3.3/5

Ząbki - Piekarnia Putka

3. Opinie o pracodawcach Jawczyce
  5. Opinie o Piekarnie Cukiernie Putka

Opinie o Piekarnie Cukiernie Putka Jawczyce

Nie przegap nowości o Piekarnie Cukiernie Putka!

29.07.2021 12:19

Witajcie,
Serdecznie dziękujemy za liczne opinie. Widząc Wasze zainteresowanie firmą Putka, postanowiliśmy zaznaczyć swoją obecność w serwisie GoWork.pl i włączyć się do konwersacji.
Zachęcamy do zadawania nam pytań i dzielenia się swoimi spostrzeżeniami. Wszystkie Wasze komentarze są dla nas cenne, ponieważ pomagają nam się doskonalić.  Aby było to jednak możliwe dyskusja musi być merytoryczna i zbudowana na szacunku, dlatego bardzo prosimy Was o zachowanie kultury wypowiedzi.

Wszelkie szczegółowe pytania, niewyjaśnione i problemowe sytuacje prosimy wysyłać na maila: [email protected]
Osoby, które są zainteresowane pracą u nas zachęcamy do kontaktu bezpośrednio z działem rekrutacji: [email protected]

07.03.2022 14:00

Dzień dobry, dziękujemy za zgłoszenie. Przyjrzymy się tej sprawie. Pozdrawiamy.
Moniq

08.03.2023 09:48

Zgadzam się z kulturą i chęcią do rozmów.
Anna

25.10.2018 08:56

Witam. Podzielę się swoją opinią o pracy w Putce. Zaczęłam pracę we wrześniu zeszłego roku, miałam styczność z różnymi koordynatorkami, wszystkie bardzo w porządku. Dziewczyny w sklepie fajne, z niektórymi utrzymuje bliższe koleżeńsie stosunki, czasem spotykamy się po pracy, klimat jest pozytywny. Co do warunków pracy to od razu otrzymuje się umowę o pracę, na czym mi zależało, ponieważ cenię sobie stabilność. Płaca na dobrym poziomie, firma oferuje także benefity, o których już tu widzę, że wcześniej pisaliście. Generalnie polecam pracę w Putce:)
Plk

13.04.2024 08:31

Wszystko zależy od koleżanek, koleg i koordynatorek i od nastroju koordynatorek. Ale moim zdaniem ważne znać Kodeks Pracy.
Anka

24.03.2025 21:17

A wewnętrzny kodeks znasz? Bo podobno taki istnieje.To który obowiązuje w przypadku urlopu na żądanie?
Tajemnicza

07.09.2021 13:36

W firmie pracuję od kilku lat. Od samego początku koleżanki i koledzy z działu wdrożyły mnie w moje obowiązki, dzięki czemu czułam się zaopiekowana. Panuje miła, rodzinna atmosfera dzięki czemu jest większa chęć do pracy :) Pakiety Enel Med oraz karta Multisport. Wyjazdy nad morze, w góry i zagranicę- w tym roku świetny wybór miejsca nad morzem w Sztutowie-firma dopłaca większość kwoty. No i możliwość rozwoju, awans na inne stanowisko. Szczerze polecam!

14.07.2024 20:46

Szanowna Pani / Szanowny Panie, dziękujemy za komentarz. Każdy głos jest dla nas ważny, ponieważ daje nam możliwość ciągłego rozwoju i reagowania na potrzeby pracowników. Chcemy, aby każdy z naszych pracowników czuł się wysłuchany i miał pewność, że jego głos ma znaczenie. Dlatego też, zachęcam do bezpośredniego kontaktu z kierownikiem lub dyrektorem pionu sprzedaży lub bezpośrednio ze mną. Można to zrobić na kilka sposobów: osobiście podczas spotkania, telefonicznie, mailowo, listownie. Gwarantujemy pełną poufność wszystkich zgłoszeń. Mamy nadzieję, że skorzystacie z możliwości bezpośredniego kontaktu z nami. Z wyrazami szacunku Aneta Borucka-Iwańska, dyrektorka personalna

24.09.2024 08:49

Już nie pracuje firma zaczęła zwracaj uwagę na to co mówimy ale jeszcze zachowanie kilku koordynatorek zachowanie pozostawia wiele do życzenia.
Gizela

03.08.2022 14:37

Praca w Putce ma wiele zalet, które z perspektywy pracownika są chyba najistotniejsze. Jest to stała umowa o pracę po okresie wdrożeniowym (dwa tygodnie ze wsparciem drugiej osoby) oraz uczciwa pensja wypłacana zawsze na czas. Nigdy nie zdarzyło się (a pracuję już rok) aby wypłata doszła nie w terminie albo w wymiarze obniżonym za jakieś przewinienia. Jestem traktowana z szacunkiem. Mało tego w trakcie pracy moje starania zostały zauważone, docenione. Naprawdę dobrze się tu czuję. Szczerze polecam tą firmę. Ale uwaga- dla osób, które pracę traktują po macoszemu albo się w nią nie angażują nie ma tu miejsca. Pracę poleciłam już znajomemu, który również otrzymał zatrudnienie (usunięte przez administratora)

20.11.2023 07:03

Z szacunkiem ta przez właściciela ale nie przez kordynatorki w szczególności 3 które myślą że są nie wiadomo kim, patrzą na ludzi z góry,gnębią telefonami w czasie prywatnym a jak do niej dzwonisz to nawet nie odbiera telefon.

20.11.2023 08:29

Dzień dobry, dziękujemy za opinę, każda jest dla nas ważna. Zapraszamy do kontaktu z dyrektorem personalnym, pozdrawiamy.

27.02.2023 21:03

Dzień dobry, ja bardzo polecam pracę w Putce. Jest bardzo dużo super benefitow np paczki świąteczne czy karty rabatowe. Wypłata jest zawsze na czas, premia zależna od starań całego zespołu także to od naszych starań zależy nasza wypłata co jest motywacją do pracy. Oczywiście praca jak praca, zdarzają się lepsze i gorsze dni lecz tych drugich jest mniej. Pani kordynator to właściwa osoba na właściwym miejscu, zawsze pomoże z problem. Firma organizuje również szkolenia by pracownik się rozwijał. Polecam bardzo :)

28.02.2023 11:23

Dzień dobry, dziękujemy za pozytywną opinię.
Zawiedziona

14.10.2025 20:01

Zatrudniając się w tej firmie byłam pełna optymizmu. Jednak zmiany jakie zaszły w ciągu ostatnich kilku miesięcy, to jakaś porażka. W przeciągu roku 5 koordynatorów co chwila inny. Atmosfera pracy coraz gorsza, personel w niektórych sklepach skonfliktowany. Wiecznie tylko wymagania i dokładanie nowych obowiązków przy okrojonym personelu. Pracownicy odchodzą i coraz więcej osób zaczyna głośno mówić , że szuka innej pracy. Może osoby zarządzające na wyższych stanowiskach nie zdają sobie sprawy z tego co dzieje się w sklepach, wystarczy przeanalizować w której lokalizacji w ostatnich trzech miesiącach odeszło najwięcej osób, których nawet obietnica podwyżki nie zdołała zatrzymać. Może zamiast zmieniać co chwilę koordynatorów trzeba zrobić porządek z personelem w sklepach. Są pracownicy, którzy w jednej lokalizacji pracują latami i są nie do ruszenia, a młodszych pracowników przegania się po wszystkich możliwych filiach i są takimi zapchajdziurami, jeżdżą do jednego sklepu do drugiego z tobołkiem jak banita. Starsze stażem koleżanki zachowują się jakby były kierownikami sklepu i to one dyktują zasady. Może to właśnie z nimi trzeba zrobić roszady, bo nowe osoby, które zaczynają pracę bardzo fajnie się uzupełniają i współpracują. Nowych pracowników informuje się , że nikt nie jest przypisany do danego sklepu, ale są pracownicy którzy latami pracują w jednej lokalizacji, więc może przydałoby się więcej konsekwencji.

Zawiedziona

03.10.2026 20:03

Zastanawiam się czy nadal jest Pani zadowolona z pracy w Putce. Moja decyzja o zmianie pracy rok temu była najlepszą decyzją. Pracuje na umowie na czas nieokreślony, pensja ok 1.500 zł więcej jak w Putce mam wypłacane wczasy pod gruszą, 13 pensję, roczną premię, dodatkowe pieniądze na święta. Pracę od poniedziałku do piątku od 7 do 15 tej. A Pani pracuje w soboty i być może niedzielę, Wigilię i inne święta. Więc chyba nie wyszłam na tej zmianie najgorzej.

Qwerty

04.10.2026 17:11

Gdzie taka praca?
ALIMENCIARZ

18.09.2026 09:53

Jako osoba pracująca w tej piekarni coraz częściej mam wrażenie, że jesteśmy traktowani jak „towar”, którym można dowolnie przerzucać z jednego punktu do drugiego. Raz jeden punkt, później drugi, a za chwilę kolejny. Człowiek dowiaduje się o zmianach, jakby jego zdanie, czas i komfort nie miały żadnego znaczenia. Momentami czuję się wręcz jak w jakimś „handlu dziećmi” oczywiście jest to mocne porównanie do tego, jak jestem przerzucana między punktami. Brakuje stabilności i poczucia, że pracownik jest traktowany jak człowiek, a nie ktoś, kogo można wysłać tam, gdzie akurat brakuje rąk do pracy. Kolejnym problemem jest organizacja pracy. Bardzo często zostajemy same na zmianie niezależnie od tego, czy jest to pierwsza, czy druga zmiana. W takiej sytuacji nie mam nawet kiedy spokojnie zjeść ani skorzystać z toalety. Usłyszałam od koordynatora, że mamy jeść „między klientami”. Tylko jak mam znaleźć na to czas, kiedy jestem sama i cały czas muszę obsługiwać klientów? Jeżeli chcę na chwilę zamknąć punkt, żeby skorzystać z toalety, również pojawia się problem, bo później klienci mają pretensje, że sklep jest zamknięty. Czy naprawdę pracownik ma wybierać pomiędzy podstawową potrzebą fizjologiczną a obsługą klienta? Co ważne, pracuję na umowie zleceniu, ale nie oznacza to przecież, że można zapominać o podstawowym szacunku, bezpieczeństwie i normalnych warunkach wykonywania pracy. Klient widzi tylko ladę, produkty i osobę stojącą za kasą. Nie widzi tego, jak wygląda praca od środka. A czasami naprawdę warto się nad tym zastanowić.

Załamana

28.09.2026 19:57

Jest jedna droga którą polecam zgłosić do PIP . Mają na to odpowiednie artykuły.
ona42

13.07.2026 20:55

Nie można się z nikim tam porozumieć. Średnio na 10 pracowników 8-9 osób to ludzie z Ukrainy. (usunięte przez administratora) pracownik wstający o 3 rano otrzymuję 4600 netto po wszystkich dodatkach. Na każdym kroku obcinane pieniądze. Wymyślane normy wywindowane , absolutnie nie osiągalne.Wszystkie pracownice z Polski z uwagi na panująca tam atmosferę się pozwalniały-dotyczy zdecydowanej większości sklepów. Totalnie żenada przy dzisiejszych kosztach życia tylko ludzie z zagranicy na najniższej krajowej chcą tam pracować - bo po prostu muszą.(usunięte przez administratora) Nie polecam pracy - po 5 latach zero szacunku oraz na każdym możliwym etapie wyzysk. Faworyzowani pracownicy zagraniczni ,znaczna większość pracowników na stanowiskach kierowniczych z Ukrainy. Moja opinia nie jest pisana ze zbędnych emocji - klienci mogą spokojnie potwierdzić ,że obsługa w kilku procentach jest polskojęzyczna a jakość obsługi jest na żenującym poziomie. Zdecydowanie jako były pracownik odradzam komukolwiek staranie się o zatrudnienie w tym (usunięte przez administratora)
#PracownikSklepu
Były Pracownik

17.07.2026 18:02

Prawda

10 lat

24.09.2026 11:34

4600 na rękę i oburzenie Po 10 latach pracy jeszcze nie wzięłam takich pieniędzy. Największa moja pensja to jak pracowałam na gastro 4300 a na tradycji nawet 4000 nie wzięłam. Wyobraźcie sobie ile mogłabym "błota" wyrzucić na firmę. Gdyby nastąpiła całkowita awaria systemu i nic nie można było by zliczyć to ja byłabym milionerką bo jest już niewiele osób które z "kartką i ołówkiem" potrafią liczyć. Człowieczeństwo wymiera robokopy się mnożą. Praca nasza polega na schemacie i dlatego nie przynosi oczekiwań pracodawcy i nie przyniesie bo tylko kreatywność która zeszła do lamusa jest w stanie utrzymać firmę na najwyższym poziomie. Ale to już historia......

23.09.2026 23:10

Niestety wszystkie negatywne opinie z ostatniego czasu są prawdziwe i pokazują, że jest coraz gorzej. Ucinanie naszych premii, na które pracujemy cały miesiąc, audyty, wymagania i ciągła presja, to wszystko sprawia, że praca staje się coraz bardziej obciążająca. Do tego dochodzi zatrudnianie ludzi na umowę zlecenie, którzy przychodzą, żeby zrobić swoje godziny, i na tym kończy się ich „ciężka” praca. My, sprzedawcy zatrudnieni na umowę o pracę, zarabiamy z roku na rok coraz mniej. Ciągłe przerzucanie nas między różnymi punktami, często bez większego uwzględnienia naszych preferencji czy sytuacji, również jest bardzo uciążliwe. Jeszcze narzucanie nam pracy w niedziele i święta, kiedy wolelibyśmy ten czas spędzić z rodziną i dziećmi. Odkąd pracuję w tej firmie, zdecydowanie jest to najgorszy rok, a niestety zapowiada się, że będzie jeszcze gorzej. Czuję ogromne rozczarowanie firmą i kierunkiem, w którym to wszystko zmierza.
Iza

23.09.2026 11:15

Pytanie następujące. Po co są Koordynatorzy skoro cała praca spada na ekspedientki gdyż po zgłoszeniu problemu to i tak My musimy załatwiać wszelkie sprawy. Stworzono stanowiska funkcyjne tylko chyba po to aby Ci Państwo czuli się wyjątkowo. Ekspedientka sprzedaje, przyjmuje zapłatę, wykłada towar, zamawia towar, układa ekspozycję, dba o czystość i piękny sklep. I kiedy pojawia się dodatkowy problem to zgłasza to tzw.Koordynatorowi. I co? Znowu to ekspedientka ma napisać stos e-maili, dzwonić itd. wiem pytam po co są Ci Państwo? Jest problem, zgłaszam i Pan czy też Pani powinni zająć się sprawą dalej. My zostawiamy klienta i odwalamy całą robotę. Dodatkowo wykorzystywanie stanowiska do udowodnienia że jest się lepszym od Nas jest słabe. Gdyby nie te zwykłe ekspedientki nie byłoby całej reszty. I tych cudownych stanowisk pracy dla Koordynatorów też.
Lola

22.09.2026 13:34

Nie polecam pracy jako ekspedientka .Wynagrodzenie po latach jest poniżej krytyki 4500 na rękę za ciężka pracę w godzinach nocnych plus sobota 11 godz bez żadnych dodatków .Firma może kiedys była rodzinna,a teraz brak słów .Więcej osób rządzących niż pracujących . Pracowanie po dwie osoby na zmianie gdzie pracy rano jest bardzo dużo.Audyty i wymysły gdzie czasem nie wiemy gdzie ręce włożyć .Codziennie człowiek nie wie gdzie będzie pracować ,albo dowiaduje się wieczorem . Do tego chcą jeszcze wprowadzić niedzielę ,gdzie w tygodniu nie ma komu pracować .Od dawna firma nas nie szanuje zresztą widać po wynagrodzeniu w miesiąc w miesiąc coraz gorsza kasa .
#DoradcaKlienta
Zaczarowany Burdel

18.09.2026 09:18

Jako osoba pracująca w tej piekarni coraz częściej mam wrażenie, że jesteśmy traktowani jako towar”, którym można dowolnie przerzucać z jednego punktu do drugiego. Raz jeden punkt, później drugi, a za chwilę kolejny. Człowiek dowiaduje się o zmianach, jakby jego zdanie, czas i komfort nie miały żadnego znaczenia. Momentami czujemy się wręcz jak w jakimś „handlu dziećmi” oczywiście jest to mocne porównanie do tego, jak jestem przerzucana między punktami. Brakuje stabilności i poczucia, że pracownik jest traktowany jak człowiek, a nie ktoś, kogo można wysłać tam, gdzie akurat brakuje rąk do pracy. Kolejnym problemem jest organizacja pracy. Bardzo często zostajemy same na zmianie niezależnie od tego, czy jest to pierwsza, czy druga zmiana. W takiej sytuacji nie mamy nawet kiedy spokojnie zjeść ani skorzystać z toalety. Usłyszałam od koordynatora, że mamy jeść „między klientami”. Tylko jak mam znaleźć na to czas, kiedy jestem sama i cały czas muszę obsługiwać klientów? Jeżeli chcę na chwilę zamknąć punkt, żeby skorzystać z toalety, również pojawia się problem, bo później klienci mają pretensje, że sklep jest zamknięty. Czy naprawdę pracownik ma wybierać pomiędzy podstawową potrzebą fizjologiczną a obsługą klienta? Co ważne, pracuję na umowie zleceniu, ale nie oznacza to przecież, że można zapominać o podstawowym szacunku, bezpieczeństwie i normalnych warunkach wykonywania pracy. Klient widzi tylko ladę, produkty i osobę stojącą za kasą. Nie widzi tego, jak wygląda praca od środka. A czasami naprawdę warto się nad tym zastanowić.
Zaczarowany Burdel

18.09.2026 09:50

👏 zgadzam się z tym
Załamana

20.09.2026 17:17

Niestety z bólem ale muszę przyznać rację. Mało tego od 2 może 3 lat jest coraz gorzej. Organizacyjnie to nie da się porównywać do niczego. Zatrudnia się coraz więcej osób lub nazwę to inaczej kontrolerów . Bo kiedyś to byli koordynatorzy dzisiaj ograniczają się do kontroli. A najlepsze jest to że potrafią robić zdjęcia lub mieć uwagi do pracowników w momencie kiedy nie ma pełnego składu i same się nie wyrabiamy z obsługą. Jest bardzo duża rotacja pracowników, a ci z kolei chodząc w tygodniu po różnych sklepach poprostu nie zawsze się przykładają do obowiązków bo nie jest na swoim sklepie. Faktycznie są takie niedobory że zostajemy same albo we dwie gdzie normalnie powinny być cztery osoby. I tutaj osoba kontrolująca zamiast zrozumieć i ocenić prawidłowo sytuację to specjalnie szuka okazji aby tylko znaleźć błąd i go wytknąć a my ledwo stoimy że czasami bez przerwy na posiłek czy toaletę . Z (usunięte przez administratora) nie będzie pracownika i chyba ktoś nie bardzo rozumie podstawy prawidłowego funkcjonowania zasad sprzedaży. Były różne momenty było lepiej gorzej ale tak źle jak jest teraz chyba nigdy nie było. Nie długo będzie jak w administracji państwowej więcej kadry kierowniczej niż pracowników a to już autostrada do nikąd . Mam nadzieję że właściciele w końcu wezmą sprawy w swoje ręce i przestaną słuchać tych którzy o organizacji i sprzedaży bezpośredniej mają wiedzę tylko teoretyczną albo nie związaną z naszą branżą.

18.09.2026 20:13

To co dzieje się w firmie od jakiegoś czasu przechodzi ludzkie pojęcie. Kasa jest ważna rozumiem, ale(usunięte przez administratora)czy pracownik, który jest lojalny i chwali sobie pracę też nie jest ważny ? Czemu już nie ma starej zasady, że ludzie są najważniejsi ? (usunięte przez administratora) Nie zapomnę jak za tamtych czasów ciężko było dostać się tutaj do pracy, bo każdy siedział, bo było tak dobrze, ludzie z Grzybków przenosili się do Putki, a teraz każdy ucieka, albo trzyma się do czasu póki nie znajdzie czegoś innego, a pracownikowi, który jest lojalny, ale już mu się ulało i się chce zwolnić to powiedzą mu świetnie już mamy kogoś na twoje miejsce. Nie tędy droga(usunięte przez administratora)
Magdalena

16.09.2026 07:33

Nie polecam pracy. Pracuje od kilku lat i z roku na rok jest coraz gorzej. Coraz większe wymagania za coraz mniejsze wynagrodzenia. Kary finansowe w postaci ucinania premii. Brak poszanowania pracowników i ich czasu wolnego. Zdążają się sytuacje że podczas dnia wolnego człowiek nie wie na jakim punkcie pracuje następnego dnia. Przerzucanie pracowników z punktu na punkt z dnia na dzień stało się normą. Brak możliwości nadgodzin a gdy takie się pojawią jest obowiązek odebrania godzin innego dnia, co spotyka się z niezadowoleniem ze strony przełożonych. Na sklepach w których na zmianie w trakcie tygodnia powinny znajdować się minimum dwie osoby zostaje jedna. To samo tyczy się sobót. W punktach w których poninny być minimum 3 osoby sukcesywnie wprowadzana jest norma dwóch osób. Nie ukrywajmy że praca sprzedawcy jest bardzo wymagająca. Do obowiązków takiego pracownika nie należy jedynie sprzedawanie towaru. Doświadczeni i wieloletni pracownicy są wyzyskiwani i niedoceniani. Więc nikogo nie dziwi fakt że składają wypowiedzenia. Osoby pracujące po kilka bądź kilkanaście lat odchodzą bo czują się wyzyskiwani. Jaki jest sens wprowadzania zmian i nowych produktów żeby pozyskać nowych klientów, jeżeli sprzedawcy którzy ich obsługują są niezadowoleni i wręcz ich odstraszają?
#PracownikSklepu
Beznicku

16.09.2026 20:53

Zgadzam się z powyższą opinia, z roku na rok jest coraz gorzej, zarabiamy mniej niż trzy lata temu, nie można dorobić, ciągle pretensje i nowe wymysły firmy.

16.09.2026 10:09

Koordynatorzy ciągle siedzą na kamerach i wydzwaniają na sklepy ze ktos stoi itp przepraszam nie możemy stanąć na minutę bądź dwie? Moze niedługo będziemy rozliczani z czasu spędzonego w łazience? Żart. Zapraszam koordynatorów na sklepy niech popracują i sobie przypomną a nie tylko dzwonią i pretensje.
Ola

08.09.2026 13:18

Praca w tej firmie jest coraz gorsza. Osoby na umowę o pracę są wyzyskiwane i karane za wszystko. Nadgodzin nie można zrobić, nawet pół godziny nie dostaniesz, wolą dać zlecenie. Punkty z małym obrotem często mają 1 osobę na zmianie. Zdarza się, że od 11/12 zostaje jedna osoba na sklepie do 20. Do łazienki nie ma jak pójść, na przerwę, która jest prawnie przyznana nie można pójść, bo sklepu zamknąć nie można, klienta samego nie zostawisz, z pełną buzia obsłużyć też nie można. Człowiek zostaje 8-10h bez możliwości normalnie zjedzenia ciepłego posiłku. Teraz jeszcze zmuszają do pracy w niedzielę i świeta. Był jeden dzień, który można spędzić z rodziną/znajomymi a teraz? Dostane wolna środę i co mi z tej środy? Dzieci w szkole, mąż w pracy, znajomi w pracy, a Ty siedzisz samemu w domu. Co Ci daje ten wolny dzień? Owszem można coś załatwić, ale ile można spraw załatwiać? Wolę mieć możliwość spędzenia czasu z rodziną, a teraz zostały mi jedynie 2h wieczorem. Nie ma co się dziwić, że zaczynają wpływać wypowiedzienia. To już nie jest rodzinna firma. Zamiast pojechać na cmentarz do dziadków, będziesz sprzedawać stary chleb. Gratulacje
B.S.

16.09.2026 21:46

Sprzedawców traktuje się jak niepotrzebne rzeczy.Brak szacunku i kultury względem sprzedawców.W każdej chwili się przenosi ,bez uprzedzenia i rozmowy.Wogole się z nami nie rozmawia.Tak naprawdę tylko sprzedawca jak o nas mówią i jak mamy na umowie pracujemy na kilka etatów.Pracownicy gastronomi choć są tylko sprzedawcami robią kanapki, pizzę,soki . Parzą kawę,podają klientowi po czym zmywają po nich naczynia.Pieka w piecu,wykładają towar , sprzątają no i obsługują klientów.Ciagle audyty ,kontrole i wymagania.A to wszystko za marną pensję sprzedawcy.Czy (usunięte przez administratora) obchodzi jeszcze co dzieje się w Putce.Zatrudniani są ludzie nie mający pojęcia o pracy.

09.12.2024 18:08

Moj poprzednia opinia została usunięta więc napiszę nowa, niewygodne komentarze są kasowane ? Pracujr ponad 4lata miałam nieprzyjemność pracować w liderem A.W jest bliska koleżanka swojej przełożonej S.T często wyjeżdżają razem na wakacje i spotykają się prywatnie nic bym do tego nie miała gdyby nie fakt że wszystko tej Pani uchodzi na sucho. Jak ma zły dzień to wyzywa się na personelu, jest chamska krzykliwa i zamiast tłumaczyć ciągle straszy koordynatorem jakby sama nie umiała prowadzić rozmowy, tylko krzyczy itp czasami na sklepie z klientami stały trzeba iść na ustępstwa. Nie pozwolę się (usunięte przez administratora) Ciągle siedzi w telefonie wiem że dużo dziewczyny piszą na grupie i to jest okej bo muszą mieć kontakt ze sobą jak coś obgadują ale prowadzenie rozmów z mężem co 20 minut nie jest okej a nam nie pozwala wyjść na papierosa 3razy bo nie można, przez telefon też rozmawiać nie można ale ksieznicza może wszystko. My urlopów co roku po świętach nie możemy brać ale ona może i sama się tym chwali że co roku wyjeżdżają i ze ma wolne i koordynatorka musi jej dać wolne. Kilka razy była rozmowa z koordynatorem na jej temat ale to nic nie dało, widocznie S.T nie potrafi oddzielić spraw prywatnych od służbowych.

06.09.2026 20:44

Aga Koko nie broń Anki bo dobrze znasz jej zachowanie i co ona wyprawia i wyprawiała całe szczęście ktoś przejrzał na oczy i juz nie jest liderem ale zachowanie w niczym sie nie zmienila jes po prostu prosta osoba ze wsi bez oglady a co do Sylwii to dobrze wiemy jak bylo za czasów kati Sylwia sama sobie wybiera zespół z kim chce pracować jak ktos tańcz jak Sylwia chce to jesteś tylko dziwie sie ze jeszcze właściciel nie zwrócili na nia uwagi
Sylwia Tkaczyk

07.09.2026 09:23

Dużo ocen, insynuacji i zero konkretów.Jeśli ktoś ma uwagi do mojej pracy- zapraszam do rozmowy o faktach. Ja przynajmniej nie boję się podpisać swoim imię i nazwiskiem.
Diana

25.08.2026 10:15

W zasadzie wszystko jest okej Mam tylko zastrzeżenia do kanapek które są tak jakby w połowie wypełnione pięknie wyglądają na półce natomiast powie bułki jest już pusto zero składników
Kokoszka

24.08.2026 18:28

Praca, którą wykonywałam przez dwa lata, była wymagająca. Zwłaszcza latem, gdy upał potęgował trud podnoszenia i schylania się. Mimo wszystko, dobrze zorganizowana osoba mogła wypracować swój system. Natomiast moje największe zastrzeżenia budzi kierownik dziennej zmiany spedycji. Jego sposób zarządzania wprowadzał atmosferę strachu. Byłam świadkiem wulgarnych reprymend wobec pracowników, a także nieakceptowalnych komentarzy. To tworzyło kulturę zastraszania, a osoby próbujące konstruktywnego dialogu nie odnajdywały się tam. Niestety, mimo zgłaszania, sytuacja pozostawała bez zmian. Poza tym, faworyzowano bliskie relacje, co odbierało innym szanse. Po dwóch latach nie usłyszałam ani jednego słowa uznania. Dlatego polecam przemyśleć pracę na tym konkretnym dziale, bo zdrowie psychiczne jest tu narażone.
#Spedytor
Mariol

10.08.2026 08:45

Kasjerka nie przyjęła bankomatu wyciągniętego z bankomatu twierdząc że jest uszkodzony. Co więcej nawet jakby był sklejony też by go nie przyjęła…. Co to za wybiorczosc w tych czasach , aż tak gardzimy gotowka . Nie skorzystam już z tej piekarni przy hali Wola

18.02.2026 10:17

No cóż ja pracuje 14 lat w tej firmie i faktycznie dużo się zmieniło i dużo doszło pracy ale też asortyment jest większy,gdy była Gosia która pracowała jako sprzedawca rozumiała nasze potrzeby, doszła Katia która przez 3 miesiące tez pracowała na sklepie i starała się ogarniać temat niestety teraz jest P.Czech który nie ma bladego pojęcia na czym polega nasza praca i obowiązki ale co się dziwić skoro ma tylko tabelki i cyferki, na tej podstawie bazuje a zamówienia były robione według Jego wytycznych dlatego zaliczyli nam zwroty 100% więc nie użalajcie się nad sobą tylko zacznijcie myśleć logicznie.Ja rozumiem że dużo nam zabrali nadgodziny,płatne soboty itp ale teraz próbują to wyprostować wystarczy tylko trochę zrozumienia bo to też jest Człowiek który cały czas się uczy i łapie doświadczenie. Co do liderek/ów to faktycznie Ci co byli mobilni to porażka w porównaniu do literów stacjonarnych którzy robili więcej niż nie jeden sprzedawca. Znam dużo osób którzy pracują po 5 czy 10 lat i masz wszystko w (usunięte przez administratora)bo po co się przemęczać skoro inni zrobią to za nich a wypłata leci! I nie pisze to wszystko po to by się komuś podlizać abo wejść w 4 litery po prostu znam zasady i obowiązki za które mi płacą a skoro komuś to przeszkadza i źle się czujesz to zmień prace i żyj a nie narzekasz wiecznie bo w innych firmach też są wymagania. Ich firma ich zasady bo mają do tego prawo.

02.08.2026 21:26

EDZIA ale ty to śliska zośka jesteś dobrze wiemy jakie cyrki odstawiałaś na Mokotowie.
Bogna

29.07.2026 14:18

W Warszawie , na ul.Górczewskiej 90+ obsługa różna.Zmiana brunetki z krótkimi włosami( brak imion identyfikatora, ok.40 lat) dobra .Inne zmiany bezczelnośc i arogancja-kilka razy zamawiałam chleb, nie dotrzymały, zostałam bez.Polecam wysłać panie z Górczewskiej na szkolenie do sklepu Putka w Tomaszowie Mazowieckim, ul.Warszawska- ekspedientki super, uprzejme,uczynne, miłe.Jestem z Wawy i mam porównanie kilkuletnie.Panie z TM zasługują na SUPER PREMIĘ, z Górczewskiej tylko jedna.Smutne.
#TajemniczyKlient
Xero

24.07.2026 10:38

Putkowe ksero cały czas działa ! Ciekawe czy ta firma jest w stanie sama coś wymyślić czy tylko kopiować innych. Kolory, produkty itd
Beata Pa

26.06.2026 08:50

Miałam nieprzyjemność robienia zakupów w sklepie Pustka na Bródnie na Rembielinskiej jedną z Pań obsługująca w piątek tlumaczac się przyjęciem towaru wyprosiła mnie że sklepu i odmówiła sprzedaży pieczywa muszę dodać, że nie jest to pierwsza taka sytuacja z udziałem tej Pani. Na czas przyjęcia towaru zamyka sklep na długo i zupełnie ignoruje klientów muszę dodać,że pierwszy raz spotykam się z taką obsługą
Suzan

27.03.2026 15:01

Chciałam cynamonowe za 6 zł dali mi za 10 zl
Ola

02.06.2026 10:22

Cynamonowe jest na wagę.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Piekarnie Cukiernie Putka?

Kontakt - Piekarnie Cukiernie Putka

Sadowa 36 05-850 Jawczyce

Kupujący

25.05.2026 08:28

Obsługa w sklepie putka na ul.głębockij czy ktoś ich sprawdza.Zachowanie jakby przyszli na spotkanie do kawiarni a nie do pracy.Komentują klijntów .

06.02.2026 17:05

Putka Kraszewskiego Pruszków Myślę że przestanę tam robić zakupy mimo tego że mam pod domem, Panie opryskliwe i nie zadowolone z życia. Dużo bardziej wolę przejść się spacerem na Prusa do Pani Alicji bądź na Wojska polskiego gdzie panie są przemiłe zawsze jest fantastyczna atmosfera można porozmawiać pożartować i kupić coś smacznego

19.05.2026 16:48

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja osobiście robiłem zakupy na Sienkiewicza, niestety punkt został przeniesiony, a z dawnej obsady to już chyba tylko jedna Pani została. Na Wojska Polskiego też jest w porządku, ale co do Prusa to nie mam dobrego zdania. Trochę ciężka atmosfera panuje w tym sklepie, byłem świadkiem jak Pani niska blondynka bardzo źle traktowała inną z ciemnymi włosami. Ta Pani już chyba nie pracuje, wcale się nie dziwię, ale w sklepie atmosfera jest słaba. Często słychać kłótnie personelu.
Agnes

23.04.2026 10:52

Polecam w 100% Bardzo miła obsługa i pyszne ciasta
Agnieszka

17.03.2026 09:44

Cudowna piekarnia, zawsze pachnące i świeże pieczywo. Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta😊. Polecam każdemu ✔️
Justyna W

17.03.2026 08:51

Pyszne pieczywo, wspaniała obsługa

26.02.2026 11:29

To ciekawe co piszesz bo ile nie jest łatwo to fakt i oczekiwania spore to nigdy się tyle nie nauczyłam jak za ostatni okres.

19.02.2026 09:26

Dyrektor to nie kierownik a kierownik to nie koordynator więc nie myl stanowisk....

18.02.2026 18:12

To ty się naucz czytać ze zrozumieniem albo rozmawiaj ze swoim koordynatorem nie było systemu bo się popsuł dlatego zaliczyli. Odnośnie zmian to jest 5 a teraz 6 kierownik i to oni prowadzą swoje regiony, ja też wolałam jak planowaliśmy sami czas pracy było wtedy dużo wygodniej. Można się dogadać ze swoim kierownikiem wcześniej był jeden i chyba tu każdy myli że jak jest to dawno już podzielili. Co do liderów mobilnych to pełna zgoda to było bez sensu ale teraz niezadowoleni bo muszą pracować hahah

17.01.2026 10:37

Putka w Pruszkowie Wojska Polskiego kiedyś super sklep teraz gdy wchodzę do sklepu, to się boję odezwać. Jedna Pani z miną jakby miała zaraz wybuchnąć, może Pani pracuje za karę,ale psuje całą atmosferę. Jestem klientem od lat, ale coraz rzadziej robię tam zakupy. Pani(usunięte przez administratora) i minę jakby była zmuszana do pracy.

17.02.2026 07:42

Myślę, że chyba Pan przesadza, Pani pracowała już na innych sklepach w Pruszkowie jest bardzo pomocna do starszych osób jak i młodszych ale widzę że ma Pan przeogromny problem do tatuaży skoro jest taki nacisk na to w pana wypowiedzi. A w porównaniu do reszty „ekipy” z tego sklepu ta Pani wypada jako jedna z lepszych , nie to co reszta starszych pań próbujących przetrzymać do emerytury wciskających towar na siłę czy stojąc z łaski. Jeśli ktoś był dla nas nie sympatyczny zastanówmy się dlaczego skoro inni nie mają z nią problemu 😉
Rozczarowana

22.01.2026 15:31

Pracuję w tej firmie pięć lat i kiedyś byłam z niej dumna, ale dziś to ogromne rozczarowanie — doświadczeni pracownicy są zastępowani nowymi, liderzy często mają mniejszą wiedzę niż zespoły, nikt nie zna ani nie przestrzega wewnętrznych zasad, a osoby zwracające uwagę na problemy są nazywane czepialskimi lub wypalonymi. Premie zabierane są za zwroty, na które nie mamy wpływu, zamówienia modyfikują koordynatorzy, a konsekwencje ponoszą sprzedawcy. Coraz wyraźniej widać, że w tej firmie liczą się tylko tabele i wyniki w Excelu, a nie człowiek

23.01.2026 08:44

Mało się wypowiadam ale już nie mogę czytać tutaj kłamstw. Jakie zwroty przecież Dyrektor wysłał ostatnie dwa miesiące i zaliczył 100% uzasadnił też że rozumie trudną sytuację i podziękował. Firma się zmienia stała się koorporacja ale można próbować sie dogadać pewnie lepiej normalnie niż anonimowo tu.

23.01.2026 09:48

Jakby był exel a nie człowiek to nie dostałabyś pełnej pensji za listopad i grudzień o czym pisał Dyro. Zaliczyli pełne zwroty . Ciężko się juz to czyta bo mało rzetelne te komentarze fajnie tak anonimowo bez konsekwencji, i tak firma się stała korporacją i tak fajniej było jak była mniejsza ale też nie przesadzajmy w drugą stronę.

12.01.2026 08:53

Polecam pracę super Firma i Właściciele chociaż P.dyrektor pozostawia trochę do życzenia...
klient

11.01.2026 09:58

Młode Panie w Putce przy ul. Verdiego są zawsze bardzo miłe i pomocne. Nareszcie jest tam super zgrany personel, bo wcześniej niektóre Panie zostawiały wiele do życzenia...
Monika

22.11.2025 08:56

Już od samego rana, nikogo nie ma w sklepie piekarni PUTKA WARSZAWA Siekierki a obsługa, młode kobiety, niezadowolone z życia? czy że ktoś wszedł do środka i będzie czegoś chciał?! Bardzo niemiła obsługa, widać, że pragnął abyś szybko opuścił człowieku sklep. Koszmar! Więcej tam nie pójdę 😡
XYZ

06.11.2025 13:00

Zastanawiamy się czy wie Pani w jaki sposób jest prowadzona firma w aktualnym czasie. Odkąd władze przejął Pan (usunięte przez administratora)wszystko sprowadza się do tabelek,cyferek i pieniędzy czy aby na pewno się zgadzają, nie ma już tego co powtarzała (usunięte przez administratora). Wielu pracowników którzy pracuje po 10,15, i ponad 20 lat bardzo dobrze wspomina te czasy,kiedy pracownicy byli traktowani jak rodzina,kiedy liczył się  człowiek a nie tabelka. Pomimo prób podejmowanych przez kierowników, koordynatorów, aby zespoły były ze sobą zgrane, żeby sprzedawcom i wszystkim pracownikom pracowało się lepiej, Pan (usunięte przez administratora)psuje wszystko. Pozabierane zostały soboty płatne, za każdą mamy dzień do odbioru (w tych dniach pojawia się problem, zespol zostaje okrojony i bardzo czesto nie ma w zamian tej dodatkowej osoby) ,a na prawdę większości pracownikom zależy na zarobieniu pieniążków, a nie na dniach do odbioru. Coraz więcej jest wymagane od pracowników, którzy nie wiedzą w co wsadzić ręce.  Natomiast od Pana (usunięte przez administratora)nie ma żadnego dobrego słowa. Myślę ze Pan (usunięte przez administratora)powinien przestudiować historie firmy, spotkać sie z pracownikami i zobaczyć  w nas ludzi a nie Tabelki,cyfry..bo nie jesteśmy korporacją ani korpoludkami a ludźmi którzy tworzą razem z Członkami Zarządu tą firmę. Liczymy na poprawę, bo naprawdę zależy nam na pozytywnej zmianie, a niestety w ostatnim czasie pracownicy rzucają wypowiedzenia i szukają nowej pracy. Nie róbmy z tej firmy KORPORACJI. Miłego dnia.
Dorota

25.10.2025 18:26

Tort śmietanowy.... masakra, zero bitej śmietany, smak przypomina sztuczny krem mojej babci z lat 80tych Na raz sztuka, więcej nie kupię i nie polecam

20.10.2025 18:19

Pracowałam kilka miesięcy na stanowisku sprzedawca. Wszystko zależy od nastawienia i chęci do pracy. Koleżanki pomocne, ale zdarzały się też sytuacje nerwowe tak jak w każdej innej pracy. Kontakt z koordynatorem dobry i można było się dogadać. Praca w Putce ma swoje plusy i minusy. W ostatnim czasie dużo zmian, które raczej nie zachęcają do wiązania przyszłości z Putką. Ale ogólnie pensja na czas, benefity.
Klient XXL

09.10.2025 15:04

Zawsze chętnie odwiedzam Piekarnię Putka przy ulicy Luciano Pavarottiego w Warszawie. Ich chleb jest zawsze świeży i przepyszny, szczególnie uwielbiam ich chleb żytni. Obsługa jest niezwykle miła (szczególnie Pani Ula, bardzo miła i profesjonalna) i szybka, a atmosfera w sklepie przytulna. Czuję, że w tej piekarni wszystko robione jest z pasją i dbałością o detale. Gorąco polecam to miejsce wszystkim miłośnikom dobrego pieczywa!". Polecam to miejsce.
Klient XXL

09.10.2025 14:52

Zawsze chętnie odwiedzam Piekarnię Putka przy ul. Luciano Pavarottiego 2 w Warszawie. Ich chleb jest zawsze świeży i przepyszny, szczególnie uwielbiam ich chleb żytni. Obsługa jest niezwykle miła (szczególnie Pani Ula) i szybka, a atmosfera w sklepie przytulna. Czuję, że w tej piekarni wszystko robione jest z pasją i dbałością o detale. Gorąco polecam to miejsce wszystkim miłośnikom dobrego pieczywa!".
Stały klient

12.06.2023 09:50

Witam W sklepie Putka na Wojska Polskiego w Pruszkowie jest tak gorąco aż nie do wytrzymania .Po poproszeniu o włączenie klimatyzacji uzyskałam informację że klimatyzacjia jest włączona ale nic nie było czuć. Stojąc w kolejce robi się słabo jak tak dalej będzie będę zmuszona zmienić piekarnie choć bym tego nie chciala
Nik

04.07.2023 19:04

Klimatyzacja jest, ale chyba firma zmusza robić ograniczenia 22 stopnie.
Do Pani Stały Klient

02.10.2025 16:33

Skarży się Pani, że stojąc chwilę w kolejce jest Pani gorąco. Może zamiast straszyć zmianą sklepu, jako klient napisze Pani list do pracodawcy tych pań, które tam muszą pracować po kilkanaście godzin, że warunki w ich sklepie są tragiczne. Jestem pewien, że pracodawca tych pań bardziej przejmie się zdaniem klienta niż ludzi pracujących w jego sklepie.
Zuzia

26.09.2025 14:38

Jestem w szoku jak kordynatorzy traktuja pracownikow

Zostaw merytoryczną opinię o Piekarnie Cukiernie Putka