INVENT

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Tychy - Invent Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o INVENT Sp. z o.o.

Opinie o INVENT Wrocław

Nie przegap nowości o INVENT Sp. z o.o.!

18.12.2014 07:38

Każda wypłata jest inna, to zależy od tego jakie masz zmiany w danym miesiącu (nocki, niedziele itd). Pracuję od niech prawie rok, ale jestem na projekcie OST, niższa stawka 7,86. Jak zamkniesz Zeitkonto to jeszcze więcej będzie wypłaty, ja już mam zamknięte. Jak przepracujesz pół roku, dostajesz 150 euro na Święta i na wakacje. Osoby, które dopiero jadą na początku nie mają rewelacyjnych wypłat, ale od czegoś trzeba zacząć. Wielu Polaków chce się załapać na kontrakt bezpośrednio z magazaynu. Tutaj już wielu przeszło i ja tez na to liczę, ale trzeba się wykazać. Nie pamiętam ile na poczatku zarabiałem, coś ok ponad 1000 euro, od tego musisz mieszkanie odprowadzić. No i jeszcze kwestia podatku- jak jestes na najniższym to dużo odciągaja, ale potem masz duży zwrot kasiorki jak się rozliczysz i znowu kasiorka wpływa. Jak masz inhny próg podatkowy to więcej zarobisz, ale mniej odzyskasz. No i oczywiście wszyscy dzieciaci ciągną Kindergeld 184 euro miesięcznie. A jeszcze podobno po 5 latach przepracowanych na nimiecką umowę, masz potem emeryturę minimalną 600 coś euro. Więc nie wiem czemu wszyscy tak marudzą? Ja jestem zadowolony, teraz święta, dużo pracy ( właśnie się zbieram), niestety duzo pracowników i młyn na magazynie, no ale cóż nie ma co narzekać. Pozdro

17.12.2014 22:36

nie ma tragos

30.01.2015 17:49

Projekt 8 mcy , brutto 1350 , netto 1000 minus 200 za lozko I dojazdy do pracy, za 150 przezyjesz bez palenia , nie ma szału ale praca spoko w milej atmosferze. Zadnego ublizania I wyzwisk. Przyjazd I zjazd w terminie umowy darmowy. Wyplata zawsze na czas 20 kazdego mca.
    wuffle

17.12.2014 22:33

masz w umowie zapis, ze jest na miesiac zagwarantowane niecale 152 godziny
    jogi

17.12.2014 20:59

ile można zarobic kasy za prace na takim magazynie po odtrąceniu mieszkania i ubezpieczenia i czy firma gwarantuje godziny bo nikt nie pisze na ten temat chyba najważniejsze co

17.12.2014 12:30

popi

17.12.2014 13:27

Podpisalem dzisiaj umowę na wyjazd do Obi kolo Kolonii. W biurze wszystkie warunki zostały jasno przedstawione. Okresy wypowiedzen, kary za zerwanie umowy bez wypowiedzenia lub nie stawienia się na wyjazd. Kary są dla mnie jasne i słusznie nadawane. Warunki pracy także jasno przedstawione. Zapowiada się dobrze. Pozdro dla wszystkich którzy jadą 04.01.b
    nico

17.12.2014 11:05

Ja jutro także mam rozmowę we WRO i jeszcze się zastanawiam, ale to głównie chodzi o finanse by przeżyć w DE, bo jeśli chodzi o samą firmę to wszędzie są dylematy i często rzeczywistość niezgodna z prawdą, ale mam nadzieję, że tu będzie jak najmniej tego, wiele na to wskazuje puki co, wypłata jest w 100% pewna, tylko trzeba długo czekać, myślę że warto próbować, nigdy nie wiadomo co będzie, zawsze jest ryzyko jak w życiu. Jak ktoś się wybiera w styczniu na wyjazd niech da znać. Pozdrawiam
    ja

11.12.2014 18:06

ale stawka przecież godzinowa, a nie za zrobienie tej normy, podobno są normy tylko do porównywania kto się nadmiernie leni...
    pracownica

12.12.2014 06:57

dokładnie, stawka jest godzinowa. Normy są na każdym zakładzie w Niemczech liczone, żeby nie trzymać leniuchów na hali.
    Justyna

09.12.2014 15:03

Zgłosiłam swoje CV na stronie i nikt nie dzwoni Wyjazdy ciągle przekładają miało być 30.11.2014,potem 07.12.2014, a teraz jeszcze do 30.12.2014 a oni pojechali 26-27.11.2014 tylko 20 osób zgłoszeń mieli ponad 427 osób. Taka firma zwykły dom w Wrocławiu. Nikt nie odbiera telefonu ciągle zajęte.
    wojtek Dortmund

05.12.2014 22:23

A czy ktos moze podac adres w Dortmundzie bo ja tu mieszkam na stale z checia to sprawdze
    aga

03.12.2014 19:07

nie wszystkie laski takie były, jedne pojechały pracować a inne się bawić >Najgorzej że przez te drugie jest taka opinia a nie inna o inwentaryzacji i o samej firmie.Ale to wina rekrutacji , biorą kogo chcą.

01.12.2014 12:02

ina

01.12.2014 13:17

to dziwne, bo my pracujemy po 6 dni w tygodniu, a wtym tygodniu jest bardzo dużo pracy, dzisiaj idziemy na popołudniówkę.
    Romek

29.11.2014 09:19

duże pokoje ? po ile osób w pokoju mieszkacie ?

29.11.2014 09:46

Każde mieszkanie jest inne. Nie wiem do którego Cię przydzieli Krzysztof. w większości są pokoje 2-osobowe, kuchnia, łazienka. Klimat spoko.
    Romek

28.11.2014 21:49

Olek, a jak sytuacja z zakwaterowaniem ? mam jechać w niedziele też okolice Lipska jak dobrze pamiętam na magazyn w rossmanie ? też tam jesteś ?

29.11.2014 07:50

Mieszkania są spoko. Mieszkamy w Halle. Nic nie musisz zabierać ze sobą.

28.11.2014 18:47

Nie wiem kto na jakim jest projekcie, ja jestem koło Lipska. Godzin mamy full i potwierdzam opinie trochę wyżej, w piątek poprosili Nas o przyjście dodatkowo w sobotę do pracy i większość ludzi nie była chętna, bo - albo im się nie chciało bo weekend i impreza,- albo woleli pojechać do Polski sobie na weekendzik. Nie wiem skąd te żale itd., ale powiem tak: Czekałem długo na ten projekt i wiedziałem, że nie pojadę przez inną firmę, bo zostałem oszukany. Tutaj pieniądze na czas, praca jest mało wymagająca. Panie z biura są bardzo pomocne w każdej sytuacji. Lepiej dzwonic do biura we Wrocławiu, bo w tym niemieckim to zamot mają.
    igi

28.11.2014 13:06

My mamy na 14:00 inna grupa na nocki, więc osoby, które jadą to nie znaczy od razu, że nie mają kiedy pisać. Mnie wkurzają te opinie dlatego staje po stronie firmy. kto chce pracować to pracuje Ci co nie chcą imprezują.
    kamyk

27.11.2014 23:47

Polaki cebulaki... jadą do pracy przez agencję, nie znają języka, nie mają doświadczenia i myślą, że będą zarabiać po 1300 Euro na łapę. Pozdro :D może tak łaskawie dacie firmie trochę czasu, sami się czegoś nauczycie i dopiero wymagania? Jak przyjechałem pod koniec lipca to też mniej pracowałem, teraz mam nawet więcej niż to co jest zagwarantowane.
    olaaa

27.11.2014 00:38

Aa na jak dlugo tam praca ma byc? I ile osib zatrudnili?
    Kamil

26.11.2014 21:21

a przy czym praca ma być ??
    Dortmund

26.11.2014 19:39

Jesteśmy w Dortmundzie, nocleg super. Jutro pierwszy dzień pracy, zapowiada się bardzo dobrze.

26.11.2014 16:15

iga

26.11.2014 17:32

Ty piszesz o firmie Invent...ale mieszacie na tym forum. Nie wiadomo potem o jaką firmę chodzi.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w INVENT?

Kontakt - INVENT Sp. z o.o.

Gajowicka 195 53-150 Wrocław

Branża główna: Konsulting i zarządzanie
    Domin

25.11.2014 17:32

w zeszłym roku bylem na Włochach i może bylo kilka ekscesów z winy pracowników oczywiscie, ale koord. spoko byli. Wyplacili w terminie i jeszcze zwrócili za dojazd do Katowic i powrót. Fakt, przekrój ludzi ogromny. Od tych co chcieli pracować do tych co imprezować. Ja uskutecznialem i jedno i drugie :-) można.. ale troszke trzeba sie przyłożyć do pracy bo za darmochę to kasy nie placa. Pozdrawiam ekipę z Włoch 2013
    W

25.11.2014 17:29

Praca po parę godzin? Nawet na weekend nie można zjechać, bo jest praca 6 dni w tygodniu. Nocleg to chciałabyś chyba w hotelu. Zapewniają transport, o nic się nie martwisz i jeszcze źle. W innych firmach każą własnymi samochodami jeździć i ludzie nie narzekają. Jak ktoś chce pracować to będzie. Niektórzy zostali zwolnieni, albo uciekli i teraz wylewają żale w internecie.
    olaaa

25.11.2014 11:39

Dajcie znac jak jest na dortmundzie

24.11.2014 21:43

hehe

25.11.2014 17:51

Jak pracujesz tak jak piszesz to nawet lepiej tego nie czytać, bo to świadczy już o Tobie. Ludzie narzekają na nocleg, ale można sobie samemu znaleźć- zapłacisz 3 razy więcej i będziesz miał taki nocleg jak chcesz. Ludzie, narzekacie na nocleg- pokoje dwuosobowe w domkach, salon z wyjściem na taras, pełne wyposażenie, kuchnia, oddzielna toaleta i łazienka. W głowach ludziom się przewraca.... Pracy dużo pieniądze na czas, na prawdę nie ma czego się przyczepić.
    nick

25.11.2014 17:56

koleś, napisz jeszcze ile Ci dniówka wyszła netto............
    SirWito

24.11.2014 14:37

A jak tam na magazynie odzieżowym pod Dortmundem? Bo rekrutują teraz właśnie w to miejsce...
    binek

24.11.2014 15:31

To jest nowy projekt, pierwsza grupa jedzie. Ja byłem na innym projekcie- teraz jadę pod Dortmund. Firmę polecam.
    pracownica

24.11.2014 11:21

Witam, forma jest bardzo w porządku, ale niektórzy pracownicy to powinni się zastanowić czy przyjeżdżają do pracy, czy żeby pić, kraść i zastraszać współlokatorów i nie tylko. Nie skomentuje tego co działo się w ten weekend na noclegach jak wyrwani z domu młodzieńcy popili i co potrafili nawyrabiać. Myślę, że koszt szkód przez nich zrobionych jest dużo większy niż to co zarobią. no i oczywiście Panowie zostali zwolnieni i teraz wyżywają się za to na innych i na firmie. Jadąc tutaj sama się bałam po przeczytaniu opinii na tym forum. Ale śmiało mogę powiedzieć: noclegi są super,osoby pracujące w firmie bardzo przyjazne i pomocne, problem to tylko osoby, które tutaj na miejscu rozrabiają.

24.11.2014 11:02

Aga

24.11.2014 11:51

A co wywalili Cię za kradzieże?
    MarekMarecki

22.11.2014 04:00

witam szukam pilnie mieszkania w eisenach lub okolicy .
    wrona

17.11.2014 15:14

Nie polecam to jest firma ktora jest daleko od normalnosci oczywiscie kase wyplaca bo nie ma wyjscia jak by nie to by niemcy z nimi nie trzymali a te dobre opinie to pisza kordynatorzy Pozdrawiam Pana Krzysztofa z Halle.

17.11.2014 19:14

bo koordynatorzy nie mają co robić, tylko na forum siedzieć. Zwłaszcza, że na każdym projekcie są z nami ciągle na hali. Kolejna osoba z bujną wyobraźnią. Zwolnili Cię w Rossmannie bo najprostszej pracy nie łapałaś z tych wszystkich magazynów, i teraz masz pretensje do firmy?
    redsonia12

16.11.2014 13:44

prosze o szybki kontakt bardzo mi zalezy bo jutro mam wyjazd a wiec musze zrobic zakupy spakowac sie i przygotowac
    redsonia12

16.11.2014 13:33

[email protected] prosze o opinie jak tam naprawde jest?
    wanda44

15.11.2014 10:24

a jest ktos dłuzej z tej firmy do kiedy macie umowy na ile zmain jest praca po ile godzin pracujecie
    surrogre

14.11.2014 13:27

Witam dostałem ofertę pracy jako kierowca C+E na terenie niemiec 9,5 euro na godzine. Praca na 7 tygodni inie wiadomo co później. Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat takich warunków ??
    nadia12

13.11.2014 23:20

ktos pracuje tam w Niemczech z tej firmy co sie robi dokładnie ile jest godzin jakie są wypłaty prosze o odpowiedz

13.11.2014 10:52

16.11.2014 11:18

To akurat jest bzdura co ta pani pisze. Prawo niemieckie jest bardzo restryjcyjne. Sa duze mandaty za przekroczenie predkosci a juz nie mowie o prowadzeniu samochodu pod wplywem alkoholu, nie wierze w zadne uklady. Nie wierze w ani jedno slowo co tu pani pisze.

16.11.2014 13:33

Mozesz sie ze mna skontaktowac? [email protected] Pozdrawiam
    onirex12

13.11.2014 10:46

jedzcie i przekonajcie sie sami szczerze odradzam byłem i widziałem swoje a wypowiedzenie trzeba dac miesieczne nawet po przeprocawoniu jednego dnia a jak nie to kara jest 1000zł za niestawienie sie na zbiórce w dniu wyjazdu kary sa po 500 zł

06.11.2014 13:14

danny

16.11.2014 11:21

Ja również miałem styczność z tą ,,firmą,,, moge podzielić się swoimi odczuciami.podaj kontakt to sie odezwe pozdrawiam :)

16.11.2014 11:26

[email protected]
    ja

05.11.2014 07:31

Ja też chcę jechać na Pearla, kiedy jest wyjazd? Już czekam od dawna na ten projekt.
    natala576

31.10.2014 23:09

Ja też pierwszy raz za granice do Włoch 6 listopada. A jest tak że we Włoszech zarabiamy ponad stówę za dzień, a wyjątkiem są Niemcy gdzie jest ponad 200 zł ale odejmują za nocleg 70. Tak mi wytłumaczyli.
    kaczoreks

30.10.2014 16:07

Ja mam tylko zastrzezenie ze 15 minut przerwy to za malo fakt. Powinno przynajmniej byc te pol godziny ale z drugiej strony nie wiadomo ile godzin bedzie sie robic dana inwentaryzacje bo to zalezy czy na danym sklepie jest balagan czy nie Tak jak ja pojechalem do Piotrkowa to tam byl (usunięte przez administratora) ale juz w innym miescie szybko sie uwinelismy. 15 fakt za malo ale gdzie to zglosisz ???
    janosik

13.11.2014 22:09

Czy któraś z osób na tym forum nie zapłaciła kary umownej dla tej firmy i czy były z tego jakieś konsekwencje? Proszę o kontakt na maila: [email protected]

15.11.2014 21:42

dziekuje za odpowiedz, daj kontakt... pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o INVENT Sp. z o.o.