Agencja Ochrony TFK
3 102 6 1

Opinie o Agencja Ochrony TFK

Opoletfk

Witam. Czy są tu osoby które nie podpisały umowy z nową firmą a ich wypowiedzenie umowy nastąpiło z dniem 30 listopada? Bo ciekawi mnie czy któreś z miast otrzymało już ekwiwalent za niewykorzystany urlop? Dzwoniłem dziś do kadr, pani która odebrała zapewniła że pierwsze ekwiwalenty wyjdą dziś z podziałem na miasta, ale z nieznaną jej kolejnością. Tak więc dziś 1 miasto, za jakiś czas inne...

Fifi
@Opoletfk 17.12.2018 15:10

Poznań jeszcze czeka

T-ów
@Opoletfk 17.12.2018 15:10

Tarnów też jeszcze bez przelewów. Sytuacja jest mocno irytująca.

Anonymous

DO WSZYSTKICH JEDNOSTEK. KASA NA KONTACH, POWTARZAM KASA NA KONTACH. Jest wszystko ok :)))

Kama
@Anonymous 11.12.2018 11:05

Witam nie wszyscy kase dostali

anonymous
@Kama 11.12.2018 12:15

Wiem, sa osoby co dostali 1 przelew zamiast 2. Pewnie dojdzie jeszcze spokojnie

Zuzanna
@anonymous 11.12.2018 12:46

Skoro kwestię przelewu już sobie wyjaśniliście, to warto byłoby już przejść do pomocy tym, którzy szukają tu wiadomości o Agencji Ochrony TFK jako pracodawcy. Zdradź Nam, jak długo już zatrudniasz się w wyżej wspomnianej agencji. Czy osoby dopiero rozpoczynające tam pracę, mają organizowane jakieś kursy przygotowawcze?

Opoletfk

Witam. Przelewy co prawda przyszły, ale czy ktoś z obecnych miał mieć może wypłacony ekwiwalent pieniężny za niewykorzystany urlop? O którym mowa nawet w świadectwie pracy i go nie otrzymał?

anonymous
@Opoletfk 11.12.2018 12:12

Zgadza sie, ja dostalem kase, ale ekwiwalentu nie. Jak rozmawialem w ubieglym tygodniu z kadrami to mowili, ze pozniej wyjda troszke.

Opoletfk
@anonymous 11.12.2018 12:46

Dzięki za info. W takim razie poczekamy kilka dni i zobaczymy.

Tralala
@Opoletfk 11.12.2018 13:18

Witam. Rozmawialem z prezesem Ziebinskim, wyplaty t wszystkie poszły... Ale ekwiwalent za urlop twierdzi ze wysle dopiero w przyszłym tygodniu... Co nie jest zgodne z prawem i nalezy sie zadośćuczynienie. Ja będę o to walczyl tak jak o odprawe... Ktorej prezes nie chce dac... Nalezy sie wszystkim, jezeli ktoś chce sie dolaczyc prosze ściągnąć przedsadowe wezwanie do zaplaty i wyslac na adres selamu. Później zostaje zbiorowy pozew

anonymous
@Tralala 11.12.2018 13:28

O ekwiwalentach wiem, a odpraw czemu nie chce wyplacic? Jaki powod?

anonymous
@Opoletfk 11.12.2018 13:18

No sp9kojnie powinno byc

Tralala
@anonymous 11.12.2018 13:38

Twierdzi ze firma zapewnila nam przejście do konsalnetu i sie odprawy nie naleza. Co oczywista jest nieprawdą, w świetle prawa kazdy musi dostac.

anonymous
@Tralala 11.12.2018 13:44

Moze i zapewnila, niemniej jednak konsalnet po czesci byl zmuszony do wziecia obiektow z pracownikami. Odprawy-wiekszosc z nas dostala wypowiedze ia bez podania przyczyny czyli niby sie nie naleza, ALE zwolnienia mialy charakter grupowy, tak wiek jest jak mowisz-naleza sie.

Szukasz pracy?

Ghhy

Witam Czy ktos z tutaj obecnych rowniez nie dostał wyplaty? Nie podoba mi sie to, bo sytuacja jest jaka jest z przejeciem a tu nagle kasy nie ma...

Anonymus
@Ghhy 10.12.2018 17:07

Witam, Chyba nikt nie dostał Juz 10. 12.2018 późne popołudnie, a tu nic nie wiadomo. Bardzo nie ciekawie.

Ghhy
@Anonymus 10.12.2018 17:16

No wlasnie to mnie niepokoi kurcze...zeby sie nie okazalo ze ktos jakis numer wywinal i jeszcze kasy nie dostaniemy za grudzien.

Ghhy
@Ghhy 10.12.2018 17:17

Za listopad *

zimny
@Ghhy 10.12.2018 17:07

i pewnie nie będzie

Anon
@zimny 10.12.2018 17:45

Ktoś gdzies próbował dzwonić? Za bardzo nie ma już do kogo chyba

Qwert
@Anon 10.12.2018 19:00

No wlasnie o to chodzi. Pozostaly dwa adresy email do selamu i galany bo do kadr sie nie dodzwonisz...zajebiscie mysle panowie ze tej pensji nie zobaczymy

Tralala
@Qwert 10.12.2018 19:56

żadne przelewy nie wyszły. Kadry już nie pracują :) telefon odbierze tylko jakaś pani )jeśli się zadzwoni pod numer podany na stronie tfk) która okłamuje ludzi mówiąc, ze przelewy już zostały wysłane :D Trzeba wysyłać wezwania do zapłaty wynagrodzenia i odprawy (bo przecież ona tez się wszystkim należy) w terminie 7 dniu, później zostaje droga sądowa. Ale tez nie ma co liczyć na za dużo, kapitał firmy wynosi ogromne 5 tysięcy (to takie minimum żeby założyć spółkę) to tez daje im możliwość szybkiego zawinięcia się bez wypłat, bo nie ma co wierzyć, ze będą jak nawet składek ZUS nie płacą....

Qwert
@Tralala 10.12.2018 21:33

Kurde no ludzie oplaty maja. Nie no mysle, ze bez sensu troche z tym ze nie zaplaca zwlaszcza, ze dzis banki mialy jakies problemy. Zobaczymy, jesli bede cos wiedzial to dam Wam Panowie znac.

Xyz
@Qwert 10.12.2018 22:01

Jelenia Góra Tesco też bez wypłat

Qwert
@Xyz 10.12.2018 22:48

Z tego co wiem nigdzie niestety nie ma...Jesli by sie tak stalo, ze faktycznie nikt nie dostanie no to pozew zbiorowy, bo co innego zostaje

Anonymous

@worker z TG Kolego, przeciez to jest powszechnie wiadome, ze konsalnet przejmuje Tesco i to nie stalo się na pewno dzieki tobie. Moze Ci sie tak wydaje, ale takiej wladzy nie masz. Druga sprawa- jakie oszustwa na skladkach? Widzialem wiele paskow pracowniczych i wszedzie jest odprowadzana skladka na zleceniu tak jak nalezy, a i z umowa o prace jakos problemow rowniez nie ma. Napiszesz zapewne, ze praca na umowie zlecenie i umowie o prace - jak w kazdej firmie ochroniarskiej. Moim zdaniem chcesz skorzystac z sytuacji, ze Konsalnet przejmuje obiekty TFK, przypisujac sobie ten stan rzeczy jakoby ty do tego doprowadziles. Hahahaha dobre

Zuzanna
@Anonymous 24.11.2018 23:48

Twoje zdanie diametralnie różni się od zdania użytkownika @worker z TG. Celem tego forum jest między innymi dyskusja, wymiana poglądów, a więc to dobrze, że poznaliśmy Twój punkt widzenia na pewne aspekty. Jak długi jest już Twój staż pracy w Agencji Ochrony TFK?

anonymous
@Zuzanna 25.11.2018 10:45

W TFK pracuje od 4 lat. Nie bardzo rozumiem o co Panu ponizej moze chodzi ze skladkami, bo jak wiadomo-umowy cywilnoprawne sa od bodajze 2 lat minimum "ozusowane", a takiego czegoa nie sposob ukryć. No ale coz, trzeba liczyc sie z tym, ze ba gowork.pl swoje zdanie wyrażaja najczesciej ludzie, ktorzy sa po prostu niezadowoleni, bo tylko sporadycznie mozna przeczytac opinie tych, ktorzy pisza cos dobrego.

woker z TG
@Anonymous 24.11.2018 23:48

Liczby na tzw. pasku to liczby wyliczone przez program kadrowy pokazujące jakiej wysokości skladka POWINNA zostać odprowadzona do ZUSu a nie jaka w rzeczywistości została odprowadzona. Jeżeli mi nie wierzysz, idź do ZUSu i poproś o historię swoich odprowadzanych składek lub zaloguj się na swoje konto w PUE ZUS i sam się przekonaj o tym co mówię. Gdyby na portalu GoWork można było dodawać zdjęcia to bardzo chętnie bym je dodał aby udowodnić swoją rację. Nie mówię że to że TFK traci Tesco to wyłącznie moja zasługa, ale wiem od osób z Tesco z działu DBiZS z którymi współpracuję w kwestii obecnych spraw sądowych przeciw ZUS że jednym z powodów dlaczego to Konslanet a nie TFK wygrało przetarg na ochronę obiektów Tesco jest właśnie to, jak TFK oszukuje pracowników w kwestii składek ZUS.

anonymous
@woker z TG 25.11.2018 13:11

Nie twierdze, ze nie jest to prawda tylko nie potwierdze tego, bo pierwsze slysze. DBiZS powiadasz? A to zapewne się dowiem czegoś w tej kwestii...w koncu LPS to mój dział :)

anonymous
@woker z TG 25.11.2018 13:11

Ciekawe, bo u nas w DBZiS nikt nic nie wie na ten temat. RKDBiZS tez nie wie, a Pan J.W (skoro wspolpracujesz to znasz), rowniez o takim czyms nie slyszal.

Obecny pracownik po rozprawie
@anonymous 29.11.2018 08:09

Zarówno pan Jacek W., jak i Maurycy M. a nawet Jan H. są za nisko w hierarchii aby decydować o takich rzeczach. Mogą mieć jedynie lekki wpływ na to ale ostateczna decyzja zawsze należy do zarządu firmy.

Qwert
@Obecny pracownik po rozprawie 30.11.2018 11:57

Aaaa, no to wychodzi na to, ze masz info z "samej gory" mam rozumiec?

Obecny pracownik po rozprawie
@Qwert 30.11.2018 14:42

Sądząc po treści Twojego wpisu mogę odnoszę wrażenie że pomyliłeś mnie z Panem wokerem z TG. Ja jestem obecnym pracownikiem który po prostu coś gdzieś słyszał że zarząd Tesco trochę naciskał na zmianę TFK na inną firmę. Ja nie mam żadnych info z samej góry, dołu albo nawet z środka. Nie wiem ile w tym jest prawdy ale myślę że to wszystko co pisał właśnie woker z TG może być w przeważającej części prawdą skoro jak zapewne zauważyłeś wpis ten oznaczony jest jako potwierdzony użytkownik i ma potwierdzony status posiadania dowodów na prawdziwość treści wpisu, a to chyba nie bierze się z sufitu. Choć mogę się mylić

Qwert
@Obecny pracownik po rozprawie 30.11.2018 16:07

No tak racja, zalozylem, ze "worker" to Ty. Moze miec to pewie wplyw, niemniej jednak wydaje mi sie, ze glownym powodem dla ktorego AO zostala zmieniona to przedewszystkim oszczednosci. Konsalnet jest w stanie zaproponowac nizsza stawke za godzine i moze to wlasnie bylo glowna przyczyna. Ciekawi mnie tylko jedna kwestia-czy wyplaca odprawy pracoenika na etatach? Tak na dobra sprawe, to zwolnienia byly bez podania przyczyny, ale tak czy inaczej maja one charakter grupowy, wiec w swietle prawa nalezala by sie odprawa. BTW-Na pewno wiecej niż 20 osob bylo na etatach wiec przy zwolnieniu grupowym jak najbardziej takowa odprawa przysluguje.

Zuzanna
@anonymous 25.11.2018 12:55

Bardzo Ci dziękuję za to, że mi odpowiadasz. Ale proszę Cię jednak, żebyś starał się tu nie oceniać innych w tak jednostronny sposób. Pracujesz w Agencji Ochrony TFK już bardzo długo, więc Twoja wiedza o tym pracodawcy musi być bardzo duża. Powiedz Nam w związku z tym, czy zarobki nowych pracowników diametralnie różnią się od tych, które uzyskują Ci nieco bardziej doświadczeni?

anonymous
@Zuzanna 02.12.2018 16:06

Nie ma w zasadzie roznicy. Stawki kazdy ma takie same.

Zuzanna
@anonymous 02.12.2018 20:01

A więc z jednej strony należy to rozpatrywać jako plus, bowiem każdy z pracowników traktowany jest w podobny sposób. A jak przedstawia się atmosfera między Wami - jest na tyle zdrowa, że nie wpływa zasadniczo na jakość wykonywanej pracy? Liczę na Twoją dalszą aktywność o Agencji Ochrony TFK.

anonymous
@Zuzanna 09.12.2018 12:02

Na drodze przelozony-pracownik mysle, ze jest ok, a miedzy pracownikami to juz roznie moze byc. W zasadzie sam nie wiem, niemniej jednak zadnych skarg od pracownikow na pracownikow ja osobiscie nie mialem. Glownymi obiektami firmy byly markety TESCO, ktore zostaly przejete przez Konsalnet takze trudno teraz cokolwiek mowic o TFK poniewaz wiekszosc ludzi jest juz w konsalnecie.

Michał
@Anonymous 24.11.2018 23:48

Oczywiście że jak się nie sprawdzi tego co na koncie ZUS to nie masz pewności jakie składki na prawdę odprowadzają. U mnie były opóźnienia kilku miesięczne...a inna sprawa to czy wykonując swoje obowiązki w tym samym miejscu, dokładnie robiąc to samo, pod kierownictwem tych samych przełożonych, możesz mieć zarówno umowę o pracę jak i umowę zlecenie? Bo są wyroki sądowe które dowodzą iż wtedy umowa zlecenie ma charakter normalnej czasowej lub bezterminowej umowy o pracę, a wtedy te wszystkie godziny ze zlecenia powinny się liczyć jak nadgodziny i inaczej być wypłacane...ZUS pewnie też inaczej naliczyłby składki?! Tylko teraz to już chyba musztarda po....

Anon

Czy jest ktoś kto nie dostał ostatniej wypłaty od tfk?

Qwert
@Anon 10.12.2018 08:25

A wlasnie tu wszedlem po to aby zobaczyc czy ktos tez sie odezwal w tej sprawie. Ja rowniez narazie nic nie mam.

woker z TG
Zweryfikowany użytkownik

Teraz TFK, Selam, Galana, Ochrona , RAMI, WZP i inne firmy słupy należące do rodziny Kucharzewskich-Ziębińskich będą zmuszone do ogłoszenia upadłości. Są sobie sami winni tej sytuacji. Przez wiele lat oszukiwali swoich pracowników finansowo. Zatrudniali na pół etatu a reszta godzin rozliczali jako umowy zlecenia aby ominąć składki ZUS. A nawet od umów o pracę składki były płacone tylko w części. Obecnie z tego powodu w Sądzie Okręgowym w Częstochowie w Wydziale Pracy trwają sprawy sądowe pomiędzy TFK i ZUSem ponieważ odwołali się od kar finansowych które ZUS na nich nałożył właśnie za zaległe składki i zastępowanie umów o pracę umowami zlecenia. Ja na szczęście w czerwcu 2016 roku odszedłem z tej firmy kończąc te wieczne oszukiwanie mnie finansowo. Zaraz po tym złożyłem bardzo rozległy donos do Państwowej Inspekcji Pracy oraz do Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Dołączylem do nich bardzo wiele dowodów na wszelkie moje zarzuty dotyczące łamania praw pracowników i oszukiwanie ich finansowo m.in. właśnie poprzez niepłacenie w pełni składek ZUS oraz zastępowanie umów o pracę umowami zlecenia. Sprawa sądowa trwa już od wiosny obecnego roku i być może potrwa jeszcze dłuższy czas ponieważ wciąż na wierzch wychodzą nowe brudy. Tak więc możecie mnie drodzy pracownicy nienawidzić za to że być może stracicie pracę ale jest szansa ze Konsalnet wam zaproponuje przejście do nich. A gdy zakończą się sprawy sądowe, sami się przekonacie jak bardzo TFK was przez lata oszukiwało i o ile przez nich mieliście mniejsze zarobki co miesiąc i jak bardzo obniżoną emeryturę w przyszłości

Zuzanna

@anonymous Bardzo dziękuję Ci za tak rzeczową odpowiedź, która na pewno pomoże osobom zainteresowanym tym pracodawcą. To ważne, że Agencja Ochrony TFK nie dyskryminuje kobiet. A co z osobami, które mają mały stopień niepełnosprawności - są tam takie stanowiska, które mogłyby obejmować?

anonymous
@Zuzanna 17.10.2018 13:00

Raczej tak, rzadziej na obiektach wymagajacych "sprawnej" ochrony, bo fakt faktem jesli chodzi o obiekt handlowy, to wymagana jest sprawnosc fizyczna z wiadomych powodow. Natomiast sa rowniez obiekty gdzie pewien stopien niepelnosprawnosci nie bedzie przeszkoda. Sytuacja w tej kwestii wyglada identycznie w wielu agencjach ochrony.

Zuzanna
@anonymous 18.10.2018 22:29

@anonymous A zatem dobrze, że pracodawca, jakim jest Agencja Ochrony TFK daje równe szanse wszystkim - bez względu na wiek, doświadczenie, czy płeć. A Tobie należy szczególnie podziękować za bardzo aktywne uczestnictwo w tej dyskusji. Jeśli masz coś jeszcze do dodania, to oczywiście gorąco do tego zachęcam.

anonymous
@Zuzanna 23.10.2018 11:43

Nie ma problemu, dziękuje rowniez :)

Zuzanna
@anonymous 25.10.2018 08:38

@anonymous Jeszcze raz Ci przypominam, że swoimi sugestiami możesz pomóc tym, którzy planują tam aplikować, a zatem śmiało zabieraj tu głos. Agencja Ochrony TFK od ponad dwudziestu lat świadczy usługi kompleksowej ochrony fizycznej. Na paru ważniejszych portalach z ofertami pracy widziałam, ze teraz zatrudnią parę nowych osób. Może ktoś z Was ostatnio był na rozmowie i opisze nam jej przebieg?

anonymous
@Zuzanna 29.10.2018 13:16

Myślę że na chwilę obecną aplikowanie tam może być utrudnione, ale zapewne i formacje pojawią się niebawem w internecie.

Zuzanna
@anonymous 30.10.2018 16:19

@anonymous Dlaczego właściwie twierdzisz, ze aplikowanie tam może być w tym momencie utrudnione? Wyjaśnij nam to. A wszystkich byłych albo obecnych pracowników Agencji Ochrony TFK serdecznie zachęcam do wyrażenia swojej opinii o tym pracodawcy. Czy z Waszej perspektywy proponowane przez niego wynagrodzenie można już uznać za dosyć wysokie?

IA
@Zuzanna 04.11.2018 13:35

Sprawa już jest oficjalna tak więc mogę napisać. Bardzo duża część obiektów tfk to markety Tesco, które na chwilę obecną w całej Polsce przejmuje firma Konsalnet. Zmiany wchodzą w życie od 01.12.18.

Zuzanna
@IA 07.11.2018 07:52

Bardzo Ci dziękujemy za te informacje - być może posłużą one niektórym użytkownikom tego forum. Ale nie wiem, w jaki sposób powiązany jesteś z Agencją Ochrony TFK - zdradź Nam to zatem w swoim kolejnym wpisie. A wiesz może coś na temat rekrutacji do tej agencji?

anonymous
@Zuzanna 10.11.2018 13:15

Pracuje(jeszcze) w agencji TFK. Generalnie jestem bardzo zadowolony ze wspolpracy i smialo firme moge polecic.Jesli chodzi o.rekrutacje to.tj. napisalem uprzednio-narazie sytuacja jest dosyć "dynamiczna"tak wiec trudno cokolwiek podpowiedziec na ten temat.

Tutejszy
@anonymous 11.11.2018 15:03

A ja nie jestem zadowolony! Najniższe możliwe stawki, szczucie jeden na drugiego, agent (agentka) śpi na służbie a potem donosi na współpracownika dobrze instruowana przez kierownictwo...i to wszystko praca jako agencja u największego pracodawcy w Częstochowie...jakieś knucie, jakieś załatwianie....

anonymous
@Tutejszy 12.11.2018 23:01

Stawko róznia sie w zaleznosci od obiektu, a wlsaciwie od zleceniodawcy. Być moze byles na takim obiekcie. Moze tez napiszesz jaka stawka zostala Ci zaproponowana? Co do drugiej czesci opinii-nie wypowiem sie, nie znam sytuacji. Kazdy obiekt ma swoj zespol, a kazdy zespol musi jakos ze soba wspolpracowac w zasadzie co-op to podstawa, ale fakt faktem relacje miedzy pracownikami bywaja "rozne".

Zuzanna
@Tutejszy 12.11.2018 23:01

Pragniemy poznać pracodawcę, jakim jest Agencja Ochrony TFK zarówno od dobrej strony, jak tej nieco gorszej. Dlatego też szanujemy Twoje zdanie na jego temat. Opisałeś na pokrótce kwestię wynagrodzenia. A powiedz jeszcze - czy organizują Wam jakieś cykliczne kursy doszkalające?

Zuzanna

@anonymous Chodziło mi o to, czy w ogóle Agencja Ochrony TFK jest skłonna do organizowania dodatkowych szkoleń - nie takich, które są "obowiązkowe". To jeszcze dobrze byłoby, jakbyś poruszył jeszcze dwie istotne kwestie. Czy firma potrzebuje w chwili obecnej nowych pracowników? I na jaką formę umowy mogą oni liczyć?

anonymous
@Zuzanna 22.09.2018 10:44

Dodatkowe szkolenia...trudno powiedzieć, bo tak jak wspomnialem- w przypadku zaangażowanego pracownika, który ma chęć się rozwijać i pozostać na dłużej w strukturach firmy, to kierownik regionalny może coś podziałaćw tej kwestii. No bo tak naprawdę zwróćmy uwagę na jeden aspekt pracyw ochronie. W jakim zakresie tam się szkolić? Jedynie kwalifikacja, ale o tym wspomniałem wyżej, można zrobic tak zwaną "masówkę" czyli pozwolenie do obstawy impres masowych, no i pozwolenie na broń, ale w tym celu kierujemy się do odpowiedniej KWP, firmy takich rzeczy nie robią, chociaż w niektórych można się starać o "dofinansowanie". Czy poszukują pracowników-Tak jest mnóstwo ofert pracy w różnych regionach, problem z tym, że często jest sytuacja w której mamy jeden obiekt w danym mieście. Jak z ogłoszeń łatwo wywnioskować-głownie markety Tesco. Forma umowy tak naprawde zależy od człowieka , bo na pierwszy miesiąc będzie to na pewno zlecenie. Natomiast jeśli taka osoba normalnie pracuje, ma chęć do pracy(nie mowimy o wynikach bo to dopiero nowy pracownik), chodzi normalnie, a nie jak wielu nowych, młodych ludzi juz w pierwszym tygodniu pracy, akurat w piątek "się zatruł", to dostanie normalnie umowe o prace. BTW- Na dzisiejszym rynku pracy cięzko o dobrego i zaangażowanego pracownika, większość młodych ludzi przychodzi w nadzieji, że nie bedą musieli nic poza przęglądaniem facebooka robić, a kasa będzie lecieć. No sle to nie dotyczy tylko ochrony, dużo bardziej firma woli zatrudnić osobę na pierwszy rzut oka starszą, ale taki człowiek, uwierz na słowo, jest duuużo bardziej "konkretny".Jest w pracy tak jak jest w grafiku, nie "zatruwa się" co tydzień w weekendy, przez co absencja jest ogromna i dużo bardziej jest nastawiony na działanie w przypadku sytuacji kradzieżowej. Młodzi ludzie z tymi cechami to NAPRAWDE rzadkość, a przynajmniej w ochronie.

Prymus
@anonymous 23.09.2018 08:23

Całkowicie się z tym zgadzam

anonymous
@Prymus 06.10.2018 09:32

Dziękuję:)

Zuzanna

@anonymous Oczywiście, Twoje wypowiedzi mają charakter merytoryczny, dlatego na pewno posłużą osobom, które szukają tu informacji o Agencji Ochrony TFK. Jakie rady dałbyś dla osób aplikującym tam? Chodzi o jakieś wskazówki, które pomogłyby im pomyślnie przejść przez cały proces rekrutacyjny. @Prymus Jesteś pracownikiem w tej firmie? Jak z Twojej perspektywy przedstawiają się tam warunki zatrudnienia - według Ciebie warto ubiegać się tam o pracę?

anonymous
@Zuzanna 10.10.2018 13:57

Cóż, w zasadzie na stanowisko pracownika ochrony, to na co ja patrze u osoby ubiegającej się o zatrudnienie, to np. Jak taka osoba się wysławia, jaki3 ma ogólne podejście do pracy-czy chce pracować czy tylko "przesiedzieć", a to i tak wyjdzie w trakcie, z gory zaznacze, ze nieprawdą jest jakoby kobiety się odrzuca, bo slyszałem juz takie opinię i mogę śmialo stwierdzić, że kobiety świetnie sobie radzą, moze jedynie pod katem fizycznym jest nieco cięzej. Tak naprawde nie ma duzych wymagan na sanowiska podstawowe, wlasciwie mozna wymienic tylko glowne czynniki tj.nienaganna prezencja, zasob slownictwa i odpowiednia dykcja oraz kultura osobista. To wszystko.

Zuzanna

@anonymous Dziękuję, musiałam nie zauważyć. Może chciałbyś coś jeszcze dodać na temat tego pracodawcy? Każda uwaga i wskazówka mogą okazać się pomocne dla tych, którzy będą tam aplikować. Czy ktoś z pracowników Agencji Ochrony TFK wyraziłby chęć na podzielenie się z nami opinią o tym miejscu pracy? Może posiadacie wiedzę o rzeczach, których tu jeszcze nie poruszano? Zapraszam do dyskusji.

anonymous
@Zuzanna 04.10.2018 11:57

Myslę, ze juz wszystko wyjasniłem w miare klarownie i mam szczera nadzieje, ze komus te informacje pomoga, jedyne co moge dodac to tylko to, ze generalnie polecam prace w tej firmie. Ja sam przyjmujac sie tak naprawde nie wiedzialem jak to bedzie, a nawet balem sie, ze cos bedzie nie tak z wyplatami czy cos bo mala firma itp. A przeszedlem z duzej firmy ochroniarskiej i musze powiedziec, ze naprawde nie zawiodlem sie :)

M.

Pracowałem w TFK niemal półtora roku. Premie uznaniowe, które agencja obiecuje w każdym ogłoszeniu nie istnieją. Są przyznawane 2 koszule raz na 2 lata. Pensja rzadko kiedy jest na czas. 1 przerwa 15-minutowa na 12 godzin, którą trzeba odrabiać. Moim największym błędem było to, że zawsze jak któryś pracownik nawalił i mając po prostu wywalone postanowił nie przyjść sobie do pracy, to ja leciałem, bo "no ktoś musi". Przez 2 tygodnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em równo z drugim kolegą - on dniówki, ja nocki. Człowiek padał na pysk a jeszcze był dodatkowy stres związany z wrogim nastawieniem eksperta DBiZS Tesco, który odkąd tylko przyszedłem do pracy pierwszego dnia starał się o to, żebym jak najszybciej wyleciał. Ot, bez żadnego powodu. Po prostu jeśli ktoś się tej pani nie spodobał, to ona miała wytłumaczenie, że nie chce tej osoby na obiekcie. Niestety, Tesco to niewdzięczna firma a TFK wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pani regionalnej DBiZS bez mydła. Zwalniają naprawdę dobrych pracowników a poprzyjmowali kilkudziesięcioletnich dziadków, którzy teraz siedzą sobie przy pulpicie i majtają nóżkami. Jeśli tak wygląda ten "dobry system ochrony", którym TFK się tak chwali, to ja dziękuję bardzo. Reasumując cały mój wywód, zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie.

Prymus
@M. 04.03.2017 12:46

Wydaje mi się że wiem o którym sklepie piszesz,...tak było i jest obecnie nie wiele lepiej

Zuzanna

@anonymous Bardzo dziękuję za Twój wkład w dyskusję. Twoje wpisy z całą pewnością przyczynią się do pomocy osobom, które zastanawiają się nad aplikowaniem do Agencja Ochrony TFK. Poruszyłeś już bardzo wiele kwestii związanych z warunkami pracy w tej firmie, ale chyba nie wspomniałeś nic jeszcze o ewentualnych premiach - można na nie liczyć?

anonymous
@Zuzanna 28.09.2018 10:42

Wspomniałem w poscie ponizej, przekopiowane. "Premii stałych naprzyklad za brak absencji itp. W zasadzir nie ma. Dla całego zepołu również nie, ale sa sytuacje odnoszące sie do poszczególnych pracowników, którzy mają dobre wyniki tzn.dużą skuteczność w ujęciach tudzież udaremnieniach "

Zuzanna

@anonymous Serdecznie dziękuję Ci za Twój wkład w dyskusję, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że ostatnio niewiele osób się tu udziela. Twoja opinia jest bardzo merytoryczna, a ponadto wyczerpująca, ale chciałabym jeszcze dopytać o kwestię rozwoju pracowników - czy firma TFK organizuje Wam jakieś szkolenia czy kursy?

anonymous
@Zuzanna 16.09.2018 09:32

Nie ma za co:) To znaczy o jakie szkolenia chodzi i w jakim zakresie. Bo same w sobie szkolenia, ktore odbywaja sie na obiekcie w zasadzie nie maja zbytniego wplywu na rozwoj w firmie, a sa one poprostu wymagane. Jesli np. Chodzi o awans to owszem jest taka mozliwosc jezeli przykladowo dochodzi do rotacji na stanowisku kierownika ochrony to tak jest mozliwosc wtedy "wskoczyc na stolek" kierownika. W takiej sytuacji sa brani pod uwage na poczatku pracownicy podstawowi-jesli jest dobry do ma szanse sie wykazac. Jesli chodzi o kursy tj. Kwalifikowany pracownik ochrony to firma oficjalnie nie funduje takich kursow, ale mysle ze w przypadku zaangazowanego, dobrego pracownika mozna liczyc na korzystniejsze podejscie przelozonych. Jesli chodzi o roznego rodzaju premie czy ewentualne kursy oficjalnie ich nie ma, ale firma, personalnie jest elastyczna i do konkretnych pracownikow sa kierowane rozne propozycje.

Zuzanna

@anonymous Dziękuję Ci za odpowiedź. To dobrze, że Agencja Ochrony TFK w jakiś sposób wynagradza swoich pracowników. A co z ubezpieczeniem zdrowotnym - można na nie liczyć? Czy ktoś jeszcze posiada jakieś rzetelne informacje o tym pracodawcy? Myślę, że przydałby się osobom, które chcą tam pracować, więc zachęcam Was do aktywności na forum.

anonymous
@Zuzanna 06.09.2018 13:03

Jesli chodzi o takie benefity to niestety nie ma. Rzecz jasna mozna liczyc na NNW, ale jest to w zasadzie obowiazem w takiej pracy. Generalnie rynek uslug ochrony i mienia w Polsce dopier "raczkuje", male lokalne firmy, ktore szybko powstaja rownie szybko padaja albo trzymaja sie kilku obiektow na zasadzie plac budowy i tyle. Duze korporacje orchroniarskie tj. Securitas czy konsalnet tez nie sa dobrym rozwiazaniem dla szeregowych pracownikow bo jak kazda firma, sa nastawione na zysk co przeklada sie na wynagrodzenia. Pod tym katem jednak Towarzystwo TFK daje naprawde rade-finansowo przedewszystkim. Uwazam ze stawka 12zl na godzine pracy to ogolnie niezle, zwlaszcza ze w zakladach produkcyjnych takoe stawki sa nieosiagalne, a tutaj tez wlasciwie nie trzeba spelniac zadnych specjalnych wymogoe oprocz niekaralnosci co juz reguluje ustawa o ochronie osob i mienia. W razie pytan chetnie pomoge oczywiscie w granicach tajemnicy sluzbowej.

Zuzanna

@anonymous Fajnie, że postanowiłeś podzielić się z nami swoją opinią o Agencji Ochrony TFK. Z pewnością pomożesz w ten sposób osobom, które planują tam aplikację. A czy firma, oprócz pensji podstawowej, wynagradza swoich pracowników dodatkowo? @Zainteresowany Widzę, iż jesteś zainteresowany pracą w tej firmie, a od Twojego wpisu upłynął już pewien czas. Czy w związku z tym postanowiłeś już aplikować?

anonymous
@Zuzanna 23.08.2018 19:06

Premii stałych naprzyklad za brak absencji itp. W zasadzir nie ma. Dla całego zepołu również nie, ale sa sytuacje odnoszące sie do poszczególnych pracowników, którzy mają dobre wyniki tzn.dużą skuteczność w ujęciach tudzież udaremnieniach to można liczyc na jakis dodatek, ale nie sa to wielkie sumy, myśle ze 100 do 200zl o takich pieniądzach tu mówimy.

Stella

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na podwyżki? Wszędzie firmy szukają pracowników to może??

anonymous
@Stella 29.07.2018 18:30

Kasa zależy od obiektu...na jednym mogą dac 9 na innym masz 12.Uważam że np.12zl na rękę to jest dobra stawka jak na ochronę pomijając że na produkcjach czasami tyle nie daja

Tymoteusz

Jeszcze nie słyszałem żeby wszystkim dogodzić. Jak jest tak źle to można firmę zmienić!!

Bonus
@Tymoteusz 15.07.2018 13:52

Dokładnie, zgadzam się. Przecież każdy wie co podpisuje. Ja pracuje od niedawna ale jak na razie jest ok. Wypłata jest na czas, atmosfera też ok. Wiadomo że lepiej było by trochę więcej zarabiać za godzinę ale na dzisiejsze czasy niema tragedii.

anonymous

Jest mozliwosc dostac umowe o prace tylko trzeba sie najpierw zapytac, a nie jak wiekszosc ludzi siedzi geby nie otworzy, a potem narzeka.Firma jak na ochrone placi naprawde dobrze i jesli jest mozliwosc z godzin wyrobic etat to umowe na caly etat dostaniesz.Jesli nie ma tyle godzin na obiekcie dostaniesz pol etatu

Qwerty
@anonymous 01.07.2018 09:14

Pomijając fakt że płacą lepiej na h jak na produkcji

Zainteresowany

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

Administrator

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Agencja Ochrony TFK? Dajcie znać, co o tym sądzicie. W ten sposób możecie ułatwić innym podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Karol

Czy dowiem się coś o aktualnej sytuacji w firmie? Czy warto aplikować?

Zuzanna

@m.rozumiem, że dobrze wspominasz swoją współpracę z Agencją Ochrony TFK. Jeśli chodzi o formę umowy to czy dotyczy to wszystkich pracowników firmy? Czy też jest szansa na przejście na umowę o pracę?

m
@Zuzanna 31.05.2017 11:10

Miałam po prostu bardzo w porządku szefową. Tam się pracowało tylko na umowę zlecenie. Teraz nie wiem czy są przyjęcia bo Tesco ma kłopoty finansowe.

m.

Ja pracowałam rok,ale niestety Tesco obcięło godziny i nas pozwalniali,w ogóle tam jest teraz tragedia,likwidują działy. Nie było tam tak źle,atmosfera całkiem fajna,jedyny minus to był brak umowy o pracę.

Zuzanna

A jakimi doświadczeniami z pracy w Agencji Ochrony TFK możesz Ty się podzielić? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca oraz warunki zatrudnienia w firmie.

gość

Wiadomo jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki

anonim

(usunięte przez administratora)

gola

ale to chyba lepiej zadzwonić i się dowiedzieć, nawet jak nie jest doprecyzowane, bo przecież nikt nie ma spisu w których miastach tkf ochrania obiekt tesco.

anonim

(usunięte przez administratora)

loloooo

ale to chyba zależy o jakie miasto Ci chodzi. chyba, że szukasz pracy w całej Polsce. ogólnie to się idzie i po prostu zostawia cv, jak tylko ktoś się zwalnia to te cefałki są wertowane w pierwszej kolejności zanim wystawia się ogłoszenie.

anonim

(usunięte przez administratora)

xyz

musiałbyś zapytaj, choćby kogoś stojącego na kasie w tesco. każdy pracownik wie, że akurat kogoś się u niego na obiekcie szuka.

xyz

nie wiem, skąd przekonanie, że monitoring nie wymaga dużo pracy. wymaga dużo uwagi i zaangażowania, a praca nużąca często i człowiek po takiej 12h zmianie ma bardziej dość niż osoba pracująca fizycznie. obsłuż sobie 200 kamer....

Zostaw opinię o Agencja Ochrony TFK - Częstochowa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony TFK