Agencja Ochrony TFK

Częstochowa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 101 ocen.

Agencja Ochrony TFK
3 101 6 1

Opinie o Agencja Ochrony TFK

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Zuzanna

@anonymous Serdecznie dziękuję Ci za Twój wkład w dyskusję, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że ostatnio niewiele osób się tu udziela. Twoja opinia jest bardzo merytoryczna, a ponadto wyczerpująca, ale chciałabym jeszcze dopytać o kwestię rozwoju pracowników - czy firma TFK organizuje Wam jakieś szkolenia czy kursy?

anonymous
@Zuzanna 16.09.2018 09:32

Nie ma za co:) To znaczy o jakie szkolenia chodzi i w jakim zakresie. Bo same w sobie szkolenia, ktore odbywaja sie na obiekcie w zasadzie nie maja zbytniego wplywu na rozwoj w firmie, a sa one poprostu wymagane. Jesli np. Chodzi o awans to owszem jest taka mozliwosc jezeli przykladowo dochodzi do rotacji na stanowisku kierownika ochrony to tak jest mozliwosc wtedy "wskoczyc na stolek" kierownika. W takiej sytuacji sa brani pod uwage na poczatku pracownicy podstawowi-jesli jest dobry do ma szanse sie wykazac. Jesli chodzi o kursy tj. Kwalifikowany pracownik ochrony to firma oficjalnie nie funduje takich kursow, ale mysle ze w przypadku zaangazowanego, dobrego pracownika mozna liczyc na korzystniejsze podejscie przelozonych. Jesli chodzi o roznego rodzaju premie czy ewentualne kursy oficjalnie ich nie ma, ale firma, personalnie jest elastyczna i do konkretnych pracownikow sa kierowane rozne propozycje.

Zuzanna

@anonymous Dziękuję Ci za odpowiedź. To dobrze, że Agencja Ochrony TFK w jakiś sposób wynagradza swoich pracowników. A co z ubezpieczeniem zdrowotnym - można na nie liczyć? Czy ktoś jeszcze posiada jakieś rzetelne informacje o tym pracodawcy? Myślę, że przydałby się osobom, które chcą tam pracować, więc zachęcam Was do aktywności na forum.

anonymous
@Zuzanna 06.09.2018 13:03

Jesli chodzi o takie benefity to niestety nie ma. Rzecz jasna mozna liczyc na NNW, ale jest to w zasadzie obowiazem w takiej pracy. Generalnie rynek uslug ochrony i mienia w Polsce dopier "raczkuje", male lokalne firmy, ktore szybko powstaja rownie szybko padaja albo trzymaja sie kilku obiektow na zasadzie plac budowy i tyle. Duze korporacje orchroniarskie tj. Securitas czy konsalnet tez nie sa dobrym rozwiazaniem dla szeregowych pracownikow bo jak kazda firma, sa nastawione na zysk co przeklada sie na wynagrodzenia. Pod tym katem jednak Towarzystwo TFK daje naprawde rade-finansowo przedewszystkim. Uwazam ze stawka 12zl na godzine pracy to ogolnie niezle, zwlaszcza ze w zakladach produkcyjnych takoe stawki sa nieosiagalne, a tutaj tez wlasciwie nie trzeba spelniac zadnych specjalnych wymogoe oprocz niekaralnosci co juz reguluje ustawa o ochronie osob i mienia. W razie pytan chetnie pomoge oczywiscie w granicach tajemnicy sluzbowej.

Zuzanna

@anonymous Fajnie, że postanowiłeś podzielić się z nami swoją opinią o Agencji Ochrony TFK. Z pewnością pomożesz w ten sposób osobom, które planują tam aplikację. A czy firma, oprócz pensji podstawowej, wynagradza swoich pracowników dodatkowo? @Zainteresowany Widzę, iż jesteś zainteresowany pracą w tej firmie, a od Twojego wpisu upłynął już pewien czas. Czy w związku z tym postanowiłeś już aplikować?

anonymous
@Zuzanna 23.08.2018 19:06

Premii stałych naprzyklad za brak absencji itp. W zasadzir nie ma. Dla całego zepołu również nie, ale sa sytuacje odnoszące sie do poszczególnych pracowników, którzy mają dobre wyniki tzn.dużą skuteczność w ujęciach tudzież udaremnieniach to można liczyc na jakis dodatek, ale nie sa to wielkie sumy, myśle ze 100 do 200zl o takich pieniądzach tu mówimy.

Stella

Jak sądzicie czy są jakieś szanse na podwyżki? Wszędzie firmy szukają pracowników to może??

anonymous
@Stella 29.07.2018 18:30

Kasa zależy od obiektu...na jednym mogą dac 9 na innym masz 12.Uważam że np.12zl na rękę to jest dobra stawka jak na ochronę pomijając że na produkcjach czasami tyle nie daja

Tymoteusz

Jeszcze nie słyszałem żeby wszystkim dogodzić. Jak jest tak źle to można firmę zmienić!!

Bonus
@Tymoteusz 15.07.2018 13:52

Dokładnie, zgadzam się. Przecież każdy wie co podpisuje. Ja pracuje od niedawna ale jak na razie jest ok. Wypłata jest na czas, atmosfera też ok. Wiadomo że lepiej było by trochę więcej zarabiać za godzinę ale na dzisiejsze czasy niema tragedii.

anonymous

Jest mozliwosc dostac umowe o prace tylko trzeba sie najpierw zapytac, a nie jak wiekszosc ludzi siedzi geby nie otworzy, a potem narzeka.Firma jak na ochrone placi naprawde dobrze i jesli jest mozliwosc z godzin wyrobic etat to umowe na caly etat dostaniesz.Jesli nie ma tyle godzin na obiekcie dostaniesz pol etatu

Qwerty
@anonymous 01.07.2018 09:14

Pomijając fakt że płacą lepiej na h jak na produkcji

Zainteresowany

Jaką macie atmosferę w pracy? Warto aplikować?

Administrator

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Agencja Ochrony TFK? Dajcie znać, co o tym sądzicie. W ten sposób możecie ułatwić innym podjęcie decyzji związanej z pracą w przedsiębiorstwie.

Karol

Czy dowiem się coś o aktualnej sytuacji w firmie? Czy warto aplikować?

Zuzanna

@m.rozumiem, że dobrze wspominasz swoją współpracę z Agencją Ochrony TFK. Jeśli chodzi o formę umowy to czy dotyczy to wszystkich pracowników firmy? Czy też jest szansa na przejście na umowę o pracę?

m
@Zuzanna 31.05.2017 11:10

Miałam po prostu bardzo w porządku szefową. Tam się pracowało tylko na umowę zlecenie. Teraz nie wiem czy są przyjęcia bo Tesco ma kłopoty finansowe.

m.

Ja pracowałam rok,ale niestety Tesco obcięło godziny i nas pozwalniali,w ogóle tam jest teraz tragedia,likwidują działy. Nie było tam tak źle,atmosfera całkiem fajna,jedyny minus to był brak umowy o pracę.

Zuzanna

A jakimi doświadczeniami z pracy w Agencji Ochrony TFK możesz Ty się podzielić? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca oraz warunki zatrudnienia w firmie.

M.

Pracowałem w TFK niemal półtora roku. Premie uznaniowe, które agencja obiecuje w każdym ogłoszeniu nie istnieją. Są przyznawane 2 koszule raz na 2 lata. Pensja rzadko kiedy jest na czas. 1 przerwa 15-minutowa na 12 godzin, którą trzeba odrabiać. Moim największym błędem było to, że zawsze jak któryś pracownik nawalił i mając po prostu wywalone postanowił nie przyjść sobie do pracy, to ja leciałem, bo "no ktoś musi". Przez 2 tygodnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] em równo z drugim kolegą - on dniówki, ja nocki. Człowiek padał na pysk a jeszcze był dodatkowy stres związany z wrogim nastawieniem eksperta DBiZS Tesco, który odkąd tylko przyszedłem do pracy pierwszego dnia starał się o to, żebym jak najszybciej wyleciał. Ot, bez żadnego powodu. Po prostu jeśli ktoś się tej pani nie spodobał, to ona miała wytłumaczenie, że nie chce tej osoby na obiekcie. Niestety, Tesco to niewdzięczna firma a TFK wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pani regionalnej DBiZS bez mydła. Zwalniają naprawdę dobrych pracowników a poprzyjmowali kilkudziesięcioletnich dziadków, którzy teraz siedzą sobie przy pulpicie i majtają nóżkami. Jeśli tak wygląda ten "dobry system ochrony", którym TFK się tak chwali, to ja dziękuję bardzo. Reasumując cały mój wywód, zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie.

gość

Wiadomo jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki

anonim

(usunięte przez administratora)

gola

ale to chyba lepiej zadzwonić i się dowiedzieć, nawet jak nie jest doprecyzowane, bo przecież nikt nie ma spisu w których miastach tkf ochrania obiekt tesco.

anonim

(usunięte przez administratora)

loloooo

ale to chyba zależy o jakie miasto Ci chodzi. chyba, że szukasz pracy w całej Polsce. ogólnie to się idzie i po prostu zostawia cv, jak tylko ktoś się zwalnia to te cefałki są wertowane w pierwszej kolejności zanim wystawia się ogłoszenie.

anonim

(usunięte przez administratora)

xyz

musiałbyś zapytaj, choćby kogoś stojącego na kasie w tesco. każdy pracownik wie, że akurat kogoś się u niego na obiekcie szuka.

xyz

nie wiem, skąd przekonanie, że monitoring nie wymaga dużo pracy. wymaga dużo uwagi i zaangażowania, a praca nużąca często i człowiek po takiej 12h zmianie ma bardziej dość niż osoba pracująca fizycznie. obsłuż sobie 200 kamer....

Niewolnik

Praca w tej firmie to niewolnictwo na życzenie, nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

Mirek

Narzekacie, a i tak pracujecie czegos nie rozumie,zmienic i tyle

mała Mi.

Na pewno to nie jest praca dla ludzi,którzy mają małe dzieci i na pewno dla osób uczących się i mających innych zajęcia...zwłaszcza na linii kas jest tylko jedna zmiana-popołudniu.

anonim

(usunięte przez administratora)

Grzegorz

Gościu firma sie rozwija chyba dla Ciebie , NIE POLECAM KRETACTWO , ludzie sa upadlani do zera ...

Kwiatek

Tesco niestety tej firmie obcina godziny.

Xyz

Moja opinia. Pracowałem na monitoringu w Częstochowie (monitoring centralny). I złego słowa powiedzieć nie można. Fajna atmosfera w pracy, kierownicy bardzo w porządku (pozdrowienia dla Darka i Mariusza), stawka tez w miarę godziwa jak na branżę ochroniarska w Częstochowie. Pieniądze zawsze na czas, tyle ile się należy, a do tego spora szansa dostania umowy na pełny etat (po roku pracy). Także polecam wszystkim

Krzysiek

I bardzo dobrze zrobiłas .........i opisz co działo się dalej.

Ms. Xyz

Agencje ochrony nadużywają swoich praw, ale nie można powiedzieć, że zawsze robią to bo chcą. Tak jak w wypadku Tesco było to polecenie od górne i oczywiście zawsze mogą powiedzieć nie ale wiadomo na bank ofert pracy czy dla ochroniarzy czy dla nauczycieli japońskiego w Katowice preply jest brak więc każdy się trzyma tego czego może (usunięte przez administratora) Ja miałam tą samą sytuacje w Tesco i w momencie gdy poproszono mnie o otwarcie plecaka to ja poprosiłam o policje.

maxs

wynika z tego że to firma nie koniecznie uczciwa dzięki za ostrzeżenia . TO znaczy trzeba uciekać jak najdalej z tej firmy .PYTANIE gdzie jest choć jedna uczciwa firma w tym kraju .

ja

Czy pracował ktoś na monitoringu w TFK Częstochowa? Proszę o opinie

Marion

Witam ale to wasza wina ze sie dajecie upodlić , w Gliwicach na Bojkowskiej ciagle szukają pracowników ja po 2 latach jeśli nie dostane 9 zeta to za miesiac im podziękuje . i nie tylko ja bo chyba wiecej kolegów. Mareczku z Czestochowy do pracy przyjdziesz na magazyn to Ci przyjdzie .....

xyz
@Marion 04.07.2015 21:19

to im podziękuj od razu, bo nie dostaniesz takiej stawki. nawet na magazynie. pocięli etaty, zrestrukturyzowali cały dział, a Tobie się 9zł na godzinę marzy... tam osoby z dłuższym stażem tyle nie mają, nawet od dawna podwyżki o 50gr nie widzieli.

xyz
@Marion 04.07.2015 21:19

Marek pracował na magazynie w Gliwicach, był obiektowym przez jakiś czas, z nim to otwieraliśmy i jak on był to wszystko chodziło jak w zegarku, a w każdym razie było lepiej niż jest teraz. nie wypowiadaj się o czymś, o czym nie masz pojęcia i szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego, a wierz mi, że Marek jest jednak jednym z tych lepszych. na magazynie jest rotacja, bo jak słyszysz ochrona to jednak nie masz na myśli biegania po magazynie i sprawdzania dostaw i kompletacji towaru. ludzie przychodzą i myślą, że będą stać albo siedzieć jak te kołki.

KRISTOF

TFK to jeden wielki cyrk , gdzie pracownik to niewolnik który ma (usunięte przez administratora)na tych pasibrzuchów z zarządu !!!!! Pracowałem na obiekcie TESCO w Bielsku i tam nijaki kier. do spraw bezpieczeństwa i zapobiegania stratą p. (usunięte przez administratora) zabronił mi odbierania telefonu i kazał zostawić go w depozycie.Na postwrunkach mieliśmy stać prawie na baczność przez dwanaście godzin.Każde ruszenie się gdzieś trochę w bok było od razu zauważone,a pracownik dostawał op.....l.

Zostaw opinię o Agencja Ochrony TFK - Częstochowa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony TFK