż wysłuchania pracownika i dania mu szansy wypowiedzi . Czy jeżeli mi umowy nie przedłużyli to czy mogę przyjechać i porozmawiać z kimś naprawdę kompetentnym ?

18.06.2021 12:38

Nieprzedłużenie umowy nie następuje z powodu ostrej wymiany zdań z przełożonym ale może wynikać z zakończeniem czasu na jaki została zawarta. Na otrzymanym świadectwie pracy pracodawca umieszcza uzasadnienie zakończenia stosunku pracy. Oczywiście, możliwość rozmowy zawsze istnieje, podczas której wysłuchamy Pana, rozwiejemy wątpliwości i odpowiemy na pytania.
Pb95

08.07.2021 11:19

xD Serio? Przecież jedno z drugim jest ściśle powiązane w tej firmie. Podważ decyzję przełożonego a co gorsza miej przekonujące argumenty swoich racji, których po 1 nie wysłucha przełożony a po 2 nie przyzna, że masz rację tylko i wyłącznie dlatego, iż "On" ma zawsze rację. I już masz nie przedłużoną umowę :) A papier (świadectwo pracy) przyjmie wszystko. Już wasza w tym głowa aby było ładnie napisane :)
El Capitan

14.06.2021 17:26

Czy dostanę jakąś nagrodę jeśli pokażę Wam nieprawidłowości procesu? Jeśli tak to jaką?

15.06.2021 07:58

Dołączając do WH uznajemy wartości jakie firma przyjęła za nadrzędne, a są nimi W-wszyscy, E-efektywność i odpowiedzialność, B-być gotowym, E-etyka, R-respekt. Działamy w oparciu i w zgodzie z tym, co definiuje nasze DNA. Efektywność to więcej niż własna praca na stanowisku. To również uznanie, że wszyscy tworzymy warunki pracy i jej otoczenie w taki sposób, aby inni pracownicy mogli podejmować właściwe decyzje w sytuacjach specyficznych związanych z wykonywaną pracą. Wszyscy z entuzjazmem dzielimy się pomysłami i reprezentujemy interesy naszej Organizacji. Każdy pomysł który rozwiąże nieprawidłowość procesu jest działaniem zgodnym z Wartością E-efektywność i odpowiedzialność, co może zostać docenione przez kierownictwo, jako zachowanie warte nagrody.
Montaż siłowników

14.06.2021 07:52

Przewidujecie może w najbliższym czasie zatrudnić firmę, która zrobi wartościowanie stanowisk pracy czy dalej mamy robić najwięcej i najmniej zarabiać???

14.06.2021 23:10

Masz odpowiedz od pracodawcy ze nie osiagniesz w tej firmie niczego zwykla propaganda i przeciaganie w czasie z podwyzka ale taka polityka firmy przyniesie negatywne skutki dla firmy .
Karol

14.06.2021 23:41

O niewygodna opinia.Komentarz zostanie usunięty jak często to robią usuwając nieprzychylne opinie.Pisz pochwały to nie usuną.Napisz że np.buty fajne-Atlasy super wygodne,kawa dobra z maszyn itp
Zadowolony pracownk

09.06.2021 12:21

Jestem pracownikiem z krótkim stażem ale chciałabym podzielić się opinią o pacy w Weber Hydraulika. Do firmy przeszłam z dużej korporacji w której pracowałam przez długi czas. Przejście WH pokazało mi, ze można pracować inaczej a dyrekcja, kierownictwo i pracownicy mogą być pełni pasji, zaangażowania i lubić swoją pracę. Ilość zadań i projektów w które można sie zaangażować i jednocześnie rozwinąć swoje kompetencje jest ogromna. W poprzedniej korporacji miałam swój wąski wycinek pracy i nie miałam możliwości rozwijać się poziomo. A tu, w WH możliwości jest bez liku :) Produkty które są produkowane są bardzo doceniane na rynku, co daje mi pewność stabilności pracy. Niestety ostatnio duzo firm pozamykało swoje odziały lub zredukowały liczbę osób, a WH wciąz rekrutuje:) Zdecydowanie czuje się pozytywną energię do pracy, wchodząc do zakładu. Bardzo cieszę się, że pomimo niewielkiej skali WH wprowadza światowe rozwiązania do firmy.

14.06.2021 14:46

Jak w każdej organizacji, wzrost wynagrodzenia powiązany jest z wieloma czynnikami, m.i.n z sumiennością wykonywanych zadań, postawą " Mogę i chcę", wsparciem zespołu i kolegów/koleżanek którzy potrzebują mojej pomocy, nawet jeśli to wykracza poza moje obowiązki. Taka postawa gwarantuje radość z wykonywanej pracy, samozadowolenie oraz docenienie w firmie, co może przełożyć się na zwiększenie zarobków. Na pewno warto się zaangażować w to co dzieje się w organizacji. Mikro zmiana w swoim zachowaniu może przynieść makro efekty. Zachęcam aby zacząć postrzegać swój wkład w pracę jako ważny i potrzebny, a wtedy osiągniesz swoje osobiste cele.

14.06.2021 17:19

I wtedy się obudziłaś?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w WEBER-HYDRAULIKA?

21.05.2021 08:34

Fajne ciuchy dostałem na poczontek i buty Atlasa.

24.05.2021 08:57

Cieszymy się, że odzież ochronna zyskała waszą aprobatę. Aby chronić zdrowie i bezpieczeństwo naszych pracowników korzystamy z odzieży ochronnej firm o doskonałej renomie i oferującą najwyższą jakość butów ochronnych i odzieży. Obuwie firmy Atlas zostaje z pracownikiem od pierwszego dnia pracy i jest bezzwrotne. Koszulki polo produkowane są z bawełny i posiadają certyfikację, a dla pracowników lakierni, materiał dodatkowo jest antystatyczny.
lulu

13.06.2021 14:18

Cieszymy sie Twoim szczęściem.Powodzenia w wymarzonej pracy
azaza

06.06.2021 19:11

Witam. Jak to jest z tym akordem macie go czy nie? Zapytałem raz jednego z pracowników to skrzywił gębę i tyle... czasem "na rondzie" coś się usłyszy wyrwane z kontekstu.

07.06.2021 08:14

Nie mamy akordu. Wynagrodzenia naszych pracowników nie są wyłącznie uzależnione od ilości wykonanej pracy. Niemniej jednak, wydajność pracy jest brana pod uwagę przy ocenie, a osoby szczególnie wyróżniające się mogą liczyć na nagrody.
Lulu

13.06.2021 10:41

Akord jest,masz go wyrabiać nawet jeśli danego dnia jest to niewykonalne z różnych powodów i niekoniecznie braku zapału do pracy bo idziesz tam żeby robić swoje
Zadowolony

12.06.2021 21:00

Pracuje 14 lat w Weber ale nie pamiętam aby kiedykolwiek było tak dobrze jak teraz. Nasza kadra dyrektorska tchneła w nas nowego ducha. A wszyscy są uśmiechnięci od ucha do ucha. W Weberze zawsze świeci słońce nawet gdy na zewnątrz pochmurno nawet kiedy pada deszcz to słońce do Webera przejeżdża z wrocławi i ty dobrze pracowniku o tym wiesz. Więc nie smuć się już i dawaj do nas śmiało tutaj rozwój i kariera jakiej w świecie mało.
Roni

13.06.2021 10:24

Piekna poezja i na dodatek prawdziwa .
Pola

25.05.2021 09:46

Witam, czy w Weber Hydraulika można rozwijać swoje kompetencję? Czy tylko szkolicie pracowników produkcyjnych z potrzebnych umiejętności?

09.06.2021 12:31

Mamy 100% pewności kompetencji naszych kierowników gdyż nie tylko poddajemy ich ocenie pracowniczej, ocenie kompetencji w kalibracji ale także zbieramy feedback na ich temat :) Dodatkowo, ciągle monitorujemy ich potrzeby kompetencyjne i odpowiadamy planem rozwoju aby jak najszybciej uzupełnić braki. Mamy świadomość, że doskonalenie się jest procesem ciągłym, ale uczymy się i naprawiamy to, co nie działa.
Johny

12.06.2021 20:39

Bardzo trafnie to ujęte:)
Jarząbek

12.06.2021 18:31

31.05.2021 11:39

Czy pracujecie w 4-brygadówce?

31.05.2021 12:06

Pracujemy na 3 zmiany w 3 grupach. Obecnie nie korzystamy z 4-brygadówki, pracującej na 3 zmiany.

Kontakt - WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.

Wyzwolenia 52 59-730 Wykroty

Branża główna: Maszyny i urządzenia
IZA

21.05.2021 11:06

Hej, macie w lecie przestój w zakładzie? Kiedy?

29.05.2021 19:54

Pracownik ma prawo, a wręcz obowiązek wykorzystać cały urlop za jednym razem. Tylko na wniosek pracownika urlop może być podzielony na części, z których przynajmniej jedna nie może być krótsza niż 14 dni kalendarzowych.

31.05.2021 11:34

Postępujemy zgodnie z Kodeksem Pracy, równoważąc potrzeby pracowników i pracodawcy.
Montaz

13.05.2021 11:24

Czy Weber przewiduje wprowadzenie autobusów dla pracowników ? Ryczałt za dojazdy nie pokrywa dla mnie kosztów benzyny

13.05.2021 18:41

Dziękujemy Ci za to pytanie! Cieszymy się ze możemy wspierać naszych Pracowników w zakresie dofinansowania do kosztów dojazdu. W firmie ustalone są widełki w wysokości dofinansowania, które zależą od ilości kilometrów od miejsca zamieszkania. Niektórzy, aby obniżyć koszty dojazdu, organizują wspólny dojazd. Rozważamy różne warianty dojazdów pracowników do firmy Weber- Hydraulika. A pomysł z autobusami przekażemy do Zarządu Spółki.

31.05.2021 07:47

Chodzi o to, że ceny paliwa idą w górę.
Pytanko

14.05.2021 12:06

Chcę wyjść z incjatywą informowania kierownika o tym kto nie nosi maseczek i okólarów. Na jakie bonusy mogę liczyć.

21.05.2021 11:33

O co te kłótnie? Okulary korekcyjne tez chronią. Szef wysłał wczoraj zarządzenie.
Adam Polak

27.05.2021 07:51

Przed założeniem okularów polecam zdjąć folię ochronną, która się na nich znajduje. Widoczność z pewnością się poprawi.
Koszek

25.05.2021 21:09

Szef dał dzień wolny płatny na szczepienie przeciwko Covidowi.

26.05.2021 10:01

Rozumiemy, że reakcja na przyjęcie szczepionki czasem bywa nieprzyjemna i w wielu przypadkach po zaszczepieniu się potrzebujemy zostać w domu i odzyskać siły. W Weber Hydraulika wszyscy pracownicy, którzy zostali zaszczepieni przeciwko Covid-19, mają możliwość skorzystać z dodatkowego, płatnego dnia wolnego od pracy. A jeśli, szczepienie wykonywane jest dwoma dawkami, pracownik możesz skorzystać z dwóch płatnych dni wolnych od pracy.
Zainteresowany

25.05.2021 10:50

Mam kilka pytań: czy przewidywane są podwyżki dla pracowników fizycznych, jeśli tak to kiedy? I czy jeśli nie zdałbym np kursu na wózki to musiałbym zapłacić za kolejny egzamin?

13.05.2021 21:38

Słyszałem że można zrezygnować z dodatku za dojazdy. Do kogo mogę się zgłosić w sprawie?

14.05.2021 12:30

Korzystanie z dofinansowania dojazdu do siedziby firmy jest benefitem jaki pracodawca oferuje pracownikom dobrowolnie. Oczywiście, nie ma obowiązku korzystania z niego. Aby zrezygnować z otrzymywania dofinansowania dojazdu do miejsca pracy należy udać się do działu HR wraz z wnioskiem. Jesteśmy dumni, że większość pracowników korzysta z tego benefitu i co miesiąc ponad 60 000 zł zostaje wypłacone na dojazdy do pracy .
Logistyk

12.05.2021 18:10

Widziałem ogłoszenie na pracownika logistyki wewnętrznej. Ile można zarobić w logistyce? Jak wygląda praca w tym dziale? System zmianowy?

13.05.2021 10:33

Wynagrodzenie podstawowe w dziale logistyki wewnętrznej dla pracownika logistyki wewnętrznej wynosi ok. 4 000 PLN brutto. Stawka godzinna zaczyna się od 22 zł. Pracownik dojeżdżający do miejsca pracy otrzymuje dodatkowo dzienny dodatek do dojazdów. W Weber-Hydraulik pracujemy w systemie trzyzmianowym, na który składa się zmiana poranna, popołudniowa oraz nocna. Trzecia zmiana przypada pomiędzy 22.00 a 6.00 rano. Każdy pracownik na zmianie nocnej otrzymuje dodatek za pracę w nocy. Zgodnie z prawem pracy, wynosi on 20% stawki godzinowej, wynikającej z minimalnego wynagrodzenia za pracę.

14.05.2021 11:56

W Weber-Hydraulika zajmujemy się produkcją hydraulicznych układów sterowania, zaworów, siłowników, zamków, podnośników hydraulicznych, itp . Proces produkcji siłowników jest prosty, więc nie ma potrzeby przeprowadzania wielotygodniowych szkoleń. Za to mile widziane jest zaangażowanie od pierwszych dni z nami. Oczywiście cieszymy się z tego, że pracy jest ful. Dzięki temu możemy zatrudniać więcej osób. My również pozdrawiamy wytrwałych. Ich cenimy najbardziej , wynagradzając ich trud dodatkami za staż pracy.
Pytanko

14.05.2021 11:44

Dzień dobry chciałam wykazać incjatywe i informować przełożonych o tym gdy ktoś nie nosi maseczki lub okularów. Na jaką premię mogłabym liczyć?

13.05.2021 21:09

Słyszałam że można zrezygnować z dodadku za dojazdy. Do kogo mogę się zgłosić w tej sprawie?

30.04.2021 11:15

Czym w WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o. zachęcają przyszłych pracowników? Jakie mają dodatki?
Pletwa

13.05.2021 20:16

Zapraszam na grupe na FB „Strefa komfortu pracownika” Tam znajdzie sie odpowiedz na to pytanie.
Ktos

13.05.2021 20:31

Czyli nie są przewidziane podwyżki wynagrodzeń dla pracowników Fizycznych? Za to jest oferowana strefa jakiegoś komfortu dla kogoś kto nie jest pracownikiem i chciałby jedynie uzyskać odpowiedź na swoje pytanie?

26.10.2020 19:47

echhhhhhh

16.03.2021 18:45

Przecież Wy widecie kto mobbinguje i kogo .
Lakiernik

18.03.2021 19:27

Weber to dziwna firma. Za rozwalanie działu i lakierni dostaje sie awans. ...Aż chce się pracować.

12.08.2020 14:23

wybrak

09.03.2021 12:30

Skoro pracownicy z Prawdziwymi Kompetencjami odchodzą to znaczy ze ci z nieprawdziwymi zostają? To kto w tym zakładzie pracuje? I kogo te związki chronią?
Obserwator

05.03.2021 09:21

Firmy dbające o kwestię zaangażowania i kultury organizacyjnej mogą się pochwalić najniższą dobrowolną rotacją pracowników i w perspektywie dłuższego czasu są bardziej dochodowe.” Źródło: Great Place to Work®Institute Wszyscy wiemy, że zaangażowanie wiąże się z dodatkowym wysiłkiem – godzinami pracy, entuzjazmem, wolą pozosta­nia w danej organizacji, a tego nie obejmuje wynagrodzenie zasadnicze w Weberze, może ewen­tualnie wynikowe. Zarząd naszego przedsiębiorstwa miał sprytny plan. Postanowiono zwiększyć efektywność organizacyjną nie wydając ani grosza. Plan zakładał, że w dobie pandemii zapanuje ogromne bezrobocie i pracownicy będą obawiać się utraty miejsca zatrudnienia. Dodatkowo zwolniono wielu doświadczonych pracowników tak, aby pozostali nie czuli się pewnie. Głównym bodźcem do osiągnięcia wzrostu efektywności pracy i zaangażowania miała być groźba utraty pracy - strach. Niestety bodziec presji nie zadziałał, genialny plan się nie powiódł, zaległości rosną. Aktualnie mamy do czynienia z galopującą rotacją pracowników z powodu braku satysfakcji i nadmiaru wymagań (cecha szczególna młodszych pokoleń) oraz z powodu wzrostu podziałów załogi, który destabilizuje zatrudnienie i osłabia rela­cje (cecha szczególna obecnego rynku pracy). Nasze szacowne przywództwo będzie zmuszone wrócić do prostszych mechanizmów kształtowania efektywności pracy, nie in­gerujących zbytnio w trudno sterowalne emocje współpracowników.
Koleżanka z góry

09.03.2021 10:08

Uprawiajcie szopkę dalej, ale wszyscy wiedzą w firmie że wszystko było uzgadniane, kiedyś nawet na uzgodnienia tłumacz przyjeżdżał z Legnicy a teraz jest dużo łatwiej i nawet tego nie potrzeba. A jak wytłumaczycie że z pewnych działów pracownicy zostali zwolnieni a na ich miejsce wskoczyli pracownicy z waszego działu? Niby dyrekcja tak chciała?
OXO

12.03.2021 02:38

Bredzisz. Fluktuacja,to przypadkowe, niedające się przewidzieć, (...) czasie i nie wykazujące żadnej tendencji. Nie wykazuje tendencji? Przypadkowe? To jest celowe działanie. Weber generalnie nie jest żadną firmą. Nie tworzycie żadnego produktu ani usługi. Wszystko to na czym stoi Weber, to odtwórcze przeniesienie kosztów z Niemiec. Nic więcej.(usunięte przez administratora)Owszem kilka miejsc pracy musi być obsadzonych przez pracowników "średniego szczebla", bo jak jak nie oni wykonają pracę za kierowników...Jednym pasuje wciskanie guzika, drugim pasuje "bycie potrzebnym" posłańcem kierownika. Kasa na kocie się zgadza. Jest ok, tylko nie mówcie, że firma inwestuje i szanuje zasoby ludzkie, że to fluktuacja, takie brednie zwyczajnie obraża człowieka średnio inteligentnego.
Onomatopeja

10.10.2020 08:04

Ktoś się orientuję jak wygląda sytuacja w biurze? Mam na myśli specjalistów. Kontakt z przełożonymi, ogólna atmosfera.
Intelk

24.02.2021 13:50

Bo byłam mobbingowana. Nie tylko ja . Kto tam pracował to wie.

Zostaw merytoryczną opinię o WEBER-HYDRAULIKA Sp. z o.o.