Salus International

Katowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 238 ocen.

Salus International
3 238 6 1

Opinie o Salus International

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

anonymous

"pracownicy zwalniają się często z przyczyn niezależnych od pracodawcy" Lidio, nie w tej pracy. Gdyby firma dobrze płaciła to by było wszystko dobrze :)

Lidia

@Doriss, pracownicy zwalniają się często z przyczyn niezależnych od pracodawcy. Obecnie rynek pracy jest bardzo konkrecyjny. Wiele osób migruje także w obrębie dużych miast. Czy próbowałaś na to popatrzeć z tej strony? Twoja opinia nie zawiera żadnych przydatnych informacji z punktu widzenia kandydata do firmy Salus International. Zachęcam Ciebie do uzupełnienia swojej wypowiedzi.

Doriss

Najfajniejszy w Salusie jest ten mikrofon przez który tzw. kierownicy ogłaszają swoje nowinki czują się wtedy bardzo ważni i wzrasta ich EGO nie zauważając przy tym że niedługo któryś z ukraińców ich wygryzie albowiem sami chyba nieświadomie wynoszą ich na piedestały nie wiedzieć dlaczego a Polacy się zwalniają i to dobrzy pracownicy ,wartościowi .

Drol
@Doriss 21.09.2018 11:39

Mikrofon i ogłoszenia z których nikt nic sobie nie robi.Ludzie jeżeli szukacie pracy to nie w salusie.Wyzysk i wyzysk

Anonim

Nowy kierownik magazynu to jakaś porażka, w sumie można sobie zadać pytanie skąd się człowiek wziął, ale odpowiedz jest prostsza niż się wydaje - znajomy poprzedniego kierownika. Bo niby po co awansować dobrego, będącego od lat w firmie pracownika i zna działanie firmy jak własną kieszeń.

Pomidor
@Anonim 13.09.2018 03:47

Jego żona nie wniosła wiele do firmy .Pamiętacie ją

Ogórek
@Anonim 13.09.2018 03:47

Jeżeli będzie chciał wdrożyć w życie te swoje pseudopomysły to długo tu nie pogrzeje ;)

Cukinia
@Anonim 13.09.2018 03:47

Najlepsze jest to ze jeszcze nie przyjął a już chce zwalniać , widać ma za dużo ludzi

K1
@Cukinia 17.09.2018 11:59

Może przychodzi tu po to żeby zamknąć tą firmę

Anonimka

Ta firma nie docenia pracowników. Cały czas niewiesz ile dostaniesz wypłaty umowy mają tyle składników że zawsze gdzieś mogą ci uwalić żebyś przypadkiem za dużo nie dostała... Odradzam pracę w tej firmie na magazynie. Ja już tam nie pracuje.

Marchew

Z tego co pamiętam to takie pomysły już ktoś miał... Ale nicz nich nie wyszło bo były do du.. Usprawnienia ułatwienia pracy w tej firmie to tylko fikcja to pomysły za biurkiem powstałe... A kadra kierownicza na magazynie to pomyłka z jak nie starsi zbucowani ludzie to przychlasty i panikaze... Co to pochytać wszystko mogą ;-) (nawet umowę ukraince) żenada to firma i ktoś wcześniej napisał upada na dno!

olo

Rząd Polski w obronie miejsc pracy z powodu rosnącego bezrobocia wprowadzi wielkie ograniczenia dla Ukraińców nie widzę tej firmy w najbliższej przyszłości jeśli się nie ockną zostaną bez ludzi czas najwyższy zatrudniać Polaków bo inaczej...................

Obecny

Lidio, każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. "Ogór" ma racje, nie tylko on tak sądzi. Dla Ciebie co to wgl oznaczy ostateczna opinia i kiedy ona powinna nastąpić??? Bo każdy kto się wypowiada negatywnie to usłyszy "poczekaj z ostateczną opinią". Powiem tak, ten kto siedzi za biurkiem ma spoko, ale ten co tyra na tą firmę w życiu nie zostanie docenionym. Niestety firma upada coraz bardziej na dno. Więcej Ukrainy, gdzie nie ma z kim pogadać, bo większość z nich nie rozumie prostych słów po Polsku (usłyszysz "JA NIE PANIMAJU" ). Kierownicy próbują niby ułatwiać pracę wdrażając nowe pomysły. Moim zdaniem takie rzeczy powinny być uzgadniane z pracownikami. Wykonujemy tą pracę więc wiemy czy coś będzie dobre dla nas czy nie. Puki co sezonu nie ma, ale gdy się zacznie, nic z tych pomysłów nie wypali. Wszystko nie jest robione dla Nas tylko dla nich aby uciąć koszty (pracownikom). Dlatego większość ucieka z tej firmy i nie boi się zaryzykować. :):)

Obecny
@Obecny 16.09.2018 15:27

Póki, mój błąd :)

Lidia

@Ogórek, przecież zarówno pracownikowi jak i pracodawcy, powinno zależeć na systematycznym podnoszeniu jakości pracy w firmie. Zmiany kadrowe zawsze wzbudzają wiele dyskusji, ale może warto poczekać z ostateczną opinią i lepiej poznać swoich przełożonych w firmie Salus International? Ocenę zawsze łatwo wyrazić, gorzej potem cofnąć niesprawiedliwy osąd!

Zocha

Kierownicy w Saltusie na dzien dobry pracownikow dyskryminuja.Sami nie umieja prowadzic rozmow z pracownikami,masakra.

Lidia

@Aleks, czy dostrzegasz w firmie jakieś czynniki zapowiadające pozytywne zmiany w firmie Salus International? Czy rozmawiałeś na temat wynagrodzenia ze swoim przełożonym? Może istnieje szansa na przejście do lepiej płatnego działu w firmie, czy taki istnieje? Obecnie wielu pracowników chciałoby mieć lepsze wynagrodzenie, pytanie czy to nie doprowadzi do przegrzania rynku!

Lidia

@anonymous, czy nadal pracujesz w firmie Salus? Może warto jeszcze poczekać z ostateczną oceną. Czasami firmy zmieniają się z miesiąca na miesiąc. Może dostrzegasz szansę na jakieś pozytywne zmiany w tej firmie? Czy rozmawiałeś o tym ze swoimi przełożonymi? Czy opinia pozostałych pracowników na temat tej firmy jest podobna do Twojej?

anonymous
@Lidia 27.08.2018 12:13

Co za różnica czy pracuję czy też nie. To Moja ocena firmy, a ostateczna ocena kiedy niby nastąpi? Za 10 lat??? Tak się już dzieje od 2 lat, od tego czasu zwolnila się już masa Polaków i przyjęło 2x więcej Ukrainców. Powiem tak, niestety przy takim przełożonym nic się nie zmieni. Dziękuję Dobranoc.

Aleks
@Lidia 27.08.2018 12:13

Pracuje w salusie jeszcze...i podzielam opinie anymusa dostaniesz 2000 zł i pracuj jak robot dla tego co chwilę odchodzą ludzie na pakowaniu 90 % Ukraina na sprawdzeniu około 70% gdyż Polacy nie chcą już tu pracować

Lidia

@Ja albo ty, określenie słabe jest bardzo ogólne i dobrze byłoby je uzasadnić. W innym przypadku Twoja opinia może zostać uznana za mało wiarygodną. Czy możesz przytoczyć jakieś konkretne argumenty, które potwierdzą Twoją opinię? Czy pracownik Salus International może liczyć na konkurencyjne wynagrodzenie?

anonymous
@Lidia 21.08.2018 14:30

Patrząc na oferty pracy, wszędzie się zarobi lepiej niż w Salusie. Kierownicy nic z tym nie robią, nie próbują jakoś zatrzymywać Polaków, w myślach pewnie mają "a idź Pan sobie, na twoje miejsce mam 10 Ukraińców" i tak właśnie jest. Dzień po zwolnieniu Polaka, nowa partia Ukrainy. Co tu więcej dodać.... 0% zrobienia czegoś dla Polaków, czy to podwyżki czy coś.

miśka

W mojej ocenie po śmierci właściciela ta firma się będzie zwijać. Zero inwestycji, starzejący się sprzęt. Zarobki niestety żenujące :-(, za chwilę i Ukraińcy stamtąd zwieją, bo więcej tam kierowników niż pracowników.

Marek
@miśka 03.08.2018 22:05

To mówisz że szef nie żyje? Kto przejął schedę ? Pracowałem u was jakiś rok czasu ,fajnie było i fajny kierownik ,a jeszcze fajniejsza była Bożenka z Sosnowca pracuje tam jeszcze?

Ja albo ty
@miśka 03.08.2018 22:05

Ludzie zaczynają przechodzić do konkurencji firma idzie typowo w maksymalne oszczędzanie tnie" koszta" wypłaty słabe warunki pracy na magazynie slabe magazyn jest zdecydowanie za mały.....

Remik

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć na początek?

Ja
@Remik 31.07.2018 14:25

Zobacz na stronie salusa lub pracuj.pl umowa próbna na 3 miesiące zazwyczaj

Ewcia

Pracowałam tam pół roku...Fakt było to już jakiś czas temu,ale nie polecam.Nocki do tzw.oporu.Dniówki zwykle z nadgodzinami.Zarobki marne.BHP...haha...a co to???

Lidia

@Kakadu, czy jesteś pracownikiem firmy Salus International? Czy to dobre miejsce pracy dla absolwentów po studiach? Mogą w tej pracy zdobyć cenne doświadczenie? Jak oceniasz trudność pracy na swoim stanowisku? Czy to praca wymagająca i trudna? Bieżący opis sytuacji w firmie, może być pomocny dla przyszłych i obecnych pracowników tej firmy.

margaret

Praca w salusie wyglada następująco: popołudniówki przeważnie 8 godz. zdarza się 9 (notorycznie w poniedziałki) żadko 10. Co do nocek przychodzisz na 19 i nigdy nie wiesz o której wyjdziesz. Co do nadgodzin są one wymuszane na pracownoku jak wszystko inne, robisz zle nie robisz zle, zawsze się znajdzie osoba umilająca Ci tam prace. A jak przyjdzie co do czego to nie potrafią stanąć w obronie dobrych pracowników dlatego też w Salusie pracują osoby, które nie mogą pozwolić sobie na swolnienie, a inne poprostu są przelotem bo nikt nie da się traktować tak za tą pensje. Co do pensji nie jest taka zła, ale gdyby grube ryby tej firmy trochę ją podniosły zamiast wszędzie ciąć to zobaczyli by efekty, a nie wieczne kłutnie i narzekania, które są w 100% usasadnione. Co do kietowników i hrygadzistów większość to poprostu ludzie i z większością idzie się dogadać. Choć prawda taka że tam każdy na każdego potrafi iść i donieść co jest trochę nie poważne bo wszystko można załatwić inaczej. Co do grup tam pracujących oprócz Glp gdzie chyba są największe lesery(kiedy tylko mogą i kierownik nie patrzy) to ich głowną wada jest właśnie ich protegowany. Komory są w pożądku z resztą żadko się zwykły pracownik widzi. Co do ludzi z akwarium to jakby się trochę postarali i staneli za pracownikami to by było całkowicie inaczej. Jednak wolą mieć klapki na oczach i zatkane uszy bo to co się tam dzieje wypadałi by w końcu znienić, ale to pewnie po ich odejściu na emeryturę(daj Boże). Co do plusów w tej pracy są normalni ludzie z którymi dobrze się współpracuje i są Ci zli zresztą jak wszędzie, ale wypłata zawsze jest 10, jak ma się umowe o pracę to i premie na święta i paczki dla dzieci, wczasy pod gruszą. Nie jest tak zle ale może być o wiele lepiej jak coś się zmieni niestety nie zapowiada się. Pozdrawiam

Kakadu
@margaret 10.09.2015 09:48

Te błędy to chyba specjalnie, co?

Lidia

@Berbelucha, o jakich ankietach piszesz? Mógłbyś być bardziej konkretny? Jeśli jesteś pracownikiem firmy napisz o swoich doświadczeniach w tej pracy. Wiesz może, czy obecnie pracodawca poszukuje pracowników? Czy firma oferuje szkolenia, premie, pakiet socjalny? Każda informacja będzie cenna.

Nicki
@Lidia 14.06.2018 19:16

Oprocz pensji możesz liczyć na wczasy pod grusza ( całkiem przyzwoite) i bony na święta bożonarodzeniowe . Inne premie raczej nie istnieja.

Berbelucha
@Lidia 14.06.2018 19:16

Były ankiety "zadowolenia pracownika". Wyniki nikogo widać nie interesują, a szkoda.

Lidia

@Stefania Augustina 1, nie jestem osobą zatrudnioną w tej firmie. Jestem moderatorem tego wątku, więc nie znam szczegółów zatrudnienia i nie mam żadnych powiązań z firmą której dotyczy wątek. Na forum Gowork.pl umieszczamy informacje o pracodawcach, warunkach pracy i obecnie prowadzonych rekrutacjach. Dlatego interesują mnie szczegóły zatrudnienia obecnych pracowników. Dzięki ich opiniom przyszli kandydaci mogą więcej dowiedzieć się o firmie i zdecydować, czy będą aplikować do tej firmy. Może Ty dodałabyś trochę informacji dotyczących warunków zatrudnienia? Każda opinia jest bardzo pomocna.

Lidia

@Nicki, czy przy tak intensywnej pracy w sezonie można liczyć na adekwatne wynagrodzenie? Co myślisz o atmosferze w pracy? Jesteś z niej zadowolona, a relacje z pracodawcą są poprawne? Pakiet socjalny obejmuje dofinansowanie do wakacyjnego wypoczynku i bony świąteczne? To miły dodatek do wynagrodzenia. A czy pracownik może liczyć na szkolenia i kursy branżowe? Twoje informacje zainteresują osoby, które poszukują pracy w tej firmie.

Stefania Augustina 1
@Lidia 21.06.2018 19:49

Zapraszam do zatrudnienia się jako "magazynier/ka" i napisać opinie o tej firmie.

Magazynierka

Funkcyjni z magazynu aptecznego! Przypominam o zakazie używania telefonu prywatnego w czasie pracy. Jeśli wymagacie przestrzegania tego zakazu od pracowników magazynowych, to egzekwujcie go najpierw u siebie. A jak wam się nudzi w godzinach pracy to zapraszam w półki do sprzątania.

Lady
@Magazynierka 17.05.2018 14:14

Ile godzin ludzie pracują na magazynie? Jest nocna zmiana?

Aga
@Lady 31.05.2018 08:05

@Lady Napisałam Ci wyżej,co sądzę o tej firmie..Nocna zmiana jest do 19 do 4,5 rano,popołudniówka od 12 do 20,21 ..Jak masz stalowe nerwy to możesz spróbować, pozdrawiam Aga

Nicki
@Lady 31.05.2018 08:05

w sezonie intensywnym - praca do oporu czyli np nocka na 19 do 6-7-8 a sezonie normalnym Po 8 godzin czyli do 3. Popoludniowki 11/12/13 Po 8/9 godzin adekwatnie. jest też zmiana na 6 ale to raczej rzadkość.

Lidia

@Stefania Augustina 1, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś pracownikiem tej firmy. Może mogłabyś dodać bazując na Twoim doświadczeniu, jakie warunki pracy mogą zostać zaproponowane przyszłemu pracownikowi? Napisz coś na temat atmosfery występującej na co dzień w tym miejscu pracy? Informacje o tym zainteresują osoby, które szukają zatrudnienia.

Berbelucha
@Lidia 08.06.2018 14:19

To jaka jest atmosfera zostało opisane w ankietach o których zapomniano. Prawda ze tak?

Lidia

@Lady, w poprzednim poście zamieściłam informacje o stanowiskach, na które poszukiwani są pracownicy. Może byłabyś zainteresowana aplikowaniem. Proszę, niech ktoś z pracowników wypowie się na temat atmosfery pracy i warunków wynagrodzenia. Zapraszam do dyskusji.

Aga
@Lidia 02.06.2018 16:22

Ta firma to porażka, ludzie mają tam miny, jak w grobowcu. Żadnych szkoleń, rzucają cię od razu na głęboką wodę, zero pomocy robisz wszystko na własne ryzyko. Zakaz wychodzenia na zewnątrz, jak jest przerwa, bardzo mało Polaków sami Ukraińcy, gdzie Ukrainiec ci pomoże, a Polak obróci się na pięcie i się jeszcze z ciebie śmieje. Nocki po 9,10 godzin, po prostu porażka nie polecam, pracuje tam 3 miesiące i mam dosyć tej firmy i tego systemu pracy od 12 do 20 albo od 19 do 4,5 rano.

Aga
@Lidia 02.06.2018 16:22

Przepraszam miałam napisać do @Lady

Stefania Augustina 1
@Aga 03.06.2018 16:53

To po co przychodziłaś do ej firmy skoro wiedziałaś, że takie godziny pracy są? "a Polak obróci się na pięcie i się jeszcze z ciebie śmieje" Bo Ukrainy nie rozumiesz, a na pewno z 10 razy du*ę Ci porządnie obrobili :) A co do godzin to Ukraina wychodzi sobie po 8 co ma "wykon zrobiony" a Polak musi przez 2 godziny myć półki co nie powinno należeć do jego obowiązku, ale tak się ludzie dają. Za 2 tygodnie nie zdziwię się jak będą kazali WC myć.

Lady

Ile godzin ludzie pracują na magazynie? Jest nocna zmiana?O której godzinie rano zaczyna się pierwsza zmiana? 10zl netto za godzinę? Czy moge bić premia?

Lidia

Witam, do firmy Salus International w Katowicach poszukiwani są pracownicy na stanowiskach: pracownik administracyjny w dziale exportu, zastępca kierownika magazynu. Oferty ze stanowiskami i zakresem obowiązków na stronie: https://pracodawcy.pracuj.pl/salus-international-sp-z-o-o,5877. Co sądzicie o tych ofertach? Polecilibyście pracę tam komuś znajomemu?

AbcGG
@Lidia 27.05.2018 16:23

Nie nikomu bym jej nie polecił.

Wojtek

Nie potraficie doceniać, że to jest dobra firma! Narzekanie niektórym najlepiej wychodzi.

Tanya
@Wojtek 21.05.2018 19:14

Może po prostu nikt nie ma odwagi wszystkiego powiedzieć w prost, więc woli na forum. Tak jak pracodawca, zamiast zrobić zebranie, pisze "mejle".

Pitahaja
@Tanya 22.05.2018 14:30

Jeśli ktoś odważy się powiedzieć cokolwiek w prost może liczyć tylko na wypowiedzenie a nie na rozwiązanie problemu.

Nadia
@Tanya 22.05.2018 14:30

A te "mejle" tyle wnoszą, że szkoda gadać

Latający
@Wojtek 21.05.2018 19:14

Proszę mi przedstawić argumenty, że to jest "dobra firma",bo chyba pracujemy w 2różnych???

Zosia
@Wojtek 21.05.2018 19:14

To firma w ktorej wszyscy narzekaja a nikt nie wezmie sie do pracy.Ludzie troche pokory bo nikt za darmo nie bedzie wam placil.Schowajcie telefony ,bo to praca a nie telefoniada.

Amadeusz
@Wojtek 21.05.2018 19:14

Wojtek widzę że ty się tam jakiś tabletek nałykałeś nie wiem co to jest ale daj trochę to też może BĘDZIEMY postrzegali tą „firmę” w takich kolorach.

On

Proszę zaktualizować opis w zakładce kariera ponieważ jest on niezgodny ze stanem faktycznym firmy. „Praca w naszej firmie jest przygodą, która daje szansę tworzenia i realizacji niepowtarzalnych pomysłów. „- to jest prawda ponieważ trzeba jakoś Zmieścić ten towar który wylewa się drzwiami i oknami. „Firma Salus International pozwala być samodzielnym, stawiać czoła wyzwaniom i doskonalić swoje umiejętności.” Sama praca w tej firmie to wyzwanie, w zimę to już cud ze ktoś potrafi siedzieć po 12 godzin przez 3 miesiące lub więcej bez przerwy bo i na sobotę trzeba przyjść jeśli chcesz mieć stałą podstawę i premie, wiec tak jak wyżej firma pozwala stawiać czoła wyzwaniom. „Cenimy ludzi ambitnych, uparcie dążących do celu, którzy z pasją podchodzą do życia i pracy.” W sektorze biurowym może cenicie ludzi ambitnych lecz nasz nowy kierownik totalnie takich olewa, rozumiem ze jest nowy i nie poją jeszcze wszystkiego ale raczej okres próbny nie powinien trwać rok i jeszcze więcej. Dodam jeszcze ze opis może kiedyś się zgadzał lub po porostu mieliście dobrego pisarza powieści sci-fi :)

Paweł

Czy możecie podpowiedzieć czy warto aplikować na kierowcę ? Rozumiem że etat w Salus : Zatrudnię kierowcę na busa kat. "B" z doświadczeniem. Etat lub własna działalność. Kontakt tel. 607 143 258 lub mail : bozena.antoniewicz@gmail.com

Lidia

@Oburzony Rejestracja czasu pracy, pomaga także pracownikowi. Możesz w razie potrzeby, łatwiej wskazać ilość przepracowanych godzin. Ochrona w firmach, także służy zapewnieniu odpowiedniego bezpieczeństwa pracowników. Może warto popatrzeć na to z tej strony? Jeżeli nie jesteś zadowolony z przestrzeni socjalnej w firmie Salus International, może warto o tym po prostu porozmawiać z przełożonym? Obecnie firmom zależy na podnoszeniu komfortu pracy pracownika.

JA
@Lidia 30.04.2018 08:34

HIPOKRYTA

Pawel
@Lidia 30.04.2018 08:34

Czy możecie podpowiedzieć czy warto aplikować na kierowcę ? Rozumiem że etat w Salus : Zatrudnię kierowcę na busa kat. "B" z doświadczeniem. Etat lub własna działalność. Kontakt tel. 607 143 258 lub mail : bozena.antoniewicz@gmail.com

Zostaw opinię o Salus International - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Salus International