HOMAG Polska

• Olszewo
  • Słupia Wielka
  • Chwałkowo

3. Opinie o pracodawcach Środa Wielkopolska
  5. Opinie o HOMAG Polska Sp. z o.o.

Opinie o HOMAG Polska Środa Wielkopolska

Nie przegap nowości o HOMAG Polska Sp. z o.o.!

Robert

13.11.2018 10:22

Czy ktoś może napisać jak wygląda praca na stanowisku Technik Serwisu ? Jaka atmosfera w firmie, ludzie, przełożeni ???

18.12.2018 11:36

Dzień dobry, Praca technika serwisanta jest pracą w 100% mobilną na terenie całej Polski lub/i w Europie. Praca polega na: •Instalacji, montażu i uruchomieniu maszyn do obróbki drewna; •Diagnozie, naprawie maszyn, usuwaniu usterek; Nasz zespół techników serwisantów stale się powiększa i mamy nadzieję, iż pracownicy zarówno obecni jak i przyszli pozostaną z nami na lata. Staramy się, aby tak było :) Pozdrawiamy, Zespół HOMAG Pozdrawiamy, Zespół HOMAG
    Ciekawy

21.06.2018 17:18

Na jaki dział warto aplikować posiadając doświadczenie w pracy przy maszynach oraz wykształcenie wyższe po kierunku Elektrotechnika? Tylko Konstruktor Elektryk? Możliwość pracy w Środzie Wielkopolskiej czy tylko w Poznaniu?

07.08.2018 16:56

Pracujesz na dziale mechanicznym ? Są tam dwie zmiany ?, właśnie wysłałem CV na stanowisko monter i czekam na odzew
    IWONA

06.10.2018 17:29

Czy uważasz że kobieta ma szansę dobrze zarabiać w Homagu. Czy są jakieś stanowiska dla kobiet.
    Doriner

03.09.2018 06:05

Widzę, że kierownika planowania produkcji już chyba z pół roku firma szuka. Oferta z każdym wznowieniem jest skonstruowana nieco inaczej. Zastawiałem się czy nie aplikować ale mam wrażenie, że firma nie do końca ma pomysł na to stanowisko. No i co z poprzednikiem? Tak długo dział bez lidera?

03.04.2018 15:08

Jakich płac można się spodziewać na okresie próbnym i na późniejszej umowie na produkcji? Czy firma wysyła na szkolenia i wiąże się to z dodatkową kasą?
    Maniek

27.08.2018 18:43

Ok

20.06.2018 14:30

Witam, aktualnie poszukiwany jest pracownik na stanowisko Specjalisty ds. BHP, czy ktoś z pracowników może napisać jak wygląda poziom bezpieczeństwa w firmie? Dlaczego poprzedni BHP-owiec nie pracuje?
    niehigieniczny

27.06.2018 11:38

pracuje, szukają dodatkowego bo firma rośnie.
    Jaś

26.06.2018 14:25

Na jakie wynagrodzenie moge liczyć jako mechanik ?Pozdrawiam
    Jaś

26.06.2018 14:17

Na jakie wynagrodzenie można liczyć na początek jako mechanik? Pozdrawiam
    Berous

16.06.2018 09:01

W firmie jest jakiś socjal czy, nie ma zadnych dodatków ?

20.06.2018 12:40

Dzień dobry, Tak w naszej firmie pracownicy mogą liczyć na: - Dodatkową opieka medyczną - Dofiansowanie do karty sportowej - Multisport oraz OK System - Dofianansowanie do posiłków - Dodatek na Święta Bożego Narodzenia z ZFŚS - Możliwość uczestnictwa w szkoleniach Pozdrawiam, Zespoł HOMAG 5. Możliwość uczestnictwa w kursie języka niemieckiego lub angielskiego.
    BHP-owiec

20.06.2018 12:19

Aktualnie widnieje ogłoszenie o prace na stanowisko Specjalista ds. BHP. Jak pracownicy oceniają stan bezpieczeństwa w zakładzie? Czy ktoś może przybliżyć charakterystykę stanowiska? Dlaczego poprzedni BHP-owiec nie pracuje?

20.06.2018 12:35

Dzień dobry, Mamy Specjalistę ds. BHP w naszym zakładzie. Firma jednak tak bardzo i dynamicznie się rozwizja zwiąkszając swoje zatrudnienie i powierzchnię, dlatego poszukujemy kolejnej osoby do zespołu. Zapraszam do aplikowania, na rozmowie zawsze staramy się przybliżyc firmę i aktualna sytuację kandydatom. Pozdrawiam, Zespół HOMAG
    Zainteresowany Średzianin

09.06.2018 10:49

Czy udzielacie Państwo informacji zwrotnej po wysłaniu aplikacji przez stronę? Jakikolwiek feedback?
    Ima

24.05.2018 12:42

Bardzo słabe wynagrodzenie, żadnych podwyżek mimo dużych obietnic
    Bartosz

05.06.2018 10:02

@pracodawca. "Kwoty wynagrodzeń na produkcji różnią się w zależności od rodzaju stanowiska, posiadanego dowiądczenia, wiedzy merytorycznej i umiejętności". Czy na pewno to zdanie nie mija sie z prawda? Mam inne odczucia. W takim badz razie gdzie trzeba isc aby zweryfikowac zarobki czy sa adekwatne do posiadanej wiedzy i doswiadczenia?
    Iman

05.06.2018 10:05

Majsterek. Tak 18zl na godzine. Jako nowa osoba? Po 3 latach tyle ludzie nie maja
    zainteresowany

08.05.2018 22:37

Mam pytanie odnośnie rekrutacji na stanowisko Konstruktor Mechanik - jak częste i jak długie są wyjazdy do Niemiec na tym stanowisku?

22.05.2018 07:34

Długość i częstotliwość wyjazdów tak na prawdę zależy od projektów, w których bierze udział konstruktor i od jego dyspozycyjności. Moga to być wyjazdy tygodniowe do miesiecznych nawet. Jest to kwestia ustalana indywidualnie.

15.04.2018 07:33

Witam około 2 miesiące temu zatrudniłam się jako sprzątaczka , do pracy przyjmowała mnie Pani Maria R . Mimo zapewnień Pani Mari że dam radę , posprzątałam szatnie męskie całe 1 piętro i 3 sale konferencyjne na parterze , 6 godzin ciężkiej pracy . Następnego dnia zdecydowałam że nie pójdę więcej, dlatego że bolał mnie kręgosłup ( mam orzeczenie o niepełnosprawności ) na kręgosłup , niestety nie miałam jeszcze podpisanej umowy i oczywiście pracowałam ZA DARMO uważam że mimo rezygnacji za każdą pracę należy się wynagrodzenie . Pozdrawiam

16.04.2018 08:33

Usługę sprzątania w HOMAG wykonuje firma zewnętrzna. Dlatego też Pani sytuacja z pracodawcą i warunki zatrudnienia z pracodawcą nie są nam znane. Zależy nam jednak na rzetelności działania naszych partnerów biznesowych. Prosimy o kontakt i w miarę możliwości postaramy się wyjaśnić zaistniałą sytuację.
    anonymous

29.04.2018 07:07

Dziękuję za odpowiedź skontaktuję się z Państwem po weekendzie majowym . Pozdrawiam
    na tak? czy na nie?

10.04.2018 13:25

Co mam sądzić o firmie HOMAG, jeśli nie daje żadnej informacji po rozmowie kwalifikacyjnej?
    RUSKA

15.04.2018 16:14

Czekam już 5 mies. na odpowiedz. I kontaktu nie ma - nie można się dodzwonić! To cyrk, a nie firma

16.04.2018 08:26

Bardzo nam przykro jeżeli nie udało nam się wrócić na czas z informacją zwrotną. Nie jest to spowodowane naszymi złymi intencjami. Jednak czasem, z różnych względów, proces rekrutacyjny się wydłuża i nie udaje nam się wróicć z informacją w okreslonym terminie. Bardzo prosimy o kontakt i postaramy się udzielić informacji o statusie.

03.04.2018 15:12

Zainteresowany

01.04.2018 00:02

Jak wygląda stawka dla programisty plc w tej firmie? Pozdrawiam
    Zainteresowany.

27.03.2018 17:38

Witam, czy szukają może kierownika produkcji na dział elektryczny lub inny?

29.03.2018 17:52

Dzień dobry, Tak jak najbardziej zapraszamy doświadczone osoby do naszego zespołu. (usunięte przez administratora)
    Nowy 1

22.03.2018 13:16

Czy ktoś otwiera aplikacje z portalu pracuj pl Jak wygląda rekrutacja na stanowisko kierownika Liniowego Magazynu?

29.03.2018 17:50

Dzień dobry, Rekrutacja na stanowisko Kierownika Liniowego Magazynu została zakończona. Niestety ogłoszenie na portalu pracuj.pl jest widoczne na czas wykupienia ogłoszenia, stąd moze zdarzyć taka sytuacja jak teraz. Jestesmy w stanie kontaktować się tylko z wybranymi osobami. Przepraszam jeżeli Pan/Pani nie otrzymał odpowiedzi zwrotnej po przesłaniu CV. Bardzo dziekujemy za zainteresowanie i czas poświęcony przeslanie aplikacji i kontakt z nami.
    Qwerty

17.03.2018 15:14

Czy to prawda, że od przyszłego roku nie będzie już 13stej pensji?
    Roman

12.03.2018 12:56

Czesc. Wiadomo cos na temat 13-stek??? Na razie niepokojaca cisza w tym temacie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w HOMAG Polska?

Kontakt - HOMAG Polska Sp. z o.o.

Prądzyńskiego 24 63-000 Środa Wielkopolska

Branże: Maszyny i urządzenia
    Kika

11.02.2018 22:30

Cześć czy przyjmują w Homagu na produkcje? Jestem kobietą i zależy mi na pracy dwu zmianowej. Jak wyglądają zarobki? Czy można wyciągnąć 2000 netto na rękę? Jak atmosfera z ludźmi?? Pozdrawiam :)
    N

08.03.2018 19:22

Kolezanko. Jak wczesniej zbieralas pyry to sie nadajesz. Aplikuj
    ciekawa

12.03.2018 06:48

Akurat zajmowałam się księgowością magazynową w korporacji ale dziękuję za informację :-)
    Byla

08.03.2018 07:44

Baba babe by utopila w lyzce wody. Panie z dzialu elektrycznego od pana (usunięte przez administratora)to zamiast pracowac robia intrygi plotki podkladaja swinie jedna drugiej. No ale jak wiekszosc tych bab nie ma wyksztalcenia i nadaje sie tylko do zbierania pyrow to co sie dziwic. Oby jak najdalej od takich ludzi.
    Monteroo

08.03.2018 16:33

Jakie żale. Sama widocznie musisz być bardzo mało inteligentna osoba skoro twierdzisz że wykształcenie świadczy o człowieku. Myślę że w każdej pracy są różni ludzie i różne problemy. Żadna praca nie hanbi pamiętaj ;) może to właśnie Ty masz problem sama ze sobą ;) pozdrawiam
    Robak

08.02.2018 16:11

Zero szacunku dla pracownika... 3 lata pracy, 16zl brutto( nie całe). Brawo! A gdy się pyta o podwyżkę to prędzej pokażą Ci drzwi.
    Monter

06.03.2018 18:28

Dokładnie mam to samo.. I degradacja z elektormontera na montera. a praca nie zmienia się
    Xxx

07.03.2018 09:39

Potwierdzam. Obiecali podwyzki i co. I niema. Jakies marne niecale 1zł. Pensje odnosnie zajmowanego stanowiska pracy. Nie bylo. Bylby strajk to moze cos by sie ugralo. Moim zdaniem powinnismy dazyc do wyjasnienia tej sytuacji. Mechanicy podobno mieli pare zlotych a elektryczny traktowany jak ochlap. A tak ladnie Pan Prezes naobiecywal. Wszystkie oplaty ida do gory a wyplata przy tych podwyzkach cen wydaje sie coraz mniejsza. A i podpisywac petycje , ktora idzie po dzialach
    Alone

06.03.2018 17:01

Nie polecam.. Pracuje tu 3 lata i nawet nie potrafią docenić. O zarobkach nie wspomnę . Ludzie na okresie próbnym maja więcej. A teraz coraz gorzej.
    pracownik sezonowy

27.02.2018 22:47

Witam Jaka stawka na dziale elektrycznym w tym roku ??
    Jprd

06.03.2018 08:59

Stawka jest bardzo ciekawa całe 2650 brutto aż nie wiem jak żyć czy Karaiby czy może ibiza. Doceniają ludzi i za nasze poświęcenie dostajemy prawie 2000 i premie 300 zł którą zabiorą za picie herbaty
    K

06.03.2018 16:59

Porażka nie polecam tej firmy... Schodzi na psy... Jesteś na produkcji jesteś niczym... Za wszystko nakazy kroku Ci premie odbiorą.. Dobrze ze biurowi się herbata nie poparzą.... Brak słów
    Xxx

08.02.2018 22:14

Pozdrawiam biurowych, ktorzy zajumali wszystkie pączki przed sniadaniem i zabraklo dla pracownikow. Swiadczy to o was. Bardzo widoczny podzial na lepszych i gorszych w firmie.
    Ciekawy

13.02.2018 12:46

Robić aferę o pączka ? Gratuluje :)
    Hkhgfhj

22.02.2018 13:17

Nie o pączka. Raczej o sam fakt. Co za proste myslenie...
    Fredi

26.01.2018 21:02

Pracowałem w Homagu przez jakiś czas. Nie mam zbyt dobrych wspomnień, ponieważ miałem styczność z typowo średzkim gadaniem. Homag dobra firma, dobrze płacą i jest to najlepsza średzka korporacja. NIestety guzik prawda, bo większą kase maja sprzedawcy puszek, aut na parkingu, jak w paryżu. A do tego przez Homag rozwaliło mi się prawie małzeństwo, bo uganiała sie za mną jedna Pani z biura. Nie chciałem jej, ale ona była ostra jak żyleta i nie dawała mi spokoju. Latała za mną po hali, ciągle przynosiła mi wodę i myślała, że coś z tego będzie.
    Zainteresowany

20.02.2018 21:29

@Fredi: A ta żyleta pracuje jeszcze? :)
    Onn30

01.02.2018 19:01

Na jaki adres można składać dokumenty do pracy na produkcje ?
    on30

01.02.2018 18:11

Witam.Na jaki adres można składać Cv na produkcje ?
    on30

01.02.2018 17:53

Witam. Chciałbym się zatrudnić w tej firmie na produkcji ? Na jaki adres można złożyć Cv ? Z góry dziękuje za odpowiedź
    Amigo

10.01.2018 22:15

Witam, Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda sytuacja w konstrukcyjnym?
    Adam Jarocin.

20.01.2018 22:25

Czy jako osoba która nie ma doświadczenia w takiej branży mogę liczyć na pracę? pozdrawiam

22.01.2018 15:00

Tak. Osoby nie posiadające doświadczenia zawodowego, ale posiadające wiedzę np. techniczną, potrafiące obsługiwać określone programy komputerowe, oraz znające komunikatywnie język angielski lub niemiecki, mogą wziąć udział w procesie rekrutacji i mieć szansę na zatrudnienie w firmie. Zapraszam serdecznie do przesłania swojej aplikacji na adres [email protected]

18.12.2017 19:19

Byłbym wdzięczny za napisanie jak są płacone nagodziny i soboty

19.12.2017 19:40

Nadgodziny zgodnie z kodeksem pracy jak przystało, wypłacane co miesiąc.
    zawiedziona

11.12.2017 19:52

Cześć, chciałem zapytać, czy macie informację, jaki jest adres mailowy, to głównych władz Homag ? To jak zostałem potraktowany nie mogę zostawić bez echa co mogę dodać, większość rzeczy, które przeczytałem tutaj, to prawda. Dlatego bardzo proszę o podanie takiego maila. Z góry dziękuję.

18.11.2017 21:17

Jakie zarobki Wam oferują na dziale elektrycznym, byłem w październiku na rozmowie kwalifikacyjnej po tygodniu zadzwonili, że są zainteresowani zatrudnieniem mojej osob,y już się nawet ucieszyłem tylko zarobki oferowane przez firmę mnie trochę rozczarowały 16zł/h w okresie próbnym i 17zł/h na umowie stałej więc postanowiłem zostać przy obecnej pracy z której nie jestem zadowolony pomimo lepszych zarobków . Prosiłbym o komentarz osoby która została niedawno zatrudniona w Homag-u ile tak naprawdę można "wyciągnąć" za miesiąc normalnej pracy.

10.12.2017 12:01

brutto była mowa

10.12.2017 12:04

Na razie sobie odpuściłem pracę w tej firmie, zostaje w obecnej firmie Suzo Happ i tam przynajmniej wszyscy fizyczni mają na 100% taką samą podstawę
    Sandero

05.12.2017 15:11

Elektryczny to jest porazka. Po paru latach pracy 19 brutto. Nowi dostaja nawet po 18 jak dobrze zagadaja. Na mechanicznym slyszalem ze na dziendobry jak dobrze ponegocjujesz 23 brutto. Gdzie tu sprawiedliwosc? Czym oni sie roznia od elektrycznego? Od stycznia pewnie do 1zl brutto podwyzki i to wszystko. Dyskryminacja i nieudolnosc firmy. Plotki o wyrownaniach pensji od wrzesnia. Mamy grudzien i cisza. Ale ludzie poki robia za te pieniadze i siedza cicho lepiej nie bedzie na naszym dziale. Gdzie tu ludzie ktorzy nas reprezentuja? A no pewnie dla nich podwyzki byly obfite. Do tego socjal nizszy niz rok temu bylo 1200 brutto a obcieli na 1000zl. Ale uwaga. Dostaniemy karte haha z haslem tego jeszcze nie bylo. Faktycznie tego jeszcze nie bylo. Maja ludzi za (usunięte przez administratora) ktorzy liczyc nie potrafia
    Zakaz_stekania

07.12.2017 09:26

i tak jest z uogólnianiem, o ukraincach pisałem to jako przykład a nie ze pracuja na elektrycznym, a nowy ma więcej bo może jest lepszy od starego? może ma wykształcenie? może zna jezyk jakoś a może widac ze mu sie chce? kazdy by chcial zeby mu placili jak najwiejcej ale czasy ze sie nalezy czy sie stoi czy sie lezy minel i jak ktos chce miec to musi cos od siebie dac. i niech kazdy sam oceni czy dostaje wystarczajaco w zamian za to co daje .
    ?

07.12.2017 11:55

Tak tak. Wiedza ze jest lepszy dajac lepsza stawke przed rozpoczeciem pracy. Brawo

28.11.2017 20:48

Hej jak wygląda praca obecnie? Na który dział najlepiej trafić? I ile można netto zarobić? Umowa zlecenie czy o pracę.?
    Dominika

22.09.2017 11:16

@XXXXX nie ma w firmie jakiegoś podziału? Dziwne, jeśli tyle osób miałoby mieć przerwę w tym samym czasie. @Niki rozumiem, że zgadzasz się z opinią @stary wyga. Możesz powiedzieć coś więcej o zmianach jakie zaszły w firmie? Jak według Ciebie można teraz podsumować mocne i słabe strony pracy w Homag Machinery?
    xxx

26.09.2017 07:44

Poczytaj kodeks pracy (usunięte przez administratora)
    EM...

24.11.2017 19:30

20min przerwy na 10godzin pracy-reszta sie zgadza
    Byly i zadowolony

23.11.2017 20:48

Praca jak praca, nic specjalnego, zwykla masowka jak w innych firmach. Po dawnej atmosferze i renomie ani sladu. Pracownicy z 4 letnim albo wiekszym stazem ucza nowych co maja takie same stawki na starcie, wiec jak ma byc fajna atmosfera jak kazdy chodzi wkur....? Ludzie z kilkuletnim doswiadczeniem, gdzie nie idzie sie nauczyc roboty w tydzien, bo trzeba jednak myslec maja takie same stawki jak zwykli pracownicy magazynowi w innych firmach, gdzie po godzinie stania na lini produkcyjnej wiesz o swojej pracy prawie juz wszytko, no smiech na sali. Niech pracodawca w koncu doceni starych doswiadczonych pracownikow, bo to oni napedzaja produkcje. Gry psychologiczne biurowych ktorzy mysla, ze produkcja nie potrafi myslec i lykaja wszystko jak pelikany. Zagrywka "rewolucji finansowej" co byla, haha wliczenie premii kwartalnych w stawke jako wielka rewolucja haha. Zagrywka, zeby przyciagnac nowych na "dobra place", gdy w firmach wokol stawki wyzsze to jakos trzeba bylo podniesc godzinowke, a to wliczymy premie w godzinowke. Naszczescie juz nie musze sie denerwowac, wystarczylo zmienic robote. Ide do pracy bez stresu, w pracy bez stresu, po pracy nie mysle czy dobrze cos zrobilem. Jednym slowem praca wymagajaca, ale nie za takie pieniadze.
    XXX

20.11.2017 18:53

Witam, na jakie zarobki można liczyć obecnie w firmie Homag jako monter.
    Bmg

21.11.2017 17:41

Nowy

21.11.2017 23:04

Nowy pracownik dostaje więcej niż ten kto pracuje tam parę lat .
    Były

17.11.2017 09:49

Witam wszystkich powiem w prost co tam taka baśka kiedys takie problemy rozwiązywali szybko na trzy pasy światło zgasło i cwaniak nie wiedział co go spotkało najlepsza metoda wychowywania ludzi trudnych ale do rzeczy takich jak ona tam jest pełno i tak było od poczatku ze ludzie donosili i mieli lepiej łatwiej np. Don hektoro co urbanowi siedzial tak głęboko w tyle ze mu nawet nogi nie wystawaly trawke mu kosił byl najlepszy o odszedł jak pojawili sie bardziej zmotywowani .jak moze być dobrze we firmie jesli pracuja klany rodzinne i swój promuje swojego mąż żone np.tępą dzide która tylko jako sposób akcetowania swoiej obecnosci widzi podpierda......nie współpracowników nie mówiąc juz o tym że wogle niezna sie na robocie ale męża ma kierasa i wszyscy sie boją co kolwiek powiedzieć bo mogą stracić robotę wiec zamiatają nieudolność takiej dzidy pod dywan i robią za nią robote byle mieć spokój .Podziwiam tych którzy pracują tam od początku i to znoszą. Pozdrawiam starych pracowników. A nowym życzę siły do walki z przydupasami

Zostaw merytoryczną opinię o HOMAG Polska Sp. z o.o.