Salus International

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 238 ocen.

Salus International
3 238 6 1

Opinie o Salus International

Naiwny

Ta firma to porażka.. Czy to magazyn czy biura to to samo.. Ludzi brak.. Płaca niska a nikt z góry nie myśli o przyszłości. Dajemy rok dwa i padnie lub ich inni wchłoną ale wtedy ludzie polecą bo inni już mają swoich sprawdzonych których trzymają bo się nauczyli na swoich wcześniejszych błędach.

Stop

Historia lubi sie powtarzać czytając opinie pracowników ze strony 'Farmacol Gdańsk' nie potrafię dowierzyc w to do czego doprowadził tam obecny kierownik magazynu Salus-a. Źle się patrzy na fakt, że jedna osoba, która weszła z buciorami do firmy, bardzo dobrze prosperującej na rynku farmaceutycznym od kilku/kilkunastu lat ma taki wpływ na wszystko - szkoda ze póki co na prawdę mało pozytywów w podjętych decyzjach. Obserwowanie w sposób złowrogi pracowników, którzy dotychczas przez kilkanaście lat dawali z siebie 100% nie zapominając o fakcie, że to dzięki TYM właśnie ludziom firma osiągała dobre wyniki. Oczywiście kierownictwo jest również częścią tej drogi/zasługi lecz na pewno nie Pan, który znalazł się z przypadku na stanowisku wysokim w siedzibie o której nie ma bladego pojęcia (jaki tam przypadek - znajomość ). Czy na prawdę ten Salus, który tworzyli pracownicy godni uznania to juz przeszłość ? Czy chcecie zastąpić tak dobrych ludzi - Ukraincami, którzy i tak odejdą a większość z nich to kombinatorzy? Jak można przez jeden miesiąc zmienić hurtownie w totalny dramat, brak poszanowania do drugiej osoby to na prawde zachodzi dalej od jakichkolwiek norm prawa pracownika - kobiety w nagłej potrzebie muszą się udać najpierw do ochrony po rzecz osobistą - gdzie w tym przypadku jakakolwiek higiena intymna ludzi? . Pan kierownik zniszczył Wszystko w Gdansku i tu próbuje zrobić to samo a nikt z wyższej sfery nie widzi problemu. Czy nie można funkcjonowac na poziomie godnym uznania tej oto firmy jak dotychczas bez wykazywania presji na ludziach którzy wszystko budowali a w chwili obecnej są mieszani z błotem. Zrujnowanie trudu włożonego do tej pory we wszystko to podziękowanie dla Nas? Co tak na prawdę musi sie wydarzyć aby ktoś zapanował nad tym co wyprawia osoba, która w rzeczywistości nie zna nawet w 5% tej firmy. Pan kierownik nie będzie miał zarzutów do siebie jak wszystko padnie - po prostu pójdzie niszczyć wszystko do następnej hurtowni. Wtedy może ktoś dostrzegnie Nasze wołanie o zdrowy rozsądek , szkoda że będzie na to juz zdecydowanie za późno.

Jalapenio
@Stop 30.11.2018 22:46

Tak to jest jak kolega weźmie kolegę na dobre stanowisko, nie liczą sie umiejętności tylko znajomości, wiedzę kierownika można przyrównać do osiemnastolatka, o zasadach BHP nie ma zielonego pojęcia, ten człowiek nie patrzy na dobro firmy tylko chyba naprawia swoje kompleksy z dzieciństwa, skoro ma tytuł kierownika to przecież może wszystko, mam nadzieję ze zarząd się obudzi nim komuś stanie się krzywda na tym magazynie.

Stop
@Jalapenio 30.11.2018 23:30

Osobiście uważam, że kandydaci na to miejsce powinni być wybierani spośród osób, którzy pracują w tej firmie od lat. Pewnie nic to niestety nie da lecz gdzieś tam podświadomie marzę by ten post poparło jak najwięcej pracowników, ponieważ jest to sama prawda i fakty, które Nas dotyczą od momentu pojawienia sie tego Pana w Salus-ie . Zresztą i tak jako zespół pracowniczy jesteśmy na przegranej pozycji jeżeli chodzi o zrozumienie kogos z Zarządu.. My jesteśmy przecież tylko małymi robolami, ktorych można wymienić na innych. Przykre, że mimo wszystko pojawił się ktoś kto pokazuje Nam, że można każdym pomiatać - a najlepiej to każdego upokorzyć niezależnie od doświadczenia i przepracowanych lat.

ibuprom
@Stop 30.11.2018 22:46

Moze w koncu zarzad zorientuje sie kogo przyjeli na kierownika!!!Klnie przy ludziach widac ze kawal cha...bez wychowania!!!Koles bez pojecia podstawowych rzeczy nie zna ale takiego trzymaja i placa za jego nieróbstwo!!!Na inwentaryzacji chodzil i pstrykal tylko dlugopisem bo niczym innym sie nie mogl wykazac bo poprostu nie ma pojecia o pracy!!!!Oby tak dalej to za rok juz tej firmy nie bedzie bo polacy ktorzy jeszcze zostali tez maja zamiar sie zwolnic!!!!!!

ibuprom
@Jalapenio 30.11.2018 23:30

Taka ma wiedze jak jego zona miala potrafila tylko emaile pisac ze skargami na wszystkich!!!!!

Black

Z innej beczki w tej firmie widuje bardzo dużo ludzi którzy pracują po kilkanaście lat i się z tamtad nie ruszają tak myślę że jak ktoś jest kumaty zaradny i sprytny to pracuje i nie narzeka

ALICCE
@Black 03.11.2018 05:45

To są ludzie ze starej gwardii za starego kierownictwa i prezesa ( normalnych ludzi) mają już lata wysokie stawki nie mają powodu się zwalniać chyba że ktoś któregoś poważnie w xxx wi.................

Alaska
@Black 03.11.2018 05:45

W psim zaprzęgu na czela stawia się takiego który jest wierny, w środku roboli a na końcu najsilniejszego który za kawał mięsa ciągnie bezmyślnie do przodu ,tych w środku zawsze można wymienić bez uszczerbku na jeździe do przodu.

Ja albo ty
@Black 03.11.2018 05:45

Powiem Ci określenie dużo to wyjdzie z 20 osób :p wcześniej bylo ze 100 doświadczonych którzy pracowali po 10 lat bo wiedzieli za co były lepsze pieniążki i był większy szacunek do pracownika....

Kolo
@Black 03.11.2018 05:45

Gdzie ty tych ludzi widzisz na magzynie została tylko jedna czy dwie osoby ze stażem powyżej 11 lat.. Potem kilka koło 5-7lat desperaci.

Monika
@Alaska 03.11.2018 09:59

Nie wiem kim jesteś, ale chyba nie masz zielonego pojęcia o psich zaprzęgach. Mówię z doświadczenia, zatem proszę nie obrażać nikogo, zwłaszcza kolejności zaprzęgowej. Akurat każdy z psów w zaprzęgu musi wykazywać się wybitną inteligencją i przypadkowe psy tam nigdy nie trafią. Może dlatego takie bzdury pleciesz.

Jedna z niewielu
@Black 03.11.2018 05:45

To zostaly osoby za leniwe na zmiane, desperaci i tacy co im sytuacja nie pozwala na zmiane (3miech. okres wypow.), ale juz niedlugo wiekszosc z starych pracownikow ma dosc. W firmie siadly morale i to bardzo. Masakra

Y1Y1

Praca od 22 do 6 i inwentura od 6 do 14? W sobotę? Brawa dla akwarystów, oby tak dalej :)

Turek
@Y1Y1 21.11.2018 22:15

Jakie 6- 14 w inwentaryzacje to min 10 h 12 h albo 14 ludzie mają być jak maszyna szkoda słów....

Kokoko

Atmosfera w firmie jest tragiczna, czekać tylko jak każdy na każdego zacznie podpie.... Aa jak zza rogu wyjdzie Pan kierownik to nie wiadomo jak chodzić po magazynie bo patrzy się jak na złodzieja, dno dno i jeszcze raz dno.

mlody

Do tego doszlo ze juz ukraincy mowia Polakom co maja robic to jest jakas żebada co tam sie wyprawia w tej firmie!!!!Jeszcze chwila i i wszyscy Polacy sie zwolnia bo juz maja dosc tego co tam sie wyprawia!!!!!!

GIEKSA
@mlody 21.11.2018 04:21

Ukraińcy maja H do gadania przytransportowali ich do Polski do j xxx aczki oni mają j xxx ć od 16 do 6 rano od tego oni są!

lalala
@GIEKSA 21.11.2018 10:10

Na to wychodzi ze maja robia co chca i kierownicy nic z tym nie robia!!!jeszcze chwila i na glowe im (usunięte przez administratora)!!!!

Nitrazepam

Czas najwyższy żeby kierownictwo przyjrzało się pracy przybyszów ,30 pozycji na godzinę!niedługo będzie trzeba ich 200 żeby wykonać zamówienia! Lenie i kombinatory ,zaczynają cwaniakować jakby byli u siebie w zagrodzie na jakiejś pipidówie ,co niektórzy obrośli w piórka a boją się wejść do tramwaju bonie wiedzą jak się drzwi otwiera!zaznali w Polsce troszkę swobody zobaczyli galerie handlowe i do głowy dostali!

Szrek

Ludzie poczytajcie opinie o naszym kierowniku na Farmacol Gdańsk.Ciekawe rzeczy o nim piszą

Zuzkaa

Teraz nawet już windą kur...jeździć nie można...

Bonaparte

usuwanie komentarzy nic wam nie da ludzie i tak wam opinię wystawili a z tego co wiem kolejni pracownicy odejdą i to już niedługo

anonim

(usunięte przez administratora)

Pelagis

Wszystkie te oraz inne wiadomości rozmowy z kierownictwem nagrywam na dyktafon przyjdzie czas że to umiejętnie wykorzystam będą skamleć jak potulne pieski .......

Tuten Jemen
@Pelagis 11.11.2018 10:36

Czyli w tym tygodniu będzie na każdej scianie kartka z napisem zakaz wnoszenia dyktafonów oraz innych urządzeń posiadających kamerę, mikrofon oraz złącze USB. Dobrze że można jeszcze siedzieć na ławkach przed firmą i wjeżdżać samochodem na parking ale na to tez pewnie będzie zakaz w najbliższym czasie, najwazniesze że można legalnie coś zjesc na przerwie... :D

Mieczysław

Twoja opinia na pewno wzbudziła zainteresowanie wielu osób na forum. Czy możesz napisać, jakie powody zadecydowały o wprowadzeniu takich zmian w firmie? Przecież każda decyzja wynika z konkretnych powodów. Jak to wyglądało w tym przypadku?

HeparegenumTarcifoks

Na każdej ścianie magazynu wisi kartka o zakazie wnoszenia telefonu na magazyn, telefon trzeba zostawić w szawce, przy podpisywaniu umowy jest piękna adnotacja że firma nie ponosi odpowiedzialności za rzeczy skradzione między innymi z przydzielonych szafek. :) Moje sugestie dla Salus International: . Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić tok myślenia nowego kierownictwa na magazynie

nowy

Czytam te opnie i teraz mam dylemat, czy jest sens tracić czas na rozmowy … Wiadomo ile ludzi tyle opinii, no ale jakaś część jest na pewno prawdą

Loki
@nowy 31.10.2018 14:14

Nie ma sensu tam pracować wiem bo pracowałem tam i większość opi i o sytuacji na magazynie i organizacji pracy to prawda... A to jak wygląda tam sprawa z higieną i porządkiem to szkoda gadać...

Berlingo

Jak podaje RZ Niemcy od nowego roku otwierają rynek pracy dla Ukraińców w związku z tym coś mi się zdaje że ta hurtownia i wiele wiele innych zakładów w Polsce będą miały poważne kłopoty bo po co mu siedzieć w Polsce w jakiejś hurtowni za 2 tysiące skoro może w Niemieckiej za 7 tysięcy Już teraz słyszę od niektórych że TU już nie przyjedzie a ci którzy zamierzali tu przyjechać już załatwiają pracę w Niemczech wiem z pewnych źródeł Oj będzie się działo będzie.

Black
@Berlingo 03.11.2018 08:29

Berlingo nie bój nic otworzą inny kanał np Hindusi tysiące ludzi gotowych wyjechać do pracy, z tym że Ukraińcy dobrze wkomponowali się w nasze życie to naród kulturowo podobny do nas niczym się nie wyróżniają i dlatego są rozchwytywani

Zemide

Jeden dobrze wyszkolony pracownik (DOBRZE OPŁACONY) pracujący na tym samy dziale non stop przez 5 lat zastąpi 3,4 a nawet 5-ciu przybyszów z zagranicy którzy przybywają do Polski na okres wizy. Każdy może sobie to wyliczyć Chyba że jest ukryty kruczek prawny o którym nie wiem, albo firma jest już w obcych rękach?

Obecny
@Zemide 27.10.2018 00:21

Ta firma jest już w obcych rękach, zarząd siedzi na górze, widzi co się dzieje i nic z tym nie robi. Oni Wolą przyjmować Ukrainę ( którzy donoszą na Nas, część leci w ch*ja ), niż dać Polakowi zarobić. No cóż jednym słowem KPINA. Dobranoc.

Amadeusz

Ten komentarz został usunięty prawdopodobnie na zlecenie firmy ale będę go notorycznie dodawał jeśli będzie usówany :] Ta firma to dramat pod względem: - ogranizacji pracy - podejścia do pracowników (mobbing, niskie pensje, ZMUSZANIE do nadgodzin) - miejsca na magazynie - nieprzestrzeganie zasad BHP i higieny Sytuacja na magazynie jest tak straszna że już nawet pracownicy z Ukrainy nie chcą tu przyjeżdżać do pracy a jeśli przyjadą to ich język i higiena osobista pozostawia WIELE DO ŻYCZENIA!!. Pracownicy doświadczeni się zwolnili a została ich już naprawdę garstka osób. Więc firma wpadła na świetny pomysł by dać pracownikom ,,podwyżki'' które tak naprawdę są wyrównaniem pensji które ustalił rząd (2100brutto) ale na umowie mamy 1600 -1800 brutto + do 500zł premii z której zobaczymy może 100zł. Jeśli chcesz wyjść z magazynu musisz podejść do kierownika by ten łaskawie ci otworzył drzwi za pomocą pilota. Jak widać działanie firmy na granicy prawa jest tutaj normą. Ostatnio było zebranie na którym kierownik oznajmił że będziemy zostawiać DARMOWE nadgodziny z powodu braku porządku na magazynie a przypomne że osoby na umowie zlecenie muszą mieć płacone za każdą godzine. Szkoda mi tylko pracowników z Ukrainy jak i Polaków którzy pracują tutaj nawet i po 12h dziennie, brak jakiegokolwiek życia rodzinnego i prywatnego. Były wieloletni pracownik tej "firmy".

Eris
@Amadeusz 24.03.2018 19:23

ja nie wiem o czym ty piszesz???? bzdury wierutne! Po prostu widać, że ewidentnie działasz na zlecenie konkurencji - bzdury, bzdury!

Amadeusz
@Eris 27.03.2018 13:35

Jakie bzdury?? - Z 100% pakujących 80% to pracownicy z Ukrainy?? - Miejsce na magazynie? (Wszystko się wszędzie upycha) - Zmuszanie do nadgodzin? - Te umowy? (Może zdj mam dodać)? - Że 70% pracowników z Ukrainy mało co mówi a już wlg nie rozumie co się do nich mówi po polsku? - No może pomysł z pilotem? Powiedz mi gdzie jest jakakolwiek bzdura o której tam napisałem bo niestety nie wiem, czekam na odp.

Axel
@Eris 27.03.2018 13:35

Skoro taki dobrobyt jest to dlaczego przyjmujecie Ukraińców? Nowi Polacy przychodzą to wytrzymują góra 2 tygodnie i się sami zwalniają. Jeszcze garstka Polaków została, ale już niedługo oni także się zwolnią, zero myślenia przyszłościowego ze strony kierownictwa. Żal mi Was, ale karma wraca ;)

ABC6479
@Axel 27.03.2018 23:16

Niestety ale tam nie ma czegoś takiego jak myślenie kierownictwa jak napisłes, jest co najwyżej kompletyny brak tego myślenia ;)

anonymous
@Amadeusz 24.03.2018 19:23

szczególnie ta z glp-była dziewczyna która tu robiła mówi o sądzie przeciwko temu

K
@anonymous 29.03.2018 00:19

mówić, a zrobić to dwie różne kwestie, ty się awanturujesz, podpisujesz się były pracownik, a do sądu poszedłeś? nie bo mocny tylko anonimowo jesteś. i tak do wiadmości - nie, nie pracuje w biurze, ale na magazynie

Amadeusz
@K 29.03.2018 11:04

Uważam że ludzie mają co robić z czasem niż chodzić po sądach z tą "firmą". A sądzić się w sprawach zatrudniana ukrainców? miejsca na magazynie? pomysł z pilotem o którym wie PIP i nic z tym nie robi? TAK TA FIRMA DZIAŁA i to są niestety ale FAKTY i to opisuje a że się z tym nie zgadzasz to prawdopodobnie nigdy tam nie pracowałeś albo pracujesz na kierowniczym stanowisku i kompletnie w tym nie widzisz problemu który ewidętnie jest i nic się z tym nie robi !! A to że "firmę" bolą 4litery że pracownicy tutaj wyrażają niegatywą opinie no to cóż mogę poradzić hmmm może zrobić coś z tymi problemami o których pracownicy tutaj piszą to jestem święcie przekonany że ilość niegatywnych komentarzy całkowicie zniknie a z pewnością na pewno się zmniejszy.

Tomasz
@Eris 27.03.2018 13:35

Niestety ale musze przyznac race amadeuszowi to Co opisal to prawda Dla tego wiekszosc doswiadczonych pracownikow odeszlo w tym tez Ja szkoda bo Kiedys ta firma byla bardziej przyjazna I stwarzala lepsze warunki pracy

La tua Argentina.
@Tomasz 12.04.2018 10:59

Czy masz sieć społecznościową Thomasa? Proszę podać (

Kuki
@Amadeusz 24.03.2018 19:23

Nieprzestrzeganie zasad BHP? Tutaj BHP jest tworzone od nowa przez nowego kiera, z podstaw fizyki dałbym mu kape...

Mieczysław
@Kuki 21.10.2018 23:40

Twoja wypowiedź brzmi niejednoznacznie. Podejrzewam, że negatywnie oceniasz pracę nowego kierownika. Czy możesz opisać jakąś konkretną sytuację, która potwierdzałaby twoją negatywną opinie na temat przestrzegania przepisów BHP?

babcia
@Eris 27.03.2018 13:35

Nie masz racji w konkurencji jest niewiele lepiej jak nie gorzej ,wiem coś o tym.

babcia
@Amadeusz 24.03.2018 19:23

Zgadzam się z Tobą w 100% . Organizacja pracy praktycznie nie istnieje to co robią ludzie to prawdziwa dezorganizacja pracy a biorąc pod uwagę ciasnotę ta praca staje się improwizacją A co do BHP , nie zauważyłem ani jednego hydrantu p-poż ani jednej gaśnicy ,nawet nie ma oznaczeń dróg ucieczkowych w razie pożaru i TU powinna zadziałać straż pożarna i zamknąć tę budę! O higienie nie wspomnę wystarczy wejść do toalet i to wszystko bez mała w centrum wielkiego miasta w środku Europy pod nosem Śląsko (usunięte przez administratora) Solidarności mieszczącej się 20 metrów dalej pod nosem Państwowej Inspekcji Pracy mieszczącej się na tym samym osiedlu i Sądu Pracy znajdującego się 1000 metrów dalej .

Walkiria
@Eris 27.03.2018 13:35

Jakiej konkurencji ? Salus to jedna najmniejszych hurtowni farmaceutycznych na rynku – Farmacol, PGF, Neuca to przy niej giganty posiadające oddziały w całej Polsce z zautomatyzowanym magazynem i nowoczesnym komputerowym programem obsługi klientów. W Salusie wciąż lata 80 – te XX wieku. Niestety wszystko to co piszą pracownicy magazynu to prawda, podobna sytuacja jest w biurach, z tym że nie ma Ukraińców ale chyba tylko dlatego, że biurze trzeba jednak dobrze znać język polski. Zero szkoleń, możliwości awansu, podwyżek - tzw zarząd firmy to mała grupa kolesi bez polotu, która korzysta z wyzysku pracowników. To cud, że ta firma istnieje ale i z biur zwalnia się coraz więcej osób (patrz np. dział importu docelowego) bo widzą że muru w tej firmie głową nie przebiją.

Rockefeler

Dla zainteresowanych pracą w Salus , ostatnia moja wypłata to niecałe 1,600 złotych za cały miesiąc przepracowany . Zainteresowanych pracą zapraszamy złożyć CV w dziale kadr ul. Puławskiego w Katowicach .

Penelopa

A ja się nie mam zamiaru wysilać i wychodzić przed orkiestrę bo nikt tego nie docenia słowo Dobra jest szybka sprytna mi nie wystarcza nie potrzebuję pochwał medali i odznaczeń interesuje mnie portfel ,mój portfel gdyby się upomnieć o kasę słyszę mamy za ciebie 10 ukraińców więc kładę laskę na wszystko

Cruz
@Penelopa 17.10.2018 13:17

Brawo dla ciebie tak trzeba... Zwolnij się z tamtą jeśli tam jeszcze pracujesz bo tam niema co zdrowia tracić i nerwów.

Kunktakinte

A czy Salus ma też działalność hotelową w Poznaniu

Winetu
@Kunktakinte 16.10.2018 16:02

Może hotel Lech?

Winetu
@Winetu 17.10.2018 03:28

Kiedyś było biuro hotel Lech w budynku salsa na 2 piętrze...

Tytus

Co za oszczędności Ukraina na brygadzistów i kierowników!

sila

tak przez przypadek czytam te komentarze o salusie, i powiem wam szczerze, dopiero jak się stąd odejdzie czuje się ulgę praca obecnie szuka człowieka, a tutaj ciągle jeszcze tego szacunku brak, pewnego dnia docenią człowieka gdy zabraknie ludzi do pracy pracownicy magazynowi marudzą i marudzą, działy sprzedażowe nie marudzą, bo kombinują, w końcu to jedyne działy, które mogą mieć więcej kasy, ale jak ktoś nie potrafi, to i nie wyciągnie o wiele więcej pieniędzy, i wtedy po prostu odchodzi tak jak ja Bolesne jest to, że człowiek bardzo się stara, ale tego nikt nie docenia, myślę teraz jak nie ma już prezesa, że jeszcze bardziej to widać...

Kamilka
@sila 11.10.2018 07:15

Zainteresowała mnie Twoja opinia, bo akurat bardzo niedawno byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy tam (dorywczej). Możesz napisać coś więcej? czy wśród takich zwykłych pracowników jest duży "wyścig szczurów", "podkładanie świni" itp? Czy jak ktoś po prostu chce tylko dorobić (weekendami, nockami) to też jest nie za ciekawie? W jakim wieku pracują ludzie i czy faktycznie większość to Ukraińcy? Z góry dzięki

Efka
@sila 11.10.2018 07:15

Nigdy nie docenią, jak zabraknie to jest ukraina. Rządzą się, Polak już jest mniejszością a niedługo oni zaczną być brygadzistami itd.

Ja albo ty
@Kamilka 12.10.2018 18:19

Kasa jest słaba dostaniesz pewnie 15 zł za 1 h brutto weekend to nocki zaczynasz od niedzieli robisz praktycznie zawsze po 10 h co do firmy to prawda Ukraina 80 % całości na magazynie atmosfera słaba ludzie odchodzą bardzo często

Lidia

@Efka, dlaczego nie wierzysz w pozytywną zmianę warunków pracy w firmie Salus International? Firmy często zmieniają się w krótkiej chwili, miewają też słabsze momenty, może warto dać tej firmie jeszcze jedną szansę i zastanowić się dwa razy zanim podejmie się decyzję o odejściu?

Lidia

@Katar, czyli komputer służy przede wszystkim ewidencjonowaniu czasu pracy? Czy możesz napisać jak wygląda typowy dzień pracy w firmie Salus International? Jakie obowiązki realizuje się na twoim stanowisku, ile wynosi przerwa w pracy i czy często można robić nadgodziny? To może być ważna informacja dla innych osób.

Lidia

@Katar, czy możesz napisać coś więcej na temat tego komputera? Dlaczego to narzędzie jest takie istotne w twojej pracy? Czy rzeczywiście jest tylko jeden komputer na tylu pracowników? Jakie są powody takiej organizacji pracy w firmie Salus International? Twoja wypowiedź na pewno zaintrygowała kilka osób na forum.

Katar
@Lidia 02.10.2018 12:04

Komputer jest bardzo istotny z tego powodu że każdy pracownik jest uzależniony od systemu który działa w naszej firmie, bez podania swojego kodu obozowego pod skaner nie ma co liczyć na wypłatę ponieważ trzeba wyrobić swoje pozycje, pozdrawiam pracowników Amazonu. :)

Doriss

Najfajniejszy w Salusie jest ten mikrofon przez który tzw. kierownicy ogłaszają swoje nowinki czują się wtedy bardzo ważni i wzrasta ich EGO nie zauważając przy tym że niedługo któryś z ukraińców ich wygryzie albowiem sami chyba nieświadomie wynoszą ich na piedestały nie wiedzieć dlaczego a Polacy się zwalniają i to dobrzy pracownicy ,wartościowi .

Drol
@Doriss 21.09.2018 11:39

Mikrofon i ogłoszenia z których nikt nic sobie nie robi.Ludzie jeżeli szukacie pracy to nie w salusie.Wyzysk i wyzysk

Katar
@Doriss 21.09.2018 11:39

Osobiście uważam ze fajniejszy jest jeden komputer na 100 pakowaczy, gdzie żeby wbić się na dokument musisz stać tyle ile w kolejce w sklepie przed niedzielą niehandlową

Lucek

Podajcie mi 3 powody dla których warto podjąć pracę w tej ukraińskiej firmie!?

Inspektor fervex
@Lucek 24.09.2018 11:05

1. Na jednego Polaka przypadaja 6 Ukrainek. 2. Jeśli przyjedziesz o równej to możesz wyjść po równych 8 godzinach lub 12 w sezonie, nie musisz wychodzić wcześniej. 3. Nasz 99% szans na to ze nikt nie weźmie pod uwagę twojego awansu.

anonymous

"pracownicy zwalniają się często z przyczyn niezależnych od pracodawcy" Lidio, nie w tej pracy. Gdyby firma dobrze płaciła to by było wszystko dobrze :)

Lidia

@Doriss, pracownicy zwalniają się często z przyczyn niezależnych od pracodawcy. Obecnie rynek pracy jest bardzo konkrecyjny. Wiele osób migruje także w obrębie dużych miast. Czy próbowałaś na to popatrzeć z tej strony? Twoja opinia nie zawiera żadnych przydatnych informacji z punktu widzenia kandydata do firmy Salus International. Zachęcam Ciebie do uzupełnienia swojej wypowiedzi.

Anonim

Nowy kierownik magazynu to jakaś porażka, w sumie można sobie zadać pytanie skąd się człowiek wziął, ale odpowiedz jest prostsza niż się wydaje - znajomy poprzedniego kierownika. Bo niby po co awansować dobrego, będącego od lat w firmie pracownika i zna działanie firmy jak własną kieszeń.

Pomidor
@Anonim 13.09.2018 03:47

Jego żona nie wniosła wiele do firmy .Pamiętacie ją

Ogórek
@Anonim 13.09.2018 03:47

Jeżeli będzie chciał wdrożyć w życie te swoje pseudopomysły to długo tu nie pogrzeje ;)

Cukinia
@Anonim 13.09.2018 03:47

Najlepsze jest to ze jeszcze nie przyjął a już chce zwalniać , widać ma za dużo ludzi

K1
@Cukinia 17.09.2018 11:59

Może przychodzi tu po to żeby zamknąć tą firmę

Anonimka

Ta firma nie docenia pracowników. Cały czas niewiesz ile dostaniesz wypłaty umowy mają tyle składników że zawsze gdzieś mogą ci uwalić żebyś przypadkiem za dużo nie dostała... Odradzam pracę w tej firmie na magazynie. Ja już tam nie pracuje.

Zostaw opinię o Salus International - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salus International