Salus International

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 207 ocen.

Opinie o Salus International

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salus International

Roki

Salus nie jest firmą przyjazną dla pracownika. Mam nadzieję i życzę im, aby zwalniało się stamtąd coraz więcej dobrych ludzi.

jojo
@Roki tydzień temu
Salus nie jest firmą przyjazną dla pracownika. Mam nadzieję i życzę im, aby zwalniało się stamtąd coraz więcej dobrych ludzi....

popieram.Strata czasuNIGDY MAGAZYN

Kasek

Opinia że praca za kilkoro się zgadza. ..premię są alno nie....zapiersxielasz za kilku płaca za jedno i dziwisz się że byłeś naiwniakiem..narzekałeś na pracę w farmscolu lub neuce a tu gówno gorsze. .i szukasz znowu. ..I masz nadzieję że się wyrwiesz i się uda jak najprędzej ..czy to jest biuro czy magazyn jeden syf

Lidia
użytkownik zarejestrowany

@Gqmul dziękuję za Twoją opinię na forum o pracy w firmie Salus International. Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć użytkownikowi ''ciekawa''? Czy powiecie co oferuje dział zaopatrzenia? Może ktoś pracuje w takim dziale?

Xxxc
@Lidia 2 tygodnie temu
@Gqmul dziękuję za Twoją opinię na forum o pracy w firmie Salus International. Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć użytkownikow...

Premia z opóźnieniem płatna po roku pracy....na nadgodziny trzeba mieć odgórną zgodę od zarządu i tym sposobem każdy zapier......za darmo aby skończyć robotę. ...I tak się toczy tam życie

ciekawa

A jak się pracuje w dziale zaopatrzenia, atmosfera,godziny pracy- czy są nadgodziny i czy premie są do wyrobienia ?

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Gqmul

Dno....niska kasa za pracę za trzech..brak możliwości awansu...ci co przychodzą to po kilku miesiącach uciekają a nikt nawet się nie zastanowi dlaczego. I tyle

Lidia
użytkownik zarejestrowany

Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć użytkownikowi forum Niktwazny? Aktualnie firma Salus International poszukuje pracownika na stanowisko Pracownik Działu Zaopatrzenia. Z oferty pracy wynika, że zapewniają umowę o pracę, pracę w stabilnej i rozwijającej się firmie, długoterminową współpracę. Czy ktoś jest zainteresowany takim stanowiskiem?

babka
@Lidia 13.09.2017, 13:38
Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć użytkownikowi forum Niktwazny? Aktualnie firma Salus International poszukuje pracownika na...

ja - wysłałam ofertę i była rozmowa - jednak 2,5 tys na rękę to dla nich zdecydowanie za dużo.Moje 3 miesięczne wypowiedzenie też się nie spodobało.

Niktwazny

Cześć , Czy możecie udzielić mi informacji jak wygląda praca na stanowisku przedstawiciela ds. placówek medycznych ? Ile wizyt, jaka flota, jaka podstawa, jak z premia; czy łatwo ją dostać ?

Lidia
użytkownik zarejestrowany

@True widzę, że nie masz zbyt dobrego zdania o firmie Salus International , możesz powiedzieć na jakim stanowisku pracowałeś? Czy można było awansować? Może na innym byłoby lepiej? Właśnie szukają Pracownika Działu Zaopatrzenia, kto aplikuje?

ona

Kogo "ponieśli" do odpowiedzialność??? Teraz noszą? hehehe

anonim

(usunięte przez administratora)

agent

osoba która to napisała zostanie poniesiona do odpowiedzialności. Pamiętaj że nie jesteś anonimowy w internecie.

pracus

Co tam słychać Saluski??

natalia

Jezu nie idzcie tam do tej pracy jedna wielka masakra tak was wykorzystaja jak nigdzie indziej . Mowia wam ze 8 godz a bedzie musieli robic Po 9-10 godz . Nie pytaja sie czy czlowiek moze zostac dluzej w pracy tylko mowia zostajesz i koniec... Chore i mowia to godz przed zakonczeniem pracy . Nie zrobili mi nawet szkolenia bhp i badania na wysokosc a trzeba sie wspinac po drabinie bo niektore leki sa wysoko. Karza wam dzwigac ciezke rzeczy ze mnie omalo co kregoslup nie strzelil. 8 godz na nogach i 20 min przerwy (nawet jak robisz dluzej). Tylko frajerzy tam pracuja i daja sie tak wykorzystywac .nie idzcie tam szkoda waszych nerwow i zdrowia bo strasznie nogi bola uwierzcie. Nic tam nie jest zgodne z kodeksem pracy

zniesmaczona

umowa zlecenie na rok. na 6mies 7.50 na rękę i 6 godz dziennie od 15 do 21 jako "pomoc" dla telemarketera. potem dodadzą premie 150 zl niezależnie od obrotów. a po roku szansa na umowę o prace. nie patrzą na doświadczenia sama odeszłam

Kierownik
@zniesmaczona 22.11.2016, 18:20
umowa zlecenie na rok. na 6mies 7.50 na rękę i 6 godz dziennie od 15 do 21 jako "pomoc" dla telemarketera. potem doda...

Odpowiedz dla zniesmaczonej:Pani Małgorzato nie odeszła Pani sama tylko nie podpisaliśmy z Panią umowy . Pani bardzo dobrze wie z jakiego powodu . Premia 150 zł uzależniona jest od obrotu i doceniamy doświadczenie - żeby można je było docenić pracownik musi je posiadać . Pani go nie posiada

Małgosia
@Kierownik 22.12.2016, 15:34
Odpowiedz dla zniesmaczonej:Pani Małgorzato nie odeszła Pani sama tylko nie podpisaliśmy z Panią umowy . Pani bardzo dobrze wie...

Doświadczenie, że niby na co? chyba tylko na to, żeby mógł Pan zabrać nam pieniądze a my się nie odezwiemy. Bo ile można robić za 1000 zł po 10 godzin dziennie.

trtrt
użytkownik zarejestrowany

oj ale to chyba dawno temu musiales ta oferte pracy od nich widziesz prawda? bo akurat od dłuższego czasu się razej nic nowego nie pojaiwlo od nich na żadne stanowisko chyba ze TY gdzie indziej te ofert widziales

karolo

A jak wyglada praca na stanowisku kierowcy, bo widze ze possukiwali do dostarczania lekow? Pozdrawiam

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Patryk

Pewnie, tylko w umowie mam, że dostanę 1700 zł brutto, a ja dostawałem 1000 zł. Więc to co na papierze jest to nie oznacza, że naprawdę dostanę. Tak samo mówią, że płacą za nadgodziny i niedziele. A na pasku można zobaczyć parę groszy za 30 nadgodzin.

betty

pracowałam tam prawie 8 miesięcy. Powiem tak- na początku było ok-bez nadgodzin. A teraz tyle nadgodzin i marne pensje ze aż sie płakać chce!! Nie ma czasu na życie rodzinne-szczególnie po nockach!! Zrezygnowałam z tej firmy mimo umowy o prace która dla mnie była śmieszna!!!! Dziwue się ze niektórzy tam siedzą mimo złych warunków

Ewaaaa
@betty 18.09.2016, 15:28
pracowałam tam prawie 8 miesięcy. Powiem tak- na początku było ok-bez nadgodzin. A teraz tyle nadgodzin i marne pensje ze aż si...

Po nocach nie ma czasu na życie rodzinne,a po dniówkach nie lepiej,bo jak się kończy o 20.00-21.00 plus dojazd do domu to już zostaje iść spać...

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Ewaaaa

Na ogół potem dają akordówkę na kolejne 3 miesiące...

Ewaaaa

Na początek umowa zlecenie na 3 miesiące.

makabre

Wyzyskują z pracownika ile się da 1300 na rękę + cały miesiąc nadgodziny, o wolnym zapomnij a w dodatku żeby było śmieszniej na jadalni latają karaluchy (śmiech na sali).

PRACOWNIKOW_SIE_DOCENIA

SALUS NIESTETY NIE ODROZNIA UMOWY ZLECENIA OD UMOWY O PRACE. DAJE NAJNIZSZA CZYLI WYCHODZI OK. 1400 ZL ZA MIESIAC BEZ NADGODZIN. Z NADGODZINAMI KTORE NIE SA OBOWIAZKOWE BO NOWI NIE ZNAJA SWOICH PRAW I NIE WIEDZA ZE MOGA PO 8H WYJSC DO DOMU I TAK SAMO DOTYCZY TO TRYBU PRACY JESLI CHODZI O WYROBIENIE NORM. OSOBA SWIADCZACA USLUGI NIE MUSI SIE SPIESZYC I WYRABIAC MINIMUM TEGO CZEGO OCZEKUJE ZLECENIODAWCA BO NA CZAS TRWANIA UMOWY ZLECENIA, SWIADCZACY NIE MOZE BYC ROZLICZANY ZA EFEKT SWOJEJ PRACY. DOSTAJE PIENIADZE ZA PRZEPRACOWANE GODZINY. DODATKOWO JESLI CHODZI O NADGODZINY TO SA TAK SAMO PLATNE JAK ZWYKLA GODZINA. CO CHWILE KTOS SIE ZWALNIA I BRAKUJE TAM LUDZI. POLECAM WAM TAK JAK JA ZROBILEM. PO PROSTU ZNALEZC INNA PRACE I NIE DAC SIE DYMAC.

Ewaaaa

Zmiany są dwie tzn.12.00(czasami 11.00) i 19.00.Na umowie zlecenie stawka za godzinę to dla osoby o małym stażu 10,30 brutto,niektórzy mieli 13zł brutto.Dodatek nocny to groszowe sprawy,płatne nadgodziny,które na zmianie nocnej są normą...skończysz o 4,5,6..albo później.Gratis dostajesz kondycję od biegania po magazynie i žylaki.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Xcvb

A jak wyglądają zmiany na magazynie tzn o której się zaczyna i o której kończy? Chodzi mi o osoby które pracują przy kompletacji leków Jakie są zarobki?

Kanior
@Xcvb 10.08.2016, 11:21
A jak wyglądają zmiany na magazynie tzn o której się zaczyna i o której kończy? Chodzi mi o osoby które pracują przy kompletacj...

Zmiany są trzy, zależy jak Ci pasuje. Zarobki zależą od Twojej wydajności. Najlepsi kompletujący mają pod 3 tysie na rękę. Przeciętni jakieś 2. Do tego płatne nadgodziny. Da się żyć jeśli chcesz zarobić

Ona

Bejbe tutaj jest taka rotacja ludzi poniewaz sa marne zarobki.janusz ma racje w tej firmie jest coraz gorzej,pamietam jak bylo jeszcze pare lat temu a teraz ludzie robia po 10 11 h wypłaca im za nadgodzin a wezma z podstawy lub premii tragedia zero poszanowania dla ludzi.najważniejsze to wykorzystac do maksimum ale co do wynagrodzenia to juz duzo do zyczenia.ja juz zmienilam prace i pzdr ludzi ktorzy tam robia,slysalam ze jest tak zle jest ze ostatnio związki rozdawaly ankiety ludzia do wypełnienia....

Chetny_do_pracy76
@Ona 29.06.2016, 16:23
Bejbe tutaj jest taka rotacja ludzi poniewaz sa marne zarobki.janusz ma racje w tej firmie jest coraz gorzej,pamietam jak bylo...

Napiszcie cos wiecej o zabieraniu z podstawy. Jezeli czlowiek pracuje, to dlaczego odbieraja jemu pieniadze, ktore sa zatwierdzone w umowie? Dodatkowo jak to jest z nadgodzinami, ze zostaja? Skoro daja najpierw UZ, to nie maja prawa zadac swiadczenia uslugi poza godzinami pracy, gdzie w umowie UZ nie ma obowiazku pracowania od poniedzialku do piatku, ani od 8 do 16. Tyle ile zrobisz, tyle zarobisz czy tak nie jest?

Janusz

Ludzie,nie marudźcie,tylko dajcie białko ze zwolnieniem ,chyba że lubicie być ru...ni na kasie ,na czasie pracy,na rankingach,na nieterminowo wyplacacanych dodatkowych sobotach itp. ocknijcie się w każdej firmie dadzą Wam więcej za taki sam czas pracy ,jaja sobie z nas robią nic więcej, przebudźcie się .

mdm

teraz co sie dzieje to koszmar. duzo osób się zwolni..

Jagoda

Pracowałam tam krótko i muszę powiedzieć że zmora tej firmy są pracownicy którzy są rozpuszczeni.Zwolnilam się bo nie potrafie zrozumieć jednego.Wszyscy chodzą cały dzień z telefonami po magazynie i grają lub coś innego.A pod koniec zmiany,,zostajemy''.Zostają wszyscy przez własną głupotę.Ludzie nie wiedzą po co przychodzą do pracy.Jeżeli chcesz w pracy pobawić się telefonem to polecam te firmę.

xzy

co się dzieje w salusie? czy to koniec?

xxx
@xzy 05.03.2016, 12:51
co się dzieje w salusie? czy to koniec?

a co się dzieje?

nowa_osoba^^

Magik wybacz, że dopiero teraz odpisuję. Moja opinia dotyczy pracy na magazynie, więc nie wiem jak pracują ludzie spoza magazynu. Co do reszty, to najlepiej na recepcji prosić od razu o rozmowę z kierownikiem, wtedy na bieżąco można uzyskać sporo informacji nt. pracy. Jako były pracownik nie wypowiem się odnośnie zarobków, trybu pracy, bo takie informacje uzyskasz na rozmowie kwalifikacyjnej. Jeśli Ci odpowiada, akceptujesz pracę, jeśli nie pasuje - odmawiasz. PS. Nie bójcie się podejmować decyzji, jeśli macie lepszą propozycję, to naturalne jest to że każdy dba o swój interes, aby zagwarantować sobie i swojej rodzinie lepsze warunki. PS2. Większość pracodawców sprawdza swoich przyszłych pracowników, więc referencje i dokument o niekaralności niezbędne :)

Inka

Aplikowałam do Salusa w Katowicach i do chwili obecnej (zgodnie z raportem) nie otwarli mojego CV. Dowiedziałam się, że jest u nich kiepsko z czytaniem aplikacji. Do kogo można osobiście dostarczyć dokumenty? Czy za rekrutację jest odpowiedzialna 1 osoba, czy jest to zespół? Może ktoś doradzić? Bardzo zależy mi na pracy....

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Kaśka

Masz rację @małgosia - tylko nie chciałabym trafić "z deszczu pod rynnę". Obecnie wiem na co mogę liczyć, znam zalety i wady obecnej pracy - więc liczyłam na jakieś konkrety. Pojęcie "mało pewnie nie zarabia" - też jest opinią niestety, subiektywną.... Powodzenia - ja rezygnuję!

Daroxxx

Uwaga!Dzwonią do obecnego pracodawcy!!!Przekonałem się na własnej skórze

Kaśka

Dziękuję, to ważne, bo nie chciałabym, żeby obecny szef się dowiedział.... A co z pozostałymi informacjami? Da ktoś znać jakie wynagrodzenie i benefity?

Kaśka

Witam. Salus obecnie szuka kierowika działu przetargów. Na jakie wynagrodzenie można liczyć i jakie są dodatki - karta multisport, prywatna opieka medyczna, premie, bilety do kina, wczasy pod gruszą, szkolenia, dofinansowania nauki itp.?Jaka jest atmosfera w dziale, jcy są przełożeni itp. Napiszcie proszę, jak jest z dyskrecją - czy taka inf. nie trafi do obecnego pracodawcy? Zastanawiam się, czy składać cv.

True
@Kaśka 14.02.2016, 18:31
Witam. Salus obecnie szuka kierowika działu przetargów. Na jakie wynagrodzenie można liczyć i jakie są dodatki - karta multisp...

Powiem ci krotko w Salusie nie masz na co liczyc od wzgledem dodatków dla pracownika .W tej firmie pracownik = pomietło,atmosfera grobowa wszystko pod dyktando dyr.Swiątek(dyktator w pelnym znaczeniu,falszywa emerytka) ,Chorazewskiej(apodyktyczny choleryk ktorego zdecydowanie mozna podpiac pod mobbing),ta firm a to mokradło z chodzącymi zombi czyt. konfidentami (dzis cos powiesz,jutro wiedza wszyscy).Poczatkowo umowa zlecenie ,6mc,potem umowa na okreslony.Premie to jałmużnę .Traktowanie przypodlogowe.Odradzam w pelnym przekonaniu ...no chyba ze masz nerwy z platyny a umysl Einstaina i potrzeby Romka spod biedronki.

tom25

Witam.W piatek ma rozmwoe na stanowisko magazyniera,chial bym sie dowiedziec cos o zarobkach

nowa_osoba^^

Cześć :) Pracuję na magazynie i póki co... jest okej. Ludzie bardzo pomagają jeśli czegoś się nie wie, a kierownik czy kierowniczka też bez problemu wytłumaczy jak coś zrobić. Z tego co widzę, to jest dużo negatywnych komentarzy, najbardziej odrzucające to te, w których pisze się o donosach na swoich pracowników. Troche kiepsko, że tacy ludzie tam pracują, zamiast zawołać Ej Jurek czy Basia, to zrobiłeś'aś źle, więc zrób to tak.. Mam nadzieje, że nie spotkam się tam z obgadywaniem za plecami, bo będzie źle. Jak na razie polecam pracę w Salusie :)

kiero

Kolego nie warto ,kasa zadna jak wyciagniesz 1600 zł to max.Nowy logistyk roszczeniowy jego tłusty pomocnik to półmózg i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

xyz

Witam, Jak wygląda praca na magazynie, jaką umowę dają na początek, dużo ludzi z Mysłowic, jakie wynagrodzenie? Ile płacicie za błędy?

Tak to

Łubu dubu, łubu dubu ! Niech żyje nam prezes naszego klubu ... Niech żyje nam ! To śpiewałem ja. Jarząbek Stanisław. W tamtym tygodniu nie śpiewałem, bo byłem chory. Mam zwolnienie.

jak to?

Pani kierownik jest osoba z ktora zawsze mozna sie dogadac.Nigdy nikomu w zadnej sprawie nie odmowila tylko sluzy rada i pomoca chyba ze ktos ja oszukuje lub jest nie udolny to najlepiej nadawac na forum.Prawda jest jedna ze nierobstwa nikt nie bedzie tolerowal.Jestem razem z nasza Pania kierownik i nie pozqole zlego slowa na nia powiedziec.Ludzie szanujmy sie wzajwmnie bo Pani kierownik na szacunek zasluzyla.

smoczyca

Skoro tak dużo wiesz o Pani kierownik to znaczy, że jesteś byłym pracownikiem, a skoro uważasz, że premie są małe to znaczy, że słusznie się Ciebie pozbyli bo jeśli ktoś zarabia 1800zł to znaczy że robi obrót w granicach 20tys., tak to w tej branży jest- wiem bo jestem jej częścią choć nie w Salusie. Jeśli wyrobisz ok.50 tys. masz ładne pieniądze. A jest to do zrobienia z asortymentem Salusa, jeśli jesteś osobą kontaktową i obrotną. Weź się lepiej do roboty i zainwestuj w swój poziom intelektualny to nie będziesz chodzić z towarem od drzwi do drzwi zwłaszcza jako pracownik Salusa.

aaa

Nie wiem skąd masz takie info że premie sa wysokie - wiem z pewnego zródła ze nie sa.Praca ph na pewno nie wygląda tak ze chodzi sie z towarem od drzwi do drzwi.Dziwi mnie tez że kierowniczka działu stomatologi ciagle jest a, słyszałam że skład zmienia sie tam ciagle - magazyn i ph. Jeśli dzieje sie coś złego to usówa sie chory organ - kierowniczke a nie wymienia cała załogę.Zresztą słyszałam ze ta pani kierownik to niezła cwaniara,robi takie wałki że aż głowa boli.

over

Ludzie jakie szkolenia?Zapierniczasz po gabinetach z towarem niczym akwizytor za 1,8 zł zero szkoleń.Firma nie dba o nikogo ,dobrze maja tylko kapusie.Kierownictwo bez wykształcenia,żenada.

magda

witam:)jak można dostać sie do pracy Salus na magazyniera?dzięki za wszelkie info:)

ona

Jestem pracownikiem magazynowym i jak najbardziej mogę polecic pracę w tej firmie. Wynagrodzenie zawsze jest na koncie do 10-tego.Praca nie jest ciężka natomiast trzeba się swoje nachodzić. Zmiany różne ale grafik zrobiony na cały miesiąc więc spokojnie można sobie wszystko zaplanować.Nie ma problemu z urlopami. Nocna zmiana zaczyna się od niedzieli i zaraz po tym przysługuje dzień wolny.Pracodawcę oceniem pozytywnie.

margaret

Praca w salusie wyglada następująco: popołudniówki przeważnie 8 godz. zdarza się 9 (notorycznie w poniedziałki) żadko 10. Co do nocek przychodzisz na 19 i nigdy nie wiesz o której wyjdziesz. Co do nadgodzin są one wymuszane na pracownoku jak wszystko inne, robisz zle nie robisz zle, zawsze się znajdzie osoba umilająca Ci tam prace. A jak przyjdzie co do czego to nie potrafią stanąć w obronie dobrych pracowników dlatego też w Salusie pracują osoby, które nie mogą pozwolić sobie na swolnienie, a inne poprostu są przelotem bo nikt nie da się traktować tak za tą pensje. Co do pensji nie jest taka zła, ale gdyby grube ryby tej firmy trochę ją podniosły zamiast wszędzie ciąć to zobaczyli by efekty, a nie wieczne kłutnie i narzekania, które są w 100% usasadnione. Co do kietowników i hrygadzistów większość to poprostu ludzie i z większością idzie się dogadać. Choć prawda taka że tam każdy na każdego potrafi iść i donieść co jest trochę nie poważne bo wszystko można załatwić inaczej. Co do grup tam pracujących oprócz Glp gdzie chyba są największe lesery(kiedy tylko mogą i kierownik nie patrzy) to ich głowną wada jest właśnie ich protegowany. Komory są w pożądku z resztą żadko się zwykły pracownik widzi. Co do ludzi z akwarium to jakby się trochę postarali i staneli za pracownikami to by było całkowicie inaczej. Jednak wolą mieć klapki na oczach i zatkane uszy bo to co się tam dzieje wypadałi by w końcu znienić, ale to pewnie po ich odejściu na emeryturę(daj Boże). Co do plusów w tej pracy są normalni ludzie z którymi dobrze się współpracuje i są Ci zli zresztą jak wszędzie, ale wypłata zawsze jest 10, jak ma się umowe o pracę to i premie na święta i paczki dla dzieci, wczasy pod gruszą. Nie jest tak zle ale może być o wiele lepiej jak coś się zmieni niestety nie zapowiada się. Pozdrawiam

meg

Heheheh widzę, że w salusie nic się nie zmieniło :] a czy zamiast narzekać, żalić się, kolejny raz robić z siebie barana próbując coś wywalczyć bez skutku nie lepiej po prostu zmienić pracę? parę osób zmądrzało( lepiej późno niż wcale :] ) ale starzy widzę dalej dają robić się w konia...to po co narzekać? widocznie wam dobrze:)

Salusowicz

To firma gdzie 90% zalogi jest zarazona nierobstwem.Czekaja tylko na 10 kazdego miesiaca i narzekaja a robota sie sama zrobi.W zadnej innej firmie nikt sobie na to nie pozwoli.Jak komus nie pasuje to prosze sie zwolnic i nie blokowac etatu ludziom ktorzy chcieli by pracowac.

Administrator danych osobowych

Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary. § 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

Administrator danych osobowych

Cyberprzemoc-czyny te mogą być zakwalifikowane jako przęstępstwa z artykułów:Art.216kk (zniewaga).Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność ,lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła,podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Szanowni Państwo w internecie nie jesteśmy anonimowi!!!

wesoły

Widzę że kolejny komorzak ma wyższą szkołę , szkoda że w tej firmie nic nie osiagnie - bo brygadzistką na komorze jest osoba o inteligencji ameby i wyglądzie pitekantropa - ale podobno dobrze strzela z ucha na piętrze w akwarium.

Zostaw opinię o Salus International - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salus International