LASERSTAR

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 387 ocen.

LASERSTAR
2 387

Opinie o LASERSTAR

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LASERSTAR

ruchy

Można polecić. Starają się. Niedawno podwyżki. Jest dobrze.

   
Ogr

Spoko firemka. Szacunek dla reszty kadry. Mozna swoje dostac i sie nie zaorac. Fejki i negatywy to chyba konkurencja albo zwolnieni.

   
arystoteles

Uważam że jest to bardzo dobre miejsce na pierwszą pracę. Zaznaczam że na pierwszą. Jeżeli człowiek pójdzie gdziekolwiek indziej zobaczy co traci i co powinien mieć (np. socjal). Więc absolwenci zachęcam na kilka miesięcy a potem uciekajcie jak się tylko da

   
Arystoteles
@elana85 07.06.2018 13:23

Dzisiaj pracuje w Państwowej Inspekcji Pracy, jest tu naprawdę dobrze. Tak jak wymaga tego kodeks pracy.

   
Piekarz

Ogólnie odradzam, (usunięte przez administratora) okropny, zero perspektyw. Jedna licencja programu CAD na kilku technologow. Sytuacje jak u Bareji normalnie.

   
Nowy

Byłem na rozmowie o prace. Przyjęto mnie. Podstawa to rysunek i doświadczenie na maszynach cnc albo konwencjonalnych. Warunki maja dobre. Rozmowa nie była trudna a kierownictwo wydaje sie przyjazne. Cv wysłałem sam bez ogłoszenia. Telefon i zaproszenie dostałem po kilku dniach.

   
Joanna

@Monia, jeśli będziesz zainteresowana pracą w tej firmie i złożysz tam aplikację, może mogłabyś podzielić się w tym wątku swoimi doświadczeniami z rozmowy kwalifikacyjnej? Twoja opinia, może pomóc innym użytkownikom forum w znalezieniu pracy. @Ola, dziękuję za Twoją opinię, może jeszcze mogłabyś dodać jakie warunki pracy Ci zaproponowali, czym zajmujesz się na swoim stanowisku i czy firma oferuje poza płacowe dodatki typu dobry pakiet socjalny?

   
Majkelandżello
@Joanna 07.06.2018 10:58

No ten pakiet socjalny to strzał w dziesiątkę :-)

   
Ola.

@Joanna. Witam. Posiadam wykształcenie techniczne zdobyte w ZDZ Toruń. Na rozmowie kwalifikacyjnej dostałam kilka rysunków technicznych żeby udowodnić, że potrafię je czytać. I poszło. Warunki zaproponowano mi atrakcyjne. Są lepsze niż w mojej byłej firmie, gdzie spędziłam 4 lata. Minął pierwszy miesiąc mojej pracy i widzę fajny klimat wśród ludzi. NIe spotkałam się z żadnymi negatywnymi wrażeniami. Chcę tu zostać.

   
Monia
@Ola. 05.06.2018 08:42

Olu a na jakim stanowisku pracujesz że wymagano tylko znajomości czytania rysunku technicznego? Nie pytam złośliwie ale może skoro za samo zrozumienie rysunku można mieć pracę sama bym się zgłosiła... Nigdy nie słyszałam o takich wymaganiach do pracy - no ale może jest utworzone jakieś stanowisko gdzie np. czyta się rysunki innym pracownikom, którzy jeszcze nie opanowali tej sztuki :-)

   
Joanna

@Ola, może mogłabyś podpowiedzieć innym uczestnikom forum, którzy chcieliby aplikować do firmy LASERSTAR jakie kwalifikacje należy posiadać? Napisz proszę coś więcej o polityce firmy dotyczącej zatrudnienia, wynagrodzenia i pakietów socjalnych. Każda informacja będzie pomocna.

   
Elana skopana

Ile firm ma tyle negatywnych opinii.... OMIJAJCIE ICH Z DALEKA!!!!

   
Ola

Stabilny pracodawca. Reguły jasne i przestrzegane. Moja umowa kończy się za dwa miesiące i juz wiem, że będę przedłużać. Ludzie są w porządku, nawet kilka razy podwieźli mnie do domu.

   
Ola

@Maja 24.04.2018 13:03 Cześć Maju. Skończyłam elektryka w Toronto. Miałyśmy podstawy rysunku technicznego i elektromechanikę. Czy to wystarczy?

   
Ola
@Ola 24.04.2018 20:32

Właśnie skończyłam pierwszy miesiac pracy . Jest ok i moge powiedzieć , ze poziom zachowują spoko. To co mówią to robią. Jasne zasady.

   
Pracownik

WItam Ważne pytanie do pracowników, podobno w tej firmie jest tak że jeżeli na rozmowie rekrutacyjnej ustali się wynagrodzenie pracownika, to potem i tak go okłamują i wynagrodzenie podstawowe za prace jest pomniejszone o 40% a reszta wypłacana jest ewentualnie drogą "Premii"?? Proszę o odpowiedź bo jestem bardzo tym zaskoczony a chciałem złożyć do nich CV. Jeżeli to prawda oczywiście tego nie zrobię bo będzie to znaczyło że potencjalny pracodawca mnie okłamał

   
Maja
@Pracownik 14.05.2018 12:38

Ważne pytanie to zadaj takie: czy ja jestem pracownikiem??? Nie oszukuj sam siebie kochany :) Buziak od dziewczyn z Produkcji. Wiemy kim jesteś tajemniczy nieznajomy ;)

   
Bizon75rucham/łajzy

Jak dla mnie to socjal i kasa jest spoko . Nie rozumiem tych co uważają ze nie dostają odpowiednio sporo.... o co kaman tym co pier...negatywnie? (usunięte przez administratora) to ty??? Każdy co tu robi nie chce zmieniać roboty. Czemu? Bo tu k... zajebi... Pedały zawsze będą zasdrościć!

   
Bizon
@Bizon75rucham/łajzy 05.05.2018 01:12

Tu pracują świetni ludzie. Marynarzom kwit na tańszy papier toaletowy !

   
elana85

Po ostatnich podwyżkach pensji na produkcji stawki są najlepsze w Toronto. Szczerze. Sprawdzałem na rozmowie o prace w największej firmie, która handluje nierdzewką. Na operatorze cnc wiecej nie wycisniesz, chyba ze za granicą.

   
Dizel
@elana85 04.05.2018 12:42

Nie sciemniaj. Pensja tu jest ok

   
Sekretariat Laserstar

Szanowni Internauci. Proszę o zachowanie czystości języka polskiego w umieszczanych postach i nie używanie wulgaryzmów. Kultura dialogu podnosi merytoryczną wartość informacyjną. Z góry dziękuję.

   
Dizel

Co to za babski sojusz? A facetów to już nie chcą? A jak mamy lepsze referencje to nas odżucą? Bez jajców ale to jest męska robota!

   
Maja

Dziewczyny! Jeżeli macie wykształcenie logistyczne lub techniczne (robotyka, mechanika i budowa maszyn lub obsługujecie maszyny CNC) to jest to świetne miejsce do robienia kariery. Jest nas tu już sporo i doskonale sobie radzimy. Mogę powiedzieć, że Panowie wspaniale wywiązują się z dżentelmeńskiego zachowania wobec Nas :) Wybierajcie zawsze takie zakłady!!!

   
Ola
@Maja 24.04.2018 13:03

Cześć Maju. Skończyłam elektryka w Toronto. Miałyśmy podstawy rysunku technicznego i elektromechanikę. Czy to wystarczy?

   
AAA

Zapraszam wszystkich obserwatorów tego konta do składania aplikacji do największej firmy w regionie - Airon Investment z Bydgoszczy. Na najlepszych fachowców czekają super bonusy... Zgłoś się i ty!

   
ruchy
@AAA 24.03.2018 02:15

ja dzwonilem. jakis syndyk tam siedzi. zakład jest zamkły.

   
Feder6

Jak pisałem . Jest lepiej od czasu jak nie ma baby na produkcji i nie wiem co za tempe wywody tu ktos sprzedaje na wizji. Jakie pierdy? jest zapierdol i roboty tyle ze można się nią dzielić po sąsiadach.

   
ptaszek

Spoko jest firma. Praca jak to praca - nigdzie za pierdy w stołek nie płacą. Ludzie też ok! Fajne robią imprezki od czasu do czasu :D

   
ptaszek
@ptaszek 28.03.2018 12:53

mi tu dobrze i nie jestem jeszcze dyrektorem. opowiadanie pierdół to nie moja rola.

   
S.

A ja chciałem napisać, że podoba mi się bardzo wsparcie w kierowaniu karierą w administracji. Jak dotąd , od przyjęcia , poświęcono mi sporo czasu na zrozumienie i naukę zadań wykonywanych na różnych stanowiskach w dwóch działach. Dzięki temu więcej wiem o procesach ,w których biorę udział i mogłem sam ocenić w czym czuję się lepiej. Pomogło mi to ostatecznie wybrać zajmowane dziś stanowisko. Spotkałem się z życzliwością i pomocną ręką od kolegów i koleżanek , za co wszystkim bardzo dziękuję!

   
Profesórek
@S. 16.04.2018 12:43

Moim zdaniem do administracji firmy nie powinny być przyjmowane osoby które robią tak rażące błędy interpunkcyjne. Otóż przed przecinkiem nie należy stawiać spacji :-) No ale jaka firma taka administracja. Czytając wypowiedź S. niezrozumiałym dla mnie jest bycie przyjętym do firmy a dopiero w trakcie dowiadywanie się (profilowanie) na jakim stanowisku będę pracował ... Jakiś koszmar. Rekrutując osobę do pracy na wstępie należy określić jego obowiązki i prawa oraz zweryfikować kwalifikacje. "Pomogło mi to ostatecznie wybrać zajmowane dziś stanowisko" co to ma być? Oj chyba jakieś ustawiane wpisy się pojawiają

   
Jurek

Praca jak każda inna, atmosfera fajna. Kasa na czas. Reszta jest dla mnie nieistotna!

   
bigi

Firma daje rade. Nie ma problemów z kierownictwem i innymi ludzmi na produkcji. Klimat O.K. Nie żałuję przejścia do Laserstara. Nie ma do czego się doczepić. Za trzy miesiące mój brat też będzie aplikował. Mogę polecać.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
anonymous
@Krępy 07.04.2018 23:10

Usunięte przez administratora.

   
elana85

Ja widzę ze ciagle dochodzą pracownicy. W zeszłym roku u nas było na wydziale 12 chłopa. Dziś już ponad 20. Już krążą plotki o kolejnych maszynach co się ty pojawią w tym roku. I dobrze. Niech się kręci.

   
Polak

U mnie było to tak. Zatrudniłem się kilka miesiecy temu na stanowisku operatora lasera. Zapewniono mi szkolenie i wprowadzono do ekipy zmianowej. Przez pierwsze tygodnie miałem realną pomoc od mistrza i starszych stażem za co im bardzo dziękuję. Nikt nie pogonił mnie jak zadawałem kilka razy dziennie to samo pytanie. Praca wymaga koncentracji i podstawowej wiedzy o blachach i obsłudze maszyn numerycznych. Reszte dowiedzialem się na szkoleniu. Narazie jest ok.

   
Koks
@Polak 02.03.2018 10:55

to czemu właśnie się zwolniłeś ?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
klawisz
@Majka 11.03.2018 13:54

racja Majka własnie usuneli moj wpis Firma zła jak mowisz i kolejny pracownik uciekł prawda Jakun ?

   
Feliks

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

   
Muchomorek
@anonymous 24.03.2018 21:41

właśnie widać anonymous jaki z ciebie pracownik Laserstar... nawet nie znasz imienia "wysokiego" ani stanowiska. Co konkurencje d--a ściska z zazdrości???? hehehe

   
Jakun

He, he. Zobacz jak konkurencja szuka pracowników w Toruniu. Zawsze idzie się do najlepszych :)))). Niestety zespół jest silny i zgrany. Mogą próbować :)

   
Czechu77

Byłem dziś na rozmowie kwalifikacyjnej. Kulturalni i przyjaźnie ludzie. Potwierdziłem tylko, że warto tu pisać. Dziekuję Sekretariat za podpowiedź.

   

Zostaw opinię o LASERSTAR - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LASERSTAR