INVENT

• Mokronos Dolny
  • Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Tychy - Invent Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o INVENT Sp. z o.o.

Opinie o INVENT Wrocław

Nie przegap nowości o INVENT Sp. z o.o.!

21.04.2015 14:14

a byles juz z issp na jakims projekcie

21.04.2015 13:56

nie pytałem, bo ta oferta mnie nie interesuje
    do zygi

21.04.2015 11:33

a mowila kiedy strajk sie zacznie

21.04.2015 10:42

pytałem*

21.04.2015 10:42

nie zatrudniają, dzwoniłem i pytałam, nie ma teraz żadnej pracy (oprócz strajku)
    do xxxx

20.04.2015 22:32

a ty ile juz tam pracujesz? i co szykuja sie kolejne zwolnienia?

20.04.2015 22:29

No to pytanie do Pań z biura, z tego co słysze firma dłużej niż 3 miesiace nie trzyma.
    do sławek

20.04.2015 22:17

do slawek na strajk? jaka miejscowosc? o postojowym tez ci opowiadala
    slawek

20.04.2015 22:15

siemka wszystkim dostalem telefon i jestem umowiony do wroclawia w poniedzialek do podpisania umowy.praca w edece.wyjazd podobno koniec miesiaca
    do xxx

20.04.2015 22:10

to po co dalej zatrudniaja?

20.04.2015 21:29

Jestem na tym projekcie, w piatek poleciało 9 osób dzis 6, tydzien temu 9.....
    do XXXXX

20.04.2015 16:30

jaka redukcja jak zatrudniaja dalej:D

20.04.2015 16:04

Projekt Hammer redukcja etatów. No cóż prawda wychodzi małymi krokami....
    raaa

20.04.2015 15:09

oni nie wiedzą sami nawet się nie oriętują co trochę dziwne bo mogli by chociaż oriętacyjnie podać date tak aby można już spakować np ciuchy,dokumenty,mydło czy szampon i mieć conajmnie połowę pakowania się już z głowy już nie mówie o jedzeniu napojach bo to akurat można dość szybko ogarnąć a gdzie dojazd bilety itp.Ludzie tam są na wyjazd do edeki ze Szecina,Katowic,Gdańska no nie wierzę aby im się udało ogarnąć wszystko w 10h i stawić się we Wrocławi jeśli masz chociaż przybliżoną date wyjazdu to ogarnież godziny wyjazdu tak aby być na czas ale jeśli oni zadzwonią o 8 rano i powiedzą ludzią że mają być na 18 we Wrocławiu no to życzę powodzenia każdemu kto mieszka 400-500km dalej
    do raaa

20.04.2015 14:17

a powiedzieli kiedy cos bedzie wiadomo?
    raaa

20.04.2015 13:42

dziś znowu sms i dalej nic nie wiadomo ale dowiedziałem się że na Edeke jak zacznie się strajk to mamy max 10h na stawienictwo także Panie i Panowie nie pić za dużo!!!a i że napewno jedziemy w te same miejsca zakwaterowania.

19.04.2015 21:46

z tego co wiem to nie wszędzie

19.04.2015 21:25

Czy na kwaterach oferowanych przez issp jest dostęp do internetu - wifi?

19.04.2015 20:14

a ktoś może pamięta ile czasu dała issp dwa lata aby się spakować i wyjechać na strajk do edeki
    Krzysztof

19.04.2015 13:17

Na moje pytania w biurze o stawkę netto nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi.Umowy o pracę to ja widziałam różne.Pracownik podpisując takową powinien mieć napisane ile będzie otrzymywał na rękę i na co będą potrącenia.W tych umowach firma może dowolnie potrącać pieniądze z pensji na cele,które uzna za stosowne.W związku z tym mam obawy.
    xxx

19.04.2015 19:07

wszystkie potrącenia muszą być na umowie, nie mogą Ci potrącić za coś czego nie podpisałeś. dwa lata temu dostaliśmy normalnie pieniądze, odpadały składki, bo to umowa uzusowiona, Pani podawała ile wychodzi netto 50,56, a niemieckiego Ci nikt nie poda bo tam są różne strefy podatkowe i od całej kwoty liczą podatek, ale tak zazwyczaj 2-2,5 euro od stawki odchodzi. na rękę za miesiąc oczekiwania wyjdzie Ci ok 1500 zł, a Ci co byli tydzień w Niemczech to zgarną za kwiecień ok 1900

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w INVENT?

Kontakt - INVENT Sp. z o.o.

Gajowicka 195 53-150 Wrocław

Branża główna: Konsulting i zarządzanie

19.04.2015 08:52

19.04.2015 19:09

za obijanie się z tego co mi wiadomo
    olo

18.04.2015 12:24

czy moze ma ktos jakies info kiedy ten strajk moze sie zaczac?

17.04.2015 20:25

19.04.2015 10:22

To dlatego że masz podaną kwote brutto to znaczy, że przekret? Zawsze na każdej umowie masz podaną kwote brutto czy w Polsce czy gdzie indziej. To Twoja pierwsza umowa czy jak? Oczywiście, że od tej kwoty są odciągane wszystkie 'niezbędne' składki.
    mat

19.04.2015 19:12

Nie dostałeś jeszcze wypłaty, a mówisz, że się nie zgadza??? i jak tu patrzeć na takie opinie. W umowie zawsze jest do 20-ego, ja już miałem wypłatę w piątek i wszystko się zgadza.
    wojtek

17.04.2015 12:44

jak jest w kiku?
    Krystyna z gazowni

17.04.2015 12:30

Zgadza się z przedmówcą...
    lolil

17.04.2015 12:19

Dostajesz kasę za miesiąc oczekiwania czyli jak podpisales 15 to za okres do 30 dostaniesz 20 maja, jak wypowiesz umowę przed końcem miesiąca to za dany miesiąc masz 0. Ludzie czytajcie umowy i jak macie pytania to ich pytajcie myślenie nie boli a czytając wasze wpisy to jakbyście się z choinki zerwali, jak nie byliście za granicą i boicie się jechać to nie zglaszajcie. Kasę na życie musicie mieć przynajmniej do 1 wypłaty jak was zwolnią wracacie na własną rękę. Nikt was ma siłę nie zmusza do wyjazdu i nikt za was pracować nie będzie to nie Polska 6 stoi a jeden kopie

17.04.2015 18:14

Owszem, w firmie w ktorej pracowałam w Niemczech były ulgi na obiady dla pracowników i diety za każdy przeracowany dzień, ale mam wrażenie, że niektórzy myślą ze jak wyjada za granice to firma ma obowiązek im wszystko zapewnić, a oni najlepiej to ani złotówki do kieszeni nie wezmą, nie mówiąc już o ewentualnym powrocie jakby ktoś chciałby ich wyh***ać lub wziąć na handel. Nic nie dają za darmo, tak samo jak w każdym kraju jeśli zaczynasz od zera musisz czasem coś zainwestować a przynajmniej zabezpieczyć.
    Antek

18.04.2015 07:56

dokladnie pracowalem na takiej zasadzie obiadek za symbolicznego euracza dawali
    gonzales

17.04.2015 11:36

Powiem Ci szczerze ze raczej nie z tym całym miesiacem ale ta umowa jest tak zrobiona ze nie zdziwił bym sie ze jest tak jak piszesz gdy dojdzie do rozlicznien wiesz ale mam nadzieje ze nie bedzie tak heh
    Trgft

17.04.2015 11:21

W sprawie dyspozycji, czy 5 podpunkt z załącznika 2 można rozumieć, że zapłata za okres dyspozycji będzie wypłacona dopiero po całym miesiącu w którym się czekało? Czyli podpisując umowę 15.04 nie dostanie się pieniędzy 21.05 za te pół miesiąca w oczekiwaniu?
    antos

18.04.2015 07:52

7 kwietnia podpisalem
    do puklu 123

17.04.2015 10:57

tak firmowe busy a kiedy podpisales umowe?
    ??

17.04.2015 09:53

rozumiem jedzenie w wlasnym zakresie tak a dojazdy do pracy to firmowe busy worza?
    maka

16.04.2015 14:50

umowe mam od 01,04 a więc byłem już na wakacjach tygodniowych no i mam nieco wyższą stawkie na umowie bo 12,46 euro

16.04.2015 15:13

Czyli byles juz w Niemczech? Ja umowe mam od 9go i narazie siedze tu :)
    maka

16.04.2015 11:42

dostałem sms i napisali mi ze do dnia wczorajszego moje konto to 1900 brutto i ze mam czekać i sie nie denerwować ;-) pełen luz moge tak czekać do 15,07 spoko

16.04.2015 12:50

a od kiedy masz umowe jesli mozesz napisac?

16.04.2015 11:29

no co ty raz na dwa tygodnie to chyba żart zjechać można raz na 3 m-ce albo na 6 m-cy a nie co dwa tygodnie jedzesz tam do pracy a nie na urlop a na własny koszt to jasne nikt ci nie broni możesz nawet nocować w chacie dzień za dniem przecież firma nie będzie tobie sponsorować co dwa tygodnie wyjazd do polski takie jest tu na zachodzie życie i nie ma że boli albo jesteś w polsce i jesteś z rodziną i razem klepiecie biede albo zasówasz na zachodzie i twoja kibieta ma zaco zapłacić rachunki a twoje dzieci nie chodzą głodne i matka może im kupić fajny prezent pod choinkie , nie ma przebacz coś za coś typowe życie emigranta.
    damian

16.04.2015 07:46

Jeśli Ty nie słuchasz na rozmowie to juz Twoja sprawa.Tak się składa że mam maila od tej pani jak akurat o tych dwóch kwestiach mi odpisała.Tobie szkoda kasy ale ci co maja rodziny i decyduja sie na wyjazd z powodów finansowych bo maja nóż na gardle na pewno chciały by wiedzieć czy beda w domu raz na miesiac lub raz na dwa tyg.A będe wdzieczna jak już komentujesz czyjąś wypowiedź to mniej hamsko.

14.04.2015 21:03

Stawka fajna tylko żeby straj trwał co najmiej dwa miechy bo jak dwa tygodnie to lipa z takim wyjazdem
    kamil

14.04.2015 18:20

Jutro mam jechac na rozmowe wlasnie w sprawie tego projektu DHL i po opini cyca sam teraz nie wiem, Napiszcie cos wiecej jak tam jest
    cycu

14.04.2015 18:03

Piszemy z projektu DHL pod Berlinem.Warunki mieszkaniowe tragiczne!(4-8 osób na pokoju!) (usunięte przez administratora)praca po 4-6 godzin dziennie.
    emil

14.04.2015 20:10

Po co takie głupoty piszesz???? Przelewy na kontach są zawsze 20-ego więc dziwne żeby były już teraz. Masz to jak byk na umowie napisane! I było też mówione.tak samo z tymi godzinami, że 4h, jakoś ja pracuje minimum 6 dziwne? Pracujemy 6 dni w tygodniu, mieszkania są średnie, ale nie ma co narzekać.

14.04.2015 18:03

Ja nie rozumię tych związkowców przecież skoro oni mają taką silną pozycje w Niemczech to na ich miejscu ja bym utrzymywał taki stan jak jest aż szefostwo by się ugieło i co dwa tygodnie robił strajk ostrzegawczy na dzień i tak w kółko przecież Edeka nie była by wstanie utrzymywać zastępczej załogi czyli nas przez pół roku a może i więcej skoro oni pewnie wiedzą że mamy do 15.07 być w gotowości to powinni właśnie wtedy zaplanować strajk.
    gogo1098

14.04.2015 17:40

Witam, orientuje sie ktos jak wyglada praca w dortmundzie na magazynie?
    Beegos

14.04.2015 16:13

2 lata temu czekalem 2tygodnie, a niemcy strajkowali prawie 2 miesiace. Wszystkie pieniadze na czas. Bylem przez issp na 4 zleceniach i warunki mieszkaniowe bywają różne. I wiadomo, lepiej mieć znajomych za współlokatorów. Dzwonili do mnie czy jestem zainsteresowany, ale odmówiłem. P.S. Internet mówi że nie zanosi sie na strajk ;)

14.04.2015 20:15

od wielu lat co dwa lata się powtarza, więc nie wierze żeby tym razem nie było. Myślę, że się zacznie.Na stronie piszą, że 27.04 zobaczymy czy tak będzie, bo wtedy mają negocjacje. A póki co siedzę i czekam, więcej na tym czekaniu zarobię niż na poczcie jak pracowałem więc wole czekac, a jak wyjazd dojdzie do skutku to będzie super, bo fajna stawka.

Zostaw merytoryczną opinię o INVENT Sp. z o.o.