MZA

Social media

• Skierniewice

5. Opinie o MZA

Opinie o MZA Warszawa

Nie przegap nowości o MZA!

wolny

06.03.2020 17:20

Czas iść na "wolne". Nie ma co się spinać za te pieniądze. Zdrowie najważniejsze jak to mówią. Pozdrawiam.
    Mktw

06.03.2020 12:29

W elektryka h tablice zmieniają na zielone. Czyli kasa jest na wtórnik tablic rejestracyjnych ????

06.03.2020 13:14

Na takie (usunięte przez administratora) kasa zawsze się znajdzie, tak samo jak na alkomaty, które odcinają prąd po 10 minutach i trzeba na jednej zmianie dmuchać po 6 razy....podobnie jak na idiotyczne logo "T". A godziwa pensja dla pracowników? wywalone, lepiej ogarniać (usunięte przez administratora) i co ważne - nagrody w ratuszu i podległej mu instytucji.
    pinczer

06.03.2020 16:05

Ponoć od kwietnia kierowcy jeszcze będą sprzątać autobusy :-) Traktują w MZA ludzi jak tresowane małpy. No ale jak dmuchanie na jednej zmianie kilka razy w alkomat kierowcom nie przeszkadza to i sprzątanie zaakceptują. MZA przecież dla wielu to praca marzeń . Smutne ale prawdziwe jak kierowcy są tutaj traktowani. Montują zielone tablice rejestracyjne dla autobusów elektrycznych ,ale wody na krańcach aby kierowca umył ręce czy twarz brak.
    Robert

06.03.2020 13:45

Są podwyżki. Jest info na zajezdni R-3 . Się wysili 200 brutto z wyrównaniem od stycznia .Czyli 140 zlotych do rączki. Normalnie jakby dali nam po twarzy z liścia.
    Bbb

06.03.2020 14:47

Nie ma zadych podwyzek
    Ccc

06.03.2020 14:53

A gdzie misiu jest informacja o tym??? Gdzie dokładnie wisi... Bo mam wrażenie że tylko w twojej główce....
    Marian

06.03.2020 12:58

Mam pytanie do kierowców którzy w ostatnim czasie robili psychotechnikę przy R-1. Czy nadal jest badanie na tagzwanych,,patyczkach,, . Bo słyszałem że ustawa się zmieniła i że takich badań już niema. A jak to jest u nas w mza. Dzięki za odpowiedź.

06.03.2020 13:09

Nie ma. Czas reakcji, ciemnia plus test.

06.03.2020 10:51

Proszę i już się zaczęło jak oficjalnie podaje ZTM linia 171 w godzinach szczytu będzie kursowała co 15 minut poza szczytem co 20 minut, znikanie autobusów z rozkładów przyspiesza, kiedy mieszkańcy Warszawy wyjdą na ulice, jak długo to wytrzymają?

06.03.2020 11:13

Mieszkańcy Warszawy . O czym ty mówisz . Nawet jak zabiorą im 500 + to nie wyjdą . Każdy boi się własnego cienia . To nie FRANCJA . Dla ludzi to dobra wiadomość bo będą autobusy szybciej jeździć . Nikt nie zwraca uwagi ze to niebezpieczeństwo dla nich i co najważniejsze dla kierowcy

06.03.2020 11:32

Dozwolona szybkość jazdy autobusu została już ustalona na 50km/h i ZTM doskonale o tym wie kiedy szybkość przejazdów autobusów chciał by zmienić ZTM ma wtedy dwie opcje do wyboru albo autobusy jeżdżą stadami albo mają przynajmniej 20 minut opóźnienia. To już było przerabiane sredni przejazd autobusów ustawiony jest na 25 km/h.
    Jarek

05.03.2020 18:33

I co z podwyżksmi, wszystko drożeje. Niech te związki w naszym imieniu coś w końcu załatwią.

04.03.2020 22:09

heheszek

05.03.2020 12:02

Zapomniałeś o dodatku koronawirusowym- 10groszy za godzinę
    D+

05.03.2020 13:27

Srodkowy paluszek w twoją stronę. Nie ma takich info.
    Strajk ostrzegawczy

05.03.2020 09:06

W czwartek rano, od 3.30 do 5.30 w Łodzi nie wyjechały tramwaje i autobusy. To strajk ostrzegawczy pracowników Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego. Domagają się podwyżek.
    Rambo cop

05.03.2020 11:45

Daj spokój Warszawa to nie Łódź - tu musi wyjechać KM
    Bo

05.03.2020 12:40

Bo tam związkowcy mają jaja
    Nowy wystresowany

05.03.2020 12:18

Ponawiam pytanie, dlaczego nie mamy ekwiwalentu pieniężnego za pranie odzieży roboczej??
    POstkomuna

05.03.2020 08:46

W ratuszu nie tylko koronawirus ale I hejt na faccebuku sok z buraka taka PO garda dla ludzi
    figo

04.03.2020 17:36

brak mi słów , firmą rządzi miasto i zasrany ztm

04.03.2020 19:21

To nie wiedziałeś że to poczekalnia działaczy PO tu zwykły pracownik nic nie znaczy

03.03.2020 16:59

Dla pełnego obrazu polecam Skazy na pancerzach. Czarne karty epopei Żołnierzy Wyklętych
    Hubal

04.03.2020 15:15

Owszem jest to ważna publikacja Zychowicza. Nie wiem co masz na myśli polecając tę książkę, bo ona nie generalizuje żołnierzy wyklętych jako samych bandytów. Ta książka jest o tym że historia nie jest czarno-biała. Problem w tym, że te incydenty wykorzystuje się do negowania całej idei walki z okupantem. To tak samo jak z oskarżeniami, że Polacy masowo mordowali Żydów, wręcz systemowo. Po prostu machina medialna( wiadomo w czyich rękach jest większość mediów) kreuje alternatywną rzeczywistość by atakować Polaków i ich bohaterów. I wychodzi na to że Jan Paweł II chronił pedofilów, a ogół Polaków to antysemiccy bandyci i mordercy.
    Xxx

03.03.2020 16:34

Czy Mza planuje wyposażyć kierowców w śrotki ochronne przeciw koronawirus OE?
    heheszek

03.03.2020 19:16

No firma dba, przecież jest kartka z informacją żeby myć często ręce, ja się pytam gdzie? W toi toiu????
    kizimiziwkierunkowskaz

04.03.2020 12:47

A kto Ci każe używać tego ustnika kilka razy. To jest JEDNORAZÓWKA. Skończył się Tobie zapas i mają obowiązek wydać kolejne ustniki. Jak nie mają na zapasie to ich problem, a nie Twój (do pracy się stawiłeś). Chyba że wstydzisz się poprosić to już poważna sprawa (lepiej iść do psychiatry)
    Terefere

03.03.2020 20:03

Niestety ale podwyzek nie bedzie.Wybory no slaba kandydat beda imprezy by mogla sie chociaz zakealifikoeac do peletonuNa podwyzki srodkow nie spofziewam sie
    Taka prawda

04.03.2020 11:34

A bardziej po polsku moglbys opisac co chciales przekazac? :D

02.03.2020 16:07

Spoko

03.03.2020 08:50

To że ktoś nie jeździ z wolnego nie znaczy że nie robi wpisów głupich.nawet twój styl o czymś świadczy.mordą.frajerze takich używasz określeń do innych ja nie używam takich w dyskusji

03.03.2020 14:01

Byś lepiej zadał inne pytanie ilu kierowcą podczas wykonywania pracy udzielona została pomoc lekarska w okresie 1 roku i 6 mc z podziałem na płeć, wystarczy jak dane będą podane %.
    Terefere

02.03.2020 22:01

Uwaga,podano ze policja rezygnuje z badan alkomatami.Jak pozniej podal Rzecznik badania beda tylko automatami z wymiennym ustnikiem.Dyspozytorzy chuwajcie zolte palki gdyz one sprzyjaja wirusom.Zaleca sie rowniez.badanie temperatury.Zatem badania cieploty beda przed.zmiana czy po powrocie Ci ktorzy beda mieli objawy maja byc hospitalizowani.Bedzie sie dzialo oj bedzie po zajezdniach

02.03.2020 22:39

Koronawirus nie dotyczy kierowców MZA
    Waleń

03.03.2020 08:40

Ty masz tyrać i dmuchać w alkomat ,a ,że możesz się zarazić to Twój problem. Wiedziałeś podejmując pracę na co się godzisz i że żadnych praw tu nie masz..Kierowcy w MZA nie są traktowani jak ludzie. Prezes powiedział ,że nie wymaga się od Was inteligencji. Siedzicie cicho, wszystko Wam odpowiada to jadą po Was jak po łysej kobyle.

01.03.2020 17:55

NIE PO KO

02.03.2020 08:31

STOP POstkomunie NIE TW BOLEK TYLKO DUDA

02.03.2020 15:17

Tak zawsze było i będzie muszą agitować "nowych" którzy nie wiedzą co zostało im odebrane.
    Taka prawda

02.03.2020 12:50

Skończcie z tymi zmianami po 10 godzin! Czy to w weekend czy w tygodniu takie 2-3 dni zmian pod rzad po 10 godzin to jest mordęga! Czy naprawde potrzeba jakiegos nieszczescia typu wypadek z ofiarami smiertelnymi zeby zarzad zrozumial ze zmiany po 10 godzin zagrazaja bezpieczenstwu pasazerow? I nie obchodzi mnie tlumaczenie ze nie ma ludzi! Podniescie pensje do godziwych zarobkow za sam nominal to bedziecie miec ludzi az nadto
    Kali

02.03.2020 13:37

Mądrze piszesz kolego, ale.... Zarząd (niestety) ma nas w (usunięte przez administratora) Na Włościańskiej mają nas za łapserdaków, nie do.rozwojów. Dla nich (zarządu) liczy się tylko aby kilometry założone się zgadzały. Nie ważne jakim kosztem. Podwyżki będą.. Dogadają się łach.udry z tymi zakłamanymi ZZ. I ZZ obwieszczą ze będzie podwyżka o całe 100 zł brutto (świezaki może dostaną po 200...w ten sposób zlikwidują jedną stawkę zaszeregowania..). Niech ten zakłamanym zarząd się ogarnie. 100zł brutto to całe 67 zł do ręki więcej.. Czy to tak dużo??? To jest 6-7 wzkm ( a podobno znowu mza się dogadało z ZTM że dojazdy z zajezdni są płatne). Zaczynam się zastanawiać czy nie zmienić fachu. Może będzie te 4-5 stówek mniej ale będę chociaż o ludzkiej porze w domu i nie będzie musiał człowiek uważać, żeby jakaś men.da go nie podp.ierdoliła za cokolwiek.
    Aaaaa

02.03.2020 14:43

Tego tematu się nie przeskoczy zawsze władza spółki da odpowiedź kierowca może jeździć do 10 godzin, a pracować do 13. Dla spółki jesteśmy tylko robolami tu nie liczy się zdrowie pracownika czy bezpieczeństwo innych.
    Trochę Nowy

01.03.2020 00:56

Witam, mam pytanie czy MZA może ode mnie wymagać dekorowania wozu polskimi flagami w "święto" ku czci bandytów i zbrodniarzy?
    Mesjasz Komuchów

02.03.2020 13:56

Bo dawała (usunięte przez administratora) sowietom.
    Kapisz

02.03.2020 14:06

Taki z ciebie warszawiak z dziada pradziada, a tu ci niby babcie wyklęci zamordowali. Tylko ich raczej nie było w Warszawie. Od lewackiej propagandy zachorowałeś na schizofrenie paranoidalną.
    poldek

02.03.2020 10:26

zamienię spodnie nowe rozmiar 168/86 na168/84 pracuje na r-3
    Kali

02.03.2020 13:39

Kolego. Saj ogłoszenie pisemne z nr. Telefonu (na ścianie obok pomieszczenia z automatami). Ewentualnie idź do odzieżowego i spróbuj zamienić...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w MZA?

Kontakt - MZA

Włościańska 52 01-710 Warszawa

FacebookIconInstagramIconXIcon
    Wirus

02.03.2020 11:32

Jak kierowca km moze zabezpieczyc sie podczas pracy przed wdychaniem wirusow od przewozonych pasazerow?
    Recepta na Wirusa

02.03.2020 11:40

Iść na L4.
    Gabin

02.03.2020 12:08

Zwolnić się z tej roboty. Lepiej nie będzie, a Twoje zdrowie z miesiąca na miesiąc będzie coraz słabsze, W MZA są fatalne warunki pracy. Zalecają myć ręce :-) Tylko ,ze wody bieżącej na krańcach brak :-) a z przewodów wentylacyjnych gro bakterii lata koło nosa.
    Zbulwersowany

01.03.2020 12:20

Czy ten portal ma służyć do pisania opinii o pracodawcach, czy ma służyć do walki która się toczy wewnątrz w firmie pomiędzy skonfliktowanymi stronami. To co jest pisane w zakładce MZA to w 90% jest wewnętrzny konflikt, a nie opinie mające pomóc osobie w celu ewentualnego zatrudnienia. Strony konfliktu niech założą sobie oddzielną stronę i niech się okładają do woli. Dziwi mnie, że sam portal nic z tym nie robi.
    Trochę stary

01.03.2020 14:46

Wewnątrz zakładowe kłótnie idealnie odzwierciedlają sytuację w firmie. Zresztą zamiast się bulwerssowac to poczytałbyś te przepychanki. Czego dotyczą... Ano tego, że firma inwestuje we wszystko tylko nie w ludzi. Myślą że kierowcy będą tyrać za tyle co kasjerka w Biedronce. I sorry. Nie zwolnię się. Nie poto robiłem kursy, przechodzę szkolenia itd żeby teraz się zwalniać. To firma powinna zacząć dbać o ludzi bo w niedługim okresie okaże się że tymi nowymi elektrycznymi solarosami... Nie ma kto jeździć... Już teraz firma po cichu szacuje, że brakuje 80-120 etatów. Narazie to jest łatane przychodzeniem z wolnego, dyspozytorami, czy ostatnio nawet warsztatem)(tak część osób z warsztatu jeździ).
    MAX

02.03.2020 09:38

Nic się nie zmieni. Płaca słaba jak na taką orkę, warunki pracy tragiczne. Ja też zainewstowałem w kursy i nie pracuję jak zobaczyłem jakie to są ,,super warunki". Mam swoja godność i nie dam się poniżać przez wyzyskującą pracownika firmę MZA. Zapewne i Ty po pewnym czasie uciekniesz jak zobaczysz ,ze pensja stoi w miejscu a wymagania i kary rosną . MZA to wyzysk.
    NIE PO KO

02.03.2020 08:34

STOP POstkomunie nie TW BOLEK TYLKO DUDA NA PREZYDĘTA

01.03.2020 05:27

Trochę stary

01.03.2020 19:56

Twoja stara dawała d.upy za talerz zupy. Ewentualnie żeby na nią bolszewicy spojrzeli łaskawym okiem. Taka patologia cw.elowska z cirbie
    wyPAD 2020

02.03.2020 00:33

Wyklęci to byli bandyci, kryminaliści. A gdzie w latach byli twoi idole kaczory piep.szone. Yeb.ać pisuary
    CBA

01.03.2020 22:45

Idziemy po was. Pinior na początek.
    Syfilis

01.03.2020 23:49

Haha tak jest. Pro ubecko-platwormerska cześć solidarności to banda łapówkarzy. Do paki z nimi.
    wyPAD 2020

02.03.2020 00:27

Zamilcz pisi (usunięte przez administratora) Melduj swojemu tw Balbinie. Może dostaniesz w nagrodę jakieś ruble par.ówo niedorobiona
    Soctyp

01.03.2020 08:07

Hej! Jak wyglada sytuacja z brakami kierowcow w wawie? Orientujecie sie? Kto ma najwieksze problemy z obsada? Mza grodzisk michaś arriva mobilis? Bo jak patrze po kierowcach to czesc juz niedlugo na emeryture bedzie przechodzila patrzac po wieku, ale mlodych tez coraz wiecej.
    100 % ekstra

01.03.2020 08:33

Wszędzie jest obsadzone 100 % - może coś w wakacje się zwolni

29.02.2020 22:30

Kminek

01.03.2020 00:31

Nie mierz proszę wszystkich swoją miarką. To że ty całe życie siedzisz w okopie bo nie potrafisz nic innego to nie znaczy że wszyscy tacy są. Znając życie ty byś nawet nie potrafił zawrócić na placu zajezdni taki z ciebie km.iot
    Bolo

29.02.2020 18:48

Panowie i Panie nie będzie żadnych podwyżek. mZa za nasze cieszko wypracowane pieniążki dla firmy (zakupili, remontują, spełniają marzenia pana wiadomo którego, autobusik Somua na 100 lecie firmy. Więc pozdrawiamy zarząd i życzymy im wiadomo czego
    Młody wilk

29.02.2020 10:01

Zostałem wygoniony na 3 tygodniowy urlop, pięć dni z zaległego i resztę z tego rocznego Rozumiem przymusowy urlop z poprzedniego roku ale z bieżącego to nie bardzo. Jak to u Was wygląda, można tak w ogóle?
    Hulk

29.02.2020 10:11

Monitoruj sytuację na bieżąco. W tym roku musisz trzymać rękę na pulsie. Pisz wniosek jak uzbierasz urlop. Pełen etat to 2,5 dnia urlopu na miesiąc.
    Jack

29.02.2020 14:31

Z bieżącego roku nie wolno. Nawet na ten temat z nikim nie rozmawiaj tylko zgłoś sprawę do PIP i składaj papiery do sądu pracy. To nic nie kosztuje a może coś z tego wyciągniesz. Przerabiałem sprawę.
    Allex

28.02.2020 10:14

O podwyżkach cisza,a świeżaki nowo zatrudnieni od marca dostają na umowach 4700+300.Potwierdzone
    Allex

29.02.2020 05:42

Związki się nadają wiesz gdzie!!widziałem umowę swiezaka zatrudnionego od marca!!a poza tym zobacz co związki zrobiły z kopalnią(usunięte przez administratora)
    Arek

29.02.2020 07:12

Typowa odpowiedź dla buraka.

28.02.2020 20:31

Wacek

29.02.2020 00:45

Czy z połykiem jak Monika? Sprawdzał ktoś? Już ploty latają...
    Koronawirus w MZA

23.02.2020 22:40

Mam pytanko do kierowców MZA: kolega który u Was pracuje na Woronicza dostał pudełeczko na wiertła z kilkoma ustnikami. Na ile czasu te ustniki mają wystarczyć? Wkładanie ustnik kilka razy do alkomatu i przenosicie syfy wydychane przez innych Panow a co gorsze przez inne Panie. Wyobraźcie sobie ze któras z Pan robiła Loda któremuś Panu a później dmuchala w alkomat. Na drugi dzień w ten alkomat któryś z Panów wkłada swój ustnik i dmucha a na jego ustniku wielokrotnego użytku będą ślady DNA innego kierowcy. To jest strasznie nie higieniczne. Godzicie się na to? Przyklad: Monika robi lota Romanowi. Monika wkłada ustnik w alkomat i chucha sper.ma w alkomat. Zdzisiu na drugi dzień dmucha w alkomat zasysajac ślady Romana sp.e.r.my. Wniosek jest taki: Zdzisław zrobił laskje Romkowi. POZDRAWIAM KIEROWCÓW Z MZA.
    DjTojToj

27.02.2020 08:45

Ale że Romek ma takie powodzenie???
    Zaciekawiony

27.02.2020 19:35

Na ktorej zajezdni pracuje ta Monika? Bo mnie to ciekawi (usunięte przez administratora)
    Wuwuzela

22.02.2020 14:01

Jechałem dziś rano 128. Kierowca trzymał w lewym ręku różaniec. Prowadził tylko prawą ręką. Przeżegnywał się kilka razy - oczywiście pod kościołem na Dickensa również. Nie przeszkadzało mi to, ale wyglądało nieprofesjonalnie i zaściankowo.

26.02.2020 01:05

pewno modlił się by wytrzeźwieć do badania alkomatem.
    Jacek

26.02.2020 23:38

Norma. Modlił się bo był pijany lub nie znał trasy. Obstawiam pierwszą opcję.
    Krzyś

18.02.2020 18:32

czy jak mam prawo jazdy kat.AiB moge prowadzic autobus w MZA bo szukam obecnie pracy?

26.02.2020 01:06

wystarczy jak masz jedno oko sprawne i nie uciekające.
    Jacek

26.02.2020 23:36

Taki (usunięte przez administratora) ze Związków podobno załatwia wszystko na jak się zapiszesz do jego organizacji. Wymagana jedynie karta woźnicy.
    w sumie jeszcze nowy

20.02.2020 18:45

Proszę koleżeństwa.Czy warto zapisać się do związków zawodowych w MZA? jestem nowy mnie mocno namawiają,argumentując,ze nikt mnie nie ruszy. i o podwyżki płacy będę miał łatwiej. Jeśli już mam się zdecydować,to który polecacie?
    ...

21.02.2020 09:23

Jak składka będzie wynosiła 10 zł to i ja się zapisze i jeszcze paczkę na świata im zrobię żeby mieli co jeść. Bo jednak 50 zł za obietnice to trochę dużo.
    Janek

26.02.2020 23:32

Tylko patologia i nieudacznicy zapisują się do ZZ. Olej dziadów.

26.02.2020 06:45

Panowie co oznacza uchybienie prowadzącego pojazd art 18 lub gdzie to sprawdzić?
    3 cytryny

26.02.2020 15:58

Na Pana to trzeba zasłużyć. Na tą chwilę to tylko adrian
    Leon

26.02.2020 21:21

Skończcie już tym pajacem. On to się co najwyzej nadaje do noszenia kul bezzębnemu dziadowi z Żoliborza. . Z niego taki prezydent jak z koziej (usunięte przez administratora) trąba
    New

21.02.2020 13:13

Przyjście w niedzielę z wolnego to jest 100% czy coś więcej?
    3,/4

26.02.2020 11:34

3 razy więcej a święta 4 razy

26.02.2020 15:11

W niedziele swieta nie zatrudniaja 6712
    Emeryt zasilający

26.02.2020 13:47

Emeryci dostali 13 stki to może i pracownikom coś dać ( 14 stkę )

21.02.2020 10:04

26.02.2020 01:11

bo jakby dał w hebla to byś pisał czemu połamał kierowca ręce i palce tylu osobą i mógł już jechać i tej tragedii by nie było.

20.02.2020 10:47

Kukiz

22.02.2020 12:59

Nowe pokolenie:-) Zmieni się sytuacja w kraju :-). Szykuj się na homonto. PAD nazywa Polske POLIN i w tym tworze budowanym razem z PIS będziesz miał nowe :-) czyli homonto na szyję i pracę za miskę ryżu jak to mówił Morawiecki w Sowie dla nowego Pana z Bliskiego wschodu. To ,ze starsi ludzie wywalczyli Ci wolność nie znaczy ,że Ty i Tobie podobni macie mieć ją gdzieś a 100 krotnie zwiększone promieniowanie ,5G ,glifosat w żywnosci i szczepionki (niebawem przymusowe jeśli będziesz chciał pracować w homoncie jako zakładnik). Tak jak powiedziałem ludzi na poziomie w MZA jest garstka ,reszta zrezygnowała z tej pracy. Nie czekaj aż wymrze starsze pokolenie bo nie wiesz ,ze Ty możesz ich wyprzedzić wcześniej. Nie znasz dnia ani godziny .Takie są fakty a,że Ty masz z kolegami Twojego pokroju spod Tłuszcza bekę z zagrożenia to miej - takie środowisko w MZA jak to Wasz prezes powiedział ,nie wymagające inteligencji.

26.02.2020 01:08

znalem kierowcę którego wywalili bo jak zamontowali w autobusach połączenie z centralą uznał że to da mu raka mózgu i umrze. Wrócił do MZA, popracował 2 lata i zmarł na wylew bo za dużo pił wódy.

Zostaw merytoryczną opinię o MZA