jokey plastik

Kędzierzyn-Koźle

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 27 ocen.

jokey plastik
3 27

Opinie o jokey plastik

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie jokey plastik

Iza

Czy ktoś z Was pracuje może, bądź pracował w firmie Jokey? Jeśli tak, bardzo proszę o podzielenie się z innymi użytkownikami opiniami. Jaka panuje atmosfera? Czy firma daje umowę o pracę od pierwszego dnia? Ile czasu trwa okres próbny? Proszę również o merytoryczne opinie, takie które pomogą innym użytkownikom.

   
Azotor

Iza,jak chcesz (usunięte przez administratora) za najniższa,to pracy wokół jest multum,No chyba ze startujesz na wyższe stanowisko,,to nie wytrzymasz psychicznie,sa układy od conajmniej 10 lat i nie dasz rady sie przebić. Zwolniłem sie i siwe włosy zaczęły mi sie cofać,a wystarczyły 4 miesiące i odżyłem. Dowiedz sie jak najwiecej,ja szczerze nie polecam. Nikt tej firmy nie poleca,chyba ze ci co maja klepane po ramieniu. Zeby nie było ze nie ostrzegałem.

   
Iza

@Obserwator, na to, że opiszesz w kilku zdaniach jak wygląda praca w Jokey Plastic. Po to jest to forum. Czy firma jest godna polecenia? Nie widziałam na stronie informacji odnośnie rekrutacji, ale może koś z Was słyszał o obecnych wolnych stanowiskach? Jak wygląda sama rekrutacja? Podzielicie się opiniami?

   
Azotan
@Iza 28.05.2018 14:36

Iza,jeśli chcesz (usunięte przez administratora) za najniższa...choć obiecają Ci złote góry...to wpiszą Ci reszte w premie,a po miesiącu zabiorą bo tak można. Praca wśród zjedzonych ludzi,przerobiłem następna firmę w której siwe włosy zaczęły mi sie cofac????,hacze teraz o trzecia i ostatnia...szczerze nie polecam Jokera????nie w tych czasach,przemysł to jeszcze albo wspomnisz moje słowa.

   
Iza

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić obecny stan firmy Jokey Plastik? Powiecie coś więcej, chociażby na temat tego jaka panuje atmosfera i czy od pierwszego dnia dają umowę o pracę? Można liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

   
Obserwator
@Iza 22.05.2018 10:08

@Iza a na co liczysz?

   
Iza

@Szczesliwy, długo pracowałeś w jokey plastik? Co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w firmie, aby stała się bardziej atrakcyjna dla swoich obecnych i potencjalnych pracowników? @Robol, dziękuję za Twoją opinię na temat pracy w jokey plastik, chciałabym jednak zwrócić uwagę, że wypowiedzi obrażające kogokolwiek nie będą tolerowane na forum GoWork.pl @Baton, długo pracowałeś w jokey plastik? Może jednak jesteś w stanie wskazać jakieś plusy pracy w tym miejscu?

   
Szczesliwy
@Iza 02.05.2018 15:39

Całe 13 lat. A od 10 próbowałem cos zmienić w firmie na lepsze. Także nie bede dawał dobrych rad bo i tak nic to nie da. Kierownicy maja swoje ,lepsze wizje...a ten program „ssp”działa ale nie w tym kierunku w ktorym powinien. A stwierdzenia typu:przeciez na święta jest tyle kasy ze powinnismy byc szczęśliwi...owszem,jedyny miesiąc w roku w ktorym można czuć zadowolenie. Ale w roku mamy ich jeszcze 11.

   
Ja

Kierownik oszołom? Facet konkretny i szczery, nie raz nie dwa stawił się za pracownikiem, bądź fer to on też będzie fer, Brygadzista może i oszołom, ale zawsze idzie się z nim dogadać :) Zdziwienie, że 2200 na umowie? Przecież widziały gały co brały, założę się, że nikt nie stał nad tobą z pistoletem i wykrzykiwał 'Podpisz' Pretensje do siebie. zapomniałeś tylko dodać, że co 4 miesiąc masz wypłacane WD (na magazynie podobno płacą) o 'karpiowym' około łącznie 1500zł łącznie, bo najpierw dają właściciele firmy z Niemiec dają ~1200, a dodatkowo od zarządu w Polsce kolejne 300, nie mówiąc już o organizacji głupich festynów dla dzieciaków, aby też miały radochę, co roczna impreza Andrzejkowa. Jokey jest zły dla lewych ludzi, bo trzeba (usunięte przez administratora) a za darmo nikt nigdy nic nikomu nie dał, Na produkcji umowę z Jokeya dostało już wiele ludzi, ale trzeba się wykazać poprzez prace.

   
Gosc
@Ja 18.04.2018 16:20

O kierowniku mozna powiedziec wiele, ale na pewno nie, ze jest fair...

   
Magazynier

W magazynie pracuje kilkunastu magazynierów, wiekszosc po kilka-kilkanaście lat. Praca rzeczywiscie ciężka ale po co tak dlugo pracowac w tej firmie jak jest tak zle ? Jak komuś nie pasuje to są przecież inne firmy w okolicy.

   
Baton

Cześć. Zgadzam się ze wszystkimi negatywami o tej firmie. Pracowałem na magazynie i prócz presji oraz nawału pracy to nic dobrego ,pensja z dodatkami ledwo większa od najniższej krajowej. Ludzie na siebie plują wzajemnie jeden na drugiego kabluje Potwierdzam co pisze BYŁY oraz ROBOL.

   
Były
@Baton 16.04.2018 19:47

Tam juz lepiej nie bedzie,magazynierzy „wytresowani” i wyszkoleni do podpier... od maleńkości,jeden drugiego,a pozniej jedzą razem śniadanie jak gdyby nigdy nic????to trzeba byc twardzielem. Pracy na tym dziale,zreszta jak na każdym innym od zaje...i ciagle im mało.szkoda czasu i straconego zdrowia. A Pan obrońca,który tak zaciekle broni honoru tej firmy na tym forum...ciekawe ile dostaje klepnięć po ramieniu za dobrze sformułowane,argumenty o swojej firmie,na stołku w przytulnym biurze z równie fałszywymi współbiurowcami.

   
Robol

Witam wszystkich zainteresowanych praca w Jokey-u. Napisze krótko pracuje jako magazynier i podstawowa płaca 2200 czyli do (usunięte przez administratora) oraz dodatki zmianowe. Obowiązków mnóstwo zaczynajac od tego ze zgrzewarke trzeba opróżniać na produkcje dowozić towar oraz na produkcje do tego dobijać towar do papierów a brygadzista powie ci ze spokojnie dasz sobie radę. Nie ma czasu iść do toalety a jak idziesz na przerwę 15 minutowa to patrzą żebyś po 5 już szedł. Kierownik pan Maciej K. nie poważny a brygadzista Jarosław G. drugi oszołom. Popracuje miesiąc może dwa i uciekam z tej firmy bo to co tu się dzieje i jak każdy na każdego kabluje to nie dla mnie. Atmosfery pracy niema i nie będzie. Podziwiam tych co tu pracują tyle czasu. Szczerze nie polecam. Cały miesiąc tyrania i szczerze na rękę za 4 brygadierem na magazynie wziąłem 2,5 tys. Zastanówcie się czy warto.

   
Byly
@Robol 12.04.2018 23:40

Potwierdzam. Czysta prawda.

   
Iza

@Były, czy możesz powiedzieć coś więcej o pracy w jokey plastik? Długo pracowałeś w tym miejscu? Na swojej stronie internetowej firma ma ofertę skierowaną między innymi do studentów i absolwentów. Czy ktoś korzystał na początek z takiej formy zatrudnienia i później został na dłużej w jokey plastik?

   
Szczesliwy
@Iza 30.03.2018 20:19

Szkoda czasu na ta firmę,na szczescie mam ja juz za soba,w porę sie obudziłem. Zarobki całkiem wporzadku od stanowisk kierowniczych w gore,plebs zgarnia jałmużnę. Atmosfera?4brygadzistow plus kierownik ,wszyscy potrafią stać i sie patrzeć,ale żaden nie pomoże.

   
Administrator

Jeżeli jesteś pracownikiem, to co mógłbyś powiedzieć o organizacji pracy w firmie jokey plastik?

   
Menager
@Administrator 24.02.2018 11:55

Panie administrator, nazwy piszemy dużymi literami jak Jokey Plastik, może ktoś poprawi pisownię w tytule.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Byly
@Nikt 21.07.2016 17:59

Tez tak myśle

   
Stefan

Albo spanie i bieda albo praca i życie każdy ma wybór tylko nie narzekajcie , że mało kasy dostajecie!!!

   
Menager

"Presja" premię zabierają na produkcji za niedopilnowanie produkowanego towaru, na warsztacie premia jest inna zazwyczaj znikoma np 50-100zł, jak ktoś chce złożyć papiery na tokarza to zapraszamy, jak się dowie jakie zaproponują zarobki proszę tu napisać, wtedy się przekonamy jakie są stawki:) Z tego co wiem szukają już długo i nie ma chętnych lub warunki finansowe do bani.

   
Logika
@Menager 29.06.2016 12:45

Rozumiem, że powinieneś dostać premię za schrzanioną produkcję?

   
daqr

tu jest super, pracuja cale rodziny, maz, zona, szwagier, matka, ojciec, dziecko. polecam! nigdzie sie tak nie nachapiesz, mozna pozyc.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Cześć

Wiecej o warunkach pracy? Bedziesz zapierniczal jak osioł przez 8 godz, za 2150 brutto+premia* dodatek zmianowy i nocny czyli ok 2800 netto. Wrocisz do domu i walniesz sie na wyro ze zmeczenia, zonie i dzieciom powiesz ze jestes wykonczony i tyle bedziesz mial z dnia. Po nockach bedziesz spal do 16 a jak wstaniesz bedziesz jak zombi wygladal

   
Menager

UWAGA coś się ruszyło, jak nigdy z dniem 1 stycznia ruszył system podwyżkowy:-) Podwyżki biorąc pod uwagę poprzednie lata były ciekawe, z jednej strony wzrosła minimalna krajowa, z drugiej brak pracowników chętnych do pracy nie tylko z powodu słabych zarobków ale i klimatu panującego na niektórych działach. Po wypowiedzeniach złożonych przez pracowników w ostatnim okresie (pracownicy z wieloletnim stażem) kierownictwo doszło do wniosku, że coś z tym trzeba zrobić. Duży wpływ ma też sytuacja w okół zakładu, a mianowicie powstające nowe firmy w naszym regionie. Jeżeli sytuacja będzie się utrzymywać tzn. w dalszych latach podwyżki będą przynajmniej wysokości panującej inflacji, myślę że wróży to dobrze dla firmy Jokey. Dużym potencjałem dla Jokey-a w Polsce jest budowana nowa hala, podwajająca produkcję, niestety szybki termin zakończenia budowy i rozpoczęcia produkcji jak na razie nie wiąże się z żadnym przygotowaniem w zakresie zaplecza jakim jest utrzymanie ruchu, oraz wykwalifikowanymi brygadzistami i operatorami maszyn wtryskowych. Życzę powodzenia aby nie obudzili się z przysłowiową "ręką w nocniku"

   
Menager
@nick 13.02.2017 18:34

A jaką ta większość ma już stawki ponad 2500brutto plus premia 900zł i WD co kwartał...?

   
Menager

Nowy mobbing psychologiczny, kupili kamerkę do nagrywania zwierząt w lesie i wieszają w różnych miejscach zakładu nagrywając co robią pracownicy, oczywiście wszystko bez powiadomienia pracowników, nigdzie też nie ma informacji że obiekt jest monitorowany-taki BIG BROTHER. Jestem ciekaw jak to się ma do praw pracownika, co by PIP na to powiedział.

   
Menager
@ZL 23.12.2016 10:00

Z kim tu rozmawiać skoro kłamią w żywe oczy, a co do tego gdzie wisi kamera- wszędzie gdzie zechcą, niestety nie można tu umieścić zdjęcia, to może rozwiał bym twoją pewność siebie, a jak siedzisz na górze to pisz prawdę albo nic nie pisz. Trzeba grać fer, a nie szukać haków. Wiem że najlepiej jak bym napisał imię i nazwisko, od razu rozmawiali byśmy inaczej. Życzę powodzenia w dalszym szpiegowaniu. A przy okazji wesołych świąt

   
Mala

W jokeyu lepiej już nie będzie. Nie polecam atmosfera nie należy do najlepszych..

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
AD

Kilka dobrych lat 6-8 (nie bede podawał dokładnie). Moje zarobki są niewiele wyższe od najniższej, a nie wykonuje pracy na najniższych stanowiskach. Jedyny plus to myśle, ze można sie tam łatwo dostać - oczywiście pracując przez agencje pracy.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Dg

Może spotkamy sie jutro o 11 na kawie na nowej?chetnie bym Cię poznał .ja stawiam

   
Oszukany

Przyjazna atmosfera....???!! Nie licz na przyjaźń.... I nie ufaj... Bo tak cię obrobia ze po czasie pokażą gdzie twoje miejsce... Nie próbuj czegoś zmieniać starać się... najlepiej rób swoje i siedź cicho... Nir wywyzszaj się nir pokazuj ze jesteś ambitny... Tu nie ma miejsca dla takich osób.... Największe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Zrzucić na biednego pracownika na najniższym poziomie / stanowisku swoje obowiązeki a samemu mieć czas na kawki obiadki i udawać ze się pracuje.... Może jeszcze miałoby to jakieś odbicie gdyby pensja była adekwatna do wykonywanej pracy.... Dokładają obowiązków a wypada stoi w miejscu od kilku lat!! Nie polecam... Ja ucieklem bo to nie jedyna firma nie pierwsza i nje ostatnia ponadto nie są już konkurencja... Wyzysk... Strata nerwów... Poniżenie....

   
AD

Potwierdzam, mydlą oczy podwyżkami co miesiąc, a od kilku lat zarabiam tak samo mało. Nie polecam!!

   
Menager

Zgadzam się z poprzednikami, tylko obiecywać potrafią, dziś zaksięgowano wypłatę-bez zmian, a tyle naobiecywano, w firmie na wszystko pieniądze są ale na podwyżki ich nie ma, no chyba jak już pisałem mamy wazelinę w kieszeni!!!

   
Ja
@Menager 07.10.2016 17:43

To nawet nie chodzi juz o wazelinę ,w tej firmie trzeba mieć łyżkę do butów przy sobie żeby od razu z jajami chapac dzidę. Pozdrawiam znikam bo szkoda nerwów.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Ja

Taka jak siedem lat temu a nawet bym powiedział ze z roku na rok zarabiamy mniej

   
Pracownik jeszcze

Żenada od 7 lat chodzę bez podwyżki. Wprowadzić związki zawodowe,a kierownictwo,cóż niektórzy maja nawet skończona podstawowke

   
Pracownik jeszcze

Nie polecam. Rzuciłem wypowiedzenie po 16 latach. Żałuje ze w ogóle sie tam przyjąłem.

   
Tez pracownik
@Pracownik jeszcze 06.10.2016 20:11

To co tam tak długo robiłeś??? 16 lat to kupa czasu na podjęcie decyzji.

   
Nieobecny

Podziekujcie naszym poslą za umowy to oni sa wszystkiemu winni.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Oszukany

Jeśli lubisz podpisywać co miesiąc papierek i żyć w wątpliwości ciągle czy jutro masz.do.pracy przyjść czy nie proszę bardzo....

   
Oszukany

Nie polecam pracy w tej firmie umowa przez agencję.. Praca bardzo cięzka i w trudnych warunkach.... Atmosfera straszna... Masz chody umowę w jokeyu dostaniesz po pół roku - roku. Jak nie masz schowaj ambicje do kieszeni i charuj przez agencję pracy tymczasowej 36 miesięcy.... Tu nie ma miejsca dla osób ambitnych i chcących się rozwijac

   

Zostaw opinię o jokey plastik - Kędzierzyn-Koźle

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie jokey plastik