Salus International

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 236 ocen.

Salus International
3 236

Opinie o Salus International

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salus International

Lidia

@Berbelucha, o jakich ankietach piszesz? Mógłbyś być bardziej konkretny? Jeśli jesteś pracownikiem firmy napisz o swoich doświadczeniach w tej pracy. Wiesz może, czy obecnie pracodawca poszukuje pracowników? Czy firma oferuje szkolenia, premie, pakiet socjalny? Każda informacja będzie cenna.

   
Lidia

@Stefania Augustina 1, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś pracownikiem tej firmy. Może mogłabyś dodać bazując na Twoim doświadczeniu, jakie warunki pracy mogą zostać zaproponowane przyszłemu pracownikowi? Napisz coś na temat atmosfery występującej na co dzień w tym miejscu pracy? Informacje o tym zainteresują osoby, które szukają zatrudnienia.

   
Berbelucha
@Lidia 08.06.2018 14:19

To jaka jest atmosfera zostało opisane w ankietach o których zapomniano. Prawda ze tak?

   
Lidia

@Lady, w poprzednim poście zamieściłam informacje o stanowiskach, na które poszukiwani są pracownicy. Może byłabyś zainteresowana aplikowaniem. Proszę, niech ktoś z pracowników wypowie się na temat atmosfery pracy i warunków wynagrodzenia. Zapraszam do dyskusji.

   
Stefania Augustina 1
@Aga 03.06.2018 16:53

To po co przychodziłaś do ej firmy skoro wiedziałaś, że takie godziny pracy są? "a Polak obróci się na pięcie i się jeszcze z ciebie śmieje" Bo Ukrainy nie rozumiesz, a na pewno z 10 razy du*ę Ci porządnie obrobili :) A co do godzin to Ukraina wychodzi sobie po 8 co ma "wykon zrobiony" a Polak musi przez 2 godziny myć półki co nie powinno należeć do jego obowiązku, ale tak się ludzie dają. Za 2 tygodnie nie zdziwię się jak będą kazali WC myć.

   
Magazynierka

Funkcyjni z magazynu aptecznego! Przypominam o zakazie używania telefonu prywatnego w czasie pracy. Jeśli wymagacie przestrzegania tego zakazu od pracowników magazynowych, to egzekwujcie go najpierw u siebie. A jak wam się nudzi w godzinach pracy to zapraszam w półki do sprzątania.

   
Aga
@Lady 31.05.2018 08:05

@Lady Napisałam Ci wyżej,co sądzę o tej firmie..Nocna zmiana jest do 19 do 4,5 rano,popołudniówka od 12 do 20,21 ..Jak masz stalowe nerwy to możesz spróbować, pozdrawiam Aga

   
Lady

Ile godzin ludzie pracują na magazynie? Jest nocna zmiana?O której godzinie rano zaczyna się pierwsza zmiana? 10zl netto za godzinę? Czy moge bić premia?

   
Lidia

Witam, do firmy Salus International w Katowicach poszukiwani są pracownicy na stanowiskach: pracownik administracyjny w dziale exportu, zastępca kierownika magazynu. Oferty ze stanowiskami i zakresem obowiązków na stronie: https://pracodawcy.pracuj.pl/salus-international-sp-z-o-o,5877. Co sądzicie o tych ofertach? Polecilibyście pracę tam komuś znajomemu?

   
AbcGG
@Lidia 27.05.2018 16:23

Nie nikomu bym jej nie polecił.

   
Wojtek

Nie potraficie doceniać, że to jest dobra firma! Narzekanie niektórym najlepiej wychodzi.

   
Amadeusz
@Wojtek 21.05.2018 19:14

Wojtek widzę że ty się tam jakiś tabletek nałykałeś nie wiem co to jest ale daj trochę to też może BĘDZIEMY postrzegali tą „firmę” w takich kolorach.

   
On

Proszę zaktualizować opis w zakładce kariera ponieważ jest on niezgodny ze stanem faktycznym firmy. „Praca w naszej firmie jest przygodą, która daje szansę tworzenia i realizacji niepowtarzalnych pomysłów. „- to jest prawda ponieważ trzeba jakoś Zmieścić ten towar który wylewa się drzwiami i oknami. „Firma Salus International pozwala być samodzielnym, stawiać czoła wyzwaniom i doskonalić swoje umiejętności.” Sama praca w tej firmie to wyzwanie, w zimę to już cud ze ktoś potrafi siedzieć po 12 godzin przez 3 miesiące lub więcej bez przerwy bo i na sobotę trzeba przyjść jeśli chcesz mieć stałą podstawę i premie, wiec tak jak wyżej firma pozwala stawiać czoła wyzwaniom. „Cenimy ludzi ambitnych, uparcie dążących do celu, którzy z pasją podchodzą do życia i pracy.” W sektorze biurowym może cenicie ludzi ambitnych lecz nasz nowy kierownik totalnie takich olewa, rozumiem ze jest nowy i nie poją jeszcze wszystkiego ale raczej okres próbny nie powinien trwać rok i jeszcze więcej. Dodam jeszcze ze opis może kiedyś się zgadzał lub po porostu mieliście dobrego pisarza powieści sci-fi :)

   
Paweł

Czy możecie podpowiedzieć czy warto aplikować na kierowcę ? Rozumiem że etat w Salus : Zatrudnię kierowcę na busa kat. "B" z doświadczeniem. Etat lub własna działalność. Kontakt tel. 607 143 258 lub mail : [email protected]

   
Lidia

@Oburzony Rejestracja czasu pracy, pomaga także pracownikowi. Możesz w razie potrzeby, łatwiej wskazać ilość przepracowanych godzin. Ochrona w firmach, także służy zapewnieniu odpowiedniego bezpieczeństwa pracowników. Może warto popatrzeć na to z tej strony? Jeżeli nie jesteś zadowolony z przestrzeni socjalnej w firmie Salus International, może warto o tym po prostu porozmawiać z przełożonym? Obecnie firmom zależy na podnoszeniu komfortu pracy pracownika.

   
Pawel
@Lidia 30.04.2018 08:34

Czy możecie podpowiedzieć czy warto aplikować na kierowcę ? Rozumiem że etat w Salus : Zatrudnię kierowcę na busa kat. "B" z doświadczeniem. Etat lub własna działalność. Kontakt tel. 607 143 258 lub mail : [email protected]

   
Oburzony

Jest rejestracja czasu pracy, jest ochrona może zrobić kontrole, czemu nikt nie postawi wiadra na pety przed ochronę ludzie, co to ma być ?

   
Stefan
@Oburzony 23.04.2018 11:17

Sa osoby ,ktore wychodza na papierosa...

   
Oburzony

Nie ma możliwości podczas przerwy zapalić papierosa, wyjść do sklepu lub zamówić jedzenia w dostawie. Zostaje jedynie śmierdząca szaynia, wszystko ponieważ ktoś kiedyś przeginal, ciekawe czy toaletę zamkną wszystkim jak się tam zamknę na godzinę

   
Amadeusz

Ten komentarz został usunięty prawdopodobnie na zlecenie firmy ale będę go notorycznie dodawał jeśli będzie usówany :] Ta firma to dramat pod względem: - ogranizacji pracy - podejścia do pracowników (mobbing, niskie pensje, ZMUSZANIE do nadgodzin) - miejsca na magazynie - nieprzestrzeganie zasad BHP i higieny Sytuacja na magazynie jest tak straszna że już nawet pracownicy z Ukrainy nie chcą tu przyjeżdżać do pracy a jeśli przyjadą to ich język i higiena osobista pozostawia WIELE DO ŻYCZENIA!!. Pracownicy doświadczeni się zwolnili a została ich już naprawdę garstka osób. Więc firma wpadła na świetny pomysł by dać pracownikom ,,podwyżki'' które tak naprawdę są wyrównaniem pensji które ustalił rząd (2100brutto) ale na umowie mamy 1600 -1800 brutto + do 500zł premii z której zobaczymy może 100zł. Jeśli chcesz wyjść z magazynu musisz podejść do kierownika by ten łaskawie ci otworzył drzwi za pomocą pilota. Jak widać działanie firmy na granicy prawa jest tutaj normą. Ostatnio było zebranie na którym kierownik oznajmił że będziemy zostawiać DARMOWE nadgodziny z powodu braku porządku na magazynie a przypomne że osoby na umowie zlecenie muszą mieć płacone za każdą godzine. Szkoda mi tylko pracowników z Ukrainy jak i Polaków którzy pracują tutaj nawet i po 12h dziennie, brak jakiegokolwiek życia rodzinnego i prywatnego. Były wieloletni pracownik tej "firmy".

   
Tomasz
@Eris 27.03.2018 13:35

Niestety ale musze przyznac race amadeuszowi to Co opisal to prawda Dla tego wiekszosc doswiadczonych pracownikow odeszlo w tym tez Ja szkoda bo Kiedys ta firma byla bardziej przyjazna I stwarzala lepsze warunki pracy

   
Poganin

Zostawię tutaj tylko kropkę swojej dzisiejszej obecności.

   
Blabla
@Tymoteusz 03.03.2018 14:36

W biurze taki sam zapierdziel jak i ja magazynie... Dlatego też i do biura ludzi brak... Robisz za kilku brak określonych procedur co do kogo należy o tyle a pensje jak i na magazynie... Brutto poniżej a premia??? Tylko od widzi mi się szefa

   
Lidia

@Pracownik Jeżeli oskarżasz kogoś o kradzież, to powinieneś mieć na to odpowiednie dowody. Jeżeli byłeś świadkiem takiej sytuacji, to czy zgłaszałeś to do przełożonego? @Amadeusz Napisałeś w swoim komentarzu o mobbingu. To poważny zarzut w stronę firmy Salus International. Należy mieć na to odpowiednie dowody. Mobbing to na przykład uporczywe lub długotrwałe nękanie pracownika. Jeżeli byłeś świadkiem takich wydarzeń powinieneś zgłosić to do organów państwowych.

   
Heniek
@Lidia 06.04.2018 10:22

Po wypowiedzi, mogę się domyślać jaką Pan/i pełni funkcje. Ta firma zniża się do poziomu zero od 2 lat. Zamiast zrobić dla Polaków lepiej to wszystko idzie na gorsze. Oby tak dalej to ta garstka też się zwolni. A co do dowodów to nie pierwsza taka sytuacja, więc wyciągnijcie z niej wnioski.

   
Pracownik

Ukraińcy wyczyszczą tą firmę do zera -kradną na potęgę-kiedy w końcu zarząd zrobi z tym porządek (może jakieś kamery?).

   
Ktoś
@Pracownik 04.04.2018 05:25

Jakie kamery?!?! Im szkoda kilkudziesięciu złotówek na zakup kilku dodatkowych zszywaczy, a Ty mówisz o kamerach. Idąc ich tokiem "myślenia" zatrudnią nowych Ukraińców, w miejsce tych, których zwolnili za kradzież, no i tak to się będzie kręcić, itd.

   
Krzysztof P.

Zapraszam pracowitych zawodników do grupy glp.

   
anonymous
@Krzysztof P. 01.12.2017 08:31

nigdy w życiu..

   
Zenek

Podpowiecie coś nowemu chętnemu jak się dostać do pracy w firmie?

   
Kliku84
@Zenek 20.03.2018 23:31

Od buta dostaniesz tam robotę ;) Tam jest tylu Ukraińców a tak mało Polaków że jak przyjmuje się jakiś Polak to straszliwie są uradowani ;) Nie polecam ci tam iść, spójrz po samych komentarzach niżej ;D

   
Zen

Nie wiem w czym problem. Jątrzenie na tym forum woła o pomstę do nieba. Wiem o czym piszę. To jest praca, swoje trzeba pracować, ale jakoś nie widzę, żeby było tragicznie, bilety, bony, nagrody dla pracowitych - zatem Ci co tu tak złośliwie piszą to lenie. Weźcie się do pracy, a nie piszcie bzdur. Szkoda słów.

   
anonymous
@Julek 15.03.2018 16:38

Nie wyzysk - to jest czyste niewolnictwo.

   
Laborant79

Dokładnie jedynymi funkcyjnymi którzy naprawde pracowali i dobrze prowadzili zmiane byli(usunięte przez administratora) reszta nie nadaje sie wogole na te stanowiska!!!!

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Alex
@Ika 12.03.2018 16:18

Proponuje wrócić do biurka i kawę dopić a potem zająć się pracą u was w biurze. Informacje są prawdziwe proszę się wypowiedzieć osób z Ukrainy bo widziałem niżej że takowe osoby się udzielały jak i pracowników z Polski, niech opowiedzą o ostatnim zebraniu pana D.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Roksana

Zgadzam się ze wszystkim w 100% jest dokładnie tak jak napisał. Nie polecam tej firmy. Lepiej szukajcie czegoś innego.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Ala
@Amadeusz 03.03.2018 14:27

Czyżby ktoś miał problem z czytaniem ze zrozumieniem

   
Anonim

Nie polecam. Szkoda czasu i zdrowia.

   
iman

Nasmiewaja się bo tylko tyle potrafią.

   
iman

Jeżeli interesuje cię prosta praca to jest to dla Ciebie. Jeżeli chcesz czegoś więcej to nie tutaj.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
izolda
@Amadeusz 25.02.2018 16:29

Ten tekst kaniora to już gdzies tu niżej na forum był kropka w kropke te same słowa ???? - prawdopodobnie jakaś z tych ich nierozgarniętych pańć dostała przykaz z gòry żeby takie farmazony tu wklejać.

   
Swietłana

jeden fragment z .......ROZPORZĄDZENIA MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 26 września 1997 r. w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy § 23. Pomieszczenia pracy, w których przebywają pracownicy, nie mogą być zamykane w sposób uniemożliwiający wyjście z pomieszczenia. Jeżeli istnieją względy wymagające zamykania pomieszczeń w czasie pracy przed osobami nieupoważnionymi, należy stosować przy drzwiach zamki uniemożliwiające wejście z zewnątrz, a jednocześnie umożliwiające wyjście z pomieszczenia bez użycia klucza. W takiej sytuacji należy przewidzieć możliwość powiadamiania pracowników znajdujących się w takich pomieszczeniach o niebezpieczeństwie grożącym z zewnątrz. https://porady.pracuj.pl/panstwowa-inspekcja-pracy-sprawdz-kiedy-mozesz-ja-wezwac/ No to przyjmujemy zakłady kiedy przyjdą do nas jakieś Pip-y :) ? w sprawie pilota

   
робітник
@Sasza 17.02.2018 22:22

Ну, з нетерпінням чекаю відвідування чиновників від на Піп

   
Ola

Najlepsze co można zrobić w tej firmie to napisać szybko wypowiedzenie :d Bardzo szkoda starych doświadczonych pracowników, że pracują za takie pieniądze - to wstyd dla zarządu. (usunięte przez administratora) Ludzie szkoda waszego czasu na Salusa

   
Jagoda

lepiej nie zawracać sobie głowy salusem.Krótko i na temat.

   

Zostaw opinię o Salus International - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salus International