LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.

Toruń

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 389 ocen.

LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.
2 389 6 1

Opinie o LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.

Henryk

Witam, czy trzeba mieć wyższe wykształcenie, by dostać pracę?

LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.
pracodawca
@Henryk 23.09.2018 14:13

Dzień dobry. Dziękujemy za pytanie. Wszystko zależy od tego, na jakie stanowisko chciałby Pan aplikować. Zachęcamy do przesyłania aplikacji w formie CV na adres laserstar@laserstar.pl Pozdrawiamy serdecznie.

LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.
pracodawca
Laserstar to miejsce, w którym nasza pasja spotyka się z precyzją wykonania, a rozwój z konsekwencją działania. To tutaj rodzą się pomysły, które przybierają realny kształt.
Jako dostawca kompleksowych rozwiązań technologicznych zajmujemy się produkcją różnego rodzaju detali. Posiadamy nowoczesny park maszynowy oraz wysoko wykwalifikowanych pracowników, kierowanych przez kadrę menadżerską i inżynierską.
W chwili obecnej dysponujemy min. 4 wycinarkami laserowymi firmy Trumpf, laserem do cięcia rur i profili TRUMPF TUBEMATIC 3,2 KW, zrobotyzowanym spawaniem laserowym, spawaniem konwencjonalnym, gięciem na prasach krawędziowych, toczeniem CNC, frezowaniem oraz innymi obróbkami mechanicznymi detali.
W związku z rozszerzaniem oferowanych usług i wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów, miło nam poinformować, że firma Laserstar już wkrótce powiększy swój park maszynowy o kolejne urządzenia
1.Prasa krawędziowa SAFANDARLEY o nacisku 4000 KN i długości 5100 mm

 
2. Trzpieniowa GIĘTARKA DO RUR i PROFILI
Maksymalna grubość giętej rury (stal Rm = 450 N/mm˛) - 60 x 3 mm
Maksymalna grubość giętej rury (stal nierdzewna Rm = 700 N/mm˛) - 50,8 x 2 mm
Maksymalna wymiary giętego profilu (stal Rm = 450 N/mm˛) -  50,8 x 50,8 x 2 mm


3. Hydrauliczna GIĘTARKA DO RUR, PROFILI i PRĘTÓW
Możliwość zwijania ze zmiennym promieniem
Maksymalna średnica zwijanego pręta do fi 45
Maksymalna grubość zwijanej rury do 76x3
Maksymalny wymiar zwijanego profilu do 60x60x4
Możliwość zwijania wyrobów hutniczych typu L,C,T,H


4.Czterowalcowa zwijarka do blach
Długość robocza walców 2050mm
Maksymalna grubość zwijanej blachy 6mm
Minimalna średnica zwijki 150mm
System zwijania stożków
Sterowanie CNC zapewniające automatyczne zwijanie prostych kształtów jak i skomplikowanych np. o różnych promieniach w jednym cyklu.

 
 
Dzięki najnowszym inwestycjom gwarantujemy naszym klientom szybszą realizację zleceń oraz wysoką jakość gotowych elementów. W celu złożenia zapytania ofertowego lub otrzymania szczegółowych informacji zapraszamy do kontaktu laserstar@laserstar.pl
 
   
Panna Nikt

Szanowni panowie W. A kiedy to będzie można zobaczyć pierwszą z tych wspaniałych maszyn i kiedy owy park będzie skompletowany w całości ?

LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.
pracodawca
@Panna Nikt 13.09.2018 22:03

Dziękujemy za wpis. Nowe maszyny będą zainstalowane do końca br. pozdrawiamy serdecznie

Panna Nikt

Oj panowie W tak czytam i widzę że pracownicy naprawdę zaczynają już mieć dość

LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.
pracodawca
@Panna Nikt 21.08.2018 14:51

Dziękujemy za wpis. Forum umożliwia wyrażanie subiektywnych opinii naszych pracowników. Niestety, często z braku szczegółów, nie do wszystkich jesteśmy w stanie się odnieść. Jako rzetelna dbająca o satysfakcję oraz zadowolenie z pracy naszego zespołu firma pragniemy nieustannie się rozwijać i doskonalić. Z tego powodu bardzo serdecznie zachęcamy do przesyłania swoich sugestii, uwag pod adres laserstar@laserstar.pl lub nr tel. 056 6103400 Pozdrawiamy serdecznie

A. D.
@LASERSTAR sp. z o. o. sp. k. 24.08.2018 14:53

Witam a czy potrzebujecie może technologów na Przyuczenie? Pozdrawiam.

LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.
pracodawca
@A. D. 26.08.2018 11:14

Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą. Zachęcamy do przesyłania aplikacji w formie CV na adres laserstar@laserstar.pl . Pozdrawiamy serdecznie.

Karol

Otrzymałem odpowiedź z sekretariatu na moje CV. Nie czekałem długo i to się chwali. Rozmawiałem też z bardzo miłą panią przez telefon. Ogólnie dowiedziałem się wszystkiego i byłoby git gdyby jeszcze potrzebowali kogoś do kontroli... Podobno zadzwonią jak będą powiększać dział. Poczekamy, zobaczymy.

Karol

Mam kilka pytań dotyczących pracy w dziale kontroli jakości : jakie są zarobki, czy praca jest na III zmiany no i jeszcze jedno, czy kierownik działu jest ok i czy pracownicy tego działu to w porządku ludzie ? Złożyłem tam swoje CV i czekam na odpowiedź ale chciałbym usłyszeć wasze ewentualne porady i informacje na temat pracy w tym Zakładzie. Pozdrawiam

Sekretariat Laserstar
@Karol 16.08.2018 13:10

Panie Karolu. Pana aplikacja jest w trakcie oceny. Otrzyma Pan wkrótce wszystkie niezbędne informacje na podany przez Pana adres email. Dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.

elana85

Po ostatnich podwyżkach pensji na produkcji stawki są najlepsze w Toronto. Szczerze. Sprawdzałem na rozmowie o prace w największej firmie, która handluje nierdzewką. Na operatorze cnc wiecej nie wycisniesz, chyba ze za granicą.

Lolek
@elana85 04.05.2018 12:42

Co za bzdura :-)

mizos
@elana85 04.05.2018 12:42

Zawsze będą zdania ze tak i ze nie. Mi pasuje moja pensja i jawnie o tym mówię . Znam tez kolegów którzy pojechali szukać szczęścia zagranica. Niech każdy robi co chce, póki PiS nas nie rozłączy.

minona
@elana85 04.05.2018 12:42

jedynie z operatora wycisną wózek inwalidzki bo wkład pracy nie równa się otrzymywanym pieniądzom

elana85
@elana85 04.05.2018 12:42

Co ty bredzisz Kry? Wiem, że każdy dostał. Jak tu nie robisz to nie pisz farmazonów.

Molo
@elana85 23.05.2018 11:53

To może powiesz ze premie świąteczną też wszyscy dostali?? Przecież były osoby które na święta nie dostały ani grosza

bZGb
@elana85 04.05.2018 12:42

Racja. Dodatki poszły i jest wyraźnie lepiej z kasą. Nie wiem jak u najlepszych ale tu się nie głoduje.

Dizel
@elana85 04.05.2018 12:42

Nie sciemniaj. Pensja tu jest ok

minona
@elana85 04.05.2018 12:42

to powiedz piłkarzu gdzie sprawdzałeś? No ?

minona
@elana85 23.05.2018 11:53

no wiem kim jesteś więc lepiej nie pitol bo wylecisz

Kry
@elana85 23.05.2018 11:53

Chyba w twoim magazynie dostali . Farmazonie !

Bonus

Czy w tej firmie jest pakiet socjalny? Jeżeli jest to jak on wygląda?

Molo
@Bonus 17.08.2018 10:19

Nie wiadomo jak wygląda no jeszcze nikt go nie widział :_)

Gutek
@Bonus 17.08.2018 10:19

Żartowałem. Raczej nie widziałem.

Marian

Dlaczego firma na stronie internetowej ma nieaktualne certyfikaty?? Czy certyfikaty zostały Wam odebrane, czy to prawda że nie macie aktualnych i to dlatego się tym chwalicie licząc na niską spostrzegawczość? Jezeli chcecie być traktowani poważnie chwalcie się tylko aktualnymi rzeczami

Sekretariat Laserstar
@Marian 06.08.2018 20:03

Dziękuję za zwrócenie uwagi Panie Marianie. Strona istotnie zawiera nieaktualne informacje. Zapewniam, że firma dysponuje aktualnymi certyfikatami, lecz będą one wyświetlone dopiero po ukończeniu prac nad nową witryną internetową. Do tego czasu, proszę o kierowanie prośby o dosłanie aktualnego certyfikatu na wskazaną normę na adres głównej skrzynki mailowej - laserstar@laserstar.pl .

Krychu
@Marian 06.08.2018 20:03

No i to jest konkret!

Marian
@Sekretariat Laserstar 07.08.2018 10:54

Proponuję do tego czasu usunąć takie certyfikaty. Certyfikat po terminie jest równoznaczny z jego brakiem więc po co robić klientowi nadzieję. Nikt z nas nie może posługiwać się nieaktualnymi dokumentami więc dlaczego tutaj ma to miejsce... Ewentualna aktualizacja strony trwa kilka minut, czy napewno to jest przeczyną? Przecież widać że daty ważności nie minęły wczoraj ani rok temu a znacznie dawniej

Maleńczuk
@Marian 08.08.2018 13:24

No faktycznie. Sprawdziłem i okazuje się że dzisiaj nie wszystkie certyfikaty są kontynuowane - mimo tego że są na stronie firmy. Oj nieładnie.... Ze niby mamy a jednak od kilku lat już nie mamy. Więc jednak to nie kwestia prac nad witryną internetową :-) Chociaz nie powiem kilka z nich jest przedłużony g ale napewno nie wszystkie jak to ktoś napisał powyżej. Moja ocena firmy w momencie maleje - pozdrawiam

Sekretariat Laserstar
@Marian 06.08.2018 20:03

Szanowni zainteresowani. Certyfikaty uzyskane przez firmę mają okresy swojej ważności. Okres ten podany jest na certyfikatach. Decyzja o przedłużaniu lub nie przedłużaniu certyfikatu należy do wyłącznie do Zarządu spółki i wymaga analizy wielu czynników rynkowych. Każdy zainteresowany może, bez przeszkód, zadać pytanie firmie, czy konkretny certyfikat jest przedłużony lub nie. Firma nie ma tajemnic w tym zakresie. W przypadku pytań proszę kierować zapytania na główny adres mailowy firmy.

Majkelandżello
@Sekretariat Laserstar 10.08.2018 09:07

Przecież zadalismy pytanie tyle że na forum i proszę odpowiedziec: który z pokazywanych certyfikatów nie jest kontynuowany?

Higiena

Polecam chłopaki . Dawno nie było tak dobrej kadry. Po usunięciu leni i złodziejów w końcu zaczyna świecić słońce . Robota znana i ustalona. Nie musisz się zastanawiać. Starzy nie doliczają i słyszysz słowo jak zasłużyłeś. Git.

Dżery
@Higiena 28.06.2018 22:00

Cała prawda. Jest spoko klimat . Można polecić.

Feder6

Firma dobrze zarządzana i czysta. Kontrahenci chwalą, audytorzy doceniają. Co tydzień jakieś wizyty ważniaków z zagranicy. I dobrze, niech się kula a dla nas roboty nie zabraknie!

Kijanek
@Feder6 28.06.2018 11:39

Potwierdzam. Ci co tu robią wiedzą jak jest... O.K.

ojczym parówy
@Feder6 28.06.2018 11:39

Jest o.k. Pracowałem w gorszych w Grodzie. Nie ma o co się czepiać.

Monster

Pogłębiony dialog wewnętrzny

Paweł

Dzień dobry. Jestem zainteresowany pracą w dziale księgowym tej firmy. Czy aktualnie zatrudnieni są jacyś mężczyźni w kadrach lub księgach? Gdzie można skutecznie aplikować?

Anna
@Paweł 26.07.2018 14:22

Niestety nie. Musisz być kobietą, tak jak my pozostałe. Wykształcenie to sprawa drugorzedna ale musisz być kobietą. Są u nas inteligentne dziewczyny ale są też tempie strzały. Facetów 0

Paweł
@Anna 26.07.2018 14:26

@Anna 26.07.2018 14:26. Rozumiem Anno, że jesteś facetem. Dlaczego piszesz takie brednie? Uczciwie zapytałem i liczyłem na odpowiedź kogoś z działu księgowego. Nie jest mi do niczego potrzebna informacja od sfrustrowanego samca ukrywającego się pod nickiem kobiety. Goń się i wychylaj z nory.

J.S.

Czyste maszyny, czyste posadzki, nawet ostatnio czyszczone i odmalowane ściany. No, no, no. Firma się stara... To dobrze, bo pracownik to docenia. Szacunek.

Vikun
@J.S. 18.07.2018 10:12

Faktycznie były porządki . Ale to chyba normalne że się sprząta w firmie? Gorzej jakby nie sprzątali...

Marek

Pracuję w tej firmie już 7 lat. Obecnie jestem drugi tydzień na urlopie. Głupio się wstaję i nie widzi tych samych , fajnych ludzi z którymi się pracuje. Tęsknię za Wami, w przyszłym tygodniu wracam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Kulfon

Hahahaha, co za brednie...już brak pomysłów na hejt???

BIM

Pozdrawiam tych gości. Tak prowadzić biznes to rzadkość w tych stronach. Tu (usunięte przez administratora) i bankruci trzymali biznes metalowy. Oby więcej takich firm to dla nas zwykłych ludzi zwiększy to szanse na stabilna i godna prace. Pozdrowienia z Aleksandrowa

Maniek

To nie jest dobry pracodawca. Odradzam(usunięte przez administratora)

Anita
@Maniek 25.06.2018 15:27

Smutny hejt Maniek. Przecież wiesz dlaczego cie wywalili... moze chcesz żebym napisała na forum?

Maniek
@Anita 27.06.2018 14:34

Chcę

Dizel
@Maniek 27.06.2018 20:39

To ściongaj gacie Maniek, ja ci pokarze ciulu bananowy. Błahaha !

Anita
@Maniek 25.06.2018 15:27

Proszę o powstrzymanie się z włączaniem w kulturalny dialog z hejterem. Sama wiem co to jest za typ i co mu odpisać. Szkoda słów na Mańka...

ruchy

Można polecić. Starają się. Niedawno podwyżki. Jest dobrze.

Ogr

Spoko firemka. Szacunek dla reszty kadry. Mozna swoje dostac i sie nie zaorac. Fejki i negatywy to chyba konkurencja albo zwolnieni.

arystoteles

Uważam że jest to bardzo dobre miejsce na pierwszą pracę. Zaznaczam że na pierwszą. Jeżeli człowiek pójdzie gdziekolwiek indziej zobaczy co traci i co powinien mieć (np. socjal). Więc absolwenci zachęcam na kilka miesięcy a potem uciekajcie jak się tylko da

arystoteles
@arystoteles 04.06.2018 10:39

I jeszcze jedno młode wilczki. Ja uciekłem przez płot na pierwszej zmianie. Porwałem pory i skręciłem kostkę. Od tej pory ziomale na bloku nazywają mnie wielkim myślicielem lub po prostu bonzo.

elana85
@arystoteles 04.06.2018 10:39

Ej ten myśliciel to niezły kozak. Ciekawe gdzie teraz robisz? Napisz gdzie uciekłeś arystoteles i jak tam jest? My młode wilczki zawsze chetnie posłuchamy mondrego brata.

Arystoteles
@elana85 07.06.2018 13:23

Dzisiaj pracuje w Państwowej Inspekcji Pracy, jest tu naprawdę dobrze. Tak jak wymaga tego kodeks pracy.

Nowy

Byłem na rozmowie o prace. Przyjęto mnie. Podstawa to rysunek i doświadczenie na maszynach cnc albo konwencjonalnych. Warunki maja dobre. Rozmowa nie była trudna a kierownictwo wydaje sie przyjazne. Cv wysłałem sam bez ogłoszenia. Telefon i zaproszenie dostałem po kilku dniach.

Joanna

@Monia, jeśli będziesz zainteresowana pracą w tej firmie i złożysz tam aplikację, może mogłabyś podzielić się w tym wątku swoimi doświadczeniami z rozmowy kwalifikacyjnej? Twoja opinia, może pomóc innym użytkownikom forum w znalezieniu pracy. @Ola, dziękuję za Twoją opinię, może jeszcze mogłabyś dodać jakie warunki pracy Ci zaproponowali, czym zajmujesz się na swoim stanowisku i czy firma oferuje poza płacowe dodatki typu dobry pakiet socjalny?

Majkelandżello
@Joanna 07.06.2018 10:58

No ten pakiet socjalny to strzał w dziesiątkę :-)

Ola.

@Joanna. Witam. Posiadam wykształcenie techniczne zdobyte w ZDZ Toruń. Na rozmowie kwalifikacyjnej dostałam kilka rysunków technicznych żeby udowodnić, że potrafię je czytać. I poszło. Warunki zaproponowano mi atrakcyjne. Są lepsze niż w mojej byłej firmie, gdzie spędziłam 4 lata. Minął pierwszy miesiąc mojej pracy i widzę fajny klimat wśród ludzi. NIe spotkałam się z żadnymi negatywnymi wrażeniami. Chcę tu zostać.

Monia
@Ola. 05.06.2018 08:42

Olu a na jakim stanowisku pracujesz że wymagano tylko znajomości czytania rysunku technicznego? Nie pytam złośliwie ale może skoro za samo zrozumienie rysunku można mieć pracę sama bym się zgłosiła... Nigdy nie słyszałam o takich wymaganiach do pracy - no ale może jest utworzone jakieś stanowisko gdzie np. czyta się rysunki innym pracownikom, którzy jeszcze nie opanowali tej sztuki :-)

Joanna

@Ola, może mogłabyś podpowiedzieć innym uczestnikom forum, którzy chcieliby aplikować do firmy LASERSTAR jakie kwalifikacje należy posiadać? Napisz proszę coś więcej o polityce firmy dotyczącej zatrudnienia, wynagrodzenia i pakietów socjalnych. Każda informacja będzie pomocna.

Ola

Stabilny pracodawca. Reguły jasne i przestrzegane. Moja umowa kończy się za dwa miesiące i juz wiem, że będę przedłużać. Ludzie są w porządku, nawet kilka razy podwieźli mnie do domu.

Ola

@Maja 24.04.2018 13:03 Cześć Maju. Skończyłam elektryka w Toronto. Miałyśmy podstawy rysunku technicznego i elektromechanikę. Czy to wystarczy?

Maja
@Ola 24.04.2018 20:32

Witamy na pokładzie Olka!!! Napisz coś tu czasem żeby fejki i hejty marginalizować . Bzdury łatwo pisać trudniej je obronić.

Ola
@Ola 24.04.2018 20:32

Właśnie skończyłam pierwszy miesiac pracy . Jest ok i moge powiedzieć , ze poziom zachowują spoko. To co mówią to robią. Jasne zasady.

anonim

(usunięte przez administratora)

Maja

Cześć Pracownik. Tu nikt nie kłamie. Wypłata jest wypłacana w całości. Bądź spokojny. Co do warunków to każdy je ustala na rozmowie z panem Prezesem. Ale to chyba wiesz.

Dizel

Mi wszystko powiedziano jak jest zanim się przyjolem.

Kajko

Ja tu już 4 lata robię i nie słyszałem żeby takie rzeczy się działy...ktoś tu sieje ferment i tyle

Marynarz
@Kajko 24.05.2018 13:45

Oczywiście że tak jest. Tłumaczą to tym że "tutaj wszyscy tak mają"

Kajko
@Marynarz 25.05.2018 05:17

Ale jak się umówisz na konkretną kase za miesiąc to ja masz... i premia nie jest płacona"ewentualnie" tylko jest zawsze i nie kłamcie ludzie.

Jarosław z domu Stsnisław

Kasa dobra. Ludzie są naprawdę fajni. Kierownictwo mówi jak jest i nie wali ściemy. Ciongly wzrost, wiencej ludzi widać z miesiąca na miesiąc . Te głupoty co czytam to chyba jakieś wazony z konkurencji. U nas wszyscy hepi !

Maja

Ważne pytanie to zadaj takie: czy ja jestem pracownikiem??? Nie oszukuj sam siebie kochany :) Buziak od dziewczyn z Produkcji. Wiemy kim jesteś tajemniczy nieznajomy ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

Marynarz

I właśnie tacy ludzie tam pracują, puści i bezczelni. Nic dodać nic ująć

Bizon

Tu pracują świetni ludzie. Marynarzom kwit na tańszy papier toaletowy !

Sekretariat Laserstar

Szanowni Internauci. Proszę o zachowanie czystości języka polskiego w umieszczanych postach i nie używanie wulgaryzmów. Kultura dialogu podnosi merytoryczną wartość informacyjną. Z góry dziękuję.

Dizel

Co to za babski sojusz? A facetów to już nie chcą? A jak mamy lepsze referencje to nas odżucą? Bez jajców ale to jest męska robota!

Zostaw opinię o LASERSTAR sp. z o. o. sp. k. - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LASERSTAR sp. z o. o. sp. k.