Invenio QD
2 109 6 1

Opinie o Invenio QD

pavo

Starając się o pracę w Invenio nie patrzyłem na goworka, dopiero po fakcie bo różne rzeczy słyszałem o tym portalu i z ciekawości tu zaglądnąłem, i chwała. Jestem zatrudniony, pracuje mi się dobrze, ludzie w porządku. Nie zapeszając, na razie jest ok

SL
@pavo 19.11.2018 14:22

latwiej przymarudzic niz pochwalic dlatego z tymi opiniami tutaj to na dystans

Były pracownik

Pracowałem tu parę lat i spoko robota. Czasem były miesiące że lepsze wypłaty A czasem gorsze wypłaty. Pozdrawiam biuro i kierowników i brygadzistow

davidatenboroł

Kto pracował fizycznie ten zdziwiony nie bedzie. Normalna robota, nie mam zamiaru się stąd zwalniać

karczu

Pracuje dla invenio od niedawna, nie jest to moja pierwsza praca, być może przez wcześniejsze doświadczenia, ale mając taką skale porównawczą tutaj jak narazie nie narzekam

anonim

(usunięte przez administratora)

Kolekcjoner

Szkoda czasu na ta prace. Ukraincy maja tam pierwszenstwo i sa lepiej traktowani. Firma olewa pracownika z gory na dol. Zamawiasz ciuchy a one przychodza (lub nie) po 7 miesiacach, chodzi sie jak menel w dziurawych spodniach i jednej i tej samej koszulce, spoconej i urabanej w oleju. Robia łaske nawet o to, ze Ci dadza nowe okulary ochronne, czy tez rekawiczki. Nie doceniaja stalych pracownikow, osoby pracujace 4 lata sa traktowane na rowni z osobami co pracuja 3 miesiace, wszyscy zarabiaja tak samo, gdzie czesto jest sytuacja, gdy jedna osoba (usunięte przez administratora)w pocie czola na ciezkim stanowisku a inna na stałe ustawiona na lajtowym dlubie w nosie codziennie przez 8h - taka osoba dostanie tyle samo kasy. Bez nadgodzin to w porywach 1850zl co jest smieszne (po kilku latach pracy). Obecnie duza rotacja bo zalew Ukraincow. Sa zmiany gdzie jest moze dwoch Polakow na 7 osob. Jesli masz godnosc czlowieka to nie zatrudniaj sie w Invenio, znaj swoja wartosc i idz do firmy gdzie potraktuja Cie z godnoscia a nie jak w Invenio - patrzac tylko na zyski i wlasny nos, dajac pracownikowi brudne szmaty do ubrania. Wysylaja Cie do miejsc, gdzie praca wedle kodeksu nie powinna byc dozwolona, bo temperatura w zime jest za niska a brak odpowiednich ubran od Invenio poteguje odczucie zimna. Gdy upominalismy sie o kurtki, zona dyrektora zawitala pewnego dnia u nas ubrana w 3 swetry i kurtke i stwierdzila "az tak zimno nie jest, przesadzacie". Kolejny przyklad na plucie w twarz pracownikowi, na ktorego sie nie patrzy. Sa marne dodatki socjalne jak np 200zl na "wakacje pod grusza" ale jest to tak smieszne, ze bym wolal tego nie dostac, niz dostac takie grosze, bo to jakby mnie wysmiali. Wyplata sklada sie z najnizszej krajowej (naturalnie) i prowizji godzinowej 2-3zl brutto. Razem wychodzi wlasnie jakies 1850zl. Wyplaty na czas chociaz i zdarzaly sie male poslizgi ale bardzo rzadko. Kolejna karygodna sprawa - wieczny problem z szafkami dla pracownikow. Pracownicy nosza ciuchy w plecakach, albo przychodza do roboty przebrani bo Invenio ma w (usunięte przez administratora)to, zeby zalatwic szafki dla pracownikow - to jest kabaret. Trafiaja sie delegacje - tutaj bez rewelacji i jak zwykle WYMAGANE MINIMUM czyli zwykla wyplata + 30zl netto obowiazkowej (wedle kodeksu) diety dziennej. Ta firma to typowe (usunięte przez administratora) chcace wyssac z czlowieka jak najwiecej ku uciesze dyrektora jadacego swoim Mercedesem. Mimo, ze w wiekszosci przypadkow praca ciezka nie jest, to jestes traktowany tam jak dziecko, wszyscy maja Cie gdzies - mi osobiscie godnosc nie pozwala dluzej tam pracowac, nie jestem smieciem, zeby nosic ciuchy w plecaku, chodzic w potarganych gaciach i brudnej smierdzacej koszulce, pracowac w przekraczajacych dolne normy temperaturach i zarabiac po kilku latach tyle co byle Ukrainiec po miesiacu, przy czym ja (usunięte przez administratora) a on na lajcie cos tam sobie dlubie omprzy stoliczku. W tej pracy NIGDY Cie nie docenia, chyba ze bedziesz lizal 4 ltery. Daruj sobie.

nigel
@Kolekcjoner 26.09.2018 07:19

Hej, z tego co mi wiadomo to invenio qd nie zatrudnia ludzi z Ukrainy.

Damian Lędziny

Minusem tej firemki jest niekompetencja pań ,które pracują w biurze w Tychach.Wynagrodzenia się nie zgadzają kierownik odsyła z problemem do działu kadr a tam Panie ,które powinny posiadać jakąś wiedzę w tej materii są wyjątkowo nie uprzejme i bezczelne.Proponuje sprawdzić .To da Wam obraz co to za firma!!!!.

Sputnik997
@Damian Lędziny 17.04.2018 19:35

wg. mnie w biurze Panie raczej miłe i pomocne tylko ta Pani Izabela coś nie bardzo, dziwię się że jeszcze jej nie zwolnili. Pracuje ponad rok, praca i kierownik ok, zarobki bez rewelacji

Henryk

Jeśli firma płaci różne dodatki do podstawy to różne socjalne dodatki dla mnie sa zbyteczne!

Motomaniak

Witam Pracowałam w INVENIO parę miesięcy dorobić sobie gdyż studiuję.Bajzel totalny w biurze w Tychach a jeszcze wspomnę o sytuacji ze szkoleniem BHP , które miało miejsce dopiero po odbyciu miesiąca pracy.ABSURD.Ogółem miałam wrażenie przez cały swój okres zatrudnienia że firma ( w moim przypadku ALPL) ma kompletnie gdzieś INVENIO a jak były błedy magazyn wszystko zganiał na INVENIO .Praca była bardzo lekka aczkolwiek wiem że zimą potrafi nieźle dać w kość w szczególności na magazynie opakowań.Stawka niezła ja tam nie narzekałam aczkolwiek jeśli ktoś ma jakiekolwiek ambicje polecam poszukać innej pracy a nie siedzieć w firmie zajmującej sie outsourcingiem bo z takiej firemki nigdy nie przejdziesz pod zakład :0 Pozdrawiam zespół z ALPL Sosnowiec

Paulina

@Moniii, czy jesteś zainteresowana pracą w Invenio QD? A może próbowałaś już aplikować do firmy? Koniecznie podziel się z nami informacjami. Może ktoś wypowie się na temat procesu rekrutacji w firmie? Czy jest jeden etap rekrutacji a może jest ich kilka? Jak wygląda ten aspekt w Invenio QD?

Lala

Czytam te komentarze i cieszę się, że się nie dostałam do tej firmy. :) Dzięki temu przyjęłam inną pracę, z której jestem bardzo zadowolona. Pomijam już fakt, że odpowiedź po rozmowie mialam dostać po max. 2 tygodniach a nie dostałam nigdy.

Moniii
@Lala 14.03.2018 19:19

A można wiedzieć gdzie poszłaś do pracy ? ;) Szukam właśnie czegoś fajnego

Paulina

@Anna, benefity pozapłacowe to świadczenia oferowane przez pracodawce oprócz podstawowego wynagrodzenia za pracę. Czy jesteś aktualnie pracownikiem Invenio ? @Anna, dziękuję, za merytoryczną informację odnośnie warunków finansowych w firmie. Atmosfera w pracy jest bardzo istotna, jak oceniasz ten aspekt w Invenio?

Paulina

@Anna, dziękuje za Twoją merytoryczną opinie. Wypowiedzi z perspektywy byłego pracownika są bardzo wartościowe dla użytkowników forum i niezwykle pomocne w podjęciu decyzji o aplikowaniu do danej firmy. Czy w firmie dostępne były jakieś benefity pozapłacowe? Czy firma zapewniała możliwości rozwoju dla swoich pracowników?

Anna
@Paulina 23.05.2018 13:47

Niestety nic takiego nie dostawalismy. Ale jeżeli chodzi o kwestie finansowe można było dodatkowo dostać pieniądze za obecność w pracy przez cały miesiąc jak i prowizje za przerobione godziny jeżeli oczywiście norma była wyrobiona. Mieliśmy jakieś delegacje ale jeżeli chciałaś się rozwinąć to trzeba było samemu do tego dążyć. Ja osobiście dużo nauczyłam się nie od moich przełożonych tylko od ludzi z firmy w której bylismy. To oni pokazali mi bardzo dużo trików dotyczących sprawdzania niektórych komponentów. Szczerze mogę powiedzieć że lepiej dogadywalam się z ludźmi z zewnątrz niż z moimi .

Anna
@Paulina 23.05.2018 13:47

Paulina jakie benefity o czym Ty wogóle mówisz???.Niczego takiego nigdy nie było !

Anna

Hej :) pracowałam w invenio tylko rok ale dużo mam do powiedzenia!. Praca ogólnie nie jest zła (jeżeli nie przeszkadza Ci pracą fizyczna). Po dość szybkim czasie zostałam zmianową, Ale nie dostałam tego na piśmie chociaż stawkę mi podnieśli. Mialam przyjemność pracować ze świetną ekipą ludzi chociaz kierowników się to nie tyczy. Dlaczego ?. Umiałam pracować po 12 godzin dziennie z czego weekendy zawsze byłam pierwsza która idzie do pracy ( jesteś zmianową musisz przyjsc). Jak była dobra ekipa nie miałam z tym problemu. Ale wkurzało mnie to że nie umieli mnie doceni pomimo tego że naprawdę dużo robiłam dla tej firmy. Uwierzcie że gdyby nie oni zostałabym dalej w invenio bo lubialam tą pracę. W kwestii finansowej nie wypowiem się źle bo zawsze miałam płacone tyle ile powinnam plus do tego dostawałam prowizję.

Administrator

Czy ktoś z pracowników chciałby wypowiedzieć się na wątku o Invenio QD w sposób merytoryczny i prawdziwy? Pamiętajcie, że takie wypowiedzi pomagają dużej liczbie osób.

Karol

Potwierdzam temat z Pitami nadal aktualny ,potwierdzam ze nic się nie zmieniło dostałem nie swój Pit!!!.Czy to nie podlega karze?Znam dochody innej osoby i dane osobowe!

Halina

Stanowczo nie polecam tej firemki.Panuje tam okropny bałagan. W zeszłym roku wysłano mi dwa razy PIT innej osoby!!!!

Paulina

@Buli nie jestem naganiaczką. Chcę tylko poinformować, że pojawiły się oferty pracy, które mogą zaciekawiać osoby myślące nad pracą w firmie Invenio QD i obserwujące ten wątek. No a nie zależy atmosfera w oddziale od ludzi tam pracujących?

Paulina

Zauważyłam, że firma ma dużo ofert pracy do różnych miast w Polsce: http://invenio.pl/oferty-pracy.html Czy to oznacza, że firma Invenio QD ma tak dużo oddziałów?

Buli
@Paulina 25.01.2018 12:00

Haha.Naganiaczka.Co z tego ,ze dużo jak wszędzie tak traktują pracowników! !!!

Daria

Miałam problem z otrzymaniem pieniędzy z ubezpieczenia ,które zapłaciłam za namową kierownika.Odsylano mnie do działu kadr do Tychów .Faktycznie nie kompetentni ludzie.Zachowują się jak by pracowali tam za karę!!!!!

Paulina

@antyinvenio oczywiście, że najpierw próbuje się takie sprawy załatwiać telefonicznie, ale jeżeli okazuje się to nietrafiona opcja to myślę, że moja propozycja załatwienia Twoich spraw w firmie Invenio QD jest najszybszą, bo od razu dostaniesz się do osoby, która nie odbiera od Ciebie telefonów.

Paulina

@antyinvenio to może w przypadku takich sytuacji nalepiej się pofatygować osobiście do firmy Invenio QD i wyjaśnić sytuację. Wtedy raczej pracownicy nie mieliby opcji "spychologii", bo pracownik stałby u nich osobiście, a nie rozmawiał przez telefon. Przy kolejnej takiej sytuacji spróbujesz tak zrobić?

antyinvenio
@Paulina 21.12.2017 09:39

Pofatygowac się osobiście. ?Od czego są telefony.?Dzwoniłam do działu kadr i sposób w jaki tam traktują ludzi jest okropny.Pani w słuchawce opryskliwa i zrozumiała.

Stella0381

A jak to jest w invenio z ciążą?podpisałam z nimi umowe próbną niedawno i dowiedziałam się ze jestem w ciąży! Kiedy mogę im powiedzieć żeby nie stracić świadczeń bo chyba nie mogą mnie zwolnić??

Jolanta
@Stella0381 05.01.2018 19:52

Tylko nie dzwon i nie pytaj do kadr.Bo wprowadza Cię w błąd.(usunięte przez administratora)

Jurant

(usunięte przez administratora).W kadrach tychach na przemyslowej pracują opryskliwe i nie wychowane osoby.Czasy pracy pracowników są nie przestrzegane.A kierownicy rozpisują karty pracy żeby nie płacić nadgodzin.

antyinvenio

Invenio QD jedna beznadziejna firma. Brak dbałości o pracownika, kadry to kompletna porażka: OSZUKUJĄ NA WYPŁATACH!!! nie płacą terminowo, nie płacą odpowiednio za chorobowe, zaniżają stawki, a jeśli się dzwoni w celu wyjaśnienia to jest jedna wielka spychologia i nie ten odpowiada nie tamten. Chcesz jakiś papier? Oni nie są Twoją prywatną sekretarką, żeby coś Ci dać. Odradzam

Paulina

@Misiek masz rację, a Ty akurat czujesz się zadowolony z pracy w Invenio QD? To ważne, bo nie każdy może mieć takie podejście jak TY, a ofert pracy firma ma bardzo dużo na bardzo dużo różnych stanowiskach: http://invenio.pl/oferty-pracy.html Z czym jest związane tak duże zainteresowanie?

Misiek

Każdej firmie można zarzucić, że nie dba o interes pracowników. Invenio QD to duża firma zatrudnia ok 500 osób . Wśród takiej ilości ludzi zawsze znajdzie się niezadowolony.

Paulina

@Maniek masz racje, że wszelkie problemy powinniśmy najpierw konsultować z pracodawcą, bo jest szansa, że znajdzie się wspólne rozwiązanie. Czy będziecie próbować?

Maniek

Generalnie Invenio QD jest dobrym pracodawcą i jeśli nawet coś nie jest idealne to tak zwykle bywa. Może trzeba o tym rozmawiać w firmie z kierownictwem?

Paulina

@Marian no nie zawsze to jest powód ciszy, ale zawsze warto zapytać co się dzieje w Invenio QD i czy jest może jakaś rekrutacja. Informacje od pracowników są najbardziej cenne.

Marian

Jak w firmie jest dobrze i nie ma powodów do narzekania to od razu widać na forum. Taka cisza przez tyle miesięcy? Mógłby ktoś napisać kilka słów jak się w firmie pracuje? Widzę, że firma ma nowe oferty.

Zostaw opinię o Invenio QD - Tychy

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Invenio QD