INVENT

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Tychy - Invent Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o INVENT Sp. z o.o.

Opinie o INVENT Wrocław

Nie przegap nowości o INVENT Sp. z o.o.!

CTG

14.04.2015 13:47

Do Goschein trzeba dojeżdżać z domu w Nentershausen 180 km ale warunki mieszkaniowe są przekozackie, do sklepu ze 2 km, pracy nie podjęliśmy więc się nie wypowiadam, z tym dojazdem lipa ale miejsce naprawdę zajebiste :)
    aaa?

16.04.2015 01:32

powiedz jak z dojazdami na wlasny koszt czy firma wozi?

14.04.2015 13:22

dziś znowó dostałem już trzeci raz zapytanie o dyspozycyjność ale zdanie zaczeli od tego że nie wiedzą kiedy wyjazd ;-) a potym żebym im odpowiedział.
    alwaro

14.04.2015 12:46

Siema wie ktoś może czy wgl ten strajk ruszy?

13.04.2015 19:13

aha czyli jest kara za zerwanie umowy dzięki :) 700 zł to nie jest mało za zerwanie umowy ale jeżeli trafiło by mi się coś znacznie lepszego to wtedy nie miał bym wyjścia:(((

13.04.2015 23:12

A nie jest przypadkiem tak ,że jeśli cały miesiąc byłeś dyspozycyjny to za cały miesiąc muszą zapłacić ja tak to zrozumiałam
    ***

14.04.2015 11:30

Za miniony miesiac dyspozycyjnosci chyba tak, bo jak juz puszcza przelew to wiesz.. ale jesli caly miesiac utrzymywałas ze jestes dyspozycyjna i 30 dnia miesiaca rezygnujesz to za te 30 dni nie dostaniesz nic, bo wedlug umowy zrzekasz sie tych opłat za dany miesiac oczekiwania. Ciekawe czy w ogole zobaczymy te pieniadze jesli nie wyjedziemy za ten czas :P
    do pablojumper

13.04.2015 19:04

ogolnie to jest tak za firma mozna rozwiazac z toba umowe kiedy jej pasuje.. ale ty musisz byc dyspozycyjny tak jak w umowie tj do 15 lipca.. a jesli zerwiesz umowe placisz 700pln kary

13.04.2015 16:35

damian

16.04.2015 07:37

A może trzeba lepiej słuchać? Mi Pani mówiła, że normy są mierzone na każdym magazynie i nikt nie będzie trzymał osób, którym nie chce się pracować.Na Hammerze były teraz pierwsze zwolnienia od pół roku trwania projektu i się nie dziwie, że tych pare osób zwolnili. Pijaczki, ktore nie docierały po weekendzie do pracy, a jak docierały to pracowac się nie chciało więc dyrektor zwolnił za kiepską pracę. To chyba logiczne??? Zjazd możesz na weekend miec kiedy chcesz jak nie jest sobota pracująca, zamawiasz busika i jedziesz, a jak nie chce Ci się na własną rękę to musisz czekać aż się 9 osób uzbiera do busa firmowego, a to że ludzie nie chca zjeżdżac i grupa zbiera się raz w miesiącu to chyba nie wina Pani rekrutującej. jak chcesz siedzieć w domu to po co jedziesz do Niemiec. Mi szkoda kasy na częste zjazdy.
    gość

17.04.2015 19:35

Nie wiem gdzie robiłeś, ale ja nigdy nie miałem mniej niż 160 h, a są miesiące gdzie dobijamy do 190 kilku godzin. Zawsze jest mówione i wiem to z doświadczenia, że w okresie do czerwca na zakładach jest mniej pracy- dlatego wtedy masz wybór albo przeczekasz ten gorszy okres albo zjeżdżasz na ten czas do domku. Na Edece akurat tak nie ma- bo ciągle mamy dużo roboty, ale byłem kiedyś w Rhenusie i robiliśmy nawet po 220 h w okresie świątecznym, umowa z ISSP na okres minimalny była do 15.01 bo Pani mówiła, że potem jest mniej godzini zostają Ci co chcą i się sprawdzą.Nas przenieśli na Edekę i polecam, bo jesteśmy już na kontarkcie i pieniążki niczego sobie. Co do wypłat, to zawsze się wszystko zgadza.
    xyz

13.04.2015 12:30

Mam pytanie o warunki mieszkaniowe.. Ilu osobowe są pokoje?
    xyz

13.04.2015 12:54

3-4 osobowe.I zmień nick.Byłem pierwszy.

13.04.2015 12:17

zarobiłem tyle od 01.04 będąc na wczasach tygodniowych w Czechach a reszte czasu spędzając w fotelu i ciepłych kapciach życie jest piękne.Jeszcze nigdy się z takim czymś nie spodkałem.A na koniec miesiąca będę miał wypłate w wysokości 3100 brytto normalnie kocham tą firme.

13.04.2015 11:24

balder1990

13.04.2015 12:07

zarobiłeś tyle w miesiąc czy jak ? szacunek żadne polak by się nie powstydził takiej zajebistej wypłaty za granicą

13.04.2015 11:24

Moim zdaniem się opłaca bo ja mam już zarobione 1820 zł brutto
    ***

13.04.2015 10:37

Własnie dostalam sms o dyspozycyjnosci, czyli o wyjezdzie nic nie wiedza. Dlatego przestancie 'straszyc' ze mamy sie pakowac, bo za 3h wyjazd. Ludzie jestesmy dorosymi ludzmi! Jesli jeden uwaza ze jestesmy naiwni, bo jedziemy tam to jego sprawa. Najwyzej przejedziemy sie na tym i nauczymy ze na nic takiego wiecej sie nie pisac. Ja pierwszy raz o takim projekcie slysze, troche poczytalam, ale jesli nie zaryzykuje to dalej bd siedziec na chacie albo pojde do pracy w galerii czy innym gównie za 1200 i dostane uscisk dyrektora reg. za wyrobiony plan :]
    janek

13.04.2015 11:06

dokladnie brawo za slowa popieram jesli sie sam nie sparzysz to nie przekonasz sie czy bylo warto
    nelo

12.04.2015 18:48

I jak myślicie ze pojdziemy jutro?

12.04.2015 10:46

popp

12.04.2015 11:18

Pokaż mi jednego Polaka, który pracuje w Niemczech za pięć euro.
    abcde

12.04.2015 13:32

Za taką ortografie zeta byś nie dostał

12.04.2015 10:05

edeka

12.04.2015 11:11

Nieważne jak się piszę ważne że jak to dla mnie to zrobisz to będę Tobie bardzo wdzięczny
    Tomasz

12.04.2015 10:02

za tydzien z pon ma sie rozpacza...??
    abcde

12.04.2015 08:52

I jak wszyscy standby.No to jedziemy.
    profus

11.04.2015 19:39

To, że Niemcy coś tam w poniedziałek planują zacząć to jeszcze nie znaczy, że od razu wyjedziecie. Nie róbcie (usunięte przez administratora) z logiki.
    emanuela

11.04.2015 16:19

do mnie nie dzwonili czyli nie jedzemy
    Lechia

11.04.2015 16:49

A ja już jestem gotowy do drogi
    Mart

11.04.2015 14:12

pakować się
    dod

11.04.2015 10:59

Do mnie dzis zadzwnili na robote w edeka. Ile już czekacie na rozpoczęcie strajku? Trzeba zakładać jak już sie pracuje niemieckie konto? I czy mieszka sie w czechach czy w niemczech?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w INVENT?

Kontakt - INVENT Sp. z o.o.

Gajowicka 195 53-150 Wrocław

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

11.04.2015 10:42

jesli juz chodzi oponiedziałek to 27 kwietnia wtedy maja skonczyc.sie negocjacje zwiazkow z firma czytajcie uwaznie

11.04.2015 09:23

wks

11.04.2015 13:32

Wita. Tylko mobilizują ludzi do strajku na poniedziałek. Możliwe ze w poniedziałek wyjedziemy

11.04.2015 00:11

Jestem ze Szczecina ogólnie i tak się zastanawiam nad wyjazdem z tą agencją do pracy gdzieś na magazyny od maja może koniec kwietnia ale właśnie czy wogóle idzie coś odłożyć z tej pracy? Jak z godzinami pracy? jakie tempo wymogi ?

11.04.2015 00:02

Hej wszystkim . Powiedzcie mi oni w swoich ogłoszeniach o pracę piszą często o min okresie pracy na 3 miesiące jak to wygląda na umowie? dostaje się umowę na 3 miesiące i Musimy przepracować minimum te 3 miesiące bo jak nie to nam dowalą karę za wcześniejsze zerwanie umowy? Czy może jest normalnie jakiś okres wypowiedzenia np tygodniowy ?

11.04.2015 00:06

umowa jest na rok niby, ja przynajmniej tak mam z czego okres wypowiedzenia to 7 dni

11.04.2015 00:01

a kiedy bylas umowe podpisywac?

11.04.2015 00:04

Umowę podpisałam z dniem 30.03 a we Wrocławiu byłam 27.03 od tego czasu otrzymałam już 2 razy smsa z pytaniem czy jestem dyspozycyjna z czego ostatnio wczoraj

10.04.2015 23:45

a proponowali ci jakas inna czy tylko te czechy?

10.04.2015 23:58

Proponowali Gochsheim czy jak to się zwie ale podziękowałam ze względu na dojazd do miejsca pracy (wolę pracować po 12h niż dojeżdżać ponad 2h w 1 stronę)

10.04.2015 23:32

a gdzie masz jechać/?do jakiej miejscowosci

10.04.2015 23:35

Mam jechać do Marktrewitz ale mieszkanie w Czechach z tego co wiem
    do marta

10.04.2015 22:33

i na ja dlugo mamy jechac?
    marta

10.04.2015 22:45

Strajk zaczynaj w poniedzialek na ranej lub popoludniowej zmianie.Dlatego nie ma dokladnej daty wyjazdu.A trwac bedzie az sie dogadaja.Poprzednio trwalo ponad miesiac.

10.04.2015 22:47

skąd takie info? Dzisiaj rozmawiałam z biurem i nic o niczym nie wiedzieli

10.04.2015 22:12

Niewiem czemu nie można własnym autem :/ ale byli tacy co przyjechali ale to tylko 1 auto o ile się nie mylę. Właśnie skąd takie info ? :D Gdzie się te wszystkie grupy pomieszczą to ja niewiem
    do marta

10.04.2015 22:05

dobry zart!!!
    marta

10.04.2015 21:23

Najnowszy news prosto z agencji.Wyjazd w niedziele popoludniu lub w poniedzialek rano 100%.Wszyscy.
    aga

10.04.2015 21:43

a skad masz takie informacje
    pytanko

10.04.2015 21:44

taaa info potwierdzone co? :P ja podpisałam umowe i pierwszy raz bym jechała, ale wiecie może dlaczego własnym autem nie mozna jechac? i czy byli tacy, którym jednak pozwolono?

10.04.2015 20:11

Tez sie za czyms innym rozgladam :) ale narazie czekam ale 2 lata temu trwal dluzej niz 2 miesiace mysle ze sie rozpocznie ale pewnie pod koniec kwietnis

10.04.2015 20:04

gdyby strajk trwał minimum dwa misiące to by się może i opłacało ale jak ma trwać dwa tygodnie no to lipa
    do bolo;D

10.04.2015 19:52

a ja licze ze sie rozpocznie

10.04.2015 19:47

a ja mam nadzieje że się strajk nie rozpocznie bo jadę do roboty do Holandii i podwójna kasa to by było coś może chociaż miesiąc się uda ściemnić ja i codziennie mogę odpisywać na ich śmieszne sms
    do Lena

10.04.2015 19:44

tak zaplaca 2 lata TEMU Tez zaplacili tylko ze nieiwiadomo czy strajku ruszy narazie trwaja rozmowy a co zamierzasz jak nie ruszy?

10.04.2015 19:35

350 km daleko :/ no a jesli sie nie rozpocznie do konca miesiaca to i tak nam zaplaca bo trzeba byc miesiac dyspozycyjnym tak z umowy wynika? A jesli reraz wymowienie sie zlozy to nie zaplaca ?
    do lena

10.04.2015 19:30

daleko masz do wrocka albo katowic
    do Lena

10.04.2015 19:27

nie liczylabym ze strajk sie rozpocznie

10.04.2015 19:18

Tez mi sie tak zdaje i 13.04 ma nastepna grupa jechac bo jest rekrutacja dziwne to bo gdzie oni pomieszcza tyle osob

Zostaw merytoryczną opinię o INVENT Sp. z o.o.