To , że wielu nie ma pracy nawet i po studiach nie może być powodem marnych zarobków w firmie gdzie kolesiowska kadra produkcyjna zarabia godziwie często za to , że jest ze sobą spokrewniona albo skolegowana ale za to mająca słabe pojęcie o planowaniu i zarządzaniu produkcją a zarządzanie pracownikami jest podszyte strachem i obawą o zbłaźnienie się przed przełożonymi ( a nóż powiedzą , że jestem za miękki itp ) - jest totalny brak u tych ludzi odwagi o upomnianie się o coś należnego dla ludzi tak aby zwykły operator poczuł w pracy na co dzień swojego kierownika , mistrza , technologa , planistę itd ale od tej strony , że owszem wymagamy ale szanujemy Cię człowieku - niestety większość tych \"słomianych\" pracowników kadry produkcyjnej to zwykłe buraki nie mające pojęcia co to szacunek dla pracownika , jego pracy , wysiłku ,jego potrzeb w pracy aby ułatwić i polepszyć jakość pracy - takie miernoty co zaczynały w garażu w Myślenicach od sortowania złomu czy też jazdy na wózku widłowym ( Mistarz , Zięba , Pawlikowski , Czepiel , Czerwień i wielu innych podlizywaczy i nieudaczników ) dziś siedzą na stanowiskach za dużą kasę , która zwyczajnie im się nie należy gdyż są nieprzydatni do progresu firmy - to pacynki trzymające się razem mające gdzieś przyszlość firmy, aby się tylko utrzymać na dobrym stanowisku a reszta niech się wali - na ich widok , ich fałszywe uśmieszki , rozbiegane oczka , często idiotyczne polecenia rzygać się chce człowiekowi - i takie buraki powiedzą innym cieszcie się , że tyle zarabiacie bo inni są bez pracy - toż to jest skrajny więśniacyzm [usunięte przez moderatora] , był na TDL-u kiedyś szef ,którego zarąbiście szanowali pracownicy ale on był dla nich a nie ludzie dla niego ale to jest za trudne dla dzisiejszej kadry produkcyjnej ( nazywał się Wróbel i było też wielu innych merytorycznych przełożonych w naszej firmie , najczęściej wywodzili się z KABLA ) - JEDNAK WIERZĘ , ŻE OTOCZENIE WŁAŚCICIELA[usunięte przez moderatora]PRZEJRZY NA OCZY I ROZPĘDZI TO SPOWINOWACONE I NIC NIE WARTE KOLESIOWE TOWARZYSTWO , NIE ZGODZI SIĘ NA ZAMYDLENIE OCZU POPRZEZ POPRZESTAWIANIE STANOWISK DLA TYCH SAMYCH NIEUDOLNYCH LUDZI - CZAS NA ODWAŻNE STAWIANIE NA MŁODYCH ZDOLNYCH WYKSZTAŁCONYCH LUDZI , KTÓRYCH U NAS NIE BRAKUJE ALE KTÓRYCH TE BURAKI BOJĄ SIĘ JAK OGNIA NO BO JAK TO BĘDZIE WYGLĄDAŁO , ŻE TYLE CZASU JESTEŚMY I CAŁY CZAS BRYNDZA A TU PRZYCHODZĄ PERSPEKTYWICZNI LUDZIE I ZMIENIAJĄ NA LEPSZE FIRMĘ , MYŚLĄ PRZYSZŁOŚCIOWO I MAJĄ ODWAGĘ TO WDRAŻAĆ - WIERZĘ , ŻE DOCZEKAMY TEGO , ŻE WSZYSTKICH POCIOTKÓW POGONIĄ W TEJ FIRMIE , POD MYŚLENICAMI JEST WIELE NIEUŻYTKÓW , ZBUDUJĄ SOBIE DUŻY GARAŻ I ZNÓW BĘDĄ OD NAS WYKUPYWAĆ ZŁOM , SORTOWAĆ GO ITD , A I PRZY OKAZJI POJEŻDŻĄ SOBIE W GARNITURKACH NA WÓZKACH WIDŁOWYCH.
Nigdy nie jest tak źle , by nie mogło być lepiej.