LUX MED

Ryczywół - Luxmed
Rzeszów - Luxmed
Siedlce - Luxmed
Toruń - Luxmed

5. Opinie o LUX MED Sp. z o.o.

Opinie o LUX MED Warszawa

Nie przegap nowości o LUX MED Sp. z o.o.!

4net

30.03.2017 22:25

Minusem firmy jest to, że nie potrafi (nie chce?) zachęcić osób do pracy dłużej nież rok. W IT (ale nie tylko) rotacja pracowników jest zatrważająca. W marketach nie ma takiej rotacji jak tutaj. Co 'młodego' czegoś nauczysz, to już się z Luxa zwija :( Przyczyny? Głownie słaba kasa i brak możliwości rozwoju.
    K

29.03.2017 11:16

Potwierdzam, że nie ma premii, co de facto zadecydowało o mojej rezygnacji z pracy, bo podstawa była absurdalnie śmieszna. Obietnice niespełnione po stokroć: co miesiąc ta sama śpiewka, że będzie premia itd. a ostatecznie nigdy jej nie było, pomimo skutecznej realizacji celów sprzedażowych i dawania z siebie 300% kosztem życia prywatnego (rezygnowałam z urlopów, pracę zabierałam do domu itd.). Niewarto ludzie łudzić się.
    asembler

28.03.2017 18:02

Jak jest z pracą w IT (admin syst) w Luxmedzie? Można tu dobrze zarobić i się rozwijać? Frima oferuje jakieś szkolenia?
    dramat

03.04.2017 22:35

Za moich czasów nie oferowali absolutnie żadnych szkoleń, ba -nie znali nawet czegoś takiego jak szkolenia wewnętrzne ("nie mamy środków, zasobów itp.) Z ostatniego roku pracy w IT Luxmedu najbardziej zapadły mi w pamięci: - kolejki do kibelka (WC na jednym poziomie współdzielone inną firmą) - ciasny open space na +100 osób z różnych działów, gdzie w hałasie siedzieliśmy stłoczeni jak sardynki w puszcze, obrócenie się na krześle było zupełnie niemożliwe podobnie jak praca bez słuchawek na uszach (potężny hałas, różne zespoły stłoczone obok siebie) - kolejki w kuchni aby zagotować sobie herbatę/kawę lub odgrzać przyniesiony obiad.
    Miki

28.03.2017 12:11

Byłam na rozmowie w Warszawie. Rekrutacja to wysłuchiwanie historii firmy, działalności działu, niedopuszczenie do słowa kandydata i zadanie jednego pytania "od kiedy może Pani zacząć?". Bardzo niski poziom wywiadu, atmosfera z kipiącym ego managera, który de facto dużo gadał, a niewiele wiedział, ot rekrutacja do Centrali. Zniesmaczona jestem zarobkami i magicznym słowem "premia uznaniowa". Stanowisko fajnie brzmi, ale wiąże się z wciskaniem abonamentów i obdzwanianiem pacjentów. Pracodawca kiepsko rokuje w branży.
    pracownik okradziony

28.03.2017 19:36

W tej firmie nie ma czegoś takiego jak premia uznaniowa. Jak nie masz czegoś na papierze, to są to puste obietnice bez pokrycia, zwłaszcza jak przełożeni próbują wmanewrować Cię w jakieś ekstra zadanie za ekstra kasę np bycie p.o. koordynatora przez 3 miesiące do czasu ślimaczącego się podpisania aneksu do umowy i obiecywanie, z miesiąca za miesiąc, że już przy następnej wypłacie dostaniesz zaległe pieniądze. Jak dostaniesz aneks to zaczniesz dostawać swoją groszową podwyżkę, ale za okres paru miesięcy wstecz bez papierka kasy nie zobaczysz na oczy.
    przepaść korporacyjna

27.03.2017 11:25

Pracuję w korpo na Postępu, nie w lux-medzie, ale jednak opiekę medyczną mam własnie w lx. Nie podoba mi się to, że odwoływane są wizyty tego samego dnia, dostępność do specjalistów jest mocno ograniczona, w placówkach jest słaba organizacja, ponieważ do rejestracji zawsze są kolejki, a obsługa anglojęzycznych pacjentów to żenada... ale suma sumarum to pracodawca mi za to płaci, więc nie mogę narzekać, bo to taki gratis. Najbardziej rozbrajające z żalu jest to, że zamiast promować zdrowy styl i dobrą energię to pracownicy lx stoją na parkingu, siedzą na placu obok budynku i palą fajki, plotą jakieś shity i bzdety, tak że my-obok wszystko wiemy i nic nie jest tajemnicą, a dodatkowo wdychamy ten smród.
    Free

23.03.2017 22:00

Jak najdalej od tej firmy!DNO.
    Nawylociewłasnejwoli

23.03.2017 15:39

Tuż LUX MED to wielka korpo, pracownikom pęka ego, chociaż pracują w chlewiku wzajemnej adoracji i nie mają nawet na czym siedzieć za te grosze. Ja właśnie na wypowiedzeniu i to chyba jedna z moich lepszych decyzji.
    developer_misio

21.03.2017 22:45

Witam, pracowałem w It prawie 2 lata. zgadzam się z poprzednią wypowiedzio. Dobrzy specjalisci i develoerzy uciekajo z tej firmy. Przestarzala technologia. W firmie brakuje porzadnych systemów, pracuje sie na starym sprzecie. Wymiana sprzetu jak padnie. W intranecie nie ma zaktualizowanych inf. o pacoWnikwach, brak komunikacji, trzeba o wszystko prosic. Nawet na umowe czekałem ponad 2 tyg. Beka. Niktorzy ok miesiaca czekali na umowe. zdarzalo sie ze doiero jak ktos odchodzil podwyzszano pensje. LX nie dba opracowników. Warunki pracy skandaliczne. Wielki molochowaty openspace i 100osob. Kolejki do łazienki. Mała kuchnia. Firma jak pracowalem robiła ankiete odnosnie biura. Z tego co słyszalem nic sie nie zmienilo. Sa jakies zdrowe piatki tylko malo owocow i do tego saga, recznik w duzej rolce. Ludzie mili, pomocni poza kadra kierownicza.
    JejuJeju

22.03.2017 15:57

to ja dodam tylko, że u nas nawet dystrybutora z wodą nie wymieniają, chociaż filtr jest cały zgnity i od 7 miesięcy jest obietnica wymiany , siedzimy na starych krzeslach, ze po kilku godzinach kregoslup boli, jak diabli i przy jednym biurku pracuja u nas 3 osoby jednoczesnie :)
    Natalia

18.03.2017 10:20

Zainteresowałam sie ofertą pracy dla specjalisty ds. rozliczeń NFZ. Może ktoś mógłby podzielić sie szczegółami tego stanowiska? Czy LUX MED Sp. z o.o. ma jakieś specjalne wymagania dla nowo przyjmowanych osób?
    hahah

18.03.2017 19:10

Musisz należeć do znajomków lub rodziny pracownika LX :D
    Ciekawy

17.03.2017 12:07

Witam. Pracował ktos może tutaj na stanowisku PH?? jeżeli tak to proszę o swoje spostrzeżenia itd :) bo teraz trwa rekrutacja i ciekaw jetem czy warto :)
    DemonsRatos

16.03.2017 12:01

Jestem pracownikiem LX - zaczynalem od dzialu obslugi w jednej z placowek, pozniej pracowalem w Szpitalu na Puławskiej i obecnie pracuje w biurze. Powiem tak - fajnie móc zdobywac doswiadczenie, ale zdecydowanie za dlugo jestem zwiazany z LX i zbrzydla mi po prostu branza, bo widze co tu sie dzieje. Nabrałem sporo nie chęci przez roznego rodzaju sytuacje, ktore widzialem, a nawet doswiadczalem tutaj. Zarobki sa przecietne, o umowe zawsze trzeba sie dopominac, przez kilka miesiecy pracowalem nawet bez umowy i nie otrzymalem pensji, ktora byla ustalona, ale nie mialem wtedy wyjscia. Dyrektorzy niektorzy z czapy, poniewaz jak mozna sie zajmowac sprawami medycznymi nie majac zadnego doswiadczenia zawodowego ani merytorycznego w tych kwestiach. Obecie aktywnie szukam.

13.03.2017 14:05

Fejsbuk prawdę mówi o luxmedzie :D
    Agata

10.03.2017 11:51

Katrina, czyli działanie lekarzy jest również dostosowane do zaleceń osób na wysokich stanowiskach?
    Katrin

10.03.2017 13:31

Agata, jest sporo specjalistów, którzy mają podpisane dodatkowe umowy związane z bonifikatą za pokierowanie swoich pacjentów do szpitala na puławskiej lub caroliny, wiec to jest naciąganie i pewnie po czesci wyszukiwanie pacjentom schorzen, ktore moga tam wyleczyc, zdiagnozowac itd. Natomiast jawną dla obslugi kwestią jest to, że w niektorych placowkach LX jest dla lekarzy zakaz wystawiania skierowan na drogie badania typu rezonans, rozbudowana diagnostyka (chyba, ze ktos jest SuperVIP).
    Kiedyś mobbingowany pracownik

09.03.2017 11:05

Może to otworzy oczy zarządowi Luxmedu, a zwykłym pracownikom tej firmy obsługującym pacjentów (czy to obecnym, czy też potencjalnie przyszłym) uzmysłowi, że jednak nie warto się męczyć z tym molochem, który nawet w kwestii dbania o zdrowie pracowników z racji swojej pozycji i tak jest dużo mniej konkurencyjny, niż znienawidzone kiedyś dyskonty. O płacach i formach zatrudnienia nie wspomnę.
    Katrin

06.03.2017 17:30

Pracuję obecnie w jednej z placówek LX w Warszawie i nie polecam. Niska płaca, stała rotacja pracownicza, bo nikt nie chce zostawać na dłużej, nierealne plany sprzedażowe i traktowanie pacjentów, jak worki z pieniędzmi. Przez tą pracę straciłam szacunek do prywatnej opieki zdrowotnej, choć wiem, że lekarzy z powołaniem jest mnóstwo, ale zarządy takich placówek wszystko psują i nie szanują ludzi oraz ich misji w branży. Skandalem jest również to, że pracodawca nie jest w stanie nawet samodzielnie zapewnić swoim pracownikom opieki zdrowotnej - sami płacimy za pakiety. Obecnie szukam nowego miejsca zatrudnienia, trzymam kciuki i za was.
    Zekzt

24.04.2017 17:55

Kwestia tego jęczenie na opłaty za pakiety w przypadku pracowników - ludzie, naprawdę te 15zł jak dopłacacie za wyższy pakiet [gdzie benefitem jest 50% zniżki na stomatologię] to jest taka kosmiczna suma? Biorąc pod uwagę fakt, że pracownik otrzymuje zakres opieki który prywatnie kosztował by naprawdę spore pieniądze. Za bazowy pakiet nie płacimy NIC - bo 20zł jest DOLICZANE do wynagrodzenia [czyli jak zarabiasz 3000 brutto to przy zgłoszeniu się do pakietu podniosą ci zarobki na 3020]. Firmie można wiele zarzucić, ale pewien poziom pierdzeielenia bzdur to już zwykłe malkontenctwo - z reguły leni którzy wylecieli z roboty bo nie chciało się pracować tylko ciągle szukaliście leszcza który coś za was dokończy.
    ZetZet

25.04.2017 15:13

Ocho, warcza groźnie smutne dyrektorki z Postępu. Kości wam rzucili tym razem w zasięgu łańcucha?
    TypowySeba

03.03.2017 22:09

Pracowałam na CC półtora roku. Na początku na ogólnej później medycyna pracy (tam było trochę lepiej). Jeśli chodzi o atmosferę i przełożonych to moim zdaniem cyrk . Traktują pracowników jak automaty, wymagają od nich obsługi słowo w słowo jak roboty co wręcz irytuje pacjentów a nie pomaga w obsłudze. Od paru miesięcy pracuję w placówce. Atmosfera dużo lepsza. Jeśli chodzi o kierownictwo nie mam nić do zarzucenia jednak wynagrodzenie za wykonywane obowiązki jest żałosne nie wspominając już o stażu pracy. LX nie stara się utrzymać dobrego pracownika dając podwyżkę( awans ) woli zatrudnić osobę zieloną w temacie za grosze . Gdzie sens i logika ? Jak chcą utrzymać obsługę na poziomie, którego wymagają ?
    mydełko

03.03.2017 19:09

1. Żałosne pensje i obietnice 2. BRAK SZACUNKU DO PRACOWNIKA 3. Niekompetentni ludzie na wysokich stanowiskach (CALL CENTER!!!!!!!!!!!!) 4. Praca w firmie nie szanującej pracowników oraz KLIENTÓW!!! odradzam pracę na każdym szczeblu.
    Anna800

01.03.2017 11:51

A ja obecnie pracuję w oddziale w Krakowie i równiez nie polecam. Rotacja spora, uwikłania i niezdrowa atmosfera. Pieniadze bardzo bardzo slabe, aby oplacic mieszkanie i przezyc miesiac.
    luksowijuzpodziekowalam

28.02.2017 13:14

Pracowalam w biurze na Postępu w 2016 - nie polecam. Grupy wzajemnej adoracji, zaściankowe podejście (podniecanie się życiem celebrytów, podkreślanie swojego wzniosłego jestestwa, korpo-brednie w stylu "KAJ PI AJ, CZELENDŻ", mydlenie oczu, dyrektorzy= beka). Jak komuś teraz o tym mowie to nie dowierza, bo przecież to wielka firma, ale w mojej ocenie jest miejscem na chwilę, nie liczy się z pracownikami, a z pacjentami jedzie jak w fabryce. Zarobki to żenada. Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów zawodowych, ale nie w luxmedzie!
    Agata

27.02.2017 15:13

@Wreszcie wolny człowiek na jakim stanowisku pracowałaś?
    Wreszcie wolny człowiek

02.03.2017 02:41

Dział obsługi Pacjenta w callcenter i placówce medycznej

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w LUX MED?

Kontakt - LUX MED Sp. z o.o.

ul. Szturmowa 2 02-678 Warszawa

Branża główna: Lekarze i gabinety

Wreszcie wolny człowiek

25.02.2017 02:58

Rotacja bardzo duża człowiek poświęca wiele i nic w zamian jest tam straszy mobing ja umowę otrzymałam po 4 miesiącach. Co z tego że człowiek pracuje nadgodziny, stara się dla pacjentów. Nie dają umowy o pracę jak obiecują czy też premii podwyżek. Myślałam że będę mogła rozwinąć skrzydła w tej firmie, się pomyliłam pracownika mają za nic, nie szanują. Na 12 godzin masz tylko2x20 min przerwe i na dodatek liczą Ci czas. Przez ta firme nabawiłam się poważnej choroby :( za dużo stresu i mobingu bez względu czy to placówka medyczna czy callcenter.
    Ewa

24.02.2017 21:18

Szok!!! opinie na FB ze strony pacjentów są straszne. LUX MED ma najgorsze opinie na tle innych ubezpieczycieli. Nie dziwi mnie, że równiez jako pracodawca jest kiepski... wszystko ze sobą koreluje!
    Ciekawa

02.03.2017 11:10

Z ciekawości popatrzyłam i faktycznie opinie na fejsbuku miażdżą placówki lux medu. Kiedys pracowalam w dziale klienta strategicznego i chyba takich opinii nie bylo, obecnie pracuję w dziale sprzedazy i nie mam do czynienia z pacjentami, ale jedno jest pewne - pacjenta nie traktuje sie powaznie, licza sie tylko wyniki sprzedazy. Szkoda, ze tak lux med sie stacza i rowniez szukam nowej, ambitnej pracy.
    Medyczka

24.02.2017 19:20

Pracuje w Lux Medzie i jestem zadowolona chociaż nie jest łatwo. Praca z pacjentami często bardzo uciążliwymi to wieczny stres. Kto podejmuje się takiej pracy niech nie narzeka.
    ITszczurek

22.02.2017 17:51

W IT na postępu co chwilę odchodzą koleje osoby mające już dosyć tej farsy.
    Gość

22.02.2017 17:35

A jak wygląda z perspektywy pacjenta dostępność do lekarzy. Który pakiet zdaniem pracowników warto kupić?
    Szczery

01.04.2017 08:03

Żaden
    recepcja

21.06.2017 18:16

A dlaczego terminy byly i za pewne sa odwolywane z dnia na dzien? Bo nie ma pracownikow,ktorzy mieliby to wczesniej robic. Albo obsluga w przychodni pacjentow albo odbieranie telefonow czy odwolywanie. Jakjest dwoch pracownikow na zmianie lub trzech to.sie inaczej nie da. To nie jest wina recepcjo,ktora jesttam tylko od wykonyeania tego co gora kaze.
    Pracowniczka

22.02.2017 15:37

Wg mnie LUX MED szuka jeleni. Oferują marne wynagrodzenie, obiecują nieistniejące premie, stanowiska pracy nie są zorganizowane (np. brak choćby swojego biurka lub dzielenie jednego z 4 innymi osobami - komfort, nie?). Cały biznes opiera się na wielkiej rotacji i łataniu dziur pracowniczych, przy braku stabilności żaden pracownik nie chce się starać, a pojawiający się nowi zanim się wdrożą to już odchodzą. W Warszawie to co trzeci pracownik LUX MEDU jest czegoś dyrektorem, co czesto jest paradoksem, bo umiejetnosci zarzadzania, rozwoju nie maja zadnych. Czy te stanowiska sa po znajomosci? no tak, to przecież wielka korpo :)
    Kasia

22.02.2017 11:40

Umowa śmieciowa, zarobki bardzo niskie, brak chęci współpracy, niedocenianie pracowników, marne programy zdrowotne, ciągle wieszający się komputer, tajemnice Poliszynela dotyczące dokumentacji i innych wewnętrznych przepisów. Przykro mi - miałam nadzieję, ambicję, wiedzę i praktykę. Odeszłam - bo musiałam żeby przeżyć z rodziną. Szkoda tylko dziewczyn i chłopaków bo są świetni i zawsze starają się trzymać proste plecy. Nie bardzo rozumiem dlaczego Luxmed otrzymuje tytuł najlepszego pracodawcy - chociaż to nagroda przyznawana zewnątrz firmy - brak informacji od pracowników?
    Mentor

21.02.2017 16:18

Służba zdrowia to ciężki kawałek działalności. Natomiast Lux Med dźwiga to i ciągle się rozwija co znaczy, że jest super firmą. Czasami zdarzają się trudne sytuacje ale to jest normalne tak jest wszędzie. Pracownicy i firma to jedność bez tego nic nie będzie!!.
    Dobry8775

22.02.2017 10:06

Tylko, że LX ma w nosie pracowników ("jak nie ten to znajdzie się inny") liczą się tylko słupki sprzedażowe i kasa, kasa, kasa :) Przez takie podejście odeszło sporo świetnych lekarzy i dobrych pracowników administracji.

20.02.2017 20:56

PracownikOBECNY

21.02.2017 09:41

Jako pracownik napiszę otwarcie, że wszyscy dobrze wiemy, jak działają u Państwa reklamacje... tj. one istnieją, ale są ignorowane, zamiatane pod dywan :)
    Luksmetowe brednie

21.02.2017 12:22

Waszych reklamacji i tak nikt nie rozpatruje, nawet pracownicy infolinii sami przyznaja, ze jest ich za duzo i sobie juz nie radza. O czyms to swiadczy.
    b123

19.02.2017 12:54

Jakie kwoty oferują na CC w Warszawie po okresie próbnym ? Warto się tam przenosić?
    Pręt

03.03.2017 21:57

nie!!!
    Piter

16.02.2017 22:19

Luxmed zamiast na profesjonalnym leczeniu, skupił się wyłącznie na przejęciach i wyciskaniu kasy z pacjentów. Do dziś wspominam nieliczne spotkania z panią prezes Rulkiewicz i jej wypowiedzi: " Luxmed jest obecnie liderem na rynku w zakresie medycyny x, w dziedzinie y od lat nie mamy sobie równych, w sektorze z planujemy w ciągu najbliższych 12 miesięcy awansować na I miejsce. Planujemy również ekspansję w ubezpieczeniach..........". Propaganda sukcesu lała się strumieniami, a tego wszystkiego słuchali pracownicy którzy trzeci rok z rzędu nie dostali nawet symbolicznej podwyżki. Pensje stoją w miejscu, pracownicy na śmieciówkach ale firma zarabia coraz więcej- czyli w rozumieniu kierownictwa LX- sytuacja idealna. Pacjenci coraz częściej składają reklamacje, ale i płacą więcej- czyli wszystko w porządku. Tak funkcjonuje Luxmed- pazerna korporacja w której liczą się tylko słupki sprzedażowe i ograniczanie kosztów.
    Rozczarowany manager

17.03.2017 19:19

Pani preses umie ladnie mowic i obiecywac rozne rzeczy. W praktyce trzesie sie ze strachu przed zwolnieiem przez BUPA i zrobi wszystko, nawet nieetycznego, zeby sie utrzymac na stolku. Bylem w szoku kiedy uslyszalem jak krzyczy na pracownikow.
    Medyk

15.02.2017 18:38

Firma zajmująca sie bardzo trudnym tematem nigdy nie doczeka się pochwał. Lux Med ma swoja historię i pozycjeęna rynku medycznym bardzo wysoką. Oby tak dalej.
    KlientStrategiczny

16.02.2017 14:42

Chyba kpisz. Ja straciłam szacunek do LUX MEDu w momencie, gdy dowiedziałam się, że lekarze mają w większości podpisane umowy w ramach załatwiania pacjentów na odpłatne zabiegi w Szpitalu na Puławskiej i w CMC (jako próba reanimacji ciężko działających szpitali). Za zorganizowanie, pokierowanie takiego pacjenta dostają pieniądze... a gdzie etyka? w Szpitalu na Puławskiej przecież lekarze nie cieszą się wybornymi opiniami, więc po co tam kierować?... szkoda, że polityka tej firmy obraca się tylko wokół KASY.
    MadejMadej

17.02.2017 10:54

Ktoś się wypowiadał nawet, że już obdzwaniają pacjentów z sugestiami, żeby zlecone zabiegi czy skierowania realizować na Puławskiej. Już nie wiedzą, jak pozyskać ETYCZNIE pacjenta. Żal, żal, żal!
    kandydat

11.02.2017 07:02

A jak jest w Warszawie w Lux Med przy Mariott? Czy warto tam aplikowac? Dotychczasowe wpisy powalające. Dajcie, proszę, znać. Moze są jakieś wyjątkowe placówki.....
    Teserakt

13.02.2017 13:35

Z tego co wiem to jeszcze jako tako ze wzgledu na atmosfere trzyma sie luxmedowa "medycyna rodzinna". Ale to tylko kwestia czasu jak i to rozwala, bo wszystkie wzglednie autonomiczne jednostki od jakiegos czasu przechodza pod to samo patologiczne zarzadzanie z kolorowa w tle. Daj sobie z Mariottem spokoj. Za duzy "prestiz" (a presja jeszcze wieksza) i za blisko Bramy Zachodniej, w ktorej siedzi jedna z hydr.
    czarno-biała

15.02.2017 00:03

Kim jest teraz kolorowa? Dyrektorem ? Nie pracuję 8 lat a co z IR dyrektorem Działu obsługi klienta?
    Anna

09.02.2017 13:18

Lux-med znana marka, ale polityki zarządzania nie ma żadnej. Od kilku lat to dno totalne w sferze organizacji i zarządzania, zwłaszcza w podejściu wobec pracowników. Dyrektorów pełno... a kwalifikacji żadnych nie mają. Na Postepu niektórzy są z przypadku np. jak kwestiami medycznymi może kierować osoba nie pracująca dotychczas w branży, nie majaca wykształcenia medycznego i doświadczenia we wspolpracy w linii zdrowotnej (nawet w obsludze klientow medycznych)? KPINA.
    Byly pracownik

17.03.2017 19:12

Przykre jest tez to ze czuja sie bezkarni za krzywdzenie pracownikow. I to od samej gory poczawszy, tzn. Zarzadu LX. Niby piekne zasady dzialaja, a w praktyce hipokryzja. Szkoda gadac.

07.02.2017 10:26

Widze, ze wpis o przebiegu rekrutacji u niejakiego Cezarego juz usuniety, co by ludzi nie straszyc. Tak samo jak wpis o lamaniu tajemnicy lekarskiej.
    Medykant

06.02.2017 09:10

Zawsze uważam, że pracownik niższego szczebla nie musi zajmować się strategią firmy. Pewnie dlatego sądzi, że firma powinna płacić większe wynagrodzenie, gdyż myśli o b. poważnych sprawach.

07.02.2017 09:30

Medyk/medykamenr/medykant ile jeszcze bedziesz wybielac swoj chlewik? Widze, ze wpisy zawsze w dni powszednie pomiedzy godz. 9, a 12 w poludnie. Chyba nie ma za duzo roboty na Postepu. Twoje smutne wywody o Slowianach i podejsciu do szeregowych pracownikow sa wrecz karykaturalne i stanowia swietna wizytowke firmy Lux-Med Sp. z o.o. Az za dobrze widac wasze stanowisko wobec pracownikow. Nikt nie nakazuje im podejmowac strategicznych decyzji. Problemem jest uposledzenie narzadow poznawczych - krotko mowiac gluchota, slepota i ignorancja kadry wyzszego szebla (do ktorej bez watpienia nalezysz Ty) na sygnaly z dolu. Jeszcze troche i wogole nikt nie bedze podejmowal u was strategicznych decyzji. Dyrektorow sto tysiecy, a malo ktory naprawde kompetentny. Zapomnieliscie, ze nie zyjemy juz w roku 2000 i micha ryzu nie wystarczy. Swoja droga bylem ostatnio w jednej z waszych placowek i usmialem sie jak zobaczylem na scianie dyplom "firmy roku" datowany na 1998 rok. Jak mawiaja - ryba psuje sie od glowy.
    PracownikOBECNY

04.02.2017 18:42

Zaczną od zamknięcia Szpitala na Puławskiej - statystyki marneee, choć nagabują i szukają pacjentów, jak mogą :)
    pracownikBYŁY

05.02.2017 12:43

Jakoś mnie to nie dziwi. Podobno nowa pani dyrektor robi porządek, ale trochę za późno. Dużo wartościowych pracowników odeszło za rządów byłej pani kierownik, która nie wykazywała się kompetencją. Pozostała garstka pracowników, którzy sobą coś reprezentują, a reszta przyjmowana po znajomości to jakieś nieporozumienie. Brak wykwalifikowanego personelu, świadczącego na wysokim poziomie usługi, niestety odstrasza klientów (pacjentów). Ceny usług z sufitu, a stawki dla pracowników bardzo marne.

03.02.2017 13:39

04.02.2017 11:49

Kolego kiedys w LX byla taka formatka, ktora wysylalo sie z systemu z podziekowaniami za udzial w procesie rekrutacji. Dzis to zbyt powazna firma. Jak ma by u nich dobrze jak ucieklo z niej wiekszosc kompetentnych trenerow wewnetrznych? Na Postepu udaja, ze prowadza rekrutacje co by sie statystyki rekrutacyjne zgadzaly, a tak naprawde to nie ma nawet komu szkolic nowego narybku. Probuja to zwalic na koordynatorow, ktorzy zwyczajnie to olewaja. Czy ktos z nowych kandydatow do obslugi pacjenta widzial na oczy skrypty rozmow, pytania testowe? Byl przeszkolony z zakresu dosc obszernych teorii procedur medycznych, ktore trzeba znac obslugujac pacjenta? Zostal kompleksowo przeszkolony z obslugi programow, na ktorych trzeba pracowac? Popracowal "na sucho" pare dni z trenerem? Dzis doslownie doczepia sie nowego zawodnika do osoby najstarszej stazem (ktora zwyczajnie nie ma czasu szkolic, bo ma swoja robote). Po paru dniach tej osoby nie ma, a narybek przydzielany jest przez koordynatora do nastepnej wzgledem dlugosci stazu osoby, ktora gada zupelnie co innego. A szkolenie wyglada zazwyczaj tak: tu klikasz to i to, tam rejestrujesz, tu odbierasz polaczenia i jazda na sluchawke lub za kontuar "bo ja ide na przerwe - poradzisz sobie ;) ". A konkurencja przy LX moze spac spokojnie. LX wygrywa tylko iloscia placowek w kraju, ktore tak lapczywie wchlanial w ciagu ostatnich kilku lat. I to bedzie ich gwozdz do trumny, bo to obecnie kolos na glinianych nogach. Za jakis czas bedziemy slyszec o zamykaniu co mniej rentownych oddzialow, ktorych tak naprawde nie bedzie komu obsadzic bo nawet lekarze i pielegniarki maja dosc tej firmy i przewaznie po roku rezygnuja.
    Nowy pracownik

02.02.2017 11:57

Ciekawe wpisy od osób nie pracujących a znających wszystkie realia w firmie Lux Med???. Czasami myślę, że niektórzy są inspirowani przez konkurencję do pisania kłamstw na forum!. Tym bardziej zostałam przekonana do złożenia swojego CV w LuxMedzie.
    Damian

02.02.2017 22:05

Byli i obecni pracownicy również. Składaj CV, a później napisz tutaj co słychać - domyślam się, co napiszesz po kilku tygodniach, ewentualnie miesiącach (zależy od Twojego rozgarnięcia na podwórku).
    Damian

02.02.2017 22:06

Karolina

30.01.2017 11:43

Jestem pracownikiem apteki. Dodzwonić się do Luxmedu graniczy z cudem, a przecież nie dzwonię na pogaduchy. Lekarze bardzo często wystawiają błędzie recepty, z czym musimy cofać pacjenta. Jeśli my-aptekarze nie możemy się do nich dodzwonić w żaden sposób to zastanawiam się jak umówić się mają pacjenci albo zamówić karetkę osoby, które tego potrzebują w tym momencie. Niestety od pacjentów zbyt wielu pochlebnych opinii również nie słyszałam.
    recepcja

26.07.2017 19:38

Pamiętam jak kiedyś przyszedł do mnie lekarz jak pracowałam na recepcji i pytał się jak ma wystawić receptę, bo On nie wie co ma dokładnie wpisać (jakie dane pacjenta i gdzie). Zgodzę się z tym, że trudno jest się dodzwonić do placówek, bo najzwyczajniej w świecie brakuje pracowników, którzy taki telefon odebraliby.

Zostaw merytoryczną opinię o LUX MED Sp. z o.o.