TELE-FONIKA Kable TFK5

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 38 ocen.

TELE-FONIKA Kable TFK5
1 38 6 1

Opinie o TELE-FONIKA Kable TFK5

Tomasz Draganek figurant TFK5

Pracowałem w kilku zakładach ale to, co jest w Bydgoskim oddziale Telefoniki to porażka. Ktoś napisał, że trzeba było się uczuć lub coś swojego otworzyć jak wytłumaczyć, iż na produkcji mamy pracowników z wyższym wykształceniem a brygadzista lub mistrz posiadają średnie? Żyj dalej w takiej dziecinnej naiwności. Natomiast, co do swojej działalności to jak ktoś wyżej napisał o bracie (usunięte przez administratora) kierownika TPŚ, taką działalność biorę w ciemno gdzie wciska Maciejowi zlecenia. Dużym minusem są niekompetentni ludzie obsadzeni na stanowiskach (tzw. zielone kamizelki) zarządzających produkcją, przez których błędy i niedopatrzenia na produkcji kręgosłupy gną się w chińskie osiem. Posiadają narzędzia, z których nie potrafią korzystać SAP a na produkcji biegamy między halami za narzędziami dla przykładu pomiędzy „nową halą” a „Rumunią” jest przeszło 400m tak działa 5S ; -). Pieniądze zdecydowanie za małe w stosunku do odpowiedzialność i uciążliwość pracy oraz bardzo niejasne sposoby ich przyznawania.

VOX POPULI

Panie (usunięte przez administratora) czy mój brat też może liczyć na jakieś lukratywne zlecenie z TFK Bydgoszcz czy tylko brat kierownika TPŚ ma specjalne względy? NEPOTYZM? Przytoczę definicję, źródło SJP. nepotyzm 1. «faworyzowanie krewnych i przyjaciół przy obsadzaniu wysokich stanowisk i rozdawaniu godności przez osoby wpływowe»

sir_ryszard

Konkretnie bo wisi ogłoszenie o naborze i tam padają jakieś wynagrodzenia 2800 brutto na początek bez doświadczenia, później na produkcji ta stawka może osiągnąć pułap 4500 brutto czyli wreszcie w tzw. dobrych czasach prosperity. Czy ktoś z zakładu może konkretnie napisać, czy ta średnia krajowa to jakaś kolorowa bajka nie mająca prawdy? Po jakim czasie w ogóle można dojść do tych 4500 brutto? 5-10-15 lat czy wcale na produkcji?

Draganek
@sir_ryszard 29.09.2018 14:34

Na początek możesz liczyć na ból kręgosłupa, potem będzie tylko gorzej! Zapomnij o jakiś większych pieniądzach bez znajomości!

Obserwator

OOOOOO widzę cenzura! Lepiej zmieńcie podejście do pracowników!

Я не рекомендую!
@Obserwator 25.09.2018 14:00

Prawda ich w oczy kole! Draganek! Załatwisz mi zlecenie w TFK czy tylko brat kierownika TPŚ je otrzyma!?

anonim

(usunięte przez administratora)

BUCzyż

Na początek możesz liczyć na ból kręgosłupa, potem będzie tylko gorzej!

Draganek

Szkoda młodości, zdrowia i zaangażowania dla tej firmy. Zdecydowanie odradzam!

Bartek

Idealnie to nie jest nigdzie. Wiem tylko, że wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma!!

Draganek
@Bartek 23.08.2018 19:52

Nie zgodzę się z pierwszą częścią twojej wypowiedzi! Pewnie całe życie w TF i nie masz porównania, współczuję. Co do drugiej to powiem, wszędzie dobrze gdzie nie ma Czyża! W mojej ocenie bardzo niekompetentna osoba, brak mu dobrej organizacji pracy, straszny panikarz. Jedyne co potrafi to załatwić zlecenia dla swojego brata. Czyż! jak się mijamy to myślisz, że się do ciebie uśmiecham czy się z ciebie śmieje? ????

Czarek

Idealnych firm nie ma ale wystarczy dobrze pracować i z całą pewnością nie trzeba będzie narzekać!!

Patryk

Mam zamiar aplikować ale po lekturze opinii mam mieszane uczucia.

Draganek
@Patryk 15.07.2018 13:16

Szkoda młodości, zdrowia i zaangażowania dla tej firmy. Zdecydowanie odradzam!

Nowa

Witam. Czy na kontrole jakości warto startować? Ile zarabia się na tym stanowisku?

Marek

Na swojej stronie internetowej https://www.tfkable.com/kariera.html TELE-FONIKA Kable TFK5 ogłasza kilka aktualnie prowadzonych rekrutacji. Między innymi firma poszukuje specjalisty ds. rozwoju personalnego. Zadaniem tej osoby będzie między innymi wdrożenie systemu szkoleń oraz systemu motywacyjnego. Wnioskuje z tego, że TELE-FONIKA Kable TFK5 przykłada dużą wagę do rozwoju pracowników? @Niewlonik z obozu TFK Czyli może jednak jest jakaś nadzieja na zmianę i spełnienie oczekiwań, o których piszesz. A jeszcze, jak byś mógł rozwinąć myśl o malowaniu linii. Powiesz nam o co w tym chodzi?

Marek

Czy możecie w wiarygodny sposób przedstawić aktualną sytuację w firmie? Jakie są warunki zatrudnienia? Czy ten pracodawca jest przyjazny osobom bez wcześniejszego doświadczenia zawodowego? Czy pracownicy mają możliwość skorzystania z pakietu benefitów pozapłacowych?

VOX POPULI

Panie Draganek czy mój brat też może liczyć na jakieś lukratywne zlecenie z TFK Bydgoszcz czy tylko brat kierownika TPŚ ma specjalne względy?

BUCzyż
@VOX POPULI 26.05.2018 08:11

DRAGANEK?! Mam pytanie ile zarobił brat kierownika TPŚ na zleceniach z TFK oddział Bydgoszcz i dlaczego jego firma otrzymała zlecenia. CZYŻ to nie jest nepotyzm.

Spasiony Dragan
@BUCzyż 26.05.2018 08:12

Nepotyzm pełną gębą

Daniel

Idealnych firm nie ma ale pracowników również!!

Tomasz z Dragami
@Daniel 27.05.2018 11:26

Nie mierz wszystkich swoją miarą!

DRAGANEK ZAŁATW MI ZLECENIE!!!

Wiecie co Tomasz Draganek zrobił odkąd został dyrektorem w Bydgoszczy? Odpowiadam. Draganek po obięciu posady Dyrektora się SPASŁ! Dziękuję.

Administrator

Jak wypowiecie się na temat związany z wynagrodzeniami w TELE-FONIKA Kable TFK5? Czy od czasu dodania ostatniej opinii pensje w przedsiębiorstwie zmieniły się?

Zainteresowany

Podpowiedzcie jak się pracuje w firmie? Dlaczego nikt nie pisze na forum ?

Szajba

Teraz ogłoszenie wywiesili, że szukają do pracy. Atrakcyjne wynagrodzenie (gorzej niż w biedronce) Pakiet socjalny ( za który sam musisz zapłacić ;) tzn. Dodatkowe ubz. Od 39 zł do 79zł, karnet do parisa za jedyne 100zł ;), służbowy telefon też sam płacisz, a i nie zapomnijmy o talonach średnio raz na 10 lat z których sam musisz zapłacić podatek ;) Praca w systemie 4 br. Swiatek, piątek i niedziela, w święto pracy do pracy wigilia w pracy Wielkanoc też w pracy i to wszystko za 2500zł na rękę ale nie na start po 5 latach ;) na start jakieś 9zł brutto na papierze czyli brakuje 3 zł do najniższej krajowej Ktoś chętny? Zapraszamy ;)

michu
@Szajba 14.04.2017 07:45

wiatam a na 1 hali ile można zarobić teraz w Bydgoszczy wiem ze ostatnio przyjmowali ludzi chyba na maszyny co tam dają ?

Szajba
@michu 22.06.2017 13:43

Socjal jest taki jak pisałem wyżej ???? płacisz sam za niego jedyne co dostajesz to grusze 500 zł - na benzynę będzie, jak masz dzieci to paczkę słodyczy na wigilię- koniec socjalu. Zarobki na start 9,7 brutto na papierze bo teraz podnieśli było 9.3 ????????

michu
@Szajba 17.07.2017 16:21

to nowy pracownik ma takie grosze ?

nowy

Może ktoś mi napisać jakie są zarobki na operatora maszyny na start?

klkl
@nowy 08.11.2016 18:42

nikt nie napisze bo nie chcą konkurencji

JakMal
@nowy 08.11.2016 18:42

Na start jak będziesz miał jakies 2tys

michu
@JakMal 23.12.2016 17:23

witam a na 1 hali ile można zarobić teraz w Bydgoszczy, wiem ze ostatnio przyjmowali ludzi chyba na maszyny ,co tam dają jaki social , na dzieci też ?

Operator maszyny kablujacej

Dzień dobry OPERATOR MASZYNY KABLUJACEJ czy moge prosic o opinie o tym stanowisku tzn. zarobki, jak ta praca wyglada co sie robi czy jest to bardzo fizyczna praca i ogolnie czy warto na tym stanowisku zaczac prace? Prosze o konkrety Dziekuje,

Robi

Pracowałem 15 lat w kablu teraz pracuje w Leroy Merlin i zarabiam sporo więcej - co chwile wysyłają na szkolenia jak ktoś tylko wyraża chęci na rozszerzanie umiejętności, dużo spotkanie integracyjnych, pokój odpoczynku - co mnie zaszokowalo - masz pół godziny przerwy jak chcesz to się ważniejsze na kanapę i kimka nikt ci słowa nie powie możesz pooglądać tv, odpalić PS3 i pograć albo pograć w piłkarzyki -- to twoje pół godziny i nic nikomu do tego ;))) w kablu na hali miałem stołówkę a biada tobie jak majster cie zobaczył ze jesz tam śniadanie - jedz jak pies przy maszynie a najlepiej w biegu -- zapraszam do Leroy Merlin a nie do Telefoniki zmarnujecie czas i zdrowie a pieniądze do (usunięte przez administratora)

Pan Nokista

Pracowałem w kilku zakładach ale to, co jest w Bydgoskim oddziale Telefoniki to porażka. Ktoś napisał, że trzeba było się uczuć lub coś swojego otworzyć jak wytłumaczyć, iż na produkcji mamy pracowników z wyższym wykształceniem a brygadzista lub mistrz posiadają średnie? Żyj dalej w takiej dziecinnej naiwności. Natomiast, co do swojej działalności to jak ktoś wyżej napisał o bracie Arkadiusza kierownika TPŚ, taką działalność biorę w ciemno gdzie wciska Maciejowi zlecenia. Dużym minusem są niekompetentni ludzie obsadzeni na stanowiskach (tzw. zielone kamizelki) zarządzających produkcją, przez których błędy i niedopatrzenia na produkcji kręgosłupy gną się w chińskie osiem. Posiadają narzędzia, z których nie potrafią korzystać SAP a na produkcji biegamy między halami za narzędziami dla przykładu pomiędzy „nową halą” a „Rumunią” jest przeszło 400m tak działa 5S ; -). Pieniądze zdecydowanie za małe w stosunku do odpowiedzialność i uciążliwość pracy oraz bardzo niejasne sposoby ich przyznawania.

TFK W2

kolega zapomniał dodać,że czasem bywało tak... iż na wydziale 3 nocka w pracy... nocka w sylwestra... masakra... niby jakieś nowe formy rozliczania wynagrodzeń itd... jednak w czasie ok 4lat przez te formy wynagrodzeń pracownicy zarabiają ok 1000zł mniej

(usunięte przez administratora) Co chwile słychać, że wydział TPN (nn) zostaje zlikwidowany a raczej przeniesiony do innej siedziby spółki, lecz za chwile słyszymy, że jednak wydział pozostaje (to bardzo dobrze wpływa na morale ludzi drodzy panowie prezesi), wydział TPŚ (wn/śn) niby się rozwija, trwa budowa nowej hali produkcyjnej słychać o budowie nowej linii izolacyjnej (wyspecjalizowanej WN). Trwa modernizacja dróg w zakładzie, dość precyzyjnie i gruntownie przeprowadzana jak patrzymy na firmie budowlaną i jej poczynania dochodzimy do wniosku, czemu mamy takie opóźnienia w autostradach (na jednym odcinku około 70m2 trzykrotnie zdejmowano i układano kostkę) już się zacznijmy obawiać przebudowy kanałów technologicznych, zakupione zostały już nowe maszyny, specjalistycznie złożone pod plandekami na placu czekające tylko na duży śnieg, bo wilgoć pewnie już robi swoje. Afery kradzieżowe są wpisane w zawód kablowca, tylko widać, że zarząd zmienił podejście i zaczyna zwalniać całe grupy - w Bydgoszczy 3 miesiące temu zwolniono pracowników MAG, teraz Kraków zbiorowo, całe szczęście, że ten biedny człowiek, co zabrał rolkę papieru toaletowego w Bydgoszczy stracił tylko premię (uznanie dla kierownika za odwagę, że sprawę udusił - wszyscy wiedzą, że jest bojaźliwy). Jeżeli dalej interesuje Was praca w zakładach TFK to czytajcie dalej, szczególną uwagę zasługuje chyba dział zakupów i inwestycji, który zakupuje to, co się zgłosi, ale aby nie było tak kolorowo dział specjalizuje się w wyszukiwaniu cen dumpingowych, co skrzętnie przekłada się na jakość poczynionych inwestycji innym konikiem tego działu musi być obarczanie wydziałów produktami delikatnie mówiąc nietrafionymi tj., super wydajna suwnica i jej olinowanie, wózek transportowy ELOF (no tego twora to powinni sobie na południe do zarządu zabrać, aby meble w konferencyjnym przestawiać, przecież wiadomo, że każda maszyna jest tak dobra jak serwis, który ją wspiera), punktowa zgrzewarka do taśm Al dla linii oponowej nie wspominając o bardzo fajnych i wygodnych drelichach oraz wiele innych udanych poczynań. Szukając dalej najczęściej około 20 dnia miesiąca zaczyna się kabaret pt. PLAN pojawiają się wskaźniki, normy dobowe wykonania jeszcze jako życzenia, lecz już 3 dni później zaczyna się ustalanie minimalnej wydajności, czym bliżej ostatniego słyszy się o możliwości braku premii, bo plan jest zagrożony, ale już na to znaleziono kilka lat temu rozwiązanie WIRTUALE. Modernizacja i naprawy maszyn na bieżąco to FIKCJA, po pierwsze część mistrzów nie uznaje napraw, liczy stawkę podstawową za okres postoju i nie ważne, że wszedłeś ponad normę, gdy nastąpiła awaria po drugie same kierownictwo nie wyrazi zgody na naprawę maszyny dłuższą niż kilka godzin, wszystko pracuje do czasu, aż się posypie. Również w Bydgoszczy trwa akcja ZŁOM, co prawda ja tu nie słyszałem o takich głupotach jak ktoś wypisywał o Krakowie (cięcie dobrych kabli) u nas złom trzeba przetrzymywać i zdawać zgodnie z ustalonym harmonogramem, aby wszystko było cacy i nie doprowadziło do zabrania premii. Bywało, że złom był skrzętnie skrywany po polach KJ i innych dziwnych miejscach.... Generalnie, jeżeli jesteś jeszcze zainteresowany zatrudnieniem w zakładach TFK, lubisz pracować w systemie 4 brygadowym 1111w2222w3333 i tak w koło (przepraszam raz na 16dni przypadnie Ci 5 dni, aby jedna z brygad raz na 86 dni miała weekend w domu) nie będzie Ci przeszkadzało, że plan jest przeważnie na mocnym górnym wskaźniku bez uwzględnienia marginesu błędu a miesiąc ma tylko tyle dni ile ma. Nie umie się planować pracy i konsekwentnie przestrzegać harmonogramu produkcji wyrobu, nie inwestuje się w porządny jakościowo sprzęt. Czuć się zaszczuty i podejrzewany, że kradniesz lub działasz na szkody spółki, że jesteś leń. Twoim ulubionym zajęciem jest chodzić zjebanym fizycznie i psychicznie to nie czekaj na nic tylko składaj podanie na adres: rekrutacja@tfkable.pl czekamy na Ciebie z otwartymi ramionami na pewno wynagrodzenie operatora, które kształtuje się w zależności od mnożników przy założeniu wszystkich dodatków w wymiarze 2200-3200zł netto jest godną rekompensatą za zmarnowany miesiąc, a jeżeli będziesz dobry to dostaniemy za Twoje przyuczenie parę stówek nagrody a Ty będziesz otrzymywać premie, jeżeli nie masz życia prywatnego i będziesz chciał oraz miał jeszcze siły chodzić na nadgodziny to na pewno zakład to umożliwi (oczywiście zgodnie z prawem), Ty staniesz się liderem wręcz ulubieńcem, mo

Zostaw opinię o TELE-FONIKA Kable TFK5 - Bydgoszcz

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELE-FONIKA Kable TFK5